Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نمونه کاشی های حرارتی استارشیپ برای فرود در مریخ

۹۵% از جو مریخ را کربن دی‌اکسید تشکیل میدهد؛در هنگام پلاسما CO2 تبدیل با تبدیل شدن به کربن و اکسیژن باعث خوردگی بیشتر کاهشی ها نسبت به زمین می‌شوند.
پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
غرش ۳۳ موتور رپتور فضاپیمای Starship

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍1
هنوز جزئیات جدید و واضحی در مورد وضعیت پرواز شماره ۹ وجود ندارد، زمان می‌برد، اما گمانه‌زنی‌های زیادی وجود دارد که بهتر است فعلاً مطرح نشوند. اما اطلاعات بسیار بیشتری در مورد پرتاب‌های بعدی وجود دارد.

حال و هوای داخلی این است که نتایج پرواز شماره ۹ پایین‌تر از حد انتظار است، اما ایلان به طور فعال در این فرآیند مشارکت دارد (و همه افراد دیگر را با اضافه کاری درگیر می‌کند). هیچ اطلاعات روشنی در مورد سپر حرارتی جمع‌آوری نشده است، اما داستانی وجود دارد که قبل از نابودی کشتی، به کمک باله‌ها (باز هم، ظاهراً) تقریباً امکان کنترل وجود داشته است.

.
پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
‏-کشف یک سیاره فراخورشیدی احتمالی به نام 2M1510 b که به دور دو کوتوله قهوه‌ای در یک مدار قطبی نادر (عمود بر مدار متقابل این دو کوتوله) میچرخد و در صورت تأیید، اولین مورد از این نوع خواهد بود.
‏این کشف در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۵ در ژورنال Science Advances توسط تیم توماس آ. بی‌کرافت منتشر شده است.

‏- سیستم 2M1510 شامل دو کوتوله قهوه‌ای با دوره مداری ۲۰.۹ روزه و یک کوتوله قهوه‌ای سوم در فاصله ۲۵۰ واحد نجومی است.
‏سیاره کاندید با استفاده از اندازه‌گیری‌های سرعت شعاعی توسط تلسکوپ بسیار بزرگ ESO شناسایی شد که تغییرات ظریفی در مدار کوتوله‌های قهوه‌ای ناشی از کشش گرانشی سیاره را نشان داد.

‏- سیارات دور-دوتایی (سیاره‌هایی که به دور دو ستاره می‌چرخند) نادر هستند و از بیش از ۵۸۰۰ سیاره فراخورشیدی تأییدشده، تنها ۱۶ مورد شناخته شده‌اند.
‏مدار قطبی با آرایش‌های معمول هم‌سطح مانند منظومه شمسی ما متفاوت است و دیدگاه‌های جدیدی درباره تشکیل و دینامیک سیارات در اطراف اشیاء غیرستاره‌ای ارائه می‌دهد.
‏⁧ پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2
‏- کهکشان JW100 است که به عنوان کهکشان "عروس دریایی" شناخته میشود و در فاصله ۸۰۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارد.
‏این تصویر توسط تلسکوپ فضایی ⁧ ⁩ ثبت شده و جریان‌های گازی را نشان میدهد که به دلیل پدیده‌ای به نام "فشار رام" (Ram Pressure Stripping) شکل گرفته‌اند.
‏این فرآیند زمانی رخ میدهد که گازهای کهکشان به دلیل حرکت آن در میان محیط میان‌کهکشانی یک خوشه کهکشانی جدا میشوند و ظاهری شبیه به بازوهای عروس دریایی ایجاد میکنند.

‏- فشار رام، با حذف گاز میان‌ستاره‌ای، تشکیل ستاره‌ها را متوقف میکند.
‏جریان‌های گازی JW100 نشان‌دهنده این تعامل هستند.
‏دوربین میدان وسیع ۳ تلسکوپ هابل این تصویر را با استفاده از شش فیلتر در طیف‌های مرئی، فروسرخ نزدیک و فرابنفش ثبت کرده است.

‏- تیم GASP، روی مطالعه تشکیل ستاره در کهکشان‌های عروس دریایی کار میکند و نشان میدهد که چگونه فرآیندهای محیطی مثل فشار رام در خوشه‌های کهکشانی متراکم بر تکامل کهکشان‌ها تأثیر میگذارد.
‏این پدیده در خوشه‌های دیگر مانند خوشه ویرگو با کهکشان‌هایی مثل NGC 4402 نیز مشاهده شده است.
‏⁧پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4
کمتر از ۱۲ ساعت تا پرتاب آزمایشی شماره ۹ استارشیپ

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
‏- تلسکوپ فضایی ⁧ دورترین کهکشان مشاهده‌شده تاکنون به نام MoM-z14 را شناسایی کرده است.
‏شکل گیری این کهکشان به ۲۸۰ میلیون سال پس از بیگ‌بنگ بازمیگردد و رکورد قبلی کهکشان JADES-GS-z14-0 را شکسته است.
‏این کشف، مدل‌های تشکیل کهکشان در دوران اولیه کیهان را به چالش میکشد.

‏- روشنایی غیرمنتظره MoM-z14 و ترکیب ستاره‌ای آن، که عمدتاً از ستارگان تشکیل شده و نه یک هسته کهکشانی فعال، نشان میدهد که ستارگان بسیار پرجرم و درخشان در کیهان اولیه رایج بوده‌اند.
‏ این ویژگی با نظریه‌های مربوط به خوشه‌های کروی باستانی، مشابه آنچه در نسبت نیتروژن به کربن کهکشان راه شیری دیده میشود، هم‌خوانی دارد.

‏- این کشف که در مقاله‌ای در سال ۲۰۲۵ با عنوان "یک معجزه کیهانی" شرح داده شده، توانایی جیمز وب در گسترش مرزهای رصدی را نشان میدهد.
‏این تلسکوپ تعداد شگفت‌انگیزی از کهکشان‌های درخشان با انتقال به سرخ بالای را آشکار کرده و بازنگری در شرایط کیهانی در ۵۰۰ میلیون سال نخست پس از بیگ‌بنگ را ضروری ساخته است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2
تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای رصدی نجوم است که توسط ناسا، آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی کانادا (CSA) توسعه یافت. در ادامه تاریخچه مختصری از این پروژه ارائه می‌شود:

### ایده اولیه و برنامه‌ریزی (دهه ۱۹۹۰)
- دهه ۱۹۸۰-۱۹۹۰: پس از موفقیت تلسکوپ فضایی هابل، ناسا ایده‌ی ساخت تلسکوپی پیشرفته‌تر برای مشاهده اعماق کیهان در طیف مادون قرمز را مطرح کرد. این تلسکوپ قرار بود جانشین هابل باشد و به نام "تلسکوپ فضایی نسل بعدی" (Next Generation Space Telescope) شناخته می‌شد.
- ۱۹۹۶: پروژه به‌طور رسمی آغاز شد. هدف اصلی، مطالعه تشکیل کهکشان‌ها، ستارگان، سیارات و بررسی مراحل اولیه کیهان بود.

### توسعه و طراحی (۲۰۰۰-۲۰۱۰)
- ۲۰۰۲: پروژه به افتخار جیمز وب، مدیر ناسا در دهه ۱۹۶۰ که نقش کلیدی در برنامه آپولو داشت، به تلسکوپ جیمز وب تغییر نام داد.
- طراحی: تلسکوپ با آینه اصلی ۶٫۵ متری (متشکل از ۱۸ قطعه شش‌ضلعی از جنس بریلیوم با روکش طلا) و سپر خورشیدی پنج‌لایه برای محافظت از گرما طراحی شد. این طراحی به آن امکان می‌داد تا در دماهای بسیار پایین (حدود ۴۰ کلوین) کار کند و امواج مادون قرمز را با دقت بالا ثبت کند.
- چالش‌ها: پروژه با مشکلات فنی متعددی از جمله پیچیدگی‌های ساخت آینه‌ها، سپر خورشیدی و ابزارهای علمی روبرو شد. هزینه‌ها و زمان‌بندی پروژه بارها مورد بازنگری قرار گرفت.

### ساخت و آزمایش (۲۰۱۰-۲۰۲۰)
- ۲۰۱۱-۲۰۱۶: اجزای اصلی تلسکوپ، از جمله آینه‌ها و ابزارهای علمی (دوربین مادون قرمز نزدیک، طیف‌سنج، و حسگرهای هدایت دقیق) ساخته و آزمایش شدند.
- ۲۰۱۶-۲۰۱۹: آزمایش‌های نهایی در شرایط شبیه‌سازی فضا انجام شد. این شامل تست‌های ارتعاشی، صوتی و سرمایی بود تا اطمینان حاصل شود که تلسکوپ می‌تواند در محیط خشن فضا کار کند.
- تأخیرها: مشکلات فنی مانند پارگی‌های کوچک در سپر خورشیدی و مسائل مربوط به اتصالات باعث تأخیرهای متعدد در پرتاب شد. هزینه پروژه از ۵ میلیارد دلار اولیه به حدود ۱۰ میلیارد دلار افزایش یافت.

### پرتاب و استقرار (۲۰۲۱)
- ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱: تلسکوپ جیمز وب با موشک آریان ۵ از پایگاه فضایی کورو در گویان فرانسه پرتاب شد.
- استقرار: پس از پرتاب، تلسکوپ سفری یک‌ماهه به نقطه لاگرانژ ۲ (L2) در فاصله ۱٫۵ میلیون کیلومتری زمین داشت. در این مدت، سپر خورشیدی و آینه اصلی با موفقیت باز شدند، فرایندی پیچیده که نیازمند صدها مانور دقیق بود.

### فعالیت علمی (۲۰۲۲-تاکنون)
- ژوئیه ۲۰۲۲: اولین تصاویر و داده‌های علمی جیمز وب منتشر شد که شامل تصاویر خیره‌کننده از کهکشان‌های دوردست، سحابی‌ها و جو سیارات فراخورشیدی بود.
- دستاوردها: جیمز وب با توانایی مشاهده کهکشان‌های اولیه (تا ۱۳٫۵ میلیارد سال پیش)، مطالعه تشکیل ستارگان، و تحلیل جو سیارات فراخورشیدی، انقلابی در نجوم ایجاد کرده است.
- ادامه فعالیت: تا سال ۲۰۲۵، جیمز وب همچنان داده‌های بی‌سابقه‌ای از کیهان جمع‌آوری می‌کند و انتظار می‌رود مأموریت آن تا اواسط دهه ۲۰۳۰ ادامه یابد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4👎1
ایستگاه فضایی بین المللی، بر فراز

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4👍2
«SN 1993J» یک انفجار ابرنواختری در حال وقوع که توسط تلسکوپ هابل ثبت شده است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
11
چین اولین قدم را برای استقرار تسلیحات در فضا برداشت.

ایستگاه فضایی «تیانگونگ» دیگر فقط یک سکوی علمی نیست. چین توسعه یک سیستم دفاعی مسلح در مدار را آغاز کرده است.

سون ژی‌بین، پژوهشگر ارشد مرکز ملی علوم فضایی در پکن اعلام کرده که چین در حال ساخت سامانه‌ای برای دفاع فضایی است که توانایی واکنش سریع و رهگیری ماهواره‌های مشکوک را دارد. این سیستم قرار است روی ایستگاه فضایی «تیانگونگ» نصب شود.

در صورت نزدیک شدن یک شیء ناشناس به ایستگاه فضایی چین یا زیرساخت‌های حیاتی فضایی این کشور، یک دستگاه رباتیک کوچک فعال می‌شود تا شیء مزاحم را شناسایی کرده و به فاصله‌ای امن منتقل کند.

در سال ۲۰۲۱ ایستگاه «تیانگونگ» مجبور شد از برخورد با ماهواره‌های استارلینک اجتناب کند. اما به نظر می‌رسد که از این پس، چین به‌جای اجتناب، آماده مقابله خواهد بود.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
1👎1
در 2 ژوئن 1966 فضاپیمای سرویور_1 (نقشه بردار اول) ناسا فرود نرم روی سطح ماه داشت.

این فضاپیما اولین مورد برای ناسا و دومین (بعد از فضاپیمای لونا -9 شوروی که در فوریه 1966روی ماه فرود آمد) فرود نرم روی سطح ماه در تاریخ فضانوردی بود .
این فضاپیما توانست پانورامای تلویزیونی و بیش از 10 هزار عکس از سطح ماه به زمین منتقل کند

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
🧐 در پروژه استارفیش پرایم آمریکا، بمب را چگونه به فاصله چهار صد کیلومتری زمین رساندند دقیقا جايي که ایستگاه بین‌المللی هست؟

در پروژه استارفیش پرایم آمریکا، یک موشک تور (Thor) یک بمب هسته‌ای قوی (W49) را درون یک کپسول ویژه از جزیره جانستون در اقیانوس آرام به فضا برد. این بمب در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین منفجر شد تا تأثیرات انفجارهای هسته‌ای در فضا بررسی شود.

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
شما علاقه مندان به هوافضا، می توانید با ورود به وب سایت زیر، دستورالعمل و چگونگی مشاهده ایستگاه فضایی بین المللی، محل زندگی، کار و پژوهش فضانوردان در فضا را با توجه به موقعیت جغرافیایی خود پیدا کرده و مطالعه کنید. سپس در زمان های تعیین شده دقیقی طبق توضیحات، این سازه عظیم را در آسمان شهرتان رویت کرده و از تماشای آن لذت ببرید!
لازم به ذکر است که تمامی دستورالعمل ها و توضیحات این وب سایت به زبان انگلیسی است اما هر وقت ایستگاه فضایی وارد آسمان ایران شود سعی می‌کنیم با جزئیات اطلاع رسانی کنیم.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2


در۱ ژوئن ۱۹۷٠ فضاپیمای سایوز_۹ با خدمه آندریان نیکولایف و ویتالی سواستیانوف به فضا پرتاب شد

این مأموریت به خاطر شکستن رکورد طولانی‌ترین پرواز فضایی در آن زمان بسیار حائز اهمیت است. فضانوردان این مأموریت حدوداً ۱۸ روز (۴۲۴ ساعت) را در مدار چرخیدند تا رکورد ۱۳ روزهٔ آمریکایی‌ها در مأموریت جمنای-۷ که ۵ سال در اختیار آن‌ها بود را بشکنند.

البته این رکورد به عنوان مدت پرواز فضاپیمای تکی همچنان باقیست. همچنین سایوز-۹ آخرین پرواز فضاپیمای نسل اول سایوز7K-OK و همچنین اولین پرتاب فضایی سرنشین دار در شب محسوب می‌شود.

.
پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نگاه کردن به «بازوی رباتیک» از دریچه ایستگاه فضایی بین‌المللی

روز چهارشنبه، کیهان‌نوردان واحد اتصال ماژول رازوت را با استفاده از بازوی اروپایی ایستگاه بررسی کردند.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چین یک راکت آزمایشی چندبار مصرف و مشابه فالکون-۹ را تست کرد

شرکت خصوصی چینی ایپوک اسپیس مستقر در پکن، با آزمایش پرتاب یک راکت چندبار مصرف تا ارتفاع ۲/۵ کیلومتری، گام دیگری در دستیابی چین به فناوری حامل‌های بازگشت‌پذیر برداشت.

در این آزمایش که در سواحل استان شَن‌دونگ انجام شد، راکت ۷۵ تُنی یان‌شینگ‌جه-۱ به طول و قطر ۲۶/۸ و ۴/۲ متر توانست یک پرواز ۱۲۵ ثانیه‌ای را تجربه کرده و در فاز بازگشت نیز با روشن‌سازی مجدد، در آب فرود آید.

در سال گذشته نیز دو حامل فضایی آزمایشی بازگشت‌پذیر، متعلق به شرکت خصوصی لنداسپیس و همچنین آکادمی فناوری‌های پرواز فضایی شانگهای، وابسته به مجموعه‌ی علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC)، توانستند از ارتفاع ۱۰ کیلومتری عبور کنند.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎2👍1
در 30 مه 1934 الکسی لئونوف متولد شد. وی در مارس 1965 اولین فردی بود که در طی ماموریت واسخود-2 اولین راهپیمایی فضایی حهان را انجام داد

ده سال بعد لئونوف دومین سفر فضائی خود را انجام داد و طی آن با فضاپیمای سایوز به فضاپیمای آمریکایی آپولو ملحق شد

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
در سال ۱۹۶۲، ایالات متحده آمریکا آزمایشی به نام استارفیش پرایم (Starfish Prime) انجام داد که در آن یک بمب هسته‌ای با قدرت ۱.۴ مگاتن در ارتفاع حدود ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین (در فضا) منفجر شد.

این انفجار موجب ایجاد شفق مصنوعی در آسمان، آسیب به تجهیزات الکترونیکی در جزایر هاوایی، و اختلال در ماهواره‌های اطراف زمین شد. یکی از مهم‌ترین نتایج این آزمایش، تولید یک پالس الکترومغناطیسی (EMP) بسیار قدرتمند بود که توانست در فاصله‌ای هزاران کیلومتر دورتر هم تأثیرگذار باشد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
نسل جدید راکت های فلق-2 نتيجه پروژه یک ایده آل گرا

در بازدید چند وقت پیش سردار باقری از نمایشگاه های دستاوردهای جدید دفاعی وزارت دفاع تصویری از نسل جدید راکت های فلق-2 درکنار فلق-2 هدایت منتشر شد که حاکی اطلاعات جالب و قابل توجهی است.

این راکت جدید طبق شواهد از قطر بیشتر نسبت به کالیبر 333mm راکت فلق-2 برخوردار بوده و بالک های پایدار ساز بزرگ ذوزنقه ای شکل جدید بهره می برد که سبب گلاید و افزایش برد نسبی و پايداری پرتابه بالستیک می شود؛بر خلاف نمونه قبلی راکت فلق-2 هدایت شونده که از سطوح آیرودینامیکی برای اصلاح مسیر استفاده می شد در راکت جدید از روش گاز دینامیکی به وسیله دو تراستر پروسه اصلاح مسیر صورت گرفته که روشی گرانتر و پیچیده تر می باشد.

با توجه به افزایش ابعاد موشک احتمالا خبری از پرتابگر کنیستری نبوده و پروسه شلیک بطور ریلی خواهد بود و اگر خبری هم از کنیستر باشد شاهد لود تک فروندی بر روی پرتابگر های تاکتیکی خواهیم بود.،این راکت احتمالا بردی ورای 10 کیلومتر داشته و همچنان از کلاهک 117 کیلوگرمی برخوردار است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👏3👎2
2025/07/13 13:34:12
Back to Top
HTML Embed Code: