🔵📣خبرگزاری فارس مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز را تایید کرد

🔹به‌دنبال برگزاری یک مهمانی در یکی از باغات اطراف شیراز، ۲۹ پزشک به علت مصرف مشروب تقلبی دچار مسمومیت شدند و در بیمارستان بستری هستند.

🔹اخبار غیررسمی حاکی از آن است که چند پزشک دچار نارسایی کلیوی شده‌اند. یک پزشک زن تاکنون فوت شده و یک پزشک دیگر در به کما رفته است.

🔹دو منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس صحت این خبر را تایید کرده و گفتند: عامل فروش این مشروبات الکلی دست‌ساز دستگیر شده است.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون
بوسه میزنم بردستانت
به احترام بهشت که زیر پایت جاری ست
به احترام اندیشه‌ای که بر تخته کلاس نقش میبندد
سپاسگذار معلمی هستم که اندیشیدن را به من اموخت نه اندیشه هارا
روز معلم رو به تمامی استاتید حاضر درکانال تبریک عرض میکنیم 🌺🌺
🔵تایید پیشنهاد شروع غربالگری سرطان پستان از ۴۰ سالگی

✍️ دکتر علی‌اصغر هنرمند

🔹سال گذشته و در همین اردیبهشت‌ ماه بود که کارگروه خدمات پیشگیرانه آمریکا (USPSTF) «پیش‌نویس» توصیه‌ی جدیدش را منتشر کرد که در آن پیشنهاد شده بود سن غربالگری سرطان پستان از ۵۰ به ۴۰ سالگی کاهش پیدا کند و در «آپدیت ام دی» هم در موردش صحبت کردیم.

🔹حالا ساعاتی قبل، نسخه نهایی توصیه‌‌ی جدید USPSTF منتشر شده و توصیه‌ی غربالگری سرطان پستان برای «تمام خانم‌ها» از ۴۰ سالگی به تایید نهایی رسیده است.

🔹جالب است بدانید این کارگروه در سال ۲۰۱۶ پیشنهاد کرده بود سن غربالگری از ۴۰ به ۵۰ سال افزایش پیدا کند و تغییر جدید به این معنی است که بر اساس شواهد تازه، این جمع‌بندی به‌دست آمده که بهتر است غربالگری سرطان پستان از ۴۰ سالگی آغاز شود.
دستیاری 51ام.pdf
10.3 MB
🔵دفترچه سوالات پنجاه و يكمين دوره آزمون پذيرش تخصصى پزشكى سال ۱۴۰۳
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شروع یه صبح خوب رو براتون آرزو دارم 🌺🌺
#طنز
از وقتی سوشیال مدیا اومد دیگه هیچی مثل قبل نشد 😁
اصلا یادش رفت کمک میخواست!
ایام امتحانات
🔵📣قطع نخاع نوزاد ۵ ماهه گلستانی بر اثر شکستن قلنج!

🔹پزشک متخصص اطفال:کودک ۵ ماهه کاملاً سالم بود و از ناحیه دست و پا مشکل نداشت تا زمانی که چند روز پیش عمه نوزاد کودک را بغل می‌کند و قُلنج کودک را می‌شِکَنَد.

🔹متأسفانه شکستن قُلنج باعث قطع نخاع این نوزاد شده بطوری که دیگر قادر به حرکت از ناحیه دست و پا نیست و فعلاً در تخت عملِ جراحی است.

🔹با این حال، بعید به نظر می‌رسد که دیگر بهبود پیدا کند. متخصصان پزشکی بارها هشدار داده‌اند که شکستن قُلنج می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد، از جمله آسیب به اعصاب، رگ‌ها و حتی مرگ./رکنا
Audio
📣ثبت نام شروع شد🕤

همایش کشوری جمع بندی یکروزه

زبان ارشد بهداشت1403

(کلیه رشته های علوم پزشکی)

💎آنلاین و آفلاین

تاریخ: جمعه 21 اردیبهشت

📞 09388368420 - 093092440065
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
روح تو را که دید خدا،
گوهر آفرید
احساس را دمید به گل،
دختر آفرید...

شاهکار خلقت روزت مبارک💞
🔵با رهبری یک جراح ایرانی/بزرگترین تومور آدرنال جهان در بیمارستان دبی از بدن یک بیمار خارج شد

🔸 جراحان بیمارستان دبی اعلام کردند که با موفقیت بزرگترین تومور آدرنال جهان را از بدن یک بیمار ۶۹ ساله خارج کردند

🔹جراحی خارج کردن این تومور توسط یک تیم چند رشته‌ای متشکل از متخصصان اورولوژی، انکولوژی، رادیولوژی، رادیولوژی مداخله‌ای، جراحی عروق، جراحی عمومی و بیهوشی انجام شد.

🔹طی این جراحی توموری به وزن ۹/۴ کیلوگرم و ابعاد ۲۷ سانتی‌متر در ۲۶ سانتی‌متر از بدن بیمار خارج شد که تمام رکوردهای قبلی را شکست.

🔹دکتر فریبرز باقری پزشک ایرانی و مشاور اورولوژی در بیمارستان دبی که رهبری این عمل را بر عهده داشت، گفت: با توجه به اندازه تومور و فشرده شدن آن روی اندام‌های حیاتی، مداخله جراحی با چالش‌های قابل‌ توجهی مواجه بود اما بدون مداخله، بقای بیمار به خطر می‌افتاد. بیمار به خوبی به عمل جراحی پاسخ داده و كاملا بهبود یافته است

🔹بیمارستان دبی یکی از بزرگترین بیمارستان‌های تخصصی در امارات است
پاسخی به یک پرسش


دختر 10 ساله چند وقت پیش در سرویس اینجانب بستری شد حدود ساعت 3 صبح با اختلال هوشیاری که با تشخیص مسمومیت با اپیوم با تزریق نالوکسان هوشیار شده بود ولی به ای سی یو منتقل شده بود .هنگام ویزیت من ناگهان بیمار بیحال و رنگ پریده شد به دلیل بدحالی بیمار و اینتوبه کردیم حین اینتو بیشن متوجه هموپتزی ماسیو از لوله تراشه شدم به اندازه ای خونریزی زیاد که هربار با افت سچوریشن و ساکشن مقدار زیادی خون ساکشن میشد و خونریزی دستگاه گوارش و سرانجام بیمار چند ساعت بعد اکسپیر شد . سی تی مغز نرمال و تمام ازمایشت نرمال بود.با اتندینگ مسمومین تهران تماس ولی احتمال مسمومیت ردشد.تشخیص بیمار برام معما شده ایا واسکولیت لوپوس بود.هموپتزی ماسیو کشنده کدام بیماری میدهد.تمامی ازمایشات نرمال بود.تست اپیوم منفی بود.تب نداشت هیچ اختلال انعقادی وتماس مشکوک نداشت

پاسخ

می تواند پرزانتاسیون اول لوپوس با خونریزی ریه باشد. هر چند شما هیچ آزمایش اختصاصی و حتی عمومی که بتواند کمک کننده باشد ارائه ندادید ولی سیر سریع کشنده می تواند موید یک واسکولیت و در راس آن لوپوس باشد.

بیمار مشابهی را داشتم که ذکر شرح حال آن خالی از لطف نیست. دختر 10 ساله ای با شکایت استفراغ خونی در بخش گوارش بستری شده بود که آندوسکوپی شود. در کمتر از 24 ساعت از بستری دچار ارست تنفسی شد و به ICU منتقل شد و در عکس ریه white lung دو طرفه داشت. همکاران ICU مشاوره از ما با شک به واسکولیت خواستند. در معاینه فقط مالار راش مثبت داشت. در بررسی ازمایشگاهی فقط آنزیم کبدی مختصر افزایش یافته داشت و PT  و PTT نرمال بود. CBC نکته اختصاصی بجز آنمی نداشت. مجدد شرح حال گرفته شد مادر سرفه را ذکر می کرد که بدنبال سرفه کودک استفراغ داشته. دفع خون را هم قبل از استفراغ همراه سرفه ذکر می کرد که در واقع شکایت هموپتیزی بوده ولی همکاران دفع خون را به استفراغ ارتباط داده بودند.
برای بیمار تستهای لوپوس درخواست شد و قبل از آماده شدن آزمایشات برای بیمار IVIg گذاشته شد. کومبس بیمار مثبت بود و بعدا نیز کلیه تستهای لوپوس مثبت آمد. درمان اگرسیو با پالس کورتن و سیکلوفسفامید برای بیمار گذاشته شد و بیمار نجات یافت. اکنون 4 سال از تشخیص بیماری می گذرد و بیمار تا دو سه ماه قبل کنترل بود و قرص پردنیزولون نصف قرص روزانه و هیدروکسی کلروکین دریافت می کرد.
چند روز پیش با شکایت سرفه خشک و دفع خون بدنیال سرفه به اورژانس مراجعه کرده بود و همکاران اورژانس عکس ریه گرفتن و white lung یک طرفه که بیش از نیمی از ریه را پر کرده بود داشت و با تشخیص عفونت درمان آنتی بیوتیکی گذاشته بودند و مشاوره خواستند. تشخیص اولیه ما عود بیماری و خونریزی ریه بود و همکاران عفونی و اورژانس در مورد عفونت اصرار داشتند و اینکه شروع درمان با پالس استروئید و سیکلوفسفامید عفونت را منتشر می نماید. عکس به فاصله چند ساعت ریه یک طرف را تقریبا پر کرده بود و این بیشتر به نفع خونریزی بود تا عفونت.
با اینحال علیرغم ادامه درمان آنتی بیوتیک برای بیمار پالس کورتن و سیکلوفسفامید شروع شد و پس از دو سه روز علائم ریوی کاملا کنترل شد و با افزایش دوز داروها بیمار ترخیص شد.

🛑نتیجه گیری: در هر بیمار با خونریزی ریه به واسکولیتها توجه جدی شود.  پس از نمونه گیری حداقل کار ممکن که برای بیمار هیچگونه ضرری ندارد و می تواند نجات دهند باشد تجویز IVIg می باشد. در صورتی ک شواهد بالینی و یا آزمایشگاهی به نفع لوپوس بود نباید منتظر آماده شدن تستها باشیم و جان بیمار اهمیت بیشتری دارد  باید درمان با پالس کورتن مورد توجه قرار گیرد.


🧑‍⚕آقای پروفسور وحید ضیایی ( فوق تخصص روماتولوژی کودکان)
2024/05/13 13:10:05
Back to Top
HTML Embed Code: