Telegram Web Link
اولین عکس نمای نزدیک مشتری که گرفته شده است.

این تصویر توسط فضاپیمای پایونیر-۱۰ در سال ۱۹۷۲ از فاصله ۷۲۶۰۰۰ کیلومتری مشتری گرفته شده است به دلیل اثرات تشعشعات بر روی تصویرگر فضاپیما به شدت آسیب دیده است.

نشانه‌ای از لکه قرمز روی خط سایه‌بان تصویر دیده می‌شود. این تصویر هنوز در دست بررسی است.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3
سازمان فضایی روسیه یک ماهواره نظامی به فضا می‌فرستد.


نیروی فضایی روسیه قصد دارد تا در روز ۲۳ مِی یک ماهواره نظامی را توسط راکت فضایی سایوز۲.۱-آ و از پایگاه فضایی پلستسک به فضا بفرستد.

نوع محموله و تعداد ماهواره‌های همراه آن محرپانه بوده و اعلام نخواهد شد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎1
وعده‌هایی که هیچگاه عملی نشد

یکی‌از وعده‌های انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی طی ۴ سال ابتدایی دولت بود.

حدود ۳ سال بعد از به قدرت رسیدن رئیسی و در زمان مرگ ایشان، اعلام شد ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد تحت عنوان «نهضت ملی مسکن» در سراسر کشور در مراحل مختلف ساخت قرار دارد و این در حالی بود که قرار بود سالی ۱ میلیون مسکن تحویل داده شود نه اینکه فقط استارت ساخت آنها زده شود.

اکنون که حدود ۴ سال از وعده تحویل ۴ میلیون مسکن توسط دولت رئیسی میگذرد نه تنها مسکن به مردم تحویل داده نشده بلکه جیب آنها به بهانه های اقساط مسکن غارت شده است.

🪐 @njoom2070
👏14👎7🤬5👍32😁2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ویدیوی باکیفیت‌تری از سو-۳۴ئی با استتار صحرایی منتشر شده است و رنگ آن بیشتر متمایل به قرمز است تا قهوه‌ای.

یک محموله بزرگ از این هواپیماها برای تحویل به یکی از کشورهای آفریقایی، احتمالا الجزایر، آماده می‌شود.

سو-۳۴ئی نسبت به آخرین نسخه‌های سو-۳۴ که به نیروی هوافضای روسیه تحویل می‌شود، به سامانه جنگ الکترونیک (КРЭП) بهبودیافته مجهز است؛ سایر سامانه‌های اصلی بدون تغییر باقی مانده‌اند. البته نسخه صادراتی توانایی به‌کارگیری تسلیحات با کلاهک هسته‌ای را ندارد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3👍2👎1
جدیدترین پرتاب روسیه: سلاح مداری یا ماهواره جاسوسی الکترونیکی؟

ماهواره «کاسموس ۲۵۸۸» که قرار بود امروز از پایگاه فضایی پلستسک پرتاب شود، چه مأموریتی دارد و حامل چه محموله‌ای است؟


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👏2👎1
یکی از طرح های اتحاد جماهیر شوروی برای سفر فضانوردان این کشور به ماه


این طرح شامل یک فضاپیمای سایوز و یک بوستر پروتون بود که در مدار زمین به هم متصل میشدند


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
پرفروش‌ترین کتاب غیر مذهبی جهان

نقل‌قول‌هایی از رئیس مائو تسه‌تونگ نام کتابی است که شامل گزیده سخنان و نوشته‌های مائو تسه‌تونگ، رهبر پیشین حزب کمونیست چین است، که از ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۶ انتشار یافت، و به‌طور گسترده‌ای در طول انقلاب فرهنگی چین توزیع شد.

مشهورترین نسخه‌های آن در یک جلد کوچک چاپ شدند، تا به‌آسانی قابل حمل باشند، و جلد سرخ درخشان داشتند. این نسخه‌ها در غرب عموماً به کتاب سرخ کوچک شناخته می‌شوند.

این کتاب نوشته خود مائو نیست. بلکه تمام آن گردآوری نقل‌قول‌هایی از او در جاهای مختلف و به مناسبت‌های گوناگون است.

این کتاب با ۱.۱ میلیارد نسخه فروش، پس از انجیل و قرآن پرفروش‌ترین کتاب تاریخ است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎5
پرواز نهم استارشیپ

سازمان هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) اعلام کرده است که به دلیل به‌روزرسانی تحلیل‌های ایمنی پرواز و استفاده مجدد از بوستر (مرحله اول) قبلاً پرتاب‌شده توسط اسپیس‌ایکس، محدوده خطر پرواز (Aircraft Hazard Area) نسبت به پرواز هشتم افزایش یافته است.

محدوده خطر در پرواز نهم حدود ۱۶۰۰ مایل دریایی وسعت دارد و از محل پرتاب در استاربیس تگزاس، به سمت شرق و از تنگه فلوریدا، باهاما و جزایر ترک و کایکوس امتداد می‌یابد؛ درحالی‌که در پرواز هشتم این محدوده حدود ۸۸۵ مایل دریایی بود.

برای کاهش اختلال در پروازهای هوایی داخلی و بین‌المللی، FAA اسپیس‌ایکس را ملزم کرده است که زمان پرتاب را در ساعات کم‌ترافیک پروازها تنظیم کند.

همچنین FAA اعلام کرده که اسپیس‌ایکس مسئول عملیات پرتاب است و موظف است بیمه مسئولیت به مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار برای پوشش خسارات احتمالی تهیه کند.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2👍2
سازمان فضایی روسیه فردا یک ماهواره نظامی به فضا می‌فرستد.


نیروی فضایی روسیه قصد دارد تا فردا ۲۳ مِی ساعت ۹:۳۰ به وقت ایران، یک ماهواره نظامی را توسط راکت فضایی سایوز۲.۱-آ به همراه تقویت کننده فوقانی فریگات و یک محموله محرمانه را از پایگاه فضایی پلستسک به فضا بفرستد.

نوع محموله و تعداد ماهواره‌های همراه آن محرمانه بوده و اعلام نخواهد شد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
😁41
چین راکت فضایی تجاری لی‌جییِن-۱ را با موفقیت پرتاب کرد

چهارشنبه ۲۱ مِی، چین راکت تجاری لی‌جییِن-۱ را از یک منطقه آزمایشی نوآوری صنعت فضایی تجاری در شمال غربی چین به فضا پرتاب کرد و شش ماهواره را به مدارهای برنامه‌ریزی شده فرستاد. این هفتمین پرتاب راکت تجاری لی‌جییِن-۱، ساخت آکادمی علوم چین بود.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍21
ناسا اعلام کرد که دوربین مدارگرد شناسایی ماه (LROC) تصویری از منطقه‌ای که قرار است ماه‌نورد ژاپنی «رزیلیِنس» (تاب‌آوری) در آن فرود بیاید، ثبت کرده است. این ماه‌نورد بخشی از مأموریت دوم شرکت ژاپنی ای‌اسپِیس با همکاری اس‌ام‌بی‌سی و هاکوتو-آر است و قرار است روز ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ (۵ ژوئن ۲۰۲۵) روی سطح ماه فرود آید. منطقه‌ی مورد نظر حدود ۵۰۴۰ متر عرض دارد و در تصویر، در بالا قرار دارد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍52👏1
🎯 هزینه بیمه نهمین پرتاب استارشیپ معادل کل بودجه فضایی ایران است

بر اساس اعلام رسمی «اداره هوانوردی فدرال آمریکا» (FAA)، شرکت اسپیس‌ایکس به عنوان مجری نهمین پرتاب سامانه فضایی استارشیپ موظف است بیمه‌نامه‌ای به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار تهیه کند. این بیمه برای پوشش خسارات احتمالی به اشخاص ثالث (Third-party Liability) در صورت بروز حادثه در طول عملیات پرتاب در نظر گرفته شده است.

برای مقایسه، کل بودجه‌ای که ایران در سال‌های اخیر برای برنامه‌های فضایی و دفاعی مرتبط با فضا اختصاص داده، حداکثر ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود — رقمی که شامل هزینه‌های تحقیق و توسعه، پرتاب ماهواره، ساخت سامانه‌های پرتاب‌گر و نگهداری زیرساخت‌های فضایی است.

به عبارت دیگر، فقط هزینه بیمه یک پرتاب استارشیپ برابر با کل بودجه فضایی ایران در سال است.

📡 پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
😢42😱2
اندیشکده دفاعی بریتانیایی با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای تأیید کرده است که ناوشکن جدید ۵٬۰۰۰ تُنی کره شمالی در جریان یک تلاش ناموفق برای به آب‌اندازی، آسیب جدی دیده است.

این حادثه در کشتی‌سازی واقع در چئونگ‌جین در ساحل شرقی کره شمالی رخ داده است.
در تصاویر منتشرشده در ۲۲ مه، بخش جلویی کشتی روی زمین و قسمت عقبی آن در آب دیده می‌شود.

پوششی آبی‌رنگ شبیه به برزنت، اطراف بدنه کشتی کشیده شده که احتمالاً برای پنهان‌سازی یا حفاظت از بخش آسیب‌دیده است.

رسانه دولتی کره شمالی، رودونگ سینمون، این شکست را تأیید کرده و از آن به عنوان "حادثه‌ای جدی و غیرقابل تحمل" یاد کرده است. کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در زمان این حادثه حضور داشته و آن را "رویدادی وخیم" و یک "عمل جنایت‌آمیز" توصیف کرده است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👏21
در 22 مه 2012 فضاپیمای باری دراگون شرکت اسپیس ایکس برای اولین بار برای اتصال به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب شد و سه روز در 25 مه به ایستگاه ملحق شد.

این فضاپیما بیش از 500 کیلوگرم مواد و تجهیزات را به ایستگاه فضایی تحویل داد.

فضاپیمای دراگون پس از تحویل بار و در تاریخ 31 مه از ایستگاه فضایی جدا شد و با موفقیت در اقیانوس آرام فرود آمد.

این پرتاب اولین پرواز یک فضاپیمای بخش خصوصی به ایستگاه فضایی بین المللی و سومین پرتاب راکت فالکون 9 و دومین پرواز کپسول دراگون (اولین بار در دسامبر 2010) و اولین پرتاب شبانه برای شرکت اسپیس ایکس بود


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👏4
تست موشک قاره پیما یا پرتاب راکت فضایی؟

در این تصویر دود سفید ناشی از پرتاب یک پرتابه ناشناس از پایگاه فضایی شاهرود که در اختیار سپاه را مشاهده می‌کنید.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👏3👎1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آزمایش فضاپیما ونرا ۹ در محفظه فشار

ونرا ۹ یک ماموریت بدون سرنشین شوروی به سیاره ناهید بود که در سال ۱۹۷۵ پرتاب شد. این فضاپیما اولین ماموریتی بود که وارد مدار ناهید شد و از سطح آن عکس فرستاد.

پیش از پرتاب، آزمایش‌هایی در محفظه فشار انجام شد تا اطمینان حاصل شود که فضاپیما می‌تواند شرایط شدید ناهید (فشار و دمای بالا) را تحمل کند.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍1
گنبد طلایی یا جنگ جهانی در فضا

دونالد ترامپ، جدیدا یک دستور اجرایی صادر کرد که نیروهای مسلح آمریکا را موظف می‌کند سامانه‌ای جدید با نام «گنبد طلایی» برای دفاع موشکی بسازند.

هدف این سامانه، حفاظت از ایالات متحده در برابر تهدیدات موشکی دوربرد است.

این طرح از لحاظ مفهومی به طرح ابتکار دفاع استراتژیک (SDI) مربوط به رونالد ریگان در سال ۱۹۸۳ شباهت دارد؛ طرحی که با نام «جنگ ستارگان» شناخته می‌شد و شامل سلاح‌های فضایی نظیر لیزرهای ضد موشک بود.

در حالی‌که طرح ریگان شامل استقرار تسلیحات لیزری در فضا و استفاده از ماهواره‌های جنگی بود، اما به‌دلیل هزینه بالا و مشکلات فنی، هرگز به‌طور کامل اجرا نشد.

در مقابل، در طرح ترامپ (۲۰۲۵)، هنوز هیچ برنامه رسمی برای استقرار سلاح در فضا اعلام نشده است. این طرح احتمالاً بر پایه سامانه‌های زمینی و هوایی موجود مانند THAAD، پاتریوت یا Aegis طراحی خواهد شد.

با این حال، اگر این پروژه در آینده به سمت استفاده از تسلیحات فضایی حرکت کند، بدون تردید با پاسخ متقابل روسیه و چین مواجه خواهد شد و ممکن است رقابت شدیدی برای استقرار تسلیحات در فضا آغاز گردد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2👍2
فضاپیماهایی که به سمت مریخ حرکت می کنند برای گریز از جاذبه زمین باید به سرعت گریز از جاذبه زمین برسند که حداقل ۴۰ هزار کیلومتر بر ساعت است.

این سرعت به حدی زیاد است که اگر با آن از تهران به سمت نیویورک حرکت کنیم فقط در یک ربع ساعت به آنجا میرسیم.

اما حتی با این سرعت بالا هم فضاپیماها برای طی کردن مسیر حدودا ۳۰۰ میلیون کیلومتری بین مریخ و زمین باید چیزی حدود ۷ ماه در سفر باشند.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
11👍4
فضاپیمای پایونیر۱۰ در سال ۱۹۷۲ با سرعت ۵۱ هزار کیلومتر برساعت سفر خود را به سوی اعماق آسمان آغاز کرد، این سرعت به قدری بالا بود که کمتر از ۱۲ ساعت فاصله ۴۰۰ هزار کیلومتری زمین تا مدار ماه را طی کرد و در مدتی کمتر از ۱.۵ سال به مدار سیارهٔ مشتری رسید و بعد از مطالعه مشتری، به سوی زحل، اورانوس و نپتون حرکت کرد.

ماموریت این فضاپیما در سال ۱۹۹۷ به پایان رسید و با یک پلاک از آدرس کیهانی ما به سوی فضای میان ستاره‌ای روانه شد و در سال ۲۰۰۳ ارتباط آن برای همیشه با زمین قطع شد.
در سال ۲۰۱۶ ناسا تخمین زد پایونیر در فاصلهٔ ۱۶میلیارد کیلومتری از زمین قرار دارد و با سرعت ۴۳ هزار کیلومتر برساعت به سمت ستارهٔ دَبَران در فاصلهٔ ۶۸ سال نوری در حرکت است. آنها پیش‌بینی کردند اگر این فضاپیما آسیبی نبیند، ۲ میلیون سال دیگر به این ستاره خواهد رسید!

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
8
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پس از یک ماه اقامت در ایستگاه فضایی، فضاپیمای دراگون اسپیس‌ایکس که حامل نمونه‌های تحقیقاتی و تجهیزات است، فردا ۲۲ می ایستگاه را ترک کرده و به زمین بازمی‌گردد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3
2025/07/14 11:19:38
Back to Top
HTML Embed Code: