Telegram Web Link
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 سازمان ملل و آژانس‌های همکار (۱۷ آوریل ۲۰۲۴): "برای بهبود دسترسی به کمک‌رسانی به غزه به تغییرات حیاتی نیاز است.  درخواستی مبنی بر ۲.۸ میلیارد دلار برای ارائه کمک‌های فوری برای میلیون‌ها نفر در مناطق ویران شده و همچنین کرانه باختری که در آن فلسطینی‌ها هدف خشونت فزاینده شهرک‌نشینان قرار گرفته‌اند لازم است. 

 این میزان تنها بخشی از ۴.۰۸۹ میلیارد دلاری است که سازمان ملل و شرکا برآورد می‌کنند که برای رفع نیازهای ۳.۳ میلیون نفر مورد نیاز است.

 آنروا ستون فقرات پاسخ بشردوستانه در غزه و کرانه باختری است. دو سوم جمعیت غزه معادل ۱.۶ میلیون نفر پناهندگان فلسطینی هستند که در این سازمان ثبت نام کرده‌اند. 

 آنروا بیش از ۱۳۰۰۰ کارمند در غزه دارد که بیش از ۳۵۰۰ نفر در امدادرسانی مشغول هستند. حمایت این نهاد به جمعیت گسترده‌تری تعمیم می‌یابد و به ۱.۱ میلیون پناهنده فلسطینی و سایر افراد ثبت‌شده در کرانه باختری که ۸۹۰۰۰۰ نفر از آن ها پناهنده هستند خدمات می‌دهد".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
برگزاری کارگاه آموزشی راهنمای کسب مقام مشورتی از شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد توسط سازمان دفاع از قربانیان خشونت
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد
 
🎤 یونیسف (۲۲ آوریل ۲۰۲۴): “اقدام معنادار برای جلوگیری از استفاده از سلاح‌های انفجاری در مناطق پرجمعیت می‌تواند تعداد تلفات کودکان در درگیری‌ها را به نصف کاهش دهد. 

با افزایش جنگ شهری، استفاده از سلاح‌هایی که برای میدان‌های جنگ باز طراحی شده‌اند به یک واقعیت رایج در شهرها، شهرک‌ها و روستاها تبدیل شده‌اند که اثرات مخربی بر کودکان دارد. 

بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، سلاح‌های انفجاری عامل وقوع ۴۹.۸٪ از کشته و معلول شدن کودکان (بیش از ۴۷۵۰۰ مورد) بودند که توسط سازمان ملل در بیش از ۲۴ منطقه درگیری در سراسر جهان تأیید شد. 

هنگامی که از سلاح‌های انفجاری در مناطق پرجمعیت استفاده می‌شود، کودکان نه تنها از نظر جسمی بلکه در تمام جنبه‌های زندگی خود به شدت آسیب می‌بینند. 

زندگی هزاران جوان هر سال ناگهان به پایان می‌رسد یا برای همیشه تغییر می‌کند.
علاوه بر این، تخریب زیرساخت‌ها پیامدهای بلندمدتی برای توسعه آن‌ها و سلامت جامعه دارد”.

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 گزارش جهانی درباره بحران‌های غذایی (۲۴آوریل ۲۰۲۴): "سطوح بالای ناامنی غذایی حاد از ۱۴٪ در سال ۲۰۱۸ به بیش از ۲۰٪ در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته و در سال ۲۰۲۲ با ۲۳٪  به بالاترین حد خود در هشت سال گذشته رسیده است.

 گرسنگی حاد ۲۸۱.۶ میلیون نفر را در سال گذشته تحت تأثیر قرار داده و ترس فزاینده از قحطی و مرگ گسترده از غزه تا سودان آن را تشدید کرد. 

 بیش از یک نفر از هر پنج نفر در ۵۹ کشور در سال ۲۰۲۳ با ناامنی غذایی حاد مواجه بودند، در حالی که در سال ۲۰۱۶ این میزان تنها یک نفر از هر ۱۰ نفر در ۴۸ کشور بود.

 در سال گذشته حدود ۳۶ میلیون نفر در ۳۹ کشور با سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه شدند که چهار درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ بود. بیش از یک سوم این افراد در سودان و افغانستان بودند".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق برگزاری تجمعات مسالمت آمیز» در ۲۲ آوریل و در پایان سفر رسمی خود به بوسنی و هرزگوین اظهار داشت که اگرچه این کشور پیشرفت معنی داری در جهت گذار به یک جامعه صلح آمیز حاصل کرده اما سیستم حکومتی مبتنی بر هویت و سیاست تفرقه افکن، مشارکت آزاد را محدود کرده است.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ آوریل نسبت به نقش خطوط هوایی در تسهیل انتقال غیرقانونی پناهجویان به رواندا (بر اساس توافقنامه بین دولت بریتانیا و دولت رواندا) ابراز نگرانی کردند. کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در ۲۳ آوریل زنگ خطر آثار منفی این اقدام بر حقوق بشر و حمایت از پناهندگان به صدا درآوردند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ آوریل خواستار آزادی یک مدافع حقوق آموزش دختران در افغانستان شدند که بیش از شش ماه در بازداشت می‌باشد. 

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حقوق بشر برای داشتن محیط پاک و پایدار» در ۲۲ آوریل اظهار داشت که قطعنامه‌های سازمان ملل که حق داشتن یک محیط پاک و سالم را به رسمیت می‌شناسند باید به سیاست‌ها و پروژه‌های مشخصی تبدیل شوند. 

✳️ «رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۳ آوریل وقوع مجموعه‌ای از حملات اسرائیل به رفح را در چند روز گذشته، محکوم کرد. 

✳️ سوابق حقوق بشر کشورهای: نیوزلند، افغانستان، شیلی، قبرس،اروگوئه، یمن، وانواتو، مقدونیه شمالی، کومور، اسلواکی، اریتره، ویتنام، جمهوری دومینیکن و کامبوج در چهل و ششمین نشست «یوپی آر» از ۲۹ آوریل تا ۱۰ می سال جاری بررسی خواهد شد.

✳️ «کمیته حقوق افراد دارای معلولیت سازمان ملل متحد» در ۲۴ آوریل اظهار داشت که شکست تانزانیا در محکوم کردن و تحقیق درباره حملات علیه افراد مبتلا به آلبینیسم (زالی) ممکن است نقض جدی تعهدات این کشور نسبت به حمایت از افراد دارای معلولیت را به دنبال داشته باشد.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۶ آوریل خواستار آزادی فوری یک خواننده رپ ایرانی شدند و از مقامات ایران خواستند که از محکومیت او به اعدام صرفنظر کنند. 

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین اشغالی» در ۲۵ آوریل اظهار داشت که اراضی اشغالی فلسطین در مارپیچی از خشونت‌های غیرقابل توقف احاطه شده است. 

✳️ در پی آخرین سفر «هیات کمیته فرعی سازمان ملل متحد در زمینه پیشگیری از شکنجه» به هندوراس، ریاست این کمیته در اظهارات ۲۵ آوریل نگرانی‌های خود را در مورد نظامی‌سازی زندان‌ها و شرایط نامناسب زندگی زندانیان مطرح کرد. 

✳️ «کارشناس مستقل بدهی خارجی و حقوق بشر» و «گزارشگر ویژه تأثیر منفی اقدامات قهرآمیز یکجانبه بر برخورداری از حقوق بشر» در ۲۵ آوریل بیان داشتند که قطع یکجانبه ارتباط بانک‌های فلسطینی از سیستم بانکی جهانی توسط اسرائیل ناقض اصل برابری حاکمیتی کشورها است. 

✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۶ آوریل از دریافت اطلاعاتی مبنی بر سرکوب خشونت آمیز زنان و دختران ایرانی توسط نیروی پلیس تحت قوانین سختگیرانه حجاب، خبر داد. وی همچنین از تشدید خشونت ها در سودان ابراز نگرانی کرد.

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد استقلال قضات و وکلا» در ۲۶ آوریل رای پارلمان کیریباتی به برکناری قاضی دیوان عالی را شکست بزرگی برای عدالت و حاکمیت قانون دانست.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
📚 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

📗 عنوان کتاب: کووید ۱۹ و انسان‌دوستی: منطق ژئوپلیتیک کمک چین، آمریکا و روسیه

🖌 نویسندگان: ماریا املیچوا و بریتنی کارتر

🖨 انتشارات: Brill Nijhoff، ژئوپلیتیک و روابط بین الملل، دوره: ۰۴، ۲۰۲۴



انگیزه دولت‌ها برای کمک به سایر کشورهای نیازمند چیست؟ این کتاب با تمرکز بر تصمیم‌های چین، روسیه و آمریکا در مورد کمک‌های کووید ۱۹، نقش ایده‌های احتمالی تاریخی را در تصمیم‌گیری‌های کمک‌کنندگان در دوران همه‌گیری ویروس کرونا روشن می‌کند.  

این کتاب معتقد است چین و روسیه تلاش می‌کنند تا زمینه بشردوستانه را مطابق با دیدگاه‌های ژئوپلیتیکی خود شکل دهند.

همچنین بیان می‌کند که رقابت آن‌ها با ایالات متحده بر سر رویکردهای کمک رسانی، یکپارچگی سیستم بشردوستانه را تضعیف کرده است.

این کتاب از ۲۲۴ صفحه و ۵ بخش اصلی شامل:
۱-دیدگاه ژئوپلیتیک انتقادی در مورد کمک‌های بشردوستانه،
۲- کووید ۱۹ و کمک چین،
۳-کمک روسیه و کووید ۱۹،
۴- ملاحظات ژئوپلیتیک ایالات متحده برای کمک و
۵-ژئوپلیتیک جهانی توزیع واکسن، تشکیل شده است.
 

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد 

🎤 رجینا دی دومینیسیس (مدیر منطقه‌ای یونیسف در اروپا و آسیای مرکزی)‌ (۲۶ آوریل ۲۰۲۴): "تعداد کودکان کشته شده جنگ اوکراین در سال جاری نسبت به سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۴۰٪ افزایش یافته است. 
 
حملاتی که بین ژانویه و مارس رخ داد، ۲۵ کودک از جمله یک کودک دو ماهه را کشت. طی سه هفته اول آوریل، ۹ کودک جان خود را از دست دادند.

از زمان تشدید جنگ در اوکراین در سال ۲۰۲۲، حدود ۶۰۰ کودک جان خود را از دست داده‌اند و بیش از ۱۳۵۰ کودک مجروح شده‌اند. تعداد واقعی تلفات کودکان احتمالاً بسیار بیشتر است.

این حملات همچنین زیرساخت‌های اساسی برای زندگی کودکان را ویران کرده است. در سه ماه اول سال، هزاران خانه، ۳۶ مرکز بهداشتی و ۱۴۰ مرکز آموزشی آسیب دیده و یا تخریب شده است. 

هر حمله تلاش‌ها برای بهبودی و بازسازی را به عقب می‌اندازد و بدتر شدن کیفیت زندگی کودکان را طولانی‌تر می‌کند. من از این که می‌بینم حملات در سراسر کشور ادامه دارد و مدارس، امکانات بهداشتی و ساختمان‌های مسکونی را ویران می‌کند، ناراحت هستم. هیچ‌جا برای کودکان امن نیست".

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
بیانیه جمعی از سازمان‌های غیردولتی در خصوص اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویی در آمریکا
این بیانیه پس از حوادث اخیر در دانشگاه‌های آمریکا توسط سازمان دفاع از قربانیان خشونت تهیه و به امضای ۷۶ سازمان‌ و نهاد غیردولتی که اسامی آنها در انتهای بیانیه آمده رسیده است.
B2n.ir/u62819
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 دفتر هماهنگی کمک‌های سازمان ملل (۲ مه ۲۰۲۴): " گمان می رود بیش از ۱۰۰۰۰ نفر پس از نزدیک به هفت ماه درگیری ویرانگر در زیر آوار مدفون شده‌اند.

 تقریباً تمام ۶۰۰۰۰۰ کودکی که اکنون در شهر مرزی رفح در جنوب پناه گرفته‌اند مصدوم، بیمار یا دارای سوء تغذیه هستند.

 بیش از ۲۰۰ روز جنگ تاکنون ده ها هزار کودک را در غزه کشته و معلول کرده است.

 خیابان ها و فضاهای عمومی خان یونس مملو از سلاح های منفجر نشده است. علاوه بر این، بمب های ۱۰۰۰ پوندی در تقاطع های اصلی و داخل مدارس پیدا شده است.

 در مجموع حدود ۳۷ میلیون تن زباله در این منطقه وجود دارد که احتمالاً حاوی حدود ۸۰۰۰۰۰ تن آزبست و سایر آلاینده‌ها است.

 کارشناسان مین گذاری سازمان ملل تخمین زده‌اند که حدود ۷۵۰۰ تن مهمات منفجر نشده ممکن است در سراسر غزه پراکنده باشد که پاکسازی آن ۱۴ سال طول می‌کشد. "


#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۹ آوریل از کشورهای عضو خواستند تا معاهده‌ای را اتخاذ کنند که تجارت، ساخت و استفاده از تجهیزاتی که باعث شکنجه می‌شود را ممنوع کند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۹ آوریل اظهار داشتند که باید نسبت به قربانیان برده‌داری مدرن در مزارع چرتکه اکوادور که برای چندین دهه متحمل نقض وحشتناک حقوق بشر شده‌اند، جبران خسارت صورت گیرد.

✳️ «مکانیزم تخصصی حق توسعه» نهمین نشست خود را در ۱ و ۲ مه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار می‌کند.

✳️ «کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد» در ۲۹ آوریل یافته‌های خود را در مورد آلبانی، مکزیک، قطر، جمهوری مولداوی و سن مارینو منتشر کرد.

✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ آوریل از مجموعه اقدامات سنگینی که برای متفرق کردن اعتراضات برگزار شده با موضوع جنگ غزه در سراسر محوطه دانشگاهی در ایالات متحده آمریکا انجام شد، ابراز ناراحتی کرد.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ آوریل از مقامات ده‌ها کشوری که امسال انتخاباتی را برگزار می‌کنند خواستند تا از حقوق رای و آزادی بیان حمایت کنند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ آوریل اظهار داشتند که در ونزوئلا از دسامبر ۲۰۲۳ افزایش نگران کننده‌ای در خصوص ناپدید شدن اجباری شهروندانی که از حق خود برای آزادی بیان استفاده می‌کنند، گزارش شده است.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲ مه اظهار داشتند که اعضای اتحادیه اروپا باید بازداشت کودکان مهاجر را ممنوع کنند.

✳️ «کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد» نشست آتی خود را از ۶ تا ۲۴ مه برگزار می‌کند و طی آن وضعیت نامیبیا، گواتمالا، گرجستان، مالی، پاناما، مصر، بوتان، استونی و پاراگوئه را بررسی خواهد کرد.

✳️ «کارگروه سازمان ملل متحد در مورد ناپدیدشدن‌های اجباری» سیصد و سی و سومین نشست خود را از ۶ تا ۱۰ مه در لهستان برگزار می‌کند.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔎 نگاهی به اقدامات حقوقی انجام شده در دیوان کیفری بین‌المللی در ماه گذشته ( ۲۰ مارس  تا ۲۰ آوریل)

✔️ اگرچه دیوان کیفری بین‌المللی با هدف اصلی مبارزه با بی‌کیفری و شناسایی مسئولیت ناشی از جرایم بین‌المللی تاسیس شد، اما از طریق ایجاد پیوند میان صلح، امنیت بین‌المللی و عدالت کیفری با حقوق بشر در ارتباط است.

در حال حاضر دیوان ۳۱  پرونده در دست اقدام دارد. این پرونده ها شامل موارد روی داده از نقض حقوق بشر در کشورهای:
جمهوری دموکراتیک کنگو (آغاز تحقیقات از آوریل ۲۰۰۴)،
اوگاندا (آغاز تحقیقات  از ژانویه ۲۰۰۴)،
دارفور/ سودان (آغاز تحقیقات از مارس ۲۰۰۵)،
جمهوری آفریقای مرکزی (آغاز تحقیقات از دسامبر ۲۰۰۴)،
کنیا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از مارس ۲۰۱۰)،
لیبی (فوریه ۲۰۱۱)،
ساحل عاج (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ اکتبر ۲۰۱۱)،
مالی (آغاز تحقیقات از ژوییه ۲۰۱۱)،
جمهوری آفریقای مرکزی II (آغاز تحقیقات از مه ۲۰۱۴)،
گرجستان (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۷ ژانویه ۲۰۱۶)،
بوروندی (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۵ اکتبر ۲۰۱۷)،
فلسطین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۱)، 
بنگلادش/میانمار، افغانستان، فیلیپین، ونزویلا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان  از ۳ نوامبر ۲۰۲۱) و
اوکراین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۲) می‌باشد.

✔️ اقدام زیر تنها فعالیت اخیر دیوان در طول ماه گذشته است. شایان ذکر است این پرونده مربوط به متهمین جرایم جنگی و یا جرایم علیه بشریت تحت صلاحیت دیوان می باشد:

▪️ تصمیم گیری در مورد برگزاری جلسه دادرسی در پرونده دادستان بوسکو انتاگاندا (متهم در وضعیت در جمهوری دموکراتیک کنگو)

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
📈 گوترش از اسرائیل و حماس می‌خواهد تا شجاعت سیاسی نشان دهند و آتش‌بس را تضمین کنند 

♦️ براساس اخبار منتشر شده در سایت شورای حقوق بشر در ۷ مه و در بحبوحه دریافت گزارش‌هایی مبنی بر تسلط نیروهای اسرائیلی بر گذرگاه‌های کلیدی در رفح، دبیرکل سازمان ملل متحد در یک نشست مطبوعاتی بار دیگر درخواست خود را از اسرائیل برای توقف هرگونه تشدید تنش در غزه، تکرار کرد.

♦️برخی از مهم ترین نکات صحبت‌ّای دبیرکل به شرح زیر است:

در جنوب نوار غزه، شهر رفح میزبان صدها هزار فلسطینی است که به دلیل ادامه عملیات نظامی اسرائیل از نقاط دیگر این منطقه رانده شده‌اند.

نگرانی‌های جدی وجود دارد که ذخایر کمک‌های بشردوستانه و ذخایر سوخت، در سراسر نوار جنگ‌زده به سرعت تمام ‌شود. 

بستن هر دو گذرگاه رفح و کرم شالوم به‌ویژه به وضعیت وخیم انسانی آسیب رسانده است و آن ها باید فوراً بازگشایی شوند.

اسرائیل باید هرگونه تشدید تنش را متوقف کند و در مذاکرات دیپلماتیک جاری مشارکت سازنده‌ای داشته باشد.  

حصول توافق بین اسرائیل و رهبری حماس برای توقف رنج غیرقابل تحمل فلسطینیان در غزه و گروگان‌های اسرائیلی و خانواده‌های آن‌ها لازم است و هر دو طرف باید شجاعت سیاسی خود را نشان دهند و از هیچ تلاشی برای حصول توافق دریغ نکنند. 

«اگر در پی هفته‌ها فعالیت دیپلماتیک شدید برای صلح در غزه، آتش‌بس حاصل نشود، غم‌انگیز خواهد بود! عدم آزادی گروگان‌ها و یک حمله ویرانگر در رفح»  

حمله تمام عیار به رفح یک فاجعه انسانی خواهد بود و همه کسانی که بر اسرائیل نفوذ دارند باید برای جلوگیری از تراژدی بیشتر هر کاری که در توان دارند را انجام دهند. 

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🌐 فشار مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر شورای امنیت برای بررسی عضویت کامل فلسطین


🔷 مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه ۱۰ مه مجدداً در نیویورک برای یک جلسه فوق العاده در مورد بحران غزه تشکیل شد.

🔷 مجمع در این نشست:

با اکثریت قاطع قطعنامه‌ای را تصویب کرد که حقوق فلسطین را در این نهاد جهانی به عنوان یک کشور ناظر و بدون پیشنهاد عضویت کامل، ارتقا می‌دهد.

 از میان ۱۹۳ کشور، ۱۴۳ کشور به این قطعنامه رای مثبت و ۹ کشور (رژیم اسراییل، آمریکا، چک، مجارستان، آرژانتین، نائورو، پالائو، میکرونزی و پاپوا گینه‌نو) به آن رای منفی دادند. همچنین ۲۵ کشور از جمله بریتانیا، آلمان، هلند، اوکراین و ایتالیا به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

براساس این قطعنامه مجمع از شورای امنیت خواست تا به درخواست فلسطین به نحو مطلوبی بپردازد.

🔷 این قطعنامه به چه معناست؟

 مجمع عمومی با تصویب این قطعنامه حقوق کشور فلسطین را در سازمان‌های جهانی ارتقاء خواهد داد، اما این مورد شامل حق رای یا پیشنهاد نامزدی برای ارگان‌هایی مانند شورای امنیت یا شورای اقتصادی و اجتماعی، نمی‌شود.

اعطای عضویت به فلسطین مستلزم توصیه شورای امنیت است. در عین حال، مجمع تشخیص می‌دهد که کشور فلسطین واجد شرایط چنین وضعیتی است و به شورای امنیت توصیه می‌کند که موضوع را به نحو مطلوب بازنگری کند.

هیچ یک از موارد ارتقاء وضعیت تا آغاز نشست جدید مجمع در ۱۰ سپتامبر اعمال نخواهد شد.

🔷 مواردی از تغییراتی که در وضعیت فلسطین در اواخر امسال ایجاد خواهد شد:

 قرار گرفتن در بین کشورهای عضو به ترتیب حروف الفبا 

 اظهار نظر کردن از طرف یک گروه 

ارائه پیشنهادات و اصلاحات و معرفی آن‌ها

 پیشنهاد مواردی برای درج در دستور کار موقت جلسات عادی یا فوق العاده و حق درخواست درج موارد تکمیلی یا اضافی در دستور کار جلسات عادی یا فوق العاده

حق انتخاب اعضای هیات دولت فلسطین به عنوان متصدی در مجمع عمومی و کمیته‌های اصلی مجمع عمومی

مشارکت کامل و مؤثر در کنفرانس‌های سازمان ملل و کنفرانس‌ها و نشست‌های بین‌المللی که تحت نظارت مجمع عمومی یا در صورت لزوم سایر ارگان‌های سازمان ملل متحد تشکیل می‌شوند

📝 نکات:

✔️ فلسطین از سال ۲۰۱۲ دارای وضعیت ناظر غیرعضو بوده است. 

✔️ با تصویب این قطعنامه فلسطین به عنوان کشوری واجد شرایط برای عضویت کامل به رسمیت شناخته شده است.

✔️ تصمیم‌گیری نهایی در مورد عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل، در شورای امنیت صورت گیرد و پیش‌بینی می‌شود آمریکا این پیشنهاد را وتو کند. 


#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حق بر سلامت» در ۶ مه اظهار داشت که قطعنامه شورای امنیت در سال ۲۰۱۶ که به شدت حملات علیه تأسیسات پزشکی و پرسنل را در شرایط مخاصمه محکوم می‌کند، تا حد زیادی نادیده گرفته شده است. 

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۶ مه هشدار دادند که نقض گسترده حقوق زنان و دختران در هائیتی بدون مجازات ادامه دارد.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۶ مه تداوم خشونت علیه فلسطینیان در غزه را محکوم کردند. 

✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۷ مه از افزایش تعداد روزنامه‌نگارانی که در روسیه به دلیل ارائه گزارش مستقل خود محکوم و زندانی می‌شوند، ابراز نگرانی کرد. 

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۷ مه در مورد تأثیر تصمیم دادگاهی در نیویورک مبنی بر لغو محکومیت یک تهیه‌کننده فیلم در هالیوود با اتهام تجاوز (در سال ۲۰۲۰)، ابراز نگرانی کردند.

✳️ «کارشناس مستقل وضعیت حقوق بشر در سومالی» در ۹ مه اظهار داشت که دولت سومالی باید تلاش‌هایش را برای رسیدگی به چالش‌های امنیتی جدی و تقویت فرآیندهای تعقیب در پرونده‌های خشونت مبتنی بر جنسیت تقویت کند.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۹ مه هشدار دادند که یک زندانی سابق گوانتانامو که اکنون در الجزایر با اتهامات تروریستی مواجه است، در معرض محاکمه ناعادلانه قرار دارد.

✳️ «کمیته سازمان ملل متحد علیه شکنجه» در ۱۰ مه یافته‌های خود را در مورد اتریش، آذربایجان، فنلاند، هندوراس، لیختن اشتاین و مقدونیه شمالی منتشر کرد.

✳️ «کارشناس مستقل بین‌المللی سازمان ملل متحد برای پیشبرد عدالت نژادی» در ۱۰ مه به سفر خود به ایتالیا با هدف بررسی تلاقی نژادها و ارزیابی شیوه‌های اجرای قانون پایان داد.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۱۰ مه هشدار دادند که عملیات زمینی ارتش اسرائیل برای هدف قراردادن شرق رفح، نقطه اوج یک کارزار هفت ماهه برای انتقال اجباری و نابودی جمعیت غزه است. 

✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق تحصیل» در ۱۰ مه هشدار داد که افزایش اخیر حملات به اعتراضات دانشجویی در سراسر دانشگاه‌های ایالات متحده نشان‌دهنده فرسایش نگران‌کننده اصول دموکراتیک در محیط‌های آموزشی است.

✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۱۰ مه نسبت به اظهارات مقامات ایالات متحده و رژیم اسرائیل مبنی بر تهدید به انتقام از دیوان کیفری بین‌المللی، مقامات آن و اعضای خانواده‌های آن‌ها ابراز نگرانی کردند. 

✳️ «دبیرکل حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۰ مه از تمامی اقدامات خصمانه‌ای که ورود و توزیع کمک‌های بشردوستانه ضروری به غزه را به خطر می‌اندازد ابراز تاسف کرد.

#شوراوکمیساریا
@ngoodvv
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 جمعی از کارشناسان حقوق بشر (۶ مه ۲۰۲۴): "ما از جزئیاتی که از گورهای دسته‌جمعی که اخیراً در نوار غزه کشف شده است، وحشت کرده‌ایم. بیش از ۳۹۰ جسد از جمله زنان و کودکان در بیمارستان‌های ناصر و الشفا کشف شده است که بنا بر گزارش‌ها، بسیاری از آن‌ها نشانه‌هایی از شکنجه و اعدام‌های سرپایی و افراد زنده به گور شده دارند.

 زنان، دختران و کودکان به طور کلی از جمله افرادی هستند که در این درگیری بیشتر در معرض خطر هستند و تا ۲۹ آوریل، از ۳۴۴۸۸ فلسطینی کشته شده در غزه، ۱۴۵۰۰ نفر کودک و ۹۵۰۰ نفر زن بوده اند.

 گزارش ها حاکی از آن است که ۷۷۶۴۳ نفر دیگر مجروح شده اند که ۷۵٪ از آن ها زن هستند. بیش از ۸۰۰۰ نفر مفقود یا زیر آوار نیز گزارش شده که حداقل نیمی از آن‌ها زن و کودک هستند. 

از زمان آغاز جنگ غزه، روزانه ۶۳ زن از جمله ۳۷ مادر کشته می‌شوند و تاکنون ۱۷۰۰۰ کودک فلسطینی یتیم شده‌اند.

#سخنان_مقامات_سازمان_ملل
@ngoodvv
📚 منابع جدید در مطالعات حقوق بشر

📗 عنوان کتاب: معنا سازی در حقوق کیفری بین المللی: گزارشی هنجاری از اعمالی که جنایات بین المللی را تشکیل می دهند

🖌 نویسنده: سیارا لاورتی

🖨 انتشارات: Brill Nijhoff، مطالعات لیدن درباره مرزهای حقوق بین الملل، جلد: ۱۲، ۲۰۲۴



این کتاب به بررسی ابعاد هنجاری اعمالی می‌پردازد که جنایات بین‌المللی را تشکیل می‌دهند. سپس این ابعاد را به عنوان فرآیندهای ساخت و معناسازی مفهوم‌سازی می‌کند.

با توسعه یک رویکرد روش‌شناختی جدید، روایت‌ها و گفتمان‌هایی را که در عمل به‌عنوان محوری برای درک معانی هنجاری این اعمال ظاهر می‌شوند، شناسایی می‌کند.

این کتاب با استفاده از جنایات حمله به اموال فرهنگی، غارت، خشونت جنسی و خشونت باروری به عنوان مطالعات موردی، تحلیلی تاریخی، مفهومی و گفتمانی از این جنایات را ارائه می‌کند تا روایتی پویا و کثرت‌گرا در حقوق کیفری بین‌المللی ایجاد کند. 

کتاب از ۴۰۰ صفحه و ۶ بخش اصلی شامل: ۱-چارچوب نظری و حقوق کیفری بین‌الملل به عنوان پروژه گفتمانی، ۲-حمله به اموال فرهنگی، ۳- غارت، ۴- خشونت جنسی، ۵-خشونت باروری و ۶- نتیجه گیری، تشکیل شده است.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
📚بازدیدهای حقوق بشری از کشورها در ماهی که گذشت (آوریل ۲۰۲۴)

 گزارشگران ویژه حقوق بشر و کارگروه‌های تخصصی به عنوان بخشی از رویه‌های ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از طریق انجام ماموریت‌های حقیقت‌یاب مستقل و راهکارهای نظارتی به بررسی وضعیت‌های خاص حقوق بشر در سراسر جهان می‌پردازند. 

 این کارشناسان که به صورت داوطلبانه کار می‌کنند، کارمندان سازمان ملل متحد نیستند و برای کارشان حقوق دریافت نمی‌کنند. آن‌ها از هر دولت یا سازمان دیگری مستقل هستند و براساس توانایی‌های فردی به انجام ماموریت خود می‌پردازند.

 براساس اطلاعات منتشر شده در سایت شورای حقوق بشر، در ماه گذشته کشورهای زیر مورد بازدید گزارشگران و کارشناسان کشوری و موضوعی قرار گرفتند. توضیحات تکمیلی این بازدیدها به شرح زیر است:

📕 کانادا

🕘 زمان: ۸ تا ۱۹ آوریل

🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر بر آب آشامیدنی سالم و بهداشت


هدف: دیدار با نمایندگان دولت‌های فدرال و استانی، سازمان‌های جامعه مدنی، مردمان بومی، مشاغل، و همچنین دانشگاهیان و افراد در انتاریو، نوناووت، بریتیش کلمبیا و آلبرتا

🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر سپتامبر ۲۰۲۴ 

📗 برزیل

🕜 زمان: ۸ تا ۱۹ آوریل

🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر


هدف: ارزیابی محیط برای مدافعان حقوق بشر و امکان فعالیت آزادانه و بدون ترس 

🗞 ارائه گزارش در: مارس ۲۰۲۵ به شورای حقوق بشر

📕 هندوراس

🕗 زمان: ۱۴ تا ۲۰ 

🔎 مقام بازدید کننده: کمیته فرعی سازمان ملل برای پیشگیری از شکنجه


هدف: ارزیابی رفتار با افراد بازداشت شده در مراکز مختلف و اقدامات حفاظتی در برابر شکنجه و بدرفتاری

🗞 ارائه گزارش در: به صورت محرمانه به دولت مربوطه

📙 لسوتو

🕘 زمان: ۱۰ تا ۱۹ آوریل 

🔎 مقام بازدید کننده: کارشناس مستقل سازمان ملل متحد در مورد برخورداری افراد مبتلا به آلبینیسم از حقوق بشر


هدف: ارزیابی وضعیت حقوق بشر افراد مبتلا به آلبینیسم با تمرکز بر دسترسی به بهداشت، آموزش و اشتغال

🗞 ارائه گزارش در: مارس ۲۰۲۵ به شورای حقوق بشر

📗 بوسنی و هرزگوین 

🕜 زمان: ۱۴ تا ۲۴ آوریل

🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حق برگزاری تجمعات مسالمت آمیز 


هدف: بررسی چارچوب قانونی اعمال حقوق آزادی تجمعات و تشکل های مسالمت آمیز و اقدامات رویه ای و عملی برای آن

🗞 ارائه گزارش در: ژوئن ۲۰۲۵ به شورای حقوق بشر

📕 آلبانی

🕗 زمان: ۱۴ تا ۲۰ آوریل

🔎 مقام بازدید کننده: کمیته فرعی سازمان ملل برای پیشگیری از شکنجه


هدف: ارزیابی رفتار با افراد محروم از آزادی و بررسی تدابیر امنیتی موجود برای محافظت از آن ها در برابر شکنجه و بدرفتاری

🗞 ارائه گزارش در: مشاهدات اولیه محرمانه به دولت آلبانی


#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
🌐 غزه: دیوان بین‌المللی دادگستری جلسات رسیدگی به درخواست توقف تهاجم اسرائیل به رفح را آغاز کرد

🔷 دیوان بین‌المللی دادگستری روز پنج‌شنبه (۱۶ مه) با درخواست اخیر آفریقای جنوبی در راستای صدور دستور موقت اضطراری برای توقف فوری عملیات اسرائیل در رفح، جلسات استماع عمومی را آغاز کرد. 

 ✔️ در رابطه با پرونده جاری آفریقای جنوبی که اسرائیل را به نقض کنوانسیون نسل‌کشی متهم می‌کند، درخواست جدید در ۱۰ مه ارائه شد و از ۱۵ قاضی دیوان بین‌المللی خواسته بود که به اسرائیل دستور دهند تا:

 «فوراً عقب‌نشینی کند و عملیات نظامی خود در استان رفح را متوقف کند».

 فوراً «دسترسی بدون مانع» را برای مقامات سازمان ملل و دیگر سازمان‌های امدادی، مأموریت‌های حقیقت یاب، بازرسان و روزنامه‌نگاران به منطقه محصور تضمین کند.

 ظرف مدت یک هفته پس از صدور این دستور، گزارشی را در مورد اقدامات انجام‌شده در جهت اجرای این اقدامات جدید ارائه کند.

✔️ آفریقای جنوبی بعدازظهر پنجشنبه استدلال‌های خود را ارائه کرد و انتظار می‌رود اسرائیل در جلسات استماع عمومی روز جمعه، پاسخ دهد.

#از_حقوق‌بشر_بیشتر_بدانیم
@ngoodvv
2024/05/18 01:03:04
Back to Top
HTML Embed Code: