Telegram Web Link
ایران در دو راهی

🖋یادداشتی از سیدحسین موسویان در «میدل ایست آی»


📌ماه می‌، هلیکوپتر حامل رئیس جمهور آقای رئیسی و وزیرخارجه ایران آقای امیرعبداللهیان و همراهان در راه بازگشت از مراسم افتتاح یک سد مشترک با کشور آذربایجان دچار حادثه شد. دشواری‌های زیاد پروسه جستجو بخاطر وخامت شدید هوا موجب شد که کشور‌هایی همچون ترکیه و روسیه و عراق برای عملیات جستجو به کمک آمدند. دوشنبه ۲۰ می، مقامات ایران اعلام کردند که رئیس جمهور، وزیر خارجه و همراهان جان باخته اند. آقای رئیسی در شهر مشهد متولد و در سن ۲۰ سالگی در قوه قضائیه بعنوان دادستان کرج کارش را آغاز کرد و به تدریج به ریاست قوه قضائیه رسید و در جوئن ۲۰۱۲ رئیس جمهور ایران شد.

📌درگذشت رئیس جمهور ایران در شرایط حساس منطقه خاورمیانه رخ داد و بجز اسرائیل، سران کشور‌های جهان درگذشت رئیس جمهور، وزیرخارجه و همراهان را تسلیت گفتند. رئیس جمهور در ایران دومین مقام عالی کشور بعد از مقام رهبری است. آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور موقتاً مسئولیت اداره دولت و علی باقری مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران نیز موقتاً عهده دار سرپرستی وزارت خارجه شده اند. طبق قانون اساسی ایران انتخابات برای تعیین رئیس جمهور جدید ظرف ۵۰ روز باید انجام شود. درعین حال میراث دوره ریاست جمهوری آقای رئیسی سیاست داخلی و خارجی ایران تاثیرگذار خواهد بود.

📌با وجودیکه بخش اعظم اصولگرایان در دوره ریاست جمهوری روحانی مخالف برجام بودند، رئیسی اصولگرا با تمام ظرفیت برای احیاء برجام تلاش کرد، اما این تلاش‌ها بخاطرعدم تمایل دولت بایدن به نتیجه نرسید. دولت بایدن و کشور‌های اروپایی بخاطر همکاری‌های ایران با روسیه بویژه موضوع جنگ اکراین و نیز حمایت ایران از حماس در جنگ با اسرائیل، علاقه‌ای به احیاء برجام نداشتند.

📌دولت بایدن نه تنها ۱۵۰۰ تحریم دوره ترامپ را حفظ کرد بلکه حدود ۷۰۰ تحریم جدید نیز علیه ایران اعمال کرد. کشور‌های اروپایی نیز ده‌ها تحریم جدید علیه ایران اعمال کردند. این تحریم‌ها موجب شد که ارزش پول ملی ایران از یک دلار حدود ۲۵۰۰۰ تومان در پایان دوره روحانی، به یک دلار حدود ۶۰۰۰۰ تومان در فروردین ۲۰۲۴ سقوط کند.

📌ایران نیز عکس العمل نشان داد، از برجام فاصله گرفت و برنامه هسته‌ای خود را توسعه داد تا اینکه به یک کشور "در آستانه بمب هسته ای" تبدیل شد که این مهمترین میراث دوره ریاست جمهوری رئیسی را رقم زد. اکنون سئوال این است که آیا ایران بعد از رئیسی به یک کشور "دارنده بمب هسته ای" تبدیل خواهد شد.

📌واقعیت این است که آمریکا و اروپا هیچ ابتکاری در دیپلماسی برای یک گفتگوی جامع با ایران ندارند بجز توسل به تحریم و فشار و تهدید و زورگویی. با ادامه این روند توسط غرب، منهای اینکه رئیس جمهور بعدی ایران چه کسی باشد، احتمالا ایران به سوی بک کشور "دارنده بمب هسته ای" خواهد رفت.

🌐لینک متن کامل

#مرگ_رئیسی #سیدحسین_موسویان #اصولگرایان #برجام #بایدن #ترامپ

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
◾️اصلاح‌طلبان و انتخابات آینده

🖋عبدالله ناصری


▫️نگارنده از آن دسته از مخالفان حکومت ایران است که اصرار بر درستی گفتمان میرحسین موسوی برای نجات ایران دارد. و نیز از آنانی است که از مرگ ابراهیم رییسی شاد نیست، ولی شادی مردم ستمدیده از ایشان را حق مسلم آنها می‌داند.

▫️شرایط مملکت و حال ملت هم با مرگ رییس‌جمهور “هندسی” (مهندسی شده) تغییر نخواهد کرد، چه او زنده می‌ماند و چه امثال مخبر، همه مجری جبری دیگری هستند، و چه پس از پنجاه روز انتخابات برگزار شود و یا با حکم حکومتی در زمان روتین بهار آینده (صد البته این راه به نفع بیت‌المال است)، مهم‌ترین نکته، موضع اصلاح‌طلبان واقعی است که انتخابات مجلس دوازدهم را عملا تحریم کردند، خصوصا رهبری این جبهه که علاوه بر “رأی ندادن”، برای اولین بار موضع صریح خود را نسبت به نهاد انتخابات در این حکومت تمامیت‌خواه اعلام کرد.

▫️هر اتفاقی رخ دهد؛ واپسین روزهای تیرماه سال جاری و یا بهار سال ۱۴۰۴، اصلاح‌طلبان واقعی باید از حلاوت کنش سیاسی - اجتماعی خود مراقبت کنند و هیچ نقشه راهی برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو ترسیم نکنند که دام و دلخواه حکومت توتالیتر است. چون رهبر حکومت، تغییر و تبدیلی را نمی‌پذیرد، اصلاح‌طلبان خوشنام و واقعی که البته هواداران محدودی دارند، شیرینی کنش عدم مشارکت (بخوان تحریم) خود را از کام هواداران نگیرند.

منبع: کلمه

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
فرصت‌ها و تهدیدهای دوره پسا‌رییسی!

💢گزینه‌های حاکمیت

🖋 شورای سردبیری جامعه‌نو


📌هنوز، شوک تاریخی و ناگهانی درگذشت #ابراهیم_رییسی فروکش نکرده، توجه فعالان سیاسی و افکار عمومی به آینده سیاسی ایران و سکاندار دولت چهاردهم جلب شده است. تندروها اگر با منع صریح قانون اساسی مواجه نبودند، توان خود را برای ادامه فعالیت همین کابینه در غیاب رییسی متمرکز می‌کردند اما قانون مادر کشور، چنین مجالی به آنان نداده و بر ضرورت انتخاب رییس جمهور جدید تا حداکثر ۵۰ روز تاکید گریزناپذیر کرده است. همین ضرورت موجب شده تا همزمان با تکاپو برای برگزاری تشییع آبرومند رییس‌جمهور متوفی، تقلا برای راهی کردن رییس جمهور مطلوب، میان جناح‌های اصلی حاکمیت و حتی برخی زیرمجموعه‌های فرعی آنان آغاز شود.

📌اصولگریان تندرو که با پرداخت بهای سنگین متهم‌شدن به حذف رقبا و ثبت رکورد منفی مشارکت ۴۸ درصدی مردم و آرای باطله ۱۳ درصدی سال ۱۴۰۰ پاستور را فتح و به یکه‌تازی در قوه مجریه تا ۱۴۰۴ و حتی ۱۴۰۸ دل‌بسته بودند، در نبود رییسی، رویاهای‌شان نقش بر آب شده و در ماه پایانی بهار ۱۴۰۳ باید وارد گود رقابتی تحمیلی با مدعیان کلیدداری پاستور شوند، آوردگاهی هولناک که نه اطمینان دارند، نامزد معتمد و مقبول حاکمیت مسیر تکرار پیروزی بی‌رقیب دیگری برای‌شان هموار شود و نه می‌توانند به آرای اکثریت مردم دلخوش کنند، مردمی به تنگ آمده از گرانی‌ها و ضعف مدیریت #دولت_سیزدهم که گستره آن حتی تا درون پایگاه اجتماعی سنتی اصولگرایان و تشکل‌های همسو با آنان نیز گسترش یافته است.

📌با همه این واقعیت‌های تلخ، #اصولگریان_تندرو، میدان را خالی نخواهند کرد و به امید معجزه‌ای سیاسی، نامزدی را شناسایی و روانه میدان انتخابات خواهند کرد، به این امید که معجونی از ادامه و حتی تشدید قهر انتخاباتی مردم، ثبت‌نام نکردن نامزدهای شاخص رقیب و چتر حمایتی دوپینگ #شورای_نگهبان، همای کامیابی را بر شانه‌های آنان بنشاند و نامزدشان، ولو با رکوردی منفی‌تر از انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری، جای خالی رییسی را پر و تصاحب قدرت برای چهار سال آینده را برای‌شان تضمین کند.

📌اصولگرایان میانه‌رو نیز در پی ایجاد امکانی پیش‌بینی‌نشده، جانی دوباره گرفته‌اند و امیدوارند حاکمیت متوجه خطر ناکارآمدی و عدم مشروعیت تندروها برای بقای نظام شود و از فرصت اجباری پیش‌‌آمده استفاده حداکثری کند و روزنه و حتی دروازه‌ای به‌روی اصولگرایان میانه‌رو بگشاید تا با عبور از غربال‌های فراخ‌تر شده شورای نگهبان، نام‌شان در فهرست نامزدهای مجاز به ورود در صحنه رقابت، ثبت شود و آنگاه رویای‌شان برای رای‌آوری ناشی از پایان تحریم انتخاباتی مردم به دلیل هراس از احتمال پیروزی نامزدی تندرو و وخیم‌تر شدن معیشت‌شان، تعبیر شود.

📌اینان روی دو بخش از ذی نفوذان نظام هم حساب ویژه باز کرده‌اند، کسانی که به دلیل باور به شعارهای فریبنده تندروها یا نگرانی از پیامدهای مخالفت با تندروها، همراهی یا انفعال در برابر آنان را پیشه کردند اما اکنون با غیرقابل‌انکار شدن و اثرات ملموس مدیریت بنیان‌برافکن‌ آنان بر کشور، گزینه خلاص‌شدن از تندروهای مردود و حمایت از نامزدی مبانه‌رو اصولگرا را برای بقای حاکمیت و مملکت، قابل تامل می‌دانند.

‌‌📌#اصلاح‌طلبان هم به دو بخش متفاوت تقسیم شده‌اند، گروهی واقع‌بین، عقب‌گرد تا حد عفو سیاسی / انتخاباتی اصلاح‌طلبان را بعید می‌دانند و طیفی دیگر ضمن خوش‌بینی به خروجی تحولات غافلگیر کننده کنونی، دچار تکرار وسوسه ورود به دایره قدرت رسمی شده‌اند و امکان‌سنجی‌ها و لابی‌های خود را آغاز کرده‌اند.

📌وجه مشترک چالش بزرگ اصولگرایان میانه‌رو و اصلاح‌طلبان وسوسه‌شده، زمان ناچیز برای جلب موافقت حاکمیت از سویی و نگرانی از رای نیاوردن در غیاب اکثریت واجدان شرایط رای است، دغدغه‌ای که برای تندروها به احتمال خالی‌کردن پشت‌شان از سوی حاکمیت و نیز کابوس انتخابات حداکثری، تغییر شکل داده است.

📌سوای رویابافی جناح‌ها و افراد خیز برداشته برای تسخیر پاستور، متغییر تعیین‌کننده آینده سیاسی ایران، تاکتیک حاکمیت است: آیا از مجال مهیا‌شده برای #آشتی_ملی نانوشته، تغییر ریل مدیریت کشور و کاهش شکاف ملت / حاکمیت بهره خواهد برد یا تداوم سکانداری تندروهای «پاچناری» نوظهور طی و میدان ندادن به جناح‌ها و طیف‌های حذف‌شده را ترجیح خواهد داد؟ یا با مجوز دادن همزمان به نامزدهای تندرو و میانه‌رو، مجددا رقابتی دو قطبی شکل خواهد گرفت تا شاید از تنور چنین رقابتی، بار دیگر، شاهد تکرار انتخاباتی داغ با مشارکت بالای واجدان شرایط رای باشیم.

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✈️بحرانِ مدیریت بحران در ایران

🖋رامیز قلی‌نژاد (کارشناس ارتباطات و رسانه)


فارغ از ابهامات فراوانی که حادثه‌ هلی‌کوپتر رئیس‌جمهوری و همراهان در ارتفاعات آذربایجان پیش‌ روی ما گسترده‌ است، از لحظه‌ شنیدن خبر و پی‌گیری مراحل پس از آن، یک موضوع بسیار مهم مدام ذهن‌ام را درگیر کرده‌است: امداد!

بهانه‌ این یادداشت، دو تصویر و یک مصاحبه از سه مقام ایرانی در دو حادثه‌ی اخیر سیل مشهد و سقوط هلی‌کوپتر رئیس‌جمهوری‌ست. مدیر بحران مشهد، روی تصاویری از سیل ویران‌گر و خسارت‌بار مشهد که همه‌ مردم آن را مشاهده می‌کنند، در گفت‌وگو با خبرنگار، در کمال بی‌خیالی و بی‌تفاوتی به کلی سیل را انکار و آن را در حد آب‌گرفته‌گی معابر تقلیل می‌دهد. (فقدان روی‌کردی که سطوح بحران را تعریف و تبیین کند!)

در همان سیل مشهد، فرماندار این کلان‌شهر، با کت‌وشلوار و کفش رسمی، به‌جای فرماندهی بحران سیل در اتاق فرمان مدیریت بحران، نقش افسرِ جزء پلیس را ایفا می‌کند و مشغول باز کردن ترافیک یک تقاطع است!!
در تصویر دیگری که منسوب به یکی از فرماندهای عالی‌رتبه‌ی نظامی‌ست، او را با کفش و پوششی کاملا نامناسب با وضعیت طبیعی و جوی منطقه، در صحنه‌ حادثه‌ی سقوط هلی‌کوپتر می‌بینیم که تماماً نشانه‌ استیصال، بی‌برنامگی‌ و ناآمادگی‌ست.

این رویکرد غلط و نادرست که مدیران با کت‌وشلوار در میدان گل‌ولای حضور داشته باشند یعنی اهل عمل هستند، بی‌خردانه و تقلیل‌گرایانه و فروکاهنده‌ نقش آن‌ها در قامت برنامه‌ریز و فرمانده عملیات است.

اگر مدیر/مدیران، رویکردی منطقی، برنامه‌ریزی دقیق و درست و ساختار و سیستمی شایسته برای مواقع بحران طراحی و تمهید کرده‌ باشند، لازم نیست با کت‌وشلوار در گل‌‌ولای فرو بروند و برای رسانه‌ها و خوش‌آیند مقامات بالاتر عکس یادگاری بگیرند!

آن‌چه از طرح این موضوع، مدنظر است، البته گله‌گذاری نیست که هم تکراری و هم بی‌فایده ‌است! بلکه هشداری چندین‌وچندباره است که در مدیریت بحران و امدادونجات شرایطی مناسب و شایسته و بایسته‌ی مملکتی در مقیاس ایران نداریم!

ما در ایران به‌صورت مداوم با حوادث طبیعی و غیرطبیعی مواجه‌ایم. از زلزله، سیل، فرونشست و آتش‌سوزی جنگل‌ها و … که به قول برخی‌ها نشانه‌گان قهر طبیعت‌اند ولی به زعم بسیاری از کارشناسان و خردمندان، نتیجه‌ی مداخلات ناآگاهانه یا غیرعاقلانه‌ی ما در طبیعت است تا حوادث غیرطبیعی مانند نرخ و حجم بسیار بالای تصادفات و حوادث و سوانح حمل‌ونقلی، آتش‌سوزی‌های متعدد، ایمنی پایین ساختمان‌ها و مراکز تولیدی و خدماتی و … نمودهای عینی از مخاطرات فراوانی هستند که انسان و جامعه‌ ایرانی با آن رویارو و درگیر است.

🌐لینک متن کامل

#مرگ_رئیسی #سقوط_سخت #ابراهیم_رئیسی #سقوط_بالگرد

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💚دیدار اعضا نهضت آزادی ایران با خانواده دکتر سعید مدنی

📸گزارش تصویری

📌این دیدار (پنج شنبه سوم خرداد١۴٠٣) با حضور محمد توسلی، دبیرکل، محمدحسین بنی اسدی، رئیس دفتر سیاسی‌ و تعدادی از اعضای نهضت آزادی ایران انجام گرفت.

📌آقایان مهندس توسلی و دکتر بنی اسدی و دیگر اعضا ضمن تقدیر از ایستادگی و تلاشهای آگاهی بخش سعید مدنی، به خاطرات دوران زندان و هم بندی با دکتر مدنی در گذشته پرداخته و از صبر و استقامت ستودنی وی، بخصوص خانواده ایشان قدردانی نموده و آرزوی سلامتی و آزادی همه زندانیان سیاسی، بویژه آقای دکتر سعید مدنی را از خداوند مسئلت نمودند.

📌در پایان این دیدار به رسم یادبود هدایایی از طرف نهضت آزادی ایران تقدیم خانواده دکتر مدنی گردید.

#سعید_مدنی #نهضت_آزادی_ایران

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️رفتن رییسی و بحران برای حاکمیت یک‌دست‌سازی

🖋مجید شیعه علی


📌مرگ ابراهیم رییسی، هسته سخت قدرت را با بحران ۵۰ روزه سنگینی درگیر کرده است. حاکمیتی که تصمیم گرفته بود انتخابات‌ها، غیررقابتی باشد و خودی‌ترین‌ها را بر مسند قدرت بنشاند، با درگذشت رییسی و امنیتی‌تر شدن فضای سیاسی کشور نیاز بیشتری به ثبات و انتخابات کاملاً آرام و بدون رقابت مانند تابستان سال ۶۰ دارد.

📌شاید تغییر فضای سیاسی کشور ما از همان اسفند سال ۱۳۹۴ که ابراهیم رییسی به تولیت آستان قدس منصوب شد، شروع شد. تغییراتی که بعدتر با یک‌دست‌سازی قدرت از یک‌سو و جنبشی شدن جامعه از سوی دیگر بیشتر نمایان شد. شرایطی که با افزایش مطالبات جامعه، هسته سخت حکومت گام به گام شکاف را تقویت کرد و سعی کرد در یک فضای امنیتی حیات خود را ادامه دهد و به تنها پشتوانه موجود خود یعنی سرکوب جامعه تکیه کند و بر مشروعیت، کارآمدی و مشارکت سیاسی چشم بپوشد.

📌در میان نیروهای مورد اعتماد حاکمیت، هیچ نیرویی توان کسب نیمی از آرای قریب به چهل درصد مشارکت‌ کننده در انتخابات پیش‌رو را ندارد. همچنین دو مرحله‌ای شدن انتخابات و بر سر کار آمدن رییس‌جمهوری با حمایت نهایتاً ۱۵٪ از واجدان حق رای بیشتر نمایش بی‌ثباتی کشور است و هسته سخت قدرت ترجیح می‌دهد تصویر بی‌ثباتی از خودش به جهان نشان ندهد.

📌بسیاری از چهره‌های مورد اعتماد (حاکمیت) مانند علی‌اکبر ولایتی، غلامعلی حدادعادل، محسن رضایی و… با کهولت سن مواجه هستند و توانی برای کسب اعتماد حداقلی را نیز ندارند. مهلت ۵۰ روزه برای ساختن چهره جدید با وجود سطح بالای منازعات سیاسی درون جبهه اصولگرایان بسیار دشوار به نظر می‌رسد. با توجه به این شرایط می‌توان به این جمع‌بندی رسید که شاید سانحه هوایی برای آقای رییسی آخرین ضربه به پروژه یک‌دست‌سازی بوده و حاکمیت بالاجبار باید تن به سطح بالاتری از مشارکت سیاسی و پذیرش اصلاحات باشد.

🌐لینک متن کامل

#مجید_شیعه‌علی #مرگ_رئیسی #حاکمیت_یکدست

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🐦این سه میلیون شرکت کننده در مراسم تشییع رییسی در مشهد من رو یاد رییس اداره ورزش شهرستان شفت انداخت گفت یک میلیون و ۱۰۰ نفر ورزشکار سازمان یافته داریم. مجری پرسید جمعیت شفت چقدره؟ گفت: ۵۵ هزار. آخر کوتاه اومد روی ۱۲۰۰.

از رییسی دولتی یادگار مونده که عدد و رقم رو‌کیلویی میگن.مجتبی نجفی

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴اطلاعیه روابط عمومی نهضت آزادی ایران

در پی انتشار پیام تسلیت نهضت آزادی ایران به مناسبت سانحه سقوط بالگرد آقای ابراهیم رئیسی و هیأت همراه و حمایت اکثریت بازدیدکنندگان از آن در رسانه‌ها، اقلیت قابل توجهی نیز به صدور چنین پیام تسلیتی اعتراض داشتند. ضمن سپاس از همراهان و تاییدکنندگان و احترام به نظر ناقدین لازم می‌دانیم توضیحات زیر را برای رفع هرگونه ابهامی به استحضار مخاطبان محترم برسانیم.

این پیام تسلیت مستقل از کارنامه و عملکرد گذشته آقای ابراهیم رئیسی صرفاً بر مبانی و ارزش‌های اخلاقی و انسانی پس از حادثه سقوط بالگرد به مناسبت جان باختن جمعی از انسان‌ها که از مدیران و تیم پرواز بودند صادر شده و مخاطب اصلی «خانواده‌های محترم و داغدیده» هستند که باید پیامدهای این فاجعه را تحمل کنند.

در ارتباط با کارنامه و عملکرد گذشته آقای رئیسی و عملکرد دولت ایشان مواضع نهضت آزادی ایران در مقاطع مختلف از جمله در اعدام‌های سال ١٣۶٧ با صدور بیانیه‌های لازم، کاملا روشن است. آنچه امروز مسئولیت انسانی و جمعی ما را در قبال این سانحه در راستای منافع ملی مورد تاکید قرار می‌دهد، علاوه بر تسلیت که جنبه انسانی دارد، مطالبه دادرسی عادلانه برای عملکرد همه مسئولان گذشته با راهبرد پرهیز از خشونت است. این فرایند یک مطالبه ملی و راهبردی برای امروز و فردای جامعه ما می‌باشد تا زمینه‌های واقع‌بینانه تحقق وفاق ملی برای گذار به دموکراسی و عبور از شرایط کنونی فراهم شود.

روابط عمومی

نهضت آزادی ایران

پنجم خرداد ١۴٠٣


🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟦حفظ حیات یک حزب کوچک اوپوزیسیونِ قانونی، موثر است؟

🖋مجید شیعه علی

به مناسبت شصت و سومین سالگرد تاسیس نهضت آزادی ایران

📌حکومت‌های غیردموکراتیک سعی می‌کنند با تحمیل هزینه‌های گزاف، کنش‌گری سیاسیِ دموکراسی‌خواهانه را به صورت یک قمار احمقانه تصویر کنند. قماری که عاقبتی جز شکست خوردن و تلاشی بیهوده ندارد و به این وسیله مانع از اقبال به اوپوزیسیون سیاسی دموکراسی‌خواه شوند. حاکمیت استبدادی در ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست و موفق شده مانع از کنش‌گری مستمر و غیرهیجانی بخش قابل توجهی از جامعه برای دستیابی به دموکراسی بشود. نتیجه این شرایط این است که ما با این سوال مواجه می‌شویم که حفظ حیات یک حزب کوچک اوپوزیسیون قانونی مفید و موثر است؟

📌داگلاس نورث و هم‌کارانش مطرح می‌کنند که در نظم‌های اجتماعی ابتدایی، سازمان‌هایی اگر ایجاد شوند شخص‌محور هستند و در حول چهره‌های شاخص تشکیل شده و با افول آن‌ها از بین می‌روند. آن‌ها معتقدند ایجاد سازمان‌های غیر شخص‌محور که عمر دائمی پیدا کنند نشان دهنده رشد نظم اجتماعی آن جامعه و ایجاد فرصت توسعه اقتصادی و دموکراسی‌سازی است.

📌اگر یک حزب سیاسی در اوپوزیسیون بتواند با وجود کنار رفتن نسل نخست بنیان‌گذاران ادامه عمر دهد و خصلت غیرشخصی بودن و دائمی شدن را کسب کند خود می‌تواند نوید بخش باشد. بر این‌ها بیفزاییم که این حزب ریشه در جامعه داشته و در طی تمامی فراز و فرودهای تاریخ با وجود تحمیل هزینه‌های گزاف به حیات خود ادامه داده است تا به جامعه این پیام را برساند که کسانی برای کنش‌گری مشترک دموکراسی‌خواهی همیشه همکاری خواهند کرد.

📌نهضت آزادی ایران، با رسیدن به شصت‌وسومین سالگرد تاسیس خود و با وجود اینکه امروز نسل پنجم اعضایش در درون ارکان آن فعالیت می‌کنند چنین سازمانی است. سازمانی که حفظ حیات آن خود کنشی موثر برای توسعه و دموکراسی‌سازی است.

🌐لینک متن کامل

#مجید_شیعه_علی #نهضت_آزادی #اپوزیسیون_قانونی #گذار_به_دموكراسىی

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
معروف است، کسی بین راه چهارمحال قالی‌اش را دزدان بردند. به فکر افتاد که به خان شکایت کند...
پیش خان رفت.عاشورا بود و خان مشغول خواندن زیارت عاشورا، [و خان به بخش صد لعن رسیده بود] و می خواند:
«اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و آخر تابع له..‌.»

صاحب قالی، اول خوشحال شد که موقع خوبی برای دادخواهی پیدا کرده، اما اندکی بعد متوجه شد که قالی که زیر پای خان انداخته‌اند همان قالی خودش است!
بلافاصله رو بازپس کرد که خارج شود. خان پرسید: ها، چه می خواستی؟ شاکی جواب داد: هیچ، می خواستم در ثواب شما شریک باشم، و سپس راه افتاد در حالی که او هم زیر لب می خواند: اللهم العن اول...»

باستانی‌پاریزی
حماسه‌کویر
پانوشت صص ۱۷۲-۱۷۳

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سید حسین نصر: دنیا در غزه شاهد بزرگترین قتل‌عام از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است و حامی مردم فلسطین، ایران و ترکیه هستند، نه دولت‌های عربی. برای اینکه بفهمید چه تعداد کشته شده اند، میزان جمعیت غزه را با جمعیت آمریکا مقایسه کنید و ۴۰ هزار کشته فلسطینی را محاسبه کنید که چه تعداد وحشتناکی می شود.

#جنایات_جنگی_اسرائیل #نسل_کشی_اسرائیل
#غزه #فلسطین #اشغالگری

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟦 خودکفایی یعنی خودویرانگری

🔻چرا و چگونه "سیاست خودکفایی" اقتصاد یک کشور را به ویرانی می‌کشاند؟

🖋غلامرضا مصدق


سالیان درازی واژه #خودکفایی از یک استراتژی اقتصادی به هدفی مقدس و آرمانی تبدیل شده و همواره مخالفان آن متهم به لیبرال بودن شده اند. اینکه چطور ممکن است منطق دو دو تا چهار تای اقتصادی را بتوان با زور و ضرب بایدها و نبایدهای ایدئولوژیک به کنار نهاد و در عین حال به کارآمدی و بهره وری اقتصادی رسید سوالی است که موافقان  خودکفایی به دور از شعارگوئی های معمول باید به آن پاسخ دهند.

در نیمه دوم قرن بیستم دو استراتژی توسعه اقتصادی با دو رویکرد متفاوت در دستور کار دولت‌های درحال توسعه قرار گرفت. استراتژی جایگزینی واردات (خودكفائي) و دیگری استراتژی توسعه صادارت. كشورهاي آمريكاي لاتين استراتژی اولی و کشورهای آسیای جنوب شرقی دومی را  انتخاب کردند. تمام کشورهایی که استراتژی جایگزینی واردات را انتخاب کردند شکست خوردند ولی آسیای جنوب شرقی ها موفق شدند.

دلیل شکست یکی و موفقیت دیگری ساده بود. در ذات جایگزینی واردات ناکارآمدی نهفته است زیرا تولید نه بر مبنای مزیت ها بلکه بر مبنای نیازها انجام می‌شود. بر اساس سیاست خود کفائی اقلام زیادی با چند برابر قیمت تمام شده جهانی تولید می‌شوند ولی بر مبنای توسعه صادرات،  تولید صرفاً براساس مزيت هاست.

حتی آمریکا و چین با دارا بودن سهم ۲۴‎ و ۱۵‎ درصدی از اقتصاد دنیا قادر به تحقق خودکفایی در اقتصاد خود نیستند چه رسد به اقتصاد کمتر از ۱ درصدی ایران. هیچ کشوری وجود ندارد که در تولید همه یا تعداد زیادی از کالاها دارای مزیت باشد. شرایط جغرافیایی، منابع طبیعی در دسترس، سطح تکنولوژی و مهارتهای انسانی، وضعیت شاخص ها و ساختار  اقتصادی و سیستم آموزشی هر کشور مزیت آنرا در تولید کالاهای خاصی تعیین می‌کند.

آلمان غول بزرگ تكنولوژی دنیا گوشی تلفن همراه تولید نمی کند؛  ژاپن سومین اقتصاد دنیا هواپیمای مسافربری نمی سازد و سوئیس پیشرفته در سودای ساخت اتومبیل نیست! چرا؟ آیا توانایی تکنولوژی آنها قادر به  تولید این محصولات نیست؟ حتماً صلاح آنها علیرغم دارا بودن توانایی در تولید این محصولات در تولید کالاهای دیگری است.

اما كشور ما با حجم اقتصادي به مراتب كوچکتر و سطح تکنولوژی نازل تر در تکاپوی تولید سنجاق میخی تا کشتی های اقیانوس پیما است و بجز اندک اقلامی که در تولید آنها دارای مزیت نسبی و مطلق است در مابقی با قیمت تمام شده چند برابر قیمت های جهانی مشغول هدر دادن منابع محدود كشور است.

اگر با صرف اين همه هزينه و از دست دادن بسیاری از فرصتها براي رسيدن به هدف خودكفائي با توجه به مشكلات دائمی ما در روابط بین الملل توفيقي نسبي كسب مي شد تا حدودي قابل قبول بود، ولی متاسفانه در این مورد هم چوب و هم پیاز را خوردیم. با اعلام خبر اعمال تحریم های جدید به یکباره همه چیز از پوشک بچه تا خودرو جهش قیمت داشتند. استدلال برای موج گرانی بسیار ساده بود: “افزایش قیمت ارز!“.

اگر سیاست خودکفایی ما موثر بوده چرا با اعلام خبر تحریم سونامی گرانی ها ایجاد می‌شود؟ حتماً موافقان سیاست خودکفایی مدعی می‌شوند ما برنامه خودکفایی را به دليل نفوذ افكار ليبرالی در نظام تصمیم گیری جدی نگرفته و اجرا نکردیم. فرض می‌کنیم این ایراد بجا باشد، موافقان از میان ۲۰۰ کشور موجود دنیا فقط یک نمونه موفق در استراتژی خودکفایی را معرفی کنند. موافقان همچنین خواهند گفت به دلیل شرایط خاص سیاسی ایران در روابط بین الملل ما انتخابی غیر از خودکفایی نداریم. اگر این استدلال را قبول کنیم لاجرم باید بپذیریم که ما هیچوقت اقتصادی قدرتمند و پویا نخواهیم داشت و تا ابد باید با اقتصادی معیشتی (بخور و نمیر) بسر ببریم.

منبع: سیاست شناسی

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚫️ چرخه‌ی ابتذال

💢جامعه‌ی ما و اساساً هر جامعه‌ای، برای افتادن در مسیر تغییر درست باید از پنج موضوع مبتذل عبور کند:

1️⃣ابتذال اهمیت

📌جامعه‌ی ما در نقطه‌ای قرار دارد که جای مسائل مهم با مسائل بی‌اهمیت تغییر کرده است! مواردی که نیاز به واکنش دارد، جامعه واکنش درستی نشان نمی‌دهد و مواردی که نیاز به واکنش ندارد، بیشترین واکنش را دریافت می‌کند. هر فرد، رسانه، کانال، صفحه، تبدیل به خبرگزاری شده است. هر موردی در روز، تبدیل به خبر می‌شود. جامعه با انبوهی از موضوعات مختلف روبرو می‌شود که در مورد آن‌ها کُلی بحث شکل می‌گیرد و این دایره دائم بزرگ‌تر می‌شود و افراد بیشتری درگیر این ابتذال می‌شوند.

2️⃣ابتذال جزئیات

📌وقتی جامعه به "ابتذال اهمیت" رسید، از دل آن به "ابتذال جزئیات" می‌رسد. حالا نه تنها ما با چیزهای "بی‌اهمیتی" که "مهم شده" طرف هستیم، بلکه وارد موشکافی این موارد شدیم و چسبیدیم به جزئیات بی‌ارزش و داستان‌ها و حاشیه‌های مختلف از آن بیرون می‌کشیم.

3️⃣ابتذال غرزدن

📌هر آدمی به بعضی از مسائل زندگی‌اش غر می‌زند و چیز عجیبی نیست. اتفاقی که در جامعه‌ی ما افتاده است، غرزدن تبدیل به رفتار و فعالیت همیشگی شده است! ما سال‌هاست هدایت شده‌ایم به سمت این رفتار و این عادت، آسیب زیادی به ما زده است؛ انرژی ما تخلیه می‌شود، جای اعتراض با غرزدن عوض شده است، شرایطی به‌وجود آمده است که بدترین اتفاقات با غرزدن‌های بیشتر دفن می‌شود. امکان ندارد دو نفر در این جامعه باهم گفتگو کنند و غرزدنی در کار نباشد! این یک فرهنگ شده است و سال‌هاست از حالت عادی خارج شده است!

4️⃣ابتذال خنده

📌سال‌هاست که ما مهم‌ترین مسائل جامعه را با طنز دریافت می‌کنیم و همچنین هدایت شده‌ایم به سمت تولید این موارد! تقریبا چیزی نیست که در دایره‌ی این لودگی و خندیدن، قرار نگرفته باشد!

5️⃣ابتذال تفکر

📌چیزی که همه‌ی موارد بالا را کنار هم قرار می‌دهد، ابتذال تفکر است. به چیزهایی فکر می‌کنیم که نیاز به فکر کردن ندارند و به چیزهایی که نیاز به تفکر دارند، بی‌توجه هستیم و در کل، جامعه با چنین چیزی روبرو شده است: طنزی که "طنز" نیست. خنده‌ای که "خنده" نیست. خبری که "خبر" نیست. تفکری که "تفکر" نیست. تحلیلی که "تحلیل" نیست. مسئله‌ای که "مسئله" نیست. آگاهی که "آگاهی" نیست. علمی که "علم" نیست. مشکلی که "مشکل" نیست.

🟦تمام این پنج مورد، "چرخه‌‌ی ابتذال" را تشکیل می‌دهند. اگر هر فردی بتواند از این چرخه‌ی مخرب دوری کند، گام مهمی هم برای خودش هم برای جامعه برداشته است و آن‌جاست که تغییر اساسی دیده می‌شود.

منبع: سیاست شناسی

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🐦توییت جدید دبیرکل نهضت آزادی ایران

با توجه به فرایند تحولات پس از انتخابات سال ۹۶ در راستای یکدست‌سازی حاکمیت و تجربه انتخابات 98، 1400 و 1402، در انتخابات اضطراری پیش‌رو قاعدتا نامزدهایی تاییدصلاحیت می‌شوند که تداوم برنامه یکدست‌سازی را تضمین کنند. در این شرایط فرصتی است برای پیگیری راهبرد اصلاحات جامعه‌ محور شامل:
در کنار مردم، تداوم توانمندسازی جامعه، حمایت و تقویت جامعه مدنی و پیگیری گفتگو بین احزاب و شخصیت‌های سیاسی جهت تمرکز بر مطالبات مشترک ملی تا تحقق #وفاق_ملی برای گذار به #دموکراسی، برگزاری انتخابات آزاد و سالم و تامین ##آزادی و #حاکمیت_ملت و عبور از بحران‌های جاری کشور.

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین کشورمان کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرد

دکتر ظریف، وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در انتخابات قصدی برای کاندیداتوری دارید، گمانه‌زنی‌ها درباره حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری را رد کرد و گفت: خیر!

🌍ندای آزادی در شبکه های اجتماعی:

🌐🌐🐦🌐▶️@nedayeazadinet
🌐 nedayeazadi.net
🆔@nedayeazadinet | ندای آزادی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/05/28 19:05:46
Back to Top
HTML Embed Code: