Forwarded from چاهنامه
تصویر زیبایی از بیت ساحور در فلسطین 1946

وقتی اسرائیل حتی وجود نداشت، زنان فلسطینی با لباس‌های سنتی خودشون به جمع‌آوری میوه‌ مشغول می‌شدند. امروز ولی، فرزندان خودشون رو از زیر آوار جمع می‌کنند.

تجاوز به حقوق یک ملت این شکلیه دوستان!

محرداد کریم‌زاده

@Chahnameh
#آرمیتا_گراوند ... 🖤

بچه‌هایی که تو روز روشن وسط جمع می‌میرند، و معلوم نمیشه سرنوشت‌شون چی بوده...
هر کس حرفی می‌زنه و حقیقت میان رسانه‌های دروغگو و بی‌اخلاق داخل و خارج گم میشه.
ما هیچ، ما نگاه...

درد، ما رو در برگرفته و خشمگین و غمگین‌ایم.

آیا رسانه‌ها و سواران‌شون دنبال همین‌اند و باید هرطور که شده خودمون رو خوشحال و فعال نگه داریم؟

نمی‌دونم...
نظر مجید تفرشی، مورّخ دوران معاصر ایران، در نقد داستان نقش سید ضیاء در فروش زمین‌های فلسطینی به اسرائیلی‌ها.


این داستان زمین‌فروشی هم عجب توجیه مسخره‌ای برای اشغال شده است.
کجا با فروختن زمین حاکمیت تغییر می‌کند؟ این همه ایرانی در ترکیه مِلک خریده‌اند، پس یعنی ایران حق دارد لشکر بکشد و ترکیه را بگیرد؟
وانگهی، مگر زمین‌های فروش‌رفته چند درصد خاک فلسطین بوده؟ دوازده سیزده درصد؟
انصافتان را قربان!
Forwarded from کانال فرارو
(ویدئو) هوش‌مصنوعی صحبت ایرانیان باستان را بازسازی کرد!

یک مجموعه ویدیویی ساخته شده با استفاده از هوش مصنوعی (AI) می‌تواند به شما نشان دهد که زبان‌های باستانی به چه شکل بوده‌اند.

https://fararu.com/fa/news/680573
چقدر این تصویر دردناک است، منظورم حمله دوباره اسرائیل به #غزه نیست، لایک‌های دوبرابری مخاطبان ایرانی به این تجاوز است، با مردم و #افکار_عمومی چه کرده‌ایم که به اینجا رسیده؟

🔗 ammarkalantari (@ammarkalantari1)

📲 @twittervid_bot
«پُرشادی و پُرغم»


‌گفت: «می‌دانی چرا باید با هم سر کنیم؟
تو، غمِ بسیاری ولی، گاهی هم شادی؛
من شادیِ بسیارم ولی، گاهی غمگینم.
تو با غمت به شادیِ من دل‌خوش می‌شوی؛
من با غمم از شادیِ تو سرخوش می‌شوم.
من با شادی‌ام، عمق غمت را قدر می‌دانم؛
تو با شادی‌ات، غم کمم را قدر می‌دانی.
روزِ غمت، من چترِ تو ام؛
شبِ غمم تو یارِ منی.»



مریم حقی
آذر ۴۰۲
#شعر؟ #معر
Forwarded from زندگی روزانه (E. M.)
نسل عقب‌مانده‌ای که می‌خواهد نسل نو را آموزش بدهد!

#یادداشتهای_زندگی_روزانه
#ابراهیم_موسی_پور_بشلی

نظام آموزش و پرورش ما احتمالا از عقب‌مانده‌ترینها در نوع خود در جهان است. انبوهی از مهملات غیرضروری را طی دوازده سال بر ذهن کودکان و نوجوانان تحمیل می‌کنند و بعد با وقاحت تمام، مثلا کلیپی را پخش می‌کنند که در آن مجری یک مسابقه‌ی معلومات عمومی از یک شرکت‌کننده سوالاتی درباره‌ی فلان‌الدوله و کودتای فلان و ... می‌پرسد و چون او از پاسخ دادن عاجز می‌ماند، نتیجه می‌گیرند که اوه! چه ابلهی‌ست او!
ابله آن نظام آموزشی‌ای‌ست که چنین دانش‌آموزانی تربیت کرده، وگرنه چرا یک دانش‌آموز یا یک دیپلمه باید بداند از بین کوارتز، فلدسپات و میکا، کدامشان سخت‌ترند؟ یا رییس‌الوزرای احمدشاه در زمان کودتای سوم اسفند که بوده؟ یا نام یَک‌یَک فقها و فلاسفه‌ی عصر صفوی به چه کار فردای دانش‌آموز می‌آید؟
مشخصا بیشتر اطلاعاتی که در طول تحصیل عمومی به دانش‌آموزان می‌دهند، بیهوده است و چون بچه‌ها مغز دارند، این چرندیات را پس از پایان امتحانات، از حافظه پاک می‌کنند و این یک واکنش ناخوادگاه مغز انسان است در برابر اطلاعاتِ زوریِ بیهوده.
بله ما باید کمی از علوم تجربی بدانیم اما آن بخشی که در زندگی روزانه به درد می‌خورد مثلا درباره‌ی فشار خون و تغذیه‌ی سلامت‌محور ولی جزییات تقسیم میتوز و میوز و ساختار سلولی و ... اگر این بچه نخواهد پزشک و بیولوژیست بشود به چه دردی می‌خورد؟ ریاضیاتی که در اروپا در سالهای دوم و سوم رشته‌ی ریاضی در دانشگاه به دانشجو یاد می‌دهند، در کتاب درسی دبیرستانهای ما چه غلطی می‌کند؟
وقتی قرار نیست بچه‌هایی در آینده در رشته‌های هنر تحصیل کنند، این حجم بحث تخصصی هنر در کتاب درسی مدارس چه ضرورتی دارد؟ درست است که همه باید تاریخ بیاموزند اما چقدر از تاریخ را و چه تاریخی را؟ تاریخی که در مدارس آموزانده می‌شود باید هویت ملی و فرهنگی و اجتماعی را در سطح عمومی در ذهن مخاطب بنشاند؛ حفظ کردن فهرستی که می‌گوید کدام وحشی سر کدام وحشی را بریده و به جای او نشسته به چه درد دانش‌آموز می‌خورد؟
سطح آموزشهای عمومی (دبستان و دبیرستان) باید دانش‌آموزان را برای انتخاب رشته‌های دانشگاهی یا شغلی آینده‌شان و نیز برای کسب مهارتهای کاربردی در زندگی روزانه یاری و راهنمایی کند نه بیشتر. چه ضرورت عقلی و علمی‌ای ایجاب می‌کند که همه، همه چیز بیاموزند؟ تقریبا نیمی از دروس مدارس برای دانش‌آموزانی که می‌خواهند به رشته‌های علوم انسانی بروند به‌کلی زاید و بی‌ارزش و مایه‌ی اتلاف عمر و وقت است و برعکس هم‌چنین نیمی از اطلاعات زوریِ موجود در کتابها برای کسانی که می‌خواهند وارد رشته‌های تجربی و ریاضی بشوند. همچنین است برای بچه‌هایی که به رشته‌های دیگری علاقه‌مندند.
بچه‌ها هم البته بلدند چه کنند و این نسل دیگر می‌داند که کتابهای مدرسه صرفاً برای نمره است و دانشِ مفید و کاربردی و مهارتهای زندگی را باید از منابع دیگری بجوید. من برای دانش‌آموزان نسل جدید نگران نیستم، نگرانِ نسل عقب‌افتاده‌ی مولفان و مدیران و برنامه‌نویسان آموزش و پرورشم که تقریبا تمام کنترلشان بر جامعه‌ی مخاطب را از دست داده‌اند و این برای آینده‌ی کشور زیبنده نیست.
کتابهای درسی در حال از دست دادن مطلق اعتبارشان در برابر منابع دیگرند (این بلایی است که علاوه بر آموزش و پرورش،  صداوسیما هم سالهاست که به دست خودش به سر خودش آورده).
علاوه بر وجود انبوهی غلط در کتابهای درسی (که آن هم به جای خود باید بررسی شود) اصلاحِ نگاهِ داده‌محور در آموزش و پرورش باید در اولویت قرار بگیرد؛
می‌شود اطلاعات تمام کتابهای موجود را به یک‌سوم یا یک‌چهارم کاهش داد و در عوض راه و رسم زندگی را به دانش‌آموزان آموخت و نسلی داناتر، ماهرتر و سالمتر تربیت کرد.
Forwarded from اکبر گنجی
نامه بیش از ۸۰۰ مقام در آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در مخالفت با حمایت دولت‌های متبوع خود از نسل کشی اسرائیل در جنگ غزه

نیویورک‌تایمز


این نخستین بار است که مقام‌های کشورهای اروپایی و آمریکایی برای حمایت علنی از سیاست‌های دولت‌های خود علیه جنگ غزه همصدا شده‌اند. مقام‌های امضاکننده این نامه درباره دلیل دست زدن به این اقدام گفته‌اند بهبود بخشیدن به سیاست‌های دولت‌های خود و تلاش در جهت منافع آنها را وظیفه خودشان می‌دانند و این نامه را نوشته‌اند چون معتقدند لازم است دولت‌ها موضع خودشان درباره جنگ را تغییر دهند. در بخشی از این نامه آمده است: «سیاست‌های فعلی دولت‌های ما، جایگاه اخلاقی‌شان را تضعیف کرده و موجب می‌شود توانایی‌های آنها برای قد علم کردن در جهت آزادی، عدالت و حقوق بشر در سراسر جهان تحلیل رود.» نگارندگان نامه به علاوه اذعان کرده‌اند موضع‌گیری‌های دولت‌های آمریکا و کشورهای اروپایی ممکن است یکی از عوامل «نقض فاحش قوانین انسانی بین‌المللی، ارتکاب جنایت‌های جنگی و حتی پاکسازی‌های قومی یا نسل‌کشی» بوده باشد.

امضاکنندگان نامه از بیم توبیخ‌های احتمالی هویت خودشان را فاش نکرده‌اند. این نامه به صورت بی‌سر و صدا میان کارکنان دولت در چندین کشور چرخیده و به امضای بیش از ۸۰۰ نفر رسیده است. این نامه نشان‌دهنده میزان انزجاری است که اقدامات رهبران کشورهای آمریکایی، انگلیسی و اروپایی در حمایت از سیاست‌های اسرائیل در میان عموم از جمله در میان مجریان تصمیم‌های خود این دولت‌ها تولید می‌کند. یکی از مبتکران این نامه گفته حدود ۸۰ نفر از امضاکنندگان نامه از نهادهای آمریکایی هستند. بیشترین کسانی که آن را امضا کرده‌اند کارکنان وزارت خارجه آمریکا هستند.

«بیانیه فراآتلانتیک» می‌گوید که دولت‌های آن‌ها در معرض شراکت در«یکی از بدترین فجایع انسانی قرن حاضر» هستند و توصیه‌های کارشناسان در این مورد نادیده انگاشته شد. یکی از امضاکنندگان این بیانیه، یک مقام دولت آمریکایی با بیش از ۲۵ سال تجربه امنیت ملی است که به بی‌بی‌سی از «تداوم بی‌توجهی» به نگرانی‌های آنها گفت. این مقام مسئول که نخواست نامش فاش شود، گفت: «صدای کسانی که وضعیت منطقه آن را درک می‌کنند شنیده نشد.» این بیانیه می‌گوید که اسرائیل در عملیات نظامی خود در غزه «هیچ حد و مرزی» از خود نشان نداده است، که این موضوع «منجر به مرگ ده‌ها هزار غیرنظامی قابل پیشگیری شده است؛ و... جلوگیری عمدی از ارسال کمک‌ها... هزاران غیرنظامی را در معرض خطر گرسنگی و مرگ آهسته قرار داده است. خطر محتملی وجود دارد که سیاست‌های دولت‌های ما به نقض شدید قوانین بین‌المللی، جنایات جنگی و حتی پاکسازی قومی یا نسل کشی کمک کند.»


https://www.nytimes.com/2024/02/02/us/politics/protest-letter-israel-gaza.html
اعتبارسنجی_النساء_نواقص_العقول_در_نهج_البلاغة.pdf
739.2 KB
🔰اعتبارسنجی «النساء نواقص العقول» در نهج‌البلاغه

📝محمد قندهاری، طاهره صالحی
انتشار در مجله آینه پژوهش، آذر و دی ۱۴۰۲

این نوشتار، گام به گام، با سیر تدوین نهج‌البلاغه همراه می‌شود و با روش «نقد منبع» نشان می‌دهد که چگونه این خطبه، حاصل ادغام دو سخن کوتاه‌تر است که اولی آن‌ها، شامل عبارت «النساء‌ نواقص العقول»، برگرفته از تحریری ساختگی از نامه‌ای منسوب به امام علی ع است.

حاصل این تحقیق نشان می‌دهد که نامه‌ای که منبع سیدرضی به آن رجوع کرده، متنی تحریف‌شده بوده و عبارت «النساء نواقص العقول» از جملۀ زیاداتی است که در طی زمان به متن اولیة آن راه یافته است.

در گام آخر، به جستجوی منبع عبارت مشهور این تحریر دربارۀ زنان می‌پردازیم و با این مطلب مواجه می‌شویم که این بخش -که در تحریرهای کهن نامه وجود ندارد- نقل به مضمون روایتی منسوب به صحابه است که در منابع اهل سنت رواج داشته و سیدرضی با تقطیع این بخش تحریف‌شده از نامه، آن را به طور مستقل آورده و عنوانی نادرست، بر آن نهاده است.

◀️بازنشر از کانال مقالات بانوان و دین

#بازنشر #زنان_و_دین #نهج‌البلاغه #زنان #نواقص_العقول #باشگاه_اندیشه

@diinschool
@bashgahandishe
سال نهنگ یا اژدها؟!


طبق تقویم‌های قدیم ایران، سال ۱۴۰۳ سال «نهنگ» میشه. اما طبق سنت چینی سال «اژدها» میشه.

ولی اون تقویم‌های ایرانی هم که این سنت چرخهٔ سال‌ها و اسم‌هاشون رو از چین گرفته بودند. پس چرا اسم قدیم و جدیدش فرق داره؟

موضوع اینه که نهنگ در ادبیات کهن فارسی به معنی تمساح 🐊 بوده نه وال. 🐳
قدیم‌ها در ایران به اون ماهی عظیم می‌گفتند «وال». اما نهنگ اسم اون خزندهٔ بزرگ بوده.

وقتی ایرانی‌ها می‌خواستند اسم سال اژدها🐲 رو از چین وارد کنند، معادل اژدهای چینی رو گذاشتند نهنگ که به معنی تمساح بوده.
نمی‌دونم این معادل‌یابی دلایل زبانی دیگه‌ای هم داشته یا نه‌.


به هرحال، نهنگ و اژدها هر دو درسته و منظور از هر دو یک چیزه.
🐊= 🐉

نهنگ (یعنی تمساح) در تقویم‌های ما کاربرد بیشتری داشته. ولی با تغییرات زبان فارسی الان اژدها دقیق‌تره.

به هرحال سال نوتون مبارک.
الهی این تمساح عظیم همهٔ غم‌هامون رو بخوره!


مریم حقی کورانی
Forwarded from جنایات غرب 💯 (@)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢🔞 غزه در چهار دقیقه 😭😭😭

هرکس گفت غزه چه خبره، این کلیپ رو براش ارسال کنید

https://eitaa.com/Israel_Bedoone_Rotoosh
مناظره چشم انداز
بسیج دانشجویی دانشکدگان مدیریت
🔺مناظره درباره جنگ غزه و چشم اندازِ آن

▪️فایل صوتی مناظره حسین جابری انصاری سخنگوی سابق وزارت خارجه ایران و احمد زیدآبادی تحلیلگر سیاسی در دانشکدۀ مدیریت دانشگاه تهران، ۱۴۰۲/۸/۲۰
منبع: کانال یک حرف از هزاران
@yekhezaran

@PalestineNews
کشکول
بسیج دانشجویی دانشکدگان مدیریت – مناظره چشم انداز

توضیح یکی از دوستان که کارشناس تاریخ و مسائل فلسطین است دربارهٔ مناظرهٔ بالا:

«این مناظره، یک کلاس فشرده است در خصوص تلاش‌های صورت گرفته برای صلح بین فلسطین و رژیم در ۳۰سال اخیر.

جدای از دقت یا صحت آسیب‌شناسی‌هایی که مطرح میشه، شرح ما وقع تقریبا کامل و بدون خدشه‌ست.
زمانش هم مال یکی دوماه اول پس از ۷اکتبره.
هر دو‌هم به طور خاص در این زمینه مطالعه و ترجمه و تالیف داشته‌اند.»

برای من بسیار گیرا و مفید بود.
امیدوارم شما هم بشنوید و نظر بدهید.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تحقیق درباره ۷ اکتبر
مستندی درباره حمله حماس به اسرائیل

«تحقیق درباره ۷ اکتبر» نام مستندی تکان‌دهنده از واحد تحقیقات شبکه الجزیره است. این فیلم نه تنها به‌‌خاطر پرداختن به ابعاد گوناگون یکی از حساس‌ترین موضوعات روز دنیا، بلکه به‌خاطر شکل روایتش نیز، اثری ممتاز و در خور توجه است.

هجوم حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر، سیاست خاورمیانه را دگرگون کرد. با این حال، آنچه در هیاهوی رسانه‌ها روایت شد، همچنان برای بسیاری محل ابهام است.

واحد تحقیقات الجزیره تحلیلی به سبک تحقیقات جنایی و گزارش‌های پزشکی قانونی از رویدادهای آن روز انجام داده و برای نخستین بار روایتی کامل از آنچه در روز هفتم اکتبر اتفاق افتاده ارائه داده است. در این تحقیق، هفت ساعت از قطعات مختلف واقعه در دوربین‌های مداربسته، گوشی‌های شخصی و دوربین‌های سَری جنگجویان کشته‌شدۀ حماس مورد بررسی قرار گرفته و برای ارائه روایتی جامع از آنچه رخ داده استفاده شده و به همین خاطر بیننده را در موقعیتی بی‌سابقه برای مشاهده و تحلیل وقایع قرار داده است.

این مستند یک ساعته را با زیرنویس فارسی مجله دقیقه تماشا کنید.

@dmag_ir
Forwarded from کیوان صمیمی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آهنگ «قضیه» با زیرنویس فارسی
2024/05/17 15:59:13
Back to Top
HTML Embed Code: