Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حتما می‌دونید 4 فاکتوریل چند می‌شه ولی تا حالا فکر کردید مثلا 0.5 فاکتوریل چند میشه ؟
توی این ویدیو بسط مفهوم فاکتوریل به تابع گاما بیان شده است.

🌐 MechanicAll.ir
🆔 @MechEngSchool
@math_mu
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چطوری می‌تونیم از جاذبه فرار کنیم؟

همه‌ی ستاره‌ها، سیاه‌چاله‌ها، گوشی‌های هوشمند، انسان‌ها و اتم‌ها به وسیله‌ی یک نیرو به سمت هم کشیده میشن!
آیا این نیرو رو حس می‌کنین؟
@harmoniclib
#سخنرانی #ویدیو

قطعیت و عینیت در ریاضیات
👤سخنران: دکتر سیاوش شهشهانی

⭕️ چکیده:
یکی از باورهای عمومی نسبت به ریاضیات طی اعصار قطعیت احکام آن بوده است. روایت غالب تا قرن نوزدهم این بود که ریشه این قطعیت ، عینیات بیرونی و/ یا «شهود» است که از طریق فرایند قابل اعتماد «اثبات» به احکام ریاضی منتقل می‌شود. اعتقاد به این منشاء در قرن نوزدهم به دلایل درون-ریاضی دستخوش تزلزل شد و در اواخر آن قرن واوایل قرن بیستم جای خود را نزد بیشتر دست‌اندرکاران فلسفه ریاضی به منشاء زبانی و منطقی داد. این گرایش همچنان در میان فلسفه-ریاضی‌کاران حرفه‌ای رایج است و پیگیری آن موجب شده که شکافی فزاینده میان آنان و جریان واقعی و روزمره ریاضیات پدید آید. به نظر می‌رسد که تحولات اخیر درعلوم شناختی و علوم مغز بازگشت به منشاء تاریخی ریاضیات را، هرچند با ملاحظاتی جدید، ایجاب می‌کند، که در این صورت گرایش فعلی فلسفه ریاضی باید مورد تجدیدنظر جدی قرار گیرد.

✴️ جهت مشاهده سخنرانی به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
📎 https://www.aparat.com/v/X7h1W

⭕️ صفحه آپارات فلسفه علم شریف را دنبال کنید.

———————
🆔: @philsharif
باطل کردن باطل نماها
بنیاد مریم میرزاخانی
شنبه 22 خرداد
https://webinar.mmirzakhani.org
شناخت ما از مجموعه
دکتر ناصر بروجردیان
دوشنبه 24 خرداد ساعت 17
https://webinar.scu.ac.ir/gl/ryr-idm- bna-wcx
برگزار کننده دانشگاه اهواز
@math_mu
Forwarded from Infinity
pdf (7).pdf
362.5 KB
🔻عطر گل «مریم» در اردیبهشت ریاضیات
نوشته: حسن ملکی

گزارش مفصلی در روزنامه شرق درباره مریم میرزاخانی، نقش زنان در ریاضیات و برنامه هایی که به همین مناسبت اواخر اردیبهشت ماه برگزار شد.

@infinitymath
Forwarded from MathSBU (Mohammad Nourbakhsh)
🌟مجموعه سمینار های گروه ریاضی، و انجمن علمی-دانشجویی ریاضی

✳️جلسه سوم:
چگونه می توان ریاضی را دوست داشت بدون اینکه ریاضیدان بود؟

👤 سخنران : دکتر امیر اصغری

🗓 زمان:
1 تیر ماه، 1400

ساعت:
به وقت تهران: 15:00 - 17:00


⭕️ ورود برای تمامی علاقه‌مندان آزاد است.

🌀 لینک ورود:
https://meet.google.com/pyz-iwgm-uou
__________________
@mathsbu
4_5949524586889480163.pdf
11.9 MB
نشریه راه بی نهایت منتشر شد
Forwarded from MathSBU (Mohammad Nourbakhsh)
سلام،
از سری سمینارهایی که گروه ریاضی، گروه ریاضی کاربردی و صنعتی و انجمن علمی، شروع کردند، سومین سمینار با حضور دکتر اصغری برگزار شد.
ممنون از دوستانی که همراهی کردند.
ویدیو جلسات، در لینک زیر قرار گرفته است.
https://www.dropbox.com/sh/0ljio7jggdqldvz/AAB0qnw7kAxipf7UNtN_lnV0a?dl=0
در کمتر از 48 ساعت آینده، در ساعت 18:30 به وقت تهران در روز دوشنبه 7تیر 1400، انجمن ریاضی ایران مفتخر است که در خدمت پروفسور فریدون شهیدی (دانشگاه پردو https://en.wikipedia.org/wiki/Freydoon_Shahidi) جهت سخنرانی زیبایی در زمینه
"Langlands L-functions and Functoriality Principle, a History"
باشد.

سخنرانی در زوم به آدرس زیر برگزار میشود، که صمیمانه از IPM به جهت میزبانی این رویداد در اکانت زوم خود متشکریم:
https://zoom.us/j/97910215177
passcode: 362880

حدود 50 دقیقه بعد از شروع سخنرانی استراحت کوتاهی به مدت 5 دقیقه خواهیم داشت و پس از آن سخنرانی حدود 25 دقیقه دیگر ادامه خواهد داشت و پس از آن در خدمت استاد گرامی برای پرسش و پاسخ خواهیم بود.

چنانچه ظرفیت زوم به تکمیل رسید و کسانی موفق به حضور نشدند سعی در پخش سخنرانی در
https://vclass2.modares.ac.ir/b/ali-ejp-dim-y8w
خواهیم کرد ولی توجه داشته باشید که به دلایل مختلف (از جمله استفاده سخنران از iPad و مشکل BBB با سیستم عامل iOS) این پخش دارای کیفیت خوبی نخواهد بود. لذا خواهشمندیم فقط در صورت عدم دسترسی به زوم به سامانه بعدی تشریف ببرید.

اکانت زوم بالا احتیاجی به فیلترشکن ندارد.
@math_mu
📒 معرفی کتاب
ریاضیات: از دست دادن اطمینان نویسنده: موریس کلاین
دانشگاه آکسفورد

ریاضیات: از دست دادن اطمینان یک کتاب توسط موریس کلاین در مورد چشم اندازهای در حال توسعه در فرهنگ های ریاضی در طول قرن ها.

این کتاب تاریخچه چگونگی ارائه نتایج جدید در ریاضیات را برای ریاضیدانان در طول اعصار ارائه می دهد. به عنوان مثال می توان به چگونگی تعجب ریاضیدانان قرن نوزدهم از کشف این امر اشاره کرد هندسه غیر اقلیدسی و چطور قضیه ناقص بودن گودل بسیاری از منطق دانان را ناامید کرد.

علاوه بر این ، كلاین در مورد روابط نزدیك برخی از برجسته ترین ریاضیدانان نظیر نیوتن و لایب نیتس به خداوند.
وی معتقد است که علایق مذهبی نیوتن انگیزه واقعی کار ریاضی و علمی وی بوده است. او نیوتن را از نامه ای به احترام نقل می کند:

وقتی رساله خود را در مورد سیستم خود نوشتم اصول ریاضی فلسفه طبیعی، من به اصولي كه ممكن است با در نظر گرفتن مردان براي اعتقاد به خدايى كار كند، چشم داشتم و هیچ چیز نمی تواند بیش از این که برای آن منظور مفید باشد شاد شود.

او همچنین معتقد است لایب نیتس علم را به عنوان یک مأموریت دینی در نظر گرفت که دانشمندان موظف به انجام آن بودند. کلاین از نامه لایب نیتس به تاریخ 1699 یا 1700 بدون تاریخ نقل می کند:

به نظر من هدف اصلی کل بشریت باید شناخت و توسعه شگفتی های خدا باشد و این دلیل است که خداوند به او امپراتوری کره زمین داد.

کلاین همچنین استدلال می کند که تلاش برای ایجاد مجموعه ای کاملاً قابل قبول و منطقی از ریاضیات شکست خورده است. او معتقد است كه امروزه بیشتر ریاضیدانان روی كاربردها كار نمی كنند. در عوض ، آنها با سرعت روزافزون به تولید نتایج جدید در ریاضیات خالص ادامه می دهند.

در بررسی های این کتاب، تعدادی از متخصصان، با ادای احترام به دیدگاه نویسنده، وی را به احساسات مغرضانه، عدم صداقت و بی کفایتی متهم می کنند.

به ویژه ، ریموند جی ایوب در "ماهنامه ریاضی آمریکای می نویسد:

برای قرن ها هندسه اقلیدسی به نظر می رسید مدل خوبی از فضا باشد. نتایج به طور موثری در نجوم و دریانوردی مورد استفاده قرار گرفته و هستند. هنگامی که مورد بررسی دقیق فرمالیسم قرار گرفت ، نقاط ضعفی وجود دارد و جالب است بدانید که این بار، دقیقاً بررسی دقیق فرمالیسم بود که منجر به کشف (برخی می گویند اختراع) هندسه غیر اقلیدسی. (چندین سال بعد بود که الگوی رضایتبخش اقلیدسی ابداع شد.)

این نویسنده نمی تواند ببیند که چرا این کشف، به قول کلاین، "خرابکاری" بوده است. برعکس، یک پیروزی بزرگ نیست؟ ...

پروفسور کلاین با خوانندگان خود صادقانه برخورد نمی کند. او مردی فرهیخته است و کاملاً خوب می داند که بسیاری از ایده های ریاضی ایجاد شده در abstracto کاربرد قابل توجهی در دنیای واقعی پیدا کرده اند. او تصمیم می گیرد این واقعیت را نادیده بگیرد، که حتی متعصب ترین مخالفان ریاضیات نیز آن را تصدیق می کنند. او این کار را برای حمایت از یک جزم غیرقابل دفاع انجام می دهد. یکی از ماجرای مزخرف دربار برای لوئی چهاردهم یادآوری می شود: دومی شعری سروده بود و نظر خود را از شخص مزخرف جویا شده بود. "عظمت شما قادر به هر چیزی است. عظمت شما تصمیم به نوشتن سگ گردانی گرفته و عظمت شما موفق شده است." در تعادل، افسوس، چنین چیزی باید در مورد این کتاب گفته شود.

هدف کلی این کتاب پیشبرد یک عمل گرایی ذهن گرایانه به عنوان فلسفه ریاضیات است که "ریاضیات کاربردی" را عالی جلوه می دهد و "ریاضیات محض" و مطالعات بنیادی را تحقیر می کند. اگرچه پایان نامه آن تا حدودی در مورد دستاوردهای بنیادی منطق دانان قرن بیستم پیش بینی شده است، اما فلسفه اصلی پسر عموی نزدیک فلسفه های مختلف است که در قرن نوزدهم تأثیرگذار بوده اند. علاوه بر این، همانطور که از ایده های ذکر شده در بالا مشاهده می شود، درک منطق قرن بیستم توسط نویسنده قابل اعتماد نیست. بر این اساس، او تعجب آور است که هیلبرت، گودل، کلیسا، اعضای مکتب بورباکی و دیگر "رهبران کار در زمینه بنیادها" تأیید می کنند که مفاهیم و خصوصیات ریاضی به یک معنا عینی وجود دارند و آنها می توانند توسط ذهن انسان درک شود. "تنها استدلال وی علیه رئالیسم افلاطونی ریاضیدانانی که ذکر شد، مبتنی بر عدم موفقیت وی در ایجاد تمایز بین خطای (انسانی) و دروغ (ریاضی) است.

به نظر نمی رسد که نویسنده درک کرده باشد که برای داشتن دانش ضروری نیست که معصوم باشد ، و همچنین
╭─═ঊঈ🌼ঊঈ═─╮
@kermanshahmath
╰─═ঊঈ🌼ঊঈ═─╯@math_mu
حلقه۳.pdf
10.3 MB
نشریهٔ دانشجویی حلقه

فصلنامهٔ دانشکدهٔ ریاضی و علوم کامپيوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر

شماره سوم

🟣 بهار ۱۴۰۰

استفاده از مطالب و محتوای نشریه با ذکر منبع بلا مانع است.

پذیرای انتقادها و پیشنهادهای شما هستیم🙏

انجمن علمی دانشکده ریاضی و علوم‌کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی‌تکنیک تهران)

#حلقه
Forwarded from TA in Mathematics (Hossein Zare)
من از هر کسی بیشتر امیدوارم که روزی ریشه کنکور در ایران برچیده شود.

اما امسال به لطف خدا اتفاق خوبی در آزمون‌های کنکور سراسری رخ داد. سؤالات مطرح شده در درس ریاضی کاملا مفهومی بودند (اگر وقت کنم، چندتا از سؤالات زیباتر را در کانال حل خواهم کرد). حال عده‌ای از مدرسان کنکوری که با تبلیغات فراوان تلویزیونی، فروش DVD و تنها به اتکای نکات تستی و روش‌های میانبر به جذب دانش‌آموز پرداخته و ثروت فراوانی به دست آورده بودند، متوجه شده‌اند که تدریس ریاضی کار هرکسی نیست و روش تدریس آن‌ها کارایی لازم را نداشته است (این نتیجه بازخورد دانش‌آموزانی است که با این مدرسان کلاس گرفتند). به قول معروف کار را باید به کاردان سپرد.

قبلا در جایی گفتم که درس ریاضی عمومی یک و دو دانشگاه بخش عمده‌ای از مباحث ریاضیات کنکور را پوشش می‌دهد.

قرار نیست که هر کسی که دو درس ریاضی عمومی را در دانشگاه گذراند به تدریس ریاضی بپردازد. دانشجویان ریاضی چندین واحد تخصصی ریاضی (از جمله مبانی ریاضی، مبانی جبر، جبرخطی و آنالیز ریاضی) را می‌گذرانند و درکی که آنها از ریاضی دارند با درکی که یک دانشجوی پزشکی یا مهندسی از ریاضی دارد، قابل مقایسه نیست.

@TAinMathematics
از سری وبینارهای بنیاد مریم میرزاخانی:
🔻چرا «بعضی‌ها» ریاضیِ «محض» می‌خوانند؟
دکتر ملیحه یوسف زاده
( برنده جایزه مریم )

جمعه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۰ ساعت ۲۰

© @math_mu
بیانیه دفتر تالیف در مورد سوالات ریاضی کنکور ۱۴۰۰
https://mega.nz/file/sg4T2apC#OkT7OifAx9xPSDOrPtAjDcxaaAPZP9CQ9XHRiPYFEmU
«فاجعه‌ای در حال رخ دادن است»

#یادداشت
#امیرمحمد_واعظی

❇️ در سال‌های اخیر موجی از مهاجرت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در دوره تحصیلات تکمیلی به رشته‌هایی غیر از رشته کارشناسی‌شان شکل گرفته؛ موجی که برای دیدنش کافی‌ست در بین دوستان و آشنایان و هم‌درس‌ها و هم‌دانشکده‌ای‌های خود و حتی استادان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های مختلف سری بچرخانید تا نمونه‌های فراوانی از آن را مشاهده کنید. در این بین مهاجرت از رشته‌های مهندسی و فنی و تجربی به علوم انسانی هم در مقطع تحصیلات تکمیلی رونق زیادی گرفته است. این موج برکات فراوانی با خود به همراه داشته که اصلی‌ترین آن‌ها ورود افراد نخبه و اذهان قدرتمند به عرصه علوم انسانی است؛ عرصه‌ای که سال‌ها به خاطر وضعیت فلاکت‌بار آموزش پایه و هدایت استعدادهای برتر به سمت رشته‌های فنی و تجربی، از داشتن نخبگان فکری و نیروی انسانی سطح بالا محروم بوده است.

🔸 متأسفانه به نظر می‌رسد که این موج مهاجرت، برای عده‌ای مطلوب نبوده و سعی دارند جلوی آن را بگیرند که نمود این سعی و تلاش در مصوبه اخیر شورای شورای سنجش و پذیرش دانشجو دیده می‌شود. طبق این مصوبه از سال ۱۴۰۱،‌ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد، فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های «مرتبط» امکان‌پذیر خواهد بود؛ رشته‌های مرتبطی که قرار است به زودی فهرست آنها مشخص شود.

🔸 این مصوبه در صورت اجرا، می‌تواند دانشجوها را از یکی از معدود نکات مثبت نظام آموزش عالی کشور محروم کند؛ جایی که به دانشجوهایی که به سبب ناکارآمدی نظام آموزش پایه و ناآگاهی خود و خانواده‌هایشان از علائق و استعدادهای حقیقی‌شان، اجازه می‌دهد تا پس از اتمام دوره کارشناسی، در دوره تحصیلات تکمیلی به حوزه مربوط به استعداد و علائق‌شان، نقل مکان کنند. همچنین مسیر تأمین نیروی انسانی مستعد در بسیاری از اکوسیستم‌های دانشی کشور، بر اثر اجرای این مصوبه سد خواهد شد.

🔸 اثر سوء دیگر این مصوبه افزایش نارضایتی در بین دانشجوهایی خواهد بود که تا اکنون فکر می‌کردند با تغییر رشته در دوره تحصیلات تکمیلی، خواهند توانست به سمت علائق و استعداد‌های خود حرکت کنند و اکنون با سد شدن این مسیر یا در ناامیدی و سرخوردگی غرق خواهند شد و یا اقدام به مهاجرت از کشور برای تحصیل در رشته مورد علاقه‌شان خواهند کرد.

🔸 همچنین این مصوبه بر خلاف روند جهانی گسترش حوزه‌های بین‌رشته‌ای است و مانع ایجاد تحول در علوم مختلف که معمولا از سوی واردشوندگان از یک علم دیگر به آن علم، رخ می‌دهد، می‌شود. این امر به طور خاص در مورد علوم انسانی صدق می‌کند، چرا که در همین سال‌ها بسیاری از نخبگانی که توانسته‌اند در علوم انسانی کشور حرفی نو بیاورند، از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی بوده‌اند.

🔸 کاهش پویایی کلی نهاد آموزش عالی در کشور، عدم امکان سرریز حوضچه استعداد شکل‌گرفته در دانشگاه‌هایی مانند صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت و ... به رشته‌ها و دانشگاه‌های دیگر، خالی ماندن رشته‌هایی مانند جامعه‌شناسی، فلسفه، مدیریت، سیاست‌گذاری، اقتصاد و ... از استعدادهای برتر علمی و تحصیلی و گسترش انصراف از دوره کارشناسی از سوی دانشجوهای علاقه‌مند به تغییر رشته و یا مهاجرت آنها به خارج از کشور، نشان می‌دهد که چنین سیاستی می‌تواند منجر به بروز فاجعه‌ای در نظام آموزش عالی بیمار ایران گردد.

🔸 اساسا شکل فعلی ورود دانشجوها به آموزش عالی که از همان ابتدا باید ۴ سال طولانی را در رشته‌ای بگذرانند که با دقت و صحت انتخاب نشده، اشتباه است و باید با برگزاری دوره‌های کوتاه‌تری که اصطلاحاً‌ «کالج» خوانده می‌شود، به دانشجوها اجازه تصحیح مسیر و ورود به حیطه مورد توجه‌شان را داد. در صورتی که نظام آموزش عالی کشور در سال‌های اخیر با حذف گرایش‌ها از ورودی دوره کارشناسی (به عنوان مثال حذف سه گرایش نرم‌افزار، سخت‌افزار و IT از ورودی دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر)‌ در این مسیر گام برمی‌داشت، چنین اقدامی منجر به حرکتی رو به عقب خواهد شد.

🔸 همچنین با توجه به انتشار دفترچه آزمون ارشد ۱۴۰۱ در مرداد ۱۴۰۰، فرصت زیادی برای لغو بدون حاشیه این مصوبه وجود ندارد و لازم است تا نهادهایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون‌های مرتبط در مجلس شورای اسلامی برای لغو آن وارد عمل شوند، چرا که اجرای این مصوبه از سال ۱۴۰۱ برنامه‌ریزی تعداد قابل‌توجهی از داوطلبین آزمون ارشد سال ۱۴۰۱ برای ادامه تحصیل‌شان را در شرایطی که زمان زیادی تا برگزاری آزمون نمانده، مختل می‌کند.

www.tg-me.com/sharifdaily/8014

@sharifdaily
Forwarded from Infinity
در چشمهایت،
معصومیت هزار فرشته بال بال میزد
چه تعجیلی بود پروزات!؟
هنوز معادلات سختی دارد این زندگی
که حل نکرده جا گذاشته ای.
جبر رفتنت،
در هندسه اندیشه ام جا نمی شود!
#شهلا‌_جلالوندی

فردا ۲۳ تیر٫ سالروز خاموش شدن دختر ریاضیدان و پر افتخار و محجوب ایران٫ مریم میرزاخانی است. روحش شاد


@Infinitymath
Forwarded from Infinity
bull-57-3-print-matter.pdf
3.8 MB
به یاد مریم میرزاخانی

مقاله ای خواندنی به قلم یان وندارک٫ همسر مریم که به تازگی در شماره جدید بولتن انجمن ریاضی آمریکا منتشر و توسط بهنام هاشمی ترجمه شده است.
با تشکر از ایشان

@infinitymath
2025/07/13 18:14:10
Back to Top
HTML Embed Code: