Telegram Web Link
در 2 ژوئن 1966 فضاپیمای سرویور_1 (نقشه بردار اول) ناسا فرود نرم روی سطح ماه داشت.

این فضاپیما اولین مورد برای ناسا و دومین (بعد از فضاپیمای لونا -9 شوروی که در فوریه 1966روی ماه فرود آمد) فرود نرم روی سطح ماه در تاریخ فضانوردی بود .
این فضاپیما توانست پانورامای تلویزیونی و بیش از 10 هزار عکس از سطح ماه به زمین منتقل کند

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
🧐 در پروژه استارفیش پرایم آمریکا، بمب را چگونه به فاصله چهار صد کیلومتری زمین رساندند دقیقا جايي که ایستگاه بین‌المللی هست؟

در پروژه استارفیش پرایم آمریکا، یک موشک تور (Thor) یک بمب هسته‌ای قوی (W49) را درون یک کپسول ویژه از جزیره جانستون در اقیانوس آرام به فضا برد. این بمب در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین منفجر شد تا تأثیرات انفجارهای هسته‌ای در فضا بررسی شود.

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
شما علاقه مندان به هوافضا، می توانید با ورود به وب سایت زیر، دستورالعمل و چگونگی مشاهده ایستگاه فضایی بین المللی، محل زندگی، کار و پژوهش فضانوردان در فضا را با توجه به موقعیت جغرافیایی خود پیدا کرده و مطالعه کنید. سپس در زمان های تعیین شده دقیقی طبق توضیحات، این سازه عظیم را در آسمان شهرتان رویت کرده و از تماشای آن لذت ببرید!
لازم به ذکر است که تمامی دستورالعمل ها و توضیحات این وب سایت به زبان انگلیسی است اما هر وقت ایستگاه فضایی وارد آسمان ایران شود سعی می‌کنیم با جزئیات اطلاع رسانی کنیم.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2


در۱ ژوئن ۱۹۷٠ فضاپیمای سایوز_۹ با خدمه آندریان نیکولایف و ویتالی سواستیانوف به فضا پرتاب شد

این مأموریت به خاطر شکستن رکورد طولانی‌ترین پرواز فضایی در آن زمان بسیار حائز اهمیت است. فضانوردان این مأموریت حدوداً ۱۸ روز (۴۲۴ ساعت) را در مدار چرخیدند تا رکورد ۱۳ روزهٔ آمریکایی‌ها در مأموریت جمنای-۷ که ۵ سال در اختیار آن‌ها بود را بشکنند.

البته این رکورد به عنوان مدت پرواز فضاپیمای تکی همچنان باقیست. همچنین سایوز-۹ آخرین پرواز فضاپیمای نسل اول سایوز7K-OK و همچنین اولین پرتاب فضایی سرنشین دار در شب محسوب می‌شود.

.
پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نگاه کردن به «بازوی رباتیک» از دریچه ایستگاه فضایی بین‌المللی

روز چهارشنبه، کیهان‌نوردان واحد اتصال ماژول رازوت را با استفاده از بازوی اروپایی ایستگاه بررسی کردند.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چین یک راکت آزمایشی چندبار مصرف و مشابه فالکون-۹ را تست کرد

شرکت خصوصی چینی ایپوک اسپیس مستقر در پکن، با آزمایش پرتاب یک راکت چندبار مصرف تا ارتفاع ۲/۵ کیلومتری، گام دیگری در دستیابی چین به فناوری حامل‌های بازگشت‌پذیر برداشت.

در این آزمایش که در سواحل استان شَن‌دونگ انجام شد، راکت ۷۵ تُنی یان‌شینگ‌جه-۱ به طول و قطر ۲۶/۸ و ۴/۲ متر توانست یک پرواز ۱۲۵ ثانیه‌ای را تجربه کرده و در فاز بازگشت نیز با روشن‌سازی مجدد، در آب فرود آید.

در سال گذشته نیز دو حامل فضایی آزمایشی بازگشت‌پذیر، متعلق به شرکت خصوصی لنداسپیس و همچنین آکادمی فناوری‌های پرواز فضایی شانگهای، وابسته به مجموعه‌ی علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC)، توانستند از ارتفاع ۱۰ کیلومتری عبور کنند.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎2👍1
در 30 مه 1934 الکسی لئونوف متولد شد. وی در مارس 1965 اولین فردی بود که در طی ماموریت واسخود-2 اولین راهپیمایی فضایی حهان را انجام داد

ده سال بعد لئونوف دومین سفر فضائی خود را انجام داد و طی آن با فضاپیمای سایوز به فضاپیمای آمریکایی آپولو ملحق شد

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
در سال ۱۹۶۲، ایالات متحده آمریکا آزمایشی به نام استارفیش پرایم (Starfish Prime) انجام داد که در آن یک بمب هسته‌ای با قدرت ۱.۴ مگاتن در ارتفاع حدود ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین (در فضا) منفجر شد.

این انفجار موجب ایجاد شفق مصنوعی در آسمان، آسیب به تجهیزات الکترونیکی در جزایر هاوایی، و اختلال در ماهواره‌های اطراف زمین شد. یکی از مهم‌ترین نتایج این آزمایش، تولید یک پالس الکترومغناطیسی (EMP) بسیار قدرتمند بود که توانست در فاصله‌ای هزاران کیلومتر دورتر هم تأثیرگذار باشد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
نسل جدید راکت های فلق-2 نتيجه پروژه یک ایده آل گرا

در بازدید چند وقت پیش سردار باقری از نمایشگاه های دستاوردهای جدید دفاعی وزارت دفاع تصویری از نسل جدید راکت های فلق-2 درکنار فلق-2 هدایت منتشر شد که حاکی اطلاعات جالب و قابل توجهی است.

این راکت جدید طبق شواهد از قطر بیشتر نسبت به کالیبر 333mm راکت فلق-2 برخوردار بوده و بالک های پایدار ساز بزرگ ذوزنقه ای شکل جدید بهره می برد که سبب گلاید و افزایش برد نسبی و پايداری پرتابه بالستیک می شود؛بر خلاف نمونه قبلی راکت فلق-2 هدایت شونده که از سطوح آیرودینامیکی برای اصلاح مسیر استفاده می شد در راکت جدید از روش گاز دینامیکی به وسیله دو تراستر پروسه اصلاح مسیر صورت گرفته که روشی گرانتر و پیچیده تر می باشد.

با توجه به افزایش ابعاد موشک احتمالا خبری از پرتابگر کنیستری نبوده و پروسه شلیک بطور ریلی خواهد بود و اگر خبری هم از کنیستر باشد شاهد لود تک فروندی بر روی پرتابگر های تاکتیکی خواهیم بود.،این راکت احتمالا بردی ورای 10 کیلومتر داشته و همچنان از کلاهک 117 کیلوگرمی برخوردار است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👏3👎2
در 31 می 1990، ماژول کریستال توسط راکت فضایی پروتون-کا و از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و هدف این ماژول تولید آزمایشی نیمه هادی ها و سایر مواد در فضای بیرونی به فضا پرتاب کرد.

این ماژول چهارمین ماژول ایستگاه فضایی میر شد و در اصل "کوانت-3" نام داشت.

در 10 ژوئن 1990، ماژول در حالت خودکار به ایستگاه متصل شد.

جرم ماژول پس از اتصال به ایستگاه میر 18720 کیلوگرم، طول آن 12.025 متر و حداکثر قطر آن 4.35 متر بود.

ماژول «کریستال» دارای چندین کوره ساخت مواد بود.

این ماژول همچنین شش ژیروسکوپ داشت و سه گره اتصال داشت: یک گره محوری برای اتصال به مجموعه ایستگاه میر، دریچه دیگر برای اتصال با فضاپیمای بوران بود ، و یک دریچه جانبی دیگر برای ماژول علمی داشت

تحت برنامه میر-شاتل، در طول ماموریا STS-71 یک ماژول دریچه ای برای اتصال شاتل های فضایی به ماژول کریستال متصل شد .

پروکس
ی |پروکسی
🪐 @njoom2070
2
چین یک ماهواره سنجشی آزمایشی از خانواده شی‌جیِین را با موفقیت به فضا پرتاب کرد

پنجشنبه ۲۹ مِی، چین ماهواره آزمایشی شی‌جییِن-۲۶ را توسط راکت فضایی لانگ‌مارچ-۴بی و از پایگاه پرتاب جیوچوئَن به فضا ارسال کرد.

این ماهواره به‌طور مشترک توسط موسسه فناوری هاربین؛ شرکت هوافضایی دونگ‌فانگ‌خونگ (زیرمجموعه آکادمی فناوری فضایی چین)، و نیز موسسه اپتیک، مکانیک دقیق و فیزیک چانگ‌چون (ذیل آکادمی علوم چین) ساخته شد.

از داده‌های ماهواره مذکور، عمدتا در زمینه‌هایی مانند پایش زمین، حفاظت از محیط‌زیست و ارائه خدمات اطلاعاتی برای توسعه اقتصادی کسب‌وکارهای خصوصی و دولتی استفاده می‌شود.

راکت فضایی لانگ‌مارچ-۴بی توانایی حمل چندین ماهواره با وزن کل ۲.۵ تن را به مدار خورشیدآهنگ ۷۰۰ کیلومتری دارد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👎4👍1
عبور شهاب از آسمان چین

پس از آنکه یک "گلوله آتشین" شب چهارشنبه ۲۸ مِی از آسمان شهر مائومینگ در استان گوانگ‌دونگ در جنوب چین و مناطق اطراف عبور کرد و آسمان را مانند روز روشن نمود، یک اخترشناس از رصدخانه‌های ملی وابسته به آکادمی علوم چین اعلام کرد که این پدیده یک شهاب آتشین بوده است. این خبر روز پنج‌شنبه توسط سرویس خبری چین منتشر شد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍3
برخی از دانشمندان معتقدن تلاش برای ارسال سیگنال قوی به دیگر منظومه‌ها «ایده وحشتناکی» است که می‌تواند توسط سایر گونه‌های پیشرفته به‌عنوان دعوت برای «حکومت بر زمین» تفسیر شود.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نمایی زیبا از بوستر شماره ۱۴ و فضاپیمای استارشیپ شماره ۳۵ که در حال آماده‌سازی برای نهمین پرتاب استارشیپ هستند.

این پرتاب بامداد فردا ساعت ۰۳:۰۰ به وقت ایران انجام خواهد شد.


پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
این یک رایانه هدایت‌گر است که برای پروژه جمینای طراحی و ساخته شده بود.

این رایانه در ماموریت جمینای ۸ در تاریخ ۱۶ مارس ۱۹۶۶، توسط فضانوردان نیل آرمسترانگ و دیو اسکات مورد استفاده قرار گرفت.

رایانه‌های هدایت‌گر جمینای از نوع دیجیتال، دارای برنامه ذخیره‌شده، زمان واقعی (real-time) و حالت ذخیره (solid state) بودند که محاسبات لازم را برای مراحل پیش از پرتاب و بازگشت به جو انجام می‌دادند.

همچنین این رایانه‌ها به عنوان سامانه پشتیبان هدایتگر برای راکت پرتابی در مرحله صعود به کار می‌رفتند.

این رایانه‌ها توسط بخش سیستم‌های فدرال شرکت IBM در اووِگو، نیویورک، برای ناسا ساخته شدند.

این رایانه در سال ۱۹۶۸ از ناسا به موزه منتقل شد.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍32
⭕️ فرزند رئیس ستاد مرحوم رئیسی قانون را تمسخر کرد

محمد حسن نیکزاد فرزند علی نیکزاد رئیس سابق ستاد رئیسی در سال‌های ۹۶ و ۱۴۰۰ و نایب رئیس مجلس کنونی، صبح یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴، در میدان ونک تهران با خودروی شخصی در خط ویژه، سرهنگ خیشه، افسر پلیس راهور، را زیر گرفت و متواری شده است.

جالب اینجاست که بدلیل نفوذ سیاسی پدر این شخص تا کنون هیچ برخورد قانونی به‌جز بازداشت موقت چند ساعته با وی نشده‌است.

بی‌برقی را بندازید گردن آمریکا و تحریم‌ها

این قانون‌شکنی دیگه تقصیر آمریکا نیست و نشون دهنده فاسد بودن ساختار حکومت است.

پروک
سی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍5👎21
اولین عکس از نیمه تاریک ماه توسط لونا ۳، سال ۱۹۵۹
یکی از نخستین تصاویر ثبت‌شده از سمت پنهان ماه، بخشی از یک دنباله‌ی ۲۹ عکسی است که توسط فضاپیمای شوروی لونا ۳ در تاریخ ۷ اکتبر ۱۹۵۹ گرفته شده است.

در این عکس :
دریای اسمیتی (Mare Smythii) که در مرز بین سمت نزدیک و دور ماه قرار دارد، لکه‌ی تیره و دایره‌شکلی در پایین و سمت چپ مرکز تصویر است.

دریای مسکوویانس (Mare Moscoviense) دایره‌ی تیره‌ای در بالا و سمت راست تصویر است.

در پایین و سمت راست، لکه‌ی تیره‌ای که نقطه‌ی سفیدرنگی درون آن دیده می‌شود، دهانه‌ی برخوردی «تسیولکوفسکی» (Tsiolkovskiy) با قله‌ی مرکزی‌اش است.

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
3
عکسی از زمین و ماه که توسط فضاپیمای ویجر-۱ در فاصله ۱۱.۶۶ میلیون کیلومتری از زمین گرفته شد

پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
👍21
یک هواپیمای آواکس ئی-۳بی (E-3B Sentry) ناتو بر فراز دریاچه وان نزدیک ایران مشاهده شده است. این هواپیما از مکانی غیرمعمول برای ماموریت‌های ناتو در حال انجام عملیات است.



پروکسی |پروکسی
🪐 @njoom2070
🤬4😁2


در 28 مه 1971 فضاپیمای مارس 3 شوروی توسط یک راکت پروتون_کا به سمت مریخ پرتاب شد.

هفت ماه بعد ، در دسامبر 1971 ، این فضاپیما برای اولین بار در تاریخ (و تنها مورد در تاریخ فضایی شوروی) بر سطح سیاره مریخ فرود آمد.

هرچند این فضاپیما قادر به انتقال داده های قابل توجه نبود و ارتباط با فرودگر در کمتر از یک دقیقه از بین رفت اما ماژول مداری به عنوان ماهواره در مدار مریخ تا اوت 1972 کار کرد.



پروکس
ی |پروکسی
🪐 @njoom2070
4
2025/07/12 16:10:36
Back to Top
HTML Embed Code: