Telegram Web Link
#مقبره_پرستی_ایرانیان

نقل است که مردم بسطام او را دوازده بار از شهر بیرون‌ راندند که « تو مرتدی و ملحد» و هربار بایزید همی‌گفت:
« خوشا به حال شهری که ملحد آن بایزید باشد» و چون بمرد مردمان اقبالی عظیم به تربت او داشتند و مُقرّ بسیار یافت.
« اکنون همه معتقد قبر و تربت اوی‌اند.. ایشان را با شخص شریف او مجالستی نبود اما با قبر او که سنگ و کلوخ است موانست تمام دارند.»

*نقل از تذکرة‌ الاولیای عطار و خاطرات صنیع الدوله

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🛑🛑🛑🛑روسیه‌ی_روسیاه
طنفروشی و خیانت ناصرالدین شاه

مساحتی بزرگتر از عظمت ترکمنستان از ایران جدا کرد.

"پیمان آخال" معاهده‌ای میان امپراتوری روسیه و ایران قاجار  ناصرالدین‌شاه برای بستن این قرارداد وزیر خارجه‌اش   فرستاد تا پیمانی را در تهران امضا کنند. با این پیمان، حاکمیت روسیه را بر این سرزمین‌ها به رسمیت شناخت .از یک‌سو ایران تا حدی از یورش‌های ترکمن‌ها رهایی می‌یافت؛ اما این امر به بهای گران از دست رفتن سرزمین‌هایی به دست آمد که ناصرالدین شاه ادعای پادشاهی بر آن‌ها را داشت همچنین خط مرزی کاملاً به سود روس‌ها طراحی شده بود. به گفته لرد کرزن روس‌ها در ضمن بستن قرارداد مرزی، نخست کوه‌های بلند مرتفع سرحدی را در مرز خودشان انداختند، سپس سرچشمهٔ رودخانه‌ها را نیز جزء خاک روسیه ثبت کردند که هروقت اراده نمایند آب را از آبادی‌های ایرانی قطع کنند و در نتیجه محصول خراسان را تباه سازند.» گذشته از این، دولت ایران تعهد کرده بود که اجازه ندهد در راستای رودهایی که وارد خاک روسیه می‌شود، روستای نو ساخته شود یا زمین‌های کشاورزی آن مناطق گسترش یابد یا برای زمین‌های در حال کشت بیش از اندازه آب مصرف شود..

پ.ن: نقل از کانال تحلیل زمانه

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#یادداشت_های_پریشانی
- تکرارستان (برگی مرگ‌بار از تاریخ ما)

        اگر اکثریت مردم ما یا حتا مسندنشینان ِ قدرت و ثروت، فقط و فقط تاریخ وقایع آخرین سال‌های پادشاهی ساسانی را می‌خواندند و درک می‌کردند، به گمانم تا کنون از چرخه‌ی تکرارهای تباهی‌آور خارج شده‌بودیم.
پرفسور آرتور کریستین سن در کتاب خواندنی «ایران در زمان ساسانیان» پادشاهی پرفرازوفرود خسرو أپرویز را آخرین سلطنت بزرگ می‌نامد که پس از آن انقراض در کمین ایران و ایرانی نشسته‌است
اعراب بی‌تمدن و بادیه‌نشین که تعصب قومی-قبیله‌ای را اینبار در تعصب مذهبی بازتولید کرده بودند. نمی‌توانستند همچون گذشته هم‌دیگر را بر سر منابع اندک ثروت ( آب‌گیری، شتری، زنی و..) سرببرند و جنگ‌های ده‌ها ساله راه بیندازند.
دین جدید ایشان را برادر خوانده بود و برادر خودی‌ست نمی‌شود با او جنگید.
عمربن‌خطاب زیرک، از اوضاع ایران خبر داشت. او درپی فضایی برای بودن و ثروت اندوختن و مرفه‌شدن، راه شهرهای ثروتمند ایران را پیش گرفت.
اما با وجود پاره‌ای مقاومت‌های جدی و اغلب پراکنده، چه شد که چراغ صدها سال روشن ساسانیان به پ‍ُفی فرومرد و تیسفون با آن هفت شهر تودرتوی افسانه‌ای زیر شمشیر کوتاه تازیان جان سپرد؟
من برآنم که پادشاهی ساسانی به تعبیر امروزی مرگ مغزی شده بود و فقط کسی باید آخرین ضربه را با قطع دستگاه تنفسی‌اش به او وارد می‌کرد و نهایتن جنازه‌ی آن سلطنت را به خاک می‌سپرد.
- به کدام دلایل؟
- دلایل بسیار است فقط بخشی از آن‌ها برمی‌شمرم:
- قدرت و ثروت بین سه طبقه‌ی خاندان شاهی، موبدان و سپاهیان تقسیم شده بود و مردم کمترین سهمی در حوزه‌های زیستی نداشتند. بهترین زمین‌ها، زیباترین زنان ، انواع کانی‌های ارزشمند، اسب‌های اصیل و.. همه و همه ملک طلق این سه گروه بود‌. وقتی ثروت و قدرت بین مردم پخش نشده باشد هنگام هجوم دشمن خارجی مردم هیچ میلی به دفاع ندارند و اتفاقن از آن استقبال هم میکنند زیرا احساس میکنند طبقات فائق غاصب هستی ایشانند و دشمن در واقع دارد انتقام غارت شدن مردم را از فرادستان می‌گیرد.
- خسرو عامل قتل هرمز بود و بر فرزندان سخت میگرفت. با زندانیان سیاسی و مخالف خود هیچ عطوفتی نداشت و زنان را به اجبار به حرمسرای خود می‌آورد‌. مالیاتهای سنگین می‌بست و گنج‌اندوزی قهار بود،جنگهای بی‌پایان به راه می‌انداخت و نسبت به سزار روم بی‌وفا بود و..
- علیرغم اوضاع نابسامان مردم ، دربار او پر از قاریان و نوازند‌گان و ..بود او زیاد به مسایل دینی علاقه‌مند نبود اما در برابر سهم خواهی موبدان کوتاه می‌آمد و برای رفع دردسر ( او را متهم به مسیحیت میکردند) آتشکده‌هایی بسیار ساخت. نقل است که ۱۲/۰۰۰ تن هیربد در این مکان ها مشغول تلاوت داعیه و اوراد بودند.و این باجی بود که شاه هم به عیسویان مجبور بود بدهد هم به موبدان زرتشتی در مینوی خرد عیوب روحانیون چنین فهرست شده است:
حرص، غفلت، مشاغل تجاری، اهمیت بسیار دادن به مسائل جزئی بی توجهی به امور اصلی، سست ایمانی و ارتداد
- فضای پریشان کشور چنان بود که هرکس ادعای پادشاهی داشت و برای خود دم ودستگاهی به هم زده بود.این ازهم گسیخته‌گی یادآور اواخر پادشاهی جمشید اسطوره‌ای‌ست که منجر به دعوت از ضحاک به ایران و ویرانی مضاعف هزارساله‌‌ی بعد شد. شیرویه بیش از چند ماه پادشاهی نکرد و پس از او طی حدود چهار سال، ده پادشاه بر ایران حکومت کردند. یعنی هرپادشاهی نهایتن پنج ماه دوام داشت. ریشه‌ی این هرج و مرج‌ها را باید در زمان انوشیروان و سیاستهای نظامی او دانست. او کشور را تحت تسلط لشکریان برد و هر سپاهبذ یا والی ایالت، حوزه‌ی نفوذ خود را ملک طلق و موروثی خویش می‌شمرد و البته در پی حذف دیگر رقبا هم بود. در چنین آشفته‌گی مر‌گ‌باری بود که اعراب از صحاری خشک از تیگره (دجله)گذشتند تا به بهشت زمینی خویش برسند. رستهم فرخ‌زاد با آن‌که مدیری مدبر بود نتوانست در برابر طوفان سیاه بادیه‌نشینان تاب آورد و در زیر درفش کاویان کشته شد تا اعراب این درفش قرن‌ها را به یغما ببرند..
              #محسن_یارمحمدی
       جست‌جوگر تاریخ و فرهنگ ایران

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#حیرتکده
- نمونه‌ای برای اثبات کتاب‌سوزی و دشمنی با فرهنگ ایران

کتابخانه ملی بیش ۱۰ هزار جلد کتاب و روزنامه قدیمی را دور ریخته است.
میزان دشمنی، حماقت و نادانی این افراد نسبت به فرهنگ و اسناد تاریخی حیرت انگیز است. اینها اگر دشمن نبودند فراخوان میزدند که ما ۱۰ هزار جلد سند تاریخی اضافی داریم. یقینا تعداد بسیار زیادی آدم حسابی پیدا می‌شدند که با هزینه خودشان آنها را با رعایت اصول نگهداری تحویل می‌گرفتند. حتی اگر به مزایده می‌گذاشتند افرادی با مبالغ هنگفت در آن شرکت میکردند، اما آن‌ها تلاش کرده‌اند تا راه هم ‌کیشان خود اسکندر گجستک، تازیان بیابان‌گرد و مغولان خون‌ریز و بی فرهنگ خود را پیشه کنند.



نقل از کانال #تحلیل_زمانه

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Forwarded from اتچ بات
#کتاب_بخوانیم

#داستان_یک_روح

#صادق_هدایت یکی از پیش روان و بنیانگذران حرکتهای جدید هنری، ادبی، فرهنگی و... ایران است.

و همه ی پیش روان و بنیانگذران به سببهای مختلف (مثلا ذات پیشقراولی، هیجان زدگی و...) هم سنت نیک بنا کرده اند و هم سنت زشت...
#هدایت ِ برآمده در خاندان قاجار چهار ساله بود که مردم را عاصی ِ #قاجار دید تا شاه قجر در تابستان ۱۲۸۵ مجبور شود فرمان مشروطه را امضا کند و سیر محدودیت و سقوط ایل قاجار سرعت گیرد..

تاثیر این محرومیت از مصادر اجدادی چه تاثیری بر نگاه یک جوان هنرمند و حساس داشته است؟!
وقتی #هدایت بیست ساله بود رضای میرپنج دیگر شاه شده بود و اصلاحات از بالا را آغاز کرده بود..
در چنین فضای پر تنش اجتماعی، تاریخی و شخصی است که #بوف_کور شکل میگیرد. فضای گذاری که ما همچنان در آن نفس میکشیم.
در دمدمه های این گذار کتابی پدید امده که بیش از هرکتاب معاصر دیگری در هاله ی ابهام تنیده شده و گویا سرنوشت ازلی اش باید همچون نویسنده اش بوده باشد..
#هدایت بوف ِ کور ِ دست نویس را در پنجاه نسخه در #بمبئی پلی کپی کرد واز آنجهت که نمیتوانست آن را به نام خود به طهران بفرستد، سی نسخه اش را برای جمال زاده در سوییس فرستاد تا او بیست وهشت نسخه را به طهران ارسال کند و بعدها یکی دیگر از نسخه ها را به کتابخانه ی مرکزی دانشگاه طهران هدیه دهد..

کتاب، پس از انتقام ِ مذبوحانه ی انگلیس همیشه غدار از شاه وقت،بصورت پاورقی در روزنامه ی ایران ِ #مستعان چاپ شد و پس از آن در پانصد نسخه چاپی به بازار نشر راه یافت.همه ی این چاپها همراه دخل و تصرفاتی است، هم از جانب نویسنده و هم به سبب دست درازی دیگران...

همین سخنان برای اثبات عجیب بودن این کتاب ِ شصت صفحه ای ( چاپ طهران ۹۵ص) بس است.
بازتابها،مهر و کینها، تاثیرات و... همه وهمه تا امروز کتاب را در مه آلودی وسوسه انگیز و ترس آور فروبرده است.

#سیروس شمیسا چاپ اول #داستان_یک_روح را پس از گشایشهای دهه ی هفتاد روانه ی بازار کرد و بارها شاهد تجدید چاپ آن بود.

منتقد و مفسر کتاب با تکیه بر اندوخته های ذهنی و دریافتهای خویش تلاش کرده #بوف_کور را براساس رویکرد اساطیری و مباحث روانکاوانه ی #یونگ به بستر #هرمونتیک بکشاند و مغازله ها و مجادله های دو روح را به تصویر بکشد..
این کتاب خواندنی است بویژه این #دکتر_شمیسا متن اصلی کتاب را
(البته مقطع) در پایان نظرات خویش جای داده است.
#بیست_و_هشت بهمن سال روز به دنیا آمدن مردی است که پس از گذشت شش هفت دهه از مرگش، هنوز در معرض نوری آنچنان که باید قرار نگرفته است..

نور یا انوار؟! #شمیسا تلاش کرده نوری بر خلوت آن روح مرموز بتاباند..

@niyazestanbarani
#آیین_مسلمانی

دهه‌ی شصت تمام می‌شد که عنوان دانش‌آموز را با دانش‌جو عوض کردم. آن‌هم در دانش‌گاهی که رفته‌بودم معلم شوم چرا که سال‌هاست مشکل جامعه‌ی ایرانی را فقر دانش و اندیشه و تفکر انتقادی و... هرچه از این دست می‌دانم.
همان هفته‌ی اول وقتی تبختر عجیب اما نهان امام‌جماعت نمازخانه‌را دریافتم. در گوشه خواب‌گاه نماز را تنها به‌جا می‌آوردم. بلافاصله دلیل پیداشد. آن حالا دست‌کوتاه از دنیا و آن‌وقتها دنیااندوز مثل تمام هم‌مسلکانش خود و طریق خود را حق و محق می‌دانست و برای انذار بچه‌ها در همان هفته‌ی اول گفته‌بود: زینهار فریب فوکل کرواتی‌های نامسلمان را نخورید که از محمد و علی و حسین هم می‌گویند اما از کفار بدترند و جای‌شان جهنم است و..
همین‌‌ حرف‌ها تایید بی‌تقوایی او بود و دلیل عینی من هم برای ترک نماز جماعت به امامت اویی که به خشم دهان می‌گشود و هرکس جز فرقه‌ی خویش را مضل می‌دانست و خدا شده بود، چرا‌که در همین دنیا حساب همه را می‌رسید و سهم بهشت و جهنم دیگران را نیز تعیین می‌کرد و بماند که پیغام داده بود فلانی که نماز خوان است چرا نماز جماعت نمی‌آید؟ و بچه‌ها حرف مرا به او رسانده بودند که « نمی‌توان به کسی که اقرار به مسلمانی کرده نامسلمان گفت و این تقوا را خدشه دار می‌کند و نمی‌توان به چنین امام جماعتی اقتداکرد
حاج آقای متحیر درمانده شده بود و پیشنهاد داده بود «برای حفظ جماعت مسلمین فلانی بیاید نماز اما فُرادا نیت کند» و این‌بار بیشتر ناراحت شدم که « به‌به حاج آقا کار را بدتر کرد زیرا دارد به نفاق دعوت می‌کند و دو رویی و..» بماند که ما و حاج آقا دیگر هیچ کاری با هم نداشتیم جز زمانی که قرار بود براساس امتیاز ما را تقسیم مناطق بیست‌گانه کنند و من افتادم محروم ترین جای تهران... در نظر حاج آقا این عذاب من بود چرا که علیرغم رتبه‌‌ی یک علمی از نظر گزینشی اوضاعم خراب بود و باید تبعید می‌شدم و... حاج آقا البته که داستان حربا و خفاشان شیخ شهاب‌الدین سهروردی را نخوانده بود..
همه‌ی این‌ها را البته برای این گفتم که سی و چند سال پیش یک بچه‌ی هفده هجده ساله احتمالن معنای توصیکم بتقوا الله را و معنای پروا و عدالت امام جماعت و جمعه را میدانست و بعد از این‌همه سال نماز جمعه‌ی تهران را شخصی امام است که ....

#محسن_یارمحمدی
#جست‌وجوگر_تاریخ_وفرهنگ_ایران

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🛑🛑🛑 « نیروی انتظامی در فاصله‌ی ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ »


➡️ سردار رادان: برخورد با کشف حجاب از شنبه ۲۶ فروردین آغاز می‌شود ( ۱۹ فروردین ۱۴۰۲)

⬅️ فرماندهی انتظامی تهران بزرگ پیرامون بحث حجاب و عفاف در اطلاعیه ای نوشت: پلیس ضمن اطمینان از رعایت موازین اخلاقی، ناگزیر بر اساس وظایف خویش، با ناقضان قانون حجاب و عفاف برخورد قانونی می‌کند( فرهیختگان آنلاین، ۲۲ فروردین ۱۴۰۳).

💠 برای آشنایی دقیق و بیشتر با وظایف و مأموریت‌های نیروی انتظامی آن‌را در لینک زیر بخوانیم:
https://rc.majlis.ir/fa/law/print_version/91805

✏️ به سراغ جامعه می‌رویم و برخی اتفاقات ناگوار و تلخ را که در فاصله‌ی این دو ۲۶ فروردین رخ داده با هم مرور می‌کنیم که بازدارندگی از وقوع آن‌ها بر عهده‌ی نیروی انتظامی و پلیس این کشور بوده و می‌توانست رخ ندهد:

1️⃣ افزایش چشم‌گیر ناامنی و زدودن آسایش عمومی و فردی در مناطق مختلف شهری و روستایی با زورگیری و سرقت‌های خشن و مسلحانه( سلاح گرم یا سرد):
🔹افزایش ۲۷۹ درصدی سرقت از اماکن دولتی/ سرقت در ایران طی یک دهه ۸۶ درصد بیشتر شد( تجارت نیوز، ۱۲ اسفند ۱۴۰۲).
🔹بررسی آمار‌های رسمی منتشر شده نشان می‌دهد میزان سرقت در پنج سال گذشته ۴ برابر شده است. همچنین طبق گزارش مرکز آمار ایران؛ میزان سرقت سیر صعودی داشته به‌طوری که بعد از مصرف مواد مخدر، سرقت دومین جرم عمده در کشور محسوب می‌شود( پایگاه خبری آفتاب، خرداد ۱۴۰۲).
🔺مطابق بند یک وظایف و مأموریت‌ها، استقرار نظم و امنیت و تأمین آسایش عمومی و فردی جامعه بر عهده‌ی نیروی انتظامی است.

2️⃣ افزایش خرابکاری و حوادث تروریستی که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از هم‌وطنان غیرنظامی و سربازان و مرزبانان کشور شد:
🔹تکرار حادثه‌ی تروریستی شاه‌چراغ شیراز برای دومین بار( مرداد۱۴۰۲)
🔹حادثه‌ی تروریستی کرمان( دی ۱۴۰۲)
🔹حادثه‌ی تروریستی راسک در سیستان و بلوچستان ( آذر ۱۴۰۲)
🔹درگیری در مرز ایران و پاکستان و شهادت یک نیروی مرزبانی( آبان ۱۴۰۲)
🔹حمله‌ی پاکستان با تهاجم ۳ پهباد به سراوان استان سیستان و بلوچستان ( دی۱۴۰۲)
🔹حمله‌ی تروریستی به چابهار و راسک در سیستان تان و بلوچستان ( فروردین ۱۴۰۳)
 🔺مطابق بند دوم وظایف و مأموریت، مقابله و مبارزه قاطع و مستمر با هر گونه خرابکاری، تروریسم، شورش و عوامل و حرکتهایی که مخل امنیت کشور باشد، با همکاری وزارت‌اطلاعات؛ بر عهده‌ی نیروی انتظامی است.

3️⃣ افزایش آمار تصادفات رانندگی شهری و جاده‌ای:
🔹رئیس پلیس راه کشور از افزایش آمار تصادفات جاده‌ای کشور در نیمه دوم امسال خبر داد( حیات، دی ۱۴۰۲)
🔹رشد ۸ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نیمه نخست امسال( میزان، آبان ۱۴۰۲)
🔹نتایج پژوهش نشان می دهد که مدیریت صحنه تصادف توسط کارشناس پلیس راه, ضمن جلوگیری از تصادفات ثانویه و تسریع در بررسی صحنه, باعث تسهیل در امدادرسانی به حادثه دیدگان و پاک سازی و بازگشایی راه شده و در نهایت منجر به کاهش تلفات جانی و مالی حادثه دیدگان و رانندگان عبوری خواهد شد( نشریه مطالعات ترافیک، شماره ۱۷/ ۱۳۸۹، علیرضا اسماعیلی/ حمیدرضا عزیزی/ معراج ظهیری)
🔺مطابق بند دوازدهم وظایف  ماموریت‌ها، جلوگیری از آن با: اجرای قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و امور توزیع و حفظ حریم راههای کشور، بر عهده‌ی نیروی انتظامی است.

✏️پیش از این در نوشتاری به تفصیل تبیین نمودم که پلیس کارکردهایی دارد که باید در ایفای آن در جامعه بکوشد و خروج از آن می‌تواند به کاهش مشروعیت، اقتدار و موفقیت ماهوی و ذاتی نیروی پلیس در نزد مردمان آن جامعه بیانجامد که امری بسیار خطرناک در راه استقرار امنیت و نظم عمومی است.
مطالعه‌ی آن را به دوستان و همراهان جدید کانال و نیز نیروی محترم پلیس پیشنهاد می‌کنم.

📝« پلیس در ایران، محبوب و مورد اعتماد جامعه یا دور از مردم؟👇


✍️ فریبا نظری
۲۳ فروردین ۱۴۰۳

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#یادستان

این‌که در تقویم رسمی روزی و روزهایی را به نام کسی و چیزی بزنی شاید بد نباشد. امروز که به نام عطار نیشابوری ثبت شده، یاد کار بسیار زیبایی افتادم که سال‌ها پیش برای رادیو نوشتم. از سی‌مرغ تا سیمرغ با رنج و زحمت و شور و شوق و تلاش ما و تنگ نظری و خساست و حسادت و قدرناشناسی و... برخی مدیران صدا و سیما بلاخره پخش شد و بعدها به صورت کتاب گویا در تارنمای ایران‌صدا قرار گرفت و صدها هزاربار شنیده شد. تا مصداق عینی ؛
چراغی را که ایزد برفروزد... باشد.
از آن جمع ناب بزرگانی مانند #پرویز_بهرام و #بیژن_علیمحمدی پرکشید‌ه‌اند تا سیمرغ و .. مایی که مانده‌ایم همچنان مردم دیار حکمت و شاعرانه‌گی را به سیروسلوک و رفتن دعوت می‌کنیم دعوتی به تفکر و اشراق ...
باشد که جمع مردم ما و جهان نیز روزی روزگاری #سیمرغ شوند..
این محموعه‌ی دو جلدی ۱۵ ساعته از ایران صدا قابل بارگیری است...
#محسن_یارمحمدی
#جست‌وجوگر_تاریخ_وفرهنگ_ایران

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
📌📌📌ایران_ما

🔻 پزشکی در ایران باستان بسیار مترقی بود. در بقایای اسکلت زنی در تمدن تپه‌حصار دامغان که حدود شش هزار سال قدمت دارد، آثاری از جراحی فک دیده می‌شود.

🟥 دکتر اسماعیل یغمایی (باستان‌شناس) درمورد این موضوع، گفته است:

«از دیگر یافته‌های کاوش در #تپه‌حصار، خاکسپاری زنی است که آبسه‌ی فکّ زیرینِ آن، با مفتولِ سیمین نازکی مهار گشته و دست‌کم سه یا چهار بار این جراحیِ پزشکی، تکرار شده است. پزشکانِ آن‌زمان، ابتدا با تریاک، بیمار را بی‌حس کرده‌اند، سپس لثه را شکافته، استخوانِ فک را تراشیده، و پس از مهار غده، دوباره آن را بخیه زده‌اند. این عملِ جراحی به ویژه در فک، نادر و یکی دیگر از چندین استثنا در کاوش‌های تپه‌حصار است. به بیشترین گمان، این زن میانسال، سال‌ها پس از این عمل جراحی، زنده بوده‌است.»

▫️همچنین همراه این خاکسپاری، دو سفالینه، یک سنجاق گیسوی مفرغی، یک حلقه انگشتری، ۵ تکه شکسته‌ی سیم، و یک گردن‌آویز از مهره‌های آهکی و زفت، به دست آمده است.

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Dance Of Spring
Shardad Rohani
#آهنگ_جاودان

#شهرداد_روحانی از دیار جانان است نغمه هایی که او به گوش جان ما رسانده اغلب نواهای آسمانی است.
او نازنین مردی است از تبار موسیقی همان که مولانا گفته بود:
این علم موسِقی
بر ِمن چون شهادت است
چون مومنم
شهادت و ایمانم آرزوست..

قطعه ی باشکوه رقص بهار.. تقدیم تان..

@Niyazestanbarani
🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹
🛑🛑🛑وقایع اتفاقیه
امروز سه‌شنبه


☀️ ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙۷ شوال  ۱۴۴۵ هجری قمری
🌲۱۶ آوریل ۲۰۲۴ میلادی

🔹رویدادها

۱۸۶۵ - «آبراهام لینکلن» رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا و الغاکننده قانون برده‌داری به ضرب گلوله کشته‌شد. هزینه‌ها برای آزادی
۱۹۱۲ - کشتی آرام‌اس «تایتانیک» در برخورد با کوه یخ غرق شد.

🔹زادروزها

۱۴۵۲ - «لئوناردو داوینچی» دانشمند، نقاش، مجسمه‌ساز و معمار نامدار ایتالیایی
۱۷۰۷ - زادروز لئونارد اویلر ریاضیدان و فیزیکدان برجسته سوئیسی
۱۸۵۸ - زادروز «امیل دورکیم» جامعه‌شناس بزرگ قرن نوزدهم و ابتدای قرن بیستم
۱۸۹۴ - زادروز «نیکیتا خروشچف» رهبر شوروی بعد از استالین، نخست‌وزیر از ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۴ آغاز فروپاشی ...
۱۹۱۲ - زادروز کیم ایل-سونگ نخستین رهبر کره شمالی ( و اوضاع حالیه‌ی کره.)
۱۹۹۰-زاد روز «اما واتسون» بازیگر بریتانیایی

🔹درگذشت‌ها

۱۷۶۵ - درگذشت میخاییل لومونسف نویسنده و دانشمند روسی
۱۹۸۰ - درگذشت «ژان-پل سارتر» فیلسوف، اگزیستانسیالیست، رمان‌نویس، نمایش‌نامه‌نویس و منتقد فرانسوی.
۱۹۹۰ - درگذشت «گرتا گاربو» بازیگر سوئدی سینمای هالیوود
۱۹۹۸ - درگذشت «پل پوت» رهبر جنبش خمر سرخ کامبوج یاد آور قتل و غارت و تجاوز میلیونی ...
@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#تکرارستان

پیش‌تر از #سیف_فرغانی و آزاده‌گی او سخن گفته‌ام. او از جمله شاعران دغدغه مند قرن هفتم هجری است که حدود هفتصدسال پیش به سخن منظوم خویش وجهی اجتماعی داده بود.
هرچند بیشتر شعرا و حکمای ایران به وجوه اجتماعی روزگار خویش توجه کرده‌اند اما کسانی مانند ناصر خسرو ، نصرالله منشی ، ابوالفضل بیهقی ، سنایی و... به ویژه سیف زاده‌ی فرغانه بیشتر به این وجه زنده‌گی پرداخته‌اند ..
قصیده‌ی زیر سوگ‌سرودی است درباره‌ی اوضاع و احوال روم ( آناتولی ، آسیای صغیر ) و دقت در آن نشان خواهد داد که چرا نام این بخش‌ها را #تکرارستان می‌گذارم.

ای صبا با دم من کن نفسی همراهی
بسوی شاه بر از من سخنی گر خواهی

گو دراین مصر که فرعون در او صد بیش‌است
نان عزیز است که شد یوسف گندم چاهی

شیر چون گربه دراین ملک کند موش شکار
بهر نان گربه کند نزد سگان روباهی

سرورانی که به هر گرسنه نان می دادند
استخوان جوی شده همچو سگ ِ درگاهی

امن ازین خاک چنان رفته که گر باز آید
خوف آنست که از آب بترسد ماهی

فتنه از هر طرفی پیش نهد پای دراز
گر بگیرد پس ازین دست ستم کوتاهی

خانه‌ها لانهٔ روباه شد از ویرانی
شهرها خانهٔ شطرنج شد ز بی‌شاهی

خرمن سوخته شد ملک و بر ایشان به جُوی
اسب شطرنج کجا غم خورد از بی کاهی

نیست در روم از اسلام به جز نام و شده‌است
قطب ِ دین مضطرب و رکن شریعت واهی

بیم آنست که ابدال، خضر را گویند
گر سوی روم روی مردن خود می‌خواهی

مملکت جمله پر از منکر و معروفی نه
که به خیر امر کند یا بود از شر ناهی...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Forwarded from نیازستان (محسن یارمحمدی)
#درنگ_عربی
#محموددرویش

لا أعلَمُ؛
مَنْ بَاعَ الوَطَنْ
ولَکِنِّنِي
رأیْتُ مَنْ دَفعَ الثَمَنْ!

---------------- ترجمه ؛

نمی‌دانم ؛
وطن فروش کدام است
اما من
دیده‌ام چه کسانی بهای این کار را داده‌اند...

پ.ن: تجاهل_العارف یکی از قابل توجه‌ترین فنون معانی و بیان زبان‌های فارسی و تازی است ...گوینده رازی را دریافته اما در بیانش خود را بی‌خبر می‌نمایاند و...
چرایی اش هم رازی است...
@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#ازگذشته‌های_حال

#محسن_بارانی

اگر نباشی تو
چه فرق دارد شب
چه فرق دارد روز؟!
چه فرق دارد شادی و تندرستی و تب؟!

تو نیستی و بهار
رنگ مرگ و غم دارد
تو نیستی وجهان
عشق و بوسه کم دارد

تو نیستی و زمستان
سپید ِ برف ندارد

تو نیستی، پاییز
از آنچه بی‌تابی
به غیر ِ حرف ندارد

بلوغ ِ تابستان
اسیر شهوت یک خوک-اژدها شده‌است

تو نیستی که ببینی
جهان چه‌ها شده است

اگر بیایی تو
اگر بمانی تو
بهارو تابستان
خزان و سرد زمستان
بهشت خواهد شد
هرآنچه شاعر، «با تو نوشت»
                    خواهد شد

اگربیایی تو
اگر بمانی تو
چه فرق دارد روز
چه فرق دارد شب
من و تو و غزل و بوسه و خدا، تا تب...
  
     ۱۳۹۶/۱۲/۲۸

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#یک_حرف_بس

#لاطالائیل ،

کسی‌که در خانه شکست خورده، هرگز در خیابان پیروز نخواهد شد.

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#لاطالائیل،

رستگاری و کامیابی فقط و فقط در یک صورت پدید می‌آید و آن این‌که؛ هر انسان ِ دیگری را خود، یا یکی از وابسته‌گان بسیار نزدیک خود بدانی و لاغیر ...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#جلوه_های_جنون
- به تمام پرنده‌هایی که روزی بر درختی...

پرنده‌ی کوچک
دیگر‌ کوچک نبود
بزرگ‌ بود بزرگ
با آب و دانه‌ی زمان
که عمر تو بود
و تو
بی‌دریغ و بی‌دروغ
ریخته بودی درآن گلو
تا پر بشود و بال
و حال
می‌توانست پرباز کند
پرواز کند
چیزی باید او را می‌پراند...

بی‌خداحافظی
در افقی که هیچ وقت
پرید
و تو مانده‌ای و یک آرزو
«کاش آن گلو
هرجا رسید
از عشق بخواند»
چرا که لقمه لحظه‌های عمر تو
عاشقانه‌تر از تمامی عشاق
خوراک پرنده‌ی دیروز بود...

#محسن_بارانی
۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Forwarded from نیازستان (محسن یارمحمدی)
#کتاب_گویا

طی ده پانزده سالی که با رادیو همکاری کردم. یکی از کارهای ماندگار همین «نامه‌ی باستان» بود. در این کار بخت‌یار بودم که در کنار سرآمدان صدا و نمایش نشستم ، ازایشان آموختم و پیوندهایی پدید آمد که خوشبختانه پس از گذر سال‌ها همچنان پابرجاست و در این روزگار درد براستی مایه‌ی التیام خاطر است.
#علی_آقا_عمرانی( با اجرایی بی‌نظیر ) ، #رضاعمرانی #فریبامتخصص #علی_تاجمیر و#علیرضامحمودی_ایرانمهر و... دیگر حرفه‌ای های عرصه‌ی نمایش و اجرا که به گمانم دیگر سال‌هاست اغلبشان با رادیو قطع همکاری کرده‌اند.
این کار به تهیه‌کننده‌گی #ناهیدگودرزی ارجمند صورت گرفت که مجموعه‌ی سترگ #ازسی_مرغ_تاسیمرغ نیز محصول همکاری با ایشان و دیگر یگانه‌های عرصه‌ی دوبله و نمایش بود...
مدتی است رادیو حدود ۱۱۰۰دقیقه از این کار را به‌صورت کتاب صوتی در اختیار علاقه‌مندان قرارداده که از سایت ایران صدا قابل بارگیری است.
این کار تلاشی بود برای اجرایی خاص از شاهنامه ی فردوسی بزرگ که البته ناتمام ماند...
@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#لاطالائیل،

چرا نباید از هرچیزی بزرگ‌ترین آموزه‌های انسانی را دریافت‌کرد؟ فوتبال به تو خواهد آموخت که عظمت زند‌ه‌گی در یکانه‌گی و تکرار ناپذیری آن است. این‌که این بزرگ فقط یک‌بار نصیب ما می‌شود و اصیل که باشد تکرارناپذیر است، راز جذابیت بی‌نهایت آن است درست مثل بارسایی که روزگای می‌دیدیم...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#لاطالائیل،
اگر واحد زمان برای تحول بنیادین یک‌ انسان سال یا دهه باشد واحد زمان تحول بنیادین یک جامعه - به‌ویژه جامعه‌‌ای مانند ایران - سده است. پس با شکیبایی کار خویش کن و برای این تحول جمعی شتاب مکن...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
2024/04/24 09:45:16
Back to Top
HTML Embed Code: