Telegram Web Link
استفاده از رانش‌زاهای الکتریکی در ماهواره‌ها نخستین بار توسط شوروی سابق انجام گرفت. اولین رانش‌زای مورد استفاده در یک ماموریت فضایی یک رانش‌زای الکتریکی از نوع پالس پلاسمایی بود که در سال ۱۹۶۴ بر روی ماهواره زوند-۲ با ماموریت کنترل وضعیت سه محوره به پرواز درآمد. این اولین استفاده از یک رانش‌زا در فضا بود که زمینه گسترش انواع دیگر رانش‌زاهای الکتریکی را برای استفاده در ماموریت‌های فضایی پس از آن فراهم کرد.

🪐 @njoom2070
یک‌ دهانه ی برخوردی در #مریخ
.
عکس از مدارگرد ناسا، Hirise


🪐 @njoom2070
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چند روزی هست که آمریکا با طوفانِ «تورنادو» دست و پنجه نرم میکنه.


🪐 @njoom2070
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این هفته، تلسکوپ #هابل 34 ساله میشود.


🪐 @njoom2070
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زباله ی فضایی مربوط به فرود کاوشگرِ perseverance در #مریخ



🪐 @njoom2070
هیولا.
چهارمین فضاپیمای Starship به زودی پرتاب میشه.


🪐 @njoom2070
امروز، الکساندر گوربنوف کیهانورد روسی برای تمرین پیاده روی فضایی درون استخر شبیه ساز میکرو جاذبه، با نمونه بازوی کنترلی ایستگاه فضایی کار کرد.

در این استخر که شرایطی مشابه شرایط بی وزنی کیهانوردان ایجاد می کند، آنها  انجام پیاده روی فضایی را روی زمین تمرین می کنند.

🪐 @njoom2070
این تصویر از esa mars express, مناطقِ معروف به "عنکبوت‌های مریخ" را در نزدیکی قطب جنوبی این سیاره نشان میدهد

این‌ نقاط زمانی شکل میگیرند که آفتاب بهاری بر روی لایه‌های دی اکسید کربن رسوب‌شده در فصل زمستان, ‌می‌تابد.

نور خورشید باعث میشود یخِ دی اکسید کربن در پایینِ لایه گرم شود و به گاز تبدیل شود که سپس انباشته شده و صفحات شکل گرفته از یخ را می‌شکند.

گاز ، مملو از گرد و غبار تیره، از شکاف‌های یخ به شکل فواره‌های بلند یا آب‌فشان‌ها بیرون می‌آید ، قبل از اینکه دوباره پایین بیاید و روی سطح بنشیند و لکه‌های تیره ایجاد کند.

همین فرآیند الگوهای مشخصی به شکل عنکبوت ایجاد میکند.

🪐 @njoom2070
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فقط میتونم بگم حیرت انگیزه.
‏کهکشانِ آندرومِدا.

‏⁧
🪐 @njoom2070
دانشمندان میگویند تلسکوپ Nancy Grace Roman که در سال 2027 پرتاب خواهد شد در یک عکس برداری میتواند چنین وسعتی از کهکشان آندرومدا را ثبت کند.
این‌ تلسکوپ به صورت بالقوه ماده ی تاریک را مطالعه خواهد کرد.


🪐 @njoom2070
کهکشانِ آندرومدا چقدر بزرگ است ؟
‏1 تریلیون ستاره.

‏در این تصویر یک زوم میبینید به بخش بسیار کوچکی از این کهکشان 🙂
‏⁧

🪐 @njoom2070
در مرکز این تصویر با ستاره های زیبا
در فاصله ی 3800 سال نوری از ما …
سیاهچاله ای با 33 برابر جرمِ خورشید مخفی شده.


🪐 @njoom2070
اخترشناسان پیش از پرتاب تلسکوپ هابل در سال ۱۹۹۰ عمر کیهان را بین ۱۰ میلیارد یا ۲۰ میلیارد سال تخمین می زدند اما بررسی ستاره‌های تپنده توسط هابل این محدوده را کوچک کرد و سپس دانشمندان اعلام کردند که به دقت می‌دانند که جهان ۱۳٫۸ میلیارد سال پیشینه دارد که البته با اطلاعاتی که جیمز وب فرستاد شک بزرگی درباره ۱۳.۸ میلیارد سال ایجاد کرد.

🪐 @njoom2070
ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، آرایش نخ مانندی از 10 کهکشان را کشف کرده اند که تنها 830 میلیون سال پس از انفجار بزرگ وجود داشته است.
🚀

کهکشان ها به طور تصادفی در سراسر جهان پراکنده نیستند.
آنها نه تنها به صورت خوشه‌ها، بلکه در ساختارهای رشته‌ای به هم پیوسته گسترده با حفره‌های متعدد غول‌پیکر در کنار هم جمع میشوند.
🚀

این "وب کیهانی" ضعیف شروع شد و با گذشت زمان با جذب ماده توسط گرانش متمایزتر شد.

این ساختار 3 میلیون سال نوری توسط یک اختروش درخشان لنگر انداخته است - کهکشانی با یک سیاهچاله ی فعال و بسیار پرجرم در هسته آن.

این تیم بر این باور است که این رشته در نهایت به یک خوشه عظیم از کهکشان ها تبدیل میشود، بسیار شبیه به خوشه ی کما.

🪐 @njoom2070
شرکت EpiSci برنده ی بودجه ی 1.6‌میلیون دلاری، برای توسعه ی نرم افزاری مبتنی بر هوش مصنوعی برای شناسایی موشک های مافوق صوت از فضا شد.
.
موشک های مافوق صوت با سرعت حداقل 5 ماخ حرکت میکنند که چالشی مهم برای سیستم های دفاعی کنونی است.

آژانس توسعه فضایی (SDA)، سازمانی در نیروی فضایی ایالات متحده، در حال ساخت شبکه ای از ماهواره ها در مدار پایین زمین با هدف ارائه نشانه های جهانی، هشدار، ردیابی و هدف گیری تهدیدات موشکی پیشرفته است.

پیش بینی میشود که 100 ماهواره ردیاب موشک بخشی از این شبکه باشند.

اما SDA علاوه بر داشتن ماهواره در مدار، به نرم افزار پیشرفته ای نیاز دارد که بتواند داده های جمع آوری شده توسط این حسگرها را تجزیه و تحلیل کند و اهداف را در شلوغی اشیاء موجود در جو شناسایی کند.

این همان چیزی است که EpiSci امیدوار است تحت قرارداد 1.6 میلیون دلاری فاز 2 تحقیق نوآوری کسب و کارهای کوچک SDA که در 6 فوریه اعلام شد، به آن دست یابد.

این نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی خود را در برابر داده های جمع آوری شده توسط سنسورهای مدار پایین زمین برای شناسایی و ردیابی تهدیدات مافوق صوت آزمایش خواهد کرد.

🪐 @njoom2070
جهش بزرگ هند در توسعه‌ی فناوری موتورهای فضایی

سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) از بکارگیری فناوری فیبر-کربن در تولید خروجی موتور (نازل) حامل‌های فضایی خبر داد که ظرفیت حمل بار محموله را به طور قابل‌ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد.

کارکرد نازل در دمای بالاتر (۱۲۱۶ کلوین) و سبک‌سازی آن (تا سقف ۶۷ درصد) باعث می‌شود که مشخصه‌هایی همچون سطح نیروی پیشران، ضربه‌ی ویژه، و نسبت نیروی پیشران به وزن افزایش پیدا کرده و در نتیجه ظرفیت باربری حامل، به‌ویژه حامل قطبی این سازمان، تا حدود ۱۵ کیلوگرم بهبود یابد.

مرکز فضایی ویکرام سارابهای، این مواد پیشرفته را با استفاده از یک پوشش ضداکسید خاص (کاربید سیلیکون) تولید کرده که منجر به کاهش تنش حرارتی نازل و افزایش مقاومت در برابر خوردگی شده‌است. گفتنی‌ست که نتایج آزمون‌های گرم این نازل نیز مطابق انتظارات ایسرو بوده‌اند.


🪐 @njoom2070
اولین عکس از یک زباله فضایی واقعی

شرکت ژاپنی "آستراسکیل" اولین عکس جهان از زباله های فضایی را منتشر کرده است که پس از نزدیک شدن یک ماهواره به صورت کنترل شده به آن گرفته شده است.

این عکس که توسط ماهواره ای ویژه از فاصله چند صد متری گرفته شده است، بخشی از یک راکت فضایی را نشان می دهد.

در اوایل این ماه، "آستراسکیل" توانست به طور ایمن یک حرکت کنترل شده توسط ماهواره خود به سمت زباله های فضایی ایجاد کند و در نتیجه تصویر گرفته شود. این شرکت انتظار دارد در آینده نزدیک این عملیات را تکرار کند تا از زوایای دیگر عکس های بیشتری بگیرد.


🪐 @njoom2070
2024/05/29 02:11:35
Back to Top
HTML Embed Code: