Telegram Web Link
مجموعه‏ آبشارهاي #حسینا در جنوب شرق شهر #مینودشت

🔶این آبشارها در دامنه کوه نرم ‏دار قرار دارند. وجه تسمیه آبشار حسینا از روستای متروک حسینا در نزدیکی آن می باشد. در نزديكي تنگه معروف #چهل_چاي (چل چاي) و در فاصله 10 كيلومتري از #مينودشت قرار دارد. این آبشارهای کوچک و بزرگ، در امتداد یک دره ی باریک و پرشیب قرار دارند و در نهایت به رودخانه چهل چای وارد میشوند.
🔹جاده ی آسفالته از کنار دره عبور میکند، ولی آبشارها از دور دیده نمی شوند. محدوده ‏ی آبشارها دارای طبیعت بکر است. جنگل انبوه، شیب زیاد، پهنای کم و صخرهای بودن کناره های دره‎، سبب شده است که امکان اقامت بازدیدکنندگان در حاشیه آبشارها فراهم نباشد.
🔸منبع تأمین آب، از چشمه ای است که در بالادست آبشارها قرار دارد. #انجیلی، #افرا، #توسکا، #تمشک، #ولیک، خزه، #سرخس و #پرسیاووشان از گیاهانی هستند که در طول مسیر دره دیده میشوند...
✍️علی اصغر خسروی ‏مهر
منبع: #دانشنامه_گلستان

#گرگان
#موسسه_فرهنگی_میرداماد
  تلگرام l واتس اپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروشآپارات l روبیکا l توئیتر |یوتیوب l سایت
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
📣 #اطلاعیه

🔶در هفتمین نشست فرهنگی #سرزمین_مادری، مفتخر خواهیم بود تا همنشین شما باشیم با مروری بر پیشینه و همراه با پیشگامان👇
📻 «#رادیو #گرگان»

زمان: چهارشنبه، 9 خرداد 1403، ساعت 17
🏢مکان: تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد (گرگان، بلوار شهید مفتح)

#گرگان
#موسسه_فرهنگی_میرداماد
تلگرام l واتساپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروش l آپارات l روبیکا l توئیتر |یوتیوب l سایت
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
🔶 هم اکنون هفتمین نشست فرهنگی #سرزمین_مادری
با مروری بر پیشینه و همراه با پیشگامان👇
📻 «#رادیو #گرگان» در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد

#گرگان
#موسسه_فرهنگی_میرداماد
تلگرام l واتس اپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروش l آپارات l روبیکا l توئیتر |یوتیوب l سایت
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
موسسه فرهنگی میرداماد گرگان
🔶 هم اکنون هفتمین نشست فرهنگی #سرزمین_مادری با مروری بر پیشینه و همراه با پیشگامان👇 📻 «#رادیو #گرگان» در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد #گرگان #موسسه_فرهنگی_میرداماد تلگرام l واتس اپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروش l آپارات l روبیکا l توئیتر |یوتیوب…
#خبر
با مروری بر پیشینه پیشگامان رادیو گرگان
هفتمین نشست فرهنگی سرزمین مادری برگزار شد


🔶مروری بر تاریخچه، فعالیت ها و پیشینه پیشگامان رادیو گرگان، موضوع هفتمین نشست فرهنگی سرزمین مادری بود.
🔹در این نشست منوچهر قاضی که به نظر بسیاری از اهالی هنر و صاحب نظران به عنوان پدر رادیو گرگان شناخته می شود از آشنایی اش با رادیو و دستگاه فرستنده رادیویی گفت. کار در کودکی در تعمیرگاه رادیو موجب شد به همراه کارفرمایش؛ مهندس بهرامی برای تعمیر فرستنده رادیویی ارتش گاهی به آنجا رفت و آمد داشته باشد و این سرآغاز پیوند او با رادیو #گرگان شد تا سال 1402
🔸منوچهر قاضی گفت: زنده یاد نعمت قاضی که از نویسندگان و پایه گذاران رادیو تهران بود مامور شد نیروی انسانی مورد نیاز در #گرگان را تربیت کند. قدرت الله مقصودلو، مسیح ذبیحی، ضیا پاکنشان، منوچهر حبیبی و ... از کسانی بودند که به عنوان نویسنده مشخص کرد و با رادیو همکاری کردند.
🔹نیروی انسانی کم و انگشت شمار بود ولی گزارشگری و ... را با امکانات کم و تلاش بی نهایت انجام می دادند.
او افزود: بعد از شکست خوردن نهضت دکتر مصدق بود که فرمانده پادگان گرگان به فکر راه اندازی رادیو برای مردم افتاد. فرستنده رادیو گرگان همان بی سیم ارتش بود
🔸خال محمد پقه سخنران دیگر این نشست با بیان این که رونق و بسط رسانه های دیداری و شنیداری زندگی افراد و خانواده ها را دگرگون کرده گفت: در ابتدای فعالیت #رادیو #گرگان در کنار اخبار و پخش موسیقی گاهی برنامه های مربوط به سربازان لشکر، اطلاعیه مراجع دولتی تهیه و پخش می شد. برنامه های #رادیو گرگان 5 ساعت از ساعت 16 تا 21 بود که 3 ساعت فارسی و 2 ساعت برنامه های #ترکمنی بود. او افزود: بعد از انقلاب و در سال 1362 برنامه های برون مرزی به زبان ترکمنی شروع شد و در حال حاضر 4 ساعت این برنامه اجرا می شود تا ترکمن های #ترکمنستان و قمستهایی از #تاجیکستان، افغانستان و چین از آن استفاده کنند. خال محمد پقه در پایان به بسیاری از هنرمندان و فعالین ترکمن که با رادیو همکاری داشتند مانند نظرمحمد گل محمدی، غفور جرجانی و ... اشاره کرد.
🔹در نشست هفتم از سلسله نشست های فرهنگی #سرزمین_مادری برخی از فعالین دیگر در رادیو گرگان به بیان خاطرات خود از سال های خدمت و همکاری با رادیو گرگان پرداختند. محمد صفایی، عبدالناصر مهیمنی و ... از جمله آنان بودند. شایان ذکر است در این نشست که عصر روز چهارشنبه 9 خرداد ماه برگزار شد برخی گفتگوهای تصویری، صداهای ماندگار از رادیو گرگان و ... پخش شد که با استقبال حاضرین همراه بود.

#گرگان
#موسسه_فرهنگی_میرداماد
تلگرام l واتساپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروش l آپارات l روبیکا l توئیتر |یوتیوب l سایت
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
🏡 #یک_روستا_از_گلستان

#قرن_آباد        
Qarnābād

🍃روستایی در دهستان #استرآباد جنوبی، بخش مرکزی شهرستان #گرگان.
🔶‏ امام‏زاده‌ای به نام #طیب در نزدیک نواحی جنگلی جنوبی روستا قرار گرفته که نزد مردم منطقه، به امام زاده قرن آباد، شهرت یافته است. در  مجاورت این بقعه، گورستانی قدیمی به چشم می‌خورد. زمان نوشته‌شده روی برخی از سنگ قبرها، به قرن نهم و دهم هجرت می‌رسد. 
ادامه👇👇

#گرگان
#روستا
#موسسه_فرهنگی_میرداماد
تلگرام l واتساپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروشآپارات l روبیکا l توئیتر |یوتیوب l سایت
                ┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
🏡 #یک_روستا_از_گلستان

#قرن_آباد        
Qarnābād

🍃روستایی در دهستان #استرآباد جنوبی، بخش مرکزی شهرستان #گرگان.
🔶‏ امام‏زاده‌ای به نام #طیب در نزدیک نواحی جنگلی جنوبی روستا قرار گرفته که نزد مردم منطقه، به امام زاده قرن آباد، شهرت یافته است. در  مجاورت این بقعه، گورستانی قدیمی به چشم می‌خورد. زمان نوشته‌شده روی برخی از سنگ قبرها، به قرن نهم و دهم هجرت می‌رسد. 
🔹در برخی اسناد متعلّق به دوران #قاجار، برای اثبات مالکیت قرن ‏آباد، این‌گونه آمده: دو دانگ و دو سهم از صد و بیست سهم این قریه، متعلق به خانواده‌ی هروی‏ها و بقیه برای آقایان حاجی رحیم خانی است.
🔸گواهی این مالکیت را، آخوند ملامحمدعلی شریعتمدار، از عالمان عصر ناصری استرآباد، مهر و تایید کرده است.  
قرن آباد از اوایل سده‌ی چهاردهم شمسی، به تدریج، سکونت‏گاه قشلاقی اهالی روستای #شاهکوه‏ بالا شد و پس از تخلیه‌ی شاهکوه به خاطر بی‌آبی و کوچ اهالی آن به #چهارباغ و در آسیاب، تعدادی از مردم شاهکوه، سکونت همیشگی را در #قرن‏_آباد برگزیدند. در حال حاضر، بیشتر ساکنان این آبادی، اهل شاهکوه بالا هستند و چند خانوار هم ریشه‌ی کتولی دارند.
🔹روستا در ناحیه‌‏‌ای هموار و منتهی به جنگل و ارتفاعات جنوب دشت #گرگان قرارگرفته است.
🔸در بافت مسکونی روستا که به استرآبادی محله مشهور است و در پشت مسجد جامع قرار گرفته، هنوز چند خانه‏‌ی قدیمی با روش معماری دوره‌ی #پهلوی دیده می‌شود، در حالی که بیشتر خانه‌های روستا، در سالهای اخیر تخریب و با مصالح نوین و بیشتر به صورت دو طبقه ساخته شده ‏اند. بیشترین پیشروی روستا در این اواخر، به سمت شمال شرقی و راه ورودی روستا است.
🔹محوطه‌ی میدان گاهی درون روستا که در مجاورت کارخانه‌ی شالیکوبی قدیمی است و اهالی آن را «دَمِ کارخانه»  می‏گویند،
محل گذران اوقات فراغت  مردم قرن ‏آباد است. علاوه بر استرآبادی محله، دیگر محله‌های قرن‌آباد عبارتند از: «بالا محله» (جنوب روستا)، «سرتپه» (شمال روستا، چون به نسبت سایر نقاط ارتفاع دارد.) «قربان‏ آباد» (که صاحب نخستین زمین مسکونی آن، فردی به نام قربان بود) و «ته دره» که در کنار رودخانه و در نقطه‌ای به نسبت کم ارتفاع واقع شده است.
👈از خانواده‌های پرجمعیت روستا می‏توانیم به گرزین، جلالی، عباسی، ملک، نقوی، بطیاری، آخوندی، باقری، میرحسینی و میرکریمی نام ببریم.
👈نخستین مرکز جامع فن ‏آوری اطلاعات و ارتباطات روستایی ایران، در سال 1383 در قرن‏ آباد شروع به کار کرد.
🔸آب‏ بند احداث شده به مساحت هفت هکتار برای تامین آب کشاورزی روستا و همچنین محوطه‌ی جنگلی امامزاده‌ی روستا تفرج‏گاه‏ بسیاری از مردم منطقه در روزهای تعطیل است.                 
🔹از بازی های محلی به جا مانده از دوران گذشته، می‏توان به توپ‏گَل، هفت سنگ، سه پایه و تیله بازی اشاره کرد. صنایع دستی همچون بافت چادرشب، جاجیم، سفره و کلاه پشمی در گذشته بسیار رونق داشت و اکنون نیز به صورت محدود، تولید می‌شود.
✍️احمد خواجه نژاد
منبع: متن کامل در #دانشنامه_گلستان

#گرگان
#روستا
#موسسه_فرهنگی_میرداماد
تلگرام l واتساپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروشآپارات l روبیکا l توئیتر |یوتیوب l سایت
                ┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#گلستان_آیه_ها

🍁پیام سوم

#قرآن_درادبیات_فارسی
لَکُمْ دينُکُمْ وَ لِيَ دينِ
آیین شما برای خودتان و آیین من برای خودم!

🔶مولوی از آیه شریفه استفاده نموده، یکی از آن مواردی که در مثنوی معنوی بیان می‏فرماید، در نقد ظاهر بینانی است که معتقدند چون قیامت و رستاخیز، محسوس نیست و به حواس درنمی‏آید، پس وجود ندارد. این سخنی است که اغلب دنیا پرستان به آن باور دارند و هر آنچه ورای این دنیاست را انکار کرده آن را موهوم و خیالی می‏پندارند و گمان می‏کنند که زندگی فقط منحصر در همین دنیاست. مولوی برای اینکه این نکته را ثابت کند مثالی می‏ آورد. ایشان می‏فرماید: اگر طفلی حالات عقلی را نیابد آیا شخص خردمند با این بهانه دست از عقل برمی‏دارد؟ مسلماً نه. پس اگر عده‏ای به آخرت ایمان و اعتقاد نداشته باشند، دلیل بر آن نیست که آخرتی وجود ندارد. حقایق و اسرار الهی در نظر محرومان از حق همچون خیال و اوهام بی‏اساس جلوه می‏کند، چون حقیقت در نظر آنان شهوت و خوردن است اما به نظر حق پرستان، شهوت و خوردن، خیالی بیش نیست. ایشان می‏خواهد این نتیجه را بگیرد که:
هر که را فرج و گلو آئین و خوست 
آن لکم دین ولی دین بهر اوست
بــا چنــان انکـار کوته کن سخن   
احمـدا کــم گـوی با گبر کهن
🔸اشاره به آیه پایانی سوره کافرون که، هر کس خو و خصلتش، شهوت رانی و شکمبارگی باشد، آیه لکم دینکم ولی الدین مربوط به اوست. پس ای احمد(ص) با منکران سخن را کوتاه کن و با کافر پر سابقه سخن نگو؛ چرا که او قابلیت پذیرش سخنان تو را ندارد و بر انکار خود اصرار می‏کند.

🗞مطالعه متن کامل مقاله از طریق لینک زیر:👇👇
📡 http://mirdamad.org/fa/news/763/76


#گلستان_آیه_ها
#گرگان
#موسسه_فرهنگی_میرداماد
تلگرام l واتساپ l ایتا l اینستاگرام l بله l سروشآپارات l روبیکا l توئیتر l سایت
                ┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
2024/06/05 16:00:17
Back to Top
HTML Embed Code: