Telegram Web Link
🔴 مساوات: زنگزور و حسینیون، دو پیش‌شرط برای بهبود روابط

خبرگزاری مساوات، رسانهٔ غیررسمی رژیم علیف، گفت:
🔹«ایران برای بهبود روابط باید به #کریدور_زنگزور رضایت داده و حسینیون (شاخهٔ مقاومت آذربایجان که حاج‌قاسم آن را تأسیس کرد) را تحویل باکو بدهد.»

🔹این خبرگزاری ادامه داد: «ایران پس از حوادث لبنان و سوریه و ظهور قدرت ترکیه در منطقه، دیگر سازکاری برای مقاومت ندارد.»

🔹این رسانه تاکید کرد: «بنابراین، اظهارات حکمت حاجی‌اف مبنی بر اینکه «هیچ تهدیدی از سوی آذربایجان متوجه ایران نخواهد شد»، بیانگر افزایش نقش آذربایجان در محاسبات امنیتی تهران است.»

مگسی بر فیلی نشست و پس از مدتی گفت: «من رفتم!» فیل پاسخ داد: «آمدنت کی بود، که رفتنت مهم باشد»

حکایت رژیم علیف هم همین است، اساساً کی تهدیدی داشتی که رفع آن اهمیتی داشته باشد.

🆔️@international_Qafqaz
☄️ نشریه JNS اسرائیل:

همه می دانند که اسرائیل نزدیک ترین متحد ایالات متحده در خاورمیانه و ایالات متحده نزدیک ترین دوست اسرائیل در جهان است. با این حال، بسیاری نمی دانند که آذربایجان دومین دوست صمیمی اسرائیل (پس از ایالات متحده) است.

مرکز مطالعات آذربایجان
دیدار نتانیاهو با حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهور آذربایجان


بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از حکمت حاجی اف، دستیار رئیس جمهور آذربایجان - رئیس بخش سیاست خارجی ریاست جمهوری استقبال کرد.

سفارت آذربایجان در رژیم صهیونسیتی این اطلاعات را در حساب کاربری «X» خود به اشتراک گذاشته است.

گزارش شده است که در این دیدار طرفین در خصوص همکاری های دوجانبه آذربایجان و اسرائیل و همچنین رویدادهای در حال وقوع در منطقه گفتگو کردند.


#سوء_تفاهم 

مرکز مطالعات آذربایجان
سیستم آموزشی آذربایجان در دست یهودیان

کتاب های درسی آذربایجان نشان دهنده حمایت فزاینده از اسرائیل و احترام به یهودیان است.

این جمله در گزارشی که توسط IMPACT-se (موسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس) تهیه شده در خبرگزاری JNS رژیم صهیونیستی آمده است.

این گزارش را به شرح زیر تقدیم شما می کنیم:

آذربایجان اولین کشوری با جمعیت اکثریت مسلمان بود که در کتاب‌های درسی خود به مباحث «یهودی‌ستیزی» پرداخته است. یک اندیشکده بریتانیایی روز پنجشنبه گذشته گفت که این کتاب‌های درسی چهره‌ای مثبت از یهودیان و اسرائیل معرفی می‌کند.

در این گزارش با عنوان «اسرائیل و یهودیان در نظام آموزشی آذربایجان» به بررسی نظام آموزشی این کشور که عمدتاً شیعه هستند و یکی از آخرین نمونه های روابط دوستانه آذربایجان و اسرائیل به شمار می رود، می پردازد.
گزارش IMPACT-se (مؤسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس) مستقر در لندن، تصویر مثبت یهودیان و اسرائیل را در کتاب های درسی آذربایجان برجسته می کند. علاوه بر این، به طور خاص اشاره می کند که هولوکاست به عنوان یک نسل کشی جمعی شناخته می شود که در آن شش میلیون یهودی به قتل رسیدند.
بر اساس این مطالعه، کتاب های درسی آذربایجان که ایده های تنوع و تساهل و همچنین هویت ملی سکولار و فراگیر را ترویج می کنند، عاری از رگه هایی از اسلام گرایی و رادیکالیسم هستند و درگیری اسرائیل و فلسطین را به صورت متعادل ارائه می کنند.
این گزارش که 53 کتاب درسی مورد استفاده در برنامه درسی ملی آذربایجان را ارزیابی می کند، به «پیشرفت امیدوارکننده» اشاره می کند. به ویژه، به‌روزرسانی‌های سال تحصیلی 2024-25 بر حذف روایت‌های ضد اسرائیلی از کتاب‌های درسی تأکید دارد.
یک نکته قابل توجه این است که برنامه درسی آذربایجان به موضوع یهودی ستیزی می پردازد، در مورد هولوکاست آموزش می دهد و بی قید و شرط هر دو رویداد را محکوم می کند.
بر اساس این مطالعه، یهودی ستیزی به صراحت در کتاب تاریخ پایه نهم تعریف شده است و آذربایجان را به اولین کشور مسلمان نشین تبدیل می کند که این مفهوم را در برنامه درسی گنجانده است.
در این گزارش آمده است:
گنجاندن وقایع تاریخی مانند «ماجرای دریفوس» و آزار و اذیت یهودیان در روسیه تزاری در کتاب‌های درسی نظام آموزشی آذربایجان به درک عمیق‌تر دانش‌آموزان از یهودستیزی کمک می‌کند.»
کتاب‌های درسی جدید، ریشه‌های مناقشه اسرائیل و فلسطین را به‌عنوان نپذیرفتن طرح تقسیم سازمان ملل از سوی کشورهای عربی در سال 1947 توضیح می‌دهند و از شکست‌های نظامی کشورهای عربی با پیوند دادن آن‌ها با فساد و عقب ماندگی فناوری انتقاد می‌کنند.
علاوه بر این، در مورد اراضی تحت کنترل اسرائیل، از اصطلاحات «تسخیر شده» یا «کنترل گرفته شده» به جای «اشغال شده» استفاده می شود.
مارکوس شف، مدیر اجرایی IMPACT-se می گوید: «کتاب های درسی به صراحت ارزش های اسلام گرای افراطی را که توسط همسایه نزدیکشان، ایران ترویج می شود، رد می کنند.
در این گزارش همچنین آمده است: "در عوض، آنها تساهل، تنوع و احترام واقعی را برای یهودیان و همچنین اسرائیل ترویج می کنند. این می تواند به عنوان یک الگوی مهم برای بسیاری از کشورهای با اکثریت مسلمان دیگر باشد."

مرکز مطالعات آذربایجان
مرکز مطالعات آذربایجان
سیستم آموزشی آذربایجان در دست یهودیان کتاب های درسی آذربایجان نشان دهنده حمایت فزاینده از اسرائیل و احترام به یهودیان است. این جمله در گزارشی که توسط IMPACT-se (موسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس) تهیه شده در خبرگزاری JNS رژیم صهیونیستی آمده…
از اوایل سال 2000، در درس‌های تاریخ جمهوری آذربایجان، سرزمین‌های ایران را به‌عنوان سرزمین‌های آذربایجان اشغال شده توسط فارس‌ها نشان می‌دهند. از آن سال‌ها، برندا شفر افسر موساد کتاب‌هایی درباره هویت ملی مردم آذربایجان نوشته و سخنرانی‌هایی در این زمینه در دانشگاه‌ها ترتیب داده است. اما متاسفانه در ایران، به این حقایق تلخ درباره جمهوری آذربایجان پرداخته نمی‌شود.

مرکز مطالعات آذربایجان
خبرگزاری JNS: روابط با آذربایجان برای اسرائیل اهمیت راهبردی دارد

روابط با آذربایجان برای اسرائیل از اهمیت راهبردی برخوردار است، زیرا آذربایجان 428 مایلی (688 کیلومتر) مرز مشترک با ایران دارد که ده ها میلیون آذربایجانی در آن زندگی می کنند. این روابط به عنوان یک کانال مهم برای اسرائیل، هم از نظر انتقال اطلاعات و هم به عنوان تامین‌کننده بیش از یک سوم نیازهای نفتی این کشور را را برعهده دارد.
در عین حال آذربایجان یکی از خریداران اصلی تجهیزات نظامی اسرائیل است و این تسلیحات نقش بسزایی در جنگ باکو با رقیب اصلی خود یعنی ارمنستان در سال 2020 داشت.

نکته: همانطور که نشریه اشاره می کند، از این منظر، آذربایجان قبل از هر چیز برای ضربه زدن به ایران از طرف اسراییل دارای اهمیت است. اسرائیل طی سال‌های گذشته بارها از خاک آذربایجان علیه ایران برای مسائل امنیتی و درگیری‌های قومی سوءاستفاده کرده است که به روابط همسایگی آسیب جدی وارد کرده است.

مرکز مطالعات آذربایجان
حمله جدید هکرها به سایت‌های آذربایجان - "انتقام کودکان غزه را می‌گیریم"

سایت رسمی سینماهای زنجیره‌ای «پارک سینما» (park cinema) فعال در آذربایجان مورد حمله قرار گرفت.

گروه هکری «پایتون» (PYTHON SQUAD) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و با صدور پیام زیر به دولت آذربایجان هشدار داد:

🔹 دلیل این عملیات هکری کمک‌های همه‌جانبه دولت آذربایجان به رژیم کودک‌کش اسرائیل از جمله تأمین سوخت رژیم صهیونیستی است.

بدین وسیله ما از دولت آذربایجانی که در کشتار کودکان مظلوم و بی‌گناه غزه دست داشتند، انتقام می‌گیریم!

🫵 🇦🇿

🌐 سایت‌های مورد حمله:

🎯 https://parkcinema.az
🎯 https://mobile.parkcinema.az


📶 شواهد حمله:

https://check-host.net/check-report/2372854dka29



مرکز مطالعات آذربایجان
🎲 جمهوری آذربایجان در تلاش برای میانجی‌گری بین اسرائیل و ترکیه

🔻 روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارش خود به این موضوع پرداخته است. بخش‌هایی از این گزارش را در ادامه ارائه می‌کنیم:

یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان اظهار داشته است که آذربایجانی‌ها تلاش می‌کنند تا "سوءتفاهمات میان متحد راهبردی ما، ترکیه، و شریک راهبردی‌مان، اسرائیل، را کاهش دهند." باکو معتقد است که حفظ نفوذ آنکارا در دمشق به نفع اسرائیل نیز خواهد بود.

اسرائیل عملیات نظامی و پیام‌های دیپلماتیک خود را در سوریه شدت می‌بخشد، در حالی که جمهوری آذربایجان سعی در جلوگیری از رویارویی با ترکیه دارد.

در دو هفته گذشته، اسرائیل هم حملات نظامی خود در سوریه را افزایش داده و هم پیام‌های دیپلماتیک خود را تشدید کرده است. این موضوع خطر درگیری با ترکیه، که حامی رژیم جدید دمشق محسوب می‌شود، را افزایش داده و زمینه‌ای برای میانجی‌گری جمهوری آذربایجان فراهم کرده است.

در پایان ماه گذشته، تنش‌ها افزایش یافته است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد که کشورش اجازه نخواهد داد که نیروهای رژیم جدید سوریه وارد جنوب دمشق شوند. علاوه بر این، حملات هوایی اسرائیل موجب کشته شدن افراد متعددی شد و اعتراضات ضداسرائیلی در سوریه را برانگیخت.

در چنین شرایطی، جمهوری آذربایجان که روابط نزدیکی با هر دو کشور، اسرائیل و ترکیه دارد، تلاش می‌کند تا میان آنها سازش ایجاد کرده و از درگیری جلوگیری نماید.

با این حال، منابع آگاه از مواضع دولت جمهوری آذربایجان می‌گویند که تلاش اسرائیل برای محدود کردن نفوذ ترکیه در سوریه، به‌ویژه پس از سقوط رژیم بشار اسد در ماه دسامبر، غیرواقع‌بینانه است. در حالی که اسرائیل از کردهای سوریه حمایت می‌کند، وزیر امور خارجه این کشور، گدعون ساعر، پس از سقوط رژیم اسد، جامعه بین‌المللی را به حمایت از اقلیت کردها فراخوانده است.

در همین حال، جمهوری آذربایجان تلاش اسرائیل برای حفظ حضور روسیه در سوریه را "طرحی محکوم به شکست" می‌داند. باکو بر این باور است که روسیه قصد ماندن در سوریه را ندارد و حتی اگر بخواهد حضور خود را حفظ کند، تنها طرفی که می‌تواند با آن مذاکره کند، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه خواهد بود.

🔸 نقش جمهوری آذربایجان در کاهش تنش میان اسرائیل و ترکیه

راسم موسی‌بایوف، نماینده مجلس جمهوری آذربایجان و عضو گروه دوستی پارلمانی اسرائیل-آذربایجان، در گفت‌وگو با هاآرتص گفته است:
"اگر بتوانیم سوءتفاهمات میان متحد راهبردی خود، ترکیه، و شریک راهبردی‌مان، اسرائیل، را کاهش دهیم، این کار را انجام خواهیم داد."

اما رویکرد جمهوری آذربایجان در مورد حمایت از کردها متفاوت است. موسی‌بایوف یادآور شده است که اسرائیل در گذشته به ترکیه در دستگیری عبدالله اوجالان کمک کرده بود.

او همچنین افزود:
"امروز، همه در ترکیه می‌دانند که اسرائیل به‌طور فعال از پ‌ک‌ک در مبارزه تروریستی علیه دولت ترکیه حمایت می‌کند. این مسئله‌ای است که ترکیه هرگز آن را نخواهد بخشید."

او هشدار داد که اگر اسرائیل به دنبال عادی‌سازی روابط با ترکیه و جلوگیری از درگیری است، باید از ایده ایجاد یک دولت کردی به‌عنوان نیرویی مخالف ترکیه و ایران صرف‌نظر کند:
"این اتفاق نخواهد افتاد – حتی اگر آمریکایی‌ها از این طرح حمایت کنند. ایران و ترکیه این تلاش‌ها را سرکوب خواهند کرد."

🔸 دیپلماسی فعال جمهوری آذربایجان در اسرائیل

حکمت حاجی‌اف، مشاور ارشد رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در امور سیاست خارجی، در ماه‌های اخیر دو بار به اسرائیل سفر کرده است. نخستین سفر او هم‌زمان با سقوط رژیم بشار اسد انجام شد. در این سفرها، او با گدعون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل، و اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور این کشور، دیدار کرد.

فرهاد ممدوف، رئیس مرکز تحقیقات قفقاز جنوبی و مدیر سابق مرکز تحقیقات استراتژیک وابسته به ریاست جمهوری آذربایجان، اظهار داشت:
"جمهوری آذربایجان خواهان روابط سیستماتیک و منظم میان اسرائیل و ترکیه است."

او افزود:
"ما علاقه‌مندیم که میان متحد خود (ترکیه) و نزدیک‌ترین شریک خود (اسرائیل)، خصومت و دشمنی وجود نداشته باشد."

🔸 چشم‌انداز روسیه در سوریه و نقش ترکیه

ممدوف معتقد است که تلاش روسیه برای حفظ پایگاه‌های خود در سوریه بی‌معنی است. او می‌گوید:
"ترکیه در حال محدود کردن نفوذ روسیه در سوریه است و مسکو مجبور شده است برای حفظ حضور خود در مدیترانه شرقی، با آنکارا مذاکره کند."

وی اضافه کرد:
"پایگاه‌های روسیه در سوریه دیگر پایگاه نیستند؛ آنها در واقع گروگان هستند. روسیه هیچ راه خروجی ندارد. در گذشته، می‌توانست از طریق سوریه و عراق پرواز کند، اما اکنون این مسیرها بسته شده‌اند و ترکیه نیز اجازه عبور کشتی‌ها و هواپیماهای نظامی روسیه را نمی‌دهد. روسیه هیچ گزینه جایگزینی ندارد.
آنها در آنجا گیر افتاده‌اند و نمی‌دانند چگونه خارج شوند.".
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مرکز مطالعات آذربایجان
🎲 جمهوری آذربایجان در تلاش برای میانجی‌گری بین اسرائیل و ترکیه 🔻 روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارش خود به این موضوع پرداخته است. بخش‌هایی از این گزارش را در ادامه ارائه می‌کنیم: یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان اظهار داشته است که آذربایجانی‌ها تلاش می‌کنند…
🔸 ترکیه، عاملی برای ثبات در منطقه و به نفع اسرائیل

مقامات جمهوری آذربایجان تأکید دارند که حضور ترکیه در سوریه باعث ثبات و وحدت منطقه خواهد شد و در نتیجه، به نفع اسرائیل خواهد بود. با این حال، اسرائیل همچنان به ترکیه و رژیم جدید سوریه اعتماد ندارد.

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رسانه‌های جمهوری آذربایجان همچنان به اجرای دستورات اربابان صهیونیست خود ادامه می‌دهند

آن‌ها کشتار وحشیانه هزاران علوی بی‌گناه، از جمله زنان، کودکان و سالمندان، به دست تکفیری‌های تحت حمایت ترکیه را لاپوشانی کرده و این جنایات هولناک را با عنوان "کشته شدن اسدی‌ها توسط نیروهای دولتی" جلوه می‌دهند.

مرکز مطالعات آذربایجان
Audio
🎲 من کجا خوابم برد؟ یه چیزی دستم بود! کجا از دستم رفت؟

🔹 این فایل صوتی، در اصل ویدیویی بود که توسط شبکه "سحر آذری" منتشر شده بود.

🔻 در این فایل، انتقاداتی به جمهوری آذربایجان وارد شده که ترجمه آن را می‌آوریم:

🔸 افرادی که از جمهوری آذربایجان در مورد نداشتن مدرسه به زبان مادری برای ملت آذربایجان در ایران و به دار آویختن و کشتن مردم آذربایجان در ایران سخن می‌گویند، در صداقت هم‌بستگی خود مورد تردید قرار می‌گیرند.
🔸 اگر آن‌ها در همبستگی خود صمیمی هستند، باید ابتدا دشمن مشترک‌مان، اسرائیل را از کشور خود بیرون کنند؟!
🔸 در جمهوری آذربایجان ۱۰ میلیون نفر با برنامه جاسوسی پگاسوس تحت نظر هستند و ۴۰ میلیون نفر تهدید می‌شوند و قهرمانان‌شان ترور می‌شوند.
🔸 جمهوری آذربایجان از باکو به اسرائیل سوخت می‌رساند و از آن حمایت می‌کند.
🔸 وقتی در ایروان آهنگ قره‌باغ خوانده می‌شود، آذربایجانی‌های ایران «هم‌وطن» تلقی می‌شوند، اما وقتی آذربایجانی‌های ایران با اسرائیل مبارزه می‌کنند، «دشمن» محسوب می‌شوند.
🔸 به کسانی که دیروز اسب‌های تزار و شوروی را نعل می‌کردند و امروز به جنگنده‌های اسرائیلی سوخت می‌دهند، نیازی نداریم و یا به هم‌وطنانی که زمانی از مسکو و امروز از تل‌آویو دستور می‌گیرند، نیاز نداریم.

✍️ سردبیر:
این فیلم شبکه سحر مرا به یاد شعری از مرحوم حسین پناهی انداخت که می‌گفت: نازی مُرد، آن همه دویدن و سراب، این همه درخشش و سیاه، تا کجا من اومدم؟! چطوری برگردم؟چه درازه سایه‌ام، چه کبوده پاهام... من کجا خوابم برد؟ یه چیزی دستم بود! کجا از دستم رفت؟

🔹 آقایان درباره جمهوری آذبایجان باور کنیم که «نازی مُرده و آن‌چه دست‌مان بوده از دست‌مان رفته...» حالا باید دنبال راهی باشیم که «نازی» را به ما برمی‌گرداند و آن هم با وجود این لابی‌ها محاله و لذا اقدام اساسی لازم است، خائنانی که به آن‌ها مؤسسات رسانه‌ای دادیم و بودجه بیت‌المال را در اختیارشان گذاشته‌ایم و با آن‌ها مهربانانه برخورد می‌کنیم و به دل‌سوزان تنش‌زا می‌گوییم، کار ما را تمام خواهد کرد...
🔹 نمی‌خواهم القای ناامیدی کنم، ولی ما باید برگردیم به خودمان و لازم است که هوشیاری خود را بازیابی کرده و ارزیابی مجدد انجام دهیم... زیاد سخت نیست، فقط کافی‌ست به فعالین دلسوز حوزه قفقاز اعتماد داشته باشیم... جلوی پروژه ۳۰ ساله#کاح را بگیریم.
این #کاح یک پروژه ضدایرانی است. (اگر آن را صهیونیستی نخوانیم...)
این پروژه در خیلی جاها نفوذ کرده و به شدت تبیین‌گران را با کلیدواژه #تنش_زا تخریب و تضعیف می‌کند، و خدا می‌داند که چقدر مرموزانه خباثب و دشمنی دارد با امثال «مرکز مطالعات آذربایجان»؟!
🔹 هرجا بروی می‌بینی مهره‌های پدرسوخته آن حسینیون را تخریب می‌کنند، علیه مرکز مطالعات حرف می‌زند، توطئه‌چینی می‌کنند، دنبال حکم ارتداد هستند، اگر ترسش نباشد، سردبیر را هم تخریب می‌کنند، ولی بدانید که خدای ناکرده اگر موفق شود که حسینیون را حذف کند (که إن‌شاءالله این آرزو را با خود به گور می‌برد)، مطمئن باشید سراغ ضیاءالصالحین‌ها هم خواهد آمد...

🔹 عزیزان باور کنید آنقدر با نفوذ پروژه #کاح در ایران مسئولین ما را به خواب زمستانی حواله کردند که آن سوی مرز براندا شافر روی فکر و اذهان مردم آذربایجان شخم زد، طوری که اصلاً اسرائیل برای مردم آذربایجان دوست شده و ایران دشمن!!!
🔹 شما از کدام دشمن مشترک حرف می زنید؟!
🔹 اگر به رفقای‌مان برنخورد، این یک نوع شکست اطلاعاتی است و از آن باید عبرت‌ها بگیریم؛
ولی مع‌الاسف نه‌تنها از این شکست درس نمی‌گیریم، بلکه لابی‌های الهام علی‌اف در داخل ایران با هزاران بهانه تقلا می‌کنند دفتر «مرکز مطالعات آذربایجان» را هم تعطیل کنند؛ یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های رسانه‌ای مدافع ایران را!!!
آنهایی که سعی می‌کنند حقایق را به مردم آذربایجان برسانند و تحلیل‌های سیاسی و روشنگری‌ها ارائه می‌دهند.

🔹 لذا این خائنان که ۳۰ سال با حمایت حلقه‌های بالای در کشور، خطر اسرائیل را در داخل آذربایجان پنهان کرده بودند، خود را «مسئول آذربایجان» یا «متخصص امور آذربایجان» می‌نامند.
خدا می‌داند که چقدر این خائنان اصرار دارند تا دستورات علی‌اف را اجرایی و پیاده‌سازی کنند!!!
آیا همه این جریانات تصادفی است؟!!
انصافاً کمی تعقل هم خوب است... فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ

#پروژه_کاح

©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |

🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا استیو ویتکاف، روز گذشته به باکو سفر کرد

🔻 این سفر در گزارش نشریه «The Jerusalem Post» به‌عنوان گامی دیپلماتیک که به‌خوبی میان اسرائیل، آمریکا و آذربایجان هماهنگ شده، ارزیابی شده است.

🔹 بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی روسیه «RIA»، هواپیمای ویتکاف حوالی ساعت ۲:۰۰ بامداد روز گذشته از فرودگاه ونوکووای مسکو به پرواز درآمد و چند ساعت بعد در باکو فرود آمد. کرملین این دیدار را به‌طور رسمی تأیید نکرده است، اما برخی منابع ادعا می‌کنند که دیداری پشت درهای بسته میان ویتکاف و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، انجام شده است.

🔹 منابعی که در روابط اسرائیل و آذربایجان نقش دارند، می‌گویند هماهنگی این سفر پس از ۵ مارس شدت گرفت. در آن روز، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در کنست بر تعهد اسرائیل به شراکت سه‌جانبه میان اسرائیل، آمریکا و آذربایجان تأکید کرد.

🔸  چه عواملی در پس این سفر قرار دارد؟

۱. اظهارات نتانیاهو: نخست‌وزیر اسرائیل بر اهمیت استراتژیک آمریکا و آذربایجان تأکید کرده است.

۲. نامه خاخام‌های یهودی: خاخام‌های عالی‌رتبه در نامه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار گسترش پیمان ابراهیم و تقویت روابط اسرائیل-آمریکا-آذربایجان شده‌اند.

۳. چشم‌اندازهای دیپلماتیک: باکو ممکن است نقش میانجی میان آمریکا و روسیه را ایفا کند. دو ماه پیش، مرکز مطالعات راهبردی بگین-سادات اسرائیل (BESA Center) سند دیپلماتیکی منتشر کرد که می‌توانست به آذربایجان چنین نقشی بدهد.

🔸 آیا باکو می‌تواند میان آمریکا و روسیه میانجی‌گری کند؟

🔹 این موضوع که در رسانه‌های اسرائیل و آمریکا به‌طور گسترده مورد بحث قرار گرفته، فعالیت‌های دیپلماتیک در باکو را بیش از پیش مهم کرده است. سفر ویتکاف از مسکو به باکو، ارزیابی کارشناسان درباره نقش مهم آذربایجان در دیپلماسی جهانی را تقویت کرده است.

🔹 در حال حاضر، محافل دیپلماتیک با دقت تحولات در باکو را دنبال می‌کنند تا ببینند این روابط سه‌جانبه به چه سمتی پیش خواهد رفت و آیا آذربایجان واقعاً می‌تواند نقش میانجی مورد انتظار را ایفا کند یا نه.

شایان ذکر است که چند روز پیش، بریتانیا برای نخستین بار وابسته نظامی خود را در آذربایجان منصوب کرده است.

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مرکز مطالعات آذربایجان
نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا استیو ویتکاف، روز گذشته به باکو سفر کرد 🔻 این سفر در گزارش نشریه «The Jerusalem Post» به‌عنوان گامی دیپلماتیک که به‌خوبی میان اسرائیل، آمریکا و آذربایجان هماهنگ شده، ارزیابی شده است. 🔹 بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی روسیه «RIA»،…
خاخام اعظم: آذربایجان باید به پیمان ابراهیم بپیوندد تا سایر کشورها نیز از آن پیروی کنند — مصاحبه

🔻 خاخام اعظم توضیح داد که سایر کشورها "می‌توانند از آذربایجان یاد بگیرند که چگونه با اسرائیل مذاکره کرده و روابط برقرار کنند."
آذربایجان باید با پیوستن به پیمان ابراهیم به الگویی برای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز تبدیل شود و سایر کشورهای مسلمان را به پیوستن به این توافق ترغیب کند — این سخن را خاخام اعظم یهودیان سفاردی آذربایجان، زمیر عیسایف، روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه «The Jerusalem Post» در کنفرانس "صدای مردم" بیان کرد.
🔹 خاخام، که یکی از ۱۵۰ نماینده حاضر در این همایش بود، توضیح داد که سایر کشورها "می‌توانند از آذربایجان بیاموزند که چگونه با اسرائیل مذاکره کرده و روابط برقرار کنند."
🔹 عیسایف تأکید کرد: "روابط آذربایجان با اسرائیل نمونه‌ای از هم‌زیستی یهودیان و مسلمانان است. آذربایجان می‌تواند تجربیات خود را به اشتراک بگذارد." وی افزود: "فکر می‌کنم ما باید از این مدل چندفرهنگی و هم‌زیستی که در آذربایجان وجود دارد، بهره ببریم و آن را با سایر کشورها، به‌ویژه کشورهای مسلمان، به اشتراک بگذاریم. مدل آذربایجان به ما نشان می‌دهد که راه دیگری نیز ممکن است — اینکه با هم زندگی کنیم، با هم پیشرفت کنیم و رشد کنیم."

🔸 پیمان ابراهیم تنها در مورد همکاری اقتصادی و امنیتی نیست

🔹 به گفته عیسایف، اگرچه آذربایجان دهه‌هاست که روابط خوبی با اسرائیل دارد، اما پیمان ابراهیم فقط به همکاری اقتصادی و مسائل امنیتی محدود نمی‌شود.

🔹 هفته گذشته، سیمون موشیاشویلی، عضو حزب شاس در کنست، با اشاره به خاخام باکو در جلسه‌ای در کنست، پیشنهاد ارتقای روابط استراتژیک اسرائیل و آذربایجان و الحاق آذربایجان به پیمان ابراهیم را ارائه کرد.

🔹 عیسایف با قدردانی از این پیشنهاد گفت که بر اساس اطلاعات "کانال کنست"، دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرده است که برای گسترش روابط سه‌جانبه میان اسرائیل، آذربایجان و آمریکا همه اقدامات ممکن را انجام می‌دهد.

🔸 آذربایجان می‌تواند الگویی برای سایر کشورهای مسلمان باشد

🔹 عیسایف ادعا می‌کند که آذربایجان می‌تواند برای سایر کشورهای مسلمان الگو باشد، زیرا در این کشور یهودستیزی وجود ندارد.
او می‌گوید: "۲۵,۰۰۰ تا ۳۰,۰۰۰ یهودی که در این کشور زندگی می‌کنند، می‌توانند با کیپا (کلاه مذهبی یهودیان) در خیابان قدم بزنند و در فضای باز بنشینند — هم‌چنین گردشگران اسرائیلی که به باکو می‌آیند، این شهر را بسیار دوست دارند و در آن احساس امنیت می‌کنند. به همین دلیل، آذربایجان مکانی بسیار منحصربه‌فرد است."

🔹 با این حال، خاخام اذعان می‌کند که قرار گرفتن آذربایجان در مرز با ایران باعث ایجاد نگرانی‌هایی در مورد احتمال دخالت دولت‌های خارجی شده است.

🔹 پس از کشتار ۷ اکتبر، مدارس، کنیسه‌ها و مهدکودک‌های جامعه یهودی اقدامات امنیتی بیشتری اتخاذ کردند، اما عیسایف تصریح کرد: "دولت آذربایجان تمام تلاش خود را می‌کند تا زندگی ما را تا حد امکان امن نگه دارد. ما هیچ تفاوتی با دوران قبل از ۷ اکتبر احساس نمی‌کنیم."
عیسایف تأکید کرد که سطح آگاهی درباره یهودیان و اسرائیل در آذربایجان افزایش یافته است. در ماه فوریه، پژوهش IMPACT-se نشان داد که در کتاب‌های درسی آذربایجان به یهودیان با احترام نگریسته شده، تعریف یهودستیزی ارائه شده، هولوکاست محکوم شده و مناقشه اسرائیل و فلسطین به شکلی متعادل‌تر ارائه شده است.

🔹 عیسایف گفت: "این بسیار مهم است، زیرا آموزش نسل آینده مسئله‌ای حیاتی است. بسیاری از مشکلات ما با کشورهای دیگر یا با فلسطینی‌های غزه از آموزش آنها و یاد دادن نفرت از یهودیان به کودکان‌شان نشأت می‌گیرد."

🔹 او معتقد است که آموزش شهروندان برای احترام به یکدیگر و حمایت از هم بسیار مهم است. این امر نه تنها از آموزش بلکه از فرهنگ و سنت‌های آذربایجان نیز سرچشمه می‌گیرد.
عیسایف در پایان افزود: "شهروندان یهودی آذربایجان بخش بسیار فعالی از کشور هستند."

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
خاخام‌های سرشناس از ترامپ درخواست می‌کنند: آذربایجان را در پیمان ابراهیم بگنجانید

🔻 رهبری این درخواست را خاخام ماروین هیر، بنیان‌گذار مرکز سیمون ویزنتال، و خاخام الی عبادی بر عهده دارند.

🔹 در روزهای اخیر، ده‌ها خاخام برجسته با تجربه‌ی دیپلماتیک نامه‌ای به رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، ارسال کرده‌اند و خواستار پیوستن آذربایجان، کشوری با اکثریت مسلمان، به چارچوب توافقنامه‌های ابراهیم شده‌اند.

🔹 این ابتکار به رهبری خاخام ماروین هیر، بنیان‌گذار مرکز سیمون ویزنتال، و خاخام الی عبادی، خاخام ارشد امارات متحده عربی و دوست شخصی جرد کوشنر، معمار توافقنامه‌های ابراهیم و داماد ترامپ، انجام شده است.

🔹 از امضاءکنندگان این نامه، می‌توان به خاخام آریه رالباق، رئیس دادگاه خاخام‌های اتحاد خاخام‌های آمریکا و کانادا اشاره کرد. این سازمان تقریباً ۲۰۰ خاخام فوق‌ارتدکس و اعضای اتحاد خاخام‌های صهیونیست را در بر می‌گیرد.

🔸 نکات اصلی نامه خاخام‌ها:
🔹 کشورهایی که به پیمان ابراهیم پیوسته‌اند، از حمایت گسترده سیاسی و اقتصادی آمریکا بهره‌مند شده‌اند.
با وجود اینکه آذربایجان قابل‌اعتمادترین شریک مسلمان اسرائیل و متحد مهم آمریکا در خاورمیانه است، تاکنون از چنین حمایتی برخوردار نشده است.
🔹 باکو هم‌چنان تحت تحریم‌های "ماده ۹۰۷" از سوی آمریکا قرار دارد. این ماده کمک‌های مستقیم آمریکا به آذربایجان را محدود می‌کند.
خاخام‌ها تأکید دارند که شراکت ۳۰ ساله آذربایجان و اسرائیل بدون هیچ‌گونه تأثیر خارجی شکل گرفته است.
لغو ماده ۹۰۷ گامی مهم در جهت به رسمیت شناختن و حمایت از آذربایجان توسط آمریکا خواهد بود.

🔵 خاخام ماروین هیر (که در مراسم تحلیف ترامپ در سال ۲۰۱۷ سخنرانی کرد و توسط مجله "Newsweek" به‌عنوان "تأثیرگذارترین خاخام آمریکا" انتخاب شد) تأکید کرده است که ورود آذربایجان به توافقنامه‌های ابراهیم، اهمیت این توافقات را افزایش داده و نشان خواهد داد که همکاری فراتر از تفاوت‌های دینی و سیاسی امکان‌پذیر است.

🟠 خاخام دکتر الی عبادی نیز با تأکید بر اهمیت استراتژیک آذربایجان گفته است که این کشور تأمین‌کننده‌ی مهم انرژی برای اسرائیل و پلی میان شرق و غرب به شمار می‌رود. او خاطرنشان کرد که آذربایجان طی سه دهه‌ی گذشته متحدی وفادار برای اسرائیل بوده و علی‌رغم فشارهای وارده از سوی دنیای اسلام، از حمایت از اسرائیل عقب‌نشینی نکرده است.

🔸 آذربایجان به‌عنوان الگویی منحصربه‌فرد در جهان اسلام
🔹 آذربایجان به‌عنوان کشوری سکولار با اکثریت شیعه، نمونه‌ای منحصربه‌فرد از هم‌زیستی هماهنگ ادیان و فرهنگ‌های مختلف ارائه می‌دهد.
خاخام‌ها اشاره کردند که جامعه‌ی یهودی آذربایجان در فضایی از احترام و برادری زندگی می‌کنند؛ موضوعی که رئیس‌جمهور الهام علی‌اف نیز بر آن تأکید کرده است.

🔸 نقطه عطف مهم
🔹خاخام‌ها تأکید کرده‌اند که پیمان ابراهیم تحت رهبری ترامپ به واقعیت پیوست و اکنون او قصد دارد این توافق را گسترش و تحکیم بخشد.
👇 در این نامه آمده است:
"سیاست و دیدگاه شما، جناب رئیس‌جمهور، باعث تحولات انقلابی در خاورمیانه شده است. تحت رهبری شما، پیمان ابراهیم به واقعیت تبدیل شد و اکنون شما در تلاش هستید کشورهای بیشتری را به این توافق ملحق کنید. ما باور داریم که پیوستن آذربایجان به این توافق، به عنوان متحدی قابل‌اعتماد که در امنیت منطقه‌ای اسرائیل نقش حیاتی دارد، به ایجاد صلح پایدارتر در خاورمیانه کمک خواهد کرد."

🔸 نگرانی ایران
🔹 به گفته‌ی جامعه‌ی یهودیان و کارشناسان روابط بین‌الملل، پیوستن آذربایجان به پیمان ابراهیم می‌تواند نقطه‌ی عطفی در روابط استراتژیک خاورمیانه باشد.
این موضوع باعث نگرانی ایران نیز شده است.
این هفته، روزنامه‌ی "Iran Daily" مقاله‌ای با عنوان "افزایش حضور اسرائیل در آذربایجان مایه نگرانی است" منتشر کرد که نشان می‌دهد پیوستن آذربایجان به پیمان ابراهیم می‌تواند تأثیر چشم‌گیری بر سیاست منطقه‌ای داشته باشد.

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رژیم صهیونیستی و آذربایجان توافق‌نامه استراتژیک انرژی امضا خواهند کرد.
شرکت دولتی نفت کشور قفقاز در سواحل سرزمین های اشغالی به دنبال گاز طبیعی خواهد گشت.
 
نشریه JNS رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت :به گزارش وزارت انرژی و زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی در روز یکشنبه، رژیم صهیونیستی روز دوشنبه مجوز اکتشاف گاز را به شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (SOCAR) اعطا خواهد کرد.
 
این توافق گامی جدید است که انتظار می‌رود امنیت انرژی رژیم صهیونیستی را تقویت کرده و نشانه دیگری از روابط دوستانه بین دولت یهود و آذربایجان، کشوری با اکثریت شیعه، باشد.
 
توافق اکتشاف گاز در مراسمی در دفتر وزیر انرژی رژیم صهیونیستی، الی کوهن، طی سفر میکاییل جباروف، وزیر اقتصاد آذربایجان و رئیس SOCAR به رژیم صهیونیستی امضا خواهد شد.
 
SOCAR بخشی از کنسرسیومی است که شامل شرکت چندملیتی نفت و گاز بریتانیایی BP و شرکت سابق Delek Drilling رژیم صهیونیستی، که اکنون NewMed Energy نام دارد، می‌شود. این کنسرسیوم با پیروزی در مناقصه‌ای که وزارت انرژی رژیم صهیونیستی در سال 2023 برگزار کرده بود، حق استخراج گاز در آب‌های مدیترانه‌ای در مجاورت میدان گازی لویاتان رژیم صهیونیستی را به دست آورد. لویاتان یکی از بزرگ‌ترین میادین گازی دریایی در جهان است.
 
جباروف در جریان سفر خود با رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی، اسحاق هرتزوگ، و همچنین با تاجرانی در سطح بالا دیدار خواهد کرد. او همچنین اولین وزیر آذربایجانی خواهد بود که پس از حمله حماس به جنوب رژیم صهیونیستی در 7 اکتبر 2023، به رژیم صهیونیستی سفر می‌کند؛ حمله‌ای که منجر به جنگ 15 ماهه در غزه شد و امضای توافق اکتشاف گاز را به تأخیر انداخت.
 
این سفر یک ماه پس از دومین دیدار در سه ماه گذشته بین دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان و رئیس بخش مسائل سیاست خارجی در دفتر ریاست جمهوری، حکمت حاجی‌یف، و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو انجام می‌شود.
 
برای رژیم صهیونیستی، روابط با آذربایجان اهمیت استراتژیک دارد، زیرا آذربایجان با ایران 428 مایل (حدود 689 کیلومتر) مرز مشترک دارد و میلیون‌ها آذربایجانی در ایران زندگی می‌کنند. علاوه بر این، آذربایجان یکی از تأمین‌کنندگان اصلی نفت برای رژیم صهیونیستی است و بیش از یک‌سوم نیازهای نفتی رژیم صهیونیستی را تأمین می‌کند.
 
در عین حال، آذربایجان از خریداران اصلی تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی است. در جنگ دوم قره‌باغ در سال 2020، فناوری نظامی رژیم صهیونیستی نقشی مهم برای باکو ایفا کرد.
 
دو سال پیش، آذربایجان اولین کشور شیعه در جهان بود که در رژیم صهیونیستی سفارت افتتاح کرد؛ اقدامی که علی‌رغم تهدیدها و فراخوان‌های خشونت‌آمیز از سوی همسایه‌اش، ایران، صورت گرفت. این پیشرفت دیپلماتیک نتیجه روابط مخفی و علنی سه دهه‌ای بین آذربایجان و رژیم صهیونیستی است. نزدیکی فرهنگی که طی قرن‌ها بین دو ملت شکل گرفته، اکنون به همکاری قوی در زمینه امنیت و انرژی تبدیل شده است.

مرکز مطالعات آذربایجان
⚡️ نقش آذربایجان در حمله احتمالی به ایران

چند روز پیش، در خبرگزاری (Jewish News Syndicate) JNS که به جوامع یهودیان آمریکا مرتبط بوده و به حمایت از منافع رژیم صهیونیستی در عرصه بین‌المللی شهرت دارد، تحلیلی با عنوان «اتحادی که آیت‌الله‌ها را نگران کرده است» منتشر شد.
 
در این تحلیل، مارتین شرمن، بنیان‌گذار مؤسسه مطالعات استراتژیک رژیم صهیونیستی (IISS)، به موضوع اتحاد استراتژیک آمریکا، رژیم صهیونیستی و آذربایجان پرداخته است.

بخش‌های مهم این تحلیل به شرح زیر است:
 
- پیروزی قاطع دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر گذشته، وضعیت را به‌طور اساسی تغییر داد. ناگهان مسائلی که پیش‌تر غیرممکن یا در بهترین حالت، بسیار غیرواقعی به نظر می‌رسیدند، رفته‌رفته دست‌یافتنی‌تر شدند. این موضوع به‌ویژه در مورد برنامه هسته‌ای ایران و شانس جلوگیری از تهدید ناشی از آن صادق است.
 
- در همین راستا، این ماه روزنامه Iran Daily، که به‌عنوان تریبون رسمی رژیم ایران شناخته می‌شود، مقاله‌ای را با عنوان «افزایش ردپای رژیم صهیونیستی در آذربایجان، چراغ قرمز را روشن می‌کند» در صفحه اول خود منتشر کرد و نهادهای امنیتی و دولتی ایران را به زیر نظر گرفتن دقیق تحولات منطقه قفقاز فراخواند.
 
این مقاله با اشاره به تهدیدهای ناشی از تغییرات سیاسی در کاخ سفید برای ایران، به سند سیاستی که در ژانویه 2023 توسط مرکز مطالعات استراتژیک بگین-سادات (BESA) منتشر شده، استناد می‌کند. این سند، به بررسی ارزش استراتژیک بالقوه محور واشنگتن–تل‌آویو–باکو پرداخته بود.
 
در پایان آن مقاله، نویسنده پیشنهاد کرده بود که چنین اتحاد سه‌جانبه‌ای در سیاست خارجی دولت جدید آمریکا مورد توجه قرار گیرد و در راستای افزایش ثبات جهانی ارزیابی شود. با توجه به واکنش روزنامه Iran Daily، به نظر می‌رسد تهران نه‌تنها احتمال چنین اتحادی را پذیرفته، بلکه از این چشم‌انداز به‌شدت نگران است.
 
با نزدیک‌تر شدن ایران به دستیابی به سلاح آخرالزمانی [سلاح هسته‌ای] مورد نظر خود، ضرورت ایجاد یک اتحاد سه‌جانبه متوازن میان آمریکا، رژیم صهیونیستی و آذربایجان، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
 
افزایش نگرانی ایران
رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که BESA سند جدید دیگری منتشر کرده که مزایای بالقوه چنین اتحادی را صریح‌تر بیان می‌کند. این سند بر اهمیت فزاینده آذربایجان در چارچوب تلاش‌های دولت ترامپ برای بازآرایی نظم سیاسی جهانی تأکید دارد
 
نقش آذربایجان در منافع استراتژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی چون با عوامل زیر توضیح داده می‌شود:
 
موقعیت جغرافیایی: آذربایجان با هر دو کشور روسیه و ایران مرز مشترک دارد که به آن امکان می‌دهد کنترل مسیرهای تجاری زمینی بین مسکو و تهران را در دست بگیرد.
 
اعمال فشار حداکثری: مهم‌ترین نکته این است که از توانمندی‌های آذربایجان به‌عنوان ابزاری برای اعمال حداکثر فشار به ایران، با هدف توقف برنامه هسته‌ای آن استفاده شود.
 
برای نشان دادن اهمیت این سیاست در چارچوب سیاست خارجی فعلی آمریکا، به سخنان ترامپ در هفتم مارس در دفتر بیضی کاخ سفید در خصوص ایران اشاره می‌شود: «ما به لحظات آخر نزدیک می‌شویم. اکنون در مرحله پایانی هستیم. نمی‌توانیم اجازه دهیم آن‌ها به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند…»
 
با این حال، اکنون ضرورت انجام حملات گسترده‌تر و پایدارتر برای فلج کردن کامل پروژه هسته‌ای ایران پدیدار شده است.
 
در این سناریو، آذربایجان می‌تواند هم در زمینه اطلاعاتی و هم در فراهم کردن زیرساخت‌های فیزیکی نقش اساسی ایفا کند. در مقاله‌ای از مجله Foreign Policy با عنوان «پایگاه آماده‌سازی مخفی رژیم صهیونیستی»، دقیقاً به این قابلیت‌ها اشاره شده بود.
 
در آن مقاله که در سال 2012 نوشته شده، مارک پری، نویسنده مقاله، به نقل از منابعی می‌گوید: «فکر نمی‌کنم هیچ شکی در این مورد وجود داشته باشد — اگر جنگنده‌های اسرائیل پس از حمله به ایران بخواهند در آذربایجان فرود بیایند، به احتمال زیاد به آن‌ها اجازه داده خواهد شد. رژیم صهیونیستی به‌شدت در آذربایجان ادغام شده است.»
 
دولت اوباما برنامه‌های رژیم صهیونیستی را خنثی کرده بود

از جمله دیگر شواهدی که این دیدگاه را تقویت می‌کند، اطلاعاتی است مبنی بر اینکه دولت اوباما به‌طور آگاهانه برنامه‌های رژیم صهیونیستی برای استفاده از خاک آذربایجان در جهت نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران را خنثی کرده بود.
 
رژیم صهیونیستی و آذربایجان: تطابق استراتژیک رو به رشد

با این حال، وضعیت امروز کاملاً با ده سال پیش متفاوت است. نیازهای امنیتی رژیم صهیونیستی اکنون از سوی دولت فعلی آمریکا بیش از پیش درک شده و برخوردی مثبت‌تر با آن صورت می‌گیرد. قدرت هوایی رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر، از نظر تسلیحاتی، برد پروازی و توانایی سوخت‌گیری هوایی، به میزان قابل‌توجهی تقویت شده است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مرکز مطالعات آذربایجان
رژیم صهیونیستی و آذربایجان توافق‌نامه استراتژیک انرژی امضا خواهند کرد. شرکت دولتی نفت کشور قفقاز در سواحل سرزمین های اشغالی به دنبال گاز طبیعی خواهد گشت.   نشریه JNS رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت :به گزارش وزارت انرژی و زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی در روز یکشنبه،…
حملات اخیر به یمن نمونه‌ای آشکار از این توانمندی‌هاست.
 
با این حال، برای از بین بردن تهدید هسته‌ای ایران، ورود آذربایجان به این روند، یک لایه قدرت اضافی ایجاد خواهد کرد.
 
نقش آذربایجان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

1️⃣. ارائه اطلاعات شناسایی پیش از عملیات.
 
2️⃣. نقش‌آفرینی به‌عنوان پایگاه پشتیبانی احتمالی برای حملات هوایی رژیم صهیونیستی.
 
3️⃣. کمک به مأموریت‌های جست‌وجو و نجات پس از عملیات

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎲 ادعای تمامیت ارضی علیه ایران در شبکه رسمی تلویزیونی جمهوری آذربایجان

🔻 احمد اوبالی  (Əhməd Obalı)، رئیس شبکه «گوناز تی‌وی» (Günaz TV)، به برنامه‌ای شبکه "اجتماعی تی‌وی" (İTV) دعوت شد.

🔹 احمد اوبالی: «برای شکل‌گیری جهان تُرک، آزادی آذربایجان جنوبی یک شرط ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.»

مجری: «این آرزوی همه ماست.»

✍️ پی‌نوشت:
این چندمین‌بار است که آقای اوبالی در جمهوری آذربایجان حتی به رسمی‌ترین کنفرانس‌ها که با حضور الهام علی‌اف برگزار می‌شود دعوت شده و در شبکه‌های تلویزیونی از او مصاحبه می‌گیرند.
به‌طورکلی، در رسمی‌ترین شبکه‌ها و نهادهای دولتی جمهوری آذربایجان، توهین به ایران و ادعاهای تمامیت ارضی علیه ایران از سوی تجزیه‌طلبان ایرانی و مقامات رسمی آذربایجانی کاملاً آزاد است و نه‌تنها کسی بابت این موضوع از کارش برکنار نمی‌شود، بلکه تشویق هم می‌شود. در مقابل، هر فردی که در ساده‌ترین مسائل، به‌ویژه در موضوعاتی که به ضرر رژیم صهیونیستی است، از ایران حمایت کند، با احتمال زیاد بازداشت خواهد شد!!!

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/03 05:35:02
Back to Top
HTML Embed Code: