Telegram Web Link
پاینده ایران

متن «فرمان_رییس»

«ما بنیان گذاران انجمن، که نخستین پایه‌ی ایران پرستی را به روی شانه‌های خود برپا کردیم، امروز در این ساعت به خاطر آن که انجمن مقدس خود را وارد یک راه تغییر ناپذیر و به سوی یک هدف مقدس جاوید رهسپار سازیم و به خاطر آن که آرزو و ایده مشترکی را که همگی در قلب داریم تقدیم جامعه‌ی ایرانی نموده و مبنای تعلیمات و فلسفه و کلیه عقاید انجمن خویش سازیم می‌گوییم  #پان_ایرانیسم آن آرزوی  مقدسی است که بر قلوب جملگی حکومت می‌کند.
اکنون به خدای خود و شرافت انجمن خود و به خون نخستین شهید و سرباز فداکار انجمن علیرضا رییس سوگند یاد می‌کنیم که برای همیشه و تا ابد جز پان‌ایرانیسم برای خود هدف و آرزویی تخصیص ندهیم و ایران را جز به سوی این آینده درخشان و دوست داشتنی نرانیم.
ای آیندگان، ای کسانی که روزی زمام امور انجمن کنونی ما را در دست می‌گیرید،
مردان مبارز، کسانی که برای عظمت ایران به سازمان مقدس ما می‌پیوندید، زمام‌داران، ای افرادی که فرزندان داریوش و کوروش حکومت می‌کنید، ای خواننده‌ی عزیز، شاید وقتی که این سطور را می‌خوانی اجساد ما خاک شده باشد؛ شاید که جای ما کنج زندان باشد و شاید به جرم وطن پرستی آواره‌ی کوه و دشت باشیم، یا قلوب ما را که کانون آتش ایران پرستی است تیرهای جان‌گداز دشمنان میهن سوراخ سوراخ نموده باشد، اما از تو می‌خواهیم و به تو می‌گوییم و تو را به اهورامزدا خدای بزرگ ایران سوگند می‌دهیم که به پاس احترام روح شهدای ایران و به یاد بنیان‌گزاران انجمن و به خاطر عظمت ایران و برای همیشه تو نیز یک آرمان داشته باشی و معتقد به یک عقیده‌ی کلی گردی، پان ایرانیسم. شاید این  آرزو در زمان ما و در دوره تو به حقیقت نپیوندد، اما باشد، تو موظفی ذره‌ای از این اخگر را که در سینه داری در قلوب دیگران و آیندگان وارد کنی تا سینه به سینه بگردد و خاموش نشود. مطمئن باش روزی می‌رسد که این آتش، پلیدی‌ها را بسوزاند و جز پاکی چیزی برجای نگذارد، تا آن روز این وصیت ماست. شما هاله‌ی سیاه را از پرچم ایران برنگیرید‌، این هاله نشانه‌ عزاداری و ماتم ماست تا وقتی که به هدف مقدس خود نرسیده‌اید، تا زمانی که عظمت ایران را اعاده ننموده‌اید شما را به ناموس وطن سوگند این هاله را برنگیرید و نعره کشان بگویید:
«به پیش برای محو این هاله‌ی سیاه، به پیش برای روز تاریخی و مقدس»
آن روزِ سعادت‌بارِ فرح بخش، آن روز برای نخستین بار پرچم سه رنگ ما بدون هاله سیاه در دست جوانان فداکار ایران و سربازان غیور  انجمن در اهتزاز خواهد بود.
هم وطنان درود بر شما و شهدای ایران، درود بر قهرمان پیش‌آهنگ و شهید راه آزادی ایران، علیرضا رییس؛ ایران را به شما می سپاریم و شما را به  اهورامزدا.

پاینده ایران»

@paniranist_party
پاینده ایران

خزان

خزان، گلخانه را تسخیر کرده است
گل و گلبوته را تحقیر کرده است

به جای شاخه های یاس و شب بو
نهال یأس را تکثیر کرده است

گمانم باغبان را مرده پنداشت
ز بس پژمرده گل تصویر کرده است

خزان را چرخ گردون بال و پر داد
مگو کان باغبان تقصیر کرده است

چو «حق» را، «حق خود» پنداشت در باغ
تبر را تیغ حق، تفسیر کرده است

تبر با نسل گل زانرو درافتاد
که مفتی «لاله» را تکفیر کرده است

چنان از خواری گلها سخن گفت 
که جای خار و گل تغییر کرده است

ولی غافل که آیات طراوت
خدا بر برگ گل تحریر کرده است

بهاران می رسد از راه «امید»
اگر چه اندکی تأخیر کرده است

استاد مصطفی بادکوبه‌ای (امید)
دوشنبه پنجم تیر ۱۳۹۶

۱۱ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پاینده ایران

"زیست‌جهانِ" فرهنگ که زیستگاه آدمی است

در عملیات آزادسازی مهران پیرمردی روستایی از توابع خمین داوطلب آمده بود که یحتمل سواد خواندن و نوشتن نداشت. ایشان بقدری از شاهنامه را از بَر داشت تا نمی‌گفتی "بس است" دست از خواندن نمی‌کشید! حیرت‌انگیز بود.

راست می‌گوید "شهنامه‌سرا" که شاهنامه در ژرفای جان اهالی ایران‌زمین نهادینه شده است، طوری که از این مردعشایری لُر تا آن روستایی خمین به رغم بی‌سوادی یا کم‌سوادی، با شاهنامه الفت دارند. در مرتبه‌ای نازل‌تر، "حافظ" هم چنین است، اما مثلا سعدی و مولانا چنین نیست.
این‌که اردوغان اخیرا درباره یک مسئله انتخاباتی در پاسخِ خبرنگار، تلمیحی از شاهنامه به‌کار بست و گفت: "نشستند و گفتند و برخاستند"، دلالت‌ها دارد از ژرفای نفوذ شاهنامه در آناتولی. اردوغان فارسی بلد نیست، او این تمثل را از محیط خانوادگیش گرفته، شاید پدرش مختصری فارسی بفهمد، پدربزرگش احتمالا فارسی می‌فهمید؛ زیرا زبان فارسی در عصر عثمانیان رایج بود و در آن هنگام فارسی دانستن "منزلت" داشت، در شبه‌قاره هندوستان هم چنین بود

(علی صاحب‌الحواشی)

۱۱ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

تمبرهای یادبودِ پنجاهمین سالگرد تأسيس نیروی هوایی ارتش ایران - چاپ شده در سال ۱۳۵۳ خورشیدی.

یازدهم خرداد ۱۴۰۳ خورشیدی، یکصدمین سالگردِ تأسیس نیروی هوایی ارتش ایران

پاینده ایران
و پرقدرت و استوار ارتشِ ایران

(از کانال تلگرامی ایران دل)

۱۱ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
حزب پان ایرانیست
پاینده ایران تمبرهای یادبودِ پنجاهمین سالگرد تأسيس نیروی هوایی ارتش ایران - چاپ شده در سال ۱۳۵۳ خورشیدی. یازدهم خرداد ۱۴۰۳ خورشیدی، یکصدمین سالگردِ تأسیس نیروی هوایی ارتش ایران پاینده ایران و پرقدرت و استوار ارتشِ ایران (از کانال تلگرامی ایران دل) ۱۱…
پاینده ایران

نخستین ایرانی که موفق به طی دوره خلبانی و پرواز با هواپیما شد، «کلنل محمدتقی‌خان پسیان» بود که در سال ۱۲۹۹ به هنگام حضور در کشور آلمان موفق به این کار شد و با انجام سی و سه سورتی پرواز نام خود را به عنوان نخستین خلبان ایرانی در تاریخ ثبت کرد.

نخستین فردی که برای آموزش خلبانی و امور هوایی به اروپا اعزام شد «سرهنگ احمدخان نخجوان» بود که در خرداد ۱۳۰۲ به اتفاق سایر دانشجویان ایرانی در «دانشکده خلبانی ایستر فرانسه» به تحصیل پرداخت.

تحصیلات خلبانی سرهنگ احمد خان نخجوان در سال ۱۳۰۴ پایان یافت و در اواخر بهمن ماه همان سال با یک فروند هواپیمای خریداری شده از فرانسه راهی ایران شد و در روز پنجم اسفندماه در قلعه مرغی به زمین نشست. 

۱۲ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

اسرار مگو!

جهانگیری می‌گوید من اصلاح‌طلب هستم اما ملی فکر می‌کنم!

پس از سال‌ها که فرقه‌ای به نام اصلاح‌طلب بر این کشور حکم راندند و خرابی‌ها به بار آوردند اکنون می‌گویند که اصلاح‌طلبی، ملی فکر نمی‌کرد!
چنین ابلهانی تصور می‌کنند با ذکر اصطلاح «ملی فکر کردن» باز می‌توانند مردم شریف و آگاه ایران را فریب بدهند.

۱۴ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
حزب پان ایرانیست
پاینده ایران اسرار مگو! جهانگیری می‌گوید من اصلاح‌طلب هستم اما ملی فکر می‌کنم! پس از سال‌ها که فرقه‌ای به نام اصلاح‌طلب بر این کشور حکم راندند و خرابی‌ها به بار آوردند اکنون می‌گویند که اصلاح‌طلبی، ملی فکر نمی‌کرد! چنین ابلهانی تصور می‌کنند با ذکر اصطلاح…
پاینده ایران

بد نیست حالا که محمد خاتمی در راستای فدرال کردن ایران اظهار فضل کرده است! پیشینه ایشان در باره بزرگترین نهاد گلوبالیستی جهان را دوباره مطرح کنیم تا دریابیم که دود نسخه ایشان برای فدرال کردن ایران از کدام دوزخی بلند می شود.
کنفرانس بیلدربرگ ها در سوم تا ششم ماه جون سال ۱۹۹۹ در پرتغال برگزار شده و محور اصلی تصمیم‌گیری آن "محکوم کردن کشورهایی است که بر هویت سرزمینی و حاکمیت ملی‌شان پافشاری دارند". ابتکار عمل هم با بیل کلینتون و پاپ ژان پل دوم بوده است.

U.S. President Bill Clinton and the aging Pope John Paul II are found on a "Partial Guest List" of individuals expected to attend the 1999 Bilderberg meeting that will be taking place in Portugal June 3rd - June 6th. The meeting is expected to include a globalization summit wherein nations that cling to their sovereign identities will be denounced by its leadership.

همان زمان رسانه‌هایی برملا کردند که خاتمی و معصومه ابتکار که معاون او بوده است در این کنفرانس شرکت کرده‌ و توجیه شده‌اند.

(کانال تلگرامی حزب پان‌ایرانیست، اردیبهشت ۱۳۹۸)

۱۴ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

خط و نشان سخنگو!

سخنگوی شورای نگهبان چند روز مانده به انتخابات برای مردم خط و نشان کشیده است و می‌گوید «برخی پژوهش‌های علمی ما را به نتیجه رسانده که دستگاه‌های مختلف باید کار خود را برای مشارکت انجام دهند.»!
مگر دستگاه‌های دولتی قرار است در انتخابات شرکت کنند؟؛
مقصود کدام دستگاه‌ها هستند که در آستانه انتخابات رئیس دستگاه اجرایی باید «کار خود را» برای مشارکت انجام دهند؟!
اگر پژوهش ایشان علمی است، پس نیاز به مهندسی انتخابات هست؟!

ایشان مانند همیشه مردم را نادیده گرفته و افزوده است «بحث رد صلاحیت‌ها حدود یک‌و‌نیم تا دو درصد تاثیر [در مشارکت نکردن مردم] داشته است.»!

ولی توضیح نداده‌اند که ۹۸ درصد از دلایل شرکت نکردن مردم در انتخابات و اعزام نمایندگان سه یا چهار درصدی به مجلس، و در رده دوم قرار گرفتن آرای باطله در انتخابات پیشین رئیس دستگاه اجرایی کدام‌ها بوده‌اند؟

مردم خرسند خواهند شد چنانچه این «پژوهش‌های علمی» در اختیار آنان هم قرار بگیرد که بسیار آموزنده خواهد بود!

۱۴ خرداد ۱۴۰۳
@paniranist_party
پاینده ایران

تدارکات‌چی!

در حاکمیت دینی و ولایی، کسی که در پست ریاست جمهوری هست در عمل رئیس دستگاه اجرایی به حساب می‌آید و نمی‌شود به وی گفت رئیس دولت. این‌که یکی از این‌ها گفت رئیس جمهور تدارکات‌چی هست درست گفت. ولی این که شخص گمنام اجرایی به نام جلیلی که هیچ سابقه اجرایی ندارد و معلوم نیست کجا بوده و چه کاری برای کشورش انجام داده می‌گوید در ده سال گذشته به عنوان دولت سایه عمل کرده است هم دروغ می‌گوید.

دستگاه اجرایی در سال‌های گذشته کاری بجز تخریب ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی و اداره کشور بدون توجه به اصول اقتصاد و امر ملی و هدایت کشور به مسیر فروپاشی انجام نداده است که نیاز به سایه روشن داشته باشد. همه فرقه‌ها دست به دست هم داشته‌اند تا وضع کشور هر روز بدتر شود.
شگفت ان‌که همان کسانی که در این ۴۵ سال چنین وضعیت اسفباری برای مردم و کشور ایجاد کرده‌اند به وزارت کشور هجوم آورده‌اند تا بشوند رئیس دستگاه اجرایی! حتی رئیس مجلس هم می‌خواهد بشود رئیس دستگاه اجرایی! کسی هم که ۸ سال در مقام رئیس دستگاه اجرایی درآمدها و ثروت کشور را به باد داد و خسارت‌های جبران ناپذیر سرمایه‌ای و اجتماعی از خود بجا گذاشت با تشویق تعدادی مزدور خود می‌خواهد باز بشود تدارکات‌چی!

رئیس دستگاه اجرایی در واقع یک تدارکات‌چی هست برای دوستان و اقوام و نورچشمی‌ها و سفارشی های بالاتر از خودش. یک وضعیتی است که در آن همان تیم یا فرقه رئیس دستگاه بدون مزاحمت، سهم خود و حامیانش از سفره گسترده اختلاس و دزدی و خیانت را بردارند و در دور بعد دستگاه را بسپارند به یک فرقه دیگر!

حال آن‌که هیچ‌یک از این مهاجمان به وزارت کشور برنامه‌ای هم به مردم ارائه نداده‌اند، ولی همه می‌گویند وضع خراب است و ما آمده‌ایم آن را درست کنیم!

این وضع را چه کسانی خراب کرده‌اند؟!

۱۴ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

این هم تحفه‌ای دیگر!

ایشان که سال‌ها رئیس مجلس اسلامی بوده است و فرقه وی مدت‌ها بر دستگاه‌های کشور سلطه داشت توضیح نمی‌دهد مقصود وی از چنین سخنان فرقه‌گرا که بوی تجزیه می‌دهد چیست؟ رشد قوم‌گرایی، بومی‌گزینی افراطی، فساد و واگرایی نتیجه چنین تفکرهای بیمارگونه است.

ایشان همانی است که گفته بود «ما هرچه داریم خرج فلسطین می‌کنیم، ابایی هم از گفتنش نداریم.»!

و این‌که فرموده بودند «هرکس از مطالبه #غرامت_۱۰۰۰_میلیارد_دلاری_عراق [یعنی حق مسلم ملت شهید داده ایران در دفاع مقدس] صحبت کند خائن است.»!

آمده است که از فلسطینی ها و عراقی ها رای جمع کند؟!

۱۴ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

ادامه راه رئیسی

همسر رئیس جمهور متوفی، جمیله علم‌الهدی در نخستین صحبت خود پس از درگذشت همسرش گفت «نگران این هستیم که برخی با شهید رقابت کنند، اما برای کسب جایگاه نمی‌توان با شهید. رقابت کرد یا او را مورد استهزاء قرار داد.»
با این‌همه بسیاری از کاندیدا های پست ریاست دستگاه اجرایی، ابراهیم رئیسی را الگو قرار داده‌اند! از آن جمله آقای منظور، که معاون ایشان بودند و رئیس سازمان برنامه و بودجه است.
آمار اقتصادی در سه سال ریاست آن مرحوم، که از دست‌پخت های همین منظور است، اما سخنی دیگر می‌گویند.

بخشی از قیمت‌ها و شاخص‌ها در روز سوگند رئیسی:

دلار ۲۷.۵۰۰ تومان،
سکه ۱۱.۳۰۰ هزار تومان،
ساینا ۱۵۰ میلیون تومان،
نقدینگی ۳.۷۰۰ همت،
میانگین مسکن در تهران ۳۰ میلیون تومان،
کسری بودجه ۴۵۰ همت،
مرغ کیلویی ۴۰.۰۰۰ تومان،
و......

در روز درگذشت، شاخص‌ها به شرح زیر بود:

دلار ۵۸.۸۰۰ تومان،
سکه ۴۰ میلیون و هزار تومان،
ساینا ۴۴۰ میلیون تومان،
نقدینگی ۷.۷۷۹ همت،
میانگین مسکن در تهران ۸۱ میلیون تومان،
کسری بودجه، مشخص نیست،
مرغ کیلویی ۸۰.۰۰۰ تومان،
و......

حالا جناب منظور همان راه تورم و گرانی و ... را می‌خواهد ادامه دهد، بدون استهزای رئیسی، ولی در رقابت با وی!

(آمار از صفحه تویتر بهنام صمدی، خبرنگار اقتصادی)

۱۴ خرداد ۱۴۰۳
@paniranist_party
پاینده ایران

بانوان ایران‌زمین

دکتر سهراب اعظم زنگنه

تا وقتی بانوان به عنوان ناموس یک مرد (پدر، برادر، همسر، مادر) ارزیابی می‌شوند مانند آن است که نگاه به آنان، نه به عنوان یک انسان مستقل و صاحب شخصیت و ارزش انسانی است، بلکه جامعه آن‌ها را در ردیف اسب من، ماشین من، خانه من، یخچال من و تفنگ من و.... دیده و حساب می‌کند. این بزرگترین اهانتی است که تاکنون نسبت به نیمی از آحاد جامعه شده است، و ادامه دارد.
در کتاب «بنیاد مکتب پان‌ایرانیسم" تنها هنگامی از مهر بانوان ایرانی سخن گفته شده که به جایگاه والای مقام مادر در جامعه و نقش سازنده‌اش در انتقال فرهنگ ملی به‌ فرزندان اشاره شده است. در دیگر موارد به برابری کامل آن‌ها در برابر قانون و اجتماع به عنوان یک ایرانی نگاه کرده‌اند...
تاکید می‌شود که مفهوم برابری در جامعه، برابری در مقابل قانون است نه توانایی‌های  انسان‌ها که طبق خلقت متفاوت‌اند و عدالت اجتماعی توجه به آن‌ها را ضروری و لازم می‌داند. 
هر توجیه دیگری که این برابری در مقابل قانون عادلانه را خدشه‌دار کند ناقض حقوق انسان‌هاست و در قرن بیست و یکم پذیرفتنی نیست.
مردان جامعه‌ی ما باید بیدار باشند، انسانی بیاندیشند و خود را تافته‌ای جدا بافته از مهربانوان ایرانی، آن‌هم قانونا و براساس سنت  ندانند.
این کاری است که باید مادران به فرزندانشان و در خانه‌هایشان بیاموزند و عملا تفاوتی میان دختر و پسر خود در برابر حقوق انسانی قائل نباشند. و باید در مدرسه‌ها به شیوه‌های علمی و اخلاقی آموزش دهند و نسلی آگاه نسبت به حقوق انسانی خود و دیگران از هر تیره و رنگ و زبان و لهجه و جنسیتی پرورش دهند. معیار هم اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و کنوانسیون‌های وابسته به آنست که عالیترین مراحل تفکر و رشد انسانی را تجسم داده و عرضه نموده‌اند... و خط قرمز دیگری سوای آن‌ها نیست.

بدیهی است که ایجاد و نمایش و اجرای اصول حقوق بشر باخود وظایف و تکلیف‌هایی برای همه‌ی انسان‌ها دربرابر دیگران و جامعه و انسانیت به‌وجود می‌آورد.

۱۵ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پاینده ایران

قهرمان فراموش شده!

سردار یار محمدخان کرمانشاهی از فعالان مشروطه بود که طی سال‌های ۱۲۸۷ تا ۱۲۸۹ خورشیدی در یک رشته نبردهای سخت و از جمله در محاصره تبریز به یاری ستارخان و باقرخان شتافت.

(از کانال تلگرامی تحلیل و رصد)

۱۵ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

تجزیه ایران موضع ثابت چین است!

سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه بار دیگر از ایران و امارات خواست تا «اختلافات» خود را از راه گفتگو و رایزنی حل کنند و ادامه داد مواضع چین در این مورد «موضعی ثابت» است!

روشن نیست حاکمیت دینی در قرارداد ۲۵ ساله با چین ( که آن‌را بنا بر نظر چین از چشم مردم ایران و حتی مجلس اسلامی پنهان نگاه داشته است) در باره جزیره‌های سه‌گانه بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک چه تعهدی به چین داده تا این امر سبب شده است که چین نظر خود در باره این جزیره‌ها را وضعیت ثابت نظریه سیاست خارجی خود بداند؟

امضای قرارداد با روسیه و دیگر کشورهای حاشیه دریای مازندران که طی آن سهم ایران برخلاف قراردادها و سابقه تاریخی کاهش پیدا کرده است می‌تواند گواهی بر این باشد که جمهوری اسلامی در باره جزیره‌های سه‌گانه نیز تعهدی داده باشد.

چنین دوستی نکبت‌بار با کمونیست‌های شرق چه رهاوردی برای ایدئولوژی اسلامی داشته است؟! و ایده کمونیستی چه تناسبی با دین اسلام دارد؟! بجز آن که نظام دینی تنها برای حفظ خود دست به حراج خاک ایران بزند؟

۱۵ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پاینده ایران

شاه عباس صفوی

در سیر به دوره طلایی ایرانیان، شاه عباس اول (کبیر) فرمانروایی فوق‌العاده بود که اصلاحات و حمایت‌هایش، ایران را به رنسانس هنری و فرهنگی و قدرت سوق داد. او در جلوس به قدرت در ۱۵۸۸ میلادی وارث کشوری گرفتار نارضایتی‌های داخلی و تهدیدات خارجی بود. شاه عباس نیروی نظامی را بار دیگر احیا و قدرت قبایل را کنترل و با تقویت تجارت، ایران را به مرکزی اقتصادی و شکوفا تبدیل کرد. تحت پشتیبانی های او ، اصفهان به عنوان قلب امپراطوری صفوی نشو‌ونما یافت و به پیشتاز معماری، ابداع و شکوه هنری تبدیل و دانشمندان و هنرمندان بسیاری را از اقصی نقاط اوراسیا به خود جلب کرد. میراث شاه عباس با وصیت او با ساخت بلوارهای بزرگ و مساجد در اصفهان ادامه یافت و این نه فقط حاکی از دیدگاه بلند او و تحقق آن، بلکه ترسیم کننده مسیر تاریخ ایرانیان شد.»

(از کانال تلگرامی جهان ما، ایران ما)

۱۶ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

در بارۀ «بی‌دولتی»، و دولت هخامنشی

«هنگامی که بحرانِ قانون اساسی پروس، اوج گرفت و ناپلئون بخش‌های مهمی از آلمان را ضمیمه کرد، هگل جوان مقاله‌ای نوشت که هیچ‌گاه منتشر نشد، تا زمانی‌که صد سال بعد کشف و منتشر گردید.

این مقالۀ هگل چنین آغاز شد:
Deutchland ist kein staat mehr.
«آلمان، دیگر یک دولت نیست».
هگل در این مقاله با اشاره به زوالِ نظمِ حقوقیِ پروس نوشت: «زوال یک دولت پیش از هر چیز، زمانی مشخص می‌شود، که همه‌چیز در تضاد با قوانین در جریان باشد».

او در این رساله با توجه به بحرانِ جنگِ پروس و فرانسه چنین نوشت:
«سلامتِ یک دولت، آن‌گونه که در جنگ نمایان می‌شود در سکونِ صلح، نمایان نمی‌شود. دولت، پدر خانواده است که صرفاً امور عادی را از اتباعش می‌خواهد. اما در جنگ است که استواری رابطۀ اجزا با کل [دولت] ظاهر می‌شود و معلوم می‌گردد که او چه مقدار از امور را تدبیر کرده است که بتواند از آنها [مردم] چیزی [در حین جنگ] طلب کند و نیز آنها تا چه اندازه به درستی می‌توانند این امور را دقیق و از روی رغبت انجام دهند...».

موضوعِ دولت بودن یا نبودن را مفصلاً در کتاب امر ملی توضیح داده‌ام، اما هگل در فلسفۀ حقوق، کامل‌ترین تعبیر را از دولت به مثابه واقعیتِ مؤثر ایدۀ اخلاقی انجام داده است. از نظر او دولتِ هخامنشی اولین دولتی است که به این ایده «واقعیت مؤثر» نزدیک می‌شود. یعنی دولتی که امرِ خاص را در کنار امرِ عام قرار می‌دهد، کثرت‌ها و به ویژه کثرت‌های مغلوب را منحل نمی‌کند بلکه آن را درونِ خود، ادغام می‌کند و سنتزی جدید از آنها ارایه می‌دهد. سپس به یونان و رم و در نهایت اروپا اشاره می‌کند. هگل در توصیف جغرافیای ایران هخامنشی می‌گوید:
«از دیدگاه سیاسی، ایران زادگاه نخستین رایش راستین و دولتی کامل است که از عناصر ناهمگن فراهم می‌آید. در اینجا نژادی یگانه، مردمان بسیار را در بر می‌گیرد،‌ ولی این مردم، فردیتِ خود را در پرتو دولِت یگانه، نگه می‌دارند».

اصل برای هگل، چه در دولت هخامنشی چه در یونان و رم و چه در اروپا، برآوردن وحدتی از درون کثرت‌ها است و چون ایرانیان چنین کرده بودند، معتقد بود تاریخ جهان (که همان تاریخ دولت‌هاست) با هخامنشیان آغاز می‌شود. برای مثال کورش هخامنشی، پادشاه لیدی را پس از مغلوب شدن نکُشت بلکه مشاور خود کرد. داریوش بزرگ از معماری آشور، خط ایلام و زبان آرامی استفاده کرد و به جای اینکه ملل مغلوب را به طور کامل منحل و نابود کند، دستاوردهای فرهنگی‌شان را استفاده کرد یا الهام گرفت اما موجودی جدید از آنها به وجود آورد که همان جدید در قدیمی است که هگل شیفتۀ آن بود.
هگل در عین حال که فیلسوفِ زوال است یعنی مانند ابن‌خلدون‌ انحطاط جوامع را توضیح می‌دهد، فیلسوف تأسیس نیز هست، آنچه را که او تأسیس کرد، نظریۀ استعلایی تاسیس دولت به مثابه واقعیت مؤثر است. این نوع واقعیت اشاره به هر واقعیتی ندارد، زیرا در آلمانی از مصدر اثرگذاشتن مشتق شده است.

کار مهمی که هگل جوان در آن تاریخ انجام داد، این بود که در حین بحران حقوقی و اشغال پروس، به جای لعن و نفرین عامل خارجی، وضعیت آلمان را از درون تحلیل کرد. یعنی همان راهی که ماکیاولی هنگام اشغال فلورانس برگزید.
از درون چنین تحلیلی بود که آلمان قدرتمند به تدریج شکل گرفت و به شکوفایی رسید. در میدان فلسفی و نظری آن دوران ابتدا دانشگاه برلین به عنوان دانشگاه جدید رایش، «آلمان را موضوع خود قرار داد» به طوری که هگل، فیشته و شلینگ به عنوان مدیران آن انتخاب شدند تا وضع آلمان را مطالعه کنند و راه توسعه آن را پیدا کنند.
در نهایت با ظهور بیسمارک، آلمان متحد به عنوان یک دولت مقتدر و صنعتی در صحنۀ جهان ظاهر شد. ظهور این دولت مقتدر توسعه‌گرا، از درون وضعِ بی‌دولتی که حدود ۵٠ سال قبل هگل با سرزنش از آن حرف می‌زد، مقداری به این واقعیت برمی‌گشت که پس از شکست از فرانسه و ظهور بجران، آلمان موضوع دانشگاه برلین شد. اگر بیسمارک و ویلهلم از درون زوال و انحطاط سال‌های اولیۀ قرن نوزده، دولت مقتدری به وجود آوردند، به این دلیل بود که بر مبنای هگل تکیه کرده بودند و خود هگل نیز بر مبنای جدید در قدیم (هم سنت ارسطویی و هم سنت فلسفی جدید اروپا که در نهایت ماهیتی جدید داشت)
ایستاده بود.

هنگامی که هگل به عنوان فیلسوف ملی آلمان نوشت: «آزادی فرد تنها درون یک دولتِ متحد معنا پیدا می‌کند» ، بسیاری تصور یک دولت ضدِّ آزادی و مستبد را در ذهنِ خود مجسم کردند. اما فلاسفۀ بنیانگذار آلمان متحد، با همین فلسفۀ حقوق چنان کشوری بنا کردند که به زودی علاوه بر صنعت با دموکراسی و حقوق فردی و مدنی نیز شناخته شد و امروز بسیاری آرزوی اقامت در آن دارند.»

(از کانال تلگرامی سالار سیف‌الدینی)

۱۶ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

گستاخی قطری!

بی‌تفاوتی حکام حاکمیت فرقه‌ای به منافع ملی و حراست از خاک ایران به سوی کوچک‌مغزهای نصب شده در باشگاه‌های ورزشی دولتی سرریز می‌شود و بی‌غیرتی آنان غلیان می‌زند. بازیکن قطری تیم پرسپولیس که جام قهرمانی را در دست گرفته و عکس خود را منتشر کرده است در زیر آن از نام جعلی برای خلیج‌فارس استفاده کرده و عنوان پیروزی باشگاه را به امیر قطر و اهالی اطراف خلیج‌فارس آن هم با نام جعلی هدیه داده است!
نه از سوی باشگاه، نه مالک آن بانک شهر و نه وزارت پرطمطراق ورزش اعتراضی به او نشده است!

چنین حرکت‌های عامدانه علیه تمامیت ارضی ایران آن هم در درون کشور و زیر پرچم دولتیان خبر از توطئه شوم دارد.

آیا چینی ها در وزارت ورزش و شهرداری و باشگاه دولتی هم نفوذ دارند؟!

چرا این نفوذی از کشور دیپورت نمی‌شود؟

۱۷ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

کافی است یک نفر بگوید «نه»!

‏«در کشور پروپاگاندا، یک انسان هر قدر هم کوچک همین‌که با مغز خودش فکر کند نظم حاکم را به خطر خواهد انداخت.

خروارها کاغذ چاپ شده، هزاران بلندگو، فوج‌فوج واعظ و روحانی شعارهای رژیم را تکرار می‌کنند.

اما فقط کافی‌ست یک آدم “ناچیز” و ضعیف بگوید نه!
تا نظم حاکم به خطر بیفتد.»

#نان_و_شراب
#اینیاتسیو_سیلونه

(از صفحه تویتر آدرنو)

۱۷ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
پاینده ایران

از ۵۰ سال گذشته ۴۵ سال در اختیار جمهوری اسلامی بوده است. پیش از آن ایران شاهد رشد سالانه ۶ درصد بوده است. ۵۰ سال گذشته دوران شکوفایی اقتصادی برای کشورهای منطقه و پیشرفت‌های حیرت‌انگیز علمی و فناوری در جهان بوده است.
در سه سال گذشته وضعیت فقر و بیکاری و تورم به حد اعلای دوره ۴۵ ساله رسید.

اکنون از همان هیئتی که در سه سال گذشته کشور را به وضعیت بحرانی رساندند، ۶ نفر نامزد شده‌اند که رئیس‌جمهور شوند و راه رئیس خود را ادامه دهند!
آنان به جد تصور می‌کنند که برگزیده خواهند شد!
افزون بر این افراد، دیگر علاقمندان به ریاست نیز در وضعیت پسرفت ایران نقش‌ داشتند.

اما اداره ارشاد بوشهر راه حلی پیدا کرده است تا راه رئیس ادامه پیدا کند!
او از مردم خواسته است ردیف شوند و انگشت خود را روی عکس رئیسی به انگشت او بزنند تا با او پیمان ببندند و در روز رای‌گیری هم به ادامه دهندگان راه رئیس رای بدهند!

در نبود احزاب و نهادهای مدنی که برای مردم برنامه حکومتی بدهند، شاید رئیس اداره ارشاد بتواند با انگشت زدن روی عکس انگشت، پیشرفتی داشته باشد!

۱۷ خرداد ۱۴۰۳

@paniranist_party
🔴طرح عجیب اداره ارشاد بوشهر : مردم به عکس دست آیت الله رئیسی "انگشت بزنند" و عهد ببندند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر از برگزاری پویش «عهد با ابراهیم» خبر داد.

در این پویش، مردم با مراجعه به ایستگاه‌های تعیین شده و زدن انگشت خود بر تصویر دست رئیس جمهور با آرمان شهید جمهور عهد می‌بندند و این حرکت موجب غیرت مردم گردیده و در راستای حضور حداکثری مردم پای صندوق رای تاثیرگذار خواهد بود.


@iran_times
2024/06/08 00:47:56
Back to Top
HTML Embed Code: