📌عنوان: خشونت فراگیر علیه زنان در انگلیس/ پژوهشگر: علی ظریف
🖋مسئله نقض حقوق زنان در انگلیس موضوعی جدید نیست. انگلیس یکی از بدترین آمار‌های مربوط به حقوق بشر را در اروپا دارد.
حمایت از حقوق زنان، همیشه از جمله ادعا‌های پر زرق و برق در رسانه‌ها و محافل سیاسی اروپا و آمریکا بوده است.
این مسئله به خصوص پس از جنگ جهانی دوم ابعاد وسیع‌تری به خود گرفت و از آن پس اروپا و آمریکا تلاش کردند تا تصویری مدافع حقوق زنان از خود در نزد افکار عمومی جهان ترسیم کنند و همواره مدعی حفاظت از آسایش و رفاه و امنیت زنان در قالب نظام‌های سکولار خود بوده‌اند. این ادعا‌ها در حالی صورت می‌گیرد که آمار وحشتناک ستم به زنان در غرب همچنان رو به فزونی است.
اخیرا طرحی به دولت انگلیس ارائه شده تا برای محافظت از زنانی که شب ها پیاده در خیابان تردد می کنند از پهپاد استفاده شود. بسیاری از زنانی که از حمله مهاجمان بیم دارند می توانند با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل، پهپادی را فرا بخوانند.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00DxnK
📌عنوان: ضعف نظام آموزشي در توسعه آموزش هاي فني و حرفه اي/ فارغ التحصيلان بيکار ماحصل بي توجهي به مهارت آموزي است/ پژوهشگر: فاطمه حسینی
🖋يکي از دلايلي که باعث بي توجهي به مهارت آموزي و عدم استقبال از آموزش هاي فني و حرفه اي در کشور شده است، تمايل به مدرک گرايي است.
یکی از بحران‌های جدی نظام آموزش عالی کشور، کاربردی نبودن بسیاری از دروس دانشگاهی است که همین مساله نیز چالش دیگری به نام افزایش فارغ‌التحصیلان بیکار را پدید آورده است، دانشجویانی که پس از فراغت از تحصیل، نه آموخته‌هایشان به درد بازار کار می‌خورد و نه حاضرند در مشاغلی غیر از رشته تخصصی خود کار کنند.
آمار‌های مرکز آمار ایران، نشان می دهد تعداد بیکاران دارای مدرک دانشگاهی (فارغ‌التحصیل) از حدود ۹۰۲ هزار نفر در سال ۹۰ به یک میلیون و ۲۵۴ هزار نفر تا سال ۹۷، به یک میلیون و ۲۰۵ هزار نفر تا پایان سال ۹۸ و به ۹۶۱ هزار نفر تا پایان زمستان سال ۹۹ رسیده است.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00DyKf
📌عنوان: بحران اوکراین: پیامد توسعه طلبی ناتو در شرق اروپا
🖋پس از شکست آلمان نازی در جنگ دوم جهانی و آغاز جنگ سرد، کشور‌های اروپایی و امریکایی با احساس خطر گسترش کمونیسم در جهان، خصوصا در اروپا، سازمانی امنیتی را تاسیس کردند که تاکنون به حیات خود ادامه داده است.
اساس این پیمان بر اندیشه «جورج فراست کنان» دیپلمات، سیاستمدار و مورخ آمریکایی استوار بود، کسی که در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی نوشته‌هایش الهام بخش «دکترین ترومن» بود و در آن زمان مشهورترین مدافع سیاست «مهار شوروی» در طول جنگ سرد شناخته می شد.
فرد دیگری که بر تشکیل این سازمان منطقه‌ای تاثیر گذار بود «الکساندر دوما» و جمله معروف «یکی برای همه، همه برای یکی» بود. این جمله لاتین که به طور سنتی شعار ملی سوئیس است و در رمان معروف «سه تفنگدار» مورد استفاده قرار گرفت، تاثیر زیادی بر نگرش این سازمان به اعضا داشت.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00DyWk
📌عنوان: درباره قانون استرداد اموال فرهنگی ایران وتصویب آن درسازمان ملل متحد/ پژوهشگر: مریم قربانی نژاد
🖋درتاریخ ۷ دسامبر ۲۰۲۱، قطعنامه استرداد اموال فرهنگی به کشور‌های مبدا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بصورت اجماع تصویب شد؛ که حدود ۱۰۰ کشور از جمله ایران از بانیان این قطعنامه بوده اند.
«مجید تخت روانچى» نماینده دائم کشورمان در سازمان درخصوص این موضوع گفت: جمهوری اسلامی ایران خشنودی خود را نسبت به گنجانده شدن پیشنهاد هیات نمایندگی ایران نزد سازمان ملل در قطعنامه مصوب این مجمع، مبنی بر جلوگیری از تامین مالی تروریسم از طریق قاچاق اموال فرهنگی و همچنین ضرورت بازگرداندن اموال فرهنگی مذکور به کشور‌های مبداء اعلام کرد.
مدیرکل حقوقی و املاک وزارت میراث فرهنگی هم اعلام کرده است پیگیری لازم برای بازگشت حدود ۱۵ شیء تاریخی تا پایان سال ۱۴۰۰ به ایران انجام می‌شود و در خصوص استرداد بخشی از الواح هخامنشی از آمریکا به ایران نیز احتمال‌هایی داده شده است.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00Dylg
📌عنوان: استمرار بلاتکلیفی شرکت‌های دولتی زیان ده در لایحه ۱۴۰۱ / پژوهشگر: فاطمه حسینی
🖋اصلاح ساختار بودجه شرکت های دولتی از جمله محورهای طرح اصلاح ساختار بودجه سازمان برنامه و بودجه است که با عنوان «هزینه کرد کارا » در دولت دوازدهم (سال 1398) ارائه شده بود.
براساس لایحه بودجه ۱۴۰۱، بودجه شرکت‌های‌دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت سهم ۶۱ درصد از کل بودجه سال آینده کشور را به خود اختصاص داده‌اند و همچون سال‌های گذشته، بالاترین سهم را از بودجه کل کشور دارند.
این برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی درخصوص واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی و تلاش برای کاهش سهم آن‌ها در بودجه های سنواتی است.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00Dz31
📌عنوان: چالش‌های مشارکت راهبردی اتحادیه اروپا و قزاقستان/ پژوهشگر: علی ظریف
🖋با وجود تلاش اتحادیه اروپا و آمریکا برای پیشبرد تغییرات سیاسی، تحولات هفته های اخیر نشان می‌دهد روسیه همچنان دست برتر را در رقابت با اتحادیه اروپا و آمریکا در قزاقستان دارد.
اهمیت راهبردی منطقه آسیای مرکزی سبب شده تا این کشور‌ها مورد توجه قدرت‌های منطقه ای و فرامنطقه‌ای قرار گیرند.
روسیه این منطقه را جزو حیات خلوت سنتی خود تلقی می کند، چین «ابتکار کمربند و راه» و توسعه اقتصادی در آسیای مرکزی را پیگیری می کند و کشور‌های عضو ناتو، به ویژه کشور‌های قدرتمند اروپایی و آمریکا از یک سو برای دستیابی به منافع اقتصادی و تجاری بی شمار در این منطقه، و از سوی دیگر برای بازیگری در حیات خلوت روسیه و همچنین جلوگیری از نفوذ اقتصادی چین در آسیای مرکزی ایفای نقش می کنند.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00Dzcb
📌 عنوان: بررسی ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی (اتاق اصناف کشاورزی ایران)/ پژوهشگر: علي قنبري شيرسوار
🖋نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان فراگیرترین تشکل بخش کشاورزی و با ماهیت نهاد اجتماعی و صنفی در راستای دفاع از حقوق و منافع صنفی تولیدکنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی، هویت بخشی به شاغلین و بهره برداران کشاورزی، به استناد ماده ۳۵ قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی تشکیل و آئین نامه اجرایی آن طی تصویب نامه شماره نامه ۴۰۲۶۰/ت ۳۴۲۷۴ ک مورخ ۱۷/ ۵/ ۱۳۸۶ هیئت محترم وزیران در تاریخ ۲۰ خرداد ماه سال ۱۳۸۷ برای اجرا به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ گردید.
توسعه و استقرار نظام صنفی کار‌های کشاورزی را می توان به عنوان عاملی برای جهت دهی و ایجاد بستر‌های مناسب مشارکت فعال افراد صنفی کشاورزی در ایفای نقش های محوله به آنان در چارچوب قانون و لزوم استمرار و شفافیت نظارت های حاکمیتی دولت، متناسب با وظایف و اختیارات مقرر برای نظام صنفی در جهت حفظ و حقوق مصرف کنندکان، افراد صنفی و دولت پنداشت.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00E0BK
📌عنوان: شوتی های قاچاقچی که با جان خود و مردم بازی می کنند/ پژوهشگر: ولدبیگی
🖋شوتی به خودرو‌هایی گفته می شود که با سرعت زیاد و نامتعارف در جاده‌ها حرکت و کالا‌های قاچاق را جابجا می کنند. این خودرو‌ها که گران قیمت هم نیستند عموما سمند، پژو و پرشیا هستند که رانندگان آن‌ها با ارتقای ماشین و نصب کمک فنر‌های عقب، سرعت و قدرت آن‌ها را بالا برده اند؛ به طوری که گاهی با سرعت بیش از ۲۰۰ کیلومتر در جاده‌ها به حمل کالا‌های قاچاق مبادرت می کنند.
شوتی سواران با سرعت زیاد و برق آسا از کنار دیگر خودرو‌ها در یک چشم به هم زدن در مسیر رو به جلو ناپدید می شوند؛ آن‌ها نه از پیچ جاده ها هراسی ندارند و نه از جریمه و حتی شلیک گلوله پلیس؛ آن‌ها با دستکاری خودروی خود زمانی که خودروی پلیس به آن‌ها نزدیک می شود با فشار دادن دکمه‌ای که در کنار فرمان تعبیه کرده اند حجم انبوهی از دود را در جاده منتشر می کنند؛ به طوری که با انتشار این دود هیچ خودرویی، دیگر نمی تواند آن‌ها را تعقیب کند.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00DxFL
📌عنوان: رونمایی از کتاب دانشگاه عمومی با موضوع صداوسیما از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی
🖋مراسم رونمایی از کتاب دانشگاه عمومی با موضوع صداوسیما از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی با گردآوری و تنظیم محمدحسین آزادی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
آیین رونمایی کتاب «دانشگاه عمومی» دوشنبه ۲۷ آبان با حضور منصوری‌لاریجانی استاد و نویسنده فلسفه و عرفان اسلامی، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، محمدجواد ادبی پژوهشگر، محقق و کارشناس‌مجری رادیو و تلویزیون، محسن حبیبی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، محمدحسین ساعی عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، محمدصادق شهبازی فعال فرهنگی و رسانه‌ای و جمعی از دانشجویان و پژوهشگران برگزار شد.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00E0Ov
📌عنوان: سياست هاي کلی خانواده و بندهاي اجرا نشده آن/ پژوهشگر: نرگس شامحمدی
🖋بر اساس دیدگاه کارشناسان؛ به نظر می‌رسد اجرایی نشدن سیاست‌های کلی خانواده با موانع اجرایی متفاوتی روبروست که بهترین راه جهت اجرایی شدن آنها؛ ارائه راهکار‌های عملیاتی جهت اجراست که به این نگاه جز از نگاه متخصصان اجتماعی فرهنگی نمی‌توان دست یافت.
خانواده به عنوان یکی از ارکان اساسی در جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است. رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید دارند و از خانواده به عنوان سلول اصلی در جامعه یاد می کنند و آن را پایه اصلی در جامعه می دانند.
از تاریخ ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری؛ حدود پنج سال می گذرد؛ اما با مروری بر اخبار و دیدگاه‌های ارائه شده در مورد سیاست های فوق الذکر؛ خبری از اجرایی شدن بند‌های این سیاست ها در میان رصد اخبار و دیدگاه‌ها مشاهده نمی شود ضمن اینکه هدف اولیه از این نوشتار پیگیری بند بند این سیاست ها بوده است.
🔎برای مشاهده متن کامل این مطلب به لینک زیر بروید:
https://www.iribnews.ir/00Dv0q
2024/05/20 21:15:05
Back to Top
HTML Embed Code: