Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 احیا وبیدار بودن در شب قدر و نخوابیدن باعث آمرزش تمام گناهان می‌شودآینده ❗️
📌این‌طور نیست كه وقتی امشب خواستند بررسی كنند و گذشتۀ من را خراب دیدند، آینده‌ام را طبق گذشته ترسیم بكنند،. خدا نكند این‌جوری بشود؛ بلكه چون راه‌كار را یاد گرفتم و به من یاد دادند، می‌گویم: خدایا! به من محبّت كردی،‌ نعمت دادی و همۀ آن‌ها را قبول دارم. بد كردم،‌ این را هم قبول دارم. حالا تو بیا از من بگذر. توبۀ‌ واقعی همین است.لذا می‌خواستم سفارش بكنم در امشبی كه شب تقدیر و بررسی است، اوّلین گام ما باید همین باشد که از خدا بخواهیم گذشتۀ ما را نادیده بگیرد، و در آینده هم كمك كند كه گناه نكنیم و از كسانی باشیم كه مطیع خدا باشیم.
حقیقت بندگی، دعا جلد2 جلسۀ 18
پیغمبراکرم(ص) فرمودند: حضرت موسی(ع) به خداوند عرض کرد: «إِلَهِی‌ أُرِیدُ قُرْبَكَ»؛ ای خدا! از تو معنویّت، قرب و نزدیکی می‌خواهم. جواب: «قُرْبِی لِمَنِ اسْتَیقَظَ لَیلَةَ الْقَدْرِ»1️⃣؛ اگر می‌خواهی به من نزدیک بشوی، در شب قدر تا صبح بیدار بمان. در روایت ندارد که چه کار بکن. همین که بیدار باشی، موجب نزدیکی به من می‌شود. امام باقر(ع) فرمودند: «مَنْ أَحْیا لَیلَةَ الْقَدْرِ»؛ اگر کسی فقط بیدار بماند، «غُفِرَتْ لَهُ ذُنُوبُهُ»؛ -چه دریای رحمتی است- همین که در شب قدر بیدار بماند و نخوابد، تمام گناهان او آمرزیده می‌شود، «وَ لَوْ كَانَتْ‌ عَدَدَ نُجُومِ‌ السَّمَاءِ»؛ اگرچه به اندازۀ ستاره‌های آسمان‌ها باشد. «وَ مَثَاقِیلَ الْجِبَالِ وَ مَكَاییلَ الْبِحَارِ»2️⃣. سنگینی کوه‌ها و اندازۀ دریاه‌ها. این روایات برای امشب بود.
حقیقت بندگی، دعا جلد2 جلسۀ 22
1️⃣وسائل الشیعه، ج‏8، ص 20- بحارالانوار،ج95،ص145 – مستدرک الوسائل، ج7، ص456
2️⃣ وسائل الشیعه، ج10، ص358
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_2
🏷 جلسه هجدهم و بیست و دوم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 تعلیم چگونه دعا کردن و حاجت خواستن از خداوند ❗️
📌لذا وقتی امام علی(ع) تعلیم می¬کنند، می¬فرمایند: «إِذَا كَانَتْ لَكَ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَهُ حَاجَةٌ فَابْدَأْ بِمَسْأَلَةِ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِهِ»؛ اوّل سراغ درود فرستادن برو، «ثُمَّ سَلْ حَاجَتَكَ»؛ حاجتم این است که خدا از من بگذر، اوّلین حاجتم این است، «فَإِنَّ اللَّهَ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ یسْأَلَ حَاجَتَینِ فَیقْضِی إِحْدَاهُمَا وَ یمْنَعَ الْأُخْرَى»1️⃣؛ خداوند بالاتر و كریم تر از آن است كه از او دو حاجت بخواهی و یكی را برآورده كند، ولی دیگری را کنار بگذارد.
در روایت بعدی که مکمّل این روایت است، این موضوع را توضیح می¬دهد. امام صادق؟س؟ می فرماید: «مَنْ كَانَتْ لَهُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَاجَةٌ فَلْیبْدَأْ بِالصَّلَاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ثُمَّ یسْأَلُ حَاجَتَهُ»؛... بعد حاجتش را بخواهد. «ثُمَّ یخْتِمُ بِالصَّلَاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»؛ اوّل، صلوات، بعد حاجت و بعد هم صلوات. بعد می فرماید: «فإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلََّ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ یقْبَلَ الطَّرَفَینِ وَ یدَعَ الْوَسَطَ...» 2️⃣؛ خدا كریم تر از آن است كه حاجت اوّلی و آخری¬ات را قبول كند، ولی وسطی را رها کند. حقیقت بندگی، دعا جلد2 جلسۀ 18
1️⃣نهج البلاغه، حکمت 361- تصنیف غرر الحكم و درر الكلم، ص 193.
2️⃣الكافی، ج‏2، ص494- وسائل الشیعه، ج‏7، ص 95
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_2
🏷 جلسه هجدهم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 خدایا! امشب مرا پاک کن و این پلیدی‏ها را از وجود من دور ساز و مرا تطهیر کن ❗️
📌غفّاریّت خداوند سه گونه ستّاریّت را به دنبال دارد: اوّل آنکه وقتی خداوند ما را می‏آمرزد، نمی‏گذارد تبعات گناه دامنگیر ما شود. تبعات گناه ما همان جهنّم و عقوبت الهی است. اگر کسی مرتکب گناه و خطا شود، تمام موجوداتی که در ربط با او بوده‏اند، چه فرشتگان رقیب و عتید و چه زمین و زمان و حتّی اعضا و جوارح وی از گناه او مطلع می‎شوند؛ قسم دوّمِ ستّاریّتِ ناشی از غفّاریّت، آن است که خداوند به موجودات آگاه از معصیت او می‏فرماید: علیه او گواهی ندهید. ولی ما امشب از خدا چیز دیگری می‏خواهیم. خواستۀ ما این است که نه تنها این گناهان به ما زیان نرساند و این شاهدان هم علیه ما شهادت ندهند، بلکه او این معصیت‏ها را امحای کند. سخن امشب ما با خدا این است: خدایا! امشب مرا پاک کن و این پلیدی‏ها را از وجود من دور ساز و مرا تطهیر کن! این، نوع سوّم از ستّاریّت ناشی از غفّاریّت است که نوع کامل و اتمّ آن است. دعای 5 جلسۀ بیست و یکم
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و یکم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 خداوند می فرماید: من نمی خواهم بنده ام از کسی خجالت بکشد ❗️
📌حضرت موسی(ع) در راه طور سینا بود. در بین راه کسی پیش او التماس کرد و چنین گفت: من، گناه بدی کرده‏ام؛ از خدا بخواه که از من بگذرد. سپس گناهی را که مرتکب شده بود به حضرت موسی(ع) گفت. حضرت موسی(ع) به خداوند گفت : این بنده از تو پوزش می‎طلبد؛ او را مشمول رحمت و مغفرتت قرار بده! خطاب رسید که من او را بخشیدم؛ ولی به او بگو که از تو یک گلایه دارم؛ چرا این مطلب را به تو گفت که تو مطلع شوی و هر وقت تو را ببیند، از تو خجالت بکشد. من نمی‎خواهم بندهٔ من از کسی خجالت بکشد. در وسائل‏الشیعه، ابان بن‏تغلب می گوید.از امام صادق(ع) شنیدم هیچ بنده‎ای نیست که گناهی کرده و بعد پشیمان شده باشد، مگر این‏که خدا او را قبل از آنکه بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إِلَيْه»1️⃣؛ می‎آمرزد؛ بنابراین ما پروردگارمان را نشناخته‏ایم.
1️⃣وسائل‏الشيعة، ج 16، ص 62؛ الکافی، ج 2، ص 427
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و یکم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 ملائکه، مأمور استغفار برای مؤمنین و مؤمنات در شب قدر ❗️
📌اِبن‏عبّاس روایت را از پیغمبر اکرم(ص) پیرامون لیالی قدر نقل می‎کند: خداوند در شب قدر به فرشته‏ها امر می‎کند که از سدرة‏المنتهی به سوی چهار مکان در زمین فرود بیایند؛ روی کعبه، بر قبر پیغمبر اکرم(ص)، بر بیت‏المقدّس و در طور سینا. سپس جبرائیل به فرشتگان می‎گوید: روی زمین پراکنده شوید. در روایتی دارد که جبرائیل پرچم‎دار است بر روی پرچمش نوشته است: ملائکه در زمین پراکنده می‏شوند، به نحوی که هیچ جایگاهی نیست که در آن مؤمن و مؤمنه‎ای باشد، مگر این که آن‏ها دورش را می‎گیرند و برایش شروع به استغفار می کنند1️⃣. چشم‎های ما نمی‎بیند. امّا امشب تمام اطراف محفل ما را ملائکه گرفته‏اند و برای ما استغفار کرده و از طرف ما از خداوند طلب آمرزش می‎کنند. امشب از خدا بهترین ترمیم و بهترین ترسیم نسبت به آینده را می‎خواهیم. البته حوائجی را که به ذهنمان می‎آید، از خدای متعال می خواهیم. امّا این‏ها کافی نیست. از خدا بخواه هر چه را خیر است، در سال آینده به تو بدهد و هر چه را شرّ است از تو دور کند.
1️⃣مستدرك‏الوسائل، ج 7، ص 459
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و یکم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

📍 در شب قدر چه چیزی باعث می شود که نماز، روزه،احیا،دعاو... بدون ذکری قبول شود❗️
📌در بین روایاتی كه در باب دعا دیدم، روایتی هست كه –به اصطلاح- از آن استشمام می كنم اگر داعی و دعاکننده دارای خصوصیّتی باشد، چه بسا همۀ حجاب ها را به هم می ریزد؛ یعنی نمازش قبول، روزه اش قبول، شب زنده داری¬اش قبول، دعایش به اجابت می رسد و... خصوصیّتی درونی است و هیچ ارتباطی به بیرون ندارد، ذكر و... اصلاً در آن مطرح نیست. پیغمبر اكرم(ص) می¬فرماید: « مَنْ أَحَبَ عَلِیاً قَبِلَ اللَّهُ تَعَالَى مِنْهُ صَلَاتَهُ وَ صِیامَهُ وَ قِیامَهُ وَ اسْتَجَابَ دُعَاءَهُ...» 1️⃣؛ اگر كسی در دلش حبّ امام علی(ع) باشد، خداوند نماز، روزه و شب زنده داری او را می پذیرد، دعایش را هم به اجابت می رساند. وقتی این روایت را دیدم، خدا را شاهد می گیرم که گفتم: بنابراین، امشب محال است که دستِ خالی از اینجا بیرون برویم؛ چون تمام این جمع –اگرچه شدّت و ضعف دارد- امام علی(ع) را دوست داریم و در این شبهه ای نیست. ممكن است كارمان در خیلی جهات خراب باشد؛ چون شیعه به معنای واقعی که نیستیم، ولی در روایت که عبارت «شیعه» ندارد. فقط فرموده است: در دلت امام علی(ع) را دوست داشته باش. همین كافی است كه اعمال تو را خدا بپذیرد. در اینجا دیگر اصلاً مسئلۀ حجاب ها در پذیرش الهی مطرح نیست؛ بلکه خصوصیّتی در داعی و دعا كننده است، برای وقتی که می خواهد دعا بکند.
آمدم صریح به شما بگویم که امشب از این گوهر گران بها استفاده بكنید! امشب از حبّ امام علی(ع) كمال استفاده را نسبت به اصلاح امور دنیا و آخرت¬مان بکنیم. بگوییم: خدایا! خودت می دانی که امام علی(ع) را دوست داریم. آیا کسی در بین شما هست که امام علی(ع) را دوست نداشته باشد؟! این، بهترین كاربُرد برای ما در لیالی قدر است که بتوانیم بهترین استفاده را از آن در دعاهایمان بكنیم.
1️⃣بحارالانوار،ج27،ص120 و ج 65، ص 40
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_2
🏷 جلسه بیستم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 مابا کدام خدا طرف هستیم❗️
📌در ضمن، با کدام خدا طرف هستیم؟ چند جمله از امام زین العابدین(ع) بخوانم که در مناجات هایش می فرماید: «سُبْحَانَكَ تُعْصَى كَأَنَّكَ لَا تَرَى»؛ چقدر پاک و منزهی! موجودی هستی که عصیان تو را می کنند، نافرمانی ات را می کنند، امّا گویا اصلاً ندیدی، «كَأَنَّكَ لَا تَرَى»؛ خودت را به ندیدن می زنی. دیگر چه تعبیری بکنم؟! «وَ تَحْلُمُ كَأَنَّكَ لَمْ تُعْصَ»؛ آن قدر بردباری، مثل اینکه اصلاً کسی گناهی نکرده است. تو چنین وضعی داری، «تَتَوَدَّدُ إِلَى خَلْقِكَ بِحُسْنِ الصَّنِیعِ كَأَنَّ بِكَ الْحَاجَةَ إِلَیهِمْ»؛ نه تنها گناهان را نادیده گرفتی، بلکه می آیی و مرتّب به خلق خودت محبّت می کنی، با آن ها خوب رفتار می کنی، مثل اینکه تو احتیاج به این بنده ها داری، نه اینکه آن ها احتیاج به تو دارند، «وَ أَنْتَ یا سَیدِی الْغَنِی عَنْهُمْ»1️⃣؛ تو که از ما بی نیازی، ما همه محتاج تو هستیم.
1️⃣ بحارالانوار،ج46،ص82
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_2
🏷 جلسه بیست و دوم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 در این شب سرنوشت ساز، دعا قضا و قدر ثبت شده الهی را عوض می کند❗️
📌شب نوزدهم، شب اندازه‎گیری و بررسی امور است؛ لذا از آن، تعبیر به شب تقدیر شد. شب بیست‏ویکم هم شبی است که امور مقدّر شده، ثبت و ضبط می‎شود. در شب بیست‏وسوّم هم ولی‏الله‏الاعظم موارد ثبت‏شده را توشیح می‎کند؛ بنابر این امشب که شب بیست‏وسوّم است، کار تمام شده است. پس ما برای چه اینجا جمع شده‏ایم؟!زراره می‏گوید: امام محمد باقر(ع) به من فرمودند: «أَ لَا أَدُلُّكَ عَلَى شَيْ‏ءٍ لَمْ يَسْتَثْنِ فِيهِ رَسُولُ اللَّهِ»؛ آیا می‎خواهی تو را به چیزی راهنمایی کنم که پیغمبر(ص) برای آن استثنا نیاورد؟ فرمایش حضرت اشاره به این است که پیغمبر(ص) در آن مسئله اِن‏شاءالله نگفت؛ بلکه آن را به صورت قطعی بیان فرمود. چون وقتی انسان اِن‏شاءالله می‎گوید، احتمال انحلال وعده وجود دارد. پیغمبر یک‏جا استثنا نکردند و محکم گفتند.زراره می‏گوید: بله بفرمایید. حضرت فرمود: «الدُّعَاءُ يَرُدُّ الْقَضَاءَ وَ قَدْ أُبْرِمَ إِبْرَاماً»1️⃣؛ دعا قضا را رد می‎کند، اگر چه ثبت و ضبط شده باشد. در «موثقهٔ زراره» نیز فرمودند که شب نوزدهم، «لیلة‏التقدیر» و شب بیست‏و‏یکم، «لیلة‏الإبرام» است. اگر چه تقدیر تو ثبت و ضبط شده باشد. با این حال اگر دعا کنی، خداوند آن را عوض می‎کند. در ادامهٔ روایت می‏فرماید: «وَ ضَمَّ أَصَابِعَهُ»؛ حضرت انگشت‎هایشان را مُشت کردند و به کنایه فرمودند: اگر قضای تو به این محکمی هم باشد، خداوند آن را باز می‎کند.
1️⃣الکافی، ج 2، ص 470؛ بحارالانوار، ج59، ص231
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و سوم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 خداوندا! ما مهمان تو هستیم، نه حسناتی داریم و نه قلبی سلیم و دست خالی آمده ایم❗️
📌امام صادق(ع) فرمودند: مبادا به مهمانی که به خانهٔ تو وارد شده، بگویی آیا امروز چیزی خورده‏ای یا خیر؟ بلکه هر چه را که داری پیش او بگذار و از او پذیرایی کن1️⃣. حدّ اعلای جود و سخاوت این است که میزبان آنچه را دارد در کاسهٔ اخلاص گذاشته و نزد مهمان بگذارد. یا این‏که کرم در این است که هر چه مهمان بیشتر مصرف کند، صاحب‏خانه بیشتر خوشحال شود. پیغمبر اکرم(ص) پیرامون ماه رمضان گرفته شده است که حضرت فرمودند: ماه رمضان، ماهی است که شما به مهمانی خدا دعوت شده‏اید. شما در این ماه مورد کرامت خاصّ الهی قرار می‎گیرید. سؤال من این است که آیا امکان دارد که خدا به انبیا و اولیا(ع) بگوید که به مردم بگویید: این‌‏گونه مهمان‏داری کنید. امّا خودش به گونه‏ای دیگر مهمان‏داری کند؟! مگر می‎شود خدا آداب ضیافت را به من بفرماید و خودش عمل نکند؟! آیا قبیح نیست امشب خدا از من سؤال کند که در این ماه رمضان که مرا در خانهٔ خودش مهمان کرده، چه چیزی همراه خودت آورده‏ای؟ آیا قبیح نیست که از من بپرسد: آیا گرسنه‎ای یا سیری؟! من مهمان شخصی کریم شده‏ام و چیزی هم به همراه ندارم؛ نه حسناتی دارم و نه قلبی سلیم. آیا وقتی کسی در خانهٔ کریم، مهمان می‎شود، توشه‎اش را نیز همراه خود می‎برد؟! چه زشت است این عمل! امشب همهٔ‎ ما دست‏خالی آمده‎ایم و می‎خواهیم دست پر برویم. اِطعام این مهمانی چیست؟ اطعام این مهمانی در خطبهٔ پیغمبر اکرم(ص) آمده است که «برکت، رحمت و مغفرت» است. تمام خیرات عالم از این سه چیز نشأت می‎گیرد. هر چه بخواهی در این سه سرفصل گنجانده شده است.
1️⃣بحارالانوار، ج 72، ص 458
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و سوم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 خداوند به کسی که شب و روز بزرگترین هدفش دنیا باشد اعتنا نمی کند❗️
📌روایات بسیاری پیرامون دو موضوع؛ یکی آثار سوء مترتّب بر دنیاخواهی ـ‏که زیاده‏طلبی را به همراه دارد‏ و دیگری تعلّقات قلبی نسبت به دنیا و اصالت قائل شدن برای دنیا وارد شده است. پیغمبر اکرم(ص) فرمودند: «مَن أصبَحَ وَ الدُّنيَا أكبَرُ هَمِّهِ فَلَيسَ مِنَ اللهِ فِي شَي‏ءٍ»1️⃣؛ کسی که شب را به روز آورد، در حالی‏که بیشترین و بزرگ‎ترین هدفش دنیا باشد، خدا به او اعتنا نمی‎کند؛ خدا به کسی اعتنا می‎کند که او را بزرگ‏تر ببیند، نه درهم و دینار را. اگر خدا را بزرگ‎ترین هدف دانستی، آن‎وقت خدا به تو اعتنا می‎کند؛ ولی اگر بزرگ‎ترین هدفت پول باشد، خدا به تو اعتنایی نمی‎کند.
1️⃣مجموعهٔ ورّام ،ج1 ،ص130
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و پنجم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 کسی که روز شب هدفش دنیا باشد به چهار خصلت گرفتار می شود❗️
📌حضرت در ادامه می‏فرمایند: «وَ ألزَمَ قَلبَه أربَعُ خِصَالٍ»؛ چنین فردی دلش به چهار خصلت گره خواهد خورد: «هَمّاً لَا يَنقَطِعُ عَنهُ أبَداً وَ شُغلاً لَا يَنفَرِجُ مِنهُ أبداً وَ فَقراً لَا يَبلُغُ غِنَاهُ أبَداً وَ أمَلاً لَا يَبلُغُ مُنتَهَاهُ أبَداً»1️⃣.اوّل آنکه همیشه اندوهگین است. دوّم آنکه هیچ‏گاه از گرفتاری‏اش خلاص نمی‏شود. سوّم آنکه همیشه احساس کمبود می‎کند و این احساس هیچ‏گاه از او جدا نمی‎شود. چهارم، آنکه هیچ‏گاه به امید و آرزوی دنیوی‏اش هم نخواهد رسید.
1️⃣مجموعهٔ ورّام ،ج1 ،ص130
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و پنجم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 آخرین پیغمبری که به بهشت می‎رود، سلیمان بن‏داود(ع) است❗️
📌 حضرت سلیمان(ع) خَدَم و حَشَم بسیاری داشت، امّا قلبش تعلّقی به دنیا نداشت. در روایت آمده است که حضرت سلیمان(ع) سلطنت و حکومت در اختیارش بود و با اینکه به این دنیا تعلّق نداشت، ولی خداوند در یک ‎مورد حظّ او را کم می‎کند. امام صادق(ع) می‏فرمایند: «آخِرُ نَبِيٍّ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ سُلَيْمَانُ بْنُ دَاوُدَ وَ ذَلِكَ لِمَا أُعْطِيَ فِي الدُّنْيَا»1️⃣. آخرین پیغمبری که به بهشت می‎رود، سلیمان بن‏داود(ع) است؛ به خاطر خَدَم و حَشَمی که داشت. در اینجا بحث تعلّق قلبی است و مردم به طور غالب این‎گونه هستند که اُنسشان با دنیا موجب تعلّق قلبی ایشان نسبت به دنیا می‎گردد. هرچه اُنس بیشتر شود، تعلّق بیشتر می‎شود. یکی از آثار سویی که انسان باید در دعاهایش در نظر بگیرد، همین تعلّق قلبی است.
1️⃣بحارالأنوار ، ج 14 ، ص 74
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و پنجم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 از مختصر باقیماندۀ ماه مبارک رمضان بهترین بهره را بگیریم❗️
📌 در روایت نقل شده است که خداوند هنگام افطار شب‎های ماه مبارک رمضان، در هر شب هزار هزار نفر را از آتش جهنّم نجات داده و آن‏ها را مشمول رحمت و غفران خود می‏کند.
امام صادق(ع) می‏فرمایند: «مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ إِلَى مِثْلِهِ مِنْ قَابِلٍ إِلَّا أَنْ يَشْهَدَ عَرَفَةَ». اگر کسی در ماه رمضان مشمول غفران الهی نشود، دیگر مشمول غفران نمی شود، مگر اینکه در عرفه حاضر باشد.
خوشا به حال کسانی که توانستند در این ماه مبارک رمضان، بهترین بهره را از آن بگیرند! سرآمد بهره‎ها همین غفران الهی بود. خوشا به حال کسانی که توانستند خودشان را از معاصی و تبعات معاصی تطهیر کنند! همین پاکیزگی و برطرف کردن حجاب‏های ظلمانی، موجب می‎شود که دعاهای آنها زودتر به اجابت برسد. خوشا به حال کسانی که از این ماه رمضان توشه‏ای برای سفر آخرت خودشان تهیّه کردند و بار خودشان را بستند و برای رفتن در آن خانهٔ مستقر جاودانه، مهیّا شدند! خوشا به حال آن‏هایی که خانهٔ جاودانه خود در آخرت را آباد کردند! بکوشید تا از این مختصر وقتی که از ماه مبارک رمضان باقی مانده است، بهترین بهره را بگیریم و از کثافات و تبعات خطاها و معاصی، خودمان را نجات دهیم.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_5
🏷 جلسه بیست و هفتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 خداوند در شب آخر این ماه دوبرابر آنچه در این ماه بخشیده است می‌بخشد❗️
📌 امام‌صادق(ع) می فرمایند: خداوند در هر شب از ماه مبارک رمضان، هنگام افطار هفتاد هزار هزار شخص را که همه مستوجب آتش هستند، از آتش نجات می‏دهد. شب آخر ماه رمضان که می‏شود،1️⃣خداوند به مقدار تمام آنچه را در ماه رمضان از آتش نجات داده است، نجات می‌‏دهد. امام‌صادق(ع) فرمودند: وقتی که شب اوّل ماه رمضان می‏شود، خداوند هر کس از مخلوقاتش را که مورد مشیّت‎اش قرار بگیرد تا او را بیامرزد مورد غفران قرار می‏دهد شب اوّل به هر مقدار بود، شب دوّم، دو برابر، و هر شب بعد از شب دیگر، دو برابرِ شب قبل بخشیده می‎شوند، تا شب آخر می‏شود، که دو برابر آنچه را در هر شب بخشیده و از آتش نجات داده بود، نجات می‏دهد2️⃣. برای ما بزرگترین، بالاترین و ارزش‏مندترین اثر الهی درماه مبارک رمضان همین است؛ یعنی آمرزش و تطهیر. در خطبه‏ای، پیغمبراکرم(ص) خطاب به مردم فرمودند: « فَإِنَّ الشَّقِيَّ مَنْ حُرِمَ غُفْرَانَ اللَّهِ فِي هَذَا الشَّهْرِ الْعَظِيمِ»3️⃣ یعنی شقی‏تر از این نداریم که ماه مبارک رمضان بیاید و تمام بشود و آن شخص مورد مغفرت واقع نشود. خدا شاهد است من این روایات را که نگاه می‏کردم گفتم: امشب که شب آخر است و بنای تو بر این است که بیایی و به اندازه تمام ماه ببخشی، خدایا! پس ما هم یکی از آن‎ها باشیم.
1️⃣ وسائل الشيعه، ج‏10
2️⃣ إقبال الأعمال، ج‏1، ص3
3️⃣وسائل الشيعه، ج‏10، ص 313
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_6
🏷 جلسه بیست و هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

📍 آیا از برکات این ماه بهره ای برده ایم؟ لحظات باقیمانده را قدر بدانیم❗️
📌 صحبت یک یا دو روایت نیست، می‎خواستم فقط این را بگویم که ما ماه رمضان را درک کردیم، امّا چه چیز گیرمان آمده است می‏توانید بگویید؟ در این ماه مبارکی که همۀ برکات، درون آن بوده است؛ تا جایی که خواب در آن، عبادت و نفس‏ها تسبیح است و این همه لطف از ناحیه خداوند آمده است؛ آیا بهره‏ای برده‎ایم یا نبردیم؟ گفتم که این روایات را بخوانم و بگویم: بیایید امشب را غنیمت بشماریم. امشب برویم در خانه خدا و بگوییم: خدایا! غلط کردیم؛ خدایا! ما را ببخش. تو این همه را بخشیدی، ما را هم ببخش. ما بدتر از مشرکینی نبودیم که توبه کردند و توبه‏شان را قبول کردی؛ ما به ظاهر مؤمن هستیم، مسلمان هستیم و قبولت داریم. امشب ما را دست خالی رد نکن؛ تو اکرم الاکرمین هستی.
از خدا بخواهیم حاجات ما و دیگران را بدهد. این را تذکّر بدهم: امشب، چون درها باز است و تا سحر بسته نشده و فرصت دارید تا هم از خدا برای خودتان درخواست کنید و هم برای دیگران. البته دعای برای دیگران بهتر است؛ چون در روایات داریم که چند هزار برابر اجر می‎دهند و دعایی که دیگران در حقّ ما می‏کنند، مستجاب می‏شود، امّا معلوم نیست که دعای خودمان مستجاب بشود یا نشود.
در روایت دارد که به حضرت موسی(ع) خطاب شد: تو مرا به زبانی بخوان که هرگز با آن زبان معصیت نکرده‎ای. گفت: خدایا! من چگونه می‏توانم این کار را بکنم؟ بالاخره از این زبان خطا صادر شده است. خطاب شد: بگو تا دیگران برای تو دعا کنند؛ چون به زبان دیگران، معصیت نکرده‏ای.
چنین سفارشی برای این است که در مورد دیگران خیلی دعا کنید؛ خدا چند هزار برابر آن به شما می‎دهد.
این فقط مروری بود و می‎خواستم تذکّری بدهم. ضمناً من هم از کسانی باشم که دعایم می‎کنید. از همۀتان تقاضا می‏کنم من را هم دعا کنید. تعارف نمی‏کنم و جدّی می‎گویم؛ من محتاج دعای شما هستم. آمدم این را به شما بگویم: امشب، شب آخر ماه رمضان است؛ برای من دعا کنید تا من هم از این فرصت در حقّ خودم استفاده کرده باشم.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا_6
🏷 جلسه بیست و هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
2025/07/06 06:23:13
Back to Top
HTML Embed Code: