Telegram Web Link
▫️قرص استنت یا فنر (پلاویکس ، تیکاگرلور)

🩺 @nokatparastary
▫️مراقبت های بعد از عمل جراحی قلب باز (CABG)

🩺 @nokatparastary
«إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»
▫️ موارد قابل توجه در آنژیوگرافی

🩺 @nokatparastary
#لوزارتان
#Losartan

طبقه بندی مارتیندل : داروهای قلبی عروقی

طبقه بندی درمانی : داروهای قلبی-عروقی > داروهای مهارکننده سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون > آنتاگونیست گیرنده آنژیوتانسین II


🌀 لوزارتان از پرمصرف ترین داروهای قلبی در ایران می باشد. این دارو از دسته داروهای بلوک کننده ی گیرنده ی آنژیوتانسین دو می باشد.

آنژیوتانسین دو ،ماده ای شیمیایی می باشد که در بدن مسئول تنگ کردن عروق خونی میباشد.
همچنین این ماده با تاثیر بر روی ماده ی شیمیایی دیگر به نام آلدسترون که مسئول افزایش حجم بخش مایع (آب و مايعات جذب شده)خون می باشد ، جریان خون را افزایش می دهد. در نتیجه این داروها که در حقیقت اثرمهارکنندگی دارند، در کاهش کار قلب و کنترل فشارخون موثر می باشند.همچنین لوزارتان اثر محافظتی مطلوبی بر روی کلیه ها دارد.

لوزارتان در مواردی مانند فشارخون بالابا کنترل فشار خون ،در نارسایی های قلبی برای کاهش کار قلب و جهت محافظت از کلیه ها در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که با اختلالات کلیوی درگیر می باشند تجویز می شود.

این دارو به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر برای بهبود عملکرد قلبی و عروق شما تجویز می شود.حتی محصولات دارویی ترکیبی از لوزارتان همراه با یک یا دو داروی دیگر تولید شده اند که اثر مناسب تر همراه با استفاده ی راحت تری داشته باشند مانند داروی Cozaar که ترکیبی از لوزارتان و یک داروی ادرار آور به نام هیدروکلروتیازید می باشد که برای کاهش فشار خون تجویز می شود.



🌀 پیش از مصرف لوزارتان

♦️ در صورت سابقه ی هرگونه مشکل کلیوی(خصوصا مشکلات مربوط به انسداد عروق کلیوی)،مشکلات مربوط به دریچه های قلب یا عضلات قلبی و مشکلات کبدی پزشک خودرا مطلع کنید.

♦️از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

♦️ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا بدن شما بتدریج به اثرات دارو عادت پیدا کند.

♦️زمان مشخص در روز را برای مصرف این دارو تعیین کنید و برای اثر مناسب آن را منظم مصرف نمایید.برای بسیاری از بیماران مصرف این دارو صبح ها راحت تر می باشد.

♦️این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.

♦️به دلیل اینکه فشار خون بالا معمولا یک بیماری مزمن می باشد مصرف این دارو عموما به مدت طولانی توسط پزشک تجویز می شود لذا به مصرف دارو حتی در صورتی که احساس بهبودی می کنید ادامه دهید و دارو را بدون نظر پزشک قطع نکنید و عموما معاینات و آزمایشات (مانند پیگیری وضع پتاسیم خون ) دوره ای توسط پزشک خودرا ادامه دهید.

♦️ مصرف برخی از ضد دردها و ضد التهاب ها (مانند آسپرین و ایپوبروفن)ممکم است باعث افزایش احتمال بروز عوارض دارویی لوزارتان شوند لذا لیست کلیه داروهای جدید خودرا پیش از شروع مصرف در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید .

♦️جهت کنترل فشار خون و اثر مناسب تر این دارو، بسیار مهم است که در مدت درمان از یک رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب که توسط پزشک به شما توصیه می شود پیروی کنید.

♦️ مصرف این دارو در مدت درمان با این دارو احتمال بروز عوارضی همچون سرگیجه و از حال رفتن را تشدید میکند.

♦️از مصرف نمک های حاوی پتاسیم در مدت درمان با این دارو خودداری نمایید.


🌀 عوارض شایع لوزارتان

♦️احساس خستگی و سرگیجه یا سبکی سر هنگام تغییر وضعیت از حالت نشسته و خوابیده به ایستاده عارضه ی شایعی میباشد.بهتر است به آرامی تغییر وضعیت دهید و در صورتی که احساس سرگیجه نمودید برای چند دقیقه بنشینید و سپس بلند شوید.

لوزارتان می تواند منجر به تغییر میزان پتاسیم خون شود به همین خاطر انجام آزمایشات خون دوره ای برای پیگیری سطح پتاسیم خون توصیه می شود.
🌀 به یاد داشته باشید که:

▫️منظور ازاسپر ى آبی : سالبوتامول
▫️منظور ازاسپرى سبز: آتروونت
▫️منظور ازاسپرى قهوه اى: بکلومتازون
▫️منظور ازاسپرى بنفش: سِرِتاید
▫️منظور ازقرص فَنر: پلاویکس (قرصى که باید پس استنت گذارى قلبى استفاده کرد)

▫️منظور ازانسولین کدر یا انسولین شیرى : NPH
▫️منظور ازانسولین آبکى یا شفاف: رگولار
▫️منظور ازآمپول ضدحساسیت گردى : هیدروکورتیزون
▫️منظور ازآمپول ضد حساسیت شیرى :متیل پردنیزولون

▫️منظور ازقرص تپش قلب: پروپرانولول
▫️منظور ازقرصى که یه روزایى تو هفته نمیخورم: دیگوکسین
▫️منظور ازقرص رقیق کننده خون: وارفارین(گاهى اسپرین)
▫️منظور از قرص فشار خون نارنجى: آتنولول.
▫️منظور ازکپسول چرک خشک کن!!: آموکسی سیلین
▫️منظور ازآمپول چرک خشک کن: پنى سیلین
▫️منظور ازقرص چهارگوش!! که میشه ۴ قسمتش کرد: متورال یا کاپتوپریل

▫️منظور ازشربت اسهال بچه: کوتریموکسازول
▫️منظور ازشل کننده عضله: متوکاربامول
▫️منظور از قرص صورتى قلب: متورال یا نیتروکانتین
▫️منظور از شربت سینه : اکسپکتورانت
▫️منظور از شربت سرفه/خلط آور : دیفن هیدرامین / کامپاند
▫️منظور از آسپرین بچه: آ اس آ ٨٠
▫️منظور از آسپرین بزگسال: آ اس آ ٣٢۵
▫️منظور از قرص جلوگیری/ یاقرص خانواده : کنتراسپتیو LD

▫️منظور از قرص تقویتی مردان : اکثراً سیلدنافیل
▫️منظور از قرص تشنج : والپرات سدیم
▫️منظور از قرص ماشین : دیمن هیدرینات (درمان تهوع و سرگیجه حین حرکت ماشین یا کشتى)
▫️منظور از قرص قبض: دی‌فنوکسیلات (درمان یبوست)
۲۰نکته در تزریق انسولين:

1 - انسولین ها نباید مخلوط شوند مگر اینکه توسط پزشک تجویز شود. به طور کلی به منظور اجتناب از آلوده شدن بطری با انسولین دوم، انسولین رگولار ابتدا به داخل سرنگ کشیده میشود.


2 - هر تغییری در قدرت (برای مثال U - 100 و U - 40 ) نام تجاری (کارخانه تولید کننده)، خلوص، نوع درگولار و غیره (گونه) گاوی، خوکی، انسانی، یا ترتیب مخلوط دو نوع انسولین تنها توسط پزشک انجام میشود. از آنجاییکه تغییر همزمان در دوز مصرفی ممکن است ضروری میباشد.

3 - همیشه از سرنگی مطابق با قدرت انسولین تجویز شده، استفاده کنید کد رنگی استاندارد شده برای سرپوش و سرنگ، رنگ قرمز را برای 40 - U و رنگ نارنجی را برای 100 – Uمشخص مینماید.

4 - انسولین رگولار معمولاً 30 - 15 دقیقه قبل از غذا تجویز میشود. به نحوی که اوج اثر آن با هیپرگلیسمی پس از غذا همزمان شود.

5 - از تزریق انسولین خنک اجتناب کنید. این عمل میتواند منجر به کاهش سرعت جذب و عکس العمل های موضعی می شود.

6 - انسولین را به ناحیه ای که لایه بزرگی از چربی دارد و عاری از عروق خونی و اعصاب بزرگ باشد تزریق نمایید.

7 - محل تزریقی که به طور شایع استفاده میشوند: قسمت فوقانی بازوها، رانها، شکم و از نواحی روی مثانه و 5سانتی متر اطراف ناف اجتناب کنید. باسن ها و قسمت فوقانی پشت در صورتی که چربی به اندازه کافی شل باشد (که با انگشتان بتوان گرفت) محل تزریقات را به طور چرخشی تعویض نمایید.

8 - تقریبا 5/ 2 سانتی متر بین محل تزریقات فاصله بگذارید و درصورت امکان از استفاده مجدد از محل برای 9 - 6 هفته اجتناب کنید. محل تزریقات را ثبت نمایید یا به منظور اطمینان از چرخش سیستماتیک محل تزریقات را چارت کنید.

9 - انسولین در دمای اتاق تا مدت یکماه پایدار است. از قرار دادن در معرض نور مستقیم خورشید یا حرارت زیاد اجتناب کنید. (محدوده بدون خطر وسیع است، 5 - 8%) داروی ذخيره را در یخچال نگهداری کنید اما منجمد نسازید. انسولین دماهای بالاتر از c 38 را نسبت به انجماد با خطر کمتری تحمل میکند.

10 - برای تزریق روی بازوی خود، به بیمار پیشنهاد کنید که فشردن قسمت های خلفی – فوقانی بازو به پشت صندلی به نحوی که بافت جمع شود ورود سوزن را آسانتر میسازد.

11 - در صورتیکه بیمار در ورزش های پر تحرک شرکت میکند تزریق انسولین ترجیحا به داخل شکم انجام شود تا عضله ای که تحت فشار زیادی (سنگینی) خواهد بود.

12 - واکنش های موضعی در محل تزریق بعضی اوقات 3 - 1 هفته پس از شروع درمان ایجاد میشود. نشانه ها ممکن است چندین ساعت تا روزها باقی بمانند اما معمولاً با ادامه مصرف ناپدید شوند. به بیمار توصیه کنید تا نشانه ها را گزارش کند.


13 - طی دوره تنظیم دوز مصرفی، بعضی از بیماران اختلالات بینایی را تجربه میکند به بیمار توصیه کنند تعویض لنزهای تجویزی را تا تثبیت بینایی (معمولاً 6 - 3 هفته) به تعویق بیاندازد.

14 - واکنش هیپوگلیسمیک (شوک انسولین) میتواند از انسولین بیش از حد، رژيم غذايي نامنظم، استفراغ، اسهال، ورزش بیش از حد معمول، عفونت بیماری، فشار عصبی یا عاطفی، یا زیاده روی در مصرف الکل ناشی شود.

15 - به بیمار توصیه کنید بعضی از اشکال کربوهیدارت سریع الاثر ( برای مثال، یک حبه قند، یا منابع گلوكز، ساكارز) را همیشه جهت معالجه هیپوگلیسمی همراه خود داشته باشد.

16 - فقدان کنترل دیابت (هیپرگلیسمی یا هیپوگلیسمی) به طور شایع درشروع دوره قاعدگی روی میدهد. به بیمار توصیه کنید تا تست های خونی را به طور منظم طی این زمان انجام دهد و طبق دستور پزشک دوز مصرفی انسولین را بر طبق آن تعدیل نماید.


17 - درصورت بروز یک بیماری، به بیمار توصیه کنید مصرف انسولین را ادامه دهد. به تخت خواب برود و مقدار زیادی مایعات بدون کالری (در صورت امکان دو ساعت) بنوشد در صورت تهوع یا استفراغ مایعات را با زور نخورید. در صورتیکه قادر به خوردن رژیم تجویزی نیستید جهت تنظیم انسولین با پزشک تماس بگیرید.

18 - اگر هیپوگلیسمی اتفاق افتاد دلیلش را مشخص نمایید. هیپوگلیسمی ممکن است به دلیل کاهش مقدار غذا، تهوع، فعالیت های شدید بدنی، مصرف زیاد الکل اتفاق بیافتد. اگر بیماری در مدت زمان کمتر از 6 ماه، 3 بار واکنش های هیپوگلیسمی را تجربه کرده باید دوز اثر انسولین کاهش یابد.

19 - به بیمار تذکر دهید از داروهای بدون نیاز به نسخه OTC که ممکن است محتوای قند بالایی داشته باشد اجتناب کند. مگر اینکه توسط پزشک تایید شود. آسپرین یا اسید آسکوربیک در دوزهای بالا ممکن است سبب تست مثبت گلوکز ادرار شوند.

20 - جذب انسولین طی 30 دقیقه پس از کشیدن سیگار کاهش می یابد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️آماده سازی و تزریق انسولین رگولار و NPH

🩺 @nokatparastary
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️نحوه آماده سازی انسولین جهت تزریق

🩺 @nokatparastary
☤ اصطلاحات پرونده های پزشکی

▫️CC:Chief complaint
▫️شکایت اصلی بیمار
▪️PI:Present illness
▪️بیماری فعلی
▫️PMH:Past medical histo
▫️تاریخچه بیماریهای گذشته
▪️DH: Druge history       
▪️تاریخچه استفاده از دارو
▫️FH:Family history
▫️سابقه خانوادگی
▪️SH:social history      
▪️تاریخچه اجتماعی
▫️LOC:  level of consciousness
▫️سطح هوشیاری
▪️FC: Folly catheter
▪️سوند فولی
▫️PTE:Pulmonary thrombotic embolism
▫️آمبولی ترومبوتیک ریه
▪️PTA: Post traumatic amnesia
▪️فراموشی پس ضربه
▫️HTN:Hypertention       
▫️هایپرتانسیون
▪️HLP:Hyperlipidemia
▪️هایپرلیپیدمی
▫️DM: diabetic mellitus  
▫️دیابت ملیتوس
▪️IHD: Ischemic heart disease
▪️بیماری ایسکمیک قلب
🔺Amp:  (آمپول)
🔻Tab:    (قرص)
🔺Supp:  (شیاف)
🔻Syr:     (شربت)
🔺Ser:     (سرم)
🔻Lotion: (داروی مالیدنی)
🔺Daily:   (روزانه)
🔻Stat: (فقط یکبار)
🔺BID:  (دو بار در روز)
🔻TDS: (سه بار در روز)
🔺QID:  (چهار بار در روز)
🔻PRN: (در صورت نیاز)
🔺DC:    (قطع)
🔻Hold: (قطع فعلی)
🔺AM:   (قبل از ظهر)
🔻PM:   (بعد از ظهر)
🔺Medication:(دارو دادن)
🔻Diet:  (رژیم غذایی)
🔺NPO:not per oral (ناشتا)
CBR:comple bed rest
استراحت مطلق
🌾️PBR:Partial bed rest
🌾استراحت نسبی
OOB:out of bed
خروج از تخت
🌾CXR:Chest x ray
🌾گرافی قفسه صدری
LFT:Liver  functional  test
تست عملکرد کبدی
🌾ABG:Arterial Blood Gas
🌾گازهای خونی شریانی
DVT:Deep Vein thrombosis
ترومبوز وریدهای عمقی
نام تجاری و ژنریک داروها:

نام ژنریک.........نام تجاری
بوسپیرون.........بوسپانکس،بوسپیراکس
پروپرانولول..........ایندرال
کلروپرومازین........لارگاکتیل
ستیریزین........لتیزن
فنوفیبرات........لیپانتیل
آتور واستاتین.......لیپیتور
کلرودیازپوکساید.......لیبریوم
متیل پردنیزولون....دپومدرول،سولومدرول
کتوتیفن.......زادیتن
لتروزول.......فمارا
نیکوراندیل.......ایکورل،آدانکور
آلپروزولام............زاناکس
دیازپام...........والیوم
انوکسوپارین........سلگزان
والپروات سدیم.....دپاکین،اورلپت
سفازولین......کفلین
سفالکسین.....کفلکس
آمپی سیلین.....کفزول
ونکومایسین....ونکوسین
سفتازیدیم.....فورتام
سفتریاکسون.......روسفین
فولی تروپین.....گونال اف،فوستیمون
سفوروکسیم........فارینات
پنیسیلین یک و دویست.......پنادور
استازولامید.....دیاموکس
سرترالین.....زولوفت،آسنترا
آلندرونیت.....فوزامکس
ایزوترتینوئین.....آکنوترن،رو آکوتان
گلارژین......لانتوس
آسپارت......نوورپید
لیزینوپریل.....زستریل
ملفالان....آلکران
سایمتیدین.....تاگومت
متورال.....لاپروسر
کپسیتابین......زلودا
فنی توئین.....دیلانتین
کلوزاپین....لپونکس
دوسه تاکسه.....تاکساتور
تاکرولیموس.....پروتوپیک
پرازوسین.....مینی پرس
کلوپیدوگرل....زیلت،پلاویکس، اسویکس
کلیدینیوم سی......لیبراکس
سیکلوسپورین......ساندیمون
کوتیاپین.......سرکوئل
دی پیریدامول.....پرزانتین
مزالازین......پنتاسا،آساکول
اریتروپوینتین.....اپرکس
کلسیتریول.....روکاترول
تاموکسیفن.....نولوادکس
وارفارین.......کومادین،womadin
فوروزماید......لازیکس
مایکوفنولات.....سلسپت
متیل فنیدات.....ریتالین
اسپیرونولاکتون.....آلداکتون
کوتریماکسازول..سولفاتریم،باکتریم
انالاپریل.......وازوتک
متیل ارگونوین......مترژن
سولیفناسین.....یوریناسین،ویزیکر
کلرامبوسیل.....لئوکران،سلکران
متروتیدازول.......فلاژیل
دیگوکسین......لانوکسین
دیلتیازم......کاردیزم
اپی نفرین.....آدرنالین
رانیتیدین......رانوور
ریواستیگمین......اگزلون
پرامپیکسول.....سیفرول
منوتروپین....پرگونال،هاش ام جی
تریپتورلین....دکاپپتیل،دیفرلین
پیکرولیموس.....الیدل
کلسی پوتریول....پسوریامنت
الپروزولام.....زاناکس
پاروکستین.....پاکسیل
سالبوتامول.....ونتالکس،ونتالین
لوزارتان.....کاردیوسان
دیکلوفناک....ولتارن، آلفن ایکس ال، ولدیک
هیوسین.....بوسکوپان
هیدروکلروتیازید.....ازیدرکس
کاربامازپین.....تگرتول
فنوباربیتال.....سیفوتن
بروفن.....ادویل
تریامترن اچ.....دیازید
اکسی بوتینین....دیتروپان
استامینوفن.....پاراستامول
فولیک اسید.....فولویت
آتوموکستین.....استراترا، استراموکس
بنزوئیل پروکساید.....پانژل
گالانتامین.....ریمینیل
لاکتولوز....دوفالاک، سیرولاکت
متوکسالن....او وادکس،اوکسورالن
کلاریترومایسین....کلاسید،فرومیلید،کلامر
تولترودین....دتروسیتول
ملوکسیکام.....موبیک
متوترکسات....ابترکس
لووتیروکسین....یوترکس، لووکسین
مفنامیک اسید....پونستان
امپرازول.....مرازول، اولتاپ، پایلوزک
اس امپرازول.... نکسیوم، ازونیوم
پنتوپرازول.....پنتوسک، پنتومید
لووفلوکساسین.....تاوانکس
جمی فلوکساسین.....فکتیو
تری فلو پرازین....اسکازینا
متوکاربامول.....روباکسول، روباکسین

#noskhesara
🖋پیشوندها:
🔹Arthro(مفاصل)
🔸Brachii( دست)
🔹Broncho(نای)
🔸Cardio( قلب)
🔹Cephalo( سر)
🔸Chole(  کیسه صفرا)
🔹Chondro(غضروف)
🔸Cranio( جمجمه)
🔹Derma_Dermato( پوست)
🔸Entero(روده)
🔹Gastro(معده)
🔸Hemo_Hemia_Hemato(خون)
🔹Hepato (کبد)
🔸Mio (عضله)
🔹Neuro(اعصاب)
🔸Osteo(استخوان)


🖋پسوند ها:
🔸Oma (تومور خوش خیم)
🔹Carcinoma (تومور بد خیم)
🔸Sarcoma (تومور بدخیم)
🔹Lymphoma(تومور بدخیم)
#Streptokinase
#استرپتوکیناز

💊 یک داروی فیبرینولیتیک است که از استرپتوکوک بتا همولیتیک به دست می آید . این دارو موجب تبدیل پلاسمینوژن به پلاسمین می گردد که خود عامل حل کردن فیبرین است .
🔸 با حل شدن فیبرین در انشعابات مسدود شده عروق کرونر ، گردش خون مجددا برقرار می گردد و به این ترتیب از بروز نکروز یا پیشرفت آن جلوگیری می شود.

🔹این دارو دارای اثر سریع بوده ، بهترین زمان تزریق آن ۴ تا ۶ ساعت بعد از وقوع MI است . پس از کنترل دو ECG و مشاهده علایم زیر ، می توان تشخیص MI فوق حاد را تایید و
استرپتوکیناز را آغاز نمود :

🔶بالارفتگی قطعه ST در لیدهای مجاور :
🔸این بالا رفتگی باید در لیدهای اعضا حداقل یک میلیمتر و در لیدهای جلوی قلبی حداقل ۲ میلیمتر باشد.

🔷توجه به انحنای قطعه ST :
🔹انحنای قطعه DT باید رو به بالا باشد .
وجود موج T مثبت و نوک تیز (upright)
انتخاب بیمار برای تجویز استرپتوکیناز


‼️استرپتوکیناز داروی پر عارضه ای محسوب می شود .
این دارو دارای دو عارضه بالقوه ، یعنی خونریزی و واکنش های آلرژیک، و یک عارضه ثانویه به پرفیوژن مجدد عروق کرونر ، یعنی آریتمی های خطرناک است ، بنابراین باید بیمار کاندید تزریق استرپتوکیناز را به دقت انتخاب نمود تا مشکلات ناشی از عوارض را به حداقل رساند.

⚠️نکات مربوط به انتخاب بیمار شامل موارد زیر است :
🔸سن بیمار زیر ۷۵ باشد .
🔹بیمار سابقه اختلالات گوارشی از قبیل زخم یا التهاب را نداشته باشد .
🔸در شش ماه گذشته هیچگونه عمل جراحی نداشته باشد .
🔹سابقه CVA ، تومور مغزی و ضربه مغزی نداشته باشد .
🔸سابقه هیچگونه پیوند اعضا را نداشته باشد .
حامله نباشد .
🔹فشار خون بیمار بالاتر از ۱۱۰/۲۰۰ نباشد .
🔸احیای قلبی ریوی طولانی یا تروماتیک نداشته باشد .
🔹تحت درمان با داروهای آنتی کوآگولانت نباشد .
🔸طی یک سال گذشته ، توسط استرپتوکیناز تحت درمان قرار نگرفته باشد .
🌀 پروتکل استفاده از استرپتوکیناز

💊 @nokatparastary
🌀 پروتکل استفاده از استرپتوکیناز

💊 @nokatparastary
🌀 پروتکل استفاده از استرپتوکیناز

💊 @nokatparastary
2024/06/15 15:58:44
Back to Top
HTML Embed Code: