Telegram Web Link
Forwarded from Mohamad
‏چرا ‎آتش ‎زیبا ست؟
از نگاه ‎فلوطین
رساله ششم (درباره ی ‎زیبایی )از انئاد اول فصل سوم

زیبایی ساده رنگ از آنجاست که روشنایی که ایده و صورت بی جسم است بر تاریکی ماده چیره میشود و به آن شکل می بخشد. به همین جهت است که آتش زیباتر از همه ی اشیا جهان جسمانی است، زیرا آتش در میان دیگر ‏عناصر مقام ایده را دارد : جایش برتر از همه ی عناصر است و در لطافت هیچ عنصری به پای آن نمیرسد و میانگین بین جسم و بی جسمی است، هیچ چیز را به خود نمیگیرد و در همه چیز راه میابد، زیرا همه چیز را گرم میکند و هرگز سردی نمیپذیرد، و همیشه میدرخشد و روشنایی میبخشد چنانکه گویی خود ایده ‏است، ولی آتشی که بر ماده چیره نمیشود روشنایی کمرنگی دارد و دیگر زیبا نیست زیرا از ایده ی رنگ بهره ی کامل ندارد...
جلسه_نهم_خودشناسی،_25اردیبهشت،بخش.3gp
7.4 MB
فایل صوتی جلسه نهم "خودشناسی و معنای زندگی"، 25اردیبهشت، بخش اول
جلسه_نهم_خودشناسی،_25اردیبهشت،بخش.3gp
3.1 MB
فایل صوتی جلسه نهم "خودشناسی و معنای زندگی"، 25اردیبهشت، بخش دوم
به گزارش خبرنگار مهر، مهاجرت و مسئولیت در قبال دیگری(تأملی دربارۀ موج مهاجرتی این روزها) یادداشتی است که توسط محمدرضا واعظ شهرستانی، پژوهشگر فلسفه از دانشگاه بن آلمان نوشته شده است:
https://www.mehrnews.com/news/4308492/%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AA-%D9%88-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1%DB%8C
در جامعه‌ای که میان جمعیت، منابع و امکانات تعادل برقرار نباشد و افراد جامعه درآمد و امکانات خود را شایسته و منطبق با تلاش، تحصیلات و موقعیت خود ندانند، مهاجرت پلی خواهد شد برای گذر از یأس و ناامیدی و دستیابی به فردایی روشن‌تر. چندی پیش در اخبار می‌خواندم که هم ‌اکنون بیش از 100 هزار نفر در صف اخذ ویزای سرمایه‌گذاری برای خروج از کشور هستند و بیش از 1.5 میلیون نفر درخواست مهاجرت به استرالیا و کانادا را داده‌اند. در شرایط فعلی حتی برخی از مردم عادی و متوسط هم در صدد خروج از کشور از طریق خرید خانه و یا ثبت شرکت در کشور گرجستان هستند. بنابراین، با توجه به این سیل روزافزون مهاجرت از کشور، تحلیل و بررسی در این زمینه ضروری به‌ نظر می‌رسد. نگارنده در این یادداشت سعی دارد ابتدا به دسته‌بندی افرادی بپردازد که از درد اجبار و یا برای دستیابی به ایده‌آل‌های خود مهاجرت کرده‌اند و یا در اندیشۀ مهاجرت در آینده هستند و در پایان به مسئولیتی اخلاقی در این زمینه اشاره کند؛ مسئولیتی که شاید کمتر به آن پرداخته شده است.
Forwarded from ذهن برونی من
لینک کانال خانه حکمت اصفهان
https://www.tg-me.com/khane_hekmat
Forwarded from جغد آنچه می‌نُمایَد نیست (Behrooz Shojaeian)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#فلسفه

معرفی آرتور شوپنهاور، فیلسوف آلمانی قرن نوزدهم.

@Skydiamonds
Forwarded from نهنگ صورتی
Forwarded from Deleted Account
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👆🏻فوتبال چیست و با ما چه می کند؟
بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه از فوتبال می گوید!

@FekroFarhang
https://www.instagram.com/p/BkXmEDahMoUU8cmJdDCMdSFr07-j5jkXt2OkZw0/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=19dw2ft2p3v9u
مقاله ای مشترک به قلم محمدرضا واعظ و ریحانه واعظ شهرستانی در شماره جدید مجله اطلاعات حکمت و معرفت (تیرماه-۱۴۷)؛

«قایق»
من چهره ام گرفته،
من قایقم نشسته به خشکی.
با قایقم نشسته به خشکی،
فریاد می زنم «وامانده درعذابم انداخته ست»
درراه پرمخافت این ساحل خراب،
و فاصله ست آب.
امدادی ای رفیقان با من
گل کرده ست پوزخندشان اما
برمن،
برقایقم که نه موزون
برحرف هایم درچه ره ورسم
برالتهابم ازحد بیرون.
درالتهابم ازحد بیرون
فریاد برمی آید ازمن، « دروقت مرگ که با مرگ
جزبیم نیستی و خطر نیست
هزالی و جلافت وغوغای هست و نیست
سهوست و جزبه پاس ضرر نیست»
با سهوشان،
من سهو می خرم
ازحرف های کامشکن شان
من درد می برم
خون ازدرون دردم سرریزمی کند!
من آب را چگونه کنم خشک؟
فریاد می زنم
من چهره ام گرفته
من قایقم نشسته به خشکی
مقصود من زحرفم معلوم بر شماست
یکدست بی صداست
من، دست من کمک ز دست شما می کند طلب.
فریاد من شکسته اگردرگلو، وگر
فریاد من رسا
من از برای راه خلاص خود و شما
فریاد می زنم
فریاد می زنم!
با توجه به پتانسیل‌های منحصر به فردِ شعر «قایق»، هم از لحاظ فرم و هم از لحاظ معنا، بر آن شدیم که آن را از دو منظر فرمالیسم و اگزیستانسیالیسم به ترتیب در دو حوزۀ ادبیات و فلسفه مورد نقد و بررسی قرار دهیم. موسیقی بافتاری به عنوان برجسته‌ترین صناعت این شعر به شاعر این امکان را بخشیده است که بسیاری از حرکات قایقی به گِل نشسته را بازسازی و به دنبال آن بار احساسی و عاطفی خویش را منتقل نماید و به این ترتیب ظرفیت و توان شعر فارسی را توسّع بخشد. علاوه بر این، نیما با استفاده از امکانات دیداری و شنیداری واژه‌ها و بهره‌بردن از دیگر صناعات ادبی توانسته است، فضای ذهنی خویش را در تندیسی از زبان بیافریند که در ادامه به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت. به این ترتیب، ابتدا در بخش اول، نقد فرمالیستی این شعر ارائه خواهد شد و سپس در بخش دوم با بهره بردن از نقد فرمالیستی ارائه شده و تطبیق آن با آموزه‌های مکتب فلسفی ادبی اگزیستانسیالیسم، نشان خواهیم داد که این شعر قابلیت قرارگرفتن در زُمرۀ آثار ادبی اگزیستانسیالیستی را دارد.
Forwarded from Amin ☭🇵🇸
Voice 11.3gpp
77.6 MB
Amin ☭🇵🇸
Voice 11.3gpp
جلسه ی اخر دوره ی «خودشناسی و معنای زندگی»
در اقدامی عجیب؛
دانشگاه صنعتی شریف دکتر مهدی گلشنی را بازنشسته کرد!

بخوانید 👇
yon.ir/CBqRU

@Dr_MGolshani
Forwarded from آزاد | Azad
🔴ماجرای سخنرانی قابل تامل دکتر گلشنی
دانشگاه در حال سقوط است!

🔷۲۵ بهمن ماه ۹۶، دانشجویان شریف، پس از مدت‌ها به جای آنکه از سخنرانی‌های داغ سیاسی به وجد بیایند، پای سخنرانی جنجالی دکتر مهدی گلشنی استاد صاحب نام دانشگاه صنعتی شریف میخ‌کوب شدند.

🔷این سخنرانی حالا چند روزی است که نقل محافل در دانشگاهی شده که آن را «ام.آی.تی» ایران می‌خوانند. گلشنی در دانشگاه شریف یک برند مهم از اساتید تاثیرگذار محسوب می‌شود. کسی که پای فلسفه را به این دانشگاه صنعتی و مهندسی باز کرد و با پایه‌گذاری گروه فلسفه علم در دانشگاه شریف، فتوحات این دانشگاه در زمینه علوم را گسترش داد. حالا او به عنوان رییس مرکز فلسفه علم دانشگاه شریف، ۲۵ بهمن امسال مهمان دانشجویان در آمفی تئاتر این دانشگاه بود و صحبت‌های مهمی را ایراد کرد که هرکدام می‌تواند مصداقی از آنچه که امروز در دانشگاه‌های ایران در حال رخ دادن است، باشد.

🔷گلشنی صراحتا هشدار داد که دانشگاه در حال سقوط است، بی‌کیفیتی در دانشگاه را فریاد زد، از مقاله‌محوری شدیدا انتقاد کرد و سیاست‌هایی مانند جذب دانشجوی پولی در پردیس‌ها را زیر سوال برد. همچنین از واقعیت مهمی در نحوه مواجهه مدیریت آموزش‌عالی در ایران با دانشجویان، پرده برداشت و گفت: «فرار مغزها عبارت درستی نیست، فراردهی مغزها درست است.»

گلشنی چه گفت؟

🔸گلشنی در این سخنرانی به چند مورد کلی اشاره کرد، نخست اینکه حال دانشگاه شریف خوب نیست و مجموعه سیاست‌های دهه‌های اخیر این دانشگاه را با سرعت بالایی به سمت بی‌کیفیتی برده است.

🔸دومین نکته‌ای که گلشنی در این سخنرانی به آن اشاره کرده است، رفتارهای غلطی است که مجموعه آموزش‌عالی و دانشگاه‌ها به خصوص آنطور که او می‌گوید دانشگاه شریف با دانشجویان دارد. تا جایی که صراحتا اعلام می‌کند: «خروجی دانشگاه ما آنقدر بی‌مهارت است که حتی توانایی برقراری ارتباط با جامعه خود را ندارد.» و «فرار مغزها عبارت درستی نیست، فراردهی مغزها درست است. برخی در این کشور و دانشگاه طوری با دانشجو برخورد می‌کنند که جوانان از این کشور فراری می‌شوند.»

🔸نکته سوم و مهم در این سخنرانی، رویکردهای غلط در فرآیند جذب اساتید در دانشگاه است. گلشنی با انتقاد از یکی از مسئولان دانشگاه می‌گوید: «مشکل دیگر، مردن اخلاق در دانشگاه است. دانشجو معرفی کرده‌ایم با معدل و رزومه فوق العاده در دوره ارشد و دکترا که رد شد. چرا؟ زیرا یک نمره 12 در کارنامه لیسانس خودش داشت! در حالی که نبوغ پدیده‌ای است که ممکن است در ارشد یا دکترا بروز پیدا کند. انیشتین در لیسانس درس افتاده داشته است!»

🔸نکته چهارمی که گلشنی در سخنرانی خود مطرح می‌کند، مربوط می‌شود به ماجرای تاسیس پردیس‌های دانشگاهی؛ پردیس‌ها از اواسط دهه ۸۰ با رویکرد جذب دانشجویان خارجی تاسیس شدند و اما در ادامه با توجه به اینکه دانشجویان خارجی اقبالی برای حضور در ایران نداشتند این پردیس‌ها تبدیل به محلی برای جذب دانشجویانی شد که در ازای حضور، شهریه بالا پرداخت می‌کنند و همین ابزاری برای کسب درآمد دانشگاه‌ها شد.

گلشنی در سخنرانی خود به این مورد نیز اشاره کرده و گفته است: «سالها پیش دکتر سهراب‌پور به شورای انقلاب فرهنگی آمد تا از پردیس دفاع کند که من به شدت مخالفت کردم. دانشگاه باید به کار علمی خودش بپردازد نه آنکه یه کسانی که در کنکور قبول نشدند مشغول شوند. چرا شأن دانشگاه را پایین آورده‌ایم به خاطر حذب بودجه؟ استاد عظیم الشأن برق در آن سالها به دانشجویان دولتی خودش گفته است که شنبه و یکشنبه کلاسهایمان را برگزار می‌کنیم. این کار را کرده است تا از دوشنبه تا آخر هفته به کیش برود و به خاطر ترفیع و درآمد بیشتر وقت خود را صرف دانشجویانی کند که کیفیت مطلوب را ندارند. بعد از آن هم که کلاس‌ها را به داخل پردیس اصلی دانشگاه آوردند.»

🔸پنجمین نکته‌ای که رییس مرکز فلسفه علم در سخنرانی خود مطرح کرده است، به بازنشستگی اجباری اساتید دانشگاه بر می‌گردد. او گفته است: «یکی دیگر از مسائل، عجله در بازنشسته کردن برخی استادان است. استاد فیزیک را بدون ابلاغ قبلی با یک نامه بازنشسته کرده‌اند.»

🔸ششمین نکته برمی‌گردد به ماجرای مقاله محوری در دانشگاه و رویکرد غلط در ماجرای جذب نخبگان در مراکز علمی. گلشنی دراین‌باره انتقادات خود را این چنین مطرح کرده است: «فارغ التحصیلان ما بازمی‌گردند برای جذب و از او مقاله می‌خواهیم. کدام دانشگاه برتر در دنیا در قدم اول از کسی که یک سال از فارغ التحصیلی‌اش گذشته است، مقاله می‌خواهد که شما می‌خواهید؟ دانشجوی فیزیک چه مقاله‌ای می‌خواهد ارائه دهد؟ بعد همین آدم‌ها می‌روند استنفورد و پرینستون جذب می‌شوند. استنفورد و پرینستون از متقاضی، مقاله نمی‌خواهد، شما می‌خواهید؟

🎥 www.tg-me.com/golshani/14

ادامه متن🔻
🔗 khabaronline.ir/detail/755241/society/education

@Azadfekrischool
صفحه اینستاگرام کانون پنجره دانشگاه صنعتی اصفهان 👇

https://www.instagram.com/panjereh_iut/
#معرفی_دوره
باتوجه به تصمیمات شورای جدید کانون پنجره و درخواست ها و نظرسنجی هایی که در ترم 2 سال 96 از مخاطبان اصلی کانون پنجره به عمل آمد، بر آن شدیم تا دوره ای #عمومی برگزار کنیم بر محور یکی از بزرگترین چالش های جامعه ی ایرانی (یا شاید خاورمیانه ای).
آیا ما #منطق استدلال کردن را میدانیم؟
آیا ما میتوانیم مغالطه ها را تشخیص دهیم؟
آیا وقتی با اندیشه ای که به صورت گفتار یا نوشتار یا تصویر بر ما پدیدار میشود، میتوانیم آن را برای خودمان #نقد کنیم؟ یا صرفا مانند یک روبات آن اندیشه را اگر با پیش فرض های قبلیمان ناسازگار بود، لیبل (Lable) باطل و اگر سازگار بود لیبل حق میزنیم و دیگر پرسشگری را درباره آن اندیشه متوقف میکنیم؟
و...

مخاطبان این دوره چه کسانی هستند؟
فردریش نیچه در ابتدای کتاب "چنین گفت زرتشت" پاسخ آن را با تمام صراحت می دهد:
همه کس و هیچ کس. (مخصوصا در جامعه ایرانی!)


«منطق نقد و نقد منطق»
درآمدی بر تأمل انتقادی و گفتگوی عقلانی
با حضور دکتر حمید علایی نژاد
ترم 1 سال 1397
کانون پنجره pinned «#معرفی_دوره باتوجه به تصمیمات شورای جدید کانون پنجره و درخواست ها و نظرسنجی هایی که در ترم 2 سال 96 از مخاطبان اصلی کانون پنجره به عمل آمد، بر آن شدیم تا دوره ای #عمومی برگزار کنیم بر محور یکی از بزرگترین چالش های جامعه ی ایرانی (یا شاید خاورمیانه ای). آیا…»
رویدادهای دانشجویی اصفهان

👈اولین قدم در موفقیت،آموزش و یادگیریه

مهم ترین رویدادهای دانشجویی اصفهان رو اینجا ببین

#کلاس#سمینار#کارگاه#تخفیف_دانشجویی
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAFJ3mx05iBM77QBdCw
2025/07/09 20:28:25
Back to Top
HTML Embed Code: