Telegram Web Link
✍🏻ژیلا بنی‌یعقوب:

بیشتر برندگان جوایز بین‌المللی، کنشگران  حقوق بشری یا چهره‌های اپوزیسیون ایرانی موضع صریحی علیه تجاور اسرائیل نگرفتند؛ احتمالاً نگران بودند که موضع‌گیری صریح علیه اسرائیل باعث شود که بخشی از ارتباطات‌شان با نهادهای غربی یا دولت‌های غربی مختل شود و یا شاید انگ یهودی ستیزی بخورند؛ این محافظه‌کاری فعالانی که شعار شجاعت و آزادگی می‌دهند یک نوع تناقض اخلاقی در خود دارد. اما رفتار موسوی صادقانه و اصول‌مند است.

او نه در بیان واژه‌ها لکنت دارد نه ملاحظه نهادهای خارجی را می‌کند و نه تأیید این قدرت و آن قدرت برایش مهم است و نه دوگانه «مخالف حکومت = موافق حمله خارجی» را می‌پذیرد؛ این صداقت موسوی، واقعاً کمیاب است.

میرحسین موسوی همچنین بر خلاف بسیاری که فقط کشتار غیرنظامیان را محکوم کردند کشتن نظامیان توسط اسرائیل را نیز محکوم و از آنها ‌با عنوان فرزندان نظامی ملت و با احترام یاد کرده. این موضع نشان دهنده ثبات در اصول اخلاقی و میهن دوستی اوست که در فضای پر از دوگانگی امروز کمتر دیده می‌شود.

میرحسین به جای این که از فرصت بیانیه برای انتقام‌جویی یا تخریب استفاده کند با بیانی متین و دلسوزانه راهکار ارائه می‌دهد.
و می‌گوید زندانیان را آزاد کنید ، صداوسیما را اصلاح کنید و رؤیاپردازی نکنید و ...

این نشان می‌دهد که هدف او نه صرفاً اعتراض، بلکه نجات کشور است ولو توسط کسانی که خود او را به بند کشیده‌اند. میرحسین با حدیثی نبوی در انتهای بیانیه‌اش تلویحاً به حاکمیت می‌گوید که اکنون نسیم فرصت از جانب مردم و از جانب پروردگار می‌وزد اگر گوش شنوایی هست اگر دل بیداری باقی است، این لحظه را دریابید.

میرحسین در بیانیه‌اش نه فقط یک معترض به وضع موجود که یک مصلح مسئول است کسی که حتی در زندان خانگی همچنان به نجات کشور فکر می‌کند، نه فروپاشی آن.

این سطح از مسئولیت‌پذیری برای کسی که خودش زندانی همین سیستم است بسیار کم نظیر است.

این که فردی ۱۵ سال در حصر خانگی باشد، از حقوق اولیه‌اش محروم و حتی از تماس آزاد با خانواده و مردم محروم باشد، از نفرت‌پراکنی و انتقام‌جویی فاصله می‌گیرد نشانه‌ی بلوغ فکری، صداقت سیاسی و مسئولیت‌پذیری عمیق‌اش است. کاش نظام حکمرانی از او درس بگیرد و به جای تکرار خطاهای گذشته و ترجیح احمدی‌نژادها بر چنین فردی با این حد از پای‌بندی به اصول میهن دوستی و مسئولیت، صدای مشفقانه او را بشنود و رؤیاپردازی نکند.

@MostafaTajzadeh
👍89👎2
✍🏻مجید کلثومی

@MostafaTajzadeh
👍59
📝📝📝مصطفی تاج‌زاده رمز مردانگی ونماد مقاومت

✍🏻 جلال جلالی زاده

یکی از خوبی های جمهوری اسلامی علی‌رغم خیلی از آثار منفی ،شناسایی برخی از الگوها ونمادها به مردم ایران بود. مردم ساده وعوام تمام ویژگی های پیامبر وپیشوایان وصلحا را در چهره ووجود برخی از رهبران مذهبی ومدعیان دینداری می دیدند وهمان عصمتی که باید برای پیامبر(ص) باشد ولاغیر بنا به عقاید کلامی شیعه به روحانیون هم تسری دادند و تمام رفتار وکردار آنان را غیر قابل تخطئه می دانستند وبا شروع تظاهرات ومخالفت با نظام شاهنشاهی فکر می کردند که ایران نه تنها گلستان بلکه بهشت می شود که حاکمان معصوم در غیبت امام زمان چنان عدالت را اجرا می کنند که گرگ ومیش در کنار هم بچرند وحق هیچ کسی پایمال نشود .

من خودم دراوایل انقلاب همیشه بنابر ذهنیتی که از مکه ومدینه بزرگان تعریف کرده بودند ،می پنداشتم ایران مکه ومدینه می شود. اما زهی خیال باطل نمی دانستم قرن بیستم و اندیشه های متضاد وتغییر زمان وگذشت روزگار ونیازهای متنوع بشریت وتوقع نسل جوان یک حکومت متناسب با وضعیت کنونی را می طلبد وبا خیالات خام وتکیه بر روایات ضعیف ویا مجعول ویا آموزه های فقهی که در اکثر ابواب بحث برده داری مطرح ودر هربابی چماق وتازیانه برای سرکوب مردم ومجبور کردن آنان به انجام فرائض مطرح است نمی توان به مصاف دیگر اندیشه ها رفت ومی طلبد اسلام به گوهر وجوهره ی اصلیش که بر عدالت ومساوات وعدم طبقه ی خاصی تاکید می کند برگردد تا مجددان ومصلحان ونواندیشان ازاین دریای ناب درر وگوهرهای امروزین را با درخشش خاص به بازار طالبان عرضه نمایند.

متاسفانه اسلام سیاسی در ایران شکست خورد ومدعیانش نتوانستند قالب مذهب وانحصارگری وتعصب را بشکنند وروزنه ی دنیای پلورالیسم ودگر پذیری را بر روی همگان بگشایند واکثر وعده ها خلاف مراد وانتظار درآمد.

وروز به روز بدبینی نسبت به اصل اسلام واسلام سیاسی وحکومت نه تنها در میان عامه مردم بلکه دربین خواص هم پدید آمد.

اما خداراشکر که دراین میان معدود افرادی ماندند که بر سر عهد وپیمان خود ماندند ونشان دادند که هنوز چراغ شعارهای دین وآموزه های اخلاقی خاموش نشده وهنوز هم رادمردانی هستند که نور شرافت وآزادگی در وجودشان خاموش نشده ودین را به دنیا وعزت را به ذلت وشرافت را به دنائت دنیوی وانسانیت را به مقام عوض نکرده ودفاع از حق مظلومان ومحرومان را یک وظیفه انسانی واخلاقی دانسته وبه خاطر آن زندگی وعیش وآسایش وآرامش خودرا فدا کرده اند ومحصور شدن ودر حبس ماندن را بر دیدن ظلم وسکوت در مقابل آن ترجیح داده اند.

مصطفی تاج‌زاده، مهدی کروبی ومیرحسین موسوی برعهد وپیمان خود با مردم ماندند وصداقت وسلامت نفس خودرا ثابت کردند ونشان دادند دلسوزان واقعی مردم،انقلاب ونظام آنانند واز همه مهمتر نشان دادند که اسلام دارای چهره ی رحمانی می باشد که می توان با عینک رحمت وبخشش آن را دید ونیز دارای قرائتی است که از آن می توان آزادگی ومردمی بودن و عادلانه زیستن را احساس کرد.
درود وسلام خداوند بر مصطفی تاجزاده باد که به خاطر خدا ومردم هرگز فریب قدرت ودنیارا نخورد.

@MostafaTajzadeh
👍55
📝📝📝مصطفی جان سلام،

✍🏻غلامرضا پزشکی راد

یادته سال ۱۳۷۱، همون وقتی که تازه از معاونت امور بین‌الملل وزارت ارشاد کنار کشیده بودی و قرار بود استراحت کنی، اما آقای خاتمی شما را فرستاد فرانسه بعنوان مسئول خانه فرهنگ، یه شب با هم نشستیم و گپ زدیم؟ انگار همین دیروز بود. تو بعد از اون سال‌های سخت، تازه یه نفسی کشیده بودی، ولی باز هم خسته و پر از فکر بودی.

اون شب از هر دری حرف زدیم. از خاطره‌ها، از کار، از آینده. یه جایی وسط صحبت‌هامون ازت پرسیدم:
«مصطفی، چرا برای ادامه تحصیل نمی‌ری آمریکا؟ اون‌جا که امکاناتش بیشتره!»

با اون لبخند آرومت، خیلی ساده گفتی:
«دوست ندارم.»
و افزودی: بعد از بازگشت از آمریکا فقط یک‌بار دیگر به آن کشور سفر کردم همراه با شهید رجایی برای حضور در سازمان ملل!

نه بحث کردی، نه توضیح زیاد دادی. فقط گفتی دوست ندارم.
ولی همون یه جمله برام خیلی معنی داشت. اون لحظه فهمیدم که تو هیچ‌وقت اهل موج‌سواری و راحت‌طلبی نبودی. تصمیم‌هات همیشه از دل باور می‌اومد، نه از حساب و کتاب‌های معمولی.

اون شب فهمیدم که حتی نرفتن به یه کشور، خودش می‌تونه یه انتخاب باشه. یه نوع “نه گفتن” به چیزی که با دلت جور نیست، حتی اگه بقیه تشویقت کنن.

حالا که این‌همه سال گذشته و تو هنوز همون آدمی هستی که همیشه به خودش و باورهاش وفادار مونده، یاد اون شب و اون جمله‌ت برام پررنگ‌تر از همیشه‌ست.

با ارادت همیشگی

@MostafaTajzadeh
👍53👎2
✍🏻مهدی مظفری

آقا مصطفی دهمین سال حبسش را سپری میکند، مومنانه و صبورانه. و چقدر کم داریم سیاستمداری که ویژگی های یک سیاستمدار استاندارد را چون او دارا باشد، واقعن کم داریم.
آنچه از تاجزاده برایم ارزشمندتر از هر ویژگی مثبت دیگرش است، تاب آوری و انعطاف و شنوایی اش نسبت به نظر مخالفش است. در گذشته ی سیاسی ام در همراهی و مواجهه با مشاهیر اصلاح طلبان برخوردهای عجیب و ناپخته و غیرحرفه ای کم ندیدم. کم تحملی، رو ترش کردن و حتی پاسخ های نامحترمانه ای که حین نقد به آنها از ایشان دیده ام در تجدید نظرهایم و قطع امیدم از این طیف و بزرگانش کم تاثیر نبود.

اما تاجزاده، تاجزاده گرچه از همین جریان بود گویی سینه ای فراخ تر، شخصیتی با عزت و نگرشی منعطف تر داشته و دارد.
من بارها نقدهای گزنده و صریحی به شخص آقا مصطفی یا جریان سیاسی اش داشتم که شفاف به او میگفتم، واکنشش اما بغایت محترمانه و عاقلانه بوده و چقدر برایم این برخوردهایش دلچسب میبود.

یادم نمیرود عدم انتقادش به خاتمی را یکبار به عریانی به او گوشزد کردم و او استدلال هایی در پاسخ طرح کرد، من پاسخش را نپذیرفتم و به رویش آوردم ولی او هرگز نه آن زمان نه در آینده برخوردش کمترین تغییری نکرد.

یکبار از اینکه چرا با رفقایش مرزبندی سیاسی نمیکند از او پرسش کردم، به خوبی حرفهایم را شنید و با آرامش همیشگی اش گفت به نظراتم فکر میکند.

پرهیزش از پاسخ آنی برایم آموزنده بود و جالب تر اینکه با وجودی که بارها براحتی انتقادهایم را منتقل کرده بودم گهگاه در مورد مطلبی که مینوشت یا موضعی که میخواست عمومی کند نظرم را جویا میشد. فکر کنید سیاستمدار ایرانی باشی، فردی از نسل دیگری بارها به تو انتقاد کند و بعد تو برای بازخورد ایده هایت نظرات او را نیز جویا شوی. مگر نه اینکه ما مردمانی هستیم که عاشق معاشرت با موافقان خویشیم؟

من به شخصه همچنان منتقد جریان سیاسی اصلاح طلبم، به برخی ایده های آقا مصطفی هم انتقاداتی دارم، و معتقدم حیف است که او از این جریان سیاسی جدا نمیشود و با آنها مرزبندی رسمی نمیکند، اما بغایت برای سلامت نفسش برای ذهن پویایش برای صراحت بیانش و برای شجاعتش احترام قایلم.

من تاجزاده را تحسین میکنم که بدون لکنت رهبر را نقد میکند، من این مرد شریف را تحسین میکنم که چطور با شهامت گذشته های سیاسی اش را خودش مورد پرسش قرار میدهد، و من حسن خلق و صمیمیت همیشگی اش را دوست دارم و از وطن پرستی بی غل و غشش می آموزم. خدا حافظش باشد.

@MostafaTajzadeh
👍46
📝📝📝مصطفی آزاد از رنگ تعلق

✍🏻علی مزروعی

غلامِ همّتِ آنم که زیرِ چرخِ کبود
ز هر چه رنگِ تعلّق پذیرد آزادست

آنچه آدمی را به بندگی و بردگی قدرت و ثروت و...می کشاند رنگ تعلقی است که به مطامع دنیایی دارد. بقول مرحوم دکتر شریعتی اگر آدمی در عرصه سیاست به دو زیور نخواستن و نداشتن آراسته شود به آزادی ای خواهد رسید که هیچ قدرت و ثروتی نمی‌تواند اورا به بند و بست کشد هرچند اورا به بند و زندان کشند !

و مصطفی هرچند ده سال است اورا به بند و زندان کشیده‌اند روز بروز آزادتر از رنگ تعلق شده است، و بیش از پیش بر انتخاب راهی که در سایه تجربه زیسته اش بدان رسیده، مصرتر و استوارتر گشته است، و بند و زندان و خار مغیلان کوچکترین خللی در عزمش برای طی این مسیر بوجود نیاورده و مصطفی، مصطفی تر شده است.

بیش از چهار دهه است که مصطفی تاج زاده را می‌شناسم و با او حشر و نقل بسیار داشته‌ام و الحق و الانصاف آدم دوست‌داشتنی و رفیق ناب تمام عیار است که آدمی از نشست و برخاست با او خسته نمی‌شود و می‌آموزد و حتی در چالشی ترین بحث‌های سیاسی آرامش و خنده از روی صورت و لبانش محو نمی‌شود و آنچنان محیط بحث را تلطیف و از انرژی مثبت پر می کند که چاره‌ای جز ادامه بحث و گفتگو نمی یابی.

اهل مطالعه است و تلاش دارد خود را در عرصه فکر و اندیشه و سیاست ورزی بروز نگاه دارد. او شکارچی اخبار و رویداهاست، شکارچی ای تیز با شامه ای بسیار قوی، و از میانه این دنیای پرهیاهو گویی جام جهان بین دارد برای تحلیل و پیش‌بینی یا پیشگویی، و اینگونه است که گویی چندگام از دیگر دوستان و همسویان فکری و سیاسی‌اش جلوتر است

و لابد پاداش این تیزبینی در تحلیل و پیش‌بینی بند و زندان است تا در حصار زندان افق فکری اش کوتاه و تاثیرگذاری سیاسی اش بریده شود اما او کسی نیست که در حصار و از اخبار و حوادث واقعه دور بماند و روزنی از زندان به بیرون نگشاید و راهگشایی ننماید و...

در راهی که مصطفی برگزیده و طی کرده است هزینه سنگینی بر دوش خانواده اش آوار شده، اما اینهم از نعمت‌های خدایی است که همسری همراه و خانواده‌ای صبور داشته است. سرکار خانم محتشمی پور در همه این سال‌ها پابپای مصطفی حرکت کرده و رهرو راهی بوده‌اند که هدفی جز خیرعمومی و رهایی کشور از دام استبداد نداشته است.

هر دو دل و عقل در گرو آرمان‌های داشته و دارند که از جنبش مشروطیت تا انقلاب اسلامی جان های بسیاری را شیفته خود کرده و برای تحقق آن‌ها جان باخته اند، و سوگمندانه تحقق آن‌ها همچنان بر زمین مانده است.

شمع وجود این زوج نوری را به محیط ساطع می‌کند که باید همچنان پیگیر تحقق این آرمان‌ها و امیدوار به آینده بود، و از سختی راه نهراسید و ...
و سخن آخر اینکه
که ای بلندنظر شاهبازِ سِدره‌نشین / نشیمن تو نه این کُنجِ محنت آبادست
به امید روزی که رهایی آزادی زندانیان سیاسی را جشن بگیریم و دیگرهیچ‌کس بواسطه افکارو عقائد و باورها و رویاهایش به بند و زندان کشیده نشود و...

@MostafaTajzadeh
👍44
#باز نشر

📝📝📝 چرا «تاج‌زاده» خطرناک است؟

✍🏻محمدحسین روانبخش

همه اتهام ها، جرائم و گناهانی که می توان برای سید مصطفی تاج‌زاده برشمرد، ذیل یک کلمه جمع و خلاصه می شود: «امید»! این مهمترین و اصلی ترین خصوصیتی است که تاج‌زاده را از بسیاری، متفاوت و متمایز می‌کند و به جایی می‌رساند که لازم باشد علی‌رغم همه‌ی درخواست‌ها در زندان بماند و لازم باشد که بر او برود، آنچه می‌رود!

شاید این روزها با اطمینانی بسیار بیشتر از همیشه، گفت که قدرت نه در دست کسی است که بلندگو دارد، نه آن‌که پول دارد و نه آن‌چکه اسلحه دارد؛ قدرت در دست کسی است که امیدی پایان نیافتنی دارد.  همه حرف ویکتور فرانکل در کتاب «انسان در جستجوی معنا» این است که یک امید اندک - مثل اینکه روزی دوباره یکی از اعضای خانواده‌ام را ببینم – زندانیان را ماه ها در کنار کوره‌های آدم سوزی نازی‌ها زنده نگه می‌داشت. آنها زنده ماندند تا روزی که روزگاری دیگر آمد و ناامیدی و نازیسم شکست خورد! اگر امیدی اندک چنین قدرتی دارد، امید بی‌پایان چقدر می‌تواند قدرت آفرین باشد؟ نحوه‌ی سیاست‌ورزی تاج‌زاده در تمام این سال‌ها، چه در آزادی و چه در بند، نشان می‌دهد که او امیدی بی‌پایان به آینده دارد...

«امید به آینده» چنان راه را باز می کند که انسان می تواند یک تنه به اندازه صد هزار مرد جنگی پیش برود، «امید به پیروزی» هر تلخی را شیرین و هر شکستی را مقدمه ای برای پیروزی می کند، و «امید به خدا» هر قدرتی را جز خدا در چشم آدمی حقیر و بی مقدار می‌کند. همین است راز آنچه تاج‌زاده را این همه خطرناک کرده است.

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
@MostafaTajzadeh
👍52

آیا منتقد، مجرم است؟

(به‌مناسبت دهمین سال حبسِ غیرقانونی، غیرشرعی و ناعادلانهٔ سیدمصطفی تاجزاده؛ نماد ماندگارِ مجاهدی دلسوز و شجاع در تقابل با استبداد دینی)



✍️محمد هدايتى (نواندیش دینی)


در کشوری که “ولایت مطلقه” بالاتر از همه اصول حقوقی و اخلاقی نشسته، و دستگاه قضایی زیرمجموعه‌ی نهاد امنیتی تعریف می‌شود، دیگر نه‌تنها منتقد جایی برای تنفس ندارد، بلکه با برچسب «امنیتی» از صحنه‌ی جامعه حذف می‌شود.

سیدمصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب ساختارى و از چهره‌های سابق حاکمیت، بیش از ۶سال از دوران ۱۰ ساله‌ی حبس خود را در سلول انفرادی گذرانده؛ تنها به جرمِ نوشتن، مصاحبه‌ کردن، و نقد علنی ساختار قدرت. این حبسِ فرساینده و ضدانسانی، با کدام مبنای حقوقی، فقهی، یا حتی اخلاقی قابل توجیه است؟ نه‌فقط با معیارهای حقوق بشر جهانی، که حتی با اصول مصرّح در قانون اساسی جمهوری اسلامی هم ناسازگار و بلکه ناقض آشکار عدالت فقهی است.

اصلاً در کجای فقه امامیه، ۶سال سلول انفرادی برای یک متفکرِ منتقد، عنوان «عقوبت مشروع» دارد؟ این مصداق روشن «ظلم بَیّن» است؛ همان که شارع مقدس، اولیای الهی، و عقلای عالم بر حرمت آن اتفاق دارند.
در نهج‌البلاغه، امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) در عهدنامه‌اش به مالک اشتر صریح می‌فرماید:
فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَكَ فِي الدِّينِ، وَإِمَّا نَظِيرٌ لَكَ فِي الْخَلْقِ… وَلاَ تَكُونَنَّ عَلَيْهِمْ سَبُعاً ضَارِياً تَغْتَنِمُ أَكْلَهُمْ… مردم دو دسته‌اند: یا برادر دینی تو هستند، یا در آفرینش با تو همانند. پس با آنان با گذشت و مهربانی رفتار کن، همان‌گونه که دوست داری خداوند با تو رفتار کند... و مبادا چون درنده‌ای خون‌ریز بر مردم بتازی و خوردن آنان را غنیمت بشماری؛ چراکه آنان یا برادر دینی تو هستند، یا همانند تو در آفرینش.

چطور می‌توان پذیرفت نظامی که خود را به‌نام اهل‌بیت(علیهم‌السلام) و عدل علوی معرفی می‌کند، با منتقدانش رفتاری کند که حتی انسان‌های بدوی نیز در تاریک‌ترین غارهای تاریخ با هم‌نوعانشان نمی‌کردند؟ مگر امام علی(علیه‌السلام) در تمام دوران حکومت خود حتی یک زندانی سیاسی داشت؟ آیا این شیوه‌ی اداره‌ی جامعه، میراث علی‌بن‌ابی‌طالب است؟

🔗برای خواندن متن کامل، روی مشاهده فوری بزنید.



#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@MostafaTajzadeh
👍40👎1
📝📝📝سخنان خانم پروانه سلحشوری در دهمین سال حبس سیدمصطفی تاجزاده در کلاب هاوس

✍🏻مجری: سرکار خانم سلحشوری عرض ادب و احترام و خوشامد. بفرمایید.

خانم سلحشوری: سلام عرض می‌کنم خدمت شما و عزیزان حاضر در کلاب هاوس. حقیقتش ما اینجا به‌غیراز نت ضعیفی که داریم، هوایی هم برای تنفس به آن صورت نداریم. اگرچه صدای من هم گرفته است متاسفانه، به‌علت آلودگی شدید هوا در این چند روز هست که عذرخواهی می‌کنم از همه شنوندگان عزیز.

اینجا الان حقیقتش چیزی که به ذهنم می‌رسید بخواهم بگویم، فقط جای خالی آقای تاجزاده در کلاب هاوس است که وقتی ایشان برنامه‌ای می‌گذاشتند (تا‌آنجایی‌که خاطرم هست) بعضا دو-سه تا روم تشکیل می‌شد و تا این حد مخاطب داشتند. و اکنون متاسفانه این صدا (صدای ایشان البته) واقعاً الان به گوش ما نمی‌رسد. اما کنشگری ایشان همچنان غالب هست و تاثیرگذار. درمورد صحبت‌هایی که دوستان کردند، خیلی ممنونم. من هم در ادامه سعی می‌کنم کوتاه صحبت کنم که هم وقت عزیزان را نگیرم و هم عزیزانی که بعداً می‌خواهند صحبت کنند ازبین شنوندگان، فرصت برای ایشان فراهم باشد.

چیزی که به نظر من می‌رسد و آقای تاجزاده را ....


🔗برای خواندن متن کامل، روی مشاهده فوری بزنید.

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

🆔@MostafaTajzadeh
👍37
📝📝📝گزارش امتداد از نگهداری زندانیان جنگ‌زده در زندان قرچک: کولری که تنها در زمان حضور بازرس روشن بود!/ گرمازدگی زندانیان در نبود سیستم سرمایشی و تهویه مناسب/ از دستور رئیس زندان برای نفروختن کنسرو به زندانیان سیاسی تا عدم عرضه تخم مرغ!

✍️امتداد-گروه خبر:
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و تجاوز آشکار و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع این زندان گذشته، محبوسین آن، همچنان در زندان‌های تهران بزرگ و زندان زنان قرچک در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. زندانیان جنگ‌زده‌ای که به نظر می‌رسد، شرایط نگهداری آن‌ها، حتی اگر به شرایط نگهداری اسیران جنگی شبیه باشد، بی‌تردید شباهتی به وضعیت حبس زندانیان جنگ‌زده ندارد.

ناگفته پیداست که نگهداری زندانیان سیاسی در وضعیتی که بدیهی‌ترین نیازهای اولیه آن‌ها مورد توجه قرار نگرفته، تبعات و پیامدهای نگران‌کننده‌ای به دنبال داشته و حتی می‌تواند به تهدید جانی برای آن‌ها منجر شود.

در روزهای نخست، فشار سنگینی بر خانواده‌های زندانیان منتقل شده به زندان زنان قرچک وجود داشته و تازه دومین روز از انتقال بود که زندانیان، موفق به تماس با خانواده‌های خود شدند. از آن زمان تا کنون، فشارهای متعددی به صورت مداوم در حال تحمیل به خانواده‌هاست. حتی خانواده‌ها بارها تقضای بازدید حیات‌الغیب، رئیس سازمان زندان‌ها از زندان قرچک را هم داشتند که این درخواست تا کنون منتج به نتیجه خاص یا تصمیماتی نشده است.

در این مدت به رغم تراکم زیاد جمعیت محبوس در بند، نه تنها از شمار زندانیان این بند کاسته نشده که اتفاقا، چند زندانی نیز به این تعداد-هر بار با حربه‌ای از تنش و جدل گرفته تا توسل به ژست انساندوستی- در بند ۱۱ افزوده شده‌اند. این امر، منجر به بروز تنش‌هایی شده که بنا بر اخبار واصله از این زندان به صورت روزمره و مداوم، ادامه دارد.

از دیگر مشکلات مستمری که در وضعیت کنونی در زندان قرچک به صورت مرتب تکرار شده، مسئله گرمای هوا و عدم دسترسی زندانیان به تهویه و سیستم سرمایشی مناسب است. بنا بر گفته زندانیان، کولری که به صورت نمایشی در حین بازرسی بازرس از زندان تعبیه شده، مدام خراب شده و همین مسئله، شرایط را بیش از پیش برای زندانیان دشوار کرده است. امری که در کنار قطعی آب و دیگر کاستی‌ها، بعضا به گرمازدگی زندانیان در ساعات ظهر منجر شده و شرایط را از این حیث، نگران‌کننده کرده است.

همینطور، فروشگاه زندان، حتی عرضه تخم مرغ در زندان را نیز برای زندانیان دریغ کرده و عملا فروش کنسرو به زندانیان سیاسی را نیز ممنوع کرده است. بنا بر اخبار واصله، مسئول فروشگاه، علنا به زندانیان گفته که بنا بر دستور رئیس زندان، حق فروش کنسرو به زندانیان سیاسی را ندارد!

همینطور، امکان انتقال بسته‌های خوراکی اعم از میوه یا سبزی هم از سوی خانواده‌ها به زندانیان نیز سلب شده و به جز دارو، هیچ زندانی امکان دریافت اقلام تهیه شده از سوی خانواده خود را ندارد.

همچنین، وضعیت بهداشتی نامناسب زندان به رغم مشارکت زندانیان-به حد امکان-در تمیز کردن بند نیز، همچنان مناسب نبوده و به خاطر ازدحام، تنگی فضا، مشکل تعبیه و دیگر مصائب موجود در زندان، عملا امکان پاکیزه کردن و مناسب‌سازی بند برای زندانیان وجود ندارد.

با تاسف به نظر می‌رسد که به رغم همه خبررسانی‌ها و تقاضای خانواده‌ها برای رسیدگی به وضعیت زندانیان، نه اقدامی در این راستا صورت گرفته و نه اساسا، عزمی برای آن وجود دارد. امری که می‌تواند در ادامه به بروز مشکلات جدی برای زندانیان منجر شود.
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
👍31
📝📝📝مصطفی تاج زاده و لحظه سیزیفی.

✍🏻بلقیس سلیمانی

در افسانه سیزیف ،
خدایان مجازاتی خاص برای او در نظر میگیرند. اینکه به چه علت او مورد خشم قرار می‌گیرد موضوع این نوشتار نیست. موضوع نوع مجازات سیزیف و چگونگی برخورد او با آن است. چنانکه میدانیم خدایان مقرر میکنند سیزیف رساندن یک تخته سنگ به نوک قله و سپس برگشت آن به نقطه آغاز را تا آخر عمر تکرارکند. از نظر خدایان این عمل تکراری و پوچ مجازاتیست بس جانکاه.
در طول تاریخ تفسیرهای متفاوتی در باره افسانه سیزیف نوشته شده که نزدیکترین آنها به دوره ما ، تفسیر آلبر کامو است.

کامو
عمل سیزیف را به این دلیل که بر پوچ بودن آن آگاه است و با این همه آن را ادامه می‌دهد ، مورد ستایش قرار می‌دهد. چنانکه آدمیان با آگاهی بر پوچ بودن زندگی ، آن را ادامه می هند.
اما تفسیر دیگری هم هست که برای مقصود ما کارگشاست و آن این است که سیزیف با تکرار و مداومت در بالا بردن تخته سنگ ، خدایان را خسته ، دلزده و ذله میکند. خدایانی که انتظار داشتند این مجازات خاص سیزیف را خسته و نومید کند و او را از پا بیندازد اکنون مجازات خود را بی اثر میدیدند. تو گویی آنکه مجازات می‌شد خود خدایان بودند.

مصطفی تاج زاده
زندان مخوف را- یادمان باشد تاج زاده ماهها در انفرادی بوده- را چنان تاب آورد که زندانبانانش را ذله کرد. من مطمئن هستم صاحبان قدرت مثل خدایان یونان ذله شده اند از مقاومت تاج زاده. مجازاتی که قرار بود او را از پا بیندازد تبدیل شد به یک کانون جوشش و جنبش. حالا همه از او و مواضعش و حرکت مدنیش سخن میگویند- یادمان باشد او با زیر سوال بردن صلاحیت دادگاه و امتناع از دفاع، دست به یک کنش مدنی خاص زد-من به این وضعیت میگویم؛ وضعیت یا لحظه سیزیفی.

لحظه سیزیفی
لحظه ای است که مجازات بی اثر میشود. دو نمونه دیگر از این بی اثری را اینجا می آورم.
نمونه اول مربوط میشود به گشت ارشاد. در سال‌های آغازین فعالیت گشت ، کسانی که توسط آن دستگیر میشدند حکایت‌ها داشتند از ترس، التماس و گریه و زاری زنان. اما به مرور این مجازات را دستگیر شدگان بی اثر کردند. یعنی ون گشت را تبدیل کردند به وسیله نقلیه گشت و گذار. دستگیر شدگان با هم می گفتند و می خندیدند و دستگیر کنندگان را ذله می کردند. کافیست چند تا از روایت‌های دستگیر شدگان را در این چند سال اخیر بخوانید تا بدانید چطور مرکز وزرا محلی برای آشنایی، شوخی و خنده شده بود. این همان لحظه ی سیزیفی است. لحظه ای که مجازات بی اثر میشود.

نمونه دیگر آن
آزاد کردن محصورین است. همین اواخر بود که آقای کروبی اعلام کرد تا میر حسین و خانم رهنورد در حصر هستند او هم در حصر میماند. نشان به آن نشانی که در نهایت تیم حفاظت اعلام کرد فلان روز خانه را ترک می‌گوید. در واقع ورق برگشته بود حالا محصور کنندگان خود را در حصر میدیدند. البته بعد از رفتن تیم حفاظت ظاهرا آقای کروبی هم به توصیه محصوران دیگر، از حصر بیرون آمد. این وضعیت می‌تواند با محصورین کوچه اختر هم پیش بیاید

@MostafaTajzadeh
👍39
📝📝📝پیام کنایه‌آمیز آقای مرادعلی توانا برای تاج‌زاده

آقا! سلام. ان شاءالله حال مبارک خوب باشد. دل ما تنگ شده، چرا مسافرت طولانی شد. حال ما البته خیلی خوب نیست. نمی دانم از تغییرات آب و هوایی در کشور چقدر خبر دارید؟

امسال بارندگی کم بود. در بعضی جاها خطر خشکسالی ما را تهدید می کنه، بعضی مناطق که برف و باران نسبتا خوبی داشتیم، تمام میوه ها و سر درختی ها از سرمای بی موقع،سوخته. به طور پراکنده در مناطقی از کشور، میوه داریم که به تدریج به بازار می آید، شما نگران نباشید،ایران سرزمینی است حاصلخیز با تنوع آب و خاک و هوا، کشاورزان ماهر و با تجربه ای هستند که سرما زدگی را جبران می کنند. مطمئنم وقتی از سفر بر گشتید با مشاهده میوه های متنوع،شیرین و گوارا، که در چنین شرائط سختی، توسط کشاورزهای زحمت کش، پرورش یافت،تعجب خواهید کرد.

ماندگاری و مقاومت این میوه ها در مقابل آسیب ها، زیاد است. جنس آنها به گونه ای است که سردخانه ای نیستند. ما آنقدر منتظر می مانیم تا شما بیایید و با هم از این میوه های بهشتی،تناول کنیم.
منتظر قدوم مبارکیم. یا علی مدد.

@MostafaTajzadeh
👍49
📝📝📝اگر تاجزاده رئیس‌جمهور می‌شد، امروز ایران جای بهتری بود

✍🏻علی‌اصغر کهن‌ترابی

در سال ۱۴۰۰، مصطفی تاجزاده یکی از معدود چهره‌هایی بود که با صداقت، شجاعت و برنامه‌ای روشن پا به میدان انتخابات گذاشت. اما شورای نگهبان او را پیش از آغاز رقابت حذف کرد، نه به دلیل عدم صلاحیت حقیقی، بلکه به دلیل ترس از گفتمانی که در آن شفافیت، پاسخگویی، حقوق ملت و تعامل با جهان حرف اول را می‌زد. اگر آن روز صدای اصلاح و عقلانیت حذف نمی‌شد، امروز ایران شاید درگیر این همه بحران اقتصادی، انزوای بین‌المللی، و سایه جنگ نبود.

تاجزاده در بیانیه‌های انتخاباتی‌اش از اصلاح قانون اساسی گفت، از پایان دادن به نظارت استصوابی، از آزادی رسانه‌ها، رفع حصر، حمایت از حقوق زنان، اقوام، و اقلیت‌ها. او خواستار گفت‌وگو با جهان، بازگشت به برجام و پایان دادن به سیاست خارجی تنش‌زا شده بود. کسی بود که شعار نمی‌داد، بلکه راهکار داشت؛ کسی که از داخل ساختار آمده بود، اما دل در گرو مردم و اصلاح واقعی داشت.

در آن برهه حساس، نه تنها حاکمیت با ردصلاحیت غیرقانونی مانع رسیدن صدای مردم شد، بلکه بخش زیادی از جریان اصلاح‌طلب هم با بی‌تفاوتی یا محاسبات محافظه‌کارانه، تاجزاده را تنها گذاشتند و این اشتباه تاریخی، فرصت یک تحول عمیق و مردمی را از ایران گرفت. اصلاح‌طلبانی که امروز از بحران‌های عمیق کشور سخن می‌گویند، نباید فراموش کنند که روزی یکی از صادق‌ترین و شجاع‌ترین یاران خود را تنها گذاشتند.

تصور کنید اگر دولتی با محوریت توسعه، عدالت اجتماعی و صلح بر سر کار آمده بود؛ دولتی که به‌جای شعار، بر گفت‌وگو و تخصص تکیه می‌کرد. امروز وضعیت اقتصادی، معیشتی، و حتی امید اجتماعی در چه جایگاهی بود؟ آیا ایران همچنان زیر فشار تحریم، انزوای دیپلماتیک، و درگیری نظامی قرار داشت؟ بعید است.

تاجزاده را زندانی کردند، چون جسارت گفتن حقیقت داشت. امروز که کشور در بحران‌های پیچیده‌ داخلی و خارجی غرق شده، وقت آن است که به او گوش دهیم. صدای او، صدای اصلاح، عقلانیت، و توسعه‌ پایدار است.

پیشنهاد می‌کنم جبهه اصلاحات و عزیزان اصلاح‌طلب به جای تعریف و تمجید، همگی با هم یک صدا درخواست رسمی آزادی مصطفی تاجزاده را بدهند تا حاکمیت با بازگرداندن وی و امثال وی به سکان مدیریت کشور و استفاده از دکترین اصلاحات ساختاری، کشور را از لبه‌ی پرتگاهی که در آن قرار گرفته است نجات دهد

@MostafaTajzadeh
👍75
📝📝📝جنگ چهره‌ی زنانه ندارد

✍🏼 سوتلانا آلکساندرونا الکسیویچ

معرفی کتاب: در این کتاب، جنگ جهانی دوم از نگاه زنان روسی توصیف می‌شود که تجربه‌ی حضور در این جنگ را داشته‌اند. در توضیح پشت جلد آمده است: «جنگ چهره‌ی زنانه ندارد، روایت پرفراز و نشیب این مستندنگار بلاروسی‌ است از روزگار و خاطرات زنانی که در ارتش اتحاد جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم جنگیدند و حالا بعد از سال‌ها از کابوس‌ها، تنهایی و هول‌های‌شان می‌گویند.»

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «من از مادرم خواهش کردم... التماسش کردم تو فقط گریه نکن... مادرامون که اومده بودن تا دخترهاشون رو بدرقه کنن، من دختر مامانی‌ای بودم، تو خونه خیلی لوسم کرده بودن. حالا موهام رو پسرونه اصلاح کرده بودن و فقط یه کاکل روی سرم مونده بود. پدر و مادرم اجازه نمی‌دادن برم جنگ، اما برای من زندگی فقط یک مفهوم داشت؛ این که برم جبهه! این پلاکاردهایی که الان تو موزه‌ها هست، مثل "مام میهن تو را فرا می‌خواند!" و "تو برای جبهه چه‌کاری انجام دادی؟" روی من خیلی اثر می‌کردن. همیشه این شعارها جلو چشمام بود. ترانه‌ها هم همین‌طور؛ برخیز ای کشور عظیم... برخیز برای آخرین نبرد...

@MostafaTajzadeh
👍20
📝📝📝مصطفی تاج‌زاده؛ قامتی استوار و ایستاده در برابر طوفانِ بیدادگری
(به مناسبت دهمین سالگرد حبس مظلومانه ایشان)

✍🏻کریم عابدی

در روزگاری که سکوت پرمنفعت تر از فریاد، نگفتن آنچه باید گفت سودآور، و مدح و ثناگویی  قرب آور است، و مصلحت، جای حقیقت را تنگ کرده، هنوز کسانی هستند که قامت خود را در برابر طوفانِ قدرت و فریبندگی ثروت و شهرت راست نگه داشته و خویشتن را به سیاست عوامفریب و نیرنگ نیالوده اند.

مصطفی تاج‌زاده یکی از آن چهره‌هاست؛ مردی از نسل آرمان‌خواهان. تاج‌زاده را باید نه فقط به‌عنوان یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب، بلکه به‌مثابه صدای وجدان بیدار یک ملت شناخت؛ انسانی که درد مردم را نه در شعار، که در زندان و نه در سخنرانی‌ها، بلکه در سلول‌های انفرادی تجربه می کند

متن کامل در فایل پیوست

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@MostafaTajzadeh
👍27
📝📝📝یوسفی در قعرِ چاه

✍🏻علی راد
 
یوسفی در چاه و این کنعانیان بر سرِ بازارِ سودند و زیان
سخن در بارهء مردی است که گرچه در ظاهر، نه شاهزاده است و نه تاجزاده، اما به باطن و در پیشِ اهل معنا و کمال، به واقع، تاجِ تابناکِ عزّت است و شرف و حریّت؛ مردی که برای دفاع از شرف و آزادی و آزادگی و عدالت و قانون، بیش از ده سال از جوانی و زندگیِ  پاک و پر بارِ خود را در پشت دیوار های بلند زندان گذرانده و سرِ سوزنیاز باورها، ارزشها و ایمانِ پولادینِ خود، کوتاه نیامده است.

بی گناهی، کم گناهی نیست در دیوانِ عشق یوسف از دامانِ پاکِ خود، به زندان رفته است!!!

متن کامل در فایل پیوست

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@MostafaTajzadeh
👍12
2025/07/14 21:43:32
Back to Top
HTML Embed Code: