Telegram Web Link
سابمیت مقاله و چک لیست کاربردی برای انجام دقیق آن (بخش 4/پایان)

7️⃣ تقدیر و تشکر
سعی کنید از هر منبعی که از آنها در فرآیند نگارش مقاله استفاده نموده‌اید تقدیر و تشکر کنید. حتی اگر در طول تحقیق فردی اجازه نامه‌ای به شما داده تا در یک نهاد یا سازمان در راستای پژوهش خود به جستجو و پژوهش بپردازید حتما از آنها تشکر و قدردانی کنید.

8️⃣ کاورلتر
کاورلتر باید کامل و قوی نگارش شود. کاورلتر باید شامل میزان ارتباط مقاله با مجله، مشخصات هویتی نویسندگان، اینکه شما قبلاً آیا این مقاله را در جایی چاپ نموده‌اید یا خیر، و اطلاعات تکمیلی‌تر را ارایه دهید (نمونه کاورلتر).

9️⃣ تضاد منافع

اگر فکر می‌کنید هرگونه تضاد منافع احتمالی وجود دارد آن را قید کنید. مثلاً اگر در فرآیند پژوهش یک کمپانی اسپانسر شما بوده است، آن را حتماً باید قید کنید.

🔟 میزان انطباق
مطمئن شوید که مقاله شما با اصول اخلاقی در پژوهش مطابق است. اگر مثلاً بر روی حیوانات و یا انسانها تحقیق انجام داده‌اید، تمامی قواعد اخلاق در پژوهش را که در باب نمونه‌های مورد استفاده دارید باید رعایت کرده باشید و آنها را نیز برشمرید. ادیتور مجله نمی‌خواهد مقاله‌ای را چاپ کند که بعداً به خاطر عدم رعایت اصول اخلاقی نویسندگان آن مقاله، به مخمصه بیافتد.

@psyedu2
Forwarded from Spark Academia (F.shahrajabian)
تست_ شاه رجبیان

کدام نوع پژوهش روش قدرتمندی برای ارزیابی آثار رویدادها بر ایجاد آسیب روانی هستند؟
Anonymous Quiz
14%
الگوی آزمایشگاهی
33%
زمینه یابی
35%
طولی واپس نگرانه
18%
همبستگی
۶ روش برای پیدا کردن مقالات دسترسی آزاد در الزویر (بخش 1)

انتشارات الزویر علاوه بر ۵۶ مجله علمی دسترسی آزادی که در اختیار محققین هستند، اجازه انتشار مقاله بصورت دسترسی آزاد را به نویسندگان می‌دهد. هم اکنون بیش از ۹۰ مجله از انتشارات الزویر حاوی مقالات دسترسی آزاد هستند. در زیر ۶ روش برای تشخیص و دسترسی به مقالات دسترسی آزاد الزویر ارائه می‌گردد.

1️⃣ مشاهده لیست مجلات دسترسی آزاد الزویر
در صفحه اصلی ساینس دایرکت با کلیک بر روی راهنمای مجلات دسترسی آزاد (Open Access Journal Directory) می توانید به لیست مجلات دسترسی آزاد الزویر برسید.

2️⃣ یافتن مجلاتی که حاوی مقالات دسترسی آزاد هستند
همانطور که ذکر شد، انتشارات الزویر به نویسندگان خود این امکان را می‌دهد که مقالات خود را بصورت دسترسی آزاد در مجلات الزویر منتشر کنند. برای مشاهده مجلاتی که حاوی مقالات دسترسی آزاد هستند می توانید در صفحه اصلی ساینس دایرکت بر روی مشاهده همه نشریات حاوی محتوای دسترسی آزاد (View all publications with Open Access articles) کلیک کنید.

@psyedu2
۶ روش برای پیدا کردن مقالات دسترسی آزاد در الزویر (بخش 2/پایان)

3️⃣ مشاهده لیست نتایج جستجو
در لیست نتایج جستجوی ساینس دایرکت در کنار مقالاتی که دسترسی آزاد هستند آیکون Open Access وجود دارد.

4️⃣ محدود کردن نتایج به مقالات دسترسی آزاد
در جستجوی پیشرفته ساینس دایرکت با فعال کردن تیک مقالات دسترسی آزاد(Open Access Article)، نتایج جستجوی شما به مقالات دسترسی آزاد محدود می شود.

5️⃣ تشخیص دسترسی آزاد و یا پولی بودن مقاله ای که در حال مطالعه هستید
زیر عنوان و نام نویسنده مقالات دسترسی آزاد، ایکون دسترسی آزاد(Open Access) برنگ نارنجی وجود دارد که نمایانگر رایگان بودن مقاله می باشد.

6️⃣ مشاهده مقالات دسترسی آزاد در یک مجله
همانطور که ذکر شد، علاوه بر مجلات کاملا دسترسی آزاد در الزویر، این انتشارات اختیار انتشار مقاله بصورت دسترسی آزاد را به نویسندگان می دهد. برای آنکه بدانیم مجله ای حاوی این مقالات هست یا خیر کافیست در صفحه پروفایل مجله عبارت Support Open Access با رنگ نارنجی را بیابید.

@psyedu2
ورود به لیست سیاه :

🍂 به مدد نرم‌افزارهای هوشمند حوزه حقوق مالکیت معنوی، هرگونه کپی‌برداری و استناددهی غیردقیق به راحتی – چه در نشریات فارسی و چه در نشریات انگلیسی – قابل رصد است و اغلب نشریه‌ها به ویژه نشریات معتبر بین‌المللی محتوای مقالات را از این نظر به دقت بررسی می‌کند.

🍂 در ایران هم از نرم‌افزار همانندجو برای بررسی میزان اصالت محتوای پژوهش‌ها و مقالات استفاده می‌شود. این نرم‌افزار میزان استفاده قانونی و غیرقانونی از منابع را به دقت بسیار بالا رصد می‌کند.

🍂 سرقت علمی – به ویژه در نشریات معتبر بین‌المللی – جرم سنگینی است و اگر مشخص شود نویسنده‌ای در هر حجم و اندازه‌ای مرتکب این جرم (کپی-پیست بدون استناد یا درج نقل‌قول‌های زیاد و طولانی و …) شده است به سرعت نام او وارد لیست سیاه سارقین علمی می‌شود.

🍂 این فرد نه تنها از نشر مقاله در نشریه مربوطه محروم می‌شود بلکه نام او برای سایر نشریات معتبر نیز ارسال می‌شود و دیگر نشریات هم با دیدن نام او در لیست سیاه از پذیرش مقاله خود پرهیز می‌کنند.

🍂 اگر مقاله‌تان بیش از یک نویسنده دارد و دیگرانی درگیر کار ارائه مقاله به نشریه هستند، حتما قبل ار ارسال نهایی مقاله از او بخواهید مقاله را برای بازبینی نهایی برای شما ارسال کند. چون در صورت قرار گرفتن مقاله در لیست سیاه تمام نویسندگان از چاپ مقاله محروم می‌شوند.

@psyedu2
به طور کلی پژوهشگران با توجه به کیفیت پژوهش خود، می‌توانند مقالاتشان را به ژورنال‌ها یا کنفرانس‌ها ارسال کنند.


@psyedu2
سلام دوستان عزیز،

این پرسشنامه توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف "ارزیابی درد و عوامل خطر مرتبط با آن" طراحی شده است.

به قید قرعه به ۲۰ نفر از شرکت کنندگان جوایزی اهدا میشود که از طریق شماره ی تماس یا ادرس ایمیلشان با آنها تماس گرفته می شود.

نتیجه ی مطالعه برای همه ی شرکت کننده ها ایمیل خواهد شد.

لینک زیر رو لمس کنید👇🏻
https://encuesta.com/s/ngXXwlo2mjc2TRCIl_bgnw/
Forwarded from Spark Academia (F.shahrajabian)
تست_ شاه رجبیان

اگر با افزایش حجم نمونه مقدار آماره به پاراماتر نزدیکتر شود براورد کننده واجد کدام ویژگی است؟
Anonymous Quiz
21%
یکنواخت بودن
39%
دقیق بودن
19%
سودار نبودن
21%
کارایی داشتن
در هنگام انتخاب مجله ISI جهت ارسال مقاله، باید برخی نکات را مدنظر داشت تا احتمال پذیرش مقاله بالا برود.


@psyedu2
چند توصيه براي خواندن حجم زيادي از مقالات

١) خواندن عنوان و چكيده:ابتدا بايد عنوان و چكيده را به دقت مطالعه كنيد اين كار براي اين است ارتباط موضوع مقاله با موضوع خود را درك كنيد.

٢) خواندن مقدمه و نتيجه گيري:مي توان گفت قسمت اعظم مقاله در مقدمه و نتيجه گيري خلاصه شده است پس با خواندن آن بهتر مي توانيد تصميم گيري كنيد كه اين مقاله را انتخاب كنيد يا نه

٣) خواندن بحث:اگر با خواندن بحث به اين نتيجه رسيديد كه موضوع مقاله در راستاي موضوع شماست ،به احتمال زياد اين مقاله براي استفاده انتخاب مي شود .

🔻اكنون كه مقاله اي با اطمينان زياد در دست داريد ،خواندن قسمت نتايج توصيه مي شود براي خواندن اين قسمت كافيست جملات ابتدايي پاراگراف ها را مطالعه كنيد تا به موضوع پي ببريد.

🔻هم چنين قسمت منابع مي تواندكمك زيادي براي دست يافتن به مقالات مرتبط با موضوع شما كند پس از آن غافل نشويد.

🔻با طي كردن اين مراحل تعداد مقالات باقيمانده كه از بين حجم زيادي از آنها انتخاب مي شوند كارآمد ترين مقالات در رابطه با موضوع شما هستند پس براي خواندن كامل و با دقت آن برنامه ريزي كنيد

@psyedu2
Forwarded from Spark Academia (F.shahrajabian)
تست_ شاه رجبیان

روش علمی به ترتیب شامل ....،.....و..... می باشد.
Anonymous Quiz
62%
مشاهده، ازمون و تفسیر
7%
آزمون، قیاس، تفسیر
15%
استقرا، آزمون و قیاس
16%
قیاس، آزمون و استقراء
💯 #معرفی_سایت_های_مفید

موضوع پایان‌نامه خودتان را در این سایت وارد کنید. بصورت گراف به شما نشان می‌دهد که موضوع شما با چه مباحثی در ارتباط است و ویدیو و عکس و مقاله مرتبط ارائه می‌دهد.

http://www.instagrok.com


@psyedu2
#زنگ_تفریح

طرح اولیه‌ی پروپوزال vs پایان‌نامه ی اجرا شده


@psyedu2
📮 ۴ روش اصلی روش تحقیق

#روش_تحقیق
@psycho100
چه تفاوتی بین دو بخش مقدمه و بیان مساله وجود دارد؟(1 از 2)

یکی از پیچیده‌ترین بخش در نگارش پایان نامه و پروپوزال دانشگاهی، نوشتن مقدمه و بیان مساله است. اغلب، یکسری دستورالعمل‌های کلی برای نگارش این دو بخش در منابع علمی وجود دارد که گاهاً باعث افزایش ابهام در آن می‌شود. در این مطلب قصد پاسخ به سوال چه تفاوتی بین دو بخش مقدمه و بیان مساله وجود دارد؟ داریم.

@psyedu2
چه تفاوتی بین دو بخش مقدمه و بیان مساله وجود دارد؟ (2 از 2)

مقدمه اولین بخشی از یک پژوهش است و تاریخچه و زمینه (Background) پژوهش را شامل می‌شود. هدف مقدمه آن است که خواننده را درگیر موضوع مقاله کند و اطلاعات زمینه‌ای ضروری را در آن مورد ارایه دهد؛ اطلاعاتی که برای فهم هدف پژوهش شما ضروری هستند.

در مقابل، بیان مساله بخش ضروری یک پروپوزال و یا پایان نامه و مقاله است. بیان مساله توضیح و بیانی دقیق از یک موضوع، شرایط یا موقعیتی است که شما دوست دارید در آن به پژوهش بپردازید. بیان مساله، به شما کمک می‌کند تا هدف پژوهش خود را به صورت شفاف تعیین کنید و شکاف موجود بین وضعیت ایده‌ال و وضعیت کنونی در یک حیطه خاص را آشکار سازید و بیان نمایید که چرا می‌خواهید روی این شکاف موجود پلی بسازید و آن را حل کنید. معمولاً سرمایه‌گذارانی که قصد حمایت مالی از یک پژوهش را دارند اغلب توجه خود را معطوف به بخش بیان مساله می‌کنند تا بفهمند اولاً پژوهشگر چه ایراد و نقیصه‌ای را در حوزه مورد پژوهش خود متوجه شده است و ثانیاً چگونه می‌خواهد آن را مرتفع سازد. برای مثال، فردی که در حیطه نفت و گاز در حال پژوهش است شاید متوجه ایرادی در بحث نوع حفاری‌ها شود و با نگارش بیان مساله و تبیین آن صاخبان شرکت‌ها را متوجه این نقیصه کند (یافتن شکاف پژوهشی) و در صدد رفع آن برآید (پر کردن این شکاف و حل مساله). اگر این بیان مساله قوی باشد معمولاً سرمایه‌گذاران برای حمایت مالی از آن پروژه اقدام خواهند کرد. دقیقاً این تفاوت اصلی بیان مساله و مقدمه است.

بیان مساله جزو اولین بخش‌هایی است که شما بعد از انتخاب عنوان پژوهش می‌بایست آن را نگارش کنید و بعد از نگارش آن احتمال دنبال ساپورت مالی برای پژوهش بگردید. در حالیکه، مقدمه معمولاً آخرین بخشی است که در یک پروپوزال و یا پایان نامه نگارش می‌شود.

مخلص کلام، مقدمه شامل اطلاعات زمینه‌ای، بیان هدف پژوهش و مرور ادبیات پژوهش است و بیان مساله دیدی روشن درباره یک مساله خاص که شما می‌خواهید در پژوهش خود به آن بپردازید، می‌باشد.

@psyedu2
آیا می توان یک مقاله را در بیش از یک نشریه submit کرد؟

باید بگوییم که جواب منفی است. و نمی توان یک مقاله را در بیش از یک نشریه به چاپ رساند. زیرا از نظر اخلاق پژوهشگری این کار ناپسند است. داوران در مرحله داوری وقت خویش را هزینه می کنند تا در مورد مقاله نظر دهند آنوقت درست نیست که اینگونه رفتاری از پژوهشگر سر بزند. از طرف دیگر حین ثبت مقاله در مجله برای ارسال یکی از مراحل این است که شما تأیید می کنید این مقاله در هیچ مجله دیگری منتشر نشده و نخواهد شد. و همچنین ممکن است دو مجله مختلف که مقاله شما به آن ها ارسال شده است داور یکسان داشته باشند. و این کاملاً طبیعی است و ممکن است زیاد اتفاق بیفتد. زیرا مجلات برای انتخاب داوران افرادی را برمیگزینند که نسبت به موضوع مقاله اشراف کامل داشته باشند. در این صورت داور متوجه تخلف شما می شود و علاوه بر خدشه دار شدن حیثیت علمی، نام شما در block list مجلات قرار می گیرد که تا آخر عمر نمی توانید به این مجلات مقاله ای ارسال کنید.

@psyedu2
میانگین تاثیر مقاله (Article Influence):

میانگین تاثیر یک مقاله را (در 5 سال اول انتشارش) در اعتبار یک مجله مورد سنجش قرار می دهد. داده های مربوط از جی سی آر استخراج می شود. این شاخص با عنوان شاخص نفوذ مقاله نیز شناخته می شود.


شاخص نفوذ مقاله میانگین تاثیر هر مقاله در میان سایر مقالات یک نشریه است که میانگین تاثیر یک مقاله را (در 5 سال اول انتشارش) در اعتبار یک مجله مورد سنجش قرار می دهد. داده های مربوط از جی سی آر استخراج می شود. به نوعی مشابه با عامل ویژه است با این تفاوت که عامل ویژه ارزش و اعتبار مجلات را می سنجد.

@psyedu2
Forwarded from Spark Academia (F.shahrajabian)
تست_ شاه رجبیان

کدام شاخص با تغییر واحد اندازه گیری تغییر نمیکند؟
Anonymous Quiz
15%
انحراف چارکی
30%
ضریب همبستگی
32%
میانه
23%
واریانس
لیست نشریات مورد قبول

بدین وسیله به اطلاع می‏رساند تنها مقالات منتشره در پایگاه‏ های زیر به عنوان مقالات مورد قبول اداره کل دانش ‏آموختگان محسوب می شود:

1ـ کلیه مجلات معتبر ذکر شده در سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
www.msrt.ir/fa/rppc/pages/Files/ValidPublications.aspx

2ـ کلیه مجلات معتبر ذکر شده در سایت وزارت بهداشت، آموزش و درمان پزشکی
Journalportal.research.ac.ir

3ـ کلیه مجلات معتبر ذکر شده در سایت ISC (بجز لیست نشریات حدف شده ـExcluded )
mjl.isc.gov.ir

4ـ کلیه مجلات معتبر ذکر شده در سایت JCR
www.msrt.ir/fa/rppc/pages/Files/ValidPublications.aspx

5ـ کلیه مجلات معتبر ذکر شده در سایت Scopus
www.elsevier.com/online-tools/scopus/content-overview


@psyedu2
2025/07/14 04:42:07
Back to Top
HTML Embed Code: