Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#ددشنبه سوسکی

موجودی که این‌جا می‌بینید شاید شبیه ترای‌لوبایت/تری‌لوبیت به نظر برسد، اما هیچ ربطی به این گروه منقرض‌شده بندپایان ندارد؛ جز این که هر دو جزء شاخه بندپایان هستند. هم تری‌لوبیت‌ها بندپا بودند، هم این کوچولو. منتها این‌یکی به رغم شباهت ظاهری‌اش، چیزی نیست جز سوسری نابالغی از سرده Laxta که گاهی سوسری تری‌لوبیتی نامیده می‌شوند ولی به اندازه سوسک‌های تری‌لوبیت (Platerodrilus) که از راسته کاملا متفاوت قاب‌بالان هستند، به خاطر شباهت به تری‌لوبیت‌ها مشهور نیافتادند.

موسیقی:
Joël Fajerman, Flowers Love, 1979
👍7
پارینه/پالئوگرام
Photo
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#سنگواره_سنگشنبه
گزارشی از کشف قدیمی‌ترین و غربی‌ترین نمونه خرچنگ گالنه در جنوب زاگرس، ایران، و مصاحبه دکتر همایون خیری در برنامه انسان زمین فردا با دکتر متوش هیژنی، همکار اسلواک ما که یکی از بزرگترین دیرینه‌شناسان خرچنگ در سراسر جهان است.
▫️
👍6
پارینه/پالئوگرام
Dinosauria Animated Series Sea and Sky - دریا و آسمان حدود ۸۵ میلیون سال پیش، دسته‌ای ترانودون (جیوسترنبرگیا) زیر آسمانی که آبستن توفان و سرما و گرسنگی است، هم نگران روزهای پیش رو و مشتاق صید و غوص در دریای داخلی آمریکا هستند، هم از موزاسور هیولاوش زیر آب‌ها…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
The Last Tyrant
Dinosauria animated series

بامداد روزی بهاری که فاجعه به شکل ستاره‌ای درخشان از آسمان فرود آمد و بعد، همه، یکی یکی با درد و رنج جان کندند و چیزی جز چند پرنده کوچک از آن سلطنت باشکوه و پروقار بر زمین نماند.
👍112
پارینه/پالئوگرام
خطاهای رسانه‌ای! روزنامه شرق یکی از رسانه‌هایی بود که «روز ملی سنگواره» را در قالب یادداشتی به قلم صاحب این صفحه‌کلید، اطلاع‌رسانی کرد. اما کانال تلگرامی این رسانه، درحالی‌که هیچ اشاره‌ای به روز ملی سنگواره نداشت، درست سه روز بعد، خبر کشف این ردپا را به همراه…
درباره ردپاهایی که علامه‌های وطنی ما در وجود آن‌ها شک دارند


‏درباره خبر کشف ردپاهای ۱۱۳ میلیون ساله دایناسورها در پی خشکسالی ممتد در بستر رودخانه پالوکسی در پارک ایالتی دره دایناسورها، تگزاس، ایالات متحده، یکی دو روز است که اخبار فراوان و تفسیرهای عجیب و غریبی به گوش می‌رسد.
سعی می‌کنم در حد فهم خودم موضوع را شرح دهم. قصد اقناع هم ندارم…
👍58😱1
دو قرن با Paleontology

مجید میرزایی عطاآبادی | امسال (۲۰۲۲ میلادی) دویست‌امین سال ابداع کلمه Paleontology است. در سال ۱۸۲۲ بلینویل فرانسوی این واژه را برای توصیف علم مطالعه موجودات گذشته فسیلی ابداع نمود.

به همین دلیل سالگرد این اتفاق میمون و مبارک امسال بویژه توسط دیرینه‌شناسان فرانسوی گرامی داشته شده و فعالیت های چندی برای بزرگداشت آن صورت گرفته است، از جمله انتشار کتاب «دیرینه شناسی امروز» و یا انتشار مقالاتی همچون ۲۰۰ سال دیرینه شناسی در فرانسه. از اینرو شاید مناسب باشد که این سالگرد امسال در برنامه هایی چون بزرگداشت روز فسیل در کشور خودمان نیز گرامی داشته شود و بررسی شود از چه زمانی معادل این واژه به زبان فارسی راه یافته است و معادل فارسی این کلمه در فارسی چه سرگذشتی داشته و از چه زمانی به زبان ما وارد شده است.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید
👍13🔥1
Dear people of paleo-community. I'm communicating on behalf of 𝘏𝘰𝘮𝘰 𝘴𝘢𝘱𝘪𝘦𝘯𝘴 individuals between the two tethyan realms. The situation here is similar to the Permo-triassic event, and the temperature is going to be similar to the end-Triassic.

We are not feathered anymore.
46👍11🔥3
برخورد با دادستان سازمان امنیت و دفاع از دانش‌آموز دبیرستان البرز


[سال] ۱۳۳۲ بود زمان [نخست‌وزیری] آقای سپهبد زاهدی که آن کودتایی که مصدق را گرفتار کرد و آقای زاهدی آمد. اول مهر کلاس‌های دبیرستان [البرز] تشکیل شد. یک دفعه تو اتاقم بودم سوم یا چهارم مهر بود، یک سرهنگی وارد اتاقم شد، اسمش [از] یادم رفته، تصور می‌کنم قربانی بود، نه، یا یک اسم دیگری داشت.

این جناب سرهنگ آمد نشست [در اتاق من و] گفت که، من فلان، اسم یک شاگردی را برد، گفت «من می‌خواهم این [دانش‌آموز] را ببینم.» گفتم: «شما پدرش هستید؟» گفت:«نه.» کسانی که پدرشان در تهران نبودند برای اسم‌نویسی در دبیرستان البرز می‌بایستی یک نماینده تعیین کنند. گفتم: «نماینده پدرش هستید؟» گفت: «خیر.» گفتم: «پس چه کار دارید؟» گفت: «من دادستان...»، حالا [این زمانی است که] آقای [تیمور] بختیار رئیس سازمان امنیت است، گفت «من دادستان سازمان امنیتم و این جوان را کار دارم.» گفتم «چه کار دارید؟» گفت: «این جوان در پشت آن تخته [کلاس] بر علیه ما چیز نوشته.» گفتم «این تنبیهش با من است نه با شما. من مسئول دبیرستانم تنبیهش با من است.» گفت که «من می‌خواهم این جوان را باهاش صحبت کنم.» گفتم «شما نمی‌توانید با این جوان صحبت کنید. هر حرفی دارید به من بزنید. شما هیچ وابستگی به این جوان ندارید.» گفت که «همین‌طور؟» گفتم «بله.»

گفت: «من دادستانم، به شما گفتم [گویا] توجه نکردید.» به من گفت «توجه نکردید، من دادستان سازمان امنیت هستم.» گفتم «من شنیدم آقای سرهنگ. من شنیدم شما دادستان هستید. بنده را می‌توانید جلب کنید همین حالا. من در خدمتم، ولی هیچ‌کدام از این شاگردهای دبیرستان البرز را شما نمی‌توانید ببرید. من به شما معرفی نمی‌کنم.» گفت، «همین‌طور؟» گفتم «بله همین‌طور.»

البته این حرف [را که زدم] پیه [این] را مالیده بودم به [تن] خودم که همین حالا برای من ابلاغ بیاید [که] برو پی کارت. خب من می‌روم پی کارم. بهتر این [است] که من بروم پی کارم تا مطابق فکر من عمل نشود. پدر این طفلی که این آقا[ی سرهنگ] خواسته، این پسر را آورده به من سپرده. اگر پولش را به من می‌سپرد من می‌خوردم یا خرج می‌کردم یا دزد می‌زد، [به او] می‌گفتم «آقا بیا. منفعت چقدر می‌دهند تو بازار؟ بکش رویش. من نقد ندارم به شما بدهم، به اقساط به شما می‌پردازم.» ولی اگر این جوان معیوب بشود من چه کار کنم؟ چه خاکی به سر بریزم؟ هیچ راهی ندارم. این طرز فکرم بود.

این [سرهنگ] بلند شد و پا شد رفت بیرون. در را زد بهم و رفت بیرون. [با خودم] گفتم همین حالا برای من ابلاغ [عزل از مدیریت دبیرستان البرز] می‌آید. اتفاقاً نیامد. وقتی این رفت بیرون من آن جوان را به ناظمش گفتم آمد اتاق من. گفتم که «تو چیزی نوشته بودی پای تخته بر علیه این آقایان کنونی؟» با من راست بودند. گفت، «بله نوشتم.» گفتم «اینجا آمده بودند عقبت. پاشو برو، در خانه خودت هم نرو. پاشو برو منزل قوم و خویش‌هایت و از این در هم بیرون نرو، از [در] جلوی حظیرة القدس از آن طرف برو.» او را فرستادم رفت.

آها، این سرهنگه از من پرسید گفت که «پس آدرسش را به من بدهید.» گفتم «مگر اینجا ثبت احوال است؟ اینجا شهربانی است؟ اینجا مدرسه است. آدرس [می‌خواهید؟] شما که آدرس همه دست شماست. شما خودتان همه آدرس‌ها را دارید. پاشید بروید پیدا کنیدش. من به شما آدرس پسرم را بدهم که کجا هست؟ آقا این غیر ممکن است.»


بخشی از مصاحبه محمدعلی مجتهدی (۱۲۸۷-۱۳۷۶) با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار هفتم

تاریخ مصاحبه: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۵
مصاحبه کننده: حبیب لاجوردی
#تکه_مصاحبه

https://iranhistory.net/mojtahedi/

https://www.tg-me.com/tarikh_shafahi_iran_project
👍597👎2😱1
۱) پادکست مهرانگیز
رضاامیر
🎧 «ما بیشتر فرزند مادرمون هستیم!» این جمله دقیقاً یعنی چی؟ در اولین قسمت از پادکست مهرانگیز بخشی از پاسخ این سوال رو می‌شنوید. در این پادکست‌ تلاش می‌کنم تا با بررسی جلوه‌هایی از زیست‌شناسی انسان، کمی بیشتر خودمون رو بشناسیم.

#رضاامیر
@mehrangizpodcast
👍276
۲) پادکست مهرانگیز
رضاامیر
🎧 وقتی میگم «ما بیشتر فرزند مادرمون هستیم!» دقیقا منظورم چیه؟ در قسمت دوم پادکست مهرانگیز بخشی دیگه‌ای از پاسخ این سوال رو می‌شنوید. در این پادکست‌ تلاش می‌کنم تا با بررسی جلوه‌هایی از زیست‌شناسی انسان، کمی بیشتر خودمون رو بشناسیم. در فصل اول این پادکست، بیشتر به موضوعات مربوط به زنان می‌پردازم.

#رضاامیر
@mehrangizpodcast
۳) پادکست مهرانگیز
رضاامیر
🎧 جنس و جنسیت از نظر زیستی چگونه شکل می‌گیره؟ در قسمت سوم پادکست مهرانگیز در مورد زیست‌شناسی جنسیت گفتم. در این پادکست‌ تلاش می‌کنم تا با بررسی جلوه‌هایی از زیست‌شناسی انسان، کمی بیشتر خودمون رو بشناسیم. در فصل اول این پادکست، بیشتر به موضوعات مربوط به زنان می‌پردازم.

#رضاامیر
@mehrangizpodcast
11👍8🤩2
۴) پادکست مهرانگیز
رضاامیر
🎧 وقتی میگم «ما بیشتر فرزند مادرمون هستیم!» دقیقا منظورم چیه؟ قسمت چهارم پادکست مهرانگیز در ادامه‌ی قسمت اول و دوم به بخش بسیار هیجان‌انگیزی از جواب این سوال اختصاص داره. در این پادکست‌ تلاش می‌کنم تا با بررسی جلوه‌هایی از زیست‌شناسی انسان، کمی بیشتر خودمون رو بشناسیم. در فصل اول این پادکست، بیشتر به موضوعات مربوط به زنان می‌پردازم.

#رضاامیر
@mehrangizpodcast
12👍1
۵) پادکست مهرانگیز
رضاامیر
🎧 در قسمت پنجم پادکست مهرانگیز یه داستان از تاریخ علم زیست‌شناسی رو روایت کردم. داستان یک زن جسور و پیشرو که متأسفانه از دستاوردهای بسیار بزرگش در زمان زنده بودنش تقدیر نشد و جایزه و افتخار کار بزرگش به سه مرد رسید! در این پادکست‌ به بعضی ویژگی‌های جانوری به نام انسان سرک می‌کشم تا کمی بیشتر خودمون رو بشناسیم. در فصل اول، بیشتر به موضوعات مربوط به زنان می‌پردازم.

#رضاامیر
@mehrangizpodcast
👍8
تا به حال پنج قسمت از پادکست مهرانگیز منتشر شده:

🎧 قسمت اول: ژن‌هایی که هر کس فقط از مادرش می‌گیرد!
https://www.tg-me.com/mehrangizpodcast/3

🎧 قسمت دوم: ژن‌هایی که پسرها فقط از مادرشان می‌گیرند!
https://www.tg-me.com/mehrangizpodcast/11

🎧 قسمت سوم: قطاری به مقصد دخترستان!
https://www.tg-me.com/mehrangizpodcast/19

🎧 قسمت چهارم: نقش عوامل سیتوپلاسمی سکینه در تکوین اردشیر و کامران!
https://www.tg-me.com/mehrangizpodcast/25

🎧 قسمت پنجم: بانوی تاریک DNA : روزالیند فرانکلین
https://www.tg-me.com/mehrangizpodcast/35
👍7
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این گوریل‌ها چه می‌کنند؟

گویا دری که معمولا به راحتی باز و بسته می‌شد، گیر کرده و بسته نمی‌شود. گوریل‌ها سعی می‌کنند با بررسی و سپس استفاده از ابزاری دم دستی، مسئله را حل و در را تعمیر کنند.
👍37🔥21😱1
2025/07/09 09:30:53
Back to Top
HTML Embed Code: