Telegram Web Link
رشد عجیب قیمت دارو
برخی داروهای عادی و پر مصرف تا ۴۱۵ درصد گران شدند
🔵نشت دارو به بازار سیاه از طریق نسخ جعلی

🔸رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به تسنیم:

🔹نشت داروها به بازار سیاه هنوز اتفاق می‌افتد و امروز نشت دارو از طریق نسخ انجام می شود.

🔹البته برخی داروها نیز در سامانه تی تک وارد نشده‌اند اما عمدتا نسخ جعلی که نوشته می‌شود باعث این موضوع شده است.

🔹خیلی از نسخ آنلاین در اختیار پزشک نیست و باید به سمتی برویم که امضای دیجیتال پزشکان را به رسمیت بشناسیم.
#کیس_دارویی

شرح مشکل بیمار: پزشکی با خط تخصصی مرکز دارو پزشکی سیزده آبان تماس گرفته و اعلام کردند که کودک یک ساله ای با وزن حدودی ۱۰ کیلو گرم مقداری نامعلومی (در حد سی سی) از محلول شست و شوی میوه و سبزیجات را خورده است. مدتی بعد کودک محلول را بالا آورده است و با علائم درد و سوزش شدید در ناحیه دهان و حلق به مرکز درمانی مراجعه کرده اند. در اندوسکوپی انجام شده erosion سطح 2A گزارش شده است. بر روی محلول شستشو نوشته شده است که حاوی بنزالکونیوم کلراید ٩٪؜ می باشد. اقدامات لازم برای این کودک چیست؟
 
پاسخ نهایی: همکار محترم راهنمایی شدند که بهتر است از شیر یا آب جهت رقیق سازی استفاده شود و با توجه به استفراغ کودک نیازی به لاواژ نمی باشد و تجویز شارکول هم اندیکاسیونی ندارد. اما با توجه به اینکه بنزالکونیوم جزء دترجنت های کاتیونی بسیار سوزاننده است و Ld50 پایینی دارد و با یک الی سه گرم یا حدود ۱۰۰ میلی گرم/ کیلوگرم از آن تشنج، کما، نارسایی کلیه و مرگ گزارش شده است علائم حیاتی بیمار در طی ساعت های آینده به دقت پایش شوند.
جهت بهبود erosion ایجاد شده در دهان و مری با توجه به سن و وزن کودک ساشه اس امپرازول ١٠ میلی گرمی روزانه یک عدد و قرص سوکرالفیت ٥٠٠ میلی گرم ٤ بار در روز به صورت حل شده در آب و مصرف خوراکی توصیه شد.
با توجه به ماهیت خطرناک این محلول شست و شوی میوه و سبزیجات باید دقت شود که محل نگه داری انها به گونه ایی باشد که کودک نتواند به راحتی به آن دسترسی پیدا کند.
 
دکتر بهاره لکی
🔵آشنایی با #HMPV ویروس جدید چینی

🔹ویروس تنفسی HMPV جدید نیست و با علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا شیوع پیدا کرده است.
قرص هیدروکسی کلروکین ۲۰۰میلی گرم ۱۰۰عدد هر شب یک عدد
قرص آلندرونات ۷۰میلی گرم ۲۰عدد هفته ای یک عدد صبح ناشتا
کپسول آرتروفید ۳۰۰میلی گرم ۳۰عدد هر روز یک عدد
قرص کات پین ۶۰عدد هر روز یک عدد

#هیدروکسی_کلروکین(Hydroxy Chloroquine):
در ابتدا برای درمان مالاریا تولید شده است ولی امروزه به علت اثرات این دارو بر روی سیستم ایمنی در درمان آرتریت روماتوئید و بیماری های خود ایمنی کاربرد فراوانی دارد.
هیدروکسی کلروکین از دسته دارو های DMARD و یک داروی ضد مالاریای قدیمی می باشد که جهت پیشگیری از مالاریا یک تا دو هفته پیش از مواجهه یا سفر به منطقه آلوده و درمان حملات حاد مالاریا تجویز می‌گردد همچنین این دارو به صورت off lable در درمان SLE(لوپوس اریتماتولوز)،روماتوئید آرتریت،پورفیری کوتانئا تاردا و بیماری های دیگری نظیر Q fever و primary syogren syndrome نیز تجویز می گردد.
نسـخه خــوانى و معــرفى انــواع داروهــا (رایگان) 🖤
قرص هیدروکسی کلروکین ۲۰۰میلی گرم ۱۰۰عدد هر شب یک عدد قرص آلندرونات ۷۰میلی گرم ۲۰عدد هفته ای یک عدد صبح ناشتا کپسول آرتروفید ۳۰۰میلی گرم ۳۰عدد هر روز یک عدد قرص کات پین ۶۰عدد هر روز یک عدد #هیدروکسی_کلروکین(Hydroxy Chloroquine): در ابتدا برای درمان مالاریا…
#آلندرونات(Alendronate):
یک آمینو بیس فسفونات با خصوصیات کلی مشابه با دیگر بیس فسفونات ها می باشد و یک مهار کننده قوی بازجذب استخوانی است و در بیماری پاژه استخوان و استئوپروز به صورت نمک سدیم تجویز می شود همچنین در درمان متاستازهای استخوانی و هیپرکلسمی ناشی از بد خیمی کاربرد دارد.

#آرتروفید(Arthrofeed):
کمک به بهبود و تسکین درد مفاصل و ترمیم غضروف مفاصل در بیماری های روماتیسمی و استئوآرتریت
برخی تحقیقات بالینی و گزارشات تجربی معتقدند می تواند پروسه انفلاماسیون(التهاب) را کند و حتی متوقف کند.

#کات_پین(Cut pain):
این دارو ترکیبی از #استامینوفن ، #ایبوپروفن و #کافئین می باشد.این دارو در درمان دردهای خفیف تا متوسط ناشی از سردرد(عصبی و میگرنی)،دندان درد،دردهای عصبی- ماهیچه ای، دردهای مفصلی و دیس منوره(قاعدگی دردناک)کاربرد دارد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵پوکه خالی آمپول ۴ هزار تومان است، آن وقت محتوای آمپول را همین حدود قیمت‌گذاری کرده‌اند، یعنی اگر آمپول را با هوا هم پر کنیم صرفه ندارد/ روی داروی تولید داخل ۵ هزار تومان قیمت گذاشتند، تولیدکننده ناراحت شد و تولید نکرد، رفتند همان دارو را ۲۹۰ هزار تومان از هند وارد کردند

🔸عباس کبریایی‌زاده رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت: امروز در کشور افزایش قیمت دارو رخ نداده، تازه قیمت‌گذاری دارو عاقلانه شده است.
🔆 داروهای درمان حساسیت (قسمت اول -مقدمه)🔰

🔅 داروهای درمان حساسیت یا آنتی هیستامین ها، آنتاگونیست های گیرنده های هیستامینی H1 هستند که برای درمان واکنش های فوری بیش حساسیتی به کار می روند.
تاثیر مرکزی این داروها باعث شده تا برای مقاصد درمانی چون بیماری حرکت و همینطور به عنوان خواب آور نیز کاربرد داشته باشند.

🔅داروهای آنتی هیستامین را در دو دسته: نسل اول و نسل دوم تقسیم بندی می کنند.
داروهای نسل اول خواب آوری بیشتری دارند؛ اما داروهای نسل دوم چون کمتر به مغز نفوذ می کنند، کمتر این عارضه را نشان می دهند.

🔅 از فهرست دارویی رسمی ایران، داروهای زیر از دو نسل در دسترس ما قرار دارند:

1️⃣ آنتی هیستامین های نسل اول:

💊Doxepin
💊Clemastine
💊Dimenhydrinate
💊Diphenhydramine
💊Hydroxyzine
💊Chlorpheniramine
💊Brompheniramine
💊Promethazine
💊Cyproheptadine
💊Cinnarizine

(داروهای:
Carbinoxamine, Cyclizine, Meclizine,Pyrilamine
از گروه نسل اول، در فهرست دارویی ایران قرار ندارند).

2️⃣ آنتی هیستامین های نسل دوم:

💊Loratadine
💊Desloratadine
💊Olopatadine
💊Cetirizine
💊Levocetirizine
💊Fexofenafine
💊Ketotifen
💊Azelastine

(داروهای:
Acrivastine, Acaftadine, Bepostadine, Emedastine, Epinastine, Bilastine, Mizolastine, Rupatadine
از  گروه نسل دوم، در فهرست دارویی ایران قرار ندارند).

✍️ با توجه به تنوعی که امروزه در داروهای آنتی هیستامین مشاهده می شود، انتخاب داروی مناسب برای بیمار، نیازمند شناخت کافی اندیکاسیون های درمانی و عوارض جانبی هر یک از این داروها و مقایسه آنهت با هم است که در جلسات آینده سعی می کنیم به آن بپردازیم.

📚 References:
1. Goodman & Gilman's the pharmacological basis of therapeutics. 13th ed, (2018). pp:715-717.
2. Basic & clinical pharmacology. 14th ed, (2018). p:281-283.
3. Rang and Dale's pharmacology. 9th ed, (2019). p:358.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‏امروز اگر بزرگ شدیم به برکت کسانیست که در این آشوب روزگار سپر جوانیمان شدند و رنجهایمان را به دوش کشیدند کسانیکه امروز صورتشان پر از چین و چروک شده...

قدر گنج های زندگیمان را بیشتر بدانیم.


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‍‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‍‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‎روز مرد و روز پدر بر همه مردان زندگی پدران و مادران عزیزی که همه سختی های زندگی روی دوششون هست مبارک باشه❤️❤️🌹🌹
وضعیت به گونه‌ای است که داروساز‌ها با جیب خودشان داروخانه‌ها را می‌چرخانند/ بیمه تأمین اجتماعی از تیرماه هیچ پرداختی نداشته است/ نمی‌توان به شخص بیمار و دردمند توضیح داد چرا دارو گران شده است!/ داروسازان الان با وضعیت پرداخت ما به تفاوت شیرخشک، پدر معنوی بچه‌های این مرز و بوم محسوب می‌شوند!
عارف کمانی مدیر مسئول رسانه مدیستیو در گفتگو با روزنامه فرهیختگان:
موضوع بحران قیمت‌ها به‌طور جدی در آینده برای جامعه ایجاد مشکل خواهد کرد. یعنی اگر مردم از بهمن ماه به داروخانه‌ها مراجعه کنند، ممکن است با شوک قیمتی و وضعیت بدی مواجه شوند و آن زمان متوجه این تغییرات عمده شوند.
برای مثال، بیمه تأمین اجتماعی از تیرماه هیچ پرداختی نداشته است. آخرین پرداخت آن در تیرماه بوده و حالا تقریباً پنج یا شش ماه است که هیچ پرداختی از سوی بیمه تأمین اجتماعی انجام نشده است.
نسـخه خــوانى و معــرفى انــواع داروهــا (رایگان) 🖤
وضعیت به گونه‌ای است که داروساز‌ها با جیب خودشان داروخانه‌ها را می‌چرخانند/ بیمه تأمین اجتماعی از تیرماه هیچ پرداختی نداشته است/ نمی‌توان به شخص بیمار و دردمند توضیح داد چرا دارو گران شده است!/ داروسازان الان با وضعیت پرداخت ما به تفاوت شیرخشک، پدر معنوی بچه‌های…
یا مثلاً در بحث شیر خشک، بیمه سلامت که تأمین‌کننده این کالا برای تمام بیمه‌گزاران و کسانی که بیمه پایه دارند، بوده، حدوداً شش ماه است که پرداختی نداشته. داروسازان در این زمینه می‌گویند ما عملاً به‌عنوان «پدر معنوی» بچه‌های این مرز و بوم عمل می‌کنیم، زیرا پول شیر خشک را از جیب خودمان پرداخت می‌کنیم و بعد از چند ماه این مبلغ به ما بازپرداخت می‌شود، بدون اینکه سودی نصیب داروخانه‌ها شود.
یکی از مشکلات دیگر این است که بسیاری از دارو‌هایی که افزایش قیمت داشته‌اند، دارو‌های روتین هستند که برای مصرف عمومی نیاز به نسخه ندارند. دارو‌هایی مانند استامینوفن، قطره بتازون، قرص‌های ساده سرماخوردگی و... که در روز‌های اخیر قیمت‌های آن‌ها به طور ناگهانی افزایش یافته است. این تغییرات قیمت باعث شده مردم به شدت تحت‌تأثیر قرار بگیرند. اگر کسی از ابتدای دی‌ماه به داروخانه مراجعه نکرده باشد، وقتی به آنجا برود، متوجه خواهد شد قیمت‌ها به‌طور چند برابری افزایش یافته است.

جزییات بیشتر را در روزنامه امروز فرهیختگان بخوانید:

https://farhikhtegandaily.com/page/262437/
چکیده فارماکولوژی.pdf
9.7 MB
💊چکیده فارماکولوژی  به صورت نمودار درختی ، جمع بندی های دارویی
🔵پلمب داروخانه متخلف در کنگاور/برش لبه قرص‌ها برای پنهان‌سازی تاریخ انقضا!

🔹یک داروخانه در شهرستان کنگاور در شرق استان کرمانشاه به دلیل عرضه داروهای تاریخ گذشته و تخلفات بهداشتی پلمب شد

🔹دادستان کنگاور توضیح داد: در پی گزارش‌های متعدد از سوی شهروندان مبنی بر عرضه داروهای تاریخ گذشته در یکی از داروخانه‌های شهرستان کنگاور، بازرسی‌های لازم انجام و منجر به کشف تخلفات جدی در این داروخانه شد. پس از بررسی‌های دقیق، مشخص شد تعدادی از داروها، تاریخ انقضای آنها گذشته و مسوول این داروخانه اقدام به برش لبه قرص‌ها می‌کرده تا تاریخ انقضا مشخص نباشد/فانا
🌐سازمان غذا و دارو آمریکا استفاده از رنگ قرمز شماره ۳ را در سطح جهانی ممنوع کرد

🔹رنگ خوراکی Red No. 3 یا اریتروسین، که برای دهه‌ها در صنایع غذایی و دارویی استفاده می‌شد، به‌عنوان ماده‌ای سرطان‌زا شناخته شده است. دولت جو بایدن اخیراً استفاده از این رنگ را در مواد غذایی و داروهای بلعیدنی ممنوع اعلام کرد. این رنگ در حدود ۳۰۰۰ محصول غذایی، از جمله آب‌نبات‌ها و فرآورده‌های میوه‌ای، به کار می‌رفت.

🔹سازمان غذا و دارو آمریکا پیش‌تر ارتباط این ماده با سرطان تیروئید در موش‌های نر را تایید کرده بود اما همچنان استفاده از آن در مواد غذایی ادامه داشت. اکنون، تولیدکنندگان باید تا سال ۲۰۲۸ جایگزینی برای این رنگ خوراکی پیدا کنند. هرچند شواهد سرطان‌زایی در انسان هنوز اثبات نشده، این تصمیم در راستای محافظت از سلامت عمومی اتخاذ شده است.
🔵هشدار سازمان غذا و دارو درباره فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی غیرمجاز

بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، جدیدترین فهرست فرآورده‌های غیرمجاز به شرح زیر است:

🔹رژلب: شامل برندهای Kiss Beauty و Charm Color Italy Specialist

🔹برق لب: Flavored Lip Gloss (Victorias Spirit)

🔹عطر: ادوپرفیوم‌های EAU DE PARFUM NATURAL SPRAY (Dirham) و EAU DE PARFUME NATURAL SPRAY (Glenn Perri)

🔹پرایمر: با برند Deep Romance
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مختصری در مورد مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماری های تنفسی


🗣 آقای دکتر محمد رحیم کدیور (فوق تخصص عفونی کودکان)
💊 شوک گرانی دارو؛ از هر ۱۰ مشتری داروخانه، ۳ نفر با دیدن قیمت، از خرید منصرف می‌شوند

🔺ایران پزشک: افزایش قیمت دارو در هفته‌های اخیر منجر به واکنش‌های زیادی شده و حتی برخی داروخانه‌داران می‌گویند بخشی از بیماران به دلیل افزایش قیمت‌ها از دریافت داروی خود امتناع می‌کنند، اما این افزایش قیمت به چه دلیل رخ داده است؟

قیمت برخی اقلام دارویی در هفته‌های اخیر افزایش یافته و این ماجرا ابعاد مختلفی دارد که در نهایت فشار آن به بیماران وارد می‌شود. هرچند ناهماهنگی سازمان غذا و دارو با سازمان‌های بیمه‌گر پایه منجر به قیمت‌گذاری و اعمال قیمت‌های جدید و در نتیجه فشار مقطعی به بیماران شد، اما یکی از ابعاد دیگر ماجرا این است که اگر قیمت دارو افزایش نداشته باشد، شرکت‌های داروسازی قادر به تولید نخواهند بود و در نتیجه تامین دارو هم با مشکل مواجه شده و بازار دارویی تحت تاثیر کاهش تولید قرار می‌گیرد./ایرنا
2025/07/04 16:58:04
Back to Top
HTML Embed Code: