Telegram Web Link
#فرزندداری

نحوه برخورد با کودک غرغرو

🔸معمولا ما موقع برخورد با بچه غرغرو واکنش شدید نشون میدیم،مثلا می‌گیم: «بسه دیگه، غر نزن!» یا اینکه بدون هیچ حرفی فقط در یخچال رو محکم می‌بندیم یا با عصبانیت همون لیوانی رو که بچه‌مون از رنگ اون خوشش نمیاد جلوش میذاریم؛ اونم نه آروم، بلکه تقریبا لیوان رو روی میز می‌کوبیم که نشون بدیم چقدر از غرزدن بچه عصبانی هستیم😔
🔸یادتون باشه غرزدن بچه‌ها دلایل علمی داره و اون می‌خواد با غرزدن کاری رو پیش ببره. فقط در این صورته که دیگه دل‌خور نمی‌شید و سعی می‌کنید با دل‌سوزی واکنش نشون بدید.

1⃣ بچه غرغرو به چیزی نیاز داره
🔸یکی از اصلی‌ترین دلایل غرزدن بچه‌ها درموندگی اوناست.وقتی اونا به چیزی نیاز دارند یا کمک می‌خوان، غرغر می‌کنن.گاهی حتی این غرزدن به گریه تبدیل می‌شه تا به شما بفهمونن که «دیگه نمی‌تونم مثل یه آدم‌بزرگ رفتار کنم.لطفا مثل یه بچه ازم مراقبت کن».
وقتی بچه‌ها استرس دارن،گرسنه یا تشنه‌ان،خسته شدن یا در موقعیتی قرار گرفتن که تغییری در روال روزمره زندگی‌شون ایجاد شده و صدای شیرین اونا تبدیل میشه به صدای بلند و لجبازی 😖
ادامه داره...
@nooredideh
با بچه‌ها مستقیم و بدون کنایه حرف بزنیم

🔸به جای: اتاقت بوی گند گرفته
🔹 بگیم: باید اتاقت رو تمیز کنی

🔸به جای: کلاغه بهم گفته تو دیروز یه دروغی به من گفتی
🔹بگیم: سارا، فهمیدم دیروز درباره شکلات خواهرت بهم دروغ گفتی، لطفا به من راستش رو بگو

🔸 به جای: خوش به حال خاله زهرات، بچه‌هاش خیلی حرف گوش کن هستن
🔹 بگیم: یه دقیقه حواست به من باشه عزیزم! تا ۱۰ دقیقه دیگه باید تمام اسباب بازی‌هات رو جمع کنی

🔸به جای: خیلی بدم میاد وقتی یکی بهم می‌چسبه
🔹بگیم: بذار ۵ دقیقه تنها بمونم، باشه؟

@nooredideh
وقتی که به فرزند دو ساله‌تان غذا می‌دهید، قاشق به دست دنبالش راه می‌افتید. کودک گاهی از صندلی می‌پرد، گاهی رویش می‌ایستد، گاهی هم چیزی پرت می‌کند.
راه‌حل قدیمی: شما می‌نشینید و هیچ واکنشی نشان نمی‌دهید. او مدام غر می‌زند و شما هنوز نشسته‌اید. در پایان هم می‌بینید که رفتار او تغییری نکرده است.
راه‌حل جدید: وضعیت را مشخص کنید به جای اینکه مدام دستوردهید. بچه‌ها ربات برنامه‌ریزی شده نیستند که هر کاری به آنها گفته شد انجام دهند آنها نیاز به اراده آزاد خود دارند به همین دلیل اغلب دقیقا برعکس آنچه شما می‌خواهید عمل می‌کنند. ترفند درست این است که از یادگیری به جای دستور استفاده کنید. مثلا به جای اینکه بگویید «شیر را بردار» بگویید « اگر شیر همینجوری بمونه جوش میاد» به این ترتیب شما اطلاعاتی به او میدهید که براساس آن او راحت‌تر کاری را که باید، انجام می‌دهد.

نتیجه: کافی است هنگام غذا خوردن به جای اینکه بگویید «بشین» بگویید «هیچ میدونی صندلی برای نشستن هستش؟» به همین سادگی می‌توانید با دادن اطلاعات از تکرار عملی غیرمعمول جلوگیری کنید.

#حرف_شنوی_کودک
@nooredideh
آزادی دادن بیش ازحد و افراطی به کودک زمانیست که به کودک از دو سالگی صبر را نیاموختید

یا زمانیکه می توانسته کارهایش را با کندی انجام دهد شما به جایش انجام دادید و مسؤلیت مطابق سنش را به او نیاموختید.

یا با دیدن جیغ و داد وکتک زدن خود شما و دیگری تسلیم شدید.

#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Jojn @noodedideh
⭕️ یه خبر خوب برای والدینی که از ما میپرسن پیشنهادتون برای کتاب کودک چیه.

آقای حمید کثیری حدود یکساعت تو غرفه کودک و نوجوان گشت زده و کتابهای کودک و نوجوان معرفی کرده، و تو کانالش گذاشته، قبل نمایشگاه رفتن حتما کتابهایی که معرفی کرده رو ببینید 👇
https://eitaa.com/joinchat-2151219200Cf6cb8914a4
چگونه شیوه فرزندپروری مقتدرانه را بیاموزیم؟

هر یک از والدین پیش‌زمینه‌ای برای شیوه فرزندپروری در ذهن دارند. مادران مهارت‌های فرزندپروری را از مادران خود و پدران از پدران خود می‌آموزند. با توجه به تجربه گذشته ما با والدینمان، این تجربه می‌تواند خوشایند یا ناخوشایند باشد. اگر تجربه خوشایند بوده باشد و مثلا خانمی از شیوه فرزندپروری مادرش رضایت داشته باشد، همان روش را در مورد فرزندش اعمال می‌کند و بیشترین میزان موفقیت را هم خواهد داشت.

این مساله در مورد پدران هم صادق است. پدرانی که با پدر خود رابطه خوبی داشته و در ارتباط با آنها آرامش و اطمینان را تجربه کرده‌اند، شیوه فرزندپروری پدر خود را برای فرزندان ادامه خواهند داد و به‌طور ذاتی پدران خوبی می‌شوند. اگر ما تجربه ناخوشایندی از مادری کردن یا پدری کردن والدینمان داشته باشیم، طبیعتا به مشکل برخورد می کنیم

@nooredideh
مقابله با باجگیری کودکان

این خود شما هستید که بچه‌ها را به باج‌گرفتن عادت می‌دهید.

اگر دوست دارید کودک خود را با پاداش دادن به انجام کارهای بهتر تشویق و ترغیب کنید، نباید به هیچ‌وجه این کار را قبل از انجام اقدام پسندیده‌ای انجام بدهید چون در این صورت به او پاداش نمی‌دهید بلکه باج می‌دهید تا کاری را که باید انجام دهد.

به علاوه، نباید برای ساکت کردن جیغ و داد و بدرفتاری فرزندتان به او باج بدهید. میتوانید پیشگیری کنید، قبل از بدرفتاری فرزندتان او را تشویق کنید!

@nooredideh
امام کاظم علیه السلام:

بازیگوشی پسر در دوران کودکی پسندیده است، برای این که در بزرگسالی بردبار شود.
میزان الحکمه، ج۶، ص ۲۵۷

#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
پاسخ دادن به نیاز واقعی بچه ها یعنی رابطه عاشقانه با آنها واین باعث می شود که بچه خانواده محور بار بیاید.

قلب این بچه دست خداست، شما وظیفه تان را انجام بدهید، خدا کاستی ها را جبران می کند. پس نیازهای بچه ها را بشناسیم و به نیازهای آنها پاسخ بدهیم. 
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
چه کار کنیم که بچه ها به حرفمان گوش دهند؟

تقریبا همه والدین به مرور متوجه می شوند داد زدن با صدای بلند بر سر کودک در حالت تمام قد (یا حتی از اتاق دیگر) تاثیری که باید را ندارد. خم شوید یا زانو بزنید یا کودک را بالا بیاورید تا هر دو در یک قد قرار بگیرید. با این کار با هم چشم در چشم می شوید و می توانید بهتر توجه او را به خود جلب کنید.

هنگام صبحانه وقتی کنار فرزند خود می نشینید و یادآوری می کنید که صبحانه را کامل بخورد، او بیشتر به حرف شما گوش می دهد. باید بدانید رابطه چشم در چشم با کودک هنگام صحبت با او بسیار مهم و موثر است.

@nooredideh
تقدیم به فرزندم

زود بزرگ نشو فرزندم!
کودکیت را بی حساب می خواهم و در پناهش جوانیم را !

زود بزرگ نشو فرزندم
قهقهه بزن ، جیغ بکش ، گریه کن ، لوس شو ، بچگی کن ، ولی زود بزرگ نشو تمام هستی ام .

آرام آرام پیش برو ، آن سوی سن وسال هیچ خبری نیست گلم.
هرچه جلوتر می روی همه چیز تـندتر از تو قدم بر می دارد. حالا هنوز دنیا به پای تو نمی رسد از پاکی .
الهی هرگز هم قدمش نشوی هرگز!
همیشه از دنیای ما آدم بزرگ ها جلوتر باش ، یک قدم ، دو قدم ، ولی زود بزرگ نشو مادر.

آرام آرام پیش برو گلم.
آنجا که عمر وزن می گیرد دنیا به قدری سبک می شود که هیچ هیجانی برای پیمودنش نخواهی داشت.

آن سوی سن و سال خبری نیست .
کودکی کن ، از ته دل بخند به اداهای ما که برای خنداندنت دلقک میشویم ، بزرگ که شدی از نگاه دلقک ها گریه ات می گیرد می دانم .

عشق من کودک بمان دنیا بزرگت میکند❤️

join @nooredideh
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت»
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادت‌گونه رئیس‌جمهور و همراهان گرامی ایشان

📝 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.

📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونه‌ی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم‌الرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.

▪️این حادثه‌ی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمت‌رسانی اتفاق افتاد؛ همه‌ی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.

▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثه‌ی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.

▪️در این حادثه‌ی سنگین شخصیتهای برجسته‌ئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعه‌ی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجه‌ی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.

▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.

▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانواده‌های محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.

سیّدعلی خامنه‌ای
۴۰۳/۲/۳۱

🖥 Farsi.Khamenei.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
همهٔ علوم دنیا را میشود
در ذهن کودک وارد کرد
مغز کودک بسیار وسیع است...

ولی به هرمیزان که به مغز کودک فشار بیاید از عمرش کم می شود.

آموزش به کودک باید با تجربه وبازی به وجود بیاید

#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#آیت_الله_خوشوقت

تربیت اسلامی

راحت‌ترین راه تربیت این است که پدر، دست خانواده را بگیرد و به مسجد بیاورد. همه آن‌ها در مسجد چیزهایی می‌‌بینند که آن‌ها را تربیت می‌کند. بچه می‌‌بیند مردم نماز می‌‌خوانند؛ لذا نماز خواندن بر او چاپ می‌‌خورد. می‌‌بیند در ماه رمضان همه روزه می‌‌گیرند، چاپ می‌‌خورد. می‌‌بیند عده‌ای منبر می‌‌روند و از ولایت امیرالمؤمنین می‌‌گویند، چاپ می‌‌خورد. می‌‌بیند روضه می‌‌خوانند و گریه می‌کنند، چاپ می‌‌خورد.

خلاصه همه‌ی این‌ها مربی است. بدون زحمت، خود به خود بچه‌‌‌ها بار می‌‌آیند. انسان می‌‌بیند بعد از مدتی بچه نماز می‌‌خواند و حمد و سوره‌اش هم درست شده است. اما اگر بخواهی آن‌ها را به مسجد نیاوری و خودت آن‌ها را درست کنی، حتی اگر بیست و چهار ساعت هم بنشینی، درست نمی‌‌شود.

در مسجد بدون زحمت هم یاد می‌‌گیرد، هم با آدم‌های خوب معاشرت می‌کند و خستگی‌اش در می‌‌رود و اُنسش تأمین می‌‌شود، و هم تربیت و تعلیم یاد می‌‌گیرد. اگر در اثر نیامدن پدر و مادر به مسجد، بچه هم نیاید، در بیرون، تربیت اسلامی نخواهد شد... بنابراین باید پدر و مادر حواسشان جمع باشد و بچه‌‌‌ها را به عنوان امانت بپذیرند و تربیت کنند.

@nooredideh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
معلمان سختگیر در مدرسه ای در شانژائو (استان جیانگشی).

برای درس خواندن آمده اید یا برای نشستن در شبکه های اجتماعی؟

@nooredideh
تربیت فرزند نورِدیده
Video
🔑کلید طلایی رفتار با نوجوان

هر وقت در برخورد با نوجوان، «کودک انگاری» می‌کنیم، او به «کودک انکاری» روی می‌آورد.
اگر در برخورد با نوجوان، کودک انگاری داشته باشیم، او به دنبال شخصیت کاذب می‌گردد و اگر از جانب ما کودک انکاری رخ دهد، شخصیت حقیقی پیدا می‌کند.
⭕️ نوجوان، در شخصیت کاذب می‌خواهد ثابت کند که من بچه نیستم، در نتیجه به جلوه‌گری روی می‌آورد و می‌بینیم به دنبال رنگ کردن مو یا سیگار کشیدن و ... می‌رود. در صورتی که اگر به او شخصیت می‌دادیم، کیف می‌کرد.

در یک هیئتی، هرچه خادم می‌گرفتند کار داشتند و نمی‌توانستند درست و به موقع کارها را انجام دهند.
حدود ۶۰ نفر از نوجوانان را برای خادمی هیئت دعوت کردند. سر ساعت حاضر می‌شدند، صندلی‌ها را می‌چیدند، بنرها را می‌زدند.
یک نوجوانی به پدرش گفته بود، من مسئول قند هیئتم! باید سر ساعت آنجا باشم!

🔅این نشان می‌دهد، مسئولیت دادن به نوجوان بسیار مهم است.
♥️ عشق نوجوان این است که بالاتر از سنش با او رفتار شود.
در حالیکه رفتار والدین برعکس است! دائم به نوجوان می‌گویند «تو دَرسَت را بخوان! برای من آدم شده!» به نظرم عبارت «تو درست را بخوان» توهین است! اصلاً درس چیست؟ درس همین کار هاست دیگر! درس که فقط ریاضی و فیزیک و اینها نیست!
@nooredideh
#نوجوان‌و‌تحصیل

تمرکز شرط مهمی در یادگیری است.

با ایجاد تمرکز می‌توانیم با زحمت کمتر نتایج بهتری را به دست آوریم.

🎯 شرایط مناسب و دور از سر و صدا، زمان مشخص برای مطالعه، خواب کافی و نیز برخی از ورزش‌ها مانند دارت می‌تواند در به دست آوردن تمرکز به ما کمک کنند.
یه استاد با تجربه‌‌ی روانشناسی کودک داشتم که می گفت" اگه  روزی پدر و مادر شدید ازتون می خوام حتما یادتون باشه...."

+هیچ بچه‌ای وجود نداره که توی همه‌ی زمینه ها بهترین باشه، اگه دیدی بچه‌ت توی ورزش موفقه توی ریاضی ضعیف، براش معلم ورزش بگیر چون استعداد اصلیش اونجاست....

ببینید راحت بهتون بگم؛
می خوای بچه‌ت خوشحال باشه، گفتگو بلد باشه، عشق ورزی یادبگیره، نمی‌خواد بشینی نصیحتای حکیمانه بهش کنی، رفتارت با همسرت رو درست کن

+اون خودش یاد می‌گیره

اون بچه‌ای که بعضی وقتا میزنه زیر گریه و ناراحت میشه نگرانی نداره، باید نگران اون بچه‌ای شد که جرات گریه کردن رو ازش گرفتن...

+خیلی عمیق بود

یاد بگیرید بچه‌تون رو با بقیه بچه ها مقایسه نکنید مگر اینکه قصد نابود کردن عزت نفسش رو داشته باشید

📌حتما برای بازی با بچه ها وقت بذار

چون بازی برای اونها فقط سرگرمی نیست، تمرین ایجاد ارتباط و مهارت های اجتماعیه

_بین بچه هاتون فرق نذارید، نگید‌ اونا متوجه نمیشن

چون کاملا حسش می کنن و این تبدیل به خشم پنهانی نسبت به خواهر برادراشون میشه

_و در نهایت برای ساختن و تربیت بچه ها قبل تر از اون باید خودتون رو بسازید

@nooredideh
2024/06/01 09:03:17
Back to Top
HTML Embed Code: