Telegram Web Link
🚨 آنچه سه شنبه ۱۰ تیر منتشر شد

🔴 فرماندهانی که فحش میخوردن و تهمت میشنیدن، شهید شدند....

🔴 ماشاءالله اقای حسین اکرف

🔴 این روزها اگه تو هیاتی حرفی از دشمنی با اسقاطیل نبود تو حسینی بودنش شک کنید

🔴 این هم علی العطار عزیز

🔴 و جانی که جهانی برایش گریست ...

🔴 قصه بر حماسه جانبازان پیجر ادامه داره

🔴 و یوسف سعد عزیز و مداحیهای پر مغزش

🔴 چه اشک ها و سینه زنیهای که محرم پارسال عزیزای خدا رو امسال همنشین سیدالشهدا علیه السلام کرد....

🔴 این کلاهبردار اسقاطیلی تازگیا راه افتاده تو شبکه های اسقاطیلی و میگه من تو سپاه بودم و تو بخش قضایی و بعد فرارکردم اومدم اسقاطیل

🔴 اینجا با همون لهجه اسقاطیلیش پیام میده که بریزید تو خیابونا تا ربع پهلوی برگرده و صلح بشه و...

🔴 در روزهای پس از جنگ، هنوز در تلاش‌اند که بفهمند، پردازش کنند، و هضم کنند.

🔴 شبی ناآرام در استان کرکوک در شمال عراق: به‌نظر می‌رسد که راکت‌هایی به‌سوی فرودگاه این منطقه شلیک شده‌اند

🔴 شیشه بر اسقاطیلی که از روز اول جنگ، کار و بارش حسابی گرفته: در دوره جنگ و انفجارها، کارش چند برابر شده، به‌طوری که نوبت‌ دادن سخت شده.

🔴 یقین کنید خون شهدا عزت اسلام رو بیشتر میکنه مثل اربابشون سیدالشهدا علیه السلام

🔴 اگر نسبت به پیروزیهامون احساس خوبی ندارید گوش کنید

🔴 اسقاطیل ببیند

🔴 شبکه 12 اسرائیل: در شب تاریخی حمله ایران به اسرائیل و درحالی که بسیاری از شهروندان در خانه ناخن می‌جویدند، نتانیاهو به ویلای یک سرمایه دار پناه برده بود که دارای پناهگاه اتمی است...

🔴 این اشک تمساحا برای چیه؟ برای دستگیری و اعدام جاسوس‌های بیشرفی که خون مردم ایران رو ریختن:

🔴 جلسه دادگاه عالی اسقاطیل در مورد انتصاب رییس شاباک با اعتراضات طرفداران نتانیابو‌همراه شد و اسقاطیلیها سر قضات اسقاطیلی داد و بیداد کردن و از جلسه اخراج شدن

🔴 پرونده‌ای پشت پرونده دیگر: نیروهای امنیتی روز گذشته یک زوج اهل رعنانا را به ظن جاسوسی برای ایران بازداشت کردند.

🔴 بازداشت‌های بیشتر: زوجی ساکن شهر رعنانا، در دهه سوم زندگی خود، به ظن جاسوسی علیه دولت اسقاطیل به دستور ایران بازداشت شدند.

🔴 تو مصاحبه شبکه ۱۲ اسقاطیل با صاحب یک رستوران باغذاهای ایرانی در فلسطین اشغالی ، مصاحبه کننده میگه محمدرضا یه دیکتاتورظالم بود

🔴 متلک اندازی در دادگاه عالی اسقاطیل ادامه داره

🔴 سخنگوی دولت ایران در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرده است که شمار کشته‌شدگان (شهدا)در جریان ۱۲ روز جنگ میان اسقاطیل و ایران به ۹۳۵ نفر رسیده است.

🔴 اخراج جیغ جیغوی کنست از دادگاه قبل از اخراج همه حضار ناظر

🔴 «اسقاطیل دموکراسی نیست»: مصاحبهٔ جنجالی یائیر نتانیابو

🔴 شک و تردید در تهران: آیا جمهوری آذربایجان به اسقاطیل در حمله به ایران کمک کرده است؟

🔴 نیروی هوایی ارتش اسقاطیل در طول حمله به ایران از مدارس برای اسکان خلبانان استفاده می‌کرد

🔴 روزنامه نیویورک تایمز شب گذشته تصاویر ماهواره‌ای جدیدی از تأسیسات هسته‌ای فردو منتشر کرد

🔴 فیلم جدیدی از اصابت یک موشک ایرانی به بئرالسبع، چهارروز قبل از اتش بس

🔴 انتشار فیلمی جدید از لحظه اصابت مستقیم موشک ایرانی به پارکینگ یک محله مسکونی در شهر بئرشبع که بامداد روز جمعه، چهار روز پیش از آغاز آتش‌بس با ایران، رخ داده بود

🔴 رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، به منفورترین چهره در ایران تبدیل شده و متهم است که در طول سال‌ها ابزار دست اسقاطیل و غرب بوده است.

🔴 مرگ‌ بر اسقاطیل. کودکان غزه بازهم به خاک و خون غلتیدند

🔴 مقاله‌ای منتشرشده در وب‌سایت عصر ایران به بررسی این پرسش می‌پردازد که آیا ایران باید به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود یا خیر.

🔴 این دوتا به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند

🔴 مفسر عربی هشدار می‌دهد: ایران اسقاطیل را غافلگیر خواهد کرد

🔴 جنگ با ایران بار دیگر یکی از چالش‌های پیچیده در اسقاطیل را آشکار کرد: میلیون‌ها شهروند 🤮 در خانه‌هایی بدون پناهگاه زندگی می‌کنند.

🔴 یونا یاهاو، شهردار حیفا، درباره حادثه تأسیسات نفتی بازان گفت: «یک روز پیش از اصابت، وزیر محیط‌زیست به دیدار من آمد و به او هشدار دادم که ممکن است در اینجا فاجعه رخ دهد و ۲۴ ساعت بعد، این اتفاق افتاد.

🔴 توصیف شهید حاج سعید ایزدی (حاج رمضان) از زبان حاج مهدی سلحشور
پنتاگون ارسال چند محموله از موشک‌های پدافند هوایی و مهمات دقیق به اوکراین را متوقف کرده است، به این دلیل که «ذخایر مهمات در ایالات متحده بیش از حد کاهش یافته». این موضوع را وب‌سایت خبری «پولیتیکو» گزارش داده است.
ترامپ علیه زهران ممّدانی، مسلمان ضداسقاطیلی که در مسیر شهرداری نیویورک پیش می‌رود: «باید جلوش را بگیریم»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌شدت به زهران ممّدانی، نامزد مسلمان و منتقد سرسخت اسقاطیل که در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها برای شهرداری نیویورک پیروز شده، حمله کرد. او گفت: «ما به کمونیست در این کشور نیاز نداریم» و تهدید کرد که بررسی خواهد شد آیا ممّدانی به‌صورت قانونی در آمریکا حضور دارد یا نه: «همه چیز را بررسی می‌کنیم.»

در فضای مجازی، ویدئویی از ممّدانی دست‌به‌دست شده که او در آن، کمتر از دو هفته پس از حمله ۷ اکتبر، اسقاطیل را به «نسل‌کشی» متهم می‌کند.


زهران ممّدانی، که به‌عنوان چهره‌ای ضداسقاطیلی شناخته می‌شود، روز سه‌شنبه به‌طور رسمی به‌عنوان نامزد حزب دموکرات معرفی شد، پس از آن‌که در انتخابات درون‌حزبی با ۵۶٪ آرا، اندرو کومو (فرماندار سابق ایالت نیویورک) را شکست داد. کومو با کسب ۴۴٪ آرا، پیش از اعلام نتایج، کناره‌گیری خود را از رقابت اعلام کرده بود.

با این حال، منابع نزدیک به کومو گفته‌اند که نام او همچنان در برگه رأی نهایی باقی خواهد ماند، که می‌تواند آرای دموکرات‌های میانه‌رو را بین او و ممّدانی تقسیم کند. شهردار فعلی، اریک آدامز نیز که اکنون به‌صورت مستقل شرکت می‌کند، یکی دیگر از رقبا در انتخابات ماه نوامبر خواهد بود.

در تحلیل آرای مقدماتی دموکرات‌ها، مشخص شده ممّدانی عمدتاً حمایت سفیدپوستان، لاتین‌تبارها، و آسیایی‌ها را به‌دست آورده و در میان طبقه متوسط و پردرآمد محبوب بوده است. در مقابل، کومو رأی رأی‌دهندگان سیاه‌پوست و اقشار کم‌درآمد را جذب کرد.

گرچه اطلاعات تفکیک‌شده‌ای براساس مذهب ارائه نشد، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد حدود ۲۰٪ از یهودیان نیویورک به ممّدانی رأی داده‌اند، با وجود اینکه مواضع او درباره اسقاطیل موجب نگرانی شدید میان بسیاری از یهودیان و اسقاطیلی‌های ساکن نیویورک شده، از جمله امتناعش از محکوم‌کردن شعار «جهانی‌سازی انتفاضه» و اظهاراتش درباره سیاست‌های اسقاطیل در غزه.

پیروزی ممّدانی واکنش تند ترامپ را در پی داشت. او در پاسخ به خبرنگاری در فلوریدا گفت:
«ما باید جلوی او را بگیریم. خیلی‌ها می‌گویند که او اصلاً به‌صورت غیرقانونی در آمریکاست. همه چیز را بررسی می‌کنیم.» ترامپ افزود:
«ما به کمونیست در این کشور نیاز نداریم. ولی اگر قرار باشد یک نفر باشد، من شخصاً از نزدیک تحت نظرش خواهم داشت – به‌نام ملت.»

ترامپ حتی او را از سوسیالیست هم رادیکال‌تر دانست: «او حتی سوسیالیست نیست، بلکه یک کمونیست است.»

ترامپ به نماینده کنگره، الکساندریا اوکاسیو-کورتز که از ممّدانی حمایت کرده هم تاخت و گفت:
«او همان‌جاست، با ضریب هوشی نه‌چندان بالا، که فریاد می‌زند چقدر ممّدانی فوق‌العاده است.»

او همچنین از شهردار فعلی نیویورک، اریک آدامز، حمایت کرد: «او انسان خوبی است. من کمی کمکش کردم.»

در ادامه، ترامپ درباره اتهاماتی که علیه آدامز در زمینه فساد مطرح شده بود، گفت آن اتهامات عادلانه نبوده‌اند و یادآور شد آدامز پیش‌تر گفته بود نیویورک نمی‌تواند همه مهاجرانی را که وارد می‌شوند، بپذیرد.
ترامپ اضافه کرد: «فردای آن روز، آدامز متهم شد. به او گفتم ناراحت نباش، من را هم پنج بار فقط به‌خاطر این‌که دهانم را باز کردم، متهم کردند.»

اتهام‌های مطرح‌شده علیه آدامز توسط قاضی رد شده‌اند، نه به‌دلیل بی‌گناهی، بلکه به‌دلیل فقدان صلاحیت قانونی دولت برای اقامه دعوی. قاضی در رأی ۷۸صفحه‌ای خود نوشت: «همه چیز بوی یک توافق را می‌دهد»، که اشاره‌ای به معامله احتمالی میان ترامپ و آدامز داشت.

ترامپ امروز این اتهامات را «ساختگی» خواند و آن‌ها را به دولت جو بایدن نسبت داد.

مبارزه بر سر شهرداری نیویورک هر چه به ماه نوامبر نزدیک‌تر می‌شود، داغ‌تر و جنجالی‌تر می‌گردد. علاوه بر کومو، آدامز، و ممّدانی، یک وکیل محافظه‌کار به نام جیم وولدن نیز در میدان رقابت است. با این‌که همه این نامزدها به‌نوعی با حزب دموکرات در ارتباطند، رقابت درون‌حزبی شدیدی میان آن‌ها در جریان است. تنها نامزد جمهوری‌خواه، کرتیس سلی‌وا، در تلاش برای شکست آن‌هاست، ولی شانس زیادی ندارد.

با این‌که ممّدانی شانس بیشتری برای پیروزی دارد، او باید با مخالفت‌هایی از سوی جامعه تجاری نیویورک (که از اظهاراتش درباره افزایش مالیات‌ها نگران‌اند) و رهبران حزب دموکرات در سطح ملی (که هنوز از او حمایت نکرده‌اند) روبه‌رو شود.

در پشت‌صحنه نیز تلاش‌هایی از سوی فعالان اقتصادی برای حمایت از اریک آدامز در جریان است تا از به‌دست گرفتن شهرداری نیویورک توسط «چپ افراطی» جلوگیری شود.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎬 بعد از جنگ چه باید کرد...
🔻 اسرائیل غده سرطانی
@HajRamadan
یک فرد شناخته‌شده از شهر مذهبی بنی‌براک، که از مقام‌های ارشد سازمان «شومریم» (که به‌عنوان «پلیس محلی بنی‌براک» شناخته می‌شود) است، بامداد امروز (چهارشنبه) هنگام ورود به سرزمین‌های اشغالی در فرودگاه بن‌گوریون دستگیر شد. او مظنون به ارتکاب مجموعه‌ای از تجاوزهای جنسی شوکه‌کننده به کودکان و نوجوانان است.

در هفته‌های گذشته چندین شکایت علیه این فرد به پلیس ارائه شده بود، اما وی در آن زمان در خارج از کشور 🤮 به‌سر می‌برد. پس از بازگشت، بلافاصله بازداشت شد و قرار است در طول امروز برای بررسی تمدید بازداشتش به دادگاه منتقل شود.

جزئیات این پرونده و روند بازجویی‌ها مشمول دستور ممنوعیت انتشار هستند.

گزارش‌های متعدد، که در هفته‌های اخیر منتشر شده، نشان می‌دهند که این فرد از موقعیت خود به‌عنوان «مسئول امنیت» غیررسمی سوءاستفاده کرده و مرتکب آزار جنسی نسبت به جوانان مذهبی شده است.
رویترز
پس از حمله اولیه به ایران در ماه گذشته، ارتش ایران مین‌های دریایی را روی شناورها در خلیج فارس مستقر کرد. به‌گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آمریکایی، این اقدام باعث نگرانی در واشینگتن شد، زیرا چنین به نظر می‌رسید که تهران در حال آماده‌سازی برای بستن تنگه هرمز است.

به گفته این منابع، بارگذاری مین‌ها نشان‌دهنده آن است که ایران به‌طور جدی گزینه بستن یکی از شلوغ‌ترین مسیرهای کشتیرانی جهان را مدنظر داشته. با این حال، آن‌ها تأکید کردند که این احتمال نیز مطرح بوده که اقدام ایران تنها یک عملیات فریب بوده تا آمریکا را متقاعد کند که قصد بستن تنگه را دارد – بی‌آن‌که واقعاً چنین قصدی داشته باشد.
هیچ شکی نیست که ایران در حمله مشترک اسقاطیل و ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای‌اش ضربه‌ای بسیار سنگین خورده است. اما باید در ارزیابی پیامدهای این حمله نهایت احتیاط را به‌خرج داد.

برگمن می‌گوید:

«اگرچه ضربه واردشده به برنامه هسته‌ای ایران بسیار شدید بود، اما آنچه اکنون در حال رخ دادن است، بسیج نگران‌کننده‌ی همه نهادهای اطلاعاتی، عملیاتی، نظامی و حتی حرفه‌ای در راستای پشتیبانی از روایتی است که از بالا تحمیل شده است. روایتی که اصلاً از آن‌جا آغاز شد که ترامپ ادعا کرد پروژه هسته‌ای ایران نابود شده – آن‌هم پیش از آنکه اصلاً هواپیماها به هدف برسند! من فکر می‌کنم این بسیار، بسیار خطرناک است.»

برگمن توضیح می‌دهد که حتی خود ایرانی‌ها ممکن است هنوز ندانند دقیقاً چه آسیب‌هایی دیده‌اند و اگر آن‌ها نمی‌دانند، چگونه می‌توانیم ما با قطعیت بگوییم که همه چیز نابود شده است؟

«در لحظه‌ای که ما می‌گوییم خسارت به‌قدری شدید بوده که همه چیز نابود شده است، پیامی آرام‌بخش به دنیا می‌فرستیم: خطر از بین رفت، تهدید هسته‌ای دیگر وجود ندارد، می‌توانیم برویم سراغ مسائل دیگر. اما اگر چند ماه بعد بیاییم و دوباره هشدار بدهیم که ایران هنوز خطرناک است، دیگر باور نمی‌کنند. خواهند گفت: ‘شما که شش ماه پیش گفتید تهدید را برای سال‌ها از بین بردید.’ این یک اشتباه راهبردی-دیپلماتیک از درجه اول است.»

برگمن از این‌که سیاست‌گذاران، تصمیم‌گیران نظامی و حتی کارشناسان، به‌جای تحلیل بی‌طرفانه و شفاف، به پشتیبانی از روایتی رسمی روی آورده‌اند، ابراز نگرانی می‌کند. به‌گفته او، این روایت ممکن است با واقعیات میدانی همخوانی نداشته باشد – اما به‌خاطر فشار سیاسی، به‌ویژه از طرف ترامپ و دولت او، همه ناچارند با آن هم‌جهت شوند.

او هشدار می‌دهد:

«ما نباید این اشتباه را مرتکب شویم که دشمن را دست‌کم بگیریم. اگر واقعاً تمام تأسیسات نابود شده‌اند، باید سند بیاوریم. اگر نه، باید سکوت اختیار کنیم تا زمان کافی برای ارزیابی کامل داشته باشیم. اعلام پایان برنامه هسته‌ای، در حالی که شواهد کافی نداریم، ممکن است در آینده ما را در صحنه دیپلماتیک به وضعیت غیرقابل دفاعی بکشاند.»


برگمن تأکید می‌کند که پیام‌های سیاسی برای مصرف داخلی، به‌ویژه در آستانه انتخابات ، نباید به‌جای تحلیل‌های اطلاعاتی و ارزیابی‌های واقع‌بینانه بنشینند. در غیر این صورت، ممکن است نه‌تنها تهدید ایران از میان نرود، بلکه ما اعتبار خود را نیز در جهان از دست بدهیم.
دعواهای بودجه‌ای میان وزارت دارایی و وزارت جنگ، تقریباً از روزهای آغازین تأسیس رژیم اسقاطیل ادامه داشته‌اند، و حتی طولانی‌ترین و سخت‌ترین جنگ تاریخ این رژیم هم این وضعیت را تغییر نداده است. به نظر می‌رسد مهم نیست دکترین «ارتش کوچک» چقدر به کشور آسیب زده، در سیستم نظامی هنوز با شگفتی می‌بینند که تغییری واقعی رخ نداده است.

مثلاً وزیر دارایی مشغول بافتن رویاهای کتاب مقدسی است، اما حاضر نیست برای آن‌ها هزینه کند. حتی در این روزها هم گزارش‌های توجیهی که از سوی وزارت دارایی علیه ارتش پخش می‌شود، به شکل ترسناکی نشان می‌دهد که حتی فاجعه‌ای به بزرگی ۷ اکتبر هم برایشان درس عبرت نشده است: «عررررتش» وارد این جنگ شد با ذخایر اضطراری برای فقط چند هفته و با این حال توانست ۲۱ ماه دوام بیاورد.

اگر حمله حماس کاملاً با ایران و حزب‌الله هماهنگ می‌شد و آن‌ها هم از همان روز اول، یعنی ۷ اکتبر، شلیک گسترده را آغاز می‌کردند بعید بود که کشور 🤮 بتواند دوام بیاورد.

در واقع، این موفقیت بیشتر مدیون کمک‌های آمریکا (که ابتدا توسط بایدن متوقف و سپس با قدرت تمام توسط ترامپ از سر گرفته شد) و البته ابتکار و خلاقیت صنعت بومی اسقاطیل است. اما با این‌که «عرررتش» در برابر حزب‌الله و حکومت ایران ایستادگی کرد، بودجه سال ۲۰۲۵ هیچ‌گونه محاسبه‌ای برای عملیات «ارابه های گیدعون» در غزه و به‌ویژه هزینه‌های عظیم عملیات در ایران در نظر نگرفته است.

طبق اعلام وزارت جنگ، هزینه‌های اضافی این عملیات‌ها بالغ بر ۶۰ میلیارد شِکِل (حدود ۱۶/۲ میلیارد دلار) است
برای درک شدت بحران بودجه، باید به موضوعی بسیار حساس پرداخت – موضوعی که انتشار کامل جزئیاتش ممنوع است (و تا حدی هم به‌حق). دشمنان همین حالا هم تلاش فراوانی برای فهمیدن توانایی‌ها و ناتوانی‌های اسقاطیل می‌کنند.

با این‌حال، نبود بحث عمومی هم راه‌حل نیست – به‌ویژه در یک جامعه دموکراتیک، آن هم وقتی با مسئله «مرگ و زندگی» سروکار داریم.

و وقتی صحبت از سامانه دفاع هوایی می‌شود، نیازی به توضیح بیشتر نیست. کافی‌ست فقط یادآوری کنیم که در جریان حمله‌ی دوازده‌روزه اخیر، کشور چه آشوبی را تجربه کرد.

در محور این اختلاف، موشک‌های رهگیر «پیکان» (Arrow) نسل ۳ و ۴ قرار دارند – سلاح‌هایی حیاتی برای مقابله با شلیک موشک‌ها. رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند که در اثر فشارهای حملات ایران، ذخایر این رهگیرها کاهش یافته است. با وجود اطلاع کامل وزارت دارایی از وضعیت، بودجه لازم هنوز اختصاص نیافته است.

هزینه تولید هر موشک «پیکان» از نسل پیشرفته، حدود ۱۲ میلیون شِکِل (حدود ۳/۲ میلیون دلار) است – مبلغی که اصلاً کم نیست. اما دو نکته باید مدنظر باشد:

۱. مشکل فقط قیمت نیست؛ مشکل واقعی، نبود موجودی کافی است. چون این‌طور نیست که با فشار یک دکمه، موشک جدید ساخته شود.
۲. کمبود موشک رهگیر = تهدید مستقیم علیه مناطق شهری. طبق محاسبات وزارت جنگ، هر اصابت یک موشک دشمن به منطقه مسکونی، حدود ۳۰۰ میلیون شِکِل (بیش از ۸۱ میلیون دلار) خسارت به‌بار می‌آورد.

شهردار «بات یام»، گفت که اصابت یکی از موشک‌های اخیر، بزرگ‌ترین صحنه ویرانی در تاریخ اسقاطیل را به‌وجود آورد:

«در شعاع حدود ۱۶ هکتاری، ۱۲۰ ساختمان آسیب دیدند که ۲۰ تای آن‌ها به‌طور کامل نابود شد و بالاتر از همه، ۹ کشته. و این فقط یک موشک بود.»


در آینده، بودجه باید از وزارت دارایی به وزارت جنگ و از آنجا به صنایع هوافضای اسقاطیل منتقل شود. اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاده، بلکه وزارت دارایی مانع‌تراشی‌های زیادی انجام می‌دهد. روابط میان دو نهاد، هیچ شباهتی به آنچه مردم در زمان بحران انتظار دارند، ندارد.

یکی از مقامات ارشد می‌گوید:
«ما نیازمند دخالت مستقیم و فوری نخست‌وزیر هستیم، برای جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته. ایران از صحنه بیرون نمی‌رود، برعکس، ما پیش‌بینی می‌کنیم وارد یک فاز ساخت قدرت دیوانه‌وار شود. ایران، حیوانی (باباته)زخمی، خشن، خبیث و تحقیرشده(اون‌که اسقاطیله) است. و از دید آن‌ها، این ماجرا هنوز تمام نشده.»
از مصر با پهپاد اومده فلسطین
در واقع، میزان ویرانی‌ای که موشک‌های ایران در جبهه داخلی اسقاطیل به‌وجود آوردند، بیشتر از آن چیزی بود که هیچ کشور یا جنبش مقاومت دیگری تا کنون انجام داده باشد. اما مسئولان در جمهوری اسلامی باید متوجه لزوم کنترل و واقع‌گرایانه‌تر کردن اظهارات خود باشند، چرا که جنبش‌های مقاومت نیز از این موضوع آسیب دیدند و بیشترشان آن را اصلاح کرده‌اند.
عرررررتش اسقاطیل میگه یک گروه وابسته به ایران رو در جنوب سوریه دستگیر کرده و مدعیه:

این گروه شامل ۴ عامل مسلح سوری بود که توسط ایران در دو روستای بدوی در جنوب سوریه، در فاصله حدود ۸ کیلومتری از مرز با فلسطین، فعال شده بودند.

ظن قوی وجود دارد که این گروه قصد اجرای عملیات تروریستی (باباته)علیه نیروهای «عرررتش» در منطقه حائل را داشت.

اطلاعات لازم برای شناسایی و دستگیری این گروه، از جمله از طریق بازجویی از دیگر افراد مسلحی که اخیراً در جنوب سوریه بازداشت شده‌اند، به دست آمده است.

این عملیات به لطف آزادی عمل کامل نیروهای اسقاطیلی در جنوب سوریه ممکن شد. این نیروها قادرند وارد هر روستا، هر خانه‌ای بشوند و هر فرد تحت تعقیب را بازداشت کنند – همان‌طور که در ماه‌های اخیر بارها این کار انجام شده است.

یادآوری این نکته مهم است، که این اتفاق در زمانی می افتد که بحث‌های جاری درباره «ترتیبات امنیتی» جدید با سوریه و احتمال عقب‌نشینی اسقاطیل از این مناطق در جریان است.
‏گزارش‌هایی در رسانه‌های ایرانی: تهران به‌طور رسمی روابط خود را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطع کرده و اکنون خود را موظف به گزارش‌ دادن درباره فعالیت‌هایش در تأسیسات هسته‌ای نمی‌داند.
وزیران اسموتریچ و بن‌گویر در حال بررسی اقدامی مشترک برای ناکام گذاشتن معامله اسرا هستند و ممکن است امروز با یکدیگر دیدار کنند. بن‌گویر به اسموتریچ پیشنهاد دیدار داده و به گفته خودش، «به‌تنهایی نمی‌تواند جلوی چنین معامله‌ای را بگیرد، اما همراه با اسموتریچ آن‌ها رأی کافی برای مخالفت با معامله را دارند».

اما اطرافیان اسموتریچ این ادعا را رد کرده‌اند و گفته‌اند: «درخواستی از سوی بن‌گویر دریافت نشده. فقط یک خبررسانی به رسانه‌ها درباره جلسه‌ای است که هرگز تعیین نشده. موضوع پیروزی در غزه بیش از حد مهم است و جان اسرا آن‌قدر باارزش که نباید بازیچه بازی‌های رسانه‌ای باشد.»

رهبر اپوزیسیون، یائیر لاپید، در واکنش به این اقدام احتمالی، خطاب به نتانیابو گفت:
«در مقابل ۱۳ رأی بن‌گویر و اسموتریچ، تو از من ۲۳ رأی داری. باید همه اسرا را همین حالا به خانه بازگرداند.»

ستاد خانواده‌های اسرا نیز واکنش تندی نشان داد و اعلام کرد:
«اسموتریچ و بن‌گویر فراموش کرده‌اند یهودی بودن یعنی چه، و مفهوم ارزش‌های رفاقت و مسئولیت متقابل که بر اساس آن‌ها کشور اسرائیل تأسیس شد چیست. تنها یک واژه برای آن‌ها داریم: شرم.»

مادر اسیر، گای گلبوع دلال، گفت:
«این دو نفر با ایدئولوژی و جهان‌بینی‌شان باعث شده‌اند پسرم همچنان در آن‌جا (غزه) گیر کند.»

عیناو تسنگوکر، مادر متان که در غزه اسیر است، گفت:
«قصد این افراد پست را برای جلوگیری از بازگشت پسرم و دیگر اسرا می‌بینم.» او خطاب به نتانیابو افزود:
«با افراطی‌ها همسو نشو. خودت گفتی که برای تصویب چنین معامله‌ای به اسموتریچ یا بن‌گویر نیاز نداری، چون “حاشیه رأی‌گیری گسترده‌ای” در اختیار داری.»

پیشنهاد جدید قطر برای آتش‌بس و آزادی اسرا

قطر پیشنهادی جدید به اسقاطیل داده که طبق گفته دو منبع دیپلماتیک، شامل موارد زیر است:

آتش‌بس ۶۰ روزه

در روز اول آتش‌بس، ۸ اسیر زنده آزاد می‌شوند

۲ اسیر زنده دیگر در روز پنجاهم آزاد خواهند شد

۱۸ جسد اسرا نیز طی سه مرحله تحویل داده خواهد شد

نیروهای «عررررتش» باید از محور مورَگ عقب‌نشینی کنند

کمک‌های بشردوستانه به غزه افزایش خواهد یافت


با وجود احتمال زیاد دستیابی به توافق، هنوز اختلافاتی میان طرفین وجود دارد؛ از جمله درباره شرایط پایان جنگ و میزان عقب‌نشینی نیروهای اسقاطیلی.
تهدید عملی شد: ایران همکاری با بازرسان هسته‌ای را قطع کرد

رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، صبح سه‌شنبه اعلام کرد که تأیید نهایی برای اجرای قانون تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را صادر کرده است. این قانون هفته گذشته، تنها یک روز پس از آتش‌بس با اسقاطیل، در مجلس تصویب شد و به‌عنوان واکنش ایران به حمله مشترک اسقاطیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای‌اش تلقی می‌شود.

هنوز مشخص نیست که اجرای این قانون دقیقاً چه ابعادی خواهد داشت، و آیا شامل اخراج کامل بازرسان نیز خواهد بود. طبق قوانین جمهوری اسلامی، اجرای قانون در حیطه اختیارات شورای عالی امنیت ملی است که رئیس آن خود پزشکیان است، و همین امر نشانه‌ای از عزم ایران برای اجرای آن به‌شمار می‌رود.

ایران آژانس را متهم می‌کند که با صدور قطعنامه‌ای علیه تهران، به اسقاطیل بهانه‌ای برای حمله به تأسیسات هسته‌ای داده است. عملیات نظامی اسقاطیل و آمریکا یک روز پس از این قطعنامه آغاز شد. طبق پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، ایران موظف است اجازه بازرسی از تأسیسات هسته‌ای را بدهد، اما در گذشته تهدید کرده بود که در صورت حمله، ممکن است از این پیمان خارج شود.

در هنگام تصویب قانون، نمایندگان مجلس شعارهایی همچون «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسقاطیل» سر دادند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، گفت آژانس «اعتبار بین‌المللی خود را فروخته» و افزود ایران همکاری خود را تا زمان تضمین امنیت تأسیساتش و پیشرفت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، تعلیق خواهد کرد.

انتقادات در ایران به‌ویژه متوجه رافائل گروسی، رئیس آژانس است. روزنامه تندرو «کیهان»...خواستار «اعدام گروسی به‌عنوان جاسوس اسقاطیل» شد. آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان این تهدید را محکوم کردند و از ایران خواستند همکاری با آژانس را از سر بگیرد و امنیت بازرسان را تضمین کند.

مقام‌های رسمی ایران، از جمله نماینده این کشور در سازمان ملل، تهدید علیه گروسی را انکار کردند. اما وزیر خارجه، عباس عراقچی، گفت گروسی «شخصیتی نامطلوب» است و به همکاری او با اسقاطیل پیش از حملات اشاره کرد. سخنگوی وزارت خارجه، اسماعیل بقایی، نیز گفت: «چگونه انتظار دارید امنیت بازرسان را تضمین کنیم، وقتی تأسیسات صلح‌آمیز ما هدف حمله قرار گرفته‌اند؟»

در همین حال، هم‌زمان با انتشار تصاویر ماهواره‌ای از تأسیسات آسیب‌دیده، عراقچی در مصاحبه با شبکه CBS گفت که سایت هسته‌ای فردو دچار «آسیب شدید» شده است. این سایت که در عمق ۹۰ متری زمین قرار دارد، هدف ۱۲ بمب عظیم نفوذگر قرار گرفت. به گفته عراقچی، ایران در حال ارزیابی میزان خسارت است. با این‌که آمریکا و اسقاطیل ادعا کرده‌اند که برنامه هسته‌ای ایران برای سال‌ها عقب افتاده، اما گزارش اطلاعاتی فاش‌شده از آمریکا نشان می‌دهد این برنامه تنها چند ماه به تعویق افتاده است.
دادستانی اسقاطیل با درخواست نتانیابو برای سفر به آمریکا و غیبت در جلسه شهادت هفته آینده موافقت کرده است.

با این حال، خواهان افزودن جلسات دادگاهی بیشتر برای او پس از آن شده است.
2025/07/07 15:59:18
Back to Top
HTML Embed Code: