Telegram Web Link
◽️ظهور اسلام برای برقراری عدالت بوده است یا تحمیل رنج؟ ادیان ترویجگر خشونت هستند یا خشونت‌پرهیز؟ عمادالدین باقی _پژوهشگر دین_ در نشست «ما و دین» در این باره توضیح می‌دهد.

🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/ew20Nr2Oi44?si=CpWb6K1S2HnV99VZ

🌙پیشاپیش عید فطر عید رهایی از بندهای نفس و بازگشت به فطرت پاک انسانی مبارک باد.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📢شماره هشتم «هایا» منتشر شد. این فصلنامه متعلق به موسسه رحمان است. مخمصمه؛ مردان و مقاومت یا گشودگی در برابر تغییر زمستان ۱۴۰۳ 📎«هایا» به رایگان در دسترس عموم قرار می‌گیرد. در صورت تمایل به حمایت از آن، نشریه را برای دوستان‌تان بفرستید، به ما بازخورد بدهید،…
🔸فهرست شماره‌های منتشرشده فصلنامه هایا در سال ۱۴۰۳

🔻هایا* را به صورت رایگان از لینک‌های زیر دانلود کنید:


◾️ شماره پنجم: ما مثل هم نیستیم (دوستی)

▪️شماره ششم: ایستادن روی پاهای خود (خودگردانی اجتماعی)

▪️شماره هفتم: من از نزدیک بودن‌های دور می‌ترسم (در جست‌وجوی چند تقاطع میان علوم انسانی ‌و محیط‌زیست)

شماره هشتم: مخمصه؛ مردان و مقاومت یا گشودگی در برابر تغییر

@rahmaninstitute

#فهرست_هایا
*هایا یعنی آگاه
مؤسسهٔ رحمان
▫️گمشده در خیابان‌های قاهره بحران کودکان خیابانی و تلاش‌ها برای نجات ▫️در خیابان‌های قاهره، هزاران کودک بدون سرپناه، محافظت یا راهنما زندگی می‌کنند؛ قربانیان فقر، فروپاشی خانواده و بی‌توجهی اجتماعی. در حالی که دولت و سازمان‌های مردم‌نهاد برای نجات آن‌ها…
آیا «سرزمین مهاراجه‌ها» می‌تواند کار کودک را پایان دهد

◽️بر اساس آمار یونیسف، در سال ۱۹۹۴، حدود ۱۱ میلیون و در سال ۲۰۰۴، حدود ۱۸ میلیون کودک در خیابان‌های هند مشغول به کار بوده‌‌‌‌اند. بنابر تخمین‌ها این تعداد در سال‌ها اخیر بیشتر هم شده است.
یونیسف، در گزارش وضعیت کودکان جهان در سال ۲۰۱۲، می‌گوید: «کودکانی که در حدود ۴۹۰۰۰ محلۀ فقیرنشین هند زندگی می‌کنند،نامرئی هستند.» چنین آمارهای ناگواری نشان می‌دهد ردیابی تعداد کودکان کار خیابانی، به‌ویژه زمانی که شمارش اولیه در کشور تحریف‌شده باشد، واقعاً دشوار است. زباله‌گردی، جمع‌آوری ضایعات و هیزم، نگهداری از حیوانات، فروشندگی خیابانی و گدایی از رایج‌ترین انواع مشاغل خیابانی برای کودکان است.
میلیون‌ها کودک خیابانی در هند قربانی نابرابری و فقر هستند. آیا راهی برای شکستن این چرخه وجود دارد؟

🔻در ادامه نگاهی به برخی از پروژه‌های انجام شده برای پایان دادن به کار کودک در هند داریم:

📚منبع: پایان دادن به کار کودک در خیابان

🔻برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
Photo
📣ظرفیت دوره درس‌گفتار نخست ساختار مدل توسعه‌بخش با تدریس کمال اطهاری در حال تکمیل است.

📒این دوره نخستین دوره از درس‌گفتارهای پژوهش توسعه‌بخش است و از یکشنبه ۲۴ فروردین ۰۴ ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ در ۸ جلسه برگزار خواهد شد.
 
🔻برای نهایی کردن ثبت‌نام خود به آیدی تلگرام پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
شورش نان: اعتراض علیه بی‌عدالتی وقایع اقتصادی دوران مشروطه که به قحطی‌ها، وضعیت نابسامان مالی و بعد شورش‌های نان ختم شدند همگی زمینۀ شکل‌گیری لمپن‌پرولتاریا هستند. هراس دائمی از تکرار قحطی‌ها، نبود امنیت غذایی و بی‌اعتمادی و ناامیدی نسبت به آینده انتظار تورمی…
▫️نقش دولت در عدالت اجتماعی

▫️اقتصاد ما درگیر بیماری‌های جدی است اما راهکار آن رهاسازی قیمت‌ها نیست. مشکل تورم ساختاری اقتصاد در ایران است که به دلیل عملکرد ضعیف اقتصاد سیاسی و عدم استفادۀ بهینه از منابع شکل گرفته است. به طوری که دولت حتی وقتی می‌خواهد با جهت‌گیری عدالت‌گرایانه از منابع استفاده کند به نحوی این کار را انجام می‌دهد که تیشه به ریشۀ منابع می‌زند و کمبودهای شدیدی ایجاد می‌شود. در نتیجه، قیمت‌ها بالا می‌رود و تورم ساختاری شدید ایجاد می‌شود. این قضیه در گذر زمان استمرار می‌یابد و وقتی در کنار آن تنش‌های خارجی وجود دارد، تأثیرات جدی تورمی خودش را می‌گذارد. 

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

📚منبع: در جست‌وجوی عدالت

🔻برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
رضوان حکیم‌زاده،فاطمه مقدسی، فرحناز نژادغفوری، سمانه گلاب – آغاز نابرابر: بازماندگی از آموزش پیش‌دبستانی در ایران
▫️آموزش پیش‌دبستانی؛ مسئله‌ای که کمتر درباره‌اش صحبت شده، اما می‌تواند نقطه‌ عطفی در سرنوشت نظام آموزشی ما باشد. در شرایطی که فقر آموزشی در مقاطع ابتدایی و متوسطه همچنان دغدغه‌ای جدی‌ است، چرا باید آموزش پیش‌دبستانی را جدی بگیریم؟ پاسخ، شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

🎬در این ویدیو پای صحبت متخصصان تعلیم و تربیت، معلمان دغدغه‌مند و مربیان پرتلاش سازمان‌های مردم‌نهاد نشستیم تا از اهمیت این دوران طلایی بیشتر بدانیم:
https://youtu.be/7aY6a9z3pDc?si=HPudAq5lF-DxsR0c

🎙گوینده: محمد سعید صفاری
@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📣قسمت اول فصل پنجم #رادیو_رحا منتشر شد. 🎙«دیگری از جنس خودمان»—روایت‌هایی از زندگی مهاجران افغانستانی در ایران. قصه‌هایی از امید، رنج، مقاومت و زیستن در سرزمینی که خانه‌شان شده، اما هنوز مرزها در آن زنده‌اند. ▫️تهیه‌کننده: موسسه رحمان ✍🏼نویسنده و کارگردان:…
در آینه‌ی همسایگی: نگاهی به تجربه افغانستانی‌ها در ایران

مسیرهایی برای دیدن و فهمیدن افغانستانی‌ها

📚در خانۀ برادر ✍🏼آرش نصر اصفهانی
📚گلنار و آینه ✍🏼رهنورد زریاب
📚از آسه‌مایی تا دماوند ✍🏼منوچهر فرادیس

📽تارهای ممنوعه
🎬حسن نوری

🔖نشست «پناهندگان افغانستانی سیاستگذاری مهاجرت و حمایت اجتماعی»

🗞فصلنامه هایا
شماره چهارم: خودی، معلق، بیگانه
شماره پنجم: ما مثل هم نیستیم

▫️در طی این سال‌ها سازمان‌های مردم نهاد مختلفی برای آموزش کودکان مهاجر تلاش کرده‌اند. انجمن دوستداران کودک پویش یکی از این سمن‌هاست. برای آشنایی با فعالیت‌های پویش به سایت‌ انجمن مراجعه کنید.
https://pooyeshngo.ir/

🎭گروهی از دانش‌آموختگان انجمن دوستداران کودک پویش تئاتر شورایی با موضوع مسائل افغانستانی‌ها برگزار می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم هر زمان تئاتر شورایی کوچگر اجرا داشتند به دیدن تئاترشان بروید.
@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🔻خواهری در کنار تو، دل‌مشغول تغییر روابط قدرت گفت‌وگوی هایا با فائزه درخشانی (مدیر مجموعۀ دستادست) ▪️در این مصاحبه تلاش کردیم تا با یک نمونه از فعالیت‌هایی که در دایره‌ی پروژه‌های توانمندسازی زنان می‌گنجد آشنا شویم و ببینیم گردانندگان آن چطور با مسائل مختلف…
▫️استقلال زنان؛ کلید پایان کار کودک؟

▫️کار کودکان یکی از معضلات پیچیده اجتماعی است
که ریشه در فقر، نابرابری و نبود حمایت‌های کافی از خانواده هاست. تجربه سمن‌ها نشان می‌دهد یکی از راه‌های کاهش کار کودک حمایت از خانواده‌های آنها به ویژه توانمندسازی مادران است.

▫️در ادامه نگاهی به اقدامات خانواده‌محور برای کاهش و حذف کار کودک سازمان‌های غیردولتی داریم.

🔻از اینجا بخوانید:

📚منبع: پایان دادن به کار کودک در خیابان

🔻برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🎬چگونه دوره سالمندی می‌تواند دوره‌ای پرثمر برای فرد باشد؟ چگونه می‌توان از ظرفیت‌های سالمندی در جامعه استفاده کرد؟ رسول صادقی_جمعیت‌شناس_ در این باره در نشستی به مناسبت روز جهانی سالمند توضیح می‌دهد. این نشست ۸ مهر ۰۳ برگزار شد. 🔻ویدیوی کامل آن را از اینجا…
«ما برای کودکان انجمن‌های محلی زیادی راه‌اندازی می‌کنیم، اما کمتر پیش آمده که چنین فضاهایی برای سالمندان ایجاد شود. این تفاوت نشان‌دهنده نوعی تبعیض سنی در ارائه خدمات اجتماعی است. در حالی که با افزایش طول عمر، ممکن است یک فرد ۶۰ ساله تا ۹۰ سالگی زندگی کند؛ یعنی حدود ۳۰ سال را در دوران سالمندی بگذراند. این زمان کوتاه نیست و درست نیست که افراد در این دوره از زندگی نادیده گرفته شوند.

لازم است انجمن‌ها و نهادهای محلی، ملی و خیریه‌ای وجود داشته باشند تا سالمندان بتوانند دوران سالمندی خود را با کیفیت و رضایت سپری کنند. ایجاد این فضاها به آن‌ها فرصت می‌دهد تا همچنان فعال، مفید و در ارتباط با جامعه باقی بمانند.

هماهنگی بین سازمان‌های مردم‌نهاد و نهادهای دولتی برای راه‌اندازی انجمن‌ها و کمپین‌های داوطلبانه در حوزه سالمندی، می‌تواند نقش بسیار مهمی در بهبود وضعیت زندگی سالمندان ایفا کند و چشم‌انداز بهتری از دوران سالمندی در جامعه ما بسازد.»*

*نسیبه زنجری در مراسم رونمایی از کتاب آینده‌پژوهی سالمندی جمعیت در ایران

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
▫️رحمان کیست؟ ▫️رحمان یک موسسه مردم‌نهاد است که رسالت اصلی‌اش «تحقق توسعه پایدار اجتماعی در ایران» است. ما در رحمان برای شناخت ریشه‌ای و دانش‌محور مسائل، آسیب‌ها و نابرابری‌های اجتماعی تلاش می‌کنیم. کودکان، نوجوانان، جوانان، زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر و آسیب‌دیده،…
📣مخاطبان گرامی
با دنبال کردن رحمان در فضای مجازی می‌توانید در جریان جدیدترین پژوهش‌ها، نشست‌ها، فصلنامه، پادکست و دیگر فعالیت‌های رحمان قرار بگیرید.

⬇️ رحمان در فضای مجازی

یوتیوب
https://youtube.com/@rahmaninstitute
اینستاگرام‌
https://instagram.com/rahman.inst
آپارات
https://www.aparat.com/rahman.institute
سایت
https://rahman.org.ir/

صفحه رادیو رحا در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/radioraha99

⬇️ ارتباط با رحمان:

🆔 تلگرام
@rahman_inst
📧 ایمیل
[email protected]

📞شماره تماس
09360464376
02166945809
02166120198

📠 شماره فکس
66581775

📍نشانی
تهران، میدان توحید، خیابان نصرت غربی، پلاک ۵۶، طبقه اول

با موسسه رحمان بیشتر آشنا شوید.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🎬ویدیو نشست «در تقاطع تبعیض» در یوتیوب رحمان قرار گرفت. این نشست از مجموعه نشست‌های جنسیت و نابرابری با سخنرانی شیدا دانیانیان، پونه پیل‌رام، آرمان گوهری‌نسب ۶ اسفند۰۳ در موسسه رحمان برگزار شد. 🔻از لینک زیر ببینید: https://youtu.be/bxK8iHqEOdg?si=9nJODTaDlWD9GBKG…
▫️در تقاطع تبعیض
چگونه جنسیت و قومیت نابرابری را تشدید می‌کند؟

▫️زنان در اقلیت‌های قومی ایران کجا ایستاده‌اند، مشکلات‌شان چیست و چقدر توانسته‌اند از مسائل‌شان صحبت کنند؟
اینها سوال‌هایی است که چندسالی می‌شود به گفتمان تلاش‌های ضدتبعیض در جنبش حقوق زنان راه پیدا کرده و البته موجب نقدهای درون‌گفتمانی در این باره هم شده است. فعالان حقوق زنان که خودشان اهل قومیت‌های مختلف در ایرانند، سال‌هاست درباره مرکزگرایی فعالان اجتماعی هشدار می‌دهند و می‌گویند برای بهتر کردن وضعیت زنان در ایران، نباید زنان قومیت‌های مختلف را که صدای کمتری دارند، فراموش کرد.

▫️همین مسائل، دستمایه برگزاری نشستی شد تا پژوهشگرانی با این دغدغه‌ها از قومیت‌های مختلف، از آنها حرف بزنند.گزارش این نشست را از لینک زیر بخوانید:
https://rahman.org.ir/meetings/genderandethnic/

@rahmaninstitute
«دو دیدگاه مسلط درباره‌ی نسبت میان مسائل و مشکلات اجتماعی و توسعه وجود دارد. بر طبق یک دیدگاه، کاهش مشکلات اجتماعی و بهبود وضعیت اجتماعی هم عامل توسعه و هم نتیجه‌ی آن است. دیدگاه دیگر افزایش شیوع و بروز مشکلات اجتماعی و نابسامانی در وضعیت اجتماعی را از پیامدهای اجتناب‌ناپذیر توسعه می‌داند و در واقع پدید آمدن بحران‌های اجتماعی را در فرایند مدرنیزاسیون را امری متحمل محسوب می‌کند.

بر این اساس می‌توان رویکرد گزارش حاضر را توسعه‌گرا دانست به این معنا که با ضروری قلمداد شدن توسعه برای جامعه‌ی ایرانی به نسبت بین موضوعات مورد بحث و توسعه جدی شده است.»

📚از مقدمه‌ی کتاب «گزارش وضعیت اجتماعی ایران: ۱۳۸۸-۱۳۸۰»

✍🏼مدیر پروژه: سعید مدنی

▫️به کوشش موسسه رحمان

🔻این گزارش را از سایت موسسه رحمان به رایگان دانلود کنید.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🔺مریم پیمان در نشست «دانشگاه و جامعه مدنی» با بررسی اسناد وزارت علوم و معاونت فرهنگی نشان می‌دهد که در دوره‌های پس از سال ۸۴، تغییرات آیین‌نامه دانشجویی چه تاثیری بر فعالیت تشکل‌های دانشجویی داشته است. 🔻او در این نشست با استناد به مدارک متعدد، نشان می‌دهد…
▫️انقلاب فرهنگی؛ آغاز تک‌صدایی پس از انقلاب

▫️۳۰ فروردین تا ۲ اردیبهشت سالگرد چهار روز مهم در حیات دانشگاه پس از انقلاب است؛ روزهایی که از آن با عنوان انقلاب فرهنگی یاد می‌شود.

▫️اصحاب دانشگاه تربیت معلم به عنوان مسئول علوم انسانی ستاد انقلاب فرهنگی معتقد بودند هدف رشتۀ مدیریت توجیه نظام مدیریت غربی و مدیرسالاری تخصص‌گراست. رشتۀ جامعه‌شناسی معرکۀ جنگ زرگری مارکسیسم و سرمایه‌داری است. رشتۀ اقتصادبازرگانی مبتنی بر اصالت رشد اقتصاد تولیدی و تولید درهای باز است. رشتۀ علوم سیاسی بر اساس دیدگاه متفکران یونانی و برای تربیت افراد موردنظر وزارت امورخارجۀ رژیم شاه بوده و رشتۀ روانشناسی مبتنی بر انسانگرایی غربی است.

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

@rahmaninstitute
2025/07/07 04:17:10
Back to Top
HTML Embed Code: