Telegram Web Link
*رفتار مناسب با نوجوان پرخاشگر و عصبی*

*پدر و مادر عزیزترین افراد زندگی هر شخصی هستند* اما اگر فرزند بخواهد با آن ها بدرفتاری کند و حتی روی آن ها دست بلند کند، یعنی قسمتی از مغز او که لوب پیشین می باشد و مربوط به مدیریت احساسات، تصمیم گیری، استدلال و کنترل خشم و عصبانیت است، در دوران نوجوانی به خوبی تنظیم نشده و باعث چنین رفتار های عجیب و غریبی می شود.
این نوجوانان احساسات و رفتار ها را به گونه های مختلفی تجزیه تحلیل می کنند و ممکن است نتوانند به اندازه ما از بعضی از مسائل آگاه باشند و شاید دچار سوء تفاهم شده و همین آن ها را عصبانی کند اما زمانی که این اتفاق می افتد، باید چه اقدامی انجام داد؟ بهترین راه حل مواردی است که در این بخش خواهید خواند.

شاید باورش برایتان سخت باشد اما مغز یک نوجوان با شما متفاوت است و آن ها مشتاق *عشق*، *تایید* و *پذیرش* از سمت *والدین* هستند. تعامل و ارتباط *مثبت* و چهره به چهره سریع ترین و تاثیرگذارترین راه *کاهش استرس* می باشد، سیستم عصبی آن ها را آرام می کند و باعث *متمرکز شدن* آن ها می شود و در نتیجه تاثیرگذاری شما روی آن ها *افزایش* پیدا می کند. *پس سعی کنید سطح استرس او را بشناسید* و اگر او ناراحت یا نگران است، یک رابطه پر از *آرامش و انرژی برقرار کنید*.
3👍1
# در مورد موفقيتها و شکستهاي فرزندتان منطقي عمل کنيد.

برخورد منطقي با شکستها و موفقيتها باعث مي شود انگيزه براي کارهاي بعدي در فرزند شما از بين نرود.
بزرگ کردن موفقيت و زياد منفي جلوه دادن شکست هيچ کدام صحيح نيست. اگر فرزندتان در يک مسابقه ورزشي مدال مي آورد، آن را زياده از حد بزرگ و با اهميت جلوه ندهيد، زيرا اگر دوباره نتوانست مدال بياورد شديدا احساس بي ارزشي مي کند.
اگر هم شکست خورد آن را زياد مهم تلقي نکنيد تا بتواند باز تلاش خود را از سر گيرد. در اين مورد، شکست و موفقيت در تحصيل حائز اهميت ويژه اي است.
👍41
زندگی به هیچ کدوم از ما بدهکار نیست و تقدیر هم از اصول اخلاقی پیروی نمیکنه!

افرادی که در بخش شیمی درمانی بیماران سرطانی بستری‌اند هیچ کدوم آدم‌های شرور و گنهکاری نیستند ‌ و افرادی که در رفاه و اسایش‌اند هم الزاما آدم‌های خوبی نیستند!!

کسی نمیتونه بگه چرا من؟؟
همه ما نعمت‌هایی داریم که الزاما لایقش نیستیم و همه ما اتفاقات تلخی رو تجربه می‌کنیم که الزاما مستحقش نیستیم...
این طبع دنیا از روز اول بوده و هست.
ما جواب خیلی از سؤال‌ها رو نمی‌دونیم و هیچ‌وقتم‌ نمی‌فهمیم ...

بهتره با زندگی کنار بیایم چون همیشه قرار نیست زورمون بهش برسه!!

مجتبی تمسکی
👍83
💫 آنچه زوج‌های سالم انجام می‌دهند

- با هم مصالحه می کنند
- با هم بحث عادلانه دارند
- آنها دوستان شخصی دارند
- از هم عذرخواهی می کنند
- آنها از هم قدردانی می کنند
- آنها همدیگر را تحسین می کنند
- نسبت به هم مهربان فکر می کنند
- به حریم یکدیگر احترام میگذارند
- علایق شخصی را دنبال می‌کنند
- نگاه مثبت به آینده مشترک دارند
- چیزهای جدیدی را باهم امتحان کنند
👍61
بعضی از بچه ها از به هم ریختگی و آشفتگی لذت می برند. و عمدا لباس هایشان را کف اتاق می ریزند.

در این مواقع بسیاری از مادران از دور فرزندان خود را نگاه می کنند و غصه می خورند که چرا فرزندشان به جای اینکه چیزها را سر جایش بگذارد، آنها را کف زمین می ریزد.

سعی کنید به جای غرزدن در بازی های آنها مشارکت کنید. ما مادران نیاز داریم شکیبایی خود را افزایش دهیم و خودمان را کنترل کنیم. آموزش نظم و ترتیب، مرحله ای است که ما باید آن را طی کنیم، اما اینطور هم نیست که تنها با یکبار آموزش، بچه ها همه حرف ما را گوش دهند و اتاقشان را تمیز و مرتب نگه دارند.

باید بدانید که تغییر و تحول در اتاق فرزندتان، نشان دهنده این است که آنها در خود احساس مستقل بودن می کنند و نحوه قراردادن چیزها در اتاقشان در واقع به نوعی نشان دهنده شخصیت آنهاست.
👍42
كودكم براي رسيدن به خواسته هايش گريه ميكند!!!
👈(پاسخ سوالات بسیاری از پدران و مادران)

👋براي توقف گريه كودكان مي توان روشهاي زير را بكار برد:

اول؛ علت گريه ي فرزند خود رابيابيد. شايد او از اين طريق مي خواهد توجه شما را به خود جلب كند؛ بنابراين قبل از گريه، به او و خواسته اش توجه كنيد.

دوم؛اجازه ندهيد با گريه به هدفش برسد.

سوم؛اگر تقاضايي را با گريه و نق زدن بيان كرد بي توجهي كنيد. حتي اگر خواسته اش منطقي باشد.

چهارم؛به او بگوييد كه زماني به حرفت گوش مي دهم كه گريه نكني و خواسته ات را مودبانه بگويي.

پنجم؛برايش توضيح دهيد،تقاضايي كه با نق زدن باشد، جوابش نه خواهد بود.

پی نوشت ادمین:
فراموش نكنيد اگر مي خواهيد رفتار فرزندتان را تغيير دهيد بايد صبر و تحمل داشته باشيد.
7👍1
# از زیاد حرف زدن برای فرزندتان جداً خودداری کنید.« زیاده گویی » مقدمه نشنیدن است .

اگرچه حرف زدن با کودک لازم و مفید است اما زیاد حرف زدن تاثیر سازنده ای ندارد.

آنچه را قبلا گفته اید تکرار نکنید!
چیزی را که کودک خود می داند، به او نگویید (بیشترمواقع کودک از اشتباهش آگاه است، پیامد طبیعی رفتار، خود بهترین آموزگار است)!

تکرار موجب اختلال در ارتباط سالم، اوقات تلخی، بگو مگو و استیصال می شود!
گاهی هنگام خطای کودک سکوت کنید!

« زیاده گویی » مقدمه نشنیدن است .
👍92
در باب جهان تاریک

انسان، این موجود دوگانه، هم می‌تواند خورشید را در ژرفای وجود خود برافروزد، و هم می‌تواند در تاریکی چاهی که خود در جهان حفر کرده، پناه گیرد. انتخاب با اوست: شکفتن در نور، یا پوسیدن در سایه.
ستایش پلیدی، تلاشی مذبوحانه برای توجیه ضعف است؛ همان‌گونه که آلوده‌کردن شمشیر به زهر، نشانه‌ی ترس از نبردی راستین است. هیچ قدرتی در پناه بردن به تاریکی نیست، مگر آن‌که با آن روبه‌رو شوی، آن را بنگری، بشناسی، و بی‌هراس از زشتی‌اش عبور کنی.
پیروزی نه در انکار درد، بلکه در پالایش آن است. رنج، اگر به‌جای آن‌که ما را در هم بشکند، ما را در خود بساید، می‌تواند چون سنگی باشد که بر آن جوهر جانمان را صیقل می‌دهیم.
تاب‌آوردن، نه به‌معنای خم شدن زیر بار، بلکه ایستادن است؛ با چشمانی باز در برابر زوزه‌ی باد و سایه‌ی شب. تنها آن‌که از دل تاریکی عبور کرده، حق دارد از روشنایی سخن بگوید.

#فهیمه_ازبکزایی
#من_جستجوگر_روان_هستم
5👏1
اگر دو برادر همسان را به مدت سه سال هر روز به بدترین شکل مورد شکنجه قرار دهید
و به اولی بگویید شکنجه اش جزئی از یک تمرین ورزشی است و به دومی هیچ دلیلی برای شکنجه کردنش ارائه ندهید،
برادر اول بعد از سه سال به ورزشکاری قوی و با اعتماد به نفس بالا، و برادر دوم به انسانی حقیر و سرشار از عقده ها و کینه ها تبدیل می شود...

شکنجه و رنج برای هر دو یکسان است، اما تفاوت در معنایی است که به رنج کشیدن شان می بخشید ، یکی به امید روزهای بهتر رنج می کشد و دیگری با هر ضربه خردتر و حقیرتر می شود.

اینکه چگونه با سختی ها و مشقت های زندگی کنار بیاییم و به آن ها واکنش نشان دهیم، نهایتاً محصول یک "تصمیم شخصی" است...

می‌توانیم تصمیم بگیریم به سختی ها و مصائب اجتناب ناپذیر زندگی از منظر «معنا و حکمت» نگاه کنیم تا در پس هر ضربه روحی و هر لطمه جسمی تنومندتر، مقاوم تر و آگاه تر بیرون بیاییم یا اینکه تصمیم بگیریم در بهترین حالت یک «قربانی_منفعل» با حیاتی پر از غم باشیم.
14
💫انتظارات مردان از زنان👇

۱. طوری با من رفتار کن که احساس کنم بی همتا هستم. گاهی مردها مثل پسربچه ها می شوند

۲. وقتی گیج و سردرگم هستم به من نگو چه کار باید بکنم. وقتی در این حالت هستم سعی کن به نحوی مرا به مسیر مناسب برگردانی

۳. هرگز مرا با شوهر دیگران مقایسه نکن

۴. درک کن که برای کسب آرامش نیاز دارم تلویزیون تماشا کنم، به خصوص مسابقه فوتبال

۵. درک کن که خیلی دوست دارم گاهی برای رابطه جنسی پیشقدم شوی

۶. سعی نکن برای هر کاری که می کنم مرا سوال پیچ کنی و از من توضیح بخواهی. به قضاوتم احترام بگذار👌
👍103
شجاعانه‌ترین حرفی که تو زندگیت زدی؟
یه جا تو زندگیم گفتم: "کمک"

درخواست کمک
به معنی تسلیم شدن نیست
به معنی اینه که حاضر نیستی تسلیم بشی.

📕 پسرک، موش کور، روباه و اسب
👤 چارلی مکسی
6👍2
از نگاه راجرز، همه کودکان از بدو تولد تمایل به عشق و محبت دارند و مایلند هم والدینشان و هم دیگران آنها را بپذیرند. او این نیاز ذاتی را تمایل به توجه مثبت نامید. والدین معمولا توجه مثبت‌شان را به شرایطی نظیر آنچه در جملات زیر می‌بینید مشروط می‌کنند:

«به من ثابت کن پسر خوبی هستی و در امتحانات نمرات عالی بگیر» و «خیلی دوست دارم در نمایش مدرسه نقش اول را بازی کنی.» یا مثلا والدین فرزندانشان را مجبور به ورزش کردن می‌کنند و باعث می‌شوند که آنها نه به‌خاطر علاقه شخصی، بلکه برای آنکه محبت و توجه مثبت والدین‌شان را به دست آورند ورزش کنند.

البته، اینکه والدین از فرزندان‌شان انتظاراتی داشته باشند چیز بدی نیست اما نباید عشق و محبت‌شان را به برآورده شدن آن انتظارات از سوی فرزندشان مشروط کنند.

شرایط و ملزوماتی که والدین یا دیگر افراد مهم در زندگی کودکان، توجه مثبت خود را به آنها مشروط می‌کنند، شرایط ارزشمندی نامیده می‌شوند. ممکن است تعیین چنین شرایطی سبب شود که کودک به جای پرداختن به کارهایی که باعث خوشحالی‌اش می‌شوند، تمام هم و غمش را صرف محقق ساختن این شرایط کند و برای آنکه بتواند محبت، احترام و توجه مثبت والدین و دیگر اشخاص مهم زندگی‌اش را جلب کند به شیوه ای خاص رفتار کند.

توجه مثبتی که بذل آن به تحقق شرایط خاصی وابسته باشد، توجه مثبت مشروط نامیده می‌شود. تمایلات و گرایش‌های شخصی کودکانی که با شرایط ارزشمندی متعددی مواجه می‌شوند به تدریج از بین می‌رود و تمام زندگی‌شان صرف تلاش برای جلب رضایت و خشنود ساختن دیگران می‌شود.

آنها به اشخاصی بدل می‌شوند که دیگران از ایشان انتظار دارند و درک و برداشتی که از خود دارند صرفا به ویژگی‌هایی محدود می‌گردد که از دید دیگران پنهان مانده‌اند. این کودکان از آرمان‌های اشخاص برخوردار از کارکرد کامل فاصله می‌گیرند و بیش از هر چیز به خشنود ساختن دیگران اهمیت می‌دهند. سوالی که آنها همواره از خودشان می‌پرسند این است که «دیگران چه فکر خواهند کرد؟ نه اینکه «من دوست دارم در این موقعیت چه کار کنم؟»

این کودکان وقتی بزرگ می‌شوند هم باز دل‌مشغول این هستند که دیگران درباره‌شان چه فکر می‌کنند. آنها عمدتا به خاطر جلب توجه و تایید دیگران کار می‌کنند نه به خاطر خودشان و برای دریافت توجه مثبت به دیگران وابسته‌اند و همواره در پی آناند که شرایط ارزشمندی لازم برای جلب این توجه مثبت را محقق سازند.

آنها ضعف‌ها و کاستی‌هایشان را پنهان می‌کنند و گاهی حتی خطاهایشان را نیز انکار می‌کنند و رفتارشان طوری است که هر کسی را غیر از خودشان خوشحال می‌کند و آنقدر سرگرم خشنود کردن دیگران می‌شوند که فراموش می‌کنند خودشان از زندگی چه می‌خواهند این افراد در زندگی مسیر خود را گم کرده‌اند و دیگر در جهت خودشکوفایی گام برنمی‌دارند.

چطور می‌توان از پیش آمدن چنین وضعیتی جلوگیری کرد؟ راجرز عقیده داشت که توجه مثبت والدین و اشخاص مهم زندگی نباید به هیچ چیز مشروط باشد و بذل آن باید بی‌هیچ قید و شرطی صورت گیرد. او این نوع توجه را توجه مثبت بی‌قید و شرط می‌نامید و معتقد بود که در این شرایط، والدین و اشخاص مهم زندگی کودک او را بی‌هیچ قید و شرطی می‌پذیرند و عملا به کودک نشان می‌دهند که او را به خاطر خودش دوست دارند.

والدین حتی هنگام تنبیه کردن یا نصیحت و راهنمایی کودک هم نباید از پذیرش بی‌قید و شرط او غافل شوند. مثلا وقتی کودک کار نادرستی انجام می‌دهد والدین می‌توانند ضمن تنبیه کردن او وی را مورد توجه مثبت بدون قید و شرط نیز قرار دهند: «کار بدی کردی ولی پسر بدی نیستی و من باز هم دوستت دارم؛ اما کاری که انجام دادی بد بود و دیگر نمی‌خواهم آن را تکرار کنی.»

رندی لارسن و دیوید باس، از کتاب روانشناسی شخصیت، ترجمه فرهاد جُمهری و همکاران
4👍1
بلوغ یعنی متوجه بشی که خواب شب مهم تر از چت کردن تا نصف شبه!
بلوغ یعنی هرکسی گذشته ای داره و نمیتونی امروز اون رو
به خاطر گذشته سرزنش کنی.
بلوغ یعنی جایی که راحت نیستی نری؛
نه گفتن و یاد بگیری و زندگیت رو اونطور که خودت دوست داری
زندگی کنی.
بلوغ یعنی برای نگه داشتن یک شخص خط قرمزهای مهمی که
برای خودت تعیین کرده بودی رو زیر پا نذاری!
بلوغ یعنی زمانی که هنوز رابطه ات قطعی نشده
صندوقچه ی اسرار خودت، دوستانت و خانوده ات رو برای اون باز نکنی!
بلوغ یعنی مسئول زندگی خودت باشی، از کسی توقعی نداشته باشی،
و اینطوری دیگه سرخورده یا دلگیر نمیشی.
و در نهایت بلوغ یعنی از اشتباهاتت درس بگیری تا بتونی
از چرخه ی تکرار رها شی.
👍104
‏اینو روزی صد بار با خودت تکرار کن که:
به آدما فرصت نده که با اعصابت بازی کنن.
عزیز ترین فرد زندگیت هم اگه رو اعصابت بود سکوت کن و ازش فاصله بگیر. خانواده، عشق، دوست، هرکسی که روزاتو منفی کرد با یه خداحافظی خوشحالش کن. می‌خوام بهترین جمله ای که امروز شنیدم رو بهتون بگم:
«سلامت روان شما از روابط خونی تون، مهم‌تره»
13👍9👎1
نکته‌ای که نباید از یاد ببرید این است که پدر و مادر نمی‌توانند افراد کاملی باشند، همان‌طور که فرزندتان هم موجود کاملی نیست. بعضی از والدین در مورد فوق‌العاده بودن فرزند خود زیاد صحبت می‌کنند، برای مثال می‌گویند بچه ما زودتر از حد معمول راه افتاده یا شروع به صحبت کرده است اما به این حرف‌ها اهمیت ندهید.

زیرا اگر از نزدیک به زندگی آنان نگاه کنید تازه متوجه مسائل و دردسرهای آنها خواهید شد. بهترین خانواده‌ها هم مسائل و دردسرهایی مربوط به خود را دارند و در حقیقت وجود مشکل در خانواده چندان حائز اهمیت نیست بلکه مسئله مهم و کلیدی چگونگی رفتار اعضای خانواده در برخورد با این مشکلات است.

جی فراست، از کتاب مادر کافی، ترجمه مهبد ابراهیمی
👍91
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
توی آمریکا مجبور شدن دو تا غاز رو از هم جدا کنن
علت؟ هر کی از این مسیر رد میشده رو گاز میگرفتن و بعدش دوتایی باهم میزدن زیر خنده
👍113
*قبل از هر عکس العملی، خود را آرام کنید*
وقتی خیلی عصبانی میشوید، باید راهی برای آرام کردن خود پیدا کنید. آگاهی داشتن، همیشه کمک میکند که بتوانید خود را کنترل و خشم را مهار کنید. در آن لحظه توقف کنید، کاری که در حال انجامش هستید را برای یک دقیقه رها کرده، نفس عمیق بکشید.

دکمه توقف شما همان نفس عمیق است که حق انتخاب میدهد، آیا واقعا می خواهید توسط احساسات کنترل شوید؟
اگر میتوانید نفس های عمیق بکشید و حس خشم و عصبانیت را تحمل کنید. آنوقت متوجه خواهید شد که پشت خشم، ترس، ناراحتی و ناامیدی وجود دارد. این حس ها را لمس کنید ولی در آن لحظه به دلایل ناراحتی خود فکر نکنید. فقط چندین بار نفس عمیق بکشید، با اینکار متوجه تغییراتی در بدن خواهید شد، تنش از بدن شما خارج و محو میشود و خشم از بین میرود.
👍10
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مشق امشب: 69بار بنویس عصای دست پیری من ، عضلات من هست.
👍133👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تو که میدانی روزهای سخت نمی مانند چرا باز هم نگران و ناآرامی؟.
آرام و استوار به مسیرت ادامه بده

ذهن زیبایت، زندگی را زیبا خواهد کرد
خیالت راحت،
من هم می دانم
تو هم می دانی
بی اما و اگر
خدا همیشه هست
10
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پسره داشت نماز می خوند
دختره فکر کرد به احترام اون زانو زده و ...😂😂😂
1👎1
2025/07/08 17:04:46
Back to Top
HTML Embed Code: