Telegram Web Link
پاینده ایران

خودرو حامل سلاح قاچاق توقیف نمی‌شود، ولی خودروی که بانوی سرنشین آن حجاب‌ اجباری ندارد توقیف می‌شود!

طبق آخرین رای وحدت رویه دیوان عالی کشور که برای دادگاه‌ها لازم‌الاتباع است «نظر به این که مطابق قانون مجازات اسلامی حکم به مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی و اجرای آن‌ها تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون است، ضبط خودروی حامل سلاح غیرمجاز نیز مستلزم نص قانونی است و در قانون مجازات قاچاق اسلحه و ... حکم خاصی در خصوص آن وجود ندارد... لذا صدور حکم بر ضبط خودروی حامل سلاح غیرمجاز به استناد مواد قانونی یاد شده مخالف اصل قانونی بودن مجازات است.»

ولی در باره ضبط خودروی که بانوی سرنشین آن حجاب‌ اجباری را رعایت نکرده است نیازی به حکم دادگاه نیست!

اهمیت اسلحه و مهمات قاچاق و غیر مجاز که به‌طور مستقیم با امنیت مردم ارتباط دارد کمتر از اهمیت حجاب است! به همین جهت بود که در سخنرانی رهبر نظام پس از حمله به ساختمان سیاسی ایران در کشور سوریه محور اصلی سخنان ایشان لزوم رعایت حجاب اجباری بود!

۱۹ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پاینده ایران

سخنان دکتر علیرضا قیامتی در باره بزرگی‌فردوسی.

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

زبان پاک

نگاهی به پیشینۀ دو واژه؛ به بهانۀ نوزدهم فروردین‌ ماه (هفتم آوریل) روز جهانی بهداشت

«بهداشت» و «بهداری» امروزه برای همگان واژه‌هایی آشنا هستند. پیشینۀ ساخت و آغاز کاربردِ این دو واژه، به تصویب آن‌ها در فرهنگستان ایران (بنیان‌گذاری: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۱۴ خورشیدی) می‌رسد.

فرهنگستان ایران در همان آغاز کار، برای دو واژۀ عربی «حفظ‌الصّحه» و «صحیّه»، نوواژۀ «بهداشت» را برگزید. اندکی پس‌از آن، با توجه به اینکه کاربرد این نوواژه در دو معنای گوناگون موجب اشتباه می‌شد، فرهنگستان ایران در دورۀ ریاست حسن وثوق (وثوق‌الدوله) تصمیم گرفت نوواژۀ «بهداشت» تنها در برابر «حفظ‌الصّحه» به کار رود و برای «صحیّه»، «ادارۀ بهداری» را برگزید و در تاریخ ۱۶ آذرماه ۱۳۱۵ خورشیدی در نامه‌ای، موضوع را به نخست‌وزیر وقت اعلام کرد.

پایمردی فرهنگستان ایران، نخبگان ادب پارسی و مردم ایران سبب شد که امروز با زبانی پاکیزه‌تر یادداشت‌ها نگاشته شوند.

(از کانال تلگرامی ایران دل)

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

مستبد کیست؟!

مستبد ورای قانون عمل میکند و این یعنی ترس و هراس هرروزه‌ی شهروندان

هیچ‌کس در حکومت استبدادی راحت نمی‌خوابد. از آنجا که مستبد قانون سرش نمی‌شود، مایۀ هراس و وحشت دیگران است. و خودش در ترس و وحشت از مردم زندگی می‌کند، چون به آن‌ها آموخته است که بی‌قانون باشند.

ترسی که مستبد در وجود دیگران تزریق می‌کند، خویشاوند نزدیک ترسی است که خودش با آن سر می‌کند، چون خشونتی که با آن بر مردم حکومت می‌کند می‌تواند به‌آسانی علیه خودش استفاده شود.

مستبد حاکمی است که ورای قانون حکومت کند، که بدون حمایت قانون به قدرت رسیده باشد، که از مردمی که بر آن‌ها حکومت می‌کند هراسان باشد، بنابراین، کسی است که توان شنیدن پند دیگران را ندارد.

(پال وودراف / نخستین دموکراسی)

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

نظارت بر وضعیت عفاف و حجاب در اردبیل

بخشنامه اداره‌کل ثبت اسناد و املاک استان اردبیل در باره عفاف و حجاب کارکنان.

تشخیص «متعارف» و «نامتعارف» هم به عهده رئیس!

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

از وظایف یک روحانی مذهبی

«لعنت کردن زمین به عنوان قلمرویی که در آن هیچ چیز جز درد، مکافات و شکست برای آدم ممکن نیست، عالمی دون‌پایه تر از عالم دیگر «والاتر»؛ لعنت کردن تمام ارزش‌ها و لذت‌ها و دستاوردها و موفقیت‌های روی زمین به عنوان اثبات بی بضاعتی؛ لعنت کردن ذهن آدم به عنوان منبع كبر و لعنت کردن عقل به عنوان قوه‌ای محدود و فریبنده و غیرقابل‌اتکا و نابارور و ناتوان از دریافت واقعیت «واقعی» و حقیقت «حقیقی»؛ دوپاره کردن انسان و قرار دادن آگاهی‌اش (روحش) در برابر بدنش و ارزش‌های اخلاقی‌اش در برابر علایق خودش؛ لعنت کردن طبیعت آدمی، بدن و خود به‌مثابه‌ی شر، امر به از خودگذشتگی، چشم‌پوشی، رنج‌بری، اطاعت، حقارت و ایمان، به‌مثابه‌ی خیر؛ لعنت کردن زندگی و پرستش مرگ با وعده‌ی پاداش‌هایی ورای گور: این‌ها بازتاب‌های ضروری چشم انداز «طبیب ساحر» [روحانی مذهبی] از هستی‌اند. چندان که در تمامی اشکال فلسفه‌ی طبیب ساحر، در مسیر تاریخ نوع بشر بوده اند.
راز قدرت طبیب ساحر در این واقعیت نهفته است که آدمیزاد به چشم‌اندازی پیوسته از زندگی نیاز دارد؛ یک فلسفه. خواهی به این نیاز واقف باشد یا نباشد. و هرگاه در میان پشت‌گوش انداختن، بزدلی، کهولت ذهنی انسانها بگزینند که بر آن واقف نباشند، حس شدید گناه، عدم قطعیت و وحشت‌شان آن‌ها را وا‌می‌دارد که حس کنند فلسفه‌ی طبیب ساحر درست است.»

(این رند (Ayn Rand)/ برای روشنفکر جدید)

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

یارانه اجنبی‌ها!

«رویترز اواسط پاییز پارسال گزارش داد ایران در ۹ ماه ۴.۲ میلیارد دلار تخفیف نفتی به چین داده است. با احتساب قیمت دلار و مزد پایه کارگران ایران در آن زمان این رقم معادل حقوق ۹ ماه یک پنجم نیروی کار ایران میشود.

وقتی حرف از یارانه ایرانی‌ها میشود به یارانه اجنبی هم اشاره کنید.»

(گزارش مریم شکرانی، خبرنگار)

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پاینده ایران

امروز بیستم فروردین‌ماه، هشتمین سالگرد درگذشت دکتر منوچهر ستوده است. یاد و خاطرۀ استاد را گرامی می‌داریم.

مجموعه‌ای از عکس‌های استاد از آرشیو گنجینه پژوهشی ایرج افشار از سوی مجله بخارا منتشر شده است.

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

ضرورت چهار میخ کردن مقام «ولایت فقیه» با استناد به آیه «مدیریت الهی»

امشب (بیستم فروردین ۱۴٠۳) بعد از افطار، آقای «قرائتی» آیه‌ای از قرآن را آیه «مدیریت اسلامی» نامید و به گونه‌ای تفسیر کرد که برای من بسیار بدیع بود، آن آیه ۸۱ سوره «آل عمران» بود.

مطابق این آیه بنا به تفسیر نامبرده، اصل مدیریتی وجود دارد که در هیچ دانشگاهی در شرق و غرب عالم نیست، اینکه از فردی هنگام نصب، برای عزلش هم تعهد و اقرار بگیری.

در این تفسیر، حتی مقام نبوت هم از نظر خداوند قابل عزل است و مادام العمر نیست. به گونه‌ای که حتی پیامبر حاضر، باید کاملا در صحت و سلامت باشد تا خداوند از او بخواهد به پیامبر بعد از خود ایمان بیاورد و او را یاری کند؛ پس حتی ناتوان یا دچار زوال عقل هم نشده است که از پیامبری کنار گذاشته می‌شود.

متاسفانه با اینکه مفسر از بالاترین مقام جامعه موحد؛ یعنی مقام پیامبری سخن رانده؛ ولی مثال ها همه از سطوح خرد مدیریت جامعه است! سوال اینجاست؛ پس چرا «ولایت فقیه» که ادامه ولایت پیامبر عنوان شده، مادام العمر است؟ و در قانون اساسی چهار میخ نشده است؟!

(از کانال تلگرامی مرضیه حاجی هاشمی)

۲۰ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

نماینده خدا

پوتین گفته است روسیه کشوری تحت حاکمیت خداست!

البته در جایی از تاریخ گزارش نشده است که نماینده خدا در زمین چه نوع لباسی باید بپوشد؟!

۲۱ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

جنگل‌ها به سوی نابودی

شرم‌آور است که قاچاقچیان بیش از ۷۰ اصله درخت توسکای جنگلی با قدمت بالای ۵۰ تا ۶۰ سال را در جاده جنگلی بهشهر و گلوگاه (در مسیر سرخ‌آو و مهدیرچه) قطع کردند ولی مسئولان می‌گویند این قاچاقچیان شناسایی نشده‌اند! حیرت‌آور است که دشمنان طبیعت با ابزار فنی کارآمد درختان را می‌برند و فرار می‌کنند و متولیان می‌گویند آن‌ها می‌خواستند از آنان انتقام بگیرند!

اگر یک‌ دگر‌اندیش مطلبی بنویسد یا بانویی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کند به سرعت شناسایی و دستگیر می‌شوند ولی «قاچاقچیان ناشناس» چه کسان آشنایی هستند که ۷۰ اصله درخت را یکجا می‌برند و و می‌روند و شناسایی نمی‌شوند؟

درختان جنگلی در جای‌جای خطه شمال‌کشور به صورت هدفمند قطع می‌شوند و هر بار قصه‌ای سر می‌کنند و ماجرای کی‌بود کی‌بود راه می‌اندازند.

روشن است که این جانیان از سوی عمال قدرت نامشروع حمایت می‌شوند ولی دولتی صاحب قدرت در کشور نیست که حقوق ملی را درک و رعایت کند.

#ایران_بزرگ_آرمان_بزرگ_میخواهد

۲۲ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

فرزندان انقلاب اسلامی و تاسف برای قاتل!

در دوره‌ای که جمهوری اسلامی با احکام حاکم شرع منصوب آقای خمینی آغاز به کشتار ایرانیان کرده بود وابستگان ترور و وحشت برای شوخی حکم اعدام خود خلخالی را در برگه‌ای می‌نویسند و لای برگه‌های دیگر می‌گذارند و برگه امضا می‌شود و مزاح‌کنندگان نتیجه می‌گیرند ایشان چگونه کیلویی حکم اعدام امضاء می‌کند. با این‌همه اعدام‌ها تداوم یافت، و هنوز ادامه‌دارد.
پس از مرگ خلخالی، مجمع روحانیون مبارز که خاتمی و کروبی هم از رهبران آن بودند نوشتند: «رحلت عالم ربانی و روحانی مجاهد، حضرت آیت‌الله حاج شیخ صادق خلخالی (ره)، یاران امام و فرزندان انقلاب اسلامی را در غم و اندوه فروبرد.»!

۲۲ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
حزب پان ایرانیست
پاینده ایران فرزندان انقلاب اسلامی و تاسف برای قاتل! در دوره‌ای که جمهوری اسلامی با احکام حاکم شرع منصوب آقای خمینی آغاز به کشتار ایرانیان کرده بود وابستگان ترور و وحشت برای شوخی حکم اعدام خود خلخالی را در برگه‌ای می‌نویسند و لای برگه‌های دیگر می‌گذارند…
پاینده ایران

بخشی از خاطرات تاریخی خلخالی در اوایل انقلاب!

یک برادر دوقلو را جای دیگری آوردند و اشتباهی اعدامش کردم، اینکه نکته مهمی نیست!

۲۰ نفر را از سمت راست یکی درمیان اعدام و حبس ابد دادم نفر آخری چون ابد گرفته بود خندید من هم گفتم از چپ به راست اعدام و ابد چون خنده اش شیطانی بود!

گروهی را به نام مارکسیست آوردند از دم تیغ گذراندیمشان، بعد فهمیدم گروه اسلامی بوده اعلام کردیم اینان درصف شهدای انقلاب هستند و حقیقتا دروغ نگفتیم!

۲۲ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

‌داستان بازدارندگی

«بازدارندگی یا deterrence از جنگ سرد تاکنون مبنای عملِ استراتژی کشورها بوده است.

بازدارندگی به کاربرد مجموعه‌ای از تهدیدها برای قانع کردنِ رقیب به عدمِ انجام یک عملِ نامطلوب اشاره دارد. خط قرمزی را ترسیم و تهدید می‌کند که گذر از آن به برخورد سخت با رقیب می‌انجامد.

بازدارندگی نقطه مقابل وادارندگی یا compellence است که اشاره به استفاده از تهدید برای قانع کردن حریف به عقب‌نشینی از انجام عملی نامطلوب دارد. یکی از مهم‌ترین نمودهای وادارندگی دیپلماسی اجبار یا coercive diplomacy است که می‌تواند شامل جنگِ (آزادسازی کویت) یا تحریم (علیه ایران) باشد.

بازدارندگی و وادارندگی هر دو بخشی از اجبار یا coercion هستند. اجبار به معنای کنترلِ رفتارِ دیگری با استفاده از تهدید به کاربرد زور است.

بازدارندگی از زور برای جلوگیری از یک عمل و وادارندگی برای ترغیب به یک عمل استفاده می‌کند. بیاد داشته باشید که بنیانِ پنهانِ سیاست، کاربرد زور است و بس!

بازدارندگی با توان ضربه دوم درهم‌تنیده است که به تواناییِ پاسخِ قطعی به حمله اشاره دارد. بدون چنین قابلیتی نمی‌توان در برابر حمله‌ی بزرگِ اولیه، بازدارندگی داشت. در جنگ سرد، بازدارندگی بر پایه سه‌گانه بمب‌افکن استراتژیک، موشکِ بالستیک قاره‌پیما و موشک پرتابی از زیردریایی استوار بود.

نظریه بازدارندگی بر چهار ستون استوار است: عقلانیت که خواه‌ناخواه حریف را عقلانی فرض می‌کند؛ تناسب که به متناسب بودن خطر و کاربرد زور علیه آن ارتباط دارد؛ عدم قطعیت که نشان می‌دهد بازدارندگی هیچگاه ۱۰۰٪ نیست؛ و مهم‌تر از همه، اعتبار که نشان می‌دهد تهدید به کاربرد زور صرفاً بلوف نیست.

بازدارندگی می‌تواند بازدارندگی ویژه باشد که درباره یک تهدید مشخص است و بازدارندگی عمومی باشد که به تهدیدِ بالقوه اشاره دارد.

همچنین، بازدارندگی می‌تواند بازدارندگی فوری باشد که‌ مرتبط با تهدیدِ آنی است و می‌تواند بازدارندگی عمومی باشد که مربوط به تهدیدات در شرایطِ غیر بحرانی است.

در تقسیم‌بندی دیگر، بازدارندگی مستقیم که مربوط به دفاع از قلمرو یک کشور است در برابر بازدارندگی مُوَسَع (Extended Deterrence) که مرتبط با آن قلمرو متحدین آن کشور است.

سرانجام بازدارندگی‌بیشینه در برابر بازدارندگی کمینه است که به میزان زرادخانه سلاح‌های استراتژیک اشاره دارد.

از جنگ سرد تاکنون دو نوع بازدارندگی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است: بازدارندگی بیشینه که مبنای رقابت تسلیحات هسته‌ای شده و بازدارندگی موسع که دینامیک اتحادها میان ابرقدرت‌ها و اقمارشان را توضیح می‌داد. با این حال، دو پرسش بنیادین است که بازدارندگی هنوز راه‌حلی برای آن ندارد.

پرسش اول که از سوی دوگل مطرح شد این است که آیا آمریکا حاضر است برای جلوگیری از تهدیدِ بمبارانِ پاریس توسط شوروی، مسکو را تهدید به بمباران کند؟ وی بازدارندگی موسع آمریکا را معتبر نمی‌دید چرا که آمریکا با این کار شهرهای خود را در خطر قرار می‌داد. همین امر باعث هسته‌ای شدن فرانسه شد.

پرسش دوم درباره شرایط پیشینی پسینی یا Ex ante Ex post است. این شرایط برآمده از ناتوانی در جذبِ حمله‌ی بزرگ اولیه است. مثلاً اگر حمله‌ای انجام گیرد که ۷۰٪ توان هجومی کشور از میان رفت، آیا عاقلانه است که با توانِ باقیمانده ضربه‌ی متقابل نشان داد؟ اگر پاسخی هم نباشد که بازدارندگی نیست.

این پرسش به ویژه برای کشورهایِ فاقد توان هسته‌ای که از سوی رقیبی هسته‌ای تهدید می‌شوند بیش از پیش حیاتی است. برای سال‌ها پاسخی برای این مسئله یافت نمی‌شد تا آنکه توماس شلینگ با الهام از «سیاست رفتن به لبه پرتگاه» brinkmanship پاسخی تا حدودی معتبر برای روانشناسی بازدارندگی یافت.

او با الهام از بازی جوجه‌ای یا Chicken Game كه در آن دو حریف، تمایلی به تسلیم در برابر دیگری ندارد، نشان داد چگونه یک بازیگر می‌تواند با تکیه بر رفتار غیرعقلانی به اهدافِ عقلانی دست یابد. رقابت دو راننده که در جاده‌ای تنگ سرشاخ شده و هر کس وا دهد‌ بازنده تلقی می‌شد را تصور کنید.

بنیان این نگاه بر اهمیت مهارناپذیری ریسک (Threat that leaves something to chance) استوار است. همین مفهوم است که جای تهدیدکننده و تهدیدشونده را عوض می‌کند. اگر عقلانیت از مفروض‌های بازدارندگی است، پس بازیگری پیروز است که بتواند با ایجاد شرایط غیرعقلانی به اهدافِ عقلانی دست یابد!

جای شگفتی نیست که در بحران‌های جاری، از یکسو، ضعیف، توانایی به چالش کشیدن قوی را دارد و از دیگر سو، قوی با تهدید به تصاعدِ تنش می‌تواند ضعیف را رام سازد. با این حال، شرایط همواره شکننده خواهد بود چرا مرز مشخصی میان بلوف و رفتارِ غیرعقلانی نیست و جنگ از دل چنین ابهامی پدید می‌آید!»

(از صفحه تویتر آرش رئیسی نژاد، دکترای روابط بین‌الملل)

۲۳ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

صحبت های روزافزون اسرائیل در مورد حمله احتمالی ایران به این کشور به دنبال حفظ این ایده است که کشور اشغالگر در معرض تهدید و هدف قرار گرفته است.البته این امر باعث جلب همدردی آمریکا و اروپا می شود که همان چیزی است که دولت جنگ‌طلب و اشغالگر این کشور می‌خواهد. مهم ترین چیز این است که توجه را از فشارهای مربوط به تهاجم وحشیانه به ⁧ غزه ⁩ منحرف کند. با توجه به این موضوع، به نظر نمی رسد که ⁧ ایران ⁩ بخواهد به این امر برای دولت اشغالگر دست یابد، علاوه بر این که از فرسایش مضاعف، هم در جنگ ⁧غزه ⁩ و هم از حالت آماده باش برای انتظار یک حمله احتمالی سود می برد.

(از کانال خبری ایران تایمز)

۲۳ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

شکوه وطن

چه بشکوه هست و زیبا ای وطن این نام ایرانت
نباشد  کم ز گیلانت نمکزار کویرانت

همه جای تو ای ایران به چشم  دل بُود یک سان
همان انس با کویرت را چو دارم با شمیرانت

همه مرز تو از جیحون و تا دجله، فرات، کارون
نموده غسل ها درخون ز خون سربدارانت

تویی ای خاک ایرانم  سرشته با دل و جانم
چنین خواهم ز یزدانم نبینم تا که ویرانت

بمان ای کشور ایران همیشه نیک و جاویدان
نگهدار تو هست یزدان همو خصم انیرانت

سرور‌ بیگی سینا لنگرودی - ۹۱/۵/۱۷

۲۴ فروردین ۱۴۰۳
@paniranist_party
پاینده ایران


جهالت در حکمرانی با تاسی از افکار و رفتارهایی که در هزارتوی قرن‌ها بدون توجه به زمان و مکان چون رودخانه‌ای تنبل جاری است سبب شده است که نظام دینی تمام‌قد در برابر اکثریت مردم ایران بایستد و مردم را همان اقلیتی بداند که نمایندگان پنح‌درصدی را به مجلس می‌فرستند.

امام‌جمعه‌ای که اموال عمومی را به نام اشخاص خصوصی ثبت کرد و بعد دروغ گفت، هنوز همان امام‌جمعه است و هم رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر!

اعتراض مردم شنیده نشد. و قرار است همین فرد از فردا قانون ناموجود «حجاب و عفاف» را در سرتاسر کشور اجرا کند. برای پای نماز این شخص ۱۴۲ نفر رفتند، چند نفر مقید به قانون نانوشته ایشان خواهند بود؟

رفتار بلیهانه‌تر از آن، تصورات امام‌جمعه مشهد است که فکر می‌کند اگر دلار‌فروش های خیابان را بگیرند قیمت دلار افزایش نخواهد یافت؟!

از آن احمقانه‌تر نظر رئیس بانک مرکزی است که می‌گوید ایشان فقط مسئول «ریال» است و نه «دلار»!

قرار است چنین نظامی با این ستاد پشتیبانی با این «مردم‌ش»، و برای کسان دیگری، به جنگ‌دنیا برود.

۲۴ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

چو ایران نباشد تن من مباد

اهورامژدا ایران را از گزند انیران نگاه بدارد.

۲۶ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

گر بگویم آنچه از اندیشه بر جان من است
یا چو من حیران بمانی یا نداری باورم

گر بسی زیر و زبر آیم بنگشاید گره
کی گشاید این گره تا من به دنیا اندرم

#عطار_نیشابوری
۲۶ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

موقعیت پیچیده استراتژیک ایران در خاورمیانه!

«کشور ایران در ویرانسرای خاورمیانه با کشورهایی چون افغانستان، عراق، ترکمنستان و پاکستان هم مرز است و همراه با بسیاری از کشورهای عربی دیگر در این منطقه قرار گرفته است اما به لحاظ فکری و فرهنگی و تاریخی شباهت زیادی به این کشورها ندارد.

اما جالب است که خیلی‌ها گفته‌اند کتاب "نظریه انحطاط" بر اساس دیدگاه هگلی نوشته شده است و طنز قضیه هم همین‌جاست. کجایش هگلی است؟ این اتفاقا کلاوزویتسی است.
کلاوزویتس در جایی توضیح می‌دهد که فرض کنید ما دشمنی داریم و در موقعیت و وضعیت استراتژیکی گیر کرده‌ایم که موقعیت ما نیست در این صورت باید سعی کنیم از آن بیرون بیاییم و برای بیرون آمدن از آن موقعیت باید آرایش نظامی متفاوتی داشته باشیم و این اصطلاحات را آنجا به کار می‌برد.

به هرحال با وجود اشاره‌های گذرایی که من در کتاب نظریه انحطاط به برخی دیدگاه‌های کلاوزویتس کرده‌ام اما آن نقل قول‌ها به راحتی دیده نمی‌شوند. حال چون شما به لحاظ روش شناسی از من سوال کردید این که من در تالیف آثارم از چه روش‌هایی استفاده کرده‌ام؟ پاسخ کلی این است که روش من استراتژیک است.

▫️مسئله به این پرسش‌ها باز می‌گردد که مثلا مهره‌ها را در کدام قسمت باید بچینم؟ چه درکی از این شرایط داریم؟ موضوع جنگ اصلا چیست؟ این گونه پرسش‌ها در برخی از کتاب‌هایم مانند "نظریه انحطاط" زیاد مطرح شده است و در برخی کتاب‌های دیگر که در آینده نزدیک چاپ خواهد شد تا اندازه‌ای زوایای دیگری از این  پرسش‌ها مطرح خواهند شد البته نه به صورت دقیق و کاملش! اصولا نوع تلقی که من از ایران دارم با بقیه پژوهشگران متفاوت است یکی از دیدگاه‌های من این است که ما ایرانیان گرچه به لحاظ جغرافیایی در منطقه خاورمیانه قرار گرفته‌ایم ولی در واقعیت امر به این منطقه تعلق نداریم.

زمانی بود که ما در این منطقه تعیین کننده بودیم و تمامی این کشورها اگر‌چه به زبان‌های مختلف صحبت می‌کردند اما همگی از فرهنگ ما متاثر بودند.

در واقع کشور ایران تمدنی را در این منطقه به وجود آورده بود و این تمدن استراتژی لازم را داشت. الان به نظر من ایران آن استراتژی را از دست داده است و ما اکنون در این موقعیتی که به سر می‌بریم هستیم و البته به لحاظ جغرافیایی دیگر کاری نمی‌توانیم بکنیم اما پرسش اصلی اینجاست که چگونه می‌شود هم در این منطقه باشیم و هم به اینجا تعلق نداشته باشیم و در ضمن زمان تعیین کننده تحولات آینده نیز باشیم؟

این همان جنبه استراتژیک قضیه است که در موردش صحبت کردم و شاید بعدها بتوان آن را بیشتر توضیح داد در این زمینه بود که اشاره کردم یکی از اندیشمندانی که بر دیدگاه‌های من تاثیر بسیار گذاشته است شخصی جز کلاوزویتس نیست.»

(جواد طباطبایی، گفتگو با علی عظیمی نژادان)

۲۹ فروردین ۱۴۰۳

@paniranist_party
2024/05/29 04:09:06
Back to Top
HTML Embed Code: