Telegram Web Link
📖جایگاه اهلبیت در منابع اهل سنت ( پاسخ مستند بر فیلم معاویه )


🎙جلسه بیست و هفتم

(۱)


کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
📖جایگاه اهلبیت در منابع اهل سنت ( پاسخ مستند بر فیلم معاویه )


🎙جلسه بیست و فتم

(۲)


کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
📖جایگاه اهلبیت در منابع اهل سنت ( پاسخ مستند بر فیلم معاویه )


🎙جلسه بیست و هفتم

(۳)


کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
📖جایگاه اهلبیت در منابع اهل سنت ( پاسخ مستند بر فیلم معاویه )


🎙جلسه بیست و هفتم

(۴)


کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
مسئله --۳۶۹-- #حج

بحث طواف بعنوان واجب دوم هم در هر دو عمره و هم در سه نوع حج ( تمتع ،قران ،و افراد):
طواف دومین واجب عمره تمتع است. با ترک آن در عمره تمتع حج تمتع هم باطل می شود.
چه عالماً ترک کند چه جاهلاً ترک شود.
چه عالم به موضوع باشد چه جاهل به موضوع.
جهل به موضوع مثل عمل عمر ابن الخطاب در دور بیت المقدس طواف کردن به خیال این که مثل طواف بر بیت است.
ترک طواف وقتی محقق می شود و قابل درک نمی شود که حاج نتواند با انجام آن مقدار رکن از وقوف به عرفات را درک کند.
پس تا زمان بقای توان درک آن وقوف هنوز فرصت درک طواف را دارد.
حالا اگر قادر به درک طواف نشد عمره و حج باطل است دیگر احرامی نیست تا برای خروج از آن نیاز به تقصیر و محلل دیگر داشته باشد. در هر حال ، اگر کسی طواف نکند در ترتب باقی اعمال بر احرام خلل وارد می شود، وقتی خلل وارد شد خودبخود احرام بدون محلل منحل می شود.
گوئی پس از تکبیره الاحرام دیگر در نماز کاری نکند و ادامه ندهد ،در این صورت تکبیره الاحرامی هم نیست ولذا نمازی هم نیست. و اگر زمان برای احرام و ادامه عمره تمتع نیست پس اولی این است عدول کند به حج افراد.
حالا چه عدول کند چه نکند باید سال بعد حج تمتع را انجام دهد. در طواف چند عمل معتبر است اول : نیت ارتکازی و نه حتماً ذُکری یعنی قصد قربت باطنی لازم است ، بدون آن باطل است.
دوم طهارت از حدث و خبث یعنی هم جنابت و حیض و نفاس نداشته باشد و هم وضوء و در صورت انتقال تکلیفش به تیمم ، تیمم داشته باشد . اینکه در فتاوای فقهای عظام مذهب اهلبیت حکم نیمه اول طواف از حکم نیمه دوم آن تفکیک شده و فرموده اند اگر حدث در نیمه اول باشد باید پس وضو و یا غسل اول شروع کند، و اگر در نیمه دوم طواف حدث حادث شود ،پس از طهارت باقی را اکمال کند. برای حقیر بخاطر ضعف روایات قانع کننده نیست باید در صورت تجاوز از نصف پس از اکمال طواف قبلی طواف را از اول اعاده کند. از مرسلات ولو از امثال ابن ابی عمیر و جمیل حجت نمی شود.
بین نصف یعنی سه شوط و نیم و پایان شوط چهارم فرق نیست .و کسی که قادر به انجام طهارت نیست و یا حافظ طهارت ولو به شکل تیمم اش نیست نایب بگیرد .
البته احتیاطاً خودش هم با همان حالت موجودش طواف کند ولو حال طهارت صدق نکند. و اما اگر محدث به حدث اکبر باشد یعنی مثلا جنب یا حائض و یا نفساء باشد، واجب است نایب بگیرد و خودش حتی حق دخول به مسجدالحرام ندارد. و با استصحاب طهارت سابق طواف صحیح است. اگر وضوء داشته نمی داند نقض شده یا نه ؟ اصل بر بقای وضوء است.
اما اینکه آقای خوئی فرموده :(( اگر پس از طواف شک کند در حین طواف طهارت داشته یا نه ؟ مکلف طواف را با قاعده فراغ اصلاح می کند ولی برای نماز طواف وضوء باید بگیرد.)) نمی توانیم بپذیریم. چون شک در وجود طهارت ، شک در شکل عمل نیست. بلکه شک در اصل وجود حالت طهارت است. که در حین شروع طواف اجرا نشده است ، بعداً اجرا شده است. یعنی طواف با غفلت از وجود و عدم طهارت شروع شده و نه با استصحاب طهارت.
قاعده فراغ اینقدر قدرت ندارد.
پس احتیاطاً باید طواف را با وضوی مجدد اعاده کند. اگر خانمی که محرم است و متمتع است حائض و یا نفساء بشود ببیند تا اگر صبر کند تا ایام حیض و یا نفاس تمام شود کاروان می رود ،سعی و تقصیر کند از احرام عمره خارج شود ، سپس در مکه محرم شود به احرام حج سپس طواف مشروط به طهارت را نگهدارد برای پس از بازگشت از منی و قبل از طواف حج . و اگر خانم مُحرِم متمتع بداند بخاطر طولانی بودن ایام حدث حیص و یا نفاس فرصت جبران طواف عمره متاخره پس از منی هم نیست. باید برای طواف نایب بگیرد و خودش سعی و تقصیر انجام دهد .و اگر این خانم پیش از شروع در احرام عمره تمتع حائض و یا نفساء شود و صبر برای تاخیر عمره تا این مقدار را ندارد باید عدول کند به حج افراد و پس از حج ، عمره مفرده انجام دهد .و اگر حیض و یا نفاس پس از طواف و قبل از نماز طواف حادث شود ،نمازش را پس از رفع حدث حیض و یا نفاس انجام دهد ،و اگر فرصت نیست ،در این صورت سعی و تقصیر را انجام دهد و از احرام عمره تمتع خارج شود قضای نماز بماند برای پس از اعمال منی و پیش از طواف حج .



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
💠سوال : جناب استاد قبول دارند که عارف ، عرفان ،تصوف و از این قبیل عبارات در صدر اسلام نبوده و ساخته اهل کتاب است. بسیار خوب ،اما در تاریخ ، عرفاء ، جانی نبودند، فاسد نبودند فاسق نبودند. متقی بودند ، زاهد بودند، متواضع بودند. این که مورد قبول شما است. بگذاریم عارف و صوفی هم باشند. با ما کاری ندارند.



پاسخ : پس تکلیف کلام رسول خدا (ص) که فرموده آخرالزمان از دست اینها فرار کنید که بر شما مسلط خواهند شد چه می شود!؟:(( یلیهم اُمراء جوره ،و وزراء فسقه،و عرفاء ظلمه و امناء خونه)) پس درباره تسلط حاکمان جائر، وزیران فاسق ، عرفای ظالم و امین های خائن هشدار داده است .( تفسیر شریف تسنیم ج ۷۳ ص ۲۴۹) این قبیل روایات را چکار کنیم.!؟ که عرفای ظالم را خطر در آخر الزمان معرفی کرده است.




کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
💠سوال : تفاوت مذهب‌های فقهی
سالروز شهادت پاک پیشوای صادق آل محمد (ص) تسلیت باد
----------------------------
با نگاه به تاریخ ظهور، گسترش و تعمیق مذهب‌ها، برداشت و قرائت‌های گوناگون فقهی در قرن‌های نخست از قرآن حکیم و سنت معتبر را می‌توان مذهب نامید. از این رو، مذهب شیعی، حنبلی، شافعی، مالکی و حنفی همگی برآمده از دین‌اند و نه مسلک‌های ساخته ذهن، یافته‌های خام عقلانی و اندیشه‌های خام پیشوایان این مذهب‌ها.
امام صادق(ع) برپایه عناصر درونی و بیرونی با امام احمد، امام مالک، امام شافع و امام ابوحنیفه در فهم، تبلیغ و اجرای دین شریک است و هیچ کدام چیزی از خود بر دین نیفزوده و بدعتی پدید نیاورده‌اند. نمی‌توان مذهبی را باطل و مذهبی را حق شمرد یا چندتایی را حق و یکی را باطل.
تفاوت اقلی و اکثری با مرتبه خام و پخته برداشت‌های نامبردگان از دین برپایه دانش، تجربه، پاکی نفس و تعامل یا تعارض با حاکمان زمان را نمی‌توان نادیده گرفت یا برابر دانست. چون عنصرهای گوناگون در فهم ژرف و سحی و همه جانبه و تک نگری، برتر و خام و پخته، از دین اولیه همان قرآن و سنت معتبر، وجود دارد.
ما شیعیان عقیده داریم فهم امام صادق(ع) از قرآن حکیم و سنت معتبر پخته، ژرف، همه جانبه و ریز و دقیق‌تر از دیگران بوده است نه در برابر آنان یا در ردیف شان. از این رو، برداشت تمام سران مذهب‌ها حق‌اند و نه باطل ولی دارای مرتبه پایین و برترین مرتبه فهم را امام صادق(ع) دارد به دلیل‌های زیر.
عصمت ؛ برپایه عقل و نقل و تجربه ، ما باور داریم پیشوایان ما از تمام گناه کبیره و صغیره در انگیزه، اندیشه ، گفتار، کردار و فهم و عمل پاک‌اند و فکر گناه هم نمی‌کنند چه رسد به خود گناه. آنان در فهم قرآن و سنت هم معصوم‌اند و هرگز آیه، سوره و کل قرآن را هنگام سنجش با دیگر آیه و کل متن اشتباه و کژ نمی‌فهمند.
علم غیب؛ به دلیل‌های نامبرده ما عقیده داریم پاک پیشوایان ما همگی نسبت به همنوعان علم غیب داشتند و فهم برتر و فراگیرتر؛ اما نسبت به خدا نادان مطلق به شمار می‌رفتند و خداوند آنان را در همه جهت آموزش می‌داد. برای همین قرآن و سنت را برتر و دقیق تر از دیگران فهمیده‌اند.
ولایت تکوینی؛ چنانکه عارفان با سیر و سلوک به مرتبه‌ای از مرتبه‌های ولایت تکوینی دست یافته‌اند ، پیشوایان ما مرتبه‌های والای ولایت تکوینی را در عمل دارا بودند . تاریخ‌های برجای مانده برترین گواه این مدعاست. از این رو، در فهم دین هرگز به خطا نرفته‌اند و هر آنچه از قرآن و سنت فهمیده‌اند ، همگی هماهنگ با لوح محفوظ و عالم واقع بوده است.
فهم صحابه و مجتهدان شیعه امام صادق(ع) دو صورت دارد:
الف - رسیدن به صواب و حق. گاه این فهم واقع و حکم اصلی خداوند بزرگ را کشف کرده و حق را احراز. در این صورت دو پاداش دارند؛ پاداشی برای کشف حکم و رسیدن به حکم واقعی خدا.
ب - نرسیدن به صواب و حق. گاه فهم آنان به حکم واقعی نرسیده و تنها حکم ظاهری را کشف کرده و مکلف و خودشان را از سرگردانی رهانده‌اند. در این صورت، یک پاداش دارند و آن تلاش برای رسیدن به حکم الله است.
اختلاف فهم و برداشت از دین، میان پیشوایان مذهب‌ها طبیعی است همانطور که اختلاف میان فقیهان شیعه و مفتیان اهل‌سنت طبیعی.
از این رو، هیچ مذهبی نمی‌تواند مذهب دیگر را تکفیر کند و پیروانش را مشرک خواند. چنانکه پیروان یک فقیه و مفتی نمی‌تواند پیروان فقیه دیگر را نامسلمان خواند و بدعت گذار.




پاسخ به یک مقاله در گروه اندیشه و خرد : اظهار نظر در فضای دین و مذهب از نظر اسلام مثل سایر موارد البته بعنوان یک سوال آزاد است ،و لذا ما در قبال نظر این دوست اگر چه در شکل سوال نیست باز اعتراض نداریم بلکه تذکر داریم که منع عقلی و دینی ندارد .
اما اولاً مذهب ابوحنیفه ، طبق نقل خود علمای اهل سنت ( که در کانال مشکات کامل تر توضیح دادیم ) ۱۶ هزار فتوای داده بدون استناد به کتاب و سنت!! .
چگونه این دوست این را مذهب اسلام می داند؟!
پس این مطلب باطل است.

ثانیاً : ابن ابی شیبه در المصنف ۴۸۴ فتوای از ابوحنیفه نقل کرده است که بر ضد فتوای رسول خدا بوده .
این هم مصداق دیگر برای ابطال کلام دوست ما است.

ثالثاً : ابوحنیفه طبق نقل اهل سنت شاگرد ربیعه الرائ است که با ۳۰ هزار دینار طلای مشکوک فقیه شد ( والبته بدون مساعده یهود بعید است) تا بجای قرآن با رای شخصی فقه بسازد. و او ابوحنیفه و مالک را ساخت!! .
پس این مصداق دیگر برای بطلان کلام دوست .

رابعاً : مالک وقتی مذهب فقهی ساخت که بر سر این که پدر او کیست دعوای بود، چون ۳۶ ماه یعنی سه سال پس از مرگ پدرش متولد شد!! اسلام ولد زنا اسلام نیست!! .
و در موطاء نوشت دعای آخرین ساعات روز جمعه را کعب الاحبار یهودی به عبدالله ابن سلام یاد داد. و شد سمات بی سند!!
این هم باطل !! .👇👇
خامساً : شافعی را مالکیان کشتند با کلید یک سوله .
چگونه فقیه مستحق مرگ از نظر سنی فقهش مشروع است از نظر شیعه!!
سادساً اهل سنت سه خلیفه راشد دارند که فقیه مذهب نیستند!!
چهار صاحب مذهب فقهی دارند که خلیفه نیستند،!
شش محدث دارند که شش صحاح نوشتند که نه فقیهند و نه خلیفه.!! شش محدث دارند که رسول خدا را ندیدند!! .
چهار فقیه دارند نه رسول خدا را دیدند و نه خلفا را .!!

سابعاً : در قرن چهارم المستنصر بالله به زور شمشیر چهار مذهب را رسمی و باقی را ملغا کرد.
پس این هم مصداق ابطال دیگر برای نظر دوست . مذهب مصنوع شمشیر ، شمشیر است و نه مذهب!
اول احاطه سپس اناطه.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
مسئله --۳۷۰-- #حج

اگر خانمی پس از طواف و نماز طواف متوجه شود خون عادت داشته و نمی داند این حیض در چه لحظه ای حادث شده است .اگر پیش از طواف و یا وسط طواف باشد که طواف باطل است .و اگر پس از طواف و پیش از نماز باشد طواف صحیح و نمازش را بعد از سعی و تقصیر و اتمام ایام حیض می خواند ولی اگر نمی داند کی خون خارج شده است.
عده ای می فرمایند : هم طوافش و هم نمازش محکوم به صحت است. و استدلال فرموده اند :(( فان الطواف متحقق فی الخارج وجداناً والحیض مرتفع بالاصل .))
طواف موجود، و طهارت هم بالاصل موجود.
منتها ما در این قبیل مواقع با اصولیون و فقها اختلاف بنیادی و اساسی داریم و آن اینکه پیش از تمسک به اصل ، واجب است تحقیق موضوعی و میدانی شود ، یعنی واجب است از تر بودن و خشک و کهنه بودن خون علم حاصل کند آیا خون تازه است پس اصل صحت جاری است و اگر خون کمی خشک شده باشد دلیل این است در اوایل طواف بوده است و طواف باطل است. با وجود راه تحقیق موضوعی تمسک به اصل باطل است. من نمی دانم چرا در این هزار سال اخیر ، تحقیق موضوعی علم آور، جای خود را داده به اصل فاقد بار علمی!!.
اکثر کار فقیه شده اجرای اصل!!
تا راه علمی ممکن است اصل دیگر چیست.!؟



مسئله --۳۷۱-- دلیل محکمی نداریم دلالت کند پاک بودن بدن و لباس محرم از نجاست شرط صحت طواف است.
منتها چون دو تا روایت ضعیف وجود دارد جای احتیاط مستحب است که به محض اطلاع از نجاست آنرا بشوید سپس برگردد از هر نطقه ای که قطع شده طواف را از آنجا ادامه دهد.
بله اگر حجم نجاست در حدی زیاد شود که با فلسفه لباس احرام که نماد طهارت است در تضاد باشد مثل این که نصف حوله اش خونی بشود این دیگر بخاطر خروج از شکل معهود از لباس احرام مانع طواف است.
باید تطهیر کند سپس ادامه دهد .و ادله تفکیک حکم بین نیمه اول طواف و نیمه دوم برای حقیر قانع کننده نیست.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
💠سوال : سلام علیکم
از خدمت آیت‌الله زنجانی سؤالی داشتم
ایا روایاتی که راجع به خواب هست مثلا اول ماه هر رؤیای دیده شود باطل یا شب دوم به ضد هست تا پایان ماه
یا بر اساس سوره قرآن مثلا تعبیر خواب شب اول اولین سوره قران
شب دوم ماه سوره دوم قرآن
ایا این ها معتبر هست



پاسخ : وعلیکم السلام
در مقدمه کتاب تعبیر خواب ابن سیرین مفصل توضیح داده که تا یک خواب خبر از واقع دهد ده تا بیست شرط دارد.
هیچ کدام از شروط هم قطعی نیست و تقریبی است.
بله خواب انسان صالح و کامل مثل حضرت ابراهیم و یوسف فرق دارد. و ربط خواب به سوره های قرآن اصل ندارد.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
مسئله --۳۷۲-- #حج

مسئله مختون بودن حاجی در طواف به کمک احتیاط واجب ثابت است. چون ادله در باب ۳۳ از ابواب مقدمات طواف کمتر از حد انتظار است .
علی ای حال طواف انسان غیر مختون صحیح نیست ولو علی سبیل الاحتیاط .
مختون بودن کودک ممیز احتیاط وجوبی است .و در غیر ممیز احتیاط هم لازم نیست .و اگر به هر دلیل معقولی برای کسی در یک سال جمع بین ختان و حج ممکن نشود ، باید سال اول ختان و سال بعد حج کند.و اگر به هر دلیلی مختون شدن برای کسی ممکن نشود هم خودش و هم نایبش طواف کنند و نماز طواف نایب را هم خودش بخواند. اگر چه برای چنین فردی نایب گرفتن دلیلی جز احتیاط ندارد.



مسئله -- ۳۷۳ -- یکی از مسائلی که حقیر در ردّ آن در قبال بزرگان موضع صریح داشته وجوب ستر عورت در طواف است.
بزرگان فقط در حد احتیاط قائلند که واجب است ولی حقیر در حد فتوای قطعی.
اینکه مرحوم آیت الله خوئی فرموده :(( لادلیل علی اعتبار سترالعوره فی الطواف )) هرگز قابل قبول نخواهد بود.

به ادله ذیل :👇
اولاً : مکه خانه خدا است.
ادب واجب است.

ثانیاً : عمل عمره و حج عبادت است که مقام ادب است.

ثالثاً : عرف مسلمین انسان مکشوف العوره را دیوانه حساب می کنند.

رابعاً : تعیین لنگ برای مقابله با کشف عورت است.

خامساً : در طول ۲۵۰ سال حضور معصومین چنین طوافی ممضا نبوده است.

سادساً : وجوب اجتماع حجاج کل مسلمین و جواز کشف عوره در اجتماع یعنی وهن دین اسلام .
سابعاً : روایات کثیره ناهی از طواف عریان کافی است.

ثامنا : خود مفتی ما هر کار کنید مکشوف العوره طواف نمی کند.
چرا فتوای به جواز می دهد!!؟.

تاسعاً : جواز کشف العوره در اجتماع جهانی توحید و حج سبب مرگ آبروی مسلمین است.

عاشرا : فتوای به جواز اجتماع زن و مرد در حرم خدا و سپس فتوای به جواز کشف عورت مردان را ما نمی فهمیم.!!

ویازدهمین : مشکل این که روایت (( الطواف بالبیت صلاه )) درست است که از طریق خاصه نیامده ولی از طریق عامه آنقدر طریق متعدد دارد نمی شود اغماض کرد.
استنباط حکم بدون شناخت موضوع این مشکلات را دارد.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
💠سوال :
حضرت آیت الله موسوی سلام علیکم .‌گرچه قبلا در مشکات اهل البیت علیهم السلام در مورد نزول جملگی قرآن و نزول تدریجی قرآن ،مطلبی را فرموده اید اما آیا طبق این حدیث در اصول کافی می توانیم بگوییم نزول دفعی قرآن به بیت المعمور بوده و نزول تدریجی آن در طول زمان بعثت ؟ - عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ وَ مُحَمَّدِ بْنِ الْقَاسِمِ‌[3] عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سُلَيْمَانَ عَنْ دَاوُدَ عَنْ حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ- شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ‌ وَ إِنَّمَا أُنْزِلَ فِي عِشْرِينَ سَنَةً بَيْنَ أَوَّلِهِ وَ آخِرِهِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام " 👈 نَزَلَ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً فِي شَهْرِ رَمَضَانَ👈 إِلَى الْبَيْتِ الْمَعْمُورِ ثُمَّ نَزَلَ فِي طُولِ عِشْرِينَ سَنَةً ثُمَّ قَالَ علیه السلام قَالَ النَّبِيُّ صلی الله علیه و آله نَزَلَتْ صُحُفُ إِبْرَاهِيمَ فِي أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَتِ التَّوْرَاةُ لِسِتٍّ مَضَيْنَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَ الْإِنْجِيلُ لِثَلَاثَ عَشْرَةَ لَيْلَةً خَلَتْ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَ الزَّبُورُ لِثَمَانِيَةَ عَشَرَ خَلَوْنَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أُنْزِلَ الْقُرْآنُ فِي ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ شَهْر رَمضان ‌ پاورقی 👈[3] في بعض النسخ‌[ عن أبيه و عليّ بن محمّد، عن القاسم بن محمّد، عن سليمان داود إلخ‌]منبع 👈نام کتاب : الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني    جلد : 2  صفحه : 628




پاسخ : وعلیکم السلام در مشکات سیزده بار به این سوال پاسخ داده ام با واژه (( نزول)) جستجو کنید.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠سوال : چه قدر این فرمایش درست است ؟



پاسخ : گوینده انسان منطقی ، فرهیخته و متفکر و مورد احترام کامل بنده هستند.
اما آنچه در قرآن آمده این است : شناختن نفس مصداق شناختن آیه خدا است و نه شناختن خود خدا :(( سنریهم آیاتنا فی الآفاق وفی انفسهم -- فصلت ۵۳ -- وفی الارض آیات وفی انفسکم -- ذاریات ۲۱)) نفرموده سنریهم الله فی الآفاق وفی نفسهم و نفرموده وفی الارض الله وفی انفسهم.
آنچه ایشان فرمودند حرف صوفیها جهت مستحکم کردن کمربند وحدت وجود است .
انسان خدا نیست آیه خدا است. و من عرف نفسه فقد عرف ربه ریشه و سند ندارد جز جعل صوفیها. و معمولاً همه صوفی مسلکان از آیات و سنت اطلاعات کافی ندارند.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
💠سوال :
با سلام وعرض ادب
نظر حضرتعالی در مورد متن بالا چیست اکر امکان دارد در کانال جواب دهید
ممنونم




پاسخ : وعلیکم السلام
اگر این موضع نبود دیگر عراق متحد نبود. در یک کشور سفارت عربستان را آتش می زنند آن هم با شعار یاایها المسلمون اتحدوا اتحدوا ، در کشور دیگر اتحاد را با یک فتوا حفظ می کنند بدون شعار.


کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
💠سوال : استاد! چه کسی ابوبکر را صدیق و عمر را فاروق و عثمان را امین لقب داد؟



پاسخ: یهود ! مدرک از اهل سنت در کتاب تاریخ ابن عساکر جلد ۵۳ چاپ احیاالتراث العربی صفحه ۱۳۱ عکسی از صفحه مورد نظر ارسال کردم.👆


کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
🔹متن وارده و سوال :👇


با سلام و ارادت
در رابطه با این احتمال که امام صادق علیه‌السلام در موقعیتی بنا به تقیه و یا توریه فرموده باشند فلانی صدیق است و الی آخر...؟
و آیا این روایت منتسب نفیا یا اثباتا بررسی سندی و مضمونی شده یا خیر؟ مطالبی را تقدیم می کنم.

سخن اهل سنت و روایت منسوب به امام صادق علیه‌السلام که تاکید می کنند هر که ابوبکر را صدیق نداند، خداوند او را در دنیا و آخرت تصدیق نفرماید از لحاظ سندیت مخدوش است. شاید برداشت برخی، ناظر به موارد و روایاتی باشد که نزدیک به چنین مواردی است که البته سندیت آنها نیز محل اشکال است.
مثلا روایتی که اربلی، از عروة بن عبدالله که از رجال قرن دوم است، نقل می کند. وقتی از امام باقر(ع) از زینت کردن شمشیر سؤال می شود، ایشان می فرمایند: ابوبکر صدیق شمشیر خود را می آراست. و وقتی به حضرت عرض می شود که‌ او را صدیق می نامی؟ از جای خود می پرد و رو به قبله می ایستد و می فرماید: آری صدیق! آری صدیق! آری صدیق! هر کس نگوید او صدیق است خدا سخن او را در دنیا و آخرت نپذیرد!!
این حدیث و روایت که منسوب به امام باقر(ع) است و در آن به صدیق بودن ابوبکر اشاره دارد سندیتش بررسی شده و جعلی بودن آن اثبات شده است. ضمن این که مغایر شان و وقار شخصیتی همچون امام باقر(ع) است. مبالغۀ بیش از حد در این مورد، خود گواهی است بر این که عروة بن عبدالله، شاگرد عبدالله بن زبیر این حدیث را از زبان حضرت، جعل کرده است.
روایت دوم که ممکن است به این ذهنیت دامن بزند روایت ابوبصیر و داستان ‌زنی به نام ام خالد است که از امام صادق(ع) در مورد اولی و دومی سوال می کند.
نقل است ام خالد زنی سخنور بود و فرماندار مدینه زمینی را به او بخشیده بود، به خانۀ امام صادق(ع) آمد و اجازه ورود خواست. ابوبصیر می گوید: ‌امام به من فرمود:‌ دوست داری سخن او را بشنوی؟ گفتم:‌ آری. گفت:‌ اکنون که چنین است اجازه ورود به او بده. آنگاه فرمود: ای ابوبصیر تو بر روی فرشی که من نشسته ام بنشین به نشانه این که تو از نزدیکان من هستی. زن وارد شد و از امام صادق(ع) درباره دو نفر پرسید. امام فرمود: آنان را دوست بدار. زن گفت:‌ من هرگاه به سوی خدا رفتم بگویم که تو مرا به دوستی آنها امر کرده ای؟ حضرت فرمود: بلی. ام خالد از فرصت استفاده می کند و به امام عرض می کند: این مرد (ابوبصیر) که در کنار شما بر روی فرش مخصوص نشسته به من می گوید از آنها بیزاری بجویم ولی کثیر نوّا (زیدی مذهب) مرا به دوستی آنها دعوت می کند. کدام یک از آنها نزد تو عزیزترند و آنها را بیشتر دوست داری؟ حضرت فرمود: ابوبصیر پیش من عزیزتر از کثیر نوّا و یاران اوست.
در این روایت هم پاسخ حضرت به آن زن، بر اساس ملاحظاتی بوده و حضرت ضمن ملاحظه ام خالد، نظر صریح خود را هم نسبت به ابوبکر و آن دومی اعلام کرده است. اگر واقعاً مطلب جدی و حضرت نظرش تایید ابوبکر بود هرگز ابی بصیر را که از نظر فکری صددرصد با این مطلب مخالف بود، روی فرش نمی نشاند و او را محبوبتر از مخالف او معرفی نمی کرد. احتمالا دلیل ملاحظه حضرت در نحوه پاسخگویی، ارتباط این زن با فرماندار معاویه (یوسف بن عمر) بوده و از این ناشی می شده که هر نوع سخنی بر خلاف سیاست روز به گوش فرماندار می رسید و مشکلاتی در پی داشت. یقینا همانطور که جناب صفایی هم تاکید کردند نه تقیه ای در کار بوده و نه تایید اولی و دومی، چه رسد به تصدیق آنها!
اما سومین روایتی که عامه آن را از ارسال مسلمات شمرده و با آن بر فضیلت ابوبکر احتجاج کرده و آن را به امام صادق(ع) منسوب می کنند و مرتبط با بحث ماست این روایت است که: «ما أرجو من شفاعة علي شيئا إلا و أنا أرجو من شفاعة أبي بكر مثله؛ لقد ولدني مرتين؛ همانگونه که امید به شفاعت علی(علیه السلام) دارم، امید به شفاعت ابوبکر نیز دارم؛ چه اینکه دو بار از او متولد شده ام». این روایت هم مورد بررسی قرار گرفته و از نظر سند و از نظر دلالت مخدوش است. اولا با مقام امامت امامان معصوم (ع) سازگار نیست و پذیرفته نیست که غیر معصوم، معصوم را شفاعت کند و ثانیا آیا مراد امام از ابوبکر، آن ابوبکر اولی است؟ یا کس دیگری هم نام ابوبکر بوده است. در این رابطه هم مواردی مطرح شده و ابوبکر اولی منتفی است!

در مجموع، بررسی ها و مستندات موجود نشان می دهد احادیث و روایات اینچنینی، توسط اهل سنت نقل و ترویج شده است و نقدهایی به آنها وارد است. توسل به ائمه اطهار و امامان مکتب تشیع(ع)، و استفاده از آنها در توجیه اعتقادات مذاهب و فرق دیگر بویژه توسط اهل تسنن، مسبوق به سابقه است و بی شمار. به نظر می رسد اهداف خاصی پشت این روایات مدنظر بوده است. اگر چه، نور درخشان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) موفقیت این اهداف را ناکام گذاشته است.

التماس دعا

👇👇👇👇👇👇
مشکات اهل بیت(ع)
🔹متن وارده و سوال :👇 با سلام و ارادت در رابطه با این احتمال که امام صادق علیه‌السلام در موقعیتی بنا به تقیه و یا توریه فرموده باشند فلانی صدیق است و الی آخر...؟ و آیا این روایت منتسب نفیا یا اثباتا بررسی سندی و مضمونی شده یا خیر؟ مطالبی را تقدیم می کنم.…
💠سوال :
علامه عزیز و بزرگوار نظر حضرتعالی درباره مطالب بالا را اگر مصدع نیستم بدانیم.


پاسخ : تمام روایات وارده از اهلبیت در تقدیس عوامل کودتای یهود در سقیفه جعلی است ، و ما در مشکات از اهل سنت در تاریخ ابن عساکر ج ۵۳ ص ۱۳۱ نقل کردیم صفت صدیق برای ابوبکر و فاروق برای عمر و امین برای عثمان را یهودیان جعل کرده بودند.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
💠سوال : با سلام خدمت آیت الله موسوی زنجانی توضیحتان زیر فرمایش آیت الله العظمی سیستانی خوب متوجه نشدم! آیا در کشوری که مقام معظم رهبری با توجه به فتنه شیعه و سنی که بسیار شدیدتر از ماوقع در عراق است وضع وحدت را تا به اینجا رساند یک شیعه با امنیت در زاهدان در جاهای دیگر تردد می‌کند و یک سنی اینجا در امنیت است ضعیف ارزیابی می‌کنید ؟
مگر همین مقام معظم رهبری نبود که فتنه شاگرد آقای شیرازی یاسر الحبیب را با یک فتوا در عربستان در پاسخ به استفتای شیعیان آنجا تمام کرد؟
چرا طوری صحبت می‌کنید که انگار بین آیت الله سیستانی و آیت الله خامنه‌ای اختلاف رویه یا بالاتر هست؟ آیا سکولارها و براندازها همین چیزها را نمی‌خواهند؟
الانم که الان هست می‌گویند خویی که از خمینی بالاتر بود چرا انقلاب نکرد!!!؟
به خاطر همین حرف‌ها که بعضی از بزرگان با غفلت می‌زنند ......
بله سفارت عربستان را هم آتش می‌زنند ولی آیا آنها انقلابی‌اند نسبتی با انقلاب دارند آیا فقط ریش و عمامه و پروفایل رهبر علامت انقلابی بودن است ؟
ما از شما که سابقه انقلابی دارید انتظار داشتیم بر اساس فقه خالص جعفری مردم را آگاه کنید نه اینکه طوری بیان کنید که انگار آیت الله العظمی خامنه‌ای ضعیف‌اند آیت الله العظمی سیستانی قوی !!! وشق عصا!!!
زیرا همین آیت الله خامنه‌ای بود که فتنه داعش در عراق را زودتر کشف کرد و سردار سرافراز حاج قاسم را برای آنها فرستاد و همین آیت الله سیستانی بود که وحدت آنجا را حفظ کرد همانطوری که مقام معظم رهبری حفظ می‌کند از حاج قاسم نقل است که رهبری فرمود بروید آنجا هر چه آیت الله سیستانی می‌گویند چشم بگویید و گوش دهید آیا وحدت از این بالاتر .....؟



پاسخ : وعلیکم السلام
ممنونم که روی این موضوع حساس هستید، گویا هدف بنده از کلام بنده به درستی به دست نیامده است و نقص در عبارت است.
هدف من بیان این مطلب بود :((کج سلیقگی گروههای مدافع انقلاب و عدم سازمان در مسائل سیاسی مشکل ساز است .
شعار حکومت یا ایها المسلمون اتحدوا اتحدوا است ولی عمل مدافعین حکومت، اشغال سفارت .)) بنظرم می رسید این هدف با آن عبارت به مخاطب منتقل می شود. که می فرمائید نه خیر شعاع کلام به بیرون از هدف اصابت می کند .اگر چنین است پس با این توضیح اصلاح می شود.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
مشکات اهل بیت(ع)
Video
💠سوال : چه نظری دارید .؟



پاسخ :  با احترام به گوینده 

اولاً : قرآن فرموده کل شئ هالک الا وجهه .
اگر کل عالم با خدا وحدت داشته باشد پس بخشی از خدا هلاک می شود!! ؟

ثانیاً : مخلوق محتاج ، غیر از خالق غنی است .

ثالثاً : محاکمه مخلوق در قیامت محاکمه بخشی از خدا است!

رابعاً : همه ۱۲۴ هزار پیامبر این وحدت وجود را نفی کرده اند و فرموده اند یک خالق دائمی  هست باقی مخلوق محکوم به فنا.
این فرمایش جناب دینانی مال چند تا صوفی است در کتاب و سنت اثری از آن نیست.

خیالات صوفی یک مقوله است و کتاب و سنت مقوله دیگر.
خیالات صوفی اسلام نیست.
کتاب و سنت اسلام است .
ارکان تصوف روی روایات جعلی است که در یک دهه از طریق شبکات جهانی در ضمن چند صد ساعت مستنداً افشا کردیم.

بطوری که حتی یک موردش را نتوانستند ردّ کنند.
متصوفه مخترع اهل کتاب است و کتاب تورات تحریف شده هم معاد ندارد.
هر چه هست این دنیا است.
این یکی از زمینه های اختراع و رشد تفکر وحدت وجود شده است.
کَلّه صوفی مهبط الوحی نیست . مهبط الخیال است .
هدف تصوف سازان اصلی و اولیه در صدر اسلام حذف صریح اهلبیت از واسطه گری در تفسیر اسلام بود تا نفس اماره و لوامه خود را هم سطح انبیا معرفی کنند ، لذا صوفی ها گفتند :

باعبادت نی توان الله شد --- می توان موسی کلیم الله شد.

من هم جواب دادم :
با عبادت می توان تنها عبید الله شد -----
نی توان حتی گِلیم الله شد.



کانال مشکات در ایتا.............👇
https://eitaa.com/meshkat_ahlebeit


کانال مشکات در تلگرام👇

https://www.tg-me.com/mousavizanjany
2025/07/05 15:58:49
Back to Top
HTML Embed Code: