Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مدرسه پالئوگرام
‏اولین باری که «عموعرفان» شدم تا برای بچه‌ها درباره دایناسورها، سنگواره‌ها و باقی یادگاران تاریخ طبیعی صحبت کنم، در موزه ملی علوم بود و تا امروز، برنامه‌های متعددی برای بچه‌ها داشتم، ‏اما این دوره‌ها به کسانی محدود بود که در محل برگزاری دوره جمع می‌شدند؛ نه همه بچه‌های ایران؛ دسترسی به آن هم برای همه ممکن نبود؛ مگر برای اقویا و خواص.
‏حالا به فکر توسعه کارهای پیشین هستم. هم برای مخاطبان بیشتر (بزرگسال، در شهرهای مختلف ایران، خارج ایران)، هم به شکل‌های جدیدتر (مثلا دیدار از موزه‌ها، پارک‌های طبیعت و اکتشاف صحرایی) و هم با کمک نمونه‌های بیشتر و خاص‌تر تا بتوانم برق هیجان را در چشم مخاطبان منعکس کنم.
‏اینجوری شد که ‎#مدرسه_پالئوگرام افتتاح شد. قابل توجه همه عزیزانی که منتظر برگزاری دوره‌های علمی برای بزرگسالان بودند.
فعلا با دو تا دوره شروع کردیم:
۱ - آشنایی با نظریه تکامل زیستی
۲ - تاریخ حیات بر سیاره زمین
‏اگر دوست دارید از مدرسه پالئوگرام (چه برگزاری همین دوره‌ها و چه برگزاری دوره‌های دیگر برای بزرگسالان و‌ کودکان و نوجوانان) حمایت کنید، کمک‌های شما صرف تهیه نمونه‌ها و ابزارهای آموزشی خواهدشد.
👍191
Forwarded from مدرسه پارینه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مدرسه پالئوگرام افتتاح شد

قابل توجه همه عزیزانی که منتظر برگزاری دوره‌های علمی برای بزرگسالان بودند.
فعلا با دو تا دوره شروع کردیم:

۱ - آشنایی با نظریه تکامل زیستی
۲ - تاریخ حیات بر سیاره زمین

قیمت هر کدام از این دوره‌ها یک میلیون تومان است و هر یک شامل ده نشست ۹۰ دقیقه‌ای خواهند بود.

ضمنا ‏اگر دوست دارید از مدرسه پالئوگرام (چه برگزاری همین دوره‌ها و چه برگزاری دوره‌های دیگر برای بزرگسالان و‌ کودکان و نوجوانان) حمایت کنید، کمک‌های شما صرف تهیه نمونه‌ها و ابزارهای آموزشی خواهدشد.

اگر این پیام را به دست دوستان احتمالا علاقه‌مند خود برسانید، کمک بزرگی به ما کرده‌اید.
👍95
Forwarded from حیات و آگاهی (Sepanta Norouzian)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
علت گذارهای فرگشتی (تکاملی) بزرگ در تاریخ حیات چه بوده است؟ چه نوع گذارها و تحولاتی را بزرگ می‌نامیم؟

ترجمه: سپنتا نوروزیان

@daneshhamegani
👍6
مدرسه پارینه
مدرسه پالئوگرام افتتاح شد قابل توجه همه عزیزانی که منتظر برگزاری دوره‌های علمی برای بزرگسالان بودند. فعلا با دو تا دوره شروع کردیم: ۱ - آشنایی با نظریه تکامل زیستی ۲ - تاریخ حیات بر سیاره زمین قیمت هر کدام از این دوره‌ها یک میلیون تومان است و هر یک شامل…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
درباره من و مدرسه پالئوگرام:

کمی جانورشناسی و تکامل خوانده‌ام و بیشتر به جانوران منقرض شده و سنگواره و استخوان آن‌ها علاقه دارم، نیز به کتاب‌های قدیمی علمی و تاریخ تکوین علم طبیعت‌شناسی در جهان و کشورمان، ایران.
در ایران دنبال سنگواره دایناسورها، کرگدن‌ها و خرچنگ‌ها گشته‌ام و در موزه‌های تاریخ طبیعی کشورهای دیگر کار با سنگواره‌ها و استخوان‌های جانوران را آموختم.
قبلا کار در مدرسه‌ها، مجله‌ها و برنامه‌های علمی را دوست داشتم، ولی این روزها از رسانه‌ها و آموزش رسمی فاصله گرفتم و بیشتر ترجیح می‌دهم بر موضوعات جدی‌تری مثل دیرینه‌شناسی، متون علمی، پژوهش درباره آن‌ها و البته آموختن و آموزش به شیوه‌ای متفاوت تمرکز کنم.
به نظر من برای نزدیک شدن به طبیعت، هم باید آن را از نزدیک لمس کنیم و اجزاء آن را در دست بگیریم، هم سازوکار درونی آن را بشناسیم. حرف زدن از تکامل و فرگشت بدون بررسی نمونه‌های طبیعی ابتر می‌ماند و تماشای طبیعت بدون شناخت ابعاد درونی آن هم به درکی ناقص و سطحی منتهی می‌شود.
در مدرسه پالئوگرام از مطالعه تاریخ گذشته حیات در زمین می‌آموزیم که امروز چگونه از محیط زیست حفاظت کنیم و برای فردا برنامه‌ریزی کنیم.🦖
7🤩6👍3🔥1
پارینه/پالئوگرام
درباره من و مدرسه پالئوگرام: کمی جانورشناسی و تکامل خوانده‌ام و بیشتر به جانوران منقرض شده و سنگواره و استخوان آن‌ها علاقه دارم، نیز به کتاب‌های قدیمی علمی و تاریخ تکوین علم طبیعت‌شناسی در جهان و کشورمان، ایران. در ایران دنبال سنگواره دایناسورها، کرگدن‌ها…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا فضای حفره بینی و حفره دهان در پستانداران، دایناسورهای گیاهخوار و تمساح‌ها توسط ساختاری استثنایی به نام کام ثانویه از هم جدا شدست؟

به دوره‌های مدرسه پالئوگرام بیایید تا تجربه نزدیکی از آموختن تکامل و لمس تنوع زیستی و شناخت تاریخ طبیعی حیات زمین به دست آورید!


دوره‌های فعلی مدرسه پالئوگرام:

۱ - آشنایی با نظریه تکامل زیستی

۲ - تاریخ حیات بر سیاره زمین

هر دوره یک میلیون تومان برای ده نشست ۹۰ دقیقه‌ای

اگر این پیام را به دست دوستان احتمالا علاقه‌مند خود برسانید، کمک بزرگی به ما کرده‌اید.
👍9
پارینه/پالئوگرام
دانشمندان شباهت‌های ویژه‌ای میان ساکورایتس و دانلد ترامپ کشف کردند. #نداشتن_مغز #وحدت_دهان_و_مخرج #چشمان_تنگ #دهان_گشاد #چهره_زیبا_و_جذاب نکته: وجود موهای زردرنگ و پشت مو در ساکورایتس هنوز اثبات نشده.
دمنه گفت: «در مثل‌ها بزرگان گفته‌اند که نه از هر بانگی شاید شکوهیدن [ترسیدن]، که بسی بانگ صعب بُوَد که از باد بُوَد، چنان که در حکایت آمده است»

شیر گفت: «آن حکایت چیست؟»

دمنه گفت: «آورده‌اند که روباهی گرسنه به بیشه‌ای رسید. آنجا طبلی دید پهلوی درختی افکنده و هرگاه که باد بجستی، شاخ درخت بر طبل رسیدی، آوازی سهمناک برآمدی. چون روباه ضخامت جثه بدید و مهابت آواز بشنید، طمع دربست که گوشت و پوست فراخور آواز باشد. چندان بکوشید تا طبل را بدرید. چون بدید در میانه هیچ نداشت، با خود گفت که: «ای عجب، چنان می‌نماید که هرچه بانگ بلندتر دارد و تن بزرگ‌تر، میان او تهی‌تر بُوَد و بی‌مغزتر.»








📖 کلیله و دمنه
👤 نصرالله منشی
🧭 کتابخانه بابل
👍12🔥5
پارینه/پالئوگرام
تی. رکس و پرهای مرموز او از زمان کشف تیرانوسورِس رکس تا الان چه تغییراتی در ظاهری که برای این دایناسور تصور می‌کردیم، پیدا شده؟ چه اندازه از تصویری که امروز از تیرانوسورِس داریم، وابسته به کشف‌های علمی است و چه اندازه برگرفته از اختیارات شاعری هنرمندان؟ آیا…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چند گونه تیرانوسورِس داریم؟

#سنگواره_سنگشنبه
دیشب مقاله‌ای منتشرشده که در آن، G.S.Paul (که ید طولایی در جابجایی، ادغام و تفکیک دایناسورها دارد) با چند همکار جوانش کوشیده نشان دهد طی بازه زمانی دو میلیون ساله حضور Tyrannosaurus در آمریکای شمالی، سه گونه از آن تکامل یافته. قولی‌‍ست خلاف، دل در آن نتوان بست.

توضیحات بیشتر را اینجا بخوانید:

🔗 Erfan Khosravi ◆ عرفان خسروی

شرح بیشتر درباره کشف و توصیف و ماهیت گونه تی. رکس را اینجا بخوانید.

🔗 Erf Khosravi ◆ عرفان خسروی
👍91
#️⃣ #جمجمعه
این کوچولو لپتوکنیا (#Leptauchenia) نام دارد، سی میلیون سال پیش در آمریکای شمالی می‌زیسته و از گروه اریودونت‌ها (#Oreodont) است؛ پستاندارانی زوج‌سم که نزدیک‌ترین خویشاوندان امروزی آن‌ها شترها و خوک‌ها هستند.
▫️
👍11🔥42
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#️⃣ #ددشنبه دایناسوری

میان همه دیرینه‌نگاران و تصویرگران دنیای دیرینه چند نام بیش از همه برای من خاطره‌انگیز اند و بی‌شک #جان_سیبیک (John Sibbick) نخستین آن‌هاست؛ آنقدر که همه‌جا را به دنبال تک تک آثار تصویرگری او جستجو کردم. میان همه آن کتاب‌ها، «دایناسورها: موجوداتی از گذشته دور »¹ که نشنال‌جیوگرافیک منتشر کرده، یکی از معدود کتاب‌های واشو (پاپ-آپ) دایناسوری جهان است.
¹Dinosaurs: creatures of long ago
👍7
پارینه/پالئوگرام
#️⃣ #ددشنبه دایناسوری میان همه دیرینه‌نگاران و تصویرگران دنیای دیرینه چند نام بیش از همه برای من خاطره‌انگیز اند و بی‌شک #جان_سیبیک (John Sibbick) نخستین آن‌هاست؛ آنقدر که همه‌جا را به دنبال تک تک آثار تصویرگری او جستجو کردم. میان همه آن کتاب‌ها، «دایناسورها:…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#️⃣ #ددشنبه دایناسوری

کتاب‌های دایناسوری قدیمی را گاهی به عشق تماشای نقاشی‌های پرخطا اما چشم‌نواز آن‌ها ورق می‌زنم؛ گاهی به شوق مطالعه تاریخ علم دیرینه‌شناسی و گاهی هر دو. این کتاب هم گوشه‌هایی از تاریخ دیرینه‌شناسی را نقل می‌کند، هم من را به دنیای خاطره‌انگیزی می‌برد که کتاب‌ها بوی خوش صحافی می‌دادند و نقاشی‌ها با قلم و مرکب و رنگ آفریده می‌شدند.
مایکل توئیدی جانورشناس و زمین‌شناس بریتانیایی بود که پس از چندصباحی اشتغال به اکتشاف نفت در ونزوئلا، مهندسی را کنار گذاشت و به علاقه اصیل و همیشگی خود، طبیعیات، روی آورد. او قبل از جنگ جهانی دوم در موزه رافلز سنگاپور (که امروز موزه ملی سنگاپور نامیده می‌شود) مشغول به کار شد و پس از جنگ به مدیریت همین موزه برگزیده شد. او پس از بازنشستگی مطالعه و مهرباختن با طبیعت را کنار نگذاشت و کتاب‌های متعددی درباره زندگی جانوران نوشت که این هم یکی از آن‌هاست. تصویرگران متعددی در این کتاب با نویسنده همکار بودند؛ اما سبک همگی به تقریب نزدیک به هم می‌نماید.

The world of Dinosaurs, 1977
Micheal Tweedie
▫️
👍10
پارینه/پالئوگرام
چند گونه تیرانوسورِس داریم؟ #سنگواره_سنگشنبه دیشب مقاله‌ای منتشرشده که در آن، G.S.Paul (که ید طولایی در جابجایی، ادغام و تفکیک دایناسورها دارد) با چند همکار جوانش کوشیده نشان دهد طی بازه زمانی دو میلیون ساله حضور Tyrannosaurus در آمریکای شمالی، سه گونه از…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پیشنهاد عیدی برای دایناسوردوست‌ها!
#سنگواره_سنگشنبه

امروز برای نخستین بار نمونه‌ای را معرفی می‌کنیم که با دقت بسیار زیادی مشابه نخستین سنگواره #تروسور جهان تهیه شده و برای علاقه‌مندان به سنگواره‌ها، دیرینه‌شناسی و تکامل می‌تواند بهترین هدیه سال نو باشد.

قیمت ۸۰۰,۰۰۰ تومان
کد تخفیف ۲۵درصدی برای ده خریدار اول: Pterodactyl
پیوند خرید

تاریخچه کشف این نمونه:
این سنگواره حوالی سال‌های ۱۷۶۷ تا ۱۷۸۰ در معدن آهک‌های متورقی که برای چاپ سنگی (لیتوگرافی) به کار می‌رفتند، در ایشتات باواریا کشف شد و به حجرةالعجائب (Naturalienkabinett) قصر کارل تئودور اهدا شد. کوزیمو الساندرو کولینی سنگواره را در سال ۱۷۸۴ توصیف کرد و کوویه در سال ۱۸۰۹ آن را به عنوان خزنده‌ای با بال‌های پوستی و پروازی متفاوت با پرواز پرندگان شناسایی کرد و آن را تروداکتیل/Ptéro-Dactyle نامید. در سال ۱۸۱۵ صورت لاتینی Pterodactylus برای این موجود برگزیده شد. این نمونه با شماره BSP AS.I.739 در مجموعه ایالتی دیرینه‌شناسی و زمین‌شناسی بایرن قرار دارد؛ شما هم می‌توانید صاحب نسخه‌ای از آن شوید.
▫️
👍5🔥4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا پوزه مندریل آبی است؟
#پنجشنبه_پرسش

#مندریل بزرگ‌ترین #میمون برّ قدیم است و یکی از زیباترین میمون‌ها و نیز رنگین‌ترین #پستاندار جهان.

پرسش این هفته ما البته این نیست که چرا و چگونه پوزه مندریل آبی است. پاسخش را می‌توانید با کمی جستجو پیدا کنید.

پرسش اصلی این است که چرا میان این همه پستاندار، تنها مندریل و برخی میمون‌های دیگر چنین رنگارنگ از آب درآمدند؟ چرا خلاف آن که میان #پرندگان، سوسمارها، مارها، قورباغه‌ها، #دوزیستان، #ماهی‌ها و #حشرات رنگ‌های درخشان و گوناگون شایع است، فیل‌ها و شیرها و خران عتابی هم سرخ و بنفش و قوس‌قزحی نیستند؟ چرا بیشتر #پستانداران یا سایه‌های خاکستری و سیاه و سفید دارند، یا زرد و نارنجی و قهوه‌ای؟
👍9
2025/07/10 22:31:24
Back to Top
HTML Embed Code: