Telegram Web Link
در کنار مزار جاوید نام مهرشاد شهیدی


مهرشاد شهیدی‌نژاد منفرد طهرانی در خیزش ۱۴۰۱ ایران در ۴ آبان ۱۴۰۱ و در ۱۹ سالگی بر اثر ضربات متعدد باتون به سر، به‌دست نیروی‌های امنیتی جمهوری اسلامی در محل زندگی‌اش اراک کشته شد. سه شاهد عینی در خیابان شاهد «ضرب‌وجرح هولناک» او توسط مأموران امنیتی بوده‌اند
@raadiofarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بوکان
حضور مادران دادخواه و داغدار در کنار مزار جانباختگان راه آزادی
پنجشنبه سوم خرداد ۱۴۰۳

@raadiofarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حضور مادر جاویدنام امید مؤیدی در کنار مزار فرزندش برای زادروز او


امید مویدی دانشجوی ۲۰ ساله رشته تربیت بدنی دانشگاه باهنر شیراز بود که هنگام بازگشت از تمرین در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱با شلیک مستقیم ماموران کشته شد.


روز ۲۴ آبان ۱۴۰۱، پسر جوانی معترض روی زمین افتاده است، تعدادی مأمور مسلح او را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند، مردم قصد کمک دارند، اما ماموران با شلیک تیرهوایی ایجاد رعب و وحشت می‌کنند تا برای کمک به معترض جلوتر نیایند، امید مؤیدی، دانشجوی سال آخر تربیت‌بدنی شیراز جلوتر می‌آید تا به جوانی که کتک می‌خورد؛ کمک کند، ماموران از پشت امید را هدف گلوله قرار می‌دهند، تیری به طرف کمر او  شلیک می‌کنند، امید روی زمین می‌افتد، اما گویی این برای ماموران کافی نیست، دوباره شلیک می‌کنند، این بار تیر خلاص است به پیشانی امید.

@raadiofarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آتنا دائمی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق، با حضور در پارلمان کانادا، درباره مواردی از نقص حقوق بشر در ایران تحت سیطره جمهوری اسلامی شهادت داد.

او ضمن انتشار این ویدیو نوشت:

«روز گذشته به دعوت نمایندگان پارلمان کانادا همراه با خانم‌ها نازنین بنیادی، نازنین افشین‌جم، هانیه ضیایی و آقای آرش سبحانی در کمیته حقوق بشر بین‌المللی پارلمان به جنایات جمهوری اسلامی و نقض گسترده حقوق بشر در ایران شهادت دادیم.
همچنین در پاسخ به سوال مطرح شده درباره قاضی مرگ ابراهیم رییسی و چرایی خوشحالی مردم به مرگ او گفتم که او یکی از ده‌ها مسئولانی‌ست که نقش مستقیم در قتل و صدور احکام اعدام برای مخالفان را دارند و این خوشحالی نسبت به مرگ او و همدستانش نشانه خشم و انزجار مردم از قاتلان هزاران نفر از معترضان و مخالفان است و بر عدالت خواهی تاکید دارد و کشورهای غربی و اروپایی میتوانند به جای ارسال پیام تسلیت برای مرگ قاتلان مردم ایران، آنها را در دادگاه‌های بین المللی پاسخگو و محکوم کنند.»

@raadiofarhang
#محمد_سعیدی_ابواسحقی آزاد شد.

محمد‌ سعیدی که در اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود روز پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ با تودیع وثیقه از #زندان_لردگان آزاد شد
@raadiofarhang
طاهر اصغر پور از معلمان البرز با قید پابند الکترونیک از زندان آزاد شد

آقای طاهر اصغرپور بعد از تحمل ۳۹ روز حبس در زندان قزلحصار کرج در ساعت ۲۰ شامگاه روز پنجشنبه سوم خردادماه با قید پابند الکترونیک باقیمانده دوران محکومیت چهار ماهه خود را بیرون از زندان سپری خواهد کرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
گوهر عشقی «حکم ناعادلانه» شش سال زندان برای ماشالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، را به شدت محکوم کرد و با اشاره به اینکه ماشالله کرمی مدت‌ها در زندان و تحت شکنجه بوده، او را «نمادی از پایداری و استقامت» خواند.
احضار ایرج توبیهای نجف آبادی به دادگاه
#ایرج_توبیهای_نجف_آبادی فعال صنفی برای محاکمه در پنجمین پرونده‌ای که طی ۱۶ ماه گذشته علیه ایشان صادر شده در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ به شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو (انقلاب) نجف‌آباد احضار شده است.

این احضار به دلیل پرونده‌ای است که به دلیل انتشار یک فایل صوتی منتسب به این فعال صنفی معلمان در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲  علیه او تشکیل شده بود؛ که علیرغم تکذیب تهیه و انتشار آن فایل صوتی در بازجویی، بازپرس اتهام کذب علیه ایشان را تأیید و پرونده را به شعبه‌ی ۱۰۲ دادگاه انقلاب نجف‌آباد ارجاع کرد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
محکومیت یک شهروند کُرد به حبس توسط دادگاه بوکان

مهدی مجیدی، شهروند اهل بوکان توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو این شهرستان به حبس محکوم شد.

بر اساس گزارش کُردپا به نقل از یک منبع مطلع، آقای مجیدی به اتهامات «حمایت از دولت اسرائیل» به سه سال حبس، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و «توهین به خامنه‌ای» به هشت ماه حبس محکوم و این حکم در تاریخ ششم اردیبهشت ماه به وی ابلاغ شده است.

مهدی مجیدی روز دوشنبه پانزدهم آبان سال گذشته توسط نیروهای امنیتی نظام بازداشت و جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های این نهادها در ارومیه منتقل شده بود.

این جوان کُرد پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان بوکان منتقل و در تاریخ هفتم دی سال گذشته با تودیع قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شده بود.
دیدار "مهرنگ بلوچ" با دو فرزند جوان نرگس محمدی در اسلو نروژ
روز گذشته سوم خرداد ماه ۱۴۰۳، "مهرنگ بلوچ" فعال حقوق زنان و حقوق بشر با دو فرزند جوان "نرگس محمدی" در شام پذیرایی که از سوی کمیته هلسینکی نروژ برگزار شده بود، دیدار کرد.

این دیدار به ریاست رئیس کمیته جایزه نوبل نروژ، دبیرکل نورسک پن و یورگن واتنه فردنس برگزار شد.

در این دیدار خانم "مهرنگ بلوچ" با الیزابت عید، روزنامه نگار نروژی و استاد سابق ملاقات کرد. این فعال حقوق زنان عنوان کرد که زنان بلوچستان و ایران با چالش های مشابهی روبرو هستند و ابراز امیدواری کرد که این دیدارها با همکاری ها گسترده تر شوند.

لازم به ذکر است، خانم مهرنگ بلوچ جهت شرکت در یک کنفرانس که با حضور فعالان حقوق بشر ۴۴ کشور برگزار می شود، قرار است در مورد ناپدید شدن های اجباری، نقض حقوق بشر توسط پاکستان و قتل های فراقضایی در بلوچستان سخنرانی کنند.
کمپین فعالین بلوچ
ربوده شدن اعضای یک خانواده با یورش سپاه به هنگویه

مزدوران اداره تروریستی اطلاعات سپاه با یورش به منزل یک شهروند در شهر هنگویه در استان هرمزگان، سه تن از اعضای یک خانواده را با خشونت و ضرب‌وشتم شدید ربوده و به مکانی نامعلوم منتقل کرده‌اند.

بنابر گزارش منابع آگاه، این سه نفر با هویت عبدالجبار خیر و یاسر خیر به همراه پدرشان توسط اداره تروریستی اطلاعات سپاه به طرز وحشیانه‌ای مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته و ربوده شده‌اند.

گفته شده که اعضای این خانواده نزد ساکنان منطقه خوشنام هستند و بازداشت خشونت‌بار آنان توسط مزدوران خامنه‌ای سبب برانگیختن خشم مردم و افزایش نگرانی‌ها درباره وضعیت آنها شده است.

تاکنون از دلایل بازداشت، اتهامات انتسابی و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست.
گزارشی از آخرین وضعیت شهریار نصرالهی در زندان اراک

#شهریار_نصرالهی، زندانی سیاسی در تاریخ سیزدهم اردیبهشت ماه با پایان ایام مرخصی به زندان اراک بازگشت. از آن تاریخ تاکنون وی با خانواده خود تماس تلفنی نداشته است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر گفت: در تاریخ سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ آقای نصرالهی با پایان ایام مرخصی به زندان اراک بازگشت. از آن زمان تاکنون وی از تماس تلفنی با خانواده خود محروم مانده، امری که افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.
هشدارعفو بین‌الملل نسبت به خطر اعدام ۱۵ زندانی مرتبط با اعتراضات سراسری

عفو بین‌الملل روز چهارشنبه با اشاره به اینکه دستکم ۱۵ زندانی مرتبط به جنبش «‌زن،زندگی، آزادی» در معرض خطر اعدام قرار دارند٬ خواستار تعلیق احکام این اعدام‌ها شد.
این نهاد بین‌المللی مدافع حقوق بشر در نامه‌ای خطاب به غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که از این تعداد، هشت نفر در خطر اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام هستند.
عفو بین‌الملل تصریح می‌کند که مقامات جمهوری اسلامی حقوق محاکمه عادلانه را به شدت نقض کرده‌اند و بسیاری از این زندانیان را مورد شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها از جمله ضرب و شتم، شوک الکتریکی و خشونت جنسی قرار داده‌اند.
این نهاد حقوق بشری تاکید می‌کند که در شرایطی که اجرای احکام اعدام در ایران افزایش یافته، نگرانی درباره اجرای احکام این معترضین زندانی نیز شدت گرفته‌است.
این نامه با بر شمردن اسامی فاضل بهرامیان، محمود مهرابی، ماموستا محمد خضرنژاد، منوچهر مهمان نواز، مهران بهرامیان، مجاهد (عباس) کورکوری، رضا (غلامرضا) رسایی و توماج صالحی نسبت به خطر اعدام آنان هشدار داده‌است.
عفو بین‌الملل تاکید می‌کند که اتهامات این افراد «محاربه، فساد فی‌الارض و بغی یا شورش مسلحانه علیه نظام» اعلام شده است.
عفو بین‌الملل همچنین با ابراز نگرانی درباره وضعیت سعید شیرازی و ابوالفضل مهری حسین حاجیلو تصریح کرده‌است که اتهامات وارده بر این دو معترض می‌تواند اعدام آنها را در در پی داشته‌باشد.
عفو بین‌الملل می‌گوید حداقل پنج زندانی بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری در سال ۱۴۰۱ نیز در معرض خطر صدور حکم اعدام قرار دارند.
این سازمان حقوق بشری نحوه رسیدگی به پرونده این متهمان را بدور از استانداردهای جهانی، غیرعادلانه و تحت شکنجه دانسته و تاکید می‌کند که دادگاه آنها فرمایشی بوده‌است.
عفو بین‌الملل از ریاست قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواسته‌است که تمامی احکام و محکومیت‌های مرتبط با اعتراضات سراسری را در ایران لغو کرده و به بازبینی پرونده متهمان مطابق با استانداردهای جهانی اقدام کند.
این نهادی حقوق بشری می‌گوید ۹ نفر دیگر از معترضین زندانی نیز پیشتر در پی محاکمه‌های «ساختگی به شدت ناعادلانه» تاکنون اعدام شده‌اند.
پیشتر عفو بین‌الملل در گزارش سال ۲۰۲۳ درباره ارزیابی وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی از سال ۲۰۲۲ اجرای احکام اعدام را دو برابر کرده و ناپدیدسازی قهری، شکنجه و دیگر رفتارهای غیرانسانی، تحقیرآمیز و بی‌رحمانه در این کشور بصورت سازمان‌یافته انجام می‌شود
https://www.radiofarhang.nu/archive/42659.htm?amp=1
خبرگزاری هرانا می‌گوید مریم دولت آبادی، شهروند ساکن سبزوار که روز سه‌شنبه در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل رئیسی دستگیر شده بود، با گذشت سه روز کماکان در بازداشت است و خانواده او از وضعیتش بی اطلاع هستند.

بر اساس این گزارش، خانم دولت‌‌آبادی که دکتر داروساز است، توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده.
دمى با حافظ خوش لهجه ى خوش آواز  از راديو فرهنگ در برنامه اى از سعيد اوحدى 
با درود به ياران گرامى شنونده راديو فرهنگ گوتنبرگ :
كو فرصتى كه خدمت پير مغان كنم / وز پند پير دولت خود را جوان كنم / دى شيشه ديد با من و بشكست محتسب / مى بعد از اين بزير مرقع نهان كنم  
در برنامه امروز و در پيوند سلسله گفتارها ى حافظ خوش لهجه خوش آواز يارى جستم از شرح سودى بر ديوان حافظ كه در ٤ جلد گرد آورى شده و توسط استاد زنده ياد بانو عصمت ستار زاده به فارسى برگردانده شده ، شرح سودی کتابی از محمد سودی در شرح اشعار حافظاست. در یکی از مطالعات استنادی، این کتاب به‌عنوان یکی از پراستنادترین آثار راجع به حافظ شناخته شد ، محمد سودی بوسنوی که اصل او از سرزمین بوسنی در اروپا و حوزه بالکان كه امروز کشور مستقلّی است در روزگار خویش به سه زبان ترکی و عربی و پارسی تسلط داشته و از روی ارادت و شیفتگی نسبت به کلام خواجه درصدد تألیف شرحی کامل بر دیوان وی برآمده است.سودی به جز شرح دیوان حافظ، شروحی هم بر مثنوی مولوى و گلستان و بوستان سعدی نگاشته ،  وى در سال ١٠٠٠ هجرى حدود ٤٠٠ سال پيش در گذشته است او  پژوهشگر و مترجم عثمانى بود ، از وى به نام احمد سودى هم نام برده شده ، اما كتاب نفيس چهار جلدي كه در اختيار داريم بنام محمد سودى ميباشد ترجمه شرح سودی بر حافظ را از ترکی به فارسی از استاد زنده ياد دكترعصمت ستارزاده  پدید می آورند که كارى شايسته و روان ميباشد ، شوربختانه استاد عصمت ستار زاده در امرداد ماه ١٣٧٢ هنگام ٨٢ سالگى ديده از جهان فروبستند يادشان گرامى باد . اين شرح با پيشگفتار زنده ياد سعيد نفيسى و سال ١٣٤١ منتشر شده كه در مجموع شامل ٢٩٠٤ صفحه ميباشد كه جلد نخست ٦٥١ جلد دوم ٨٣٥ جلد سوم ٦٣٣ و جلد چهارم در ٧٨٥ صفحه ميباشد ، اين شرح شامل ٥٦٩ غزل و ٤٢ مقطعات و تعدادى رباعى ، مثنوى، ساقينامه، مغنينامه، قصيده و مخمس ميباشد 
حافظ ميفرمايد :
قدح پر كن از مى كه مى خوش بود / خصوصا كه صافى و بيغش بود 
دوستان را به مهر و شادى ميسپارم  و تا شنودى ديگر بدرود
https://www.radiofarhang.nu/archive/42652.htm?amp=1
https://soundcloud.com/radiofarhang/mpi0qv6jpox7
انتقاد شیرین عبادی از سازمان ملل بابت اعلام برگزاری مراسم یادبود ابراهیم رئیسی

با وجود انتقادها درباره ارسال پیام تسلیت کشورها، سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی به درگذشت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری پیشین ایران و هئیت همراهش، مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که در روز ۱۰ خرداد مجلس یادبودی به همین مناسبت برگزار خواهد کرد.

شیرین عبادی، وکیل دادگستری و نخستین برنده ایرانی جایزه نوبل صلح، روز جمعه ۴ خرداد در پستی در حساب کاربری خود در اینستاگرام این «ادعای احتمالی سازمان ملل متحد»‌ را که برگزاری مراسم یادبود مختص عالی‌ترین مقام هر کشور است، برخلاف پروتکل‌های این سازمان دانست.

او در این زمینه توضیح داده است: «اقدام این نهاد سازمان ملل در حالی است که کمیته حقیقت‌یاب این سازمان به تازگی خشونت‌های اعمال شده توسط جمهوری اسلامی را در سطح «جنایت علیه بشریت» برشمرده و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز سال‌هاست در مورد نقض گسترده حقوق بشر در ایران اطلاع‌رسانی می‌کند.»

این حقوقدان و فعال حقوق بشر از دبیرکل و رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواسته ابراهیم رئیسی را آن‌طور که مردم ایران پس از مرگش «جلاد ایران» و «قصاب تهران» خطاب می‌کنند به رسمیت بشناسند و نهادها و کمیته‌های زیر دست خود از جمله کمیته‌ حقیقت‌یاب را «به سخره نگیرند».

او با اشاره به اینکه علی خامنه‌ای عالی‌ترین مقام سیاسی و نظامی در جمهوری اسلامی است خطاب به سازمان ملل متحد نوشته است: «هر وقت علی خامنه‌ای مُرد» سازمان ملل می‌تواند «مراسم چهارگانه همراه با صدام حسین، معمر قذافی و هیتلر» برای او برگزار کند.

خانم عبادی نوشته «پرونده جمهوری اسلامی بسیار سیاه‌تر و ننگین‌تر از آن است که بتوان از آن در جایی که ردی از عدل و انصاف و وجدان وجود داشته باشد، برای مسئولانش یادبود و بزرگداشت برپا کرد».

منتقدان و مخالفان حکومت ایران در این سال‌ها، به دلیل مشارکت ابراهیم رئیسی در اعدام‌های تابستان ۶۷ از او به عنوان «آیت‌الله اعدام» یا «آیت‌الله قتل‌عام» نام برده‌اند.

در سپتامبر ۲۰۲۰ گروهی متشکل از هفت گزارشگر ویژه سازمان ملل در نامه‌ای به دولت ایران برای پاسخگویی در مورد اعدام‌ها دهه ۶۰ تاکید کردند که «وضعیت ممکن است به جنایت علیه بشریت تبدیل شود».

یک هیئت مستقل حقیقت‌یاب سازمان ملل نیز در اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد دولت رئیسی از طریق «سرکوب خشونت آمیز» اعتراضات موسوم به «زن، زندگی، آزادی» و تبعیض علیه زنان مرتکب جنایات علیه بشریت شده است.

فعالان حقوق بشر و اپوزیسیون در تبعید ایران پس از سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی و همراهانش که به کشته شدن آن‌ها منجر شد، از مرگ ابراهیم رئیسی پیش از محاکمه به‌خاطر «جنایت علیه بشریت» ابراز تأسف کردند.

ابراهیم رئیسی در سرکوب اعتراضات سال ۱۳۸۸، اعتراضات متعدد دهه ۱۳۹۰ و نیز سانسور مطبوعات و اینترنت نقش داشته اما خود مدعی بود هیچ روزنامه یا سایت اینترنتی در دوره او توقیف یا مسدود نشده است.

سازمان عفو بین‌الملل پس از درگذشت او اعلام کرد که مرگ رئیس‌جمهور سابق جمهوری اسلامی، نباید مطالبه پاسخگویی را از قربانیان «میراث شوم» حقوق بشری او سلب کند.
https://www.radiofarhang.nu/archive/42662.htm?amp=1
استرالیا حوثی‌ها را در فهرست تروریستی قرار داد

دولت استرالیا با انتشار بیانیه‌ای در روز جمعه سوم خرداد، شبه‌نظامیان حوثی یمن را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد.

در بیانیه دادستانی کل استرالیا نوشته است که حملات خشونت‌آمیز حوثی‌ها در خلیج عدن و مناطق اطراف آن باعث کشته‌شدن غیرنظامیان، گروگان‌گیری و اختلال شدید امنیت دریانوردی در آب‌های اطراف شبه‌جزیره عربستان شده و امنیت دریایی و رفاه جهانی را تضعیف کرده است.

دادستان کل استرالیا در این بیانیه تصریح کرده است که بر اساس قانون جزای این کشور، عضویت در یک سازمان تروریستی، حمایت و یا همراهی با اعضای آن جرم است و مجازات تا ۲۵ سال زندان را در پی خواهد داشت.
كلمه
استوری اینستاگرامی فیض‌الله آذرنوش، پدر دادخواه جاویدنام #پدرام_آذرنوش از جانباختگان خیزش ملی #ایران برای مرگ آيت الله مرگ و جلاد"ابراهیم رئیسی" و هیات همراهش
عالیه مطلب‌زاده، زندانی سیاسی سابق، عکاس و خبرنگار در شبکه ایکس نوشت که پس از احضار از سوی پلیس فتای کرج و درخواستش برای ارسال ابلاغ کتبی و قانونی، با وجود تعطیلی رسمی چهارشنبه، حساب‌های بانکی او مسدود شده است. او افزود که ساکن تهران است و «ربطی به کرج ندارم.»

متن نوشته خانم مطلب‌زاده در روز چهارشنبه:
«صبح امروز طی یک تماس تلفنی به پلیس فتای کرج احضار شدم و تماس گیرنده گفت باید تا ظهر به این مرکز مراجعه کنم آن هم در روزی که تعطیل رسمی است و احضار به کرج که خارج از محدوده زندگی من یعنی تهران است. وقتی نپذیرفتم گفتند فردا مراجعه کن با این استدلال من که باید به ثنا ابلاغیه بفرستید، گفتند الان و تلفنی ابلاغ کردیم و اگر نیایی عواقبش باخودت.
حال سوال این است که همیشه پلیس فتا به طرق مختلف تاکید می‌کند که به هر پیام و تلفن ناشناسی اعتماد نکنید. با کنار هم گذاشتن همه این موارد تکلیف من شهروند چیست؟ به هشدارهای پلیس توجه کنم یا به تلفنی که ناشناس است و با گرفتن مجدد شماره تماس گیرنده با این پیام مواجه شدم شماره مشترک مورد نظر در شبکه موجود نمی‌باشد.»

خانم مطلب زاده روز پنجشنبه نوشت:
«به دنبال احضار تلفنی از طرف پلیس فتای کرج در روز چهارشنبه و با وجود درخواست من برای ارسال ابلاغ کتبی و قانونی و با اینکه چهارشنبه تعطیل رسمی بود ساعاتی بعد حساب‌های بانکی من مسدود شدند.»
2024/06/17 08:31:52
Back to Top
HTML Embed Code: