Telegram Web Link
#نگاهی_به_تاریخ_آذربایجان

❤️ ادعای اینکه آذربایجانی‌ها حتی صلوات نیز بلد نبودند از کدام اتاق فکری هدایت شده است؟!

🔻 برخی‌ها در رسانه‌ها و در برخی نهادها چنین ادعا می‌کنند که چون آذربایجان ۷۰ سال تحت حاکمیت کمونیست‌ها بوده، لذا هیچ اثری از دیانت در آن‌جا وجود نداشته و آن‌ها حتی صلوات فرستادن را نیز بلد نبوده‌اند!!!
براساس مستندات موجود چنین ادعایی صرفاً به‌خاطر اغراض خاصی است که از اتاق فکری، #پروژه_کاح خط‌دهی شده و مطرح می‌شود، این افراد در تمام ۳۰ سال گذشته تلاش داشته‌اند تا مسئولین رده بالای نظام را متقاعد سازند که طرح اسلام و انقلاب اسلامی در جمهوری آذربایجان منتفی است و آن‌ها ساده‌ترین احکام دینی خود را نیز بلد نیستند و این ادعاها تا جایی پیش رفته که در رسانه ملی ما برای مردم مطرح می‌کنند که ملت آذربایجان حتی صلوات فرستادن را نیز بلد نیستند!!! اینکه برخی افراد ممکن است احکام دینی را بلد نباشند، امروزه حتی در کشور خودمان نیز پیدا می‌شود و نباید این مسئله را به کل تسری داد ولی حقیقتاً پشت این ادعاها چه اغراضی نهفته است؟!
رابطه بین #پروژه_کاح با لابی‌های داخلی الهام علی‌اف چیست؟!
آیا این پروژه، اتاق فکری لابی‌ها محسوب می‌شود؟!
و بسیاری از سؤالات دیگر که جواب آن را می‌دانیم ولی واگذار می‌کنیم به خود شما که کمی روی موضوع حساس شوید و پیگیری کنید، مطمئن هستیم که به جواب‌های خوبی خواهید رسید... فقط به تناقضات مطرح شده این افراد دقت کنید...

🔹 این عکس در سال ۱۹۹۲م در شهر آغدام جمهوری آذربایجان در زمانی که شهدای خوجالی به مسجد آغدام آورده شدند، گرفته شده است.
فردی که که در عکس دیده می‌شود، ملا مغان، آخوند مسجد آغدام است. افرادی که در پشت سر او ایستاده‌اند، زنان خوجالی هستند که برای قربانیان نسل‌کشی، آن زمان مراسم «شاخسی»[۱] برگزار کرده و با ناله سوگواری می‌کنند.

👇 پ.ن.
۱. همان شاه حسین گویی است که در ادبیات آیینی بین عوام بدین‌گونه تلفظ می‌شد و این رسم تاکنون ادامه داشته و حتی در روستاهای آذری‌زبان ایران نیز این مراسمات کمافی‌السابق ادامه دارند.


©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |

🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇦🇿⭕️ رژیم صهیونسیتی، سی و سومین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک با جمهوری آذربایجان را تبریک گفت.

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇦🇿⭕️ وزرای امور خارجه جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونسیتی دیدار کردند

وزیر خارجه رژیم صهیونسیتی گیدئون ساعر، این خبر را اعلام کرده است. او گفت که با همتای آذربایجانی خود جیحون بایراموف، در ابوظبی درباره مسائل مختلفی گفتگو کرده است.
به گفته وزیر اسرائیلی، روابط با آذربایجان در حال گسترش است و ابعاد استراتژیک، دیپلماتیک، اقتصادی، انرژی و دیگر زمینه‌ها را در بر می‌گیرد.

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇦🇿⭕️ جمهوری آذربایجان از فروش نفت به اسرائیل میلیاردها دلار سود کسب کرده است

🗞 به گزارش روزنامه اقتصادی اسرائیل "Globes":

صادرات نفت جمهوری آذربایجان به اسرائیل در سال ۲۰۲۴، مجموعاً ۱۴.۴ میلیارد دلار درآمد برای باکو به همراه داشته است.

مرکز مطالعات آذربایجان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اعلام اهداف سفر وزیر جمهوری آذربایجان به رژیم صهیونیستی

وزیر حمل و نقل جمهوری آذربایجان طی یک سفر رسمی به فلسطین اشغالی با همتای صهیونیست خود دیدار و گفتگو کرد.

 به گزارش شباب پرس  ، پایگاه خبری نیوز وان در خبری در این رابطه اعلام کرد، در راستای توسعه روابط بین رژیم صهیونیستی و آذربایجان، وزیر حمل و نقل و توسعه دیجیتال آذربایجان به (فلسطین اشغالی) سفر و وزیر حمل و نقل و امنیت جاده‌ای رژیم صهیونیستی دیدار و گفتگو کرد.
براساس این گزارش میری ریگیو وزیر صهیونیست نشست رسمی خود را با راشد نابایف وزیر آذربایجانی را نه در یک سالن اجتماعات بلکه در باند فرود بالگرد مرکز پزشکی هداسا برگزار کرد، این مکان به شکل ویژه و خاصی برای نمایش فناوری‌های هوایی رژیم صهیونیستی و به شکل خاصی هواپیماهای بدون سرنشین که برای نقل و انتقال کالا تولید شده‌اند، انجام گرفته است.
در بخشی از این گزارش آمده است، روابط بین تل‌آویو و باکو در برهه اخیر شاهد توسعه قابل توجهی شده است، که وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی یکی از بازیگران اصلی و تاثیر گذار آن محسوب می‌شود.
این همکاری باعث شد تا آذربایجان به یکی از متحدان اصلی منطقه‌ای رژیم صهیونیستی تبدیل شود به نحوی که حتی جنگ شمشیرهای آهنین (تجاوز به نوار غزه) هم تاثیری در آن به وجود نیاورده و باکو همچنان تامین کننده دست کم یک سوم نفت رژیم صهیونیستی باقی ماند.

مرکز مطالعات آذربایجان
دیدار علیف با جولانی

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، امروز در شهر آنتالیای ترکیه با جولانی، رئیس دولت انتقالی جمهوری عربی سوریه، دیدار و گفتگو کرد.

مرکز مطالعات آذربایجان
تعهد تاریخی الهام علی‌اف در قبال یهودیان – «جمهوری آذربایجان بزرگ‌ترین حامی اسرائیل در میان کشورهای مسلمان است»

در سایه تداوم گفت‌وگوها میان ترکیه و اسرائیل با میانجی‌گری جمهوری آذربایجان، خبرگزاری اسرائیلی Ynetnews در گزارشی تحلیلی با خاخام برجسته یهودی، مارک اشنایر، گفت‌وگویی انجام داده است. مارک اشنایر، خاخامی است که در آمریکا زندگی می‌کند، روابط نزدیکی با دولت آذربایجان دارد و بارها به باکو سفر کرده است.
اشنایر در این مصاحبه می‌گوید:
«این نخستین بار نیست که رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف، در تلاش‌های صلح‌آمیز اسرائیل با کشورهای مسلمان، به‌ویژه ترکیه، نقش ایفا می‌کند.»

در پاسخ به این سوال که «چرا او این کار را انجام می‌دهد؟» اشنایر چنین پاسخ می‌دهد:
«زیرا ثبات منطقه‌ای برای او اهمیت حیاتی دارد و ارتقای روابط اسرائیل و ترکیه از اولویت‌های اوست. افزون بر این، او تعهدی تاریخی نسبت به تقویت و توسعه روابط میان مسلمانان و یهودیان دارد. در جهان امروز، رهبر دیگری وجود ندارد که همزمان از سوی اسرائیل و ترکیه تا این حد مورد اعتماد باشد.»

این واقعیت که جمهوری آذربایجان میزبان نخستین مذاکرات مستقیم میان ترکیه و اسرائیل بوده، برای مارک اشنایر چندان شگفت‌انگیز نبوده است:
«این نخستین بار نیست. رئیس‌جمهور علی‌اف در سال ۲۰۲۲ نیز نقش مرکزی در روند صلح میان اسرائیل و ترکیه ایفا کرده بود؛ روندی که شامل سفر رئیس‌جمهور اسرائیل، اسحاق هرتزوگ، به آنکارا و دیدار با اردوغان بود و سپس در سپتامبر همان سال، نخست‌وزیر وقت اسرائیل، یائیر لاپید، در نیویورک با اردوغان دیدار کرد. یک سال بعد نیز، دیدار دیگری میان اردوغان و نتانیاهو در نیویورک برگزار شد.»

به باور اشنایر، تلاش‌های میانجی‌گرانه علی‌اف بازتابی از تعهد آذربایجان به همزیستی ادیان و همکاری میان مسلمانان و یهودیان است.
«سه سال پیش، علی‌اف در تضمین این همزیستی نقش کلیدی داشت و من باور دارم که اکنون نیز همان نقش را ایفا خواهد کرد. در میان ۵۷ کشور مسلمان، آذربایجان بزرگ‌ترین حامی اسرائیل است. تعهد علی‌اف به اسرائیل واقعی است. روابط او با دولت و ملت یهود صمیمی و صادقانه است. پیش‌بینی من این است که علی‌اف در چارچوب گسترش توافق‌نامه‌های ابراهیم، نقش پلی میان اسرائیل و جهان اسلام را ایفا خواهد کرد.»

شایان ذکر است مارک اشنایر، خاخام کنیسه همپتون و مشاور چند پادشاهی خلیج فارس است. او بنیان‌گذار و رئیس بنیاد درک متقابل ادیان یهودی و مسلمان است و طی دو دهه اخیر، در کشورهای عربستان سعودی، عمان، بحرین، قطر و امارات متحده عربی با استقبال گرم روبه‌رو شده است. نشریه Newsweek او را از جمله ۵۰ خاخام بانفوذ ایالات متحده معرفی کرده است. الهام علی‌اف در اوایل ماه مه ۲۰۲۴ در باکو، از ترجمه و انتشار کتاب معروف «فرزندان ابراهیم» (İBRAHİM OĞULLARI) نوشته مارک اشنایر به زبان آذربایجانی که توسط کمیته دولتی امور دینی انجام شده، تجلیل کرد.

مرکز مطالعات آذربایجان
مرکز مطالعات آذربایجان
رسانه رژیم صهیونسیتی: جمهوری آذربایجان در جهان اسلام تحولی ایجاد می‌کند: نخستین برنامه آموزشی علیه یهودستیزی گزارش اخیر نشریه معاریو نشان می‌دهد که جمهوری آذربایجان با گنجاندن مبارزه با یهودستیزی در سیستم آموزشی خود، در جهان اسلام گامی بی‌سابقه برداشته است.…
نگاه مثبت به یهودیت در کتاب‌های درسی قزاقستان؛ رویکرد مشابه در برنامه‌های درسی جمهوری آذربایجان و ازبکستان

در کتاب‌های درسی مدارس قزاقستان، نگاهی مثبت به دین یهود و تاریخ آن ارائه شده و در بسیاری از موارد، رویکردی متعادل نسبت به مناقشه عربی-اسرائیلی مشاهده می‌شود. این یافته‌ها بخشی از یک گزارش تحلیلی منتشرشده توسط خبرگزاری یهودی JNS است که در هفته جاری منتشر شد و بر اساس آن، نهادهای آموزشی در سه جمهوری سابق شوروی با جمعیت عمدتاً مسلمان — قزاقستان (۲۰ میلیون نفر)، ازبکستان (۳۷ میلیون نفر) و جمهوری آذربایجان (۱۰ میلیون نفر) — مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

گزارش مذکور توسط مؤسسه بین‌المللی "نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در برنامه‌های درسی آموزشی" (IMPACT-se) در لندن تهیه شده است. این مؤسسه بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب درسی را که در ده سال گذشته در مدارس ابتدایی و متوسطه قزاقستان (پایه‌های دوم تا یازدهم) تدریس شده‌اند، بررسی کرده است.
بر اساس این پژوهش، یهودیت، آیین‌ها و تاریخ آن به شکلی مثبت در کتاب‌ها بازنمایی شده‌اند و یهودیت به‌عنوان بخشی از ترکیب چندفرهنگی این کشور معرفی شده است. همچنین در این گزارش تأکید شده که موضوع هولوکاست به‌طور منصفانه مطرح شده و احیای زبان عبری در اسرائیل با تحسین خاصی بازتاب یافته است.

البته طبق گفته گزارش، نحوه پوشش مناقشه عربی-اسرائیلی در کتاب‌های مختلف، یکسان نیست: برخی کتاب‌ها نگاهی متعادل دارند، در حالی‌که برخی دیگر با جانبداری همراه هستند.
مدیر اجرایی IMPACT-se، مارکوس شف، در این زمینه اظهار داشته: «برنامه درسی نشان می‌دهد که قزاقستان پذیرای گروه‌های دینی و قومی گوناگون از جمله یهودیان است. این کشور با رد افراط‌گرایی و ترویج احترام و اعتدال در آموزش، الگویی مهم برای سایر کشورهای مسلمان‌نشین ارائه می‌دهد.»

در ماه گذشته، گزارشی دیگر درباره کتاب‌های درسی ازبکستان منتشر شد که حاکی از نگاه مثبت و متعادل به دین یهود، آیین‌ها، تاریخ، هولوکاست و موفقیت‌های اقتصادی اسرائیل بود. این کتاب‌ها همچنین گروه‌های حماس و حزب‌الله را به‌عنوان «سازمان‌های اسلام‌گرای افراطی» معرفی می‌کنند.

در خصوص جمهوری آذربایجان نیز، گزارشی پیشین نشان داده که این کشور نخستین کشور مسلمان‌نشین است که تعریف «یهودستیزی» را در برنامه‌های درسی خود گنجانده و تصاویری مثبت از یهودیان و کشور اسرائیل ارائه می‌دهد.

مرکز مطالعات آذربایجان
مرکز مطالعات آذربایجان
Photo
دیدار جیهون بایرام‌اف با نماینده تروریست‌های یمن

در اقدامی بحث‌برانگیز، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان جیهون بایرام‌اف، با شایا الزندانی، عامل وابسته به نیروهای تروریستی تحت حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی، امارات و عربستان سعودی که در حال جنگ با جنبش مردمی انصارالله یمن هستند، دیدار کرد.
این دیدار در چارچوب نشست #ADF2025 در شهر آنتالیای ترکیه برگزار شد.
در حالی‌که این دیدار با عنوان تبادل نظر درباره «روابط دوجانبه و چشم‌انداز همکاری» اعلام شده، اما به‌نظر می‌رسد گامی دیگر در مسیر همراهی با محور غربی ـ عبری ـ عربی در منطقه باشد.
گفتنی‌ست پیش‌تر نیز الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، با جولانی، سرکرده گروهک تروریستی تحریر الشام در سوریه، دیدار کرده بود؛ اقدامی که با واکنش منفی گسترده‌ای مردم آذربایجان مواجه شد.

مرکز مطالعات آذربایجان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ترک‌ها خواستار توقف تأمین نفت از آذربایجان به اسرائیل شدند

رئیس بنیاد انسان‌دوستانه ترکیه (İHH)، بولنت ییلدریمدر یک تجمع حمایتی از فلسطین اعلام کرد: «آذربایجان باید به تأمین سوخت اسرائیل پایان دهد. ما از رئیس‌جمهور آذربایجان الهام علی‌اف انتظار داریم که روابط خود را با اسرائیل قطع کند.»

🔴 آذربایجان یکی از اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان نفت اسرائیل محسوب می‌شود. به گزارش بلومبرگ، از اواسط سال ۲۰۲۳، اسرائیل روزانه حدود ۲۲۰هزار بشکه نفت وارد کرده که تقریباً ۶۰درصد آن از قزاقستان و آذربایجان تأمین شده است. طبق آمار رسمی، تنها آذربایجان حدود ۴۰درصد سوخت مورد نیاز اسرائیل را فراهم می‌کند، اگرچه برخی منابع غیررسمی این رقم را حتی بالاتر اعلام کرده‌اند.

منتقدان تأکید دارند که کشورهای صادرکننده نفت به اسرائیل، به‌صورت غیرمستقیم با تأمین سوخت برای تجهیزات نظامی‌ای که موجب کشته‌شدن ده‌هاهزار فلسطینی شده‌اند، در جنایات جنگی و نسل‌کشی اسرائیل در غزه سهیم هستند.

مرکز مطالعات آذربایجان
مرکز مطالعات آذربایجان
تعهد تاریخی الهام علی‌اف در قبال یهودیان – «جمهوری آذربایجان بزرگ‌ترین حامی اسرائیل در میان کشورهای مسلمان است» در سایه تداوم گفت‌وگوها میان ترکیه و اسرائیل با میانجی‌گری جمهوری آذربایجان، خبرگزاری اسرائیلی Ynetnews در گزارشی تحلیلی با خاخام برجسته یهودی،…
خاخام مشهور یهودی: آذربایجان می‌تواند «پل بالقوه‌ای» برای عادی‌سازی روابط عربی-صهیونیستی باشد

در بحبوحه افزایش تنش‌های منطقه‌ای، ایده پیوستن آذربایجان به توافق‌نامه‌های ابراهیم، نقش طولانی‌مدت و اغلب نادیده‌گرفته‌شده این کشور به عنوان یکی از مطمئن‌ترین متحدان صهیونیستی در خاورمیانه را در نظر نمی‌گیرد؛ یکی از برجسته‌ترین رهبران یهودی کشور این را اظهار داشته است.
 
مرکز مطالعات آذربایجان
خاخام مشهور یهودی: آذربایجان می‌تواند «پل بالقوه‌ای» برای عادی‌سازی روابط عربی-صهیونیستی باشد در بحبوحه افزایش تنش‌های منطقه‌ای، ایده پیوستن آذربایجان به توافق‌نامه‌های ابراهیم، نقش طولانی‌مدت و اغلب نادیده‌گرفته‌شده این کشور به عنوان یکی از مطمئن‌ترین متحدان…
 
«بحث درباره پیوستن آذربایجان به توافق‌نامه‌های ابراهیم هم مضحک است و هم توهین‌آمیز»، خاخام مارک اشنایر، رئیس بنیاد تفاهم قومی، در مصاحبه‌ای اختصاصی با «الگماینر» گفت.
 
اشنایر افزود: «اکثر مردم کاملاً از درک پویایی روابط مسلمان-یهودی، به‌ویژه روابط میان آذربایجان و رژیم صهیونیستی، بی‌اطلاع هستند.»
 
توافق‌نامه‌های ابراهیم که در سال ۲۰۲۰ با میانجی‌گری آمریکا امضا شد، توافق‌هایی تاریخی برای عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و چند کشور عربی بود. از آن زمان تاکنون، رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک خود را با امارات متحده عربی، سودان، بحرین و مراکش تقویت کرده و همکاری‌های دفاعی و اقتصادی خود را گسترش داده است.
 
روابط آذربایجان با اسرائیل مدت‌هاست که از اهمیت برخوردار بوده و این کشور بیش از سه دهه است که با شراکتی شامل امنیت انرژی، دفاع و اطلاعات، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین متحدان دولت یهود در قفقاز و آسیای مرکزی خدمت می‌کند.
 
با این حال، از دیدگاه اشنایر، عمق روابط بین باکو و اورشلیم اغلب نادیده گرفته می‌شود. اشنایر با رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف، همکاری داشته و از نخستین رهبران یهودی بوده که در ایجاد روابط بین رژیم صهیونیستی و کشورهای مسلمان نقش ایفا کرده است.
 
در دوران نخستین دولت ترامپ، توافق‌نامه‌های ابراهیم اتحادهای منطقه‌ای را بازسازی کردند و کارشناسان پیشنهاد دادند که آذربایجان می‌تواند نقش کلیدی در توازن قدرت منطقه‌ای ایفا کند. آذربایجان که با ایران مرز طولانی دارد و با رژیم صهیونیستی و ترکیه روابط قوی دارد، اکثریت جمعیتش شیعه مسلمان هستند، دارای برتری استراتژیک منحصربه‌فردی است که می‌تواند نفوذ تهران را محدود کرده و پویایی قدرت منطقه‌ای را تغییر دهد.
 
اشنایر به «الگماینر» گفت: «آذربایجان در استراتژی گسترده‌تر رژیم صهیونیستی، نقش منحصربه‌فردی به‌عنوان یک پل بالقوه برای عادی‌سازی روابط میان دولت یهود و سایر کشورهای مسلمان ایفا می‌کند.»
 
او توضیح داد که باکو در گذشته نیز به تلاش‌های عادی‌سازی منطقه‌ای کمک کرده، به‌ویژه در سال ۲۰۲۲ با میانجی‌گری برای بازگرداندن کامل روابط دیپلماتیک میان ترکیه و رژیم صهیونیستی – هرچند از آن زمان تاکنون روابط این دو کشور تیره شده است.
 
به گفته اشنایر، آذربایجان که متحد قوی تر رژیم صهیونیستی و ترکیه است، در موقعیت خوبی برای میانجی‌گری در پیشرفت‌های دیپلماتیک آینده قرار دارد. همین هفته، آذربایجان میزبان مقامات ترکیه و رژیم صهیونیستی برای گفتگوهایی با هدف جلوگیری از درگیری‌های احتمالی در سوریه بوده است.
 
در این زمینه منطقه‌ای، این رهبر یهودی اظهار داشت که باکو «نقش یک الگو را برای جهان عرب و مسلمان ایفا می‌کند» و نشان می‌دهد که علیرغم تنش‌های تاریخی و تفاوت‌های دینی، روابط قوی با رژیم صهیونیستی ممکن است.
 
اشنایر به «الگماینر» گفت: «آذربایجان با موقعیت دادن به خود به‌عنوان الگویی برای همکاری منطقه‌ای و سیاست خارجی مستقل، نقش استراتژیکی ایفا می‌کند.
 
او افزود: «در چهارچوب دنیای بزرگ مسلمان، آذربایجان به‌عنوان چراغ راهی برای گفت‌وگوی بین‌ادیانی و همکاری خدمت می‌کند و الگویی برای روابط رو به گسترش مسلمان-یهودی ارائه می‌دهد.»
 
اهمیت استراتژیک باکو تنها به نقش آن در تقابل با جاه‌طلبی‌های منطقه‌ای ایران و هم‌راستایی با بلوک غرب‌گرا محدود نمی‌شود، بلکه به تأثیر اقتصادی آن در منطقه نیز مربوط است.
 
آذربایجان و رژیم صهیونیستی به گسترش همکاری‌ها و تقویت روابط دوجانبه، به‌ویژه در بخش انرژی ادامه می‌دهند، که نقش این کشور با اکثریت جمعیت شیعه مسلمان را به‌عنوان یک بازیگر استراتژیک در حال ظهور در خاورمیانه برجسته می‌سازد.
 
اوایل امسال، اورشلیم و شرکت دولتی نفت آذربایجان (سوکار) توافق‌نامه بزرگی در حوزه انرژی امضا کردند. در ماه مارس نیز سوکار قرارداد صدور مجوز برای اکتشاف گاز با دولت یهود امضا کرد.
 
از سال ۲۰۱۹، آذربایجان بیش از یک‌سوم نیاز نفتی رژیم صهیونیستی را تأمین کرده است. سال گذشته، اورشلیم ششمین خریدار بزرگ نفت از باکو بود و فروش‌ها به مجموع ۷۱۳ میلیون دلار رسید.

در همین حال، آذربایجان سامانه‌های دفاعی پیشرفته‌ای از جمله سامانه موشکی «باراک MX» و ماهواره‌های نظارتی از رژیم صهیونیستی دریافت کرده و همچنان یکی از مشتریان اصلی تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی باقی مانده است، تجهیزاتی که در جنگ سال ۲۰۲۰ با ارمنستان نقش تعیین‌کننده‌ای داشتند.

مرکز مطالعات آذربایجان
در آستانه سفر دکتر پزشکیان به جمهوری آذربایجان ذکر این نکته لازم است که منافع ایران در قفقاز فقط اقتصادی و ژئوپلیتیک نیست؛ بلکه ایران منافع ایدئولوژیکی هم در قفقاز دارد که شاید مهمترین آن «هویت شیعی» آذربایجان است.
امید است که مشاوران دکتر پزشکیان در این سفر پیگیر مسأله دستگیری گسترده شیعیان آن هم غالبا با اتهام دروغین جاسوسی برای ایران باشند.
در دو سال اخیر بیش از ۷ هزار نفر از شیعیان در آذربایجان دستگیر شده اند و خانواده های آنان از نظر اقتصادی هم تحت فشارند.
2025/07/05 21:56:00
Back to Top
HTML Embed Code: