Telegram Web Link
🌏تصویری جالب از نقشه هوایی یزد در سال ۱۳۳۵ و ۱۴۰۲ش.
به نظر شما این دو تصویر حاوی چه نکاتی است؟ دیدگاه تان را به اشتراک بگذارید...


🌏@oralhistoryiran
👍10
✔️یاد ایام
بازی یه قل دو قل

یکی از بازی های بسیار جالبی که در دوران کودکیم انجام می دادم بازی یه قل دو قل بود که گاها مارا حسابی مشغول می کرد. برای این بازی باید پنج عدد سنگ هم اندازه تقریبا به اندازه حبه قند پیدا میکردیم .حداقل افراد برای این بازی دو نفر بود. مراحل بازی شامل یه قل ،دو قل تاچهارقل و... بود .به این صورت که ابتدا یه سنگ به هوا پرتاپ کرده و همزمان سنگها رو یکی یکی از روی زمین برداشته و سنگ روی هوا را بلافاصله می گرفتیم.مرحله بعد سنگها را دوتا دو تا بعد سه تا با هم  ودر انتها چهار تا با هم جمع میکردیم.چنانچه سنگ پرتاب شده به هوا روی زمین می افتاد به اصطلاح می سوختیم و نوبت به حریف میرسید.کمی که حرفه ای می شدیم این بازی رو بصورت گشادا انجام میدادیم به این صورت که سنگهای روی زمین نباید بهم چسبیده بودند و اگر دو انگشت را از بین انها رد میکردیم و سنگ تکان می خورد می سوختیم. یادم میاد که در ۴ قل گشادا  چهار سنگ روی زمین خیلی پراکنده از هم قرار داشتند ولی من با مهارت خاصی قبل اینکه سنگ پرتاپی به هوا روی زمین بیاید همه سنگها را جمع میکردم. این کار به مهارت زیادی نیاز داشت و چن وقت پیش که بیاد دوران کودکی تصمیم گرفتم این بازی را انجام بدم حتی همان روش غیر گشادا هم برایم سخت بود. مراحل بعد اسامی مختلفی داشت مثل عروس ،شرشره و....     .
پدرم خاله ای داشت که هر سال چند صباحی از لطف آباد به مشهد می‌آمد و مهمان ما  می شد .او ایتم های بیشتری ازین بازی را به ما یاد داد که اسامی ترکی داشت  و ما با یادگیری انها مراحل جدیدی به بازی اضافه کردیم .انتهای بازی پشت دست نام داشت که ۵ تا سنگ را پشت دستمان قرار داده و همزمان ۵ سنگ را به هوا پرتاب میکردیم و در فاصله پایین امدن سنگها دست میزدیم که هر دست زدن(کف زدن) یک امتیاز داشت و در انتها اگر سنگها را آتشی (مدل قاپیدن)میگرفتیم ، امتیاز بیشتری داشت.الان که فکر میکنم چقدر بازیهای ان دوره جالب بودند بطور مثال همین بازی به هماهنگی و تمرکز زیادی نیاز داشت و .....
محمدیان مقدم



✔️@oralhistoryiran
👍183
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌸از باران شیشه چه می دانید؟

در خراسان، به‌ویژه در بین کشاورزها، باوری وجود دارد به نام «شیشه». طبق این باور اگر در ششمین روز نوروز(ششم فروردین) باران ببارد، نهایتا با یکی دو روز اختلاف، در روزهای شانزدهم و بیست و ششم و سی و ششم و چهل و ششم هم باران خواهد بارید. باران‌های شیشه باران‌های مفیدی است و اگر ببارد، در رشد محصولات دیمه بسیار مؤثر خواهد بود. بر اساس این باور، باران شیشه چهارم، یعنی باران ششم اردیبهشت ماه، بارانی سیل‌آسا خواهد بود. 
 شیشه پنجم(چهل ششم نوروز یا شانزدهم اردیبهشت) با چند روز اختلاف، پایان‌بخش چله بهاری است. این محدوده زمانی یعنی از شیشه سوم تا شیشه پنجم تقریبا بر ماهی منطبق است که «نیسان» نام دارد. باران‌های ماه نیسان(آب نیسان) در همه جغرافیای ایران فرهنگی، باران‌هایی زایا و شفابخش دانسته می‌شود. همچنین معتقدند اگر در این روز ها باران نبارد ، آن سال خشکسالی خواهد بود .

🌸 @oralhistoryiran
👍11👏6
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✔️از واخوردن چک امیرهوشنگ دولو تاجر و سلطان خاویار تا سفرهای شاه و فرح به مشهد و نحوه پذیرایی و تشریفات....

گفتم این دیس ها را در کوره بگذار تا داغ داغ شود...

🆔 @oralhistoryiran
👍7👎3👏3🤔2
🔥 شهرک امامزاده ابراهیم شفت شب گذشته طعمه حریق شد / ۱۳۰ واحد مسکونی و تجاری شهرک امامزاده ابراهیم شفت در آتش سوخت
🔥عکس‌های قبل و بعد آتش سوزی در منطقه ابراهیم شفت گیلان

🔥 @oralhistoryiran
😢8👍32🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎵عیسی قلی پور هنرمند و بخشی موسیقی مقامی شمال خراسان درگذشت
🎶عیسی قلی پور از بخشی‌های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چند دهه سابقه بخشی گری دارد که روز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ به دلیل کهولت سن و بیماری سرطان دعوت حق را لبیک گفت.
این هنرمند موسیقی مقامی خراسان شمالی که تاکنون با شرکت در برخی جشنواره‌های موسیقی در داخل و خارج خوش درخشیده، متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌های شمال خراسان است.
وی که به طور موروثی نوازندگی را در خانواده خود فرا گرفته بود، از نوازندگان قهار عرصه موسیقی خراسان به شمار می‌رفت، پدر و پدربزرگ وی نیز بخشی بودند که این هنر را از پدران خود آموخته و آنرا سینه به سینه انتقال داده است


🎵 @oralhistoryiran
5👍2👏2
✔️مراسم پنجاه بدر در قزوین

آیین سنتی و قدیمی مخصوص مردم قزوین است که به پاس بارش‌های بهاری، پنجاهمین روز سال یا فصل بهار را در طبیعت سپری می‌کنند. برای همین در پنجاهمین روز بهار به باغستان قزوین می‌روند. (مانند ۱۳ بدر) این آئین با شمارهٔ ۱۸۵ در فهرست آثار ملی ایران میراث فرهنگی ناملموس در همایش چابهار در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۸۹ به ثبت رسید.

✔️این جشن در ۱۹ اردیبهشت ماه پنجاه روز بعد از تحویل سال جدید شمسی برگزار می‌شود. خوردن غذاهایی از جمله آش رشته و دُیماج و تنقلاتی چون آجیل و شیرینی باقی‌مانده از عید نوروز، بخشی از رسوم پنجاه بدر در شهر قزوین است. چنانچه از روز نخست سال تا پنجاهمین روز آن بارش باران فراوان باشد، مردم در آیین پنجاه بدر نماز شکر به جا می‌آورند و چنانچه سالی کم باران باشد از خداوند طلب بارش باران می‌کنند.


@oralhistoryiran
🥰6👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎵مندسین نامراد

🎵در ارتباط با مندسین نامراد (محمد حسین نامراد) قصه های مختلفی برای این شخصیت گفته شده . برخی او را شهید و از یاران کلنل محمد تقی خان پسیان می دانند و برخی او را یک دزد سر گردنه و برخی هم یک فرد عادی .
داستانی که در کاشمر برای مندسین ذکر می شود:
دو پسر عمو بودند که عاشق دختر عمویشان بودند . از قضا یکی از پسر عمو ها به نام مندسین که شکارچی هم بوده و هیکل درشتی هم داشته  دختر عمو را بدست آورده با او ازدواج می کند . پسر عموی دوم کینه مندسین را به دل می گیرید و چون توان بدنی کافی برای در افتادن با مندسین را ندارد از او می خواهد که شبانه تفنگ برنواش را بردارد و با او به شکار برود . این در حالی است که پسر عمو هیچ علاقه ای به شکار ندارد و با تفنگ هم بلد نیست شلیک کند . در تاریکی یک شب مهتاب در دل بیابان ، پسر عمو از مندسین به شوخی  می خواهد که تفنگ را مسلح کرده و به او یاد بدهد تا ماه را شکار کند . مندسین هم تفنگ را پر کرده و به دست پسر عمو می دهد . پسر عمو ماه را نشانه می رود و به ناگهان برنو را به سمت مندسین برگردانده و شلیک می کند...
پسر عموی کافرت
 ننه گله زده ور جگرت

🎵 @oralhistoryiran
👍61
✔️تاریخ شفاهی، دریچه‌ای بر شناخت هویت
گذشته این سرزمین پر افتخار سرشار از صحنه‌هایی ارزشمند و بیادماندنی است که موجب غبطه و رشک مردمان سایر کشورهاست!
تاریخ ایران بزرگ دارای فراز و فرودهایی است که قسمت‌هایی از آن در صفحات کتب نویسندگان و پژوهشگران ثبت و ضبط گردیده ولی قسمت اعظمی از این تاریخ در قالب فولکلور یا فرهنگ عامه در سینه‌ی مردان و زنان نواحی مختلف ثبت و زنجیره‌وار نقل شده است.
از آنجا که این موارد بصورت مکتوب یا مضبوط در نیامده هر آینه در معرض خطر نابودی و تغییر قرار دارد.
امروز فرصتی دست داد تا با محقق خوش‌ذوق جناب استاد آذری‌خاکستر در محل ساختمان بنیاد پژوهش‌های اسلامی_ بخش تاریخ شفاهی و در حال و هوای قدسی حرم مطهر رضوی دیداری داشته باشم.
هرچند از ایامی که در خدمت اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان کلات و سرزمین بزرگمرد تاریخ ایران یعنی نادرشاه افشار بودم نام ایشان را شنیده و با فعالیت‌هایشان آشنا بودم ولی این گفت و گوی دو ساعته فرصت ارزشمندی بود برای آشنایی بیشتر، اگر چه به دلیل هدف این دیدار، بنده بیشتر سخن گفتم و قسمتی از تاریخ شفاهی بردسکن و زادگاهم روستای خمّی را بیان کردم.
اقدام ارزشمند ایشان در ثبت تاریخ شفاهی نواحی مختلف ستودنی است. متاسفانه امروزه بسیاری از فرزندان دلبند ما از اصل خویش دور افتاده و گذشته خویش را از یاد برده‌اند و بدون تردید مردمی که ریشه و هویت خود را فراموش کنند دیر یا زود دچار انشقاق شده و سرزمینشان گرفتار هرج و مرج و بی‌نظمی خواهد شد با این نگاه بیشتر می‌توان به اهمیت اینگونه اقدامات پی‌ برد. برای ایشان و تمامی دست اندرکاران آن مجموعه‌ی ارزشمند فرهنگی آرزوی بهروزی و موفقیت دارم.
محمد قلی‌پور
۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
🌸 @oralhistoryiran
👍103👏1
🔴 افزایش تعداد قربانیان سیل مشهد به ۷ نفر

⚫️رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور:
🔹آمار فوتی‌های سیل مشهد به ۷نفر رسید و ۱۴ نفر هم مصدوم هستند. فعلا شرایط تثبیت شده است./
همشهری


⚫️@oralhistoryiran
😢4
🔻ماجرای سیل ویرانگری که 68سال پیش، بخشی از محلات قدیمی مشهد را نابود کرد

🔆شهر را آب برد!
آذری خاکستر

@oralhistoryiran
🔆در اسناد تاریخی از سیل خردادماه مشهد، به عنوان یکی از ویران‌کننده‌ترین حوادث طبیعی تاریخ شهر یاد شده است. در این حادثه که هشتم خرداد 1329 رخ می دهد، بخشی از شهر به خاطر سیلاب از بین می رود. این سیل پس از پرکردن خندق داخل شهر و پشت محله سعدآباد، خیابان فردوسی، تهران و دروازه عیدگاه به مرکز شهر جاری می شود و خرابی‌های بسیاری به بار می‌آورد. اهمیت موضوع، موجب می شود تا ماجرای این سیل در اسناد، مطبوعات و خاطرات مسئولان آن زمان انعکاس داشته باشد.
🔆سید محسن صدرمعروف به «صدرالاشراف» که از سال 1327ش. به سمت استاندار خراسان منصوب شد، ماجرای سیل و علت آن را در خاطراتش چنین بیان می کند: «اولا باران شدیدی بود که قریب یک ساعت در شهر و اطراف با نهایت شدت بارید اما خندقی که دور شهر قدیم مشهد بود، پرنشد. این خندق به طور مارپیچ در وسط شهر واقع و خیابان هایی را که با آن تقاطع کرده بودند طاق زده اند ولی به ملاحظه آن که سطح خیابان روی پل، مرتفع تر از سطح خود خیابان نباشد، طاق ها مرتفع نیست و عمق زیاد ندارد. دیگر آن که شدت باران در کوهستان طرف جنوب غربی شهر و راه طرقبه و بند گلستان زیاد بود و همین که سیل به طرف شهر آمد، اتفاقا چوب های درخت تبریزی که از باغ ملک آباد بریده ودر مجرا برای حمل ریخته بودند را سیل با خود روانه ساخت و جلوی پل که روی کانال کشیده شده بود، سد گردید و به این واسطه آب در بالای سدی که جلوی خندق قدیم مشرف به شهر بود، جمع شده و سد را شکست و به خندق قدیم که در اواسط شهر به طور پیچ پیچ واقع شده بود، ریخت. گذشته از این که خندق قدیم که بعضی نقاط آن پرشده بود، وسعت عبور آب را نداشت و شروع به خرابی خانه های اطراف خندق کرد... »
🔆محمود بدر نیز در آن روزها، نایب التولیه آستان قدس رضوی بود. او در 9 خرداد طی گزارشی به ریاست دفتر مخصوص دربار شرح واقعه سیل مشهد را ارائه می کند و توضیح می دهد که تعداد خانه هایی که در این سیل خراب شده، هفتصد باب است که یا آسیب سخت به آن وارد آمده است یا قابل سکونت نیستند.
در این گزارش تعداد تلفات جانی معلوم نیست ولی تصور نمی رود از 30 نفر متجاوز باشد. به اذعان او، کشته شدگان عمدتا اشخاص فقیر و بیچاره بوده‌اند که غافلگیر شده و قادر به فرار از این سیل مهیب نبوده اند. صدرالاشراف بیشترین خرابی را متوجه محله عیدگاه دانسته و نوشته است:« خرابی در آخر خندق که محله عیدگاه است و خانه های آن هم از خشت و گل و در گودی ساخته شده، زیادتر از سایر نقاط بود یعنی فقرا بیشتر بی خانه شدند.»
🔆دراین سیل به اماکن حرم مطهر، خسارتی وارد نشده است. این گزارش نشان می دهد قسمتی از دیوارهای باغ های خارج شهر که متعلق به آستان قدس است، فرو ریخته و به محصول سردرختی و زراعت صیفی نیز خساراتی وارد آمده است. همچنین به قنات گناباد که آب نهر شهر را تامین می کرد و همچنین مجاری آن تا شهر، خسارات مهمی وارد آمد که روز نهم خرداد، مقنی و کارگر کافی برای ترمیم قنات ها و اصلاح مجاری آب و تعیین میزان حقیقی خسارات اعزام شده اند. نایب التولیه آن دوران معتقد بود:« درباره کمک به اشخاص سیل زده و جبران خسارات وارده در این مورد احتیاجی به ارسال کمک جنسی یا نقدی از مرکز نیست و استاندار هم با این نظر موافقت دارند که وجوه خیریه و اعتباراتی که برای این قبیل امور در اختیار شهرداری و استانداری است کفاف جبران خسارات را می کند ...  ولی اقتضا دارد اعتباری در اختیار بانک رهنی مشهد گذاشته شود که با شرایط بسیار سهل و ساده به اشخاصی که در اثر سیل بی خانمان شده اند وام بدهند تا خانه های خود را تعمیر یا در جای دیگر شهر برای خود خانه بسازند ...»
🔆نان و خورشت برای سیل زدگان
استاندار خراسان امداد رسانی به سیل زدگان و کمک های صورت گرفته را نیز چنین بیان کرده است: «دبستانی اطراف آن را آب گرفته و اطفال در خطر غرق و تلف شدن بودند، مساعدت مردم سبب نجات آن ها گردید. شب اول دستور دادم اعضای شیرو خورشید مشهد جلسه خود را تشکیل داده و مقداری چادر که در مسیر بود برای سیل زدگان که با حال تحیر و بهت در کنار خانه خراب خود یا دورتر نشسته بودند، برپا شود و نان برای آن ها تهیه شد و تا سه روز نان و خورشت و قند و چای و آب توسط شیرو خورشید به آن ها داده شد.
🔆همچنین سیل موجب ویران شدن بخشی از زندان شهربانی، اداره برق و شیر و خورشید سرخ می شود.  پس از ورود سیل به زندان زنان و بخشی از زندان مردان و تخریب آن، تعدادی از زندانی ها اقدام به فرار می کنند که در درگیری 6 نفر هدف اصابت گلوله قرار می گیرند.

🌐متن کامل مقاله در: روزنامه خراسان رضوی، 1397/3/6
http://khorasanrazavi.khorasannews.com/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=196410


@oralhistoryiran
👍14
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴🔴🔴سیل وحتشناک در محله سیدی مشهد
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

🔴🔴🔴 @oralhistoryiran
😢4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✔️کاروانسراها و مشاغل قدیمی پائین خیابان یا ته خیابون شهر مشهدبه روایت مهندس یوسفی


✔️@oralhistoryiran
👍10
✔️رسم بالشت زنی در قاین

یک رسم جالب در استان  خراسان جنوبی شهرستان قاین به نام آیین فراموش نشده بالشت زنی در ازدواجهای قاین وجود دارد که هنوز هم به همان شور و شوق برگذار می شود.به نقل ازنسیم قاین،درشهرستان قاین یکی از رسوماتی که هنوز درشب عقد صورت میگیرد زدن نازبالشت داماد برسر جوانان دم بخت است که بسیاری ازپسران قاینی اعتقاد دارند اگراین بالشت برسر هرجوان مجردی بخورد پس از مدت کوتاهی داماد می شود.
درقدیم این بالشتها به شکل استوانه ای بود ودرزمان مراسم خطبه عقد داماد این بالشت را زیرپای راستش می گذاشت ودوزانو می نشست وبلافاصله پس از خواندن خطبه عقد داماد بالشت را برسرجوانان مجرد می زند وپس از آن جوانان نازبالشت را دست به دست به کله همدیگر می زنند وخنده وشادی درمیان جمع سبب می شود تاداماد استرس ونگرانی اش ازبین برود وشرمی که برچهره اش نشسته است کاسته شود.این رسم قدیمی هنوز هم درشهرستان قاین ادامه دارد وترک نشده است.

🆔 @oralhistoryiran
10👍4
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✔️چشمه گیلاس

بنابر گزارش منابع تاریخی طرح انتقال آب در دوره تیموریان توسط امیر علیشیرنوایی(844 – ۹۰۶ق.) صورت گرفته، وی از جمله شعرا و سیاستمداران معاصر سلطان حسین بایقرا بود که خدمات ارزنده ای برای عمران و آبادی خراسان انجام داد.

چشمه گیلاس که در سه فرسنگی مغرب توس واقع شده بود و از جمله چشمه های پر آب و مشهور ولایت توس به شمار می آمد، تا پیش از خرابی و ویرانی نهایی تابران در سده نهم، عمده آب شهرمان را تامین می کرده است.»
در دوره صفویه شاه‌عباس ضمن سفرهای زیارتی متوجه کمبود آب شده و درصدد چاره اندیشی اساسی بر می آید. مولف کتاب « تاریخ عالم آرای عباسی» درباره این اقدام شاه عباس نوشته است: «چون ساکنان مشهد مقدس معلی و زوار روضۀ متبرکه از قِلت آب در عذاب بودند. آب از انهار سرچشمه جلست(چشمه گیلاس) و قنوات مجدد احداث کرده به شهر درآورده. نهری در میان خیابان و حوضی بزرگ در وسط‍‌ صحن موسع مذکور احداث فرمودند که آب از حوض گذشته به خیابان شرقی طرف پایین پای مبارک جاری کرده است.

🆔 @oralhistoryiran
👍11
آئین بیل زنی یابیل جنگی درسوگواری بزرگان درسبزوار

ابوالفضل بروغنی

✔️در ایام قدیم هنگامی بزرگی ، درروستاهای سبزواربویژه مناطقی همچون بروغن ،شهرآبادوششتمدچشم ازجهان فرومی بست.بعنوان آگاهی دادن به اهالی چنددهقان بیل به دست به کوچه می آمدندپشت درپشت می ایستادندوپشت بیلهارا به هم می کوبیدند.هرکس این واقعه رامی دیدویامی شنیدبیدرنگ بیل برمی داشت واوهم به بیل زنها افزوده می شد.
همین گونه همه ی کوچه هارامی پیمودندودم به دم به انبوه بیل زنها افزوده می شد. بگونه ای که همه اهالی درمی یافتندبرخدادی ناگواربروزکرده وبزرگی ازجهان رخت بربسته.
انبوه مردم بیل زن به سمت خانه فرددرگذشته روان می شدتابه درخانه آن نیکیاد(مرحوم)می رسیدند. جمعیت بااندوه فراوان تابوت بردوش ازخانه سوگ به مزاروگورستان می بردند.
تابوت درجلوجمعیت، بیل زنهادرمیانه وزنان سوگوارموی پریشان دردنباله جمعیت روان بودند.زنی ازآن میان دمادمادم کاه برسر و روی جمعیت سوگوارمی پاشاند.تاجمعیت همراه به گورستان می رسیدندوباآداب ویژه ای نیکیادرابه آغوش خاک می سپاردند.

🆔 @oralhistoryiran
👍12🤔2
✔️جشن بیل گردانی
بیل گردانی همه ساله در فروردین ماه با حضور گروههای مختلف مردم در شهر نیم ور محلات استان مرکزی برگزار می شود.این آیین با قدمت حدود دوهزار ساله بعنوان نمادی برای تشکر الهه آب، ریشه در فرهنگ آب و آبیاری داشته،نمادی برای نشان‌دادن زور و پهلوانی به دشمنان بوده‌ است برای حفظ این رسم معنوی هر ساله مواقعی که مسیر جوی های آب توسط گل و لای و یا رشد گیاهان و علفهای هرز در اسفند و اوایل فصل بهار مسدود می شده و آبرسانی به مزارع این شهر به کندی انجام می گرفته، با اعلام بزرگان شهر، مردم با کمک یکدیگر به پاکسازی حریم جوی می پرداختند. پس از لایروبی جویهای آب، بیل گردانان شامل ورزشکاران منطقه به نوبت، هفت بیل مخصوص باغ را در دو دسته چهار و سه تایی به یکدیگر بسته و بیل گردانان این بیلها را با مهارت و قدرت در دو جهت مخالف به صورت ضربدری بالای سر می چرخانند.  ورزشکاران یا بیل گردانان باید دو دسته بیل به وزن 32 کیلوگرم را بین 5 تا 30 بار بالای سر خود بچرخانند و در این هنگام با دعا و نیت به حرکت در آمدن هفت آسمان و نزول رحمت الهی قدرتمندی خود را برای مردم این منطقه به نمایش می گذارند.

🆔 @oralhistoryiran
👍74👏1
📚از تبریز تا برلین از برلین تا مشهد منتشر شد

کتاب «از تبریز تا برلین از برلین تا مشهد همراه با کلنل محمد تقی خان پسیان» به قلم دکتر یوسف متولی حقیقی منتشر شد.
کتاب شامل زندگی و قیام کلنل محمد تقی خان پسیان است و از تبریز تا برلین از برلین تا مشهد، کلنل محمد تقی خان پسیان حاکم خراسان، قیام کلنل پسیان بر ضد دولت قوام السلطنه، فرجام کار کلنل پسیان و بررسی دیدگاههای مختلف پیرامون شخصیت و قیام وی از مهمترین بخشهای کتاب هستند.

✔️ این کتاب که نسخه‌ی جدیدی از ویرایش مفصل کتاب «از تبریز تا مشهد» است در بهار ۱۴۰۳ و توسط انتشارات برید مشهد، در ۳۷۶ صفحه و قیمت ۳۱۰ تومان به چاپ رسیده است.


🆔 @oralhistoryiran
👍9👏3
✔️کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی با موضوع مصاحبه و تدوین
یک شنبه ۳ تیرماه
مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) سبزوار



🆔 @oralhistoryiran
✔️هبوط در کویر
در دردها دوست را خبر نكردن خود يك عشق ورزيدن است. تقيه درد، زيباترين نمايش ايمان است. به محبت خلوصي مي بخشد که سخت شيرين است. رنج تلخ است اما هنگامي که تنها مي کشيم تا دوست را به ياري نخوانيم، براي او کاري مي کنيم و اين خود دل را شكيبا مي کند، طعم توفيق مي چشاند...هبوط در کویر:دکتر علی شریعتی


@oralhistoryiran
👍3👏31
2025/07/14 18:30:10
Back to Top
HTML Embed Code: