Telegram Web Link
📝📝📝 *بختک فقه سنتی و ناتوان*
*بر مناسبات زندگی*
*در دنیای مدرن*

✍️محمدجواد مظفر

انقلاب که پیروز شد ناگهان روحانیت مواجه با صدها پرسش برای تطبیق اندیشه فقهی با مناسبات زندگی در جامعه‌ای گردید که با سازوکارهای دنیای جدید اداره می‌شد.
و چه زود آثار ناتوانی تطبیق دستاوردهای فقهی‌شان با زندگی مردم ایران در جهان به هم پیوسته قرن بیستمی آشکار شد.

داستان‌هایی به‌وجود آورد تأسف‌‌بار و گاه طنز‌آمیز که باید در زمانی دیگر از آن سخن گفت. اما در اینجا تنها به نمونه‌هایی اشاره می‌کنم که تا همین امروز دست از سر ما برنمی‌دارند.

۱. می‌دانید که همه ساله مبلغ دیه انسان براساس قیمت شتر و گاو و گوسفند محاسبه می شود (البته درسال‌های اخیر چون این مبالغ بسیار افزایش یافته معلوم نیست براساس چه مجوز فقهی قوه قضائیه هرسال مبلغ دیه را بسیار پائین‌تر از این معادل‌ها تعیین می‌کند).

۲. در منابع تاریخی ادعا می‌شود که ماه‌های حرام قرن‌ها قبل از اسلام برای توقف جنگ و خون‌ریزی میان قبائل رایج بوده و اسلام نیز آن را تأیید و تثبیت کرد.
حال باید از آقایان فقها پرسید این چهارماه حرام که ترمزی موقتی برای جلوگیری از جنگ و خونریزی میان قبائل بوده و درحالیکه حتی آنان هم رعایت نمی‌کردند و در یکی از همان ماه‌ها یعنی محرم‌الحرام اقدام به جنگ با امام حسین و شهادت ایشان و یارانشان کردند و نیز در جنگ ۸ ساله بین ایران و عراق یکبار هیچکدام از طرفین که مسلمان بودند. از ماه‌های حرام سخن نگفتند و در دوسال گذشته در منطقه غزه و لبنان و سوریه در جنگ با رژیم صهیونیستی سخنی از توقف جنگ در ماه‌های حرام به میان نیامده، اما دیه تصادفات رانندگی در چهارماه حرام (رجب، ذیقعده، ذی‌الحجه، محرم) یک سوم بیشتر از ماه‌های غیرحرام است! درصورتی که مقوله تصادف با وسیله‌ای متعلق به دنیای مدرن که قریب به اتفاق آن به واقع تصادف و غیرعمد است چه ارتباط منطقی با فلسفه دیه در ماه‌های حرام در مناسبات قبایلی دارد؟!
به جرأت می‌گویم اگر ازملیون‌ها انسان ایرانی بپرسند اسامی ماه‌های حرام را بگویند به عدد انگشتان دست کسانی پیدا می‌شوند که پاسخ صحیح را بدانند. زیرا به حق ماه‌های حرام در زندگی آنان موضوعیتی ندارد که دانستن آن را ضروری بدانند.

۳. در سال ۷۶ افکار عمومی مواجه با خبری هولناک شد و آن دستگیری فردی که به "خفاش شب" مشهور گردید.
او قاتل و متجاوز به ۹ زن و دختر مظلوم بود که به عنوان مسافر سوار ماشین او شده بودند. از جمله دختر مظلومی که دانشجوی سال ششم پزشکی دانشگاه همدان بود و در ترمینال غرب به دام او افتاده بود.
پس از محاکمه و محکومیت او به اعدام، روزی قاضی پرونده اولیاء مقتولین را دعوت کرده و به آنان گفته بود از درخواست قصاص صرف نظر کنید تا من به عنوان جنبه عمومی جرم او را اعدام کنم وگرنه هر خانواده که درخواست قصاص داشته باشد باید نیمی از دیه را به حساب خفاش شب واریز کند (یعنی جمعا ۹بار نصف دیه نصیب او می‌شود)
چون اومرد بود و مقتولان زن!!!

اینها تنها نمونه‌هایی اندک از ناتوانی و درماندگی مبانی فقهی در حل مسایل زندگی ما هستند.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

🎧 _(برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)_


@mjmozaffar
@MostafaTajzadeh
👍73👎2
📝📝📝 امام رضای ایرانیان

✍️احمد مسجد جامعی

از قدیم‌ترین نشانه‌های در دست پیداست که امام رضا(ع) در شکل‌گیری هویت ایرانی نقشی فعال داشته است.
نام علی امیرالمؤمنین در میان ایرانیان طنین داشت و خود پایگاهی مضاعف برای فرزند بزرگوار ایشان علی‌بن‌موسی‌الرضا ایجاد می‌کرد.

همه امور مربوط به حضرت و از همه مهم‌تر، مزار ایشان در مشهد از همان آغاز، محل آمد‌وشد ایرانیان بوده است؛ حتی نام مشهد و مشهدالرضا، یعنی مزار آن حضرت برگرفته از لقب ایشان است.
دستکم، از اواسط سده ۴ ق، مزار ایشان آداب و زیارت داشته است و مورخان و جغرافی‌نویسان، از جمله مؤلف حدود‌العالم اشاره کرده‌اند که آن‌جا زیارتگاه مردم است.

درست است که این گزارش از اواخر سده ۴ ق است؛ اما توصیفی که از بارگاه و آمدوشد زائران شده، نشان می‌دهد که قضیه به خیلی قدیم‌تر مربوط است.
یعنی می‌شود حدس زد که مرقد حضرت رضا(ع) از هنگام دفن، به زیارتگاه تبدیل شده و توسل به ایشان موجب برآورده‌شدن حاجات و استجابت دعا تلقی می‌شده است.

از جمله در نمونه‌ای متفاوت، ابومنصور عبدالرزاق؛ حاکم طوس - که شاهنامه ابومنصوری (مأخذ شاهنامه فردوسی) برای او تألیف و گردآوری شده است -، به شخصی گفته که در جوانی، براثر نادانی، با زائران حضرت به احترام رفتار نمی‌کرده است؛ اما با دیدن کرامتی، از رفتار خود دست می‌کشد و خود به صف زائران و شاید خادمان حضرت رضا می‌پیوندد و دعا می‌کند که خدا به او فرزندی عطا فرماید و چنین می‌شود.
جالب است که او شخص دیگری را هم که دچار همین گرفتاری بوده، به دعا در حرم حضرت توصیه می‌کند.

این حکایت نشان می‌دهد که در همان زمان، یعنی اواخر سده ۴ ق، زائران حضرت چندان بودند که حاکم وقت می‌خواسته است برای آنان محدودیتی ایجاد کند.
@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh
👍32👎9
📝📝📝امتداد سه روزنامه دلواپس را بررسی می‌کند: مذاکرات را متوقف کنید

✍🏻امتداد-گروه سیاسی:
حامیان بر هم خوردن مذاکرات بهانه جدیدی یافته‌اند. کیهان این بهانه تازه را شفاف نوشته:«در شرایطی که آمریکا با وقاحتی بی‌سابقه پروژه تحریف هویتی و تهدیدات چندلایه علیه ملت ایران را کلید زده، تداوم هرگونه مذاکره بدون توقف و بازنگری جدی، معنایی جز پذیرش تحقیر ملی و مشروعیت‌بخشی به سناریوی آمریکایی و بازیگری صهیونیستی ندارد؛ خلیج‌ فارس خط قرمز ملت ایران است و عبور از آن، خط پایانی بر هرگونه گفت‌وگوی دیپلماتیک باید باشد…ایران باید با صراحت اعلام کند: تا زمانی که احترام به تاریخ، جغرافیا و اراده ملت ایران رعایت نشود، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود.

خلیج‌فارس، خط قرمز ملی ماست؛ عبور از این خط قرمز، نه یک خطای دیپلماتیک بلکه یک اقدام خصمانه تلقی می‌شود. جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که اهل تعامل است، اما نه به هر قیمت. ترامپ و متحدانش اگر به‌دنبال مذاکره واقعی‌اند، باید ابتدا زبان زور را کنار بگذارند و از مسیر احترام وارد شوند. تا آن زمان، توقف فوری مذاکرات، اقدامی ضروری، منطقی و انقلابی است.»

ماجرای حرف‌های بی‌ربط و یاوه‌ها پیرامون خلیج فارس روزنامه جوان را هم به واکنش وا داشته و این روزنامه نوشته:«قبل از میز چهارم یعنی همین امروز امریکا را از نامگذاری جعلی پشیمان کنید. مردم می‌توانند کار خود را بکنند و مثلاً بنویسند و بگویند که این نام، روی کتیبه‌های رم باستان در زمان تولد مسیح یعنی ۱۶۰۰ سال قبل از کشف قاره امریکا و ۱۸۰۰ سال قبل از اولین رئیس‌جمهور امریکا وجود دارد، یا از کنگره امریکا نقشه‌هایی با نام خلیج‌فارس را نشان دهند یا مکاتبه جد اعلای سعودی‌ها با ناصرالدین‌شاه را نشان دهند که از نام خلیج‌فارس استفاده کرده یا سنگ قبر سربازان امریکایی را به رخ امریکا بکشند که روی آن نوشته شده «محل خدمت خلیج‌فارس»، اما وظیفه سیاستمداران و مذاکره‌کنندگان ایرانی این‌چیز‌ها نیست، چون امریکا فکر این واکنش‌ها را کرده است، باید با امریکا کاری کنیم که فکر آن را نکرده است. اگر این نام را در حین مذاکرات با چشم‌پوشی از آن، از دست دادید، دومینووار خیلی چیز‌های دیگر را هم از دست می‌دهید!»

روزنامه وطن امروز هم به فعالیت حوثی‌ها و مقابله امریکا با آنها پرداخته و نوشته:«اگرچه ترامپ قطعا به حمایت‌های خود از رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و حتی قابل پیش‌بینی است که فشار لازم برای جلوگیری از انتقام یمنی‌ها از رژیم صهیونیستی را اعمال خواهد کرد اما او با موضعی که نسبت به حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون اتخاذ کرد، نشان داد آنگونه که نتانیاهو انتظار داشت، نسبت به این حمله واکنش نشان نداد. بر همین اساس اکنون مقامات رژیم صهیونیستی در حالی یک انتظار کشنده برای حمله انتقامجویانه ارتش یمن را تجربه می‌کنند که بخوبی می‌دانند معادله جنگی با یمن، حالا کاملا به زیان آنهاست. به اعتقاد کارشناسان، شرایط فعلی، یک فرصت مناسب برای ارتش یمن است تا ضربات سهمگینی به رژیم صهیونیستی وارد کند.

یمنی‌ها، خاصه انصارالله، هم در جریان جنگ تحمیلی سعودی و امارات و هم در جریان بیش از یک و نیم سال جنگ با رژیم صهیونیستی، نشان داده‌اند سیاستمداران و جنگجویان باهوش و بسیار شجاعی هستند.»

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
👍29👎4
👍25
📝📝📝 خلیج فارس؛ تبلور هویت و فرهنگ ملی

✍️ قربان بهزادیان‌نژاد
بازنشر گفتاری در نخستين همايش دوسالانه «خليج فارس؛ فرهنگ و تمدن» در دانشگاه تهران | ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۶

خلیج فارس از جمله اساسی‌ترین مسائل محوری سیاست خارجی در چند دهه گذشته بوده و خواهد بود؛ این مهم برای هر یک از گروههای علمی اجتماعی و فرهنگی، مراکز دانشگاهی و سازمان‌های غیر دولتی الزاماتی را مطرح و عمل به آنها را اجباری می‌سازد تا اولاً نظریات و تولیدات فکری متنوع و بدیع ارائه گردد و ثانیاً آن تولیدات و نظریه‌ها کاربرد عمومی بیابند و اجتماعی شوند.

هرگاه و در هر شرایطی مناطق حائز اهمیت جهان را فهرست کرده‌اند خلیج فارس در رده‌های اول این جداول و فهرست‌ها قرار داشته و دارد | در بررسی بیش از ۷۰۰۰ نقشه کتیبه و ۱۰۰ اطلس معتبر تاریخی که قدیمی‌ترین آنها متعلق به داریوش اول هخامنشی است - که به دستور او کانال سوئز برای ارتباط خلیج فارس به اقیانوس هند و دریای سرخ حفر شد - نشانه‌هایی از نام خلیج فارس می‌توان یافت…

متن کامل در پیوست

@kaleme
@MostafaTajzadeh
👍31👎1
📝📝📝آری به آمریکا یا آری به مردم ایران؟ آمریکا را با اجابت مطالبات مردم خودتان به زانو در آورید!

✍️حسین‌ جعفری

ویتکاف: "ایران باید برنامه هسته‌ای نظامی خود را به‌طور کامل کنار بگذارد... در صورت عدم نتیجه‌بخشی مذاکرات روز یکشنبه آینده، مسیر گفت‌وگو متوقف خواهد شد و ما به‌ناچار مسیر دیگری را در پیش خواهیم گرفت."

برخی پس از این تهدید صریح آمریکا در داخل گفتند؛ حال که آمریکا فقط آری و تمکین از نظام می خواهد (و به نوعی رفتارش با زلسنکی را تکرار کرده) باید نه گفت، ولو بلغ ما بلغ!

آیا واقعاً چنین است و مردم ایران در شرایط مردم اوکراین هستند؟ بنظر می رسد چنین‌نیست و وضع امروز ایران بیشتر به ژاپن در پایان جنگ‌جهانی شبیه است که رهبر قدر قدرت خدا گونِ ژاپن ناگزیر شد بگوید: "من خدا نیستم؛ من هیرو هیتو هستم؛ بابت همه اشتباهاتم متاسفم!" و صلح-ولو تحمیلی- را پذیرفت، و در واقع با اجبار فشار خارجی، ناگزیر به تغییر ریل سیاست خارجی شد تا ولو ناخواسته و به اجبار به پیشرفت و توسعه امروز برسد.

آیا آنچه که از سوی امثال کیهان نشینان و پایداری‌چی ها خط قرمز اعلام‌ می‌شود جز اصلاح و تغییر ریل سیاست خارجی، عدم دخالت‌های برون مرزی ایدئولوژیک و ... است؟ آیا اصلاح سیاست‌ها و سیاست‌گذاری‌های خارجی (و قبل از آن سیاست‌های داخلی و نحوه تعامل نظام با مردم) خواست همه ی کنشگران اصلاح طلب و تحول خواه - از خاتمی گرفته تا تاجزاده و ...) نیست؟ البته فرق بزرگ‌اش با خواست آمریکا این است که اینان می گویند خود نظام بدلیل نادرستی این روش‌ها و رویکرد، و به نفع منافع ملی؛ خودش را اصلاح و تغییر ریل دهد و آمریکا قصد دارد برای منافع خودش با زور چنین امری را تحمیل کند! برای ایستادگی و نه گفتن به آمریکا باید به مطالبات مردم ایران‌ آری گفت و اجابت‌شان کرد!

وقتی دیگر "چیزی به نام مردم در این حکومت وجود خارجی ندارد و تقریباً دیگر نمی‌توان یک پروژه مشترک با این سیستم تعریف کرد." و "در حال حاضر، انتظار یک تغییر بنیادی در وضعیت سیاسی وجود دارد. ما نیازمند یک اصلاحات بنیادین در رویکرد سیاسی هستیم."( عباس عبدی)، در این وضعیت صحبت از برگ برنده ایران در مذاکره با آمریکا ناموجه است. و منطقاً غدغه اکثریت مردم، مذاکره با آمریکا و نتایج اش نیست.

💢پ ن:

از هیرو هیتو امپراتور ژاپن گفتیم، مناسب است سه تکمله به آن اضافه شود:

۱- مذاکره هیرو هیتو با آمریکا، مذاکره مردم ژاپن با آمریکا نبود، مذاکره آدمی بود که خود را خدای مردم می دانست که می‌تواند در غیاب مردم برای مقدرات‌شان تصمیم بگیرد و تبعات تصمیمش را از جیب مردم‌ بپردازد. لذا وقتی هیرو در مذاکره پذیرفت دیگر خدا نباشد، مردم نه تنها ناراحت نشدند. بلکه با دیدن آثار نتایج بعدی، همان عده قلیل هواداران عقیدتی امپراتور نیز فهمیدند که انچه را بد می پنداشتند چقدر به نفع مردم ژاپن شد.(عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم)

۲- نکته بعدی اینکه مردم ژاپن می‌توانستند بگویند که ای کاش هیرو به این فهم زودتر می رسید که توانایی ایستادن در برابر آمریکا و متفقین را ندارد و زودتر ترک‌ تعارض می کرد تا مردم ژاپن خسارت کمتری ببینند. اما هر وقت ماهی را از آب بگیریم‌ تازه است.

۳- از این هم نگذریم که خدا پدر مادر هیرتو را بیامرزد که دغدغه‌اش در مذاکره این شده بود که "اجازه بدهید مردم ژاپن دو باره برخیزند؛ تنها مرا مجازات کنید." و چون صدام حسین دیکتاتور، مراکز نظامی و تولید سلاح را در دل سکونتگاه‌های مردم قرار نداد تا سپر انسانی ایجاد کرده و آمریکایی‌ها را از حمله به مراکز نظامی بترساند تا در مذاکره دست برتر را داشته باشد.
@MostafaTajzadeh
👍64👎1
📝📝📝کتاب «فلاکت روزمره» منتشر شد

درباره‌ی کتاب
در زمانه‌ای که متن‌های طولانی و پرگو عمدتاً پیامدی جز کسالت مخاطب ندارند، هرتا مولر در کتاب «فلاکت روزمره» با نثری موجز و شفاف، نگاهی نو و استدلال‌هایی فهمیدنی، ما را با پاره‌ای از پرسش‌های انسانی مشترک‌ مواجه می‌کند و در جست‌وجوی پاسخ این پرسش‌ها، چشم‌اندازهایی متفاوت در برابرمان می‌گشاید.
این کتاب متشکل از شش جستار و سخنرانی است که بر مضامینی مانند کرامت انسانی و آزادی، تجربه‌ی تبعید، فرار، گم کردن زبان مادری و رها شدن در سرزمینی بیگانه، و قدرت براندازانه‌ی شوخی و خنده متمرکزند.
مولر در این کتاب می‌کوشد دریچه‌ای نو به تجربه‌های گروه‌های به‌حاشیه‌رانده‌شده و آدم‌های معمولیِ سرکوب‌شده باز کند.

درباره‌ی نویسنده
هرتا مولر (متولد ۱۹۵۳) نویسنده، داستان‌نویس و شاعر آلمانی‌رومانیایی برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات است. او در روستایی آلمانی‌زبان در رومانی به دنیا آمد و بزرگ شد. در سال ۱۹۸۲ اولین کتابش را منتشر کرد که با استقبال خوبی مواجه شد. مولر پس از پناهنده شدن به آلمان بود که در سرتاسر دنیا شناخته شد. او در طول بیش از چهار دهه فعالیتش بیشتر از بیست اثر داستانی، شعر و مجموعه جستار منتشر کرده و جوایز زیادی برده است.

درباره‌ی مترجم
ستاره نوتاج، پژوهشگر و مترجم زبان آلمانی است و در یک دهه‌ی اخیر چندین کتاب مهم از این زبان ترجمه کرده. او هم مترجم داستان است، هم جستار و ناداستان و هم متن‌های فلسفی و انتقادی. نشر اطراف پیش‌تر از ستاره نوتاج کتاب‌های «ارواح ملیت ندارند» و «نزدیک ایده» را به چاپ رسانده بود.

درباره‌ی مجموعه
انتشار آثار ایده‌پردازان نواندیش و شاخص کشورهای مختلف از اهداف همیشگی نشر اطراف بوده است.در این مسیر، در پی ارائه‌ی آثار متفکرانی هستیم که می‌کوشند بستری برای اندیشیدن خلاقانه‌ و جست‌وجوگرانه به پرسش‌های امروز فراهم آورند تا شاید نظم ذهنی تازه‌ای بیافریننـد که فهم آشفتگی‌ جهان جدید را آسان‌تر کند. از این مجموعه پیش‌تر کتاب‌های «نزدیک ایده» و «خلاف زمان» منتشر شده بود.

برشی از یادداشت مترجم
«بی‌جاشدگی رشته‌ای است در تاروپود تجربه‌ی انسانی؛ وضعیتی که از مرزهای مکان یا فردی خاص فراتر می‌رود. ماجرا فقط داستان فردی که از وطنش رانده شده یا انسانی که از حق شهروندی‌اش محروم شده نیست. موضوعی است جهانی؛ دردی مشترک که در سراسر جوامع، ملت‌ها و تاریخ طنین‌انداز می‌شود. وقتی هم‌وطنانت مجبور به فرار می‌شوند - خواه از ترس حکومت بگریزند و خواه به امید آینده‌ای بهتر به جایی دیگر پناه برند - درون تو نیز چیزی بی‌جا و بی‌مکان می‌شود. حس تعلقت گسسته می‌شود، احساساتت در هم می‌پیچند، و حتی اگر در خاک زادگاهت باشی، روحت را آواره می‌یابی. این وضعیت نوعی درهم‌تنیدگی جمعی است؛ جامعه‌ای که دچار اعوجاج شده... زندگی در چنین زمانه‌های تاریکی یعنی زیستن در جهانی که نظم طبیعی امور در آن وارونه شده است. روابط، زبان، حافظه - هر آنچه جامعه را تشکیل می‌دهد - تحت اراده‌ی قدرت، کج و معوج می‌شود. پس تبعید فقط ترک وطن نیست؛ ترک حافظه، تاریخ، زبان و زیستی مشترک نیز هست. اما باز این تمام داستان نیست.»

📚اطلاعات کتاب
▫️فلاکت روزمره
▫️درباره‌ی ترس و شوخی در زمانه‌ی تاریک
▫️نویسنده: هرتا مولر
▫️مترجم: ستاره نوتاج
▫️۱۲۸ صفحه

علاوه بر سایت اطراف و کتابفروشی‌های سراسر کشور، می‌توانید این کتاب را از غرفه‌ی اطراف در نمایشگاه کتاب تهران هم تهیه کنید:
- مصلا، سالن ناشران عمومی، راهروی ۲۸، غرفه‌ی ۱۲۵
- تا ۲۷ اردیبهشت ماه، از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب

@atrafpublication
@MostafaTajzadeh
👍31
📝📝📝فساد در احیا سپاهان(۲)

نگاهی به دارایی‌های مصطفی صفوی در خارج از کشور/ از خرید ملک در ترکیه و ایتالیا تا شراکت با همجنس‌گراها

✍️ یاشار سطانی

گزارش امروز مربوط به سید مصطفی صفوی است که سالها از مدیران ارشد "احیا سپاهان" متعلق به خانواده شهدا و ایثارگران بود.

او برادر فرمانده اسبق سپاه، صاحب ۳۱ خانه و ۳ قطعه زمین در ایتالیا دارد.

او سال ۲۰۱۶ بخشی از سهام یک شرکت مد و فشن متعلق به «فرهاد ر» طراح لباس ایرانی-ایتالیایی با گرایش‌های #همجنسگرایی را خریداری کرد.

او پاسپورت کشور دومنیکن را دارد. کشوری که بهشت قانون‌گریزهای بین‌المللی است.

صفوی همچنین املاک و دارایی‌های گسترده‌ای در ترکیه دارد.۲ آپارتمان در «کادی‌کوی» استانبول و ۲۵۰ هزار متر زمین در ترکیه برای شهرک سازی بخشی از این دارایی‌های آنهاست.

او برای دریافت پاسپورت ترکیه نامش را به "سلیمان" تغییر داده. همچنین همسر و فرزندانش هم به نام‌های ترکی تغییر نام داده‌اند. پسرش، "سید محمد حسین" که مسئول ساخت پروژه شهرک‌سازی در ترکیه است نامش را به «ازل» تغییر داده.

گزارش کامل به همراه مستندات را در سایت من ببینید.
@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh
👍46
📝📝📝 این کیفیت حکمرانی غیر از «خسارت محض» چیست؟/ تا کی «باید خون گریست»؟

✍🏻شهاب‌الدین حائری‌شیرازی

علی خامنه‌ای، مرداد ۱۳۹۴:
نیت آن‌ها این بود که از این مذاکرات و از این توافق، وسیله‌ای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور. ما این راه را بستیم و این راه را به‌طور قاطع خواهیم بست؛ نه نفوذ اقتصادی آمریکایی‌ها را در کشورمان اجازه خواهیم داد و نه نفوذ سیاسی آنها را.
پزشکیان، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴
:

ما به‌صراحت اعلام کرده‌ایم و مقام رهبری نیز بارها تأکید فرموده‌اند که هیچ مخالفتی با سرمایه‌گذاری مشروع حتی از سوی سرمایه‌گذاران آمریکایی در کشور وجود ندارد.

🔺متن فوق دو موضع‌گیری رهبر است:


اولی مربوط به سال ۹۴، ده سال پیش، که هر گونه ورود شرکتهای آمریکایی را پس از برجام، ممنوع کردند و در کمال ناباوری  سرمایه‌گذاری شرکتهای آمریکایی در ایران را نفوذ نام نهادند.

دقیقا همین عدم انتفاع برجام برای آمریکا که اتفاقا شرکتهای‌شان اعلام امادگی کرده بودند برای ورود و سرمایه‌گذاری، بزرگترین عامل برای عملیاتی‌نشدن برجام بود زیرا امریکا می دید با برداشتن تحریم بانک مرکزی ایران، علاوه بر اینکه شرکت‌های آمریکایی سودی نمی‌برند، فقط دست رهبری برای ضربه‌زدن به آمریکا در خاورمیانه بازتر شده.

در ادامه متن بالا، سخنان دیروز پزشکیان هست که پس از ده سال، رهبری گفتند شرکتهای آمریکایی مانعی برای ورود به بازار ایران ندارند. در سال ۹۴ که برجام به نتیجه رسید قیمت دلار حدود ۳ هزار و پانصد تومان است (اینجا)، امروز دلار ۱۰۰ هزار تومان است.

اگر در همان سال از سرمایه‌گذاری خارجی استقبال کرده‌بودیم و به لوازم برجام ، که پایین‌کشیدن فتیله فعالیت‌های منطقه‌ای بود، پایبند مانده بودیم، امروز نه‌تنها چنین با ورشکستگی در آب و برق و گاز مواجه نبودیم، و نه‌تنها چنین مردم به فقر و فلاکت و بیزاری از حکومت و روحانیت دچار نمی‌شدند، که رشد اقتصادی بالایی را در دهه اخیر تجربه می‌کردیم.

نتیجهٔ فعالیت‌های منطقه‌ای که قید رشد اقتصادی و برجام را برای آنها زدیم چه شد؟
از دست‌دادن سوریه و خلع سلاح حزب الله و نابودی غزه و حماس و هضم شدن حشدالشعبی در دولت عراق به همراه هزاران کشته و مجروح در فلسطین و لبنان به علاوه میلیاردها دلار که آنجا هزینه شده بود و نابود شد.

خب! حالا ببینیم کسانی که در آن روز به سیاست رهبر که برجام را خسارت بار خواندند، نقد وارد کردند و از برجام دفاع کردند واقع بینانه سخن گفتند و بر وفق منافع ملی موضعگیری کردند یا کسانی که برجام را در مجلس خسارت محض خواندند و بعدتر آتش زدند؟ امروز ج.ا نهایت خواستهٔ خود را برجام قرار داده، اما آمریکا و شرکایش برجام را خسارت برای خود می‌دانند.

آن روز اوباما بر سر کار بود که به رهبر دو نامهٔ محترمانه نوشت و رهبر در سخنرانی نوروزی، نامه‌های وی که خواستار بازگشت ایران به موقعیت شایسته‌اش از لحاظ اقتصادی بود را "دست چدنی با روکش مخمل" خواند. امروز جناب ترامپ رسما می‌گوید "یا تفاهم یا بمباران".

چرا موقعیت‌ها بایست یکی پس از دیگری از دست برود و هزاران میلیارد دلار خسارت به ملت ایران برسد تا بعد حاکمان از ترس بمباران و فروپاشی و انقلاب و انتقام مردم، تن به یک مصالحه بدهند؟ چرا وقتی در چنین موقعیت بغرنجی نبودیم، عزتمندانه مصالحه نکردید و خیرخواهان را و منتقدین سیاست‌های خطایتان را، به زندان انداختید؟

تا کی بایست امثال تاج‌زاده برای حرف‌های درست‌شان و شجاعت نقد و نظرشان گوشهٔ زندان باشند و افراد متملق چاپلوس حقوق‌های آنچنانی بگیرند و تعریف و تمجید کنند و بعد هم که معلوم شد سیاستی خطا بوده و میلیاردها دلار ضرر و زیان داشته باز دست به دامن توجیه شوند که خدای نکرده خطایی رخ نداده‌باشد و بر دامن کبریایی گردی ننشسته‌باشد!

والله کسانی که حقوق می‌گیرند برای روتوش کردن خطاها حرام است پولی که به خانه می‌برند/ والله کسانی که تایید می‌کنند ظلم را، حقوقی که می‌گیرند حرام است! والله مجازات منتقد حرام است!
📺


نقش خامنه‌ای/حزب‌اللهی‌ها در شکستِ برج

ا


م
📺
روان‌کاویِ «مذاکره‌هراسی مُل
ا

ی

ان»
📕کدهای مهم در مصاحبۀ ح

س

ن

روحانی
📕بصیرت رهبر و جیب خان


د

ا

نِ شمخانی!
📕بصیرت ولی فقی

ه


و ارزش پول ملی
📕ترامپ از



ا

یران چه می‌خواهد؟
📕دو دروغ بزر

گ

ِ

جلیلیون و رسانۀ میلی
📕آدمیرال شمخانی: نمادِ شایسته‌سالاری و



ح

لال‌خوری در جبهۀ انقلاب!
📺 ریشۀ عقید

ت

ی


«رفاه/توسعه‌ستیزی» خامنه‌ای
📺 خامنه‌ای:


ر

ف

اه مردم آن‌ها را بی‌دین می‌کند!
📊 قله‌ه

ای ولایت برپایۀ «ایده‌های مهمل و پوچ»

@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
👍71👎1
📝📝📝یکی از آن چند نفر

درباره نجف دریابندری، یکی از چهره‌های مهم ادبیات فارسی

✍🏻هم‌میهن-سوسن سیرجانی:
استفاده از نام مستعار در بین روزنامه‌نگاران و نویسندگان کاری محبوب است. آنها زمانی از این روش استفاده می‌کنند که نمی‌خواهند شناخته شوند یا از تکرار چندباره نام‌شان صرف‌نظر کرده‌اند. معمولاً هر فرد جز نام اصلی خود، نام مستعاری هم انتخاب می‌کند تا گاهی با آن مطالب‌اش را منتشر کند. بعضی از این اسامی مستعار، اندازه خود نویسنده یا روزنامه‌نگار مشهور می‌شود و هویت مستقلی می‌یابد.

اما در تاریخ ادبیات پس از مشروطه ایران، پدیده‌ای وجود داشت که تا سال‌ها به‌شکل یک راز میان اهالی هنر سربه‌مهر باقی‌مانده بود. نام مستعار «مهرداد رهسپار» که تبدیل به یک شخصیت خیالی با آرمان‌ها و افکار مستقل شده بود و بسیاری از نویسندگان و فعالان ادبی از آن استفاده می‌کردند.

محمدعلی سپانلو در کتاب «بن‌بست‌ها و شاهراه‌» که خاطرات شفاهی‌اش است و در سال ۱۳۹۰ در سوئد منتشر شده، گفته است که نویسندگان زیادی در میانه قرن چهاردهم شمسی از این نام مستعار استفاده کرده‌اند.

🔹امروز سالگرد درگذشت نجف دریابندری، یکی از چهره‌های مهم ادبیات فارسی است که در طول سال‌های فعالیت‌اش بارها نقد، ترجمه و مقالات ادبی‌اش را با نام مستعار مهرداد رهسپار منتشر کرد.

دریابندری از دهه ۳۰، کار ترجمه را با کتاب «وداع با اسلحه» ارنست همینگوی شروع کرد. اما هنوز نام‌اش به‌عنوان مترجم شناخته نشده بود که به‌دلیل فعالیت حزبی، دستگیر و چهارسال را در زندان قزل‌قلعه تهران در حبس گذراند.

نجف دریابندری بعد از آزادی به‌صورت مستمر تا سال‌های پایانی عمرش مشغول ترجمه و نوشتن بود. از طرفی شغلی که به آن اشتغال پیدا کرد هم زمینه‌ساز باقی‌‌ماندن میراث ماندگاری شد.

🔸متن کامل

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
👍38
✍🏻 عبدالله مومنی در خصوص حادثه دلخراش کوهدشت:

همشهریان عزیز ما در دل چاهی که قرار
بود نان باشد، جان‌شان رفت

به نام خدای جان‌ها

دل هر انسانی گره می‌خورد به رنج هم‌نوع، اما وقتی این رنج، رنج همشهری باشد، رنگی دیگر دارد.
امروز کوهدشت ما، سیاه‌پوش داغی شد که نفس از سینه‌مان ربود.

هفت تن از عزیزان‌مان، همشهریان نجیب و زحمت‌کش‌مان، در حادثه‌ای دلخراش، جان باختند؛ در دل چاهی که قرار بود نان باشد، جان‌شان رفت.

مردم ما در کوهدشت، سال‌هاست زیر بار سختی‌های معیشتی، با کمترین امکانات، برای یک لقمه نان حلال می‌جنگند. در سرزمینی پُر از مهر و غیرت، اما با دست‌هایی تهی از حمایت، مردان ما جان‌شان را کف دست می‌گذارند و به دل زمین می‌زنند. امروز، زمین نه‌تنها نان نداد، بلکه جان گرفت.

با دلی آکنده از اندوه و اشک، این مصیبت جان‌فرسا را به خانواده‌های داغدار، مردم عزیز کوهدشت، و تمام لرستانی‌های شریف تسلیت می‌گویم.
این درد، فقط درد یک خانواده یا یک روستا نیست؛ زخمی است بر قلب همه ما، و زنگ خطری است برای آنان که باید صدای این مردم را بشنوند.

روح‌شان شاد
یادشان همیشه با ما
@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
👍65
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📝📝📝بمناسبت سالروز تولد زنده یاد استاد مریم میرزاخانی..

احمد میرزا خانی ، پدر نابغه ریاضی زنده یاد دکتر مریم میرزاخانی:

« چرا از دخترم اسطوره می سازید ؟؟
درحالی که ایران پر از مریم میرزاخانی هست و قدرش را نمی دانیم ..
چند خواهش داریم که اول مریم اسطوره نشه و بلکه الگو باشه ..!!
غلو چند عیب دارد
اول اینکه غلو خودش عین تریاکه ..
یک انسان وقتی غلو می کنه
وسیع بودن خودش را فراموش می کند
و می گوید که مریم چنین بود و چنان بود ..
پس من چکاره ام ..»

( مریم میرزاخانی (۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ – ۲۳ تیر ۱۳۹۶) ریاضی‌دان بزرگ ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود.
میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به دلیل کنش‌گری در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آن‌ها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است.
وی نخستین زن در جهان و نخستین ایرانی برندهٔ مدال فیلدز است.
 
زمینهٔ تحقیقاتی او مشتمل بر نظریه تایشمولر، هندسه هذلولوی، نظریه ارگودیک و هندسه سیمپلکتیک بود.)

@ContemporaryhistoryofIran1400
@MostafaTajzadeh
👍122
📝📝📝 قصورها و تقصیرها در حادثه ی مرگبار کوهنانی

✍️ مهدی دوست‌محمدی/ مدیرمسئول

در وهله ی امر و با نگاهی کلی به آنچه که از غروب تا شامگاه گذشته در #چاه_مرگبار بساط بیگی کوهنانی اتفاق افتاد، به نظر می رسد قصورها و تقصیرهای فاحشی از سوی مسئولین امر و نهادهای متولی رقم خورده است.

حادثه ظاهرا ساعات اولیه غروب اتفاق افتاده است. یعنی بین ساعات ۶ تا ۷ عصر. نیروهای آتش نشانی کوهنانی و اورژانس و... در همان لحظات اولیه در محل حادثه حاضر می شوند، اما به دلیل فقدان امکانات اولیه امداد و نجات مختص اینگونه حوادث، کاری از پیش نمی برند.

عدم پیش بینی امکانات و تجهیزات لازم در مناطق محروم و پرجمعیتی مانند کوهنانی و طرهان، می بایست از باب مسئولیت حقوقی و کیفری، خود نوعی ترک فعل و تقصیر محرز مراکز مسئول این مناطق، شهرستان و استان تلقی شود. شبیه به حادثه ی عقرب گزیدگی چندماه پیش یک کودک در همین بخش کوهنانی که به دلیل عدم وجود پادزهر در مراکز بهداشت بخش و اتلاف وقت ناشی از اعزام کودک به شهر کوهدشت، موجب مرگ وی و عزادار شدن یک خانواده شد. فراموش نکنیم در حوادثی از این دست، فاصله ی بین مرگ و زندگی گاه چند ثانیه یا چند دقیقه است.

نحوه ی اقدام ستاد مدیریت بحران بخش، شهرستان و استان و تاخیر چندساعته در رسیدن امکانات لازم از رومشکان و کوهدشت به محل حادثه نیز بخش مهمی از تقصیرها و کوتاهی های انجام گرفته است. به طوری که اکیپ رومشکان ساعت ۹ و اکیپ کوهدشت ساعت ۱۰ شب به محل حادثه می رسند! زمانی که قطعا پزشکی قانونی تایید می نماید، ساعت یا ساعاتی از مرگ حادثه دیدگان گذشته بوده است.

ضعف در نحوه ی اطلاع رسانی ستاد فوق و مسئولین دیگر، بخش دیگری از پازل خطاهای راهبردی در مدیریت شرایط بحرانی این حادثه دردناک است. به عنوان مدیر رسانه کشکان تا همین الان هم برایم روشن نشده جزییات وقوع حادثه چه بوده و چرا فرماندار کوهدشت در گفتگو با خبرگزاری ها از سقوط اولیه یک کودک در چاه و ایثار پدر و سایر اعضای خانواده برای نجات او سخن به میان آورده در حالی که مشخصات هیچ کودکی در بین لیست متوفیان نیست! انبوه تماس ها و پیام های مردمی ارسالی برای اینجانب از طرف خیل مردم نگران شهرستان های کوهدشت و رومشکان و بخش های تابعه نیز گواه بر این مدعاست و نسبت به این موضوع اعتراض کرده اند.

و در آخر، اهمال ها و ترک فعل های نهادهایی مانند جهاد کشاورزی، اداره منابع آب و سایر دستگاه های ذی ربط احتمالی که موظف بوده اند به منظور پیشگیری از وقوع وقایعی از این دست، نسبت به پلمپ چاه فوق، نصب علائم هشداردهنده و آموزش شهروندان اقدام نمایند، نیازمند رسیدگی، مداقه و پیگیری توسط مدعی العموم و سایر مقامات قضایی و ذی ربط شهرستان و استان است.

🆔 @kashkanews
@MostafaTajzadeh
👍53
جامعه شناسی در زندان و تبعید
گرامیداشت دکتر سعید مدنی

پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت
ساعت ۲۱ ایران
کلاب «برای فردای ایران»

با حضور
ابوطالب آدینه وند، اردشیر امیرارجمند، امیر طیرانی، تقی رحمانی، حسن یوسفی اشکوری، حسین رزاق، حسین رفیعی، عبدالله مومنی، علیرضا رجایی، فاطمه گوارایی، فرج سرکوهی، کاظم کردوانی، کیوان صمیمی، مجتبی نجفی، محمد توسلی، محمد حبیبی، محمد حیدرزاده، محمد کریمی، محمدرضا نیکفر، محمود دردکشان، مسعود پدرام، مصطفی محب کیا، مطهره گونه‌ای

@bfi1400
@MostafaTajzadeh
👍67
📝📝📝 حفظ کدام‌ نظام اوجب واجبات است؟

🖊️حسین جعفری

"اوجب بودنِ حفط نظام‌" کلید واژه‌ایی است که علاوه بر ایثار و از خود گذشتگی از حق خود؛ بعضاً تا مرحله عبور از حقوق دیگران؛ تا نفی حدود قانونی و مرزهای اخلاقی و شرعی پیش می رود و به همین جهت صرف نظر از درستی آن؛ این سوال مطرح است؛ حفظ کدام نظام اوجب واجبات است؟

وقتی در جمع بسیجیان در مقام تبیین فتوای صریح رهبری می‌گویند:
"وقتی اگر برخورد با آقازاده‌ای باعث میشه لطمه ای به نظام [وارد] بشه، مصلحت شرعی اقتضاء می کند که اجرای حکم متوقف بشه!"
و باستناد جمله‌ای از آیت الله خمینی رسماً هم اعلام می کنند "برای حفظ نظام جان امام زمان را باید فدا کرد!"


یعنی در حال مواجهه با ورژن جدیدی از شیعه علوی هستیم. واقع آن است که در منظومه فکری شیعه علوی‌جدید- ورژنِ بعد از انقلاب-همه ی اینها نه تنها درست که بتعبیر آیت‌الله خمینی برای ولایت فقیه "بالاتر از آن هم مسائلی است"! و می‌توان برای حفظ نظامی که در آن قدرت دارند؛ دین، اخلاق و انسانیت را کنار زد!

باید اذعان کرد که پاسخ همه ی ارباب قدرت در دنیا اعم از دیندار و کافر به این سوال که آیا حفظ نظام واجب است؛ آری است. زیرا ذات حکومت ها با قدرت عجین است بلکه عین قدرت است. اما سوال مهمی که یک دیکتاتور را از بقیه متمایز می کند پاسخ به این سوال است که اگر تزاحمی میات تضعیف خدا/ آزادی با حفظ نظام/قدرت حادث شود، حفظ کدام واجب است؟ خدا/آزادی یا قدرت، و روشن است که پاسخ یک دیکتاتور گزینه‌ی خدا نیست، او خدا را هم فدای حفظ نظامش می کند. زیرا یک حاکم در فرآیند تبدیل شدن کامل به یک مستبد، خود را بجای خدا نشانده و همچنانکه بجای خدا حکم می راند، حفظ قدرتش را همانند حفظ خدا معرفی می‌کند. در واقع منظور او از خدا و نظام، خودش است.

برای آنکه میزان تحریف، تمایز و انحراف دیده شود کافی است تا تامل شود که در نظام علویِ ورژن اصلی، امام معصوم نیز برای حفظ دین خدا و عمل به اخلاق و صیانت از ایمان مردم به خدا جانش را فدا می کند. چون آن بزرگواران دغدغه حفظ اصل و اساس دینِ اخلاقی و عقلایی را داشتند نه حفظ حاکم! ولی در حکومت مدعی جانشینی؛ جان امام که هیچ، خدا را هم می‌توان؛ بلکه باید فدای حفظ نظام کرد. در واقع انحراف از جایی شروع می شود که حرکت از حفظ ایمان به خدا، به حفظ قدرت حاکم تغییر می‌کند، انحرافی به بزرگی حرکت از ایمان به شرک!

💢پ ن:

در تشیع علوی جدید ( که توسط امثال مصباح و شاگردانش چون میر لوحی و ...) تبلیغ می‌شود که حاکم، نائب امام و ظهور این‌ نائب و به قدرت رسیدنش، ظهور صغری است و چون همانند ائمه معصومش می‌دانند(عصمت استراتژیک ولی فقیه) لذا بجای رضای خدا؛ رضایت حاکم و اطاعت مطلقه از او ترویج می شود و اشعری مسلکانه معتقدند ظلم، قبح عقلی مستقل ندارد و حق و عدل همان است‌ که "ولی امر" می گوید و وقتی امر به فعلی می کند که تا قبلش ظلم تلقی می‌شده؛ اما پس از رضایتش، باید فساد را صلاح و ظلم‌ را انکار؛ بلکه به عنوان عملی عادلانه حمایت کرد!


@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
👍71
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ گفتگوی محمد حبیبی/ سخنگوی شورای هماهنگی با اصل ۲۰

📌 قسمت اول

ارائه تاریخچه ای از مبارزات صنفی معلمان قبل از انقلاب ۵۷

مبدا شکل گیری روز معلم در ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۴۰

شکل گیری و انحلال کانون مستقل معلمان ۵۷ تا ۶۱

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران


@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
👍14
📝📝📝توافق حماس و آمریکا بدون نتانیاهو!

امشب حماس طی بیانیه‌ای از مذاکره با دولت آمریکا در چند روز اخیر خبر داد که به توافقی برای آزادی عیدان الکساندر گروگان اسرائیلی با تابعیت آمریکا در چارچوب گام‌های اتخاذ شده برای آتش بس، بازگشایی گذرگاه‌ها و وارد کردن کمک‌های انسانی به نوار غزه منجر شده است.

در این راستا هم به گفته منابعی قرار است ویتکاف فرستاده ترامپ فردا به اسرائیل سفر و با مقامات آن گفتگو کند.

اما اهمیت این توافق از آن جهت است که اولا نخستین از نوع خود میان حماس و آمریکا در نتیجه مذاکرات مستقیم میان دو طرف بوده است.
ثانیا این اتفاق به دور از اسرائیل رخ داده و بنا به اعلام شبکه 12 اسرائیل، دولت نتانیاهو از این مذاکرات بی‌اطلاع بوده است.
ثالثا، آزادی این گروگان در مذاکراتی میان حماس و آمریکا بدون مشارکت اسرائیل، بروندادی دیگر از تنش میان ترامپ و نتانیاهو است.

این اقدام کاخ سفید نیز هم به معنای دور زدن نتانیاهو است و هم تحمیل توافقی بر او و قرار دادنش در برابر واقعیتی است که نمی‌تواند با آن مخالفت کند.

از دیگر سو، این امر نتانیاهو را در داخل در تنگنای بیشتری قرار می‌دهد و موقعیت او را در برابر مخالفان بیشتر تضعیف می‌کند و او را در برابر این اتهام قرار می‌دهد که ارزشی برای اسرائیلی‌ها قائل نیست و باعث شده است که گروگان‌های دو تابعیتی از ارزش بیشتری نسبت به بقیه برخوردار شوند.

اما این مذاکرات و توافق میان حماس و آمریکا هم احتمالا نخستین از نوع خود نباشد و ادامه یابد. به نظر می‌رسد که ترامپ با این کارها به دنبال تسریع روندی است که به پایان عمر سیاسی نتانیاهو کمک می‌کند تا فردی جایگزین او شود که با او بتواند سیاست خاورمیانه‌ای خود را بهتر پیش ببرد.

حالا باید دید نتانیاهو چه واکنشی نشان خواهد داد.

@Sgolanbari
@MostafaTajzadeh
👍45👎1
📝📝📝چه کسانی اقتصاد را شرطی کردند ؟؟

پویا جبل‌عاملی؛ اقتصاددان

کسانی کسب‌وکار ایرانیان را شرطی کرده‌اند که نمی‌گذارند اقتصاد ایران در جایگاهی که ظرفیتش را دارد، در اقتصاد و زنجیره ارزش جهانی نقش ایفا کند.

فردی را در نظر بگیرید که با تخصص خود می‌تواند در جامعه کار کند و زندگی آبرومندی برای خودش داشته باشد، بعد ما وی را مجبور کنیم نخ، خودش بریسد، لباس خودش بدوزد، دام خودش پرورش دهد، قصاب خودش باشد، گندم خودش درو کند، نان و پنیر و لبنیاتش را خودش درست کند
و در یک کلام به زندگی ماقبل شهری با حداقل امکانات مجبورش کنیم و هر روز به وی بگوییم به امکانات داخلی خودش توجه کند‌.

اگر هم این فرد راهی را یافت که باز به تخصص خودش بازگردد، سرزنشش کنیم که چرا زندگی خود را شرطی می‌کنی؟
چرا آن را مشروط به کار کردن برای دیگران می‌کنی؟
چرا توان خودت را نادیده می‌گیری؟
چرا امکانات داخلی خودت را نمی‌بینی؟

هربار که مذاکره‌ای صورت می‌گیرد و انتظارات مثبت می‌شود، فقط قرار است اقتصاد ایران به حالتی که باید باشد، بازگردد.

آنانی که اقتصاد ایران را از قاعده‌ای که باید در آن می‌بود، جدا کرده‌اند، آن را شرطی کرده‌اند، نه آنانی که می‌خواهند آن را به شرایط عادی مانند سایر کشورهای جهان بازگردانند.

آن‌چنان اقتصاد ایران از دنیا جدا شده که با یک جلسه دو ساعته و امید به ارتباط مجدد با ایالات متحده و دیگر کشورهای نقش‌آفرین در اقتصاد جهانی، کاری که فروش میلیاردها دلار از ذخایر بانک مرکزی نمی‌توانست انجام دهد، محقق و پول ملی طی چند روز ۲۰درصد تقویت شد.

آیا درک این موضوع این قدر سخت است که باور کنید نیاز اول اقتصاد ایران، بازگشت به ریل جهانی است؟
آیا درک این موضوع این قدر سخت است که متوجه شوید مردم و فعالان اقتصادی از تصمیم‌گیرندگان سیاست خارجی چه چیزی را طلب می‌کنند؟
دیگر باید چه اتفاقی رخ دهد تا مطالبه مردم به شکلی چنین عیان آشکار شود؟

بیش از هرگونه حقی، این ملت حق دارند مثل هر فرد عادی در دنیای امروز زندگی کنند و آن نیز تنها با عادی شدن شرایط کشور و بازگشت اقتصاد ایران به جرگه جهانی ممکن است.

با وجود تحریم‌ها و نبود سرمایه خارجی هنگفت، حتی اگر بتوان بخشی از مشکلات ساختاری را برطرف کرد و مردم تاب اصلاحات را داشته باشند، باز توسعه و رفاه و برطرف شدن عقب‌ماندگی از کشورهای همسایه رخ نخواهد داد.
پس بگذارید راهی که باز شده است به ثمر رسد.
@MostafaTajzadeh
👍64
📝📝📝 پلمپ دفتر انتشارات روزنه در میانه‌ی برگزاری نمایشگاه کتاب

ساعاتی پیش، دفتر مرکزی انتشارات «روزنه» در تهران توسط نهادهای امنیتی پلمپ شد.

این اقدام در حالی صورت گرفته که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حال برگزاری‌ست و این انتشارات نیز طبق روال هر ساله در آن حضور دارد.

انتشارات روزنه یکی از ناشران باسابقه و معتبر کشور است که مدیریت آن را دکتر علیرضا بهشتی شیرازی، استاد دانشگاه، مشاور مهندس میرحسین موسوی و از چهره‌های شناخته‌شده‌ی فکری و فرهنگی بر عهده دارد.

دکتر بهشتی که همینک بیش از یک سال است بخاطر حضور در نشست "نجات ایران" در زندان اوین بسر می‌برد، در سال‌های پس از حوادث سال ۱۳۸۸ نیز به دلیل حمایت از جنبش سبز، حدود پنج سال را در زندان سپری کرده بود.

پلمپ ناگهانی این دفتر در شرایطی که بسیاری از ناشران درگیر فعالیت‌های نمایشگاهی خود هستند، نگرانی‌هایی جدی درباره تداوم فشارها بر نهادهای مستقل فرهنگی و نشر آزاد برانگیخته است.


@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
👍62👎2
2025/07/09 23:44:23
Back to Top
HTML Embed Code: