#بامداد ، 20 فروردین 1359
#امام : ما این قطع رابطه را به فال نیک می گیریم
واکنش جهانی به قطع رابطه آمریکا با ایران
پلیس آمریکا سفارت ایران را محاصره کرد

@oldnewspaper
#جنبش ، 24 فروردین 1359
مبارزه با امپریالیسم از شعار تا واقع بینی
این آغاز نبرد است نه پایان آن!

@oldnewspaper
#انقلاب_اسلامی ، 19 فروردین 1359
به دنبال بحران در روابط خارجه ایران ؛ #شورای_انقلاب جلسه فوق العاده تشکیل داد
تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران آغاز شد

@oldnewspaper
#انقلاب_اسلامی ، 20 فروردین 1359
فتوای امام برای وحدت
قطع رابطه با سلطه گر آمریکا مبارک باد
#بنی_صدر : این آخرین کار سلطه گر آمریکا است

@oldnewspaper
اختصاص حقوق ماهیانه ماشین و ویلا در اروپا برای پادشاه سابق یونان و افغانستان به دستور محمدرضاشاه پهلوی!

@oldnewspaper
✳️ گزارش مامور #ساواک از جلسه حزبی چپ ها؛ مشروب خوردند و گفتند سازمان امنیت بی خبر کجایی احساسات پرشور ما را ببینی/ روز تولد #استالین بیرون آمده ایم که برای سلامتی پیروانش مشروب بخوریم!

«محترما معروض می دارد: در تماسی که با مأمور نفوذی اخذ شد دیروز، روز جمعه 2 /2 /39 افراد حزبی پیک نیک داشتند در ساعت 7 صبح بدون ابلاغ قبلی مأمور ملاقات و اظهار می نمایند با یک تخته پتو حاضر شود بیرون شهر بروند.

پس از آمدن از منزل بیرون مبلغ دویست ریال صد ریال برای جمعه گذشته و صد ریال هم مخارج جمعه مزبور از نامبرده اخذ و پس از تهیه مقداری مشروب و خوراکی از خیابان فرح آباد سه کیلومتر بالاتر از پل ماربُن در بیشه رفته و در آنجا مشغول مذاکره حزبی می گردند در بدو امر یکی از آنان اظهار می نماید که روز تولد استالین است و برای همین منظور بیرون آمده اند که به سلامتی پیروانش مشروب بخورند و بعد سرود دسته جمعی انقلاب شهر شیکاگو را با هم خوانده و به خدا و پیغمبر (ص) و شاهنشاه و دستگاه سازمان امنیت بدگویی می نمایند.

بعد طبق معمول دو نفر دو نفر جهت بحث حزبی به اطراف پخش گردیده و صحبت می نمایند که اکبر شریف با مأمور بوده و اظهار کرده است که روزنامه و اعلامیه هایی رسیده است که برای خواندن باید به او بدهد ولی مدتی طول خواهد کشید.

پس از بحث حزبی دور هم جمع شده و مشروب می خورند و در موقع صرف مشروب اظهار می کرده اند سلامتی خلق کره و انقلابیون و به نابودی پیمان سنتو مشروب می خورند و همچنین می گفتند که سازمان امنیت بی خبر کجایی که احساسات پرشور جوانان را برای نابودی دشمنان خلق ایران ببینی «از این اراجیف» ضمنا اکبر شریف ضمن تشریح انقلاب کارگران شهر شیکاگو گفته است که در دهم اردیبهشت روز اول ماه مه را جشن خواهند گرفت که بایستی باز هم دسته جمعی بیرون بروند.»

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ تشکر از دوستی که به اهمیت کار آرشیو واقف بود و خدمت بی نظیر او از یادها نخواهد رفت!


از مرداد ماه سال گذشته که دوستی تماس گرفت و گفت آقای #روزی_طلب برای آرشیو #روزنامه_ایران می خواهد با شما صحبت کند تا امروز از همکاران ایشان در مجموعه عظیم «ایران» بودم.

می توانم شهادت دهم که آقای روزی طلب اصرار و علاقه عجیبی داشتند که کار اسکن آرشیو سی ساله روزنامه ایران به سرعت به اتمام رسیده و این گنجینه عظیم برای استفاده پژوهشگران تاریخ معاصر و بخصوص دهه هفتاد به بعد آماده شود.

پیگیری های مستمر ایشان انگیزه ای مضاعف برای بنده بود که هر چه زودتر این کار را به اتمام رسانده و تقدیم کنم و به هر حال این روزها که از افتخار همکاری با این دوست قدیمی محروم هستم از سویی ناراحت و از سوی دیگر امیدوارم که توان و انگیزه شگفت انگیز ایشان صرف خدمت در جایگاهی بزرگتر برای کشور شود.

آقای روزی طلب جزو معدود دوستانی است که به اهمیت آرشیو واقف بود و از زمانی که در #مرکز_اسناد_انقلاب_اسلامی حضور داشت و بعد از آن در روزنامه ایران به این علاقه ایشان بارها برخورد کرده بودم، آقای روزی طلب به خوبی می دانستند که نویسندگان در حوزه های تاریخ معاصر و سیاست روز و حوزه های دیگر به آرشیو مطبوعات، کتاب، مستند و ... نیاز دارند و در بخش هایی که حضور داشتند نسبت به تهیه آرشیو همت می گماشتند و یا این کار را تسهیل می کردند.

از این طریق وظیفه می بینم که از آقای روزی طلب کمال تشکر را داشته باشم که به بنده در سال گذشته اعتماد و زمینه اسکن روزنامه ایران و کار بر روی حوزه آرشیو را برایم میسر کردند. بی شک ارزش و عظمت کار ایشان در حوزه تاریخ معاصر که با انتشار مجموعه کتاب های کم نظیر و گاها بی نظیر خود را نشان داد از یادها نخواهد رفت. کتاب هایی که از سوی کارشناسان بارها و بارها مورد تمجید قرار گرفت و اینک در اختیار علاقمندان بوده و مورد استفاده آنان است.


امیدوارم این دوست قدیمی هر جا که حضور یابد خدا نگهدارش و خدمتش به ملت و میهن اجر اخروی برایشان به همراه داشته باشد. انشاء الله

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه #القبس #کویت در شماره امروز خود با اشاره به در پیش بودن #ضربه_انتقام ایران از رژیم صهیونیستی تیتر زده بود:

الحرث الثوری یستولی علی سفینه «مرتبطه بالکیان الصهیونی» قرب هرمز
«ضربه الانتقام» الایرانیه تستنفر المنطقه

سپاه پاسداران بر یک کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی در نزدیکی هرمز مسلط شد
#ضربه_انتقام ایران منطقه را با وحشت انداخته است

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
#الشرق_الاوسط روزنامه عرب زبانی که در لندن منتشر می شود نیز تیتر زد:

هجوم واسع بالطائرات المسیره و الصواریخ و مشارکه الفصائل ردا علی قصف القنصلیه فی دمشق
ایران و اسرائیل... لیله تصفیه الحسابات

الشرق الاوسط با اشاره به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل از این تیتر استفاده کرده است:
شب تصفیه حساب

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
#اخبار_الخلیج چاپ #بحرین

"هجوم ایرانی علی اسرائیل بالمسیرات و الصواریخ
اطلاق 100 طائره مسیره و امریکا و بریطانیا اسقطتا بعضها"

"هجوم ایران به اسرائیل با پهپادها و موشک ها"

این روزنامه بحرینی از کمک امریکا و انگلیس به اسرائیل در ردیابی پهپادهای ایرانی نوشت!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ از کمک ملک حسین به صدام تا یاری ملک عبدالله به نتانیاهو!

بهمن ماه ۱۳۶۰ شاه اردن در یک سخنرانی غیرمنتظره رسما اعلام کرد برای جنگ با ایران یک ارتش ۳۵ هزار نفری به جبهه های جنگ عراق با ایران اعزام خواهد کرد!

هاشمی رفسنجانی پس از پایان جلسه شورای عالی دفاع در شب ۱۰ بهمن این سال در مورد کمک اردن به صدام گفت: ما می دانیم کشورهایی مثل عربستان و اردن هر چه توانسته اند به عراق کمک کرده اند بندر عقبه اردن و راه ها و امکانات این کشور در اختیار عراق بوده است و این مطلب تازه ای نیست ، این ها می خواهند با حرکات تبلیغاتی به سربازهای عراقی که در میدان های جنگ خود را باخته اند روحیه بدهند.

رئیس وقت مجلس افزود: ما از این که #اردن وارد جنگ بشود استقبال می کنیم زیرا #شاه_حسین از کسانی است که قبل از #صدام مستحق سقوط است و از لحاظ اعتبار هم او به قدری بی اعتبار است که با آمدن اسمش جبهه صدام بی اعتبارتر می شود.

عکس پیوست یکی از دیدارهای ملک حسین با صدام را نشان می دهد.

پس از پایان جنگ ایران و عراق، هاشمی رفسنجانی در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۷۶ از ملک حسین برای سفر به ایران و شرکت در هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی دعوت کرد. مهندس نعمت زاده وزیر وقت صنایع و معادن این دعوت نامه را تسلیم ملک حسین پادشاه اردن کرد.

پ ن

در جریان عملیات انتقامی و تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی ارتش اردن در کنار نتانیاهو ایستاد و در رسانه ها اعلام شد نیروی هوایی اردن در رهگیری پهپادها و موشک های ایرانی به اسرائیل کمک کرده است!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه سعودی #الریاض در شماره 15 آوریل امروز به صورت یک خبر حاشیه ای به عملیات انتقامی و تنبیهی ایران علیه اسرائیل در پائین صفحه یک پرداخته است:

"اسرائیل تلقت الرد الایرانی باضرار طفیفه و اعادت فتح مجالها الجوی"

"اسرائیل پاسخ ایران را با خسارات جزئی دریافت و حریم هوایی خود را بازگشایی کرد"

اشاره روزنامه "الریاض" به خسارت جزئی اسرائیل تکرار تبلیغات رسانه ای رژیم صهیونیستی است بدون آن که به این سوال جواب داده شود چرا تعدادی موشک از این همه سامانه آماده قدرت های جهانی از جمله امریکا، انگلیس و برخی کشورهای عربی منطقه از جمله اردن و ... در جنگی که از حدود ده روز پیش کیفیت آن مشخص بود رد و به مناطقی در سرزمین های اشغالی اصابت کرده است؟ اگر جنگ ناگهانی و با قصد تداوم و گرفتن کشته رخ می داد اسرائیل چه به دست می آورد و چه از دست می داد؟!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
گزارش خیلی محرمانه #ساواک از اهانت همسر #ارمین_مایر همسر سفیر امریکا به ایرانیان و نزدیک نشدن زنان ایرانی در میهمانی سفارت هند به او!
www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گزارش #تلویزیون_ملی_ایران از جلسه مجلس شورای ملی در تصویب #جدایی_بحرین_از_ایران و مخالفت رهبر حزب #پان_ایرانیست با این تصمیم
#هویدا مخالفت ها با جدایی بحرین از ایران را رویکردی برای بقای استعمار در منطقه می خواند و در پایان گزارش دولت با ۱۸۷ رای موافق و ۴ رای مخالف به تصویب می رسد!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
#ایران_نامه

روزنامه «ایران» در شماره ۲۷ فروردین ۱۳۷۴ به نقل از هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت در گفت و گو با خبرنگاران مطبوعات و تلویزیون هند سیاست انتخابی ایران را این گونه تیتر کرد: تمایلی به همکاری با آمریکا نداریم. اظهارات رئیس قوه قضائیه درباره حادثه اکبرآباد، پرونده جاسوسی مترجم وزارت امور خارجه و جلال الدین فارسی نیز تیتر دیگر «ایران» این روز بود.

آیت الله یزدی رئیس قوه قضائیه گفت: کلیه ماهواره ها جمع آوری می شود، محاکمه جلال الدین فارسی نیز به زودی آغاز خواهد شد. چون #ماهواره کاربرد خاصی دارد و هر کسی نمی تواند از این وسیله استفاده کند، در نتیجه مصوبه ای در مجلس شورای اسلامی تصویب و به وزارت کشور ابلاغ شد که وزیر کشور هم برای جمع آوری ماهواره های ممنوعه اقدامات قانونی نیز انجام داده است. جمع آوری ماهواره با هو و جنجال و درگیری انجام نمی گیرد و وزارت کشور منطقه به منطقه اقدام به جمع آوری ماهواره های ممنوعه در پشت بام های منازل می کند و اقدام قانونی کرده است و به زودی کلیه ماهواره های ممنوعه از سطح کشور جمع خواهد شد.

#حسین_وقار مترجم وزارت خارجه به اتهام جاسوسی دستگیر شده است که البته پرونده اتهامی وی تحت بررسی است عده ای از کارشناسان و اهل فن معتقد هستند که حسین وقار جاسوس است و اسرار و اطلاعات مملکتی را در اختیار عوامل بیگانه قرار می داد و برخی از آقایان هم نظر دارند که این شخص جاسوس نیست. فعلا روی این مسئله کار می شود و به زودی مشخص خواهد شد که وی مجرم است یا نه.

طبق قانون به رای صادره در مورد پرونده #جلال_الدین_فارسی اعتراض شد و حکم صادره از سوی دادگاه کیفری به دیوانعالی کشور ارجاع و حکم نیز نقض شد و قرار است به زودی جلال الدین فارسی در یک شعبه دیگر کیفری محاکمه مجدد شود. این محاکمه هم علنی خواهد بود و در حال حاضر دلایل و مستندات پرونده قتل رضاخانی مقتول حادثه تحت بررسی است.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 دیدار امیر کویت از عراق در روزهای پایانی سپتامبر 1989 و استقبال صدام از شیخ جابر الصباح!

شیخ جابر الصباح در این سفر پیگیر بدهی های عراق به کویت شد و با پاسخ صدام مواجه گردید که ما برای بقای شما در قدرت جنگیدیم!

کمتر از یک سال بعد اوت 1990 / 11 مرداد 1369 عراق در حمله ای برق آسا کویت را اشغال کرد تا مزد کمک های این امیر نشین در طول جنگ با ایران را یک جا پرداخت کند!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
🔴 روزنامه اطلاعات، ۳ اردیبهشت ۱۳۷۱

عجله/ #گل‌_آقا


📄 در نقد پیام‌های تسلیت از سوی «نیروهای تحت امر» به مقامات بالادستی!

منبع: کانال تلگرامی #تلاطم

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه #ابرار روزهای ابتدایی اسفند ۱۳۶۹ و پایان ضرب الاجل امریکا به عراق برای خروج از کویت... صفحه یک جذاب ابرار در آن سال ها و وضعیت تاسف بار این روزنامه در سال های متمادی گذشته زمینه ساز این سوال هست که چگونه یک روزنامه و رسانه افول می کند و چرا به این روزگار می رسد که بود و نبودش در عالم رسانه تاثیری نداشته باشد!

سال های پایانی دهه شصت و ابتدایی دهه هفتاد روزنامه های چندی در کشور منتشر می شدند که در حد و سهم خود تاثیرگذار بودند و صفحات یک و میانی آنان مخاطب را به خود جذب می کرد، ابرار یکی از این روزنامه ها بود که از آن روزها فاصله سهمگینی گرفته است.

بی شک اسکن مطبوعات آن روزها و سال ها از اهمیت زیادی برخوردار هست که اگر عمری باشد به این کار اقدام خواهد شد و امیدوارم که بتوانم در ماه های پیش رو بخشی از تاریخ مطبوعات کشور را به کمک دوستانی که در این عرصه به همکاریشان افتخار می کنم زنده سازم.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
2024/05/05 06:30:15
Back to Top
HTML Embed Code: