Telegram Web Link
🔴خوارترین مردم در نزد خدا کیست؟

پيامبر اكرم(ص) مى‌فرمايد: ان اهون الخلق على الله، من ولي امر المسلمين فلم يعدل فيهم.
خوارترين مردم در نزد خدا كسى است كه به سرپرستى مسلمانان دست‌يابد و در ميان ايشان عدالت را اجرا نكند.

📚محمدرضا حکیمی/ الحیات -جلد ۳- صفحه ۲۷

@allamehhakimi
🔴سرنوشت مسئولانی که زندگی مردم راه تباه می‌کنند

🔻پیامبر(ص): نخستین کسی که وارد آتش می‌شود، حاکم مسلّطی است که عدالت نکرده باشد.

🔻امام صادق(ع): کسی که ولایت امری از امور مسلمانان داشته باشد، و کار ایشان را ضایع و تباه کند، خدای بزرگ او را تباه خواهد کرد.

📝محمدرضا حکیمی / الحیات-جلد۶-صفحه۵۳۱

@allamehhakimi
🔴پیوند با انسانیت

شرحی بر دعای «اللّهمّ أغن کلّ فقیر»

محمدرضا حکیمی:

🔻خواسته اسلام، به صورت کلی، از میان رفتن فقر از همه پهنه‌‏هاى اجتماع انسانى و از زندگى همه افراد است.

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

📝در دعاى مأثورى که در «ماه رمضان»، پس از هر نماز واجب خوانده می‌شود (و بر خواندن آن- با ذکر پاداشى بس مهم- تأکید شده است) چنین آمده است: «اللّهمّ أغن کلّ فقیر
خدایا! همه فقیران را بى‏ نیاز کن».

این دعا و امثال آن، از واضحترین شواهد و دلایل است که خواسته اسلام، از میان رفتن فقر- بصورت کلى- از همه پهنه‌هاى اجتماع انسانى و از زندگى همه افراد است. و از همین وضعگیرى شایسته است که در تعالیم اسلامى نتایج منفى فقر بر شمرده مى‏‌شود، و فقر بخشى از کفر به شمار مى‏ آید. و آیا اسلام به کفر- یا بخشى از آن- براى هیچ فردى خرسندى نشان مى‏‌دهد؟
و چون جهان- چنان که گفتیم- جهان اسباب و وسایل است، رفع و دفع فقر از هر فرد یا هر خانوار، یکى از وظایف واجب کسانى است که در جامعه‏‌هاى اسلامى زندگى مى‌‏کنند، با استمداد از خداوند متعال.

و مى ‏نگریم که مضمون این دعا- بجز بعد توحیدى و نیایشى- انسان را از درون خانه یا مسجد، و از کنار سجّاده و جانماز خویش، در حال روحانى نماز، با همه انسانها، در همه جاى گیتى، پیوند می‌‏دهد، و مشکلات و گرفتاریهاى بندگان خدا را به یاد او مى‏‌آورد، و آدمى را از غرق شدن در منجلاب فردیّت و خودگرایى و خودخواهى و بیخبرى و بیدردى دور مى‌‏سازد، و وامى‌‏دارد تا براى هر کس هر کارى از او ساخته است انجام دهد، و از تلاش معنوى (بوسیله «دعا» و خواستن از خداوند)، تا تلاشهاى مادّى و اقدامى، در راه همنوعان خویش هیچ گونه دریغ نورزد. و این است از جمله فلسفه‏‌هاى دعا، و توجّه به دعا، و تأکید بر خواندن آگاهانه دعا، و آثار مثبت انسان‌ساز و تعالى آفرین «کتاب دعا» در جانها و روانها، و زندگیها و آبادیها …

#رمضان
#دعا


@allamehhakimi
🔴نابودی اسلام و انسان خواسته قرآن نیست

آیه «أَطِیْعُوا اللّهَ وَ أَطِیْعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِى الأَمْرِ مِنْکُمْ» ربطی به اطاعت از قدرتمندان ندارد. زیرا همین قدرتمندان بوده‌اند که اسلام را نابود کردند و‌ احکام قرآن را از دست مردم گرفتند. اگر قرآن کریم اطاعت قدرتمندان را بدون هیچ قید و تخصیصی لازم بداند، باید نقض شدن خویش را بپذیرد. و این محال است. پس منظور از «اولی‌الامر» در این آیه، بنا بر تفاسیر بسیار، ائمه عدلند یعنی امامان آل محمد(ص) که اطاعت آنان، یعنی عملی شدن کلیت احکام قرآن و به‌دست آمدن عزت واقعی انسان.

📝محمدرضا حکیمی/ توضیحات بر کتاب اسلام در ایران نوشته پطروشفسکی - صفحه۴۶۷

@allamehhakimi
🔴شعری برای همیشه


أجاعَ الله مَن أشبَعتُموهُ
و أشبَعَ مَن بِجورِکُمُ أُجیعا

بِمرضیِّ السیاسةِ هاشمیٍّ
یکونُ حیاً لأُمتِهِ ربیعا

خداوند گرسنه گرداند شکمهایی را که شما سیر کردید( و‌دستشان را در سوءاستفاده از اموال عمومی باز‌گذاشتید)، و خداوند سیر گرداند محرومانی را که از دست بیداد شما گرسنه بسر می‌برند.

(سیر گرداند)، بوسیله بر سر کار آمدن امامی که در حاکمیت، سیاستی مردم پسند خواهد داشت، و حکومت او برای مردم، سراسر رفاه و آسایش است.

کمیت بن زید اسدی


📝محمدرضا حکیمی/ نان و کتاب، صفحه ۱۶

@allamehhakimi
علامه محمدرضا حکیمی

🔴چهره على (ع)، در هاله ای اثیری ، از عدالت و انسان دوستی، هر لحظه بر زندگی بشر می تابد ، و خون عدالت ، که به هنگام « نماز صبح » ، از پیشانی نورانی او بر محراب ریخت ، هر بامداد خورشید را بیدار می کند ، تا فریاد علی (ع) را همگان بشنوند: عدالت ، عدالت ...


📖مرام جاودانه صفحه ۳۷




@allamehhakimi
🔴صاحب فرقان حق اندر بیان معرفت
آنکه می آموخت «تفکیک» ره از بیراه کو؟


۱۴فروردین، سالروز رحلت متاله قرآنی و ناقد قواعد فلسفی و استاد علامه حکیمی، حاج شیخ مجتبی قزوینی خراسانی گرامی باد.


@allamehhakimi
🔴به مناسبت ۱۴ فروردین زادروز علامه محمدرضا حکیمی

📝حکیمی نه در شمار «حوزویان روشنفکر» بود و نه در زمره «روشنفکران دینی». او بسان سنتی‌ها، قائل به اصاله الروحانیه نبود و از طرفی نیز اصل را بر مخالفت با روحانیت نگذاشته بود. حکیمی، روشنفکرستیز هم نبود واصل را بر دین نشناسی و دین ستیزی طبقه روشنفکران نمی‌گذاشت.

خصوصیت انحصاری او در نوسان وتلاطم میان این دو صنف بود و در مقایسه با آنان #متفاوت_اندیش بود. او حقیقتاً، اصالتی حوزوی داشت که همزمان در محافل روشنفکران نیز بسان خورشید می‌درخشید. او رهنورد میان مسجد ومیخانه بود و در خط سوم میان آن دو در تردد بود.

@allamehhakimi
🔴اطلاعیه

با عرض سلام

پیرو سوالات عزیزان ، اعلام می نماییم
از طرف پیج و کانال های رسمی مرحوم علامه محمدرضا حکیمی هیچ گونه درخواستی و پیامی جهت جمع آوری فطریه یا کمک های مردمی برای انجام امور خیر از جمله کمک به مستمندان، کمک هزینه مسکن و امور درمانی و... صورت نگرفته است.

@allamehhakimi
🔴انسان بدون عدالت و عبادت، یعنی انسان منهای انسانیت

انسان بدون عبادت,مانند درخت است بدون آب, دارای باطنی پژمرده و نزار...
و انسان بدون عدالت, مانند درخت است بدون میوه, دارای باطنی آشفته و بیقرار...
ترکیب عبادت و عدالت, همان نقطه اوج تحقق الهیت انسانی و انسانیت الهی است. و جز این انسانیت,انسانیتی وجود ندارد بلکه صورتهایی است فاقد معنی و اشباحی است فاقد ارواح.

محمدرضا حکیمی/ عاشورا / ص۳۰

@allamehhakimi
📍کدام «امر به معروف و نهی از منکر»

🔴اعتراض علیه ظلم و‌بی‌عدالتی یا گرفتن یقه چند دختر بی‌حجاب؟

⬅️آن «امر‌ به معروف و نهی از منکر»ای که امام حسین(ع) ، می‌فرمایند که «ما قیام کردیم برای اصلاح جامعه اسلامی، و اقامه امر به‌ معروف و نهی از منکر»، مقصود چسبیدن به یقه چهار تا محروم و بدبخت، یا چهار تا جوان بی‌پناه، یا چند تا دختر بدحجاب نیست، بلکه حرکت امر به معروف و نهی از منکر، در صورت اصلی خود، قیام در برابر ظلم و ستم است، و خروش برداشتن در برابر سران حاکم و سروران اقتصادی و دیکتاتورهای مال( که جامعه ما امروز در چنگ ایشان گرفتار است!) و در برابر هر حاکمیتی که مجری عدالت نباشد!

📖محمدرضا حکیمی/ عاشورا و عدالت/ صفحه۳۲

صفحه رسمی حفظ و نشر و آثار و اندیشه های علامه محمدرضا حکیمی:

@allamehhakimi
🔴سلب آزادی، یکی از بزرگ‌ترین عوامل دور شدن مردم و جامعه از دین

اگر سلب آزادی فکری، و تحکیم بنیاد #اختناق سیاسی-اجتماعی، در هر حاکمیت دینی و‌ بنام دین اعمال گردد، و‌ پی گرفته شود... و روز بروز به شمار #زندانیان_سیاسی ، و کنار گذاشتگان فکری افزون گردد... این روند-ناخواسته- در حکومت‌های دینی نهادینه می‌شود؛ و به صورت بزرگ‌ترین عامل بازدارنده از اعتقاد دینی، و اعتماد به حاکمان مدّعی دین، ظاهر می‌گردد، و هم افراد و هم جامعه را به جانب دور شدن از دین، و ارزش‌های مهم دینی سوق می‌دهد، تا جایی که دیگر نشود از حکومت دینی دم زد و‌ از آن دفاع کرد.

محمدرضا حکیمی/ الحیات / جلد۱۰/صفحه۱۷۶

@allamehhakimi
🔴ظلم و ستم را توجیه نکنید

حضوت صادق علیه السّلام فرمود:

هر کس برای ظلمِ ستمگری، عذر بتراشد [و آن را توجیه کند] ؛ خداوند کسی را بر او چیره می سازد که بر او ستم کند؛ پس اگر خدا را [برای دفع آن ظلم] بخواند، او را اجابت نخواهد کرد و در عوضِ [صبر بر] آن ستم، به او پاداش نخواهد داد.

عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام‏ قَال:
َ مَنْ عَذَرَ ظَالِماً بِظُلْمِهِ سَلَّطَ اللَّهُ عَلَيْهِ مَنْ يَظْلِمُه،ُ‏ فَإِنْ دَعَا لَمْ يَسْتَجِبْ لَهُ وَ لَمْ يَأْجُرْهُ اللَّهُ عَلَى ظُلَامَتِهِ.
(الكافي؛ ج‏2؛ ص334)


@allamehhakimi
🔴جامعه دینی چگونه جامعه ای است؟

کتاب #جامعه_سازی_قرآنی نوشته علامه محمدرضا حکیمی است. این کتاب با ادبیاتی انقلابی ، انگیزه بخش و حرکت آفرین، با موضوع بعد اجتماعی اسلام و جامعه سازی قرآنی نگاشته شده و مجموعه ای از مقالات ایشان می باشد که در پنج بخش تدوین شده است. او در توضیح ضرورت موضوع کتاب و تببین جامعه قرآنی در بخشی از کتاب آورده است که چند سالی است حس می کنم باید اوصاف و نشانه های جامعه قرآنی، تبیین و تدوین شود، و در دسترس مردم بویژه جوانان"، این قشر مظلوم و بی پناه جامعه ، قرار گیرد تا هرگاه ضعفی در متصدیان، یا انحرافی در عملکردها دیدند، و هر حرکتی در غیر جهت جامعه سازی قرآنی بوقوع پیوست، کار به مظلومیت صددرصد قرآن کریم، و سنت پیامبر اکرم (ص)، و تعالیم اوصیا (ع) منتهی نگردد، و ارزش های الهی مخدوش نشود، و جوانان ناآگاه از مبانی اصلی دین، بی اعتقاد نشوند.

#معرفی_کتاب

@allamehhakimi
#کتاب_قیام_جاودانه
نویسنده: #محمدرضا_حکیمی

قسمتی از کتاب:
#امام_حسین(ع) چنین می گفت:
من اکنون خوشبختی را در مرگ می بینم و از زندگی با این ستمگران به تنگ آمده ام

حسین گفت:
خداوندا! توخود می دانی که قیام ما برای آن نیست که به حکومتی برسیم...
یا چیزی ازمال و متاع دنیا به چنگ آوریم...بلکه می خواهیم راه روشنِ "دین" تو را به همگان نشان دهیم وشهرها و آبادیها را از چنگ #فساد ها رها سازیم...
تا مظلومان ستمکش #نجات یابند...
پس "رسالت":
جداسازی #حق از #باطل
و #عدل از #ظلم
به منظور پایداری حق و عدل...
و نابودی باطل و ظلم؛ همواره "رسالتی عظیم" است...
و عاشورای عظیم؛ تجلیِ تام ادایِ این رسالت است...

@allamehhakimi
🔴حاکمیتِ درندگان!

⬅️ زمانی می‌آید که مردم گرگ هم می‌شوند و زمامداران و حکومتداران درندگان، طبقه متوسط خرده شده و له شده، و فقیران مرده.

صداقت در چنین مناسباتی رخ بر می‌بندد و #دروغ می‌جوشد .

به زبان همه اظهار دوستی به هم می‌کنند و در دل‌ها همه با هم #کینه و دعوا دارند.

#قانون_شکنی خلاف‌کاری نسب انسان‌ها می‌شود و پاکدامنی مایه شگفتی می‌شود

📍و اسلام مانند پوستین وارونه می‌گردد...


📖 وَ کانَ ذلک الزمانُ ذئابًا ، و سلاطینهُ سباعًا ، وّ اَوْساطُهُ اُکّالاً، وَ فُقَراؤُهُ اَمْواتاً، وَ غارَ الصِّدْقُ، وَ فاضَ الْکَذِبُ وَ اسْتُعْمِلَتِ الْمَوَدَّهُ بِاللِّسانِ، وَ تَشاجَرَ النّاسُ بِالْقُلُوبِ، وَ صارَ الْفُسُوقُ نَسَباً، وَالْعَفافُ عَجَباً، وَلُبِسَ الاِسْلامُ لُبْسَ الْفَرْوِ مَقْلُوباً؛

📚 خطبه ۱۰۸ نهج البلاغه

#در_اعتراض_به_آنچه_نباید_باشد

@allamehhakimi
🔴چرا باید "خود" را بشناسیم؟

...شرط اول برای ساختن نفس و تهذیب و تکمیل آن شناختن آن است، چون تا انسان ارزشهای وجودیِ نفس خویش و موهبت‌های عالی و استعدادهای درونی آن را نشناسد، سعی در تربیت و تقویت و فعلیت بخشیدن به آنها نمیکند، و برای بهره‌برداری از آنها کوششی به خرج نمیدهد، زیرا که کوشش شخص درباره هر چیز بسته به اندازه‌ شناختی است که از آن چیز و ارزشهای آن دارد.
چه بسیار مواهب و قدرتها و استعدادها است که در دسترس قرار نمیگیرد
و از آنها سودی حاصل نمیشود، بدان جهت که شناخته نشده و کشف نگشته است، و در گوشه ها مجهول مانده و خرد خرد از میان رفته است...

📝محمدرضا حکیمی/ الحیات_جلد ۱

@allamehhakimi
🔴راهِ رهایی

بی گمان تهذیب نفس و مهار کردن تمایلات و بازداشتن خود از برخی خواسته ها، برای رشد انسان ضرورتی انکارناپذیر دارد و تنها راه شکوفایی انسانیت انسان ها است.
از قدیم ترین زمانها که انسان هایی به خود، و حقیقت درونی خویش اندیشیدند و راهکاری برای خودسازی ارائه کردند تا کنون، این موضوع پذیرفته شده است که بهر حال و با هر ساز و کاری، انسان باید خواسته ها و میل های مرزناشناس خود را مهار کند و از گستاخی و سرکشی نفس مانع گردد، و او را حد و حدودی معقول و منطقی، و در چارچوبی انسانی محدود سازد، تا هم خود از ناهنجاریها و زیاده طلبی های نفس انسانی آسوده گردد و هم بتواند حقوق انسانهای دیگر را پاس دارد و مسئولیتهای خویش را نسبت به دیگران به انجام برساند.

📝محمدرضا حکیمی/ الحیات جلد١١ صفحه ٣٨٧

#تربیت

@allamehhakimi
2025/07/08 04:29:15
Back to Top
HTML Embed Code: