Telegram Web Link
🦋روز کسی هست که...
دیگران بهش میگن
تو به خاطر شغلت
نباید عصبانی بشی!

🦋که باید واسه همه
سنگ صبور باشه

🦋که باید همیشه دانشجو
باشه و هر روز تلاش کنه

🦋که مثل یک باغبان باید
هر روز امید رو در
دل دیگران بکاره...

🦋دیگران بهش میگن
کارشما که سخت نیست
فقط باید بشینی و گوش کنی

🌸🍃نهم اردیبهشت
روز جهانی روانشناس و مشاور
گرامی باد🌸🍃
👍2
همه‌ی درمان‌های گفتاری از زیگموند 💎فروید نشات گرفته‌اند.
وقتی با مجموعه‌ای از روان‌درمانی‌ها روبرو می‌شوید، فهمیدن اینکه کدامیک برای شما مناسبه، سخت است. روان‌کاوی؟ روان‌درمانی پویشی؟ درمان شناختی رفتاری(CBT)؟ رفتاردرمانی دیالکتیکی(DBT)؟ گشتالت درمانی؟

در کتاب“چگونه صحبت کردن درمان می‌کند شش عنصر مهم همه‌ی درمان‌های گفتاری را شرح داد‌ه‌ام. مثل مواد تشکیل دهنده‌ای که در دستورالعمل‌های مختلف متفاوته، نسبت آنها به نوع روان‌درمانی بستگی داره:

1. حمایت مستقیم

2. درونی سازی

3. تخلیه هیجانی

4. بینش

5. همانندسازی

6. حل و فصل

#حمایت_مستقیم #مشاوره دادن به بیمار است. برای مثال، جورج بخاطر تحت تاثیر بودن از پیشنهادات کارت اعتباری، دائما بدهکاره. او برای درمان #اضطراب و #افسردگی ناشی از بدهی غیرقابل کنترلش مراجعه کرد. در ارزیابی مشکلاتش، مشخص شد که نمی‌تواند واقعیت پشنهادات کارت اعتباری را درک کند. با ارجاع به یک متخصص #مدیریت بدهی و حمایت مداوم برای مدیریت امور مالیش، ثبات مالی پیدا کرد.

#دورنی‌سازی
زمانی که بیمار شروع به درونی کردن صدای درمانگر می‌کند، درونی‌سازی رخ می‌دهد. وقتی بیماران گزارش می‌دهند که برای کنار آمدن با موقعیت‌های دشوار زندگی در تلاش اند ، “شنیدن” حرف‌های درمانگر کمک می‌کنه به نحو مؤثرتری با آنها کنار بیایند. مثلاً، آلیس عادت به مخالفت با بقیه دارد. بدون اینکه بداند تمایل دارد به جای تأیید، “بله …. اما” بگوید. همین‌که این الگو در درمان مورد توجه قرار گرفت، صدای درمانگر رو شنید که به این موضوع اشاره می‌کرد و بیش از پیش توانست جلوی خود را بگیرد و درعوض از دیگران بیشتر حمایت کند. نتیجه، بهبود قابل توجهی در روابطش بود.

#تخلیه_هیجانی
زمانی است که کسی قادر به #ابراز_احساسات نبوده است، گریه می‌کند، فریاد می‌زند یا به روش‌های دیگر “خود را خلاص می‌کند”. مری سال قبل کودکش را بخاطر #سندرم مرگ ناگهانی نوزاد از دست داد و از تغییر هرچیزی در اتاق کودک امتناع می‌کرد. او حتی نمی‌توانست فکر داشتن بچه دیگری را قبول کند. از طریق صحبت درمانی به او کمک شد تا #عواطف دردناک و #سوگ را ابراز کند. حالا او به داشتن بچه دیگری فکر می‌کند و به زندگی خود ادامه می‌دهد.

#بینش
بینش توانایی درک یک احساس و اینکه از کجا آمده. این به #بیمار در کنترل احساس کمک می‌کند. باربارا پیش من آمد چون نگرانیش این بود که مادر خوبی نیست. درحالی‌که واقعا توانا بود.از طریق بینش متوجه شد نگرانی‌های دردناکش نتیجه #احساس_گناه_ناهشیار درمورد ...

لینک مقاله:
https://dpsychotherapy.com/%D8%A7six-element-in-psychotherapy/

ترجمه : زهرا موسوی

🍃 @Psycho_Approaches
👍13
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت اول
@Psycho_Approaches
👍2
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت دوم
@Psycho_Approaches
👍1
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت سوم
@Psycho_Approaches
👍1
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت چهارم
@Psycho_Approaches
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت پنجم
@Psycho_Approaches
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت ششم
@Psycho_Approaches
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت هفتم
@Psycho_Approaches
Audio
▫️اختلال دو قطبی
▫️دکتر نهضت فرنودی
▫️قسمت هشتم
@Psycho_Approaches
👍1
| من بیمارم، شرور نیستم |

نمی‌دانم شما چقدر در فیلم و سریال‌های ایرانی با شخصیت‌هایی مواجه شده‌اید که رفتار‌هایی کاملاً خاص و حتی نوعی اختلال روانپزشکی، عصبی یا ذهنی دارند؟ نمی‌دانم چقدر بین خودتان با آن‌ها همانندسازی کرده‌اید یا این شخصیت‌ها و مشکلات‌شان برایتان باورپذیر بوده است؟

اغلب شخصیت‌هایی که در این فیلم‌ها معرفی می‌شوند در ذهن مخاطب ترس ایجاد می‌کنند تا جایی که کسانی که چنین مشکلاتی دارند سعی می‌کنند آن‌ها را انکار کنند، البته دیدن شخصیت‌های این‌چنین شرور و بدجنس با پیش‌داوری و انگ زیاد به بیماران هم همراه است. جوری که خیلی‌ها فکر می‌کنند هر کس اختلال روانی دارد، یا جنایت‌کار است یا پرخاشگر؛ تصویری اشتباه از یک بیماری.

اما چرا فیلمسازان ایرانی برای ساخت این سریال‌ها در این زمینه مطالعه نمی‌کنند؟ چرا آن‌ها از مشاوره‌های روانپزشکی تخصصی برای پروردن کاراکتر‌ها و ساخت آثارشان بهره نمی‌برند؟ آیا آن‌ها از اهمیت تأثیر چنین ساخته‌هایی بر ذهن و روان جامعه بی‌خبرند یا برایشان اطلاعات را فدای روایت و کشش داستانی می‌کنند؟ این سؤال‌ها را با چند بیمار اعصاب و روان و یک روانپزشک در میان می‌گذارم.

«من افسردگی دارم، اما محض رضای خدا حتی یک فیلم و سریال ندیده‌ام که بر اساس ویژگی‌های اصلی بیماری من ساخته شده باشد. در بیشتر این فیلم‌ها و سریال‌ها، افسرده‌ها آدم‌های تنبل و بی‌خاصیتی هستند که همه را اذیت می‌کنند، از زیر کار در می‌روند و بداخلاق و پرخاشگرند.»

این حرف‌های ساراست که سال‌هاست افسردگی دارد و تحت درمان است. در سریال‌هایی که او دیده برای درمان افسردگی بار‌ها تجویز‌های اشتباه شده، مثلاً اینکه اگر ورزش کنید حالتان کاملاً خوب می‌شود یا اگر مجردید ازدواج کنید و... این‌ها هیچ‌کدام درمان افسردگی نیست هرچند گاهی می‌تواند در درمان مؤثر باشد.

به طورکلی بدترین کاری که این فیلم‌ها می‌کنند بد جلوه دادن انواع اختلالات روانی و همچنین اطلاع‌رسانی غلط راجع به بیماری‌های روان است. گاهی شخصیت فیلم‌ها و سریال‌ها باید کاراکتری را به نمایش بگذارد که دارای اختلال روان‌پزشکی است در چنین شرایطی شاهد بوده‌ایم نقش آن فرد به همراه بیماری زمینه‌ای به درستی ترسیم نشده و علائم و نشانه‌هایی که از آن فرد نشان می‌دهند.
@Psycho_Approaches
👍142
#خودشیفتگی از دیدگاه فروید

به عقیدهٔ فروید، این مفهوم برای اولین بار در روانشناسی توسط پل ناک به کار گرفته شد. وی بعدها این عقیده را تصحیح می‌کند و توضیح می‌دهد که در واقع هولاک الیس را باید ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست. خود الیس توضیح داده‌است که او این اصطلاح را در سال ۱۸۹۸ برای توصیف نگرشی روانی به کار برد و ناک در سال ۱۸۹۹ این را برای معین کردن نوعی از انحراف جنسی استفاده کرده‌است. به عقیدهٔ الیس، او و ناک را باید به‌طور مشترک ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست.
همه‌ توانی احساسی است که بسیاری از طرفداران فروید آن را جزئی ذاتی در کودکی می‌دانستند. همان‌طور که فروید و فرنزی گفته‌اند کودکان برای مدت‌های زیادی با احساس خودبزرگ بینی زندگی می‌کنند. پس از تولد کودکان احساس قدرت زیادی می‌کنند و هرجا نتوانند کاری را از پیش ببرند احساسات دردناکی در ارتباط با از دست دادن این قدرت را تجربه می‌کنند. فروید عقیده داشت در افراد خودشیفته این احساس همه توانی که به صورت معمول در کودکان وجود دارد مجدداً تجربه می‌شود.
#روانکاوی

@Psycho_Approaches
👍14👎2👏1
فروید به تاسی از مطالعات کارل آبراهام درباره درمان روانکاوانه بیماران افسرده-شیدایی (در آن زمان آنچه امروزه به نام افسردگی می‌شناسیم «مالیخولیا» نام داشت) تفاوت‌های میان سوگواری بهنجار و بیماری‌زا را بررسی می‌کند.

او اشاره می‌کند که سوگواری بیماری‌زا در سطح ناخودآگاه رشد می‌کند و تنفر بیمار نسبت به منِ [ایگوی] خود، در قالب احساس گناه و سرزنش خویش اتفاق می‌افتاد. چگونه می‌توانیم این سرزنش را که حتی به انتظار وهمناکِ مجازات منجر می‌شود، توضیح دهیم؟

فروید فهم درخشانی از این مسئله دارد: او دریافته بود که ملامت خویش در شخص افسرده در واقع اتهامی است که خطاب به شخصی مهم، و معمولا کسی که بیمار رابطه نزدیکی با او دارد.

بنابراين فروید می‌گوید: «زنی که با صدای بلند به حال شوهرش تاسف می‌خورد که با زنِ نالایقی چون او وصلت کرده در واقع دارد به نحوی شوهرش را متهم می‌کند که لیاقت او را ندارد».

این‌طور بگوییم که وقتی زن خودش را با این جمله متهم می‌کند که «من نالایق‌ام!» این سرزنش دست بر قضا سرزنشی است ناخودآگاه شوهرش را نشانه رفته است: «تو بی‌لیاقتی!».

ژان‌میشل کینودُز
از کتاب درآمدی بر زیگموند فروید
ترجمه مهرداد پارسا
@Psycho_Approaches
👍10👏3
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
| چالش‌های روابط اجتنابی-اضطرابی |

اگر در روابط خود، دچار مشکلِ دلبستگی هستید، این ویدیو برای شماست.

#انیمیشن

🍃 @Psycho_Approaches
👍12😢2
‏فروید و سه شخصیت درونی انسان

فروید معتقد است یک لات درونی داریم که کاملا غریزی رفتار می کند. یک درویش درون که دنبال ایده ال ها است. یک «کارمند درون» هم داریم که مدام سعی می کند تعادلی بین غریزه و ایده آل ها ایجاد کند.

از نظر فروید شخصیت ما محل نزاع بین سه نیرو یا خصوصیت درونی است. به عبارتی خیلی ساده، سه موجود مدام، روان ما را به هر طرف می کشانند.
–    من غریزی ( Id )مثل یک لات قلدر است که خودش را به در و دیوار می زند تا هم به لذت جنسی دست یابد و هم میل خطرناک و تخریبگر خودش را ارضا کند.
–   من منطقی (Ego )  مثل یک کارمند آبرومند بانک است که همه فکر و ذکرش مهار خل بازی های لات درون می باشد.
–   من ایده آل ( Super ego) عین یک درویش بزرگوار عمل می کند که مدام می خواهد انرژی و تمنای غریزی «لات درون» را در مسیر مرام و مسلک خود قرار دهد.
فروید معتقد است این «کارمند درون» ما است که با تکاپوی زیاد سعی می کند تعادلی بین «لات درون» و ایده آل های باشکوه «درویش درون» ایجاد کند. فروید این تغییر متعالی را والایش می نامد. این جدال مداومی است که بشر برای متمدن شدن ذره ذره در طول تاریخ طی می کند.
از نظر فروید بخش زیادی از قدرت جنسی و انرژی های بازیگوشانه و تخریبی ما به جای آنکه توبیخ و سرکوب شود می تواند تبدیل به خلاقیت هنری و اکتشاف علمی شود. او معتقد بود بشر به طور ناخودآگاه تمایل دارد که خواسته های ممنوع، غریزی و نامتعارف را مهار  سازد چون روان انسان از یک سیستم دفاعی برای بقا و تعادل برخوردار است.

@Psycho_Approaches
👍32👏3👎2
‏تراپی؟ نه ممنون أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب





@Psycho_Approaches
👎55😁41👍3327🤯15🤔11🤬7🤮7👏2
🌐 *چهار وبسایت عالی برای دریافت رایگان پایان نامه های خارجی*

🔹 http://oaktrust.library.tamu.edu/handle/1969.1/2

🔹 http://www.diva-portal.org/smash/search.jsf?dswid=-2422

🔹 http://dspace.mit.edu/handle/1721.1/7582

🔹 http://www.essays.se/


@Psycho_Approaches
👍5
10 نقل قول معروف که به اشتباه به زیگموند فروید نسبت داده می‌شود (قسمت اول).

زیگموند فروید به خاطر تک-جمله‌هایش مشهور است، اما بسیاری از این نقل قول‌ها به اشتباه به او نسبت داده شده است. از جمله چند جمله‌ی مشهور!
در اینجا 10 مورد از این نقل‌قول‌ها را می‌خوانید که بنیان‌گذار روانکاوی هرگز نگفته است.

1) فروید کجا گفته: «سپری کردن زمان با گربه‌ها هرگز تلف کردن وقت نیست»؟
اگرچه که این نقل قول به طور گسترده در وب‌سایت‌های مخصوص نقل‌قول به فروید نسبت داده می‌شود، ولی هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که وی چنین جمله‌ای گفته باشد. اگرچه او در نامه‌ای به دوست خود آرنولد زویگ نوشته بود: «من، همانطور که می‌دانی، گربه‌ها را دوست ندارم».
او بیشتر سگ‌دوست بود.

2) فروید کجا گفته: «گاهی اوقات یک سیگار فقط یک سیگار است»؟
این نقل قول شاید مشهورترین جمله‌ی منسوب به فروید است، با وجود این، هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که فروید این جمله را گفته یا نوشته باشد.
همچنین بعید است که او چنین اظهارنظری کند، چراکه مفهوم این جمله متضاد با یکی از یافته‌های اصلی او [درباره‌ی معناداری تمام اعمال، حتی اعمال به نظر تصادفی] است. او می‌نویسد:
«این چیزهای کوچک، اعمال اشتباه، سیمپتوم‌ها یا اعمال تصادفی، آنقدرها بی‌معنا نیستند که مردم، با نوعی نادیده‌انگاری عامدانه، تصور می‌کنند. آن‌ها همواره معنایی دارند، که غالباً به سهولت و اطمینان در بافتی که در آن اتفاق می‌افتند قابل تعبیر هستند. اسرار خصوصی یک انسان، به کمک آنها افشا می‌شوند».
به عبارت دیگر: یک سیگار هرگز فقط یک سیگار نیست!

3) فروید کجا درباره‌ی ایرلندی‌ها گفته: «این تنها نژادی است که روانکاوی برای آنها ابداً فایده‌ای ندارد»؟
این اظهارات در فیلم «جدامانده» به فروید نسبت داده شده است. با وجود این، هیچ مدرکی وجود ندارد که فروید این جمله را گفته یا نوشته باشد.
در واقع، به نظر می‌رسد که روانکاوی در کشورهایی که جمعیت زیادی از کاتولیک‌ها دارند، و آن‌هایی که تاریخچه‌ای از ظلم مستعمراتی یا دیکتاتوری دارند، محبوب و مورد توجه است. [لازم به ذکر است که] روانکاوی در ایرلند پررونق است.

4) فروید کجا گفته: «ذهن چیزی شبیه به کوه یخ است. با یک هفتم از حجم آن روی آب شناور است»؟
مدل فروید از ذهن غالباً با کوه یخ مقایسه می‌شود، اما خود او هرگز چنین قیاسی را استفاده نکرده است.
در واقع، چنین قیاسی می‌تواند بسیار گمراه کننده باشد. این درست است که فروید تصور می‌کرد که بیشتر فرایندهای ذهنی «زیر آستانه» اتفاق می‌افتند، اما مدل کوه یخ پویایی ماهیت ناخودآگاه فرویدی را نادیده می‌گیرد.

5) فروید کجا گفته: «ترس از تسلیحات نشانه‌ی نارسایی در بلوغ جنسی و عاطفی است»؟
این نقل قول به ویژه در بین مخالفان کنترل اسلحه رایج است، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که فروید چنین چیزی گفته باشد.
یکی از اصول روانکاوی این است که نمادها معنای ثابتی ندارند، بنابراین بعید است که این جمله معتبر باشد.
با وجود این، محبوبیت این نقل قولِ اشتباه در بین جمعیت مردان، نیاز به تأمل روانکاوانه دارد. ما در کنفرانس سال 2018 با عنوان «فالوس شکننده»، این موضوع‌ها را بررسی کردیم.

@Psycho_Approaches
👍103🙏1
10 نقل قول معروف که به اشتباه به زیگموند فروید نسبت داده می‌شود (قسمت دوم).

6) فروید کجا گفته: «نظاره کردن گل‌ها آرام‌بخش است. آنها نه هیجانی دارند و نه تعارضی»؟
قطع به یقین فروید از نظاره کردن گل‌ها لذت می‌برده است، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که او چنین جمله‌ای گفته باشد.

7) فروید کجا گفته: «هرجا که می‌روم، شاعری را می‌یابم که پیش از من در آن‌جا بوده است»؟
چه نقل قول دل‌خواهی! اما سندی وجود ندارد که فروید چنین چیزی را گفته یا نوشته باشد.
این نقل قول احتمالاً تحریف یک نقل دیگر از فروید است: «شاعران و فیلسوفانِ پیش از من ناخودآگاه را کشف کرده‌اند. چیزی که من کشف کردم یک روش علمی بود که با اتکا به آن می‌توان ناخودآگاه را مورد مطالعه قرار داد». متاسفانه هیچ منبع مستقیمی برای این نقل قول نیز وجود ندارد. این نقل قول نخستین بار در مقاله‌ای که در سال 1940 توسط فیلیپ آر. لرمان نوشته شده بود دیده شده است.
با وجود این، بر اساس آن‌چه ما درباره‌ی عشق فروید به ادبیات می‌دانیم، عجیب نیست اگر او چنین جمله‌ای گفته باشد.

8) فروید کجا گفته: «از صمیم قلب می‌توانم گشتاپو را به هر کسی توصیه کنم»؟
روایتی وجود دارد که نازی‌ها فروید را مجبور کرده‌اند سندی را امضا کند که بیان می‌کرد نازی‌ها با او به «احترام و توجه» رفتار کرده‌اند. بر اساس این روایت، فروید در زیر امضای خود افزوده است: «از صمیم قلب می‌توانم گشتاپو را به هرکسی توصیه کنم».
این سند بعدها توسط پژوهش‌گران پیدا شد و حاوی چنین جمله‌ای نبود.

9) فروید کجا گفته: «از آسیب‌پذیری‌های شما، توانمندی به وجود خواهد آمد»؟
این نقل قول شاید یکی از برانگیزاننده‌ترین نقل‌قول‌هایی باشد که به اشتباه به فروید نسبت داده شده است، هیچ مدرکی وجود ندارد که فروید چنین چیزی را گفته باشد.
فروید به احتمال زیاد از تنزل اندیشه‌های خود به چنین سخن ترحم‌آمیزی حذر می‌کرد، اما شاید در اینجا خوانشی فرویدی وجود دارد. کلمه‌ی «آسیب‌پذیری» از کلمه‌ی لاتین «vulnus» می‌آید که به معنای «زخم» است، که فروید می‌توانست آن را به عقده‌ی اختگی مرتبط کند.

10) فروید کجا گفته: «تمدن از آن‌جا آغاز شد که مردی عصبانی، به جای سنگ کلمه پرتاب کرد»؟
این نقل قول یکی از جمله‌های گمراه‌کننده است، چراکه فروید به‌واقع جمله‌ای شبیه به این گفته است، اما او از نویسنده‌ای دیگر نقل می‌کند. فروید می‌نویسد: «همان‌طور که یک نویسنده‌ای انگلیسی شوخ‌طبعانه اظهار داشته است؛ واضع تمدن، مردی است که برای اولین‌بار به جای نیزه، به سمت دشمن‌اش کلمه پرتاب کرد».
آن نویسنده‌ی انگلیسی شوخ‌طبع، جان هاگلینگز جکسونِ عصب‌شناس بود.

منبع: این مقاله با عنوان «Ten Quotes Wrongly Attributed to Sigmund Freud» در وب‌سایت موزه‌ی فروید منتشر شده و توسط «تیم ترجمه‌ی مجله‌ی تداعی» ترجمه و در تاریخ ۷ فروردین ۱۳۹۹ منتشر شده است.

@Psycho_Approaches
👍17🙏2
2025/07/14 02:32:44
Back to Top
HTML Embed Code: