Telegram Web Link
👋 سلام به همه‌ی همراهان گروه تکامل فیزیکی 👋

هفته‌ی گذشته بود که تعداد اعضای کانالمون از🔥1k🔥 گذشت.

🌟 به همین مناسبت، خبرهای خوبی در راهه...

⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🕊9😍32👍2
#ترجمه_مقاله #مکانیک_کوانتومی #درهم‌تنیدگی #بیولوژی_کوانتومی #زیست‌شناسی_کوانتومی #آگاهی_کوانتومی

📄 ترجمه مقاله

🟠چرخش جدید در ذهن کوانتومی ‌‌‎

🟢 قسمت ۹- پایانی (آزمایش تئوری):
حتی هور و اولایا کاسترو نیز نسبت به دومین مورد مشکوک هستند، به ویژه تخمین تقریبی فیشر مبنی بر اینکه انسجام ممکن ‏است یک روز یا بیشتر ادامه داشته باشد. اولایا کاسترو گفت::به نظر من، صادقانه بگویم، خیلی بعید است". "طولانی ترین ‏مقیاس زمانی مربوط به فعالیت بیوشیمیایی که در اینجا اتفاق می افتد، در مقیاس ثانیه است، و این بسیار طولانی است ".) نورون‌ها ‏میتوانند اطلاعات را برای میکروثانیه‌ها ذخیره کنند. (هور فرضیه را دور دست میخواند و محدوده زمانی را در بهترین حالت، ‏یک ثانیه تعیین میکند. او گفت: "این کل ایده را بی اعتبار نمی‌کند، اما من فکر میکنم که برای بدست آوردن ‏زمان‌های انسجام طولانی به یک مولکول متفاوت نیاز دارد"."فکر نمیکنم مولکول پوسنر باشد. اما من مشتاقانه منتظرم تا بشنوم که ‏چگونه پیش می رود."‏
دیگران نیازی به استناد به پردازش کوانتومی برای توضیح عملکرد مغز نمی بینند. پل تاگاردی نوروفیلسوف در دانشگاه ‏
واترلو در انتاریو، کانادا، به دانشمند جدیدی گفت": شواهد نشان میدهد که ما میتوانیم هر چیز جالبی را در مورد ذهن از نظر ‏تعاملات نورونها توضیح دهیم. (تاگارد درخواست ما برای اظهار نظر بیشتر را رد کرد).‏
بسیاری از جنبه‌های دیگر فرضیه فیشر نیز نیازمند به بررسی عمیقتر دارند و او امیدوار است که بتواند آزمایش‌هایی را برای این ‏کار انجام دهد. آیا ساختار مولکول پوسنر متقارن است؟ و اینکه اسپین های هسته ای چقدر جدا شده اند؟
مهمتر از همه، اگر تمام آن آزمایش‌ها در نهایت فرضیه او را نادرست ثابت کنند، چه؟ شاید زمان آن رسیده باشد که به طور کلی از ‏مفهوم شناخت کوانتومی دست برداریم. فیشر گفت: "من معتقدم که اگر از اسپین هسته‌ای فسفر برای پردازش کوانتومی ‏استفاده نشود، مکانیک کوانتومی در تشخیص مقیاس طولانی مدت کارایی ندارد. انکار آن از نظر علمی مهم است. دانستن آن برای علم مفید است."‏

🖋 مترجم: محمدسپهر بخشایش

⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍3
#انقلاب_علمی #نسبیت #دستگاه_لخت #اصل_هم‌ارزی #انیشتین #گرانش #هندسه

🟡 انقلاب‌های فیزیک (قسمت ۹):

🟢 چرا باید دستگاه‌های لخت خاص باشند؟

نسبیت خاص انیشتین، تکیه‌ی زیادی به دستگاه‌هایی که با سرعت ثابت حرکت می‌کنند دارد، و جایگاه‌ والایی را برای این دستگاه‌ها قائل است. در حالی که این دستگاه‌ها بسیار ایده‌آل هستند و در دنیای واقعی، اکثر ناظرهای ما در حال حرکت شتابدار هستند. بنابراین لازم است که فرمالیزم مناسبی برای شتاب در نسبیت خاص ارائه شود.
ارائه‌ی چنین فرمالیزمی خیلی کار سختی نیست. در واقع، این کار با ایده‌ی جایگزین کردن بی‌نهایت دستگاه لخت لحظه‌ای با یک دستگاه شتابدار امکان‌پذیر می‌شود. در هر لحظه از حرکت یک دستگاه شتابدار، ما یک دستگاه لخت لحظه‌ای (موضعی در زمان) که هم سرعت با دستگاه شتابدار در همان لحظه‌ است، می‌توانیم توصیف مناسبی از دستگاه‌های شتابدار در نسبیت خاص داشته باشیم.

اما انیشتین به دنبال خواسته‌ی بیشتری بود. دو سوال اساسی ذهن انیشتین را درگیر کرده بود. اولا چگونه می‌توان گرانش را وارد نسبیت خاص کرد؟ دوما چرا دستگاه‌های لخت باید خاص‌تر و دارای جایگاه ویژه‌تری نسبت به دستگاه‌های شتاب‌دار باشند؟ انیشتین ابتدا تلاش کرد تا پاسخ سوال اول را بیابد و در این تلاش بود که پاسخ سوال دوم هم پیدا شد. مگر گرانش و دستگاه شتابدار چه ربطی به هم دارند؟

💭 این داستان ادامه دارد...

🖋 نویسنده: مهدی فراهانی

⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍7
ولادت سراسر نور امام محمد باقر (علیه السلام) و حلول ماه رجب مبارک باد.🍃🌹🍃

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
17👎3
#انقلاب_علمی #نسبیت #دستگاه_لخت #اصل_هم‌ارزی #انیشتین #گرانش #هندسه

🟡 انقلاب‌های فیزیک (قسمت ۱۰):

🟢 آیا دستگاه لخت می‌تواند شتابدار باشد؟

اکنون سال ۱۹۰۷ است. انیشتین یک آزمایش ذهنی طراحی می‌کند که گفته‌ی خودش:«زیباترین فکر تمام زندگی‌اش بوده است». او در این آزمایش فرض می‌کند شخصی در یک اتاقی قرار دارد که این اتاق هیچ در و پنجره‌ای ندارد و بنابراین شخص نمی‌تواند به چشم خود از فضای بیرون اتاق اطلاع کسب کند. تنها، تعدادی وسیله‌ی آزمایشگاهی در اختیارش قرار داده‌اند مثل ترازو و چیزهای دیگر.

حال اگر این اتاق بر روی سطح زمین قرار داشته باشد، شخص می‌تواند با رفتن روی ترازو و دیدن عدد وزنش بفهمد که در یک میدان گرانشی قرار دارد و دارای وزن است. حال اگر این اتاق را به فضای بین ستاره‌ای ببریم که هیچ گرانشی در آن وجود ندارد، ولی با موتورهای رانشی، به این اتاق شتابی درست برابر با شتاب گرانشی کره‌ی زمین بدهیم، شخص درون اتاقک،‌ چه مشاهده‌ای خواهد داشت؟ به راحتی می‌توان استدلال کرد که شخص درون اتاقک هیچ تفاوتی با زمانی که روی زمین ساکن بود حس نخواهد کرد! آیا بین نالختی دستگاه‌ها و میدان گرانشی تفاوتی وجود ندارد؟

انیشتین آزمایش ذهنی دیگری طراحی کرد. در این آزمایش هم، همانند قبل، یک اتاق با همان ویژگی‌ها و ناظری درون اتاق داریم. حال فرض کنید که این شخص در درون اتاق خودش، در حال سقوط آزاد بر روی سطح زمین است. این ناظر چه مشاهده‌ای خواهد داشت؟ باز هم به راحتی می‌توان استدلال کرد که این شخص مشاهده می‌کند به بی‌وزن شده (ترازو عدد صفر را نشان می‌دهد) و انگار که هیچ میدان گرانشی‌ای وجود ندارد. حال اگر همین اتاق را به فضای بین ستاره‌ای ببریم (جایی که گرانش صفر است) و این اتاق را رها کنیم، چه؟ باز هم به راحتی می‌توان فهمید که ناظر درون اتاق، همان تجربه را خواهد داشت، بی وزن است و ترازو عدد صفر را نشان می‌دهد.

💭 این داستان ادامه دارد...

🖋 نویسنده: مهدی فراهانی

⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍9
#انقلاب_علمی #نسبیت #دستگاه_لخت #اصل_هم‌ارزی #انیشتین #گرانش #هندسه

🟡 انقلاب‌های فیزیک (قسمت ۱۱):

🟢 آیا گرانش تاثیری بر نور دارد؟

نتیجه‌ی آزمایش ذهنی دوم (مقایسه‌ی بین اتاقک سقوط آزاد کننده و رها شده در فضای میان‌ستاره‌ای) بسیار عجیب است. اتاق سقوط آزادکننده در میدان گرانشی زمین، یک دستگاه شتاب‌دار است ولی اتاقی که در فضای بین ستاره‌ای رها شده است، یک دستگاه لخت است. چطور ممکن است که دستگاهی شتابدار همانند دستگاهی لخت باشد؟

در ادامه انیشتین موضوع دیگری را نیز در ضمن این آزمایش‌های ذهنی پیگیری کرد. اگر ناظر درون اتاق، یک منبع نور در دستش داشته باشد، پرتوی نور خروجی چگونه حرکتی خواهد داشت؟ آیا بر روی خطی راست حرکت خواهد کرد؟
انیشتین استدلال کرد در آزمایش ذهنی دوم (دستگاه سقوط کننده در میدان گرانشی و دستگاه رها شده در فضای بدون گرانش) نور واقعاً بر خط راست حرکت خواهد کرد. اما در مورد آزمایش ذهنی اول، مسیر پرتوی نور، خمیده خواهد شد!

این نتیجه‌ای جدید بود. هیچ جای نظریه‌ی نیوتونی چنین پیش‌بینی‌ای مبنی بر خم شدن مسیر نور در میدان گرانشی وجود ندارد. آیا این پیش‌بینی جدید درست است؟

💭 این داستان ادامه دارد...

🖋 نویسنده: مهدی فراهانی


⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍8
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💌خبرهای خوب از راه رسیدن...

🔥 هدیه ویژه تکامل فیزیکی به مخاطبان🔥

✳️ به مناسب 1k شدنمون ✳️

👇 انتخاب با شماست.👇


کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
7👍5🕊4😍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا دوره‌های تکامل فیزیکی رایگان است؟

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
22👍4🕊1
#انقلاب_علمی #نسبیت #دستگاه_لخت #اصل_هم‌ارزی #انیشتین #گرانش #هندسه

🟡 انقلاب‌های فیزیک (قسمت ۱۲):

🟢 آیا گرانش بر زمان هم اثرگذار است؟

انیشتین حتی پا را فراتر می‌گذارد و راجع به زمان هم بحث می‌کند. اگر فرض کنیم که یک برج در روی زمین با ارتفاع بسیار زیاد داریم. حال در بالای این برج یک فوتون با فرکانسی مشخص را به پایین می‌تابانیم. فوتون که در بالای برج قرار دارد گرانشی متفاوت را از پایین برج تجربه خواهد کرد. بنابراین، در حین آمدن به سطح زمین تغییراتی می‌کند. انیشتین نشان می‌دهد که این تغییرات به این صورت است که فرکانس نور در هنگام آمدن به سطح زمین کاهش پیدا خواهد کرد. اما این چه ربطی به زمان دارد؟

فرض کنید که ساعتی دارید که با استفاده از فرکانس یک فوتون، زمان را اندازه‌گیری می‌کند. حال اگر از بالای برج به پایین آن بیایید، متوجه می‌شود که ساعت شما کندتر خواهد شد. به این ترتیب انیشتین نتیجه‌گیری کرد که گرانش حتی بر گذر زمان هم اثرگذار است، و هرچه به منبع گرانش نزدیک‌تر باشیم، گذر زمان برایمان کندتر خواهد شد.

انیشتین این نتایج را در مقاله‌ای در سال ۱۹۰۷ به چاپ رساند. این نتایج هیجان‌انگیز، راهنمای انیشتین شدند برای نوشتن یک نظریه‌ی جامع‌تر از نسبیت خاص، که در آن هم توضیحی کامل و دقیقی از گرانش وجود دارد و هم دیگر فرقی اساسی بین دستگاه‌های لخت و نالخت (شتاب‌دار) نباشد. اما این کار سال‌ها به طول انجامید...

💭 این داستان ادامه دارد...

🖋 نویسنده: مهدی فراهانی


⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
3
🔥دوره‌ی رایگان بعدی رو میخوایم برگزار کنیم 🔥

👇شما انتخاب کنید چه دوره‌ای👇

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
2😍1
Forwarded from تکامل فیزیکی
🕊42
دو چیز که به عمق آن نتوان رسید ، علم و عقل است. (غررالحکم)                                   

میلاد حضرت علی (علیه السلام) و روز پدر مبارک باد. 💐

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
18👎4👍3
دوره رایگان برنامه نویسی پایتون

با توجه به نتایج نظرسنجی ، دوره برنامه نویسی به زبان پایتون انتخاب شد. زمان برگزاری دوره به زودی در کانال  اعلام می گردد. 🙏🏻

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
😍15👍105
#تقسیم‌بندی_فیزیک #شاخه‌های_فیزیک #فیزیک #فیزیک_کلاسیک #فیزیک_مدرن

🟢 شاخه‌های مختلف فیزیک (قسمت ۱):

🔸 تقسیم‌بندی کلی:

علم فیزیک، جنبه‌های مختلف جهان طبیعت مانند ماده، انرژی، نیروها، حرکت، نور، گرما، صوت، الکتریسیته، ‏مغناطیس، واکنش‌های هسته‌ای و غیره را مطالعه می‌کنند.

فیزیک را می توان به دو شاخه ‏اصلی تقسیم کرد: فیزیک کلاسیک و فیزیک مدرن.

فیزیک کلاسیک با پدیده هایی سر و کار دارد ‏که می توان با قوانین حرکت نیوتن، معادلات الکترومغناطیس ماکسول و ترمودینامیک توصیف ‏کرد. فیزیک مدرن با پدیده‌هایی سر و کار دارد که توضیح آن‌ها به نظریه کوانتومی، نسبیت و ‏کیهان‌شناسی نیاز دارد.‏

فیزیک کلاسیک:
فیزیک کلاسیک گروهی از نظریه‌های فیزیک است که پیش از تدوین نظریه‌های ‏مدرن، برای توصیف طبیعت استفاده می‌شدند.
فیزیک کلاسیک می تواند بسیاری از پدیده‌ها را در دنیای ماکروسکوپی توضیح دهد، مانند حرکت ‏پرتابه، گرانش، موتورهای حرارتی، مدارهای الکتریکی و عدسی‌ها. با این حال، فیزیک کلاسیک ‏دارای محدودیت‌هایی است و نمی‌تواند رفتار ماده و انرژی را در کوچک‌ترین مقیاس‌ها یا بالاترین ‏سرعت‌ها توضیح دهد.‏

فیزیک مدرن:‏
فیزیک مدرن اصطلاحی است که به نظریه ها و مفاهیم فیزیک که در قرن بیستم و پس از آن ‏ظهور کردند، مانند مکانیک کوانتومی، نسبیت و کیهان شناسی اشاره دارد. فیزیک مدرن از ‏فیزیک کلاسیک متمایز می شود که به فیزیک پدیده های روزمره مانند مکانیک، ترمودینامیک و ‏الکترومغناطیس می پردازد. فیزیک مدرن برای توضیح رفتار ماده و انرژی در کوچکترین ‏مقیاس‌ها و بالاترین سرعت‌ها مورد نیاز است.‏

🖋 نویسنده: آرین عطایی

⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍5😍51🕊1
🟠 کانال ایتا تکامل فیزیکی

مخاطبینی که پیامرسان ایتا دارند، یا به کانال تلگرام دسترسی ندارند، میتوانند کانال ایتای تکامل فیزیکی را دنبال کنند.

🔶 ورود به کانال ایتا تکامل فیزیکی


تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍7👎61💔1
شعر اگر از تو نگوید همه عصیان باشد
زنده  در   گور   غزلهای   فراوان   باشد
از  قضا  رد  شدی  و  راه  قدر  را بستی
رفتی  آن سوتر  از اندیشه و در را بستی
رفتی آنجا که به آن دست فلک هم نرسید
و به گرد  قدمت  بال  ملک  هم  نرسید
آنچه نادیده کسی دیدی و برگشتی باز
سیب از باغ خدا چیدی و برگشتی باز

🪷مبعث پیامبر رحمت حضرت محمد صلوات الله علیه بر همگان مبارک باد.

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
13👍2👎1
#دوره #پایتون #برنامه‌_نویسی

❇️ دوره مقدماتی پایتون:
زبان برنامه‌نویسی از نیازهای اکثر دانشجویان فیزیک است. در این دوره، سعی می‌شود که از ابتدا مفاهیم اصلی برنامه‌نویسی و سپس زبان برنامه‌نویسی پایتون آموزش داده شود.

🟠 شرکت در این دوره نیازی به هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارد.

🟡 این دوره مناسب افراد زیر است:
۱. دانشجویان فیزیک
۲. علاقه‌مندان به برنامه‌نویسی

🔵 جلسات هر هفته پنج‌شنبه شب برگزار می‌گردد.

🧑‍🏫 مدرس دوره: مهدی فراهانی (دانشجوی دکتری فیزیک، دانشگاه صنعتی شریف)

📝 جهت ثبت‌نام به آیدی زیر، در تلگرام پیام دهید.
@physical_evolution_PubRelat

‼️مهلت ثبت نام تا دوشنبه ۳۰ بهمن می‌باشد.

ثبت نام‌ در این دوره، کاملاً رایگان است!

‼️ظرفیت محدود است.‼️

🔗 جلسات به صورت آنلاین و در بستر گوگل‌میت برگزار خواهد شد.

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
😍11👍6
#ترجمه_مقاله #لیزر #نور #پرتو #فوتون #امواج #همدوسی


📄ترجمه مقاله

🔴A Brief Introduction to Lasers and Applications: Scientific Approach

🟠مقدمه ای کوتاه بر لیزرها و کاربردها: رویکرد علمی

🟢 قسمت ۱:

لیزر دستگاهی است که تابش الکترومغناطیسی را از طریق فرآیند تقویت نوری بر اساس انتشار تحریک شده فوتون ها ساطع می کند. لیزرها دستگاه‌هایی هستند که پرتوهای نور شدیدی را تولید می‌کنند که تک رنگ، منسجم و بسیار همسو هستند. طول موج نور لیزر در مقایسه با سایر منابع نور بسیار خالص است و تمام فوتون‌هایی که پرتو لیزر را تشکیل می‌دهند نسبت فاز ثابتی نسبت به یکدیگر دارند. نور لیزر معمولاً واگرایی بسیار کمی دارد. می تواند مسافت های زیادی را طی کند یا می تواند روی یک نقطه بسیار کوچک با روشنایی بیش از نور خورشید متمرکز شود. به دلیل این ویژگی‌ها، لیزرها در کاربردهای بسیار متنوعی در تمام جنبه‌های زندگی استفاده می‌شوند.
درک اولیه یک نظریه به درک دستگاه لیزر کمک می کند. شکل ۱ نشان می دهد که هرگاه ذره ای باردار مانند الکترون انرژی خود را از دست بدهد، تابش الکترومغناطیسی ساطع می شود. این اتفاق هر بار که یک الکترون از حالت انرژی بالاتر، Q1، به حالت انرژی پایین تر، Q0، در یک اتم یا یون می افتد، همانطور که در نور فلورسنت رخ می دهد، اتفاق می افتد. این نیز از تغییرات در حالت ارتعاشی یا چرخشی مولکول ها اتفاق می افتد. رنگ نور با فرکانس یا طول موج آن تعیین می شود. طول موج های کوتاه تر فرابنفش و طول موج های بلندتر مادون قرمز هستند. کوچکترین ذره انرژی نور توسط مکانیک کوانتومی به عنوان فوتون ۱ توصیف می شود.

لینک این مقاله

🖋مترجم: نرگس رسولی

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
2👍1
2025/07/09 00:36:50
Back to Top
HTML Embed Code: