Telegram Web Link

رُوِیَ عَنِ عَلِیٍّ عَلَیهِ السَّلامُ قالَ:«..اُشهِدُ بِاللَّهِ مَا تَنَالُونَ فِي‏ الدُّنْيَا نِعْمَةً تَفْرَحُونَ‏ بِهَا إِلَّا بِفِرَاقِ أُخْرَى تَكْرَهُونَهَا...»
ترجمه: خدا را شاهد و گواه می گیرم که به نعمتی از نعمت های دنیایی که آن ها را دوست داری، دست پیدا نمی کنید، مگر اینکه نعمتی(عمر) را از دست می دهید که دوست ندارید از دست بدهید.
شرح: روایت از امیرالمؤمنین (ع)، منقول است که حضرت فرمودند: خدا را گواه می گیرم. تعبیر: « اُشهِدُ) بِاللهِ»؛ خدا را گواه می گیرم که شماها دست پیدا نمی کنید، در دنیا به نعمتی از نعمت های دنیایی، مادّی؛ مگر اینکه یک نعمتی از دست می دهید که دوست ندارید او را از دست بدهید. خیلی حرف است! « اُشهِدُ بِاللهِ»؛ کأنّه حضرت می گوید: بی برو برگرد است این مسئله. اصلاً این نشئۀ دنیا این جوری است اگر دست پیدا کنی به نعمتی، بدان یکی از دست دادی تا این، به دستت آمده است. تا از دست ندهی، به دستت نمی آید، یک قانون است، حالا مهم بعدیش است.آنی را که از دست دادی، دلت نمی خواست از دست بدهی.اصلاً هیچ دلت نمی خواست از دست بدهی، گاهی ممکن است توی یک قالب خیلی سطحی بریزند این حرف را؛ خوب دقّت کنید.گفتش که: هر چه قدر پول بدهی، آش می خوری. شد؟! پول باید بدهم یک جنسی بگیرم، دلم هم نمی خواست پول بدهم. ما همه که در دنیا هستیم، این را بدانید، هر نعمتی از نعمت های دنیایی به دست ما برسد، توجّه می کنید چه می گویم؟ در کنارش، یک نعمت بزرگی از دست دادیم و غافلیم از آن ، چی؟ عُمرِت. حضرت این را می خواهد بفرماید. چون دنیا.اصلاً این جوری است، یک نشئه ای است همراه با حرکت.هر آن که از تو دارد می گذرد و تمام می شود، چی می شود؟ بخشی از وجودت دارد می رود، که اگر متوجّه این بشوی، حاضر نیستی چیه از هستی ات کم بشود در دنیا، هرچی به دستت بیاید، بدان از عمرت هم مایه گذاشتی. صحبت این ها نیست، یک چیزی باید باشد که هیچ وقت دلم نمی خواهد از دست بدهم. «اِلاّ بِفَراقٍ»؛ چی؟« أُخْرَى تَكْرَهُونَهَا»؛ آنی که هیچ کداممان حاضر نیستیم از دست بدهیم، چیه؟ پول را حاضریم بدهیم، چیز دیگر را بگیریم اتفاقاً؛ این جوری نیستش، امّا چی؟ هستی ما کم بشود، عمر ما کم بشود از دنیا، نمی خواهیم کم بشود. درست است یا نه؟ گوش کن بقیه اش: چی می خواهد بگوید امیرالمؤمنین (ع)؟ می گوید: حواست را جمع کن، گران بهاترین نعمت را تو از دست داری می دهی که این ها دستت بیاید. درست است؟ آدم سوداگر هم، شعور دار هم، با عقل هم، فهمیده، نه دیوانۀ احمق،می گوید یک گران بهایی از دست می دهم، جایش یک گران بهاتر گیرم بیاید، نه کاغذ سبز و سرخ و آبی؛امام علی (ع)این را می خواهد بگوید.داری هستی ات را می دهی، درست است یا نه؟ ما هر روز که می گذرد، هر لحظه که می گذرد، از ما کم می شود. عمر یعنی هستی من و تو، این را که تو داری می دهی، چی می گیری در ازایش،یک چیزی، هیچ حاضر نیستی آن را بدهی. کسی حاضر هست از عمرش بدهد به یکی دیگر(؟) شوخی می کند. حالا مگر کسانی، از اولیاء خاص خدا باشند. آن را داری از دست می دهی، یک مبادله ای بکن که سود ببری. چیه آن؟ و آن این است به اینکه، نعمتی است که لایزال باشد و آن نعمت اخروی است،نه مادّی دنیایی. از هستی ات می گذاری، یک چیزی بگیر که برایت هستی بخش باشد. امیرالمؤمنین (ع) این را می فرماید: « اُشهِدُ بِاللَّهِ»؛ تعبیر خیلی قوی است، خدا را می گوید گواه می گیرم. « مَا تَنَالُونَ فِي‏ الدُّنْيَا نِعْمَةً تَفْرَحُونَ‏ بِهَا إِلَّا» چی؟ «بِفِرَاقِ أُخْرَى تَكْرَهُونَهَا»؛ شما اینجوری هستید در دنیا، این را بدان! توی دنیا این جوری است، اگر هر نعمتی دنیایی بخواهی به دست آوری، هر نعمتی به دستت بیاید این است، از دستت می دهی در کنارش؛ یک چیزی هم از دست می دهی که نمی خواهی از دست بدهی. پس حواست جمع باشد! حواست جمع باشد کلاه سرت نرود، اینی که داری می دهی که نمی خواهی از دست بدهی، یک چیزی لااقل گیرت بیاید که ارزشمند باشد.
بحارالأنوار، جلد، 70 ، صفحه 96
الأمالي للشيخ الطوسي قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع)...‏أَشْهَدُ بِاللَّهِ مَا تَنَالُونَ فِي‏ الدُّنْيَا نِعْمَةً تَفْرَحُونَ‏ بِهَا إِلَّا بِفِرَاقِ أُخْرَى تَكْرَهُونَهَا...
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

رُوِیَ عَنِ عَلِیٍّ عَلَیهِ السَّلامُ قالَ:«..اُشهِدُ بِاللَّهِ مَا تَنَالُونَ فِي‏ الدُّنْيَا نِعْمَةً تَفْرَحُونَ‏ بِهَا إِلَّا بِفِرَاقِ أُخْرَى تَكْرَهُونَهَا...»
ترجمه: خدا را شاهد و گواه می گیرم که به نعمتی از نعمت های دنیایی که آن ها را دوست داری، دست پیدا نمی کنید، مگر اینکه نعمتی(عمر) را از دست می دهید که دوست ندارید از دست بدهید.
〰️〰️〰️〰️〰️
شرح حدیث
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
2025/07/13 22:04:14
Back to Top
HTML Embed Code: