Telegram Web Link
مشاورین و رابطین محترم مراکز؛
باسلام و احترام
چگونه در روزهای پراضطراب به دیگران کمک کنیم؟

🔹 ۱. تنظیم ورودی‌های روانی؛ باورها، افکار و نگرش های خود را سریعا تعادل یابی کنید، بسیاری از افراد به کمک شما نیاز دارند؛

🔸۲. از اخبار لحظه‌ای، تصاویر تکان‌دهنده یا شایعات دوری کنید. فقط در بازه‌های مشخص، از منابع رسمی پیگیر باشید. اگر دیگران با هیجان از این اخبار گفتند شما فقط گوش دهید و تسکین بخش باشید.

🔸۳. ذهن در بحران میان گذشته و آینده پرتاب می‌شود. تکنیک‌هایی مثل تنفس عمیق، تمرکز بر حواس پنج‌گانه، بدن را به وضعیت امن بازمی‌گرداند.

🔹 ۳. حفظ ریتم‌های عادی زندگی؛ خواب، تغذیه و انجام کارهای کوچک روزمره، پیام «ادامه‌ی زندگی» به مغز می‌دهند. این کار، نشانه‌ی بی‌خیالی نیست؛ نوعی تاب‌آوری فعال است.

🔹 ۴. گفت‌وگو با دیگران، نه فقط درباره بحران؛ حرف زدن با افراد امن بخصوص درباره موضوعات عادی، نقش تهویه روانی دارد. اضطراب را نباید با اضطراب پاسخ داد.

🔹 ۵. محدودسازی ذهنی در برابر فاجعه‌سازی؛ ذهن در مواقع بحران تعمیم می‌دهد و لازم است با جملاتی مثل: «الان امنم» یا «پیش‌داوری نکنم» آن را مهار کرد.
🧩 یادمان باشد:

در دل بحران، مراقبت از روان، عملی قهرمانانه است.
دفتر مشاوره و سلامت
3
💠 چگونه از سلامت روان کودکان در برابر اخبار درگیری و جنگ محافظت کنیم

در شرایط فعلی لطفا به این نکته توجه کنید که کودکان شدیداً در برابر اخبار جنگ و اضطرابش، بی‌دفاع‌ و آسیب‌پذیرند و این موضوع در مورد سالمندان هم صدق می‌کند.

🔹️ لطفا به نکات گفته شده توجه ویژه‌ای داشته باشید:

1. بفهمید که آنها چه می‌دانند و چه احساسی دارند
مهم است که به فرزندان‌تان نزدیک باشید و برای توضیح وضعیت وقت بگذارید، بدون اینکه لزوماً آنها را با اطلاعات زیاد غرق کنید. از آنها بپرسید که چه می‌دانند و اطلاعات اشتباه آنها را اصلاح کنید. کودکان معمولا خودشان تفسیر درستی از شرایط ندارند و اگر موضوع برای آنها به درستی توضیح داده نشود به بدترین جمع‌بندی ممکن می‌رسند.

2. آرام و متناسب با سن کودکان باشید
کودکان نشانه‌های هیجانی و عاطفی خود را از بزرگسالان می‌گیرند، بنابراین سعی کنید هیچ ترسی را بیش از حد با فرزندتان در میان نگذارید. با آرامش صحبت کنید و به زبان بدن خود، مانند حالات چهره، توجه داشته باشید.

از زبان متناسب با سن او استفاده کنید، واکنش‌های او را زیر نظر داشته باشید و نسبت به سطح اضطراب او حساس باشید. تا جایی که می‌توانید، به فرزندان خود اطمینان دهید که از هر خطری در امان هستند. به آنها یادآوری کنید که بسیاری از مردم در سراسر جهان برای متوقف کردن درگیری و یافتن صلح سخت تلاش می‌کنند. تا حد امکان، با خوش‌بین بودن به بهتر شدن اوضاع، امید آنها را زنده نگه دارید.

3. روی کمک‌کنندگان تمرکز کنید
برای کودکان مهم است که بدانند مردم با اعمال شجاعانه و مهربانی به یکدیگر کمک می‌کنند. داستان‌های مثبتی مانند امدادگران اولیه که به مردم کمک می‌کنند را پیدا کنید.

ببینید آیا فرزند شما دوست دارد در انجام اقدامات مثبت شرکت کند. شاید بتواند یک پوستر بکشد یا شعری در این مورد بنویسد.

فرزند خود را تشویق کنید تا فعالیت‌هایی که دوست دارد انجام دهد مثل نقاشی، کارتون و…  این کار آنها را درگیر نگه می‌دارد و حواسشان را از شرایط ناگوار پرت می‌کند.

4. گفتگوها را با دقت و توجه به پایان برسانید
هنگام پایان دادن به مکالمه، مهم است که مطمئن شوید فرزندتان را در حالت اضطراب و پریشانی رها نمی‌کنید. به او یادآوری کنید که برایتان مهم است و هر زمان که احساس نگرانی کرد، برای گوش دادن و حمایت از او در کنارش هستید.

5. کودکان را هرچند وقت یک بار چک کنید
همانطور که اخبار ادامه دارد، وضعیت کودکان را نیز چک کنید. اگر فرزندتان نگران یا مضطرب به نظر می‌رسد، مراقب هرگونه تغییر در رفتار یا احساسات او، مانند دل‌درد، سردرد، کابوس یا مشکلات خواب باشید.

کودکان واکنش‌های متفاوتی به رویدادهای نامطلوب دارند و برخی از نشانه‌های پریشانی ممکن است چندان آشکار نباشند. کودکان خردسال ممکن است بیش از حد معمول به والدین وابسته شوند، در حالی که نوجوانان ممکن است غم یا خشم شدیدی نشان دهند. بسیاری از این واکنش‌ها فقط برای مدت کوتاه و طبیعی ادامه دارند. اگر این واکنش‌ها برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است فرزند شما به حمایت متخصص نیاز داشته باشد.

شما می‌توانید با انجام فعالیت‌هایی مانند تنفس شکمی با هم به آنها در کاهش استرس کمک کنید: ۵ ثانیه نفس عمیق از طریق بینی بکشید، ۵ ثانیه نفس خود را نگه دارید و ۵ ثانیه بازدم انجام دهید.

توضیح دهید که وقتی فرزندتان نفس می‌کشد، شکمش را مانند یک بادکنک به آرامی باد می‌کند و وقتی بازدم می‌کند، هوا دوباره به آرامی از بادکنک خارج می‌شود.

6. سیل اخبار را متوقف کنید
تا جای ممکن سعی کنید کودکان و سالمندان را در معرض اخبار اضطراب‌آور قرار ندهید. و در حضور آنها در این موضوعات صحبت نکید.

7.مراقب خودتان هم باشید
اگر خودتان بتوانید با شرایط کنار بیایید، می‌توانید به فرزندانتان هم بهتر کمک کنید. اگر احساس اضطراب یا ناراحتی می‌کنید، برای خودتان وقت بگذارید و با سایر اعضای خانواده، دوستان و افراد مورد اعتماد خود ارتباط برقرار کنید. 

به نحوه‌ی دریافت اخبار توجه داشته باشید: سعی کنید زمان‌هایی از روز را برای بررسی اتفاقات شناسایی کنید، نه اینکه مدام آنلاین باشید. تا جایی که می‌توانید، زمانی را برای انجام کارهایی که به شما در آرامش و بهبودی کمک می‌کنند، اختصاص دهید. در هر کاری، مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید.
دکتر فرزانه طیرانی، روان درمانگر کودک و نوجوان، مسئول بخش درمان مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد
3👍1
از موشک نترسید ، از جنگم نترسید ، ولی از اونی که با این حمله ها به کشورش خوشحاله بترسید
👍202👎2
ایران از پای نمی افتد ،
می تپد
و چون ققنوس
از خاکستر خود برمی خیزد.
شفیعی کدکنی
8👎1
محافظ ایران باش!

🔹یکی از اقدامات دشمن جهت شلیک ریزپرنده استفاده از هایلوکس، نیسان، کامیون و کامیونت است

🔹ضمن حفظ آرامش؛ در صورت مشاهده و بدون گرفتن فیلم و عکس؛ هرگونه عامل مشکوکی را به ۱۱۴ اطلاع دهید.
2
#ایران

ایران از پای نمی افتد می تپد و چون قُقنوس از خاکستر خود برمی خیزد؛ مانندِ دلفین جست میزند و پیدا میشود و نهان میشود و باز از نو پدیدار هر کجا که گمان کنید که نیست، درست همانجا ،هست در هرلباس ،هرسیما ،چه در زربفت و چه در کرباس چه گویا و چه خاموش.

هزاران هزار صدا در خرابه های تو پیچید که «دیوان آمد دیوان آمد!» این صدا در خرابه های دیگر نیز پیچیده است و گوش روزگار با آن آشناست؛ ولی دیوان میآیند و میروند، غولان میآیند و میروند دوالپایان پاورچین پاورچین میگذرند، و آن رونده بزرگ که ایران نام دارد میماند.


محمد_علی_اسلامی_ندوشن
4👍1
⭕️جملات ممنوعه به بچه‌ها در شرایط خطر

در شرایط بحرانی، بچه‌ها بیش از هر چیز به احساس امنیت نیاز دارند. نگاه و لحن ما، به آن‌ها یاد می‌دهد چطور اوضاع را می‌توان تحمل کرد. وقتی بزرگ‌ترها وحشت‌زده و بی‌قرارند، دنیای کوچک کودک هم فرومی‌ریزد.
👍21
مـن ناراحت نمی‌شوم، تـو هـم لازم نیست
ناراحت شوی،

داشتن اعتقاد متفاوت نباید
موجب جدایی آدم‌های باشعور بشود...ن

📕 نامه به فلیسه
👤فرانتیس کافکا
👏41
#آقای_محترم

مردان اینگونه حرف بزنند
داشتن مردي كه بلد است چگونه حس امنيت را در قلب همسرش ايجاد كند، يكي از بزرگ‌ترين عوامل ايجاد خوشبختي در زندگي يك زن است؛ مردي كه مي‌تواند كارها را سرو سامان دهد و حضورش به معني آرامش است. شما براي ايجاد اين حس، علاوه بر اينكه نياز داريد كه واقعا حمايتگر باشيد، بايد به همسرتان در قالب كلمات بفهمانيد كه كنارش هستيد، كمكش مي‌كنيد و همه‌‌چيز تحت كنترل‌تان خواهد بود
5
🔻اطلاعیه دوم وزارت آموزش و پرورش درباره امتحانات دانش‌آموزان

روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش:

آزمون هماهنگ استانی پایه نهم و سایر آزمون‌های داخلی باقی‌مانده دانش‌آموزان در خرداد، مطابق برنامه اعلامی، از سوی مدارس برگزار می‌شود.

دانش‌آموزانی که بنا به دلایلی موفق به حضور در آزمون نشوند، می‌توانند در آزمون‌ غایبین موجه که تاریخ برگزاری آن متعاقباً اعلام خواهد شد، شرکت نمایند.
1
کاش بچه ها نمی مردند...
کاش برای مدتی کوتاه به آسمان می رفتند.
و آنگاه که جنگ تمام شد
سلامت به خانه باز می گشتند.
و وقتی پدر و مادرشان می پرسیدند
کجا رفته بودید؟
می گفتند رفته بودیم با ابرها بازی کنیم...

👤غسان کنفانی
13
عزیزان حواستون باشه


بعضی چیزها شوخی نداره


شرایط جنگیه


یه همکاری ساده با عوامل دشمن تا اعدام میتونه پیش برود . حتما اگر اطرافیانی دارید اگاهشون کنید
👍71
🚨⚠️⚠️⚠️ مردم در صحنه باشید و طی جنگ روانی از کشور خود دفاع کنید، در صورت مشاهده آتش زدن لاستیک جهت بهم زدن جو روانی جامعه حتما به نهاد های نظامی و اطلاعاتی مثل 110،113،144 گزارش دهید.
2
🔹 راهنمای مراقبت از کودکان در شرایط بحرانی و درگیری

منبع: یونیسف



انجمن روان شناسی تربیتی ایران
@iranedupsyasso
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
1
1️⃣وقتی خودم احساس ترس می کنم

چگونه از فرزندم محافظت و او را راهنمایی کنم؟
2️⃣چه راه هایی برای آرام کردن خودم و
فرزندانم وجود دارد؟
3️⃣اگر مجبور شدیم خانه مان را ترک کنیم

چطور این مساله را برای فرزندم توضیح بدهم؟
1
2025/07/08 19:31:10
Back to Top
HTML Embed Code: