Telegram Web Link
.
🅾️🅾️🅾️سوریه بدهی خود به ایران را چگونه پرداخت می‌کند؟

✍️عاطفه محمودی

ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه با گروهی از مقامات اقتصادی و سیاسی به سوریه سفر می‌کند.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اهمیت این سفر می‌گوید: «امیدوارم تکلیف بدهی تقریبی 30 میلیارد دلاری سوریه به ایران مشخص شود!!!

آخرین بار که رئیس جمهوری ایران به سوریه سفر کرد، سال 1388 بود. پس از سفر محمود احمدی‌نژاد به سوریه دیگر رئیس دولت‌های بعدی به سوریه سفری نداشتند. حالا پس از حدود 13 سال، ابراهیم رئیسی قرار است به سوریه سفر کند.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس به دلایل و اهمیت سفر رئیسی به سوریه می‌پردازد. او بر این باور است که اولویت‌های سیاست خارجه دولت رئیسی با روحانی فرق دارد؛ تمرکز روحانی روی برجام بود و اولویت رئیسی، روی منطقه است.

روسیه طلب خود را گرفته اما ایران نه!

ایران در حوزه‌های نظامی و سیاسی، هزینه‌های زیادی در سوریه و عراق متقبل شد، ولی پس از اینکه این کشورها به آرامش نسبی می‌رسند، اهداف اقتصادی ایران تامین نمی‌شود.

مشخصا این موضوع در عراق اتفاق افتاد. ایران حمایت‌های زیادی در حوزه سیاسی و نظامی از این کشور داشت. اما در عرصه‌های اقتصادی کشورهای دیگر مانند عربستان، چین و ترکیه جایگاه ایران را در عراق قبضه کردند.

در سوریه هم اینگونه است. ایران خواسته‌های جدی از سوریه دارد، از جمله طلب‌هایی که هنوز پرداخت نشده است. پنج قرارداد عمده وجود دارد برای اینکه سوریه مطالبات ایران را بدهد اما عملا در اجرا بخش اعظم این مطالبات داده نشده است. در حالی‌که کشوری مانند روسیه، به راحتی مطالبات خود را از سوریه می‌گیرد.»

اما بدهی سوریه به ایران چقدر است؟

مقامات دولتی پیش از این بارها از کمک‌های ایران به سوریه گفته‌اند. برای مثال امیرعبداللهیان، کمک‌های نظامی ایران به سوریه را در قالب کمک‌های مستشاری عنوان کرد. اما رقم هزینه‌هایی که ایران در سوریه داشته، همیشه با ابهام مواجه بود.

در طول جنگ سوریه تا سال 1395 و بعد از آن، ایران کمک‌های زیادی به سوریه کرد؛ کمک‌هایی برای مقابله با داعش، بازسازی سوریه و صادرات انرژی به این کشور. ارقام متفاوتی برای این کمک‌ها بیان شده است که رقم آن تا 15 میلیارد دلار هم برآورد شده است. البته این رقم تقریبی است.

بخش دیگری از این کمک‌ها بعد از جنگ و سال 1395 بود؛ مانند کارهای فنی و مهندسی و صادرات انرژی که 10 تا 15 میلیارد دلار برآورد شده است.

قرار بوده سوریه با روش‌های دیگر این بدهی را پرداخت کند.

تعهد دولت سوریه برای در اختیار قرار دادن بخشی از معادن فسفات این کشور در محدوده زمانی 50 ساله است که ایران بتواند از این معادن برداشت کند. متاسفانه ایران برای خارج کردن فسفات از این معادن با منع مواجه شد. قرار بود ایران از بندر طرطوس، فسفات را صادر کند، اما روس‌ها این بندر را قرق نظامی کردند و اجازه استفاده را به ایران ندادند. سوریه از ایران خواست که در بندر لاذقیه این کار را انجام دهد. اما این بندر زیرساخت لازم را نداشت.

قرار بود حدود پنج هزار هکتار زمین کشاورزی برای بهره‌برداری به ایران دهند. متاسفانه تا چند سال اخیر حقابه این زمین‌ها داده نشد. به عبارتی زمین بدون حقابه هم قابل استفاده نیست.

راهکار دیگر، چاه‌های نفتی است که قرار بود ایران به عنوان بخشی از مطالبات از آن استفاده کند. اما این موضوع هم نتیجه‌ای نداشت، زیرا که این چاه‌ها فقط کشف شده بود و هیچ زیرساختی نداشت. حتی دولت سوریه این موضوع را مطرح کرده که ایران استخراج از این چاه‌ها را انجام دهد و 12% آن را به سوریه بدهد. طبیعی است در شرایطی که ایران برای مخازن مشترک نفت خود هم سرمایه لازم را ندارد، برداشت از چاه‌های سوریه هم صورت نمی‌گیرد.

یا قرار بود گاوداری بزرگی در اختیار ایران قرار بگیرد. آن گاوداری هم یک مکان متروکه بود و امکان بهره‌برداری نداشت.

شرایطی که در سوریه در حال شکل گرفتن است، بی‌شباهت به وضعیت پنچ سال پیش عراق نیست. حدود پنج یا 6 سال پیش ساز و کاری صورت گرفت که عضویت عراق در اتحادیه عرب احیا شد.

همین‌که این عضویت احیا شد، عراقی‌ها در قالب ساز وکارهای اقتصادی با اتحادیه عرب، تعرفه بر واردات کالاهای کشورهای عربی را صفر کردند. نتیجه این بود که بسیاری از صادرکنندگان با زیان گسترده مواجه شده بود. ایران که برای عراق هزینه کرده بود، به یکباره در عرصه اقتصادی بسیاری از فرصت‌ها را از دست داد.

در آینده نزدیک احتمالا این اتفاق برای سوریه هم بیفتد!!!./تجارت نیوز
@rahsevom
?
🅾️🅾️🅾️جاسوس دوجانبه / پروژه‌ای که علیرضا اکبری را به کام مرگ کشید

داوود حشمتی:

نیویورک تایمز در گزارشی که روز دوشنبه یازدهم اردیبهشت ماه منتشر کرد، ابعاد جدیدی از پرونده علیرضا اکبری را فاش کرد. فردی که سال گذشته بعد از ماه‌ها تنش در خیابان های تهران و اختلافات بر سر ارتباطات ایران و انگلستان به عنوان جاسوس این کشور اعدام شد.

گزارش نیویورک تایمز موارد مهمی را برای ما افشا می‌کند. از جمله اینکه این گزارش مدعی است که «دو منبع ایرانی نزدیک به سپاه» به آنها گفتند که ایران با کمک «روسیه» موفق به کشف جاسوسی شده است که سایت هسته‌ای فردو را به غرب لو می‌دهد. این نشریه می‌گوید مشخص نیست روسیه از کجا به این اطلاعات دست پیدا کرده اما فردی که تاسیسات مخفی فردو در آن زمان را لو داد «علیرضا اکبری» بود.

به نوشته نیویورک تایمز بارزترین ویژگی ظاهری اکبری «جای مهری بود که روی پیشانی‌اش نقش بسته بود.»
همچنین این نشریه ادعا می‌کند که اکبری با دو نفر دوستی نزدیک داشت. اول: شهید فخری‌زاده و دوم، شمخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی.

درحالی که برخی اساسا دسترسی اکبری را به اطلاعات مهم و همینطور حضورش در وزارت دفاع را نفی می‌کنند، فواد ایزدی، تحلیلگر سیاسی نزدیک به دولت و سپاه پاسداران در ایران، گفته است که «او فوق‌العاده جاه‌طلب، تحلیل‌گری حاذق با مهارت‌های نوشتاری و گفتاری برتر و فرد مورد اعتماد همه بود. او در زمینه‌ی برنامه‌های هسته‌ای و نظامی به اطلاعات حساس و محرمانه زیادی دسترسی داشت.»

نکته کلیدی ماجرا اما اینجاست که به نوشته نیویورک تایمز «آقای اکبری در سال ۲۰۰۴، زمانی که تردید‌های اسرائیل و غرب مبنی بر تلاش مخفیانه ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای رو به افزایش بود، مامور شد که با سفارتخانه‌های کلیدی در تهران ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را متقاعد کند که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. او به این منظور مدام با سفرای بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان و روسیه ملاقات می‌کرد.»

معنای این ادعا این است که ابتدا اکبری از سوی ایران به سمت غرب فرستاده شد و کاملا مورد اعتماد بود. اما انگار قرار بود تنها نقش یک جاسوس را ایفا کند نه آنکه دقیقا کار جاسوسی را انجام دهد.

زمانی که نیویورک تایمز به آن اشاره می‌کند اواخر دوره سیدمحمد خاتمی و اوائل دوره احمدی نژاد است. با این حال اگر ادعای برادر علیرضا اکبری درست باشد، یک سال بعد این شک در مورد همکاری او با انگلستان پدید می‌آید.

در آخر این گزارش نیز ادعای گمراه کردن مقامات اروپایی مطرح شده است. نیویورک تایمز نوشته بود که «مقامات ایرانی، پس از اعدام وی، در رسانه‌های دولتی گفتند که بارها از او خواستند با کامپیوتری که انگلیسی‌ها در اختیارش گذاشته بودند با مامورین ام‌آی۶ ارتباط برقرار کند و آن‌ها را گمراه کند.»

لو رفتن فردو

درحالی که ایران به پایان دوران اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد نزدیک میشد، ظاهرا اطلاعات مربوط به فردو به دست غرب رسیده بود. نیویورک تایمز تایید می‌کند که «بریتانیا در آوریل سال ۲۰۰۸ اطلاعات سری تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم در یک مجتمع نظامی زیرزمینی به نام فُردو را به عنوان بخشی از تلاش‌های ایران برای ساخت بمب هسته‌ای دریافت کرد و آن را با آژانس‌های اطلاعاتی غربی و اسرائیل به اشتراک گذاشت. کشف سایت فردو درک جهان از برنامه‌ی هسته‌ای ایران را تغییر داد و باعث شد اسرائیل و غرب برای مقابله با آن برنامه‌های نظامی و سایبری جدیدی طرح کنند.»

یونی کورن، که در آن زمان رئیس دفتر وزیر دفاع اسرائیل بود، در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۹ به نقش انگلستان در افشای فردو اشاره کرده و گفته بود که این اطلاعات آنها را شوکه کرده بود. او همچنین گفته است که «سهم بزرگ انگلیس در تلاش‌های ترکیبی غرب برای جمع‌آوری اطلاعات از پروژه هسته‌ای ایران همیشه از طریق نیروی جاسوسی انسانی تامین شده است. آن‌ها در جاهایی حضور فیزیکی داشتند که نه ما و نه آمریکایی‌ها به آن دسترسی نداشتیم.»

در واقع رئیس دفتر وزیر دفاع اسرائیل تایید می کرد که اطلاعات مربوط به فردو از طریق منابع انسانی به انگلستان و بعد از طریق انگلستان به اسرائیل رسیده است.

🔹ماجرای دستگیری اخیر او نیز به سال 98 یا 99 باز می‌گردد. برادر اکبری مدعی شده است که علیرضا اکبری با «درخواست شمخانی» که از او خواسته بود «فوری» به تهران بیاید، به ایران بازگشت.

برادر اکبری گفته است که او « چند روز پس از بازگشت به تهران به وزارت اطلاعات احضار شد. طبق اظهارات برادرش، آقای اکبری با نگرانی با آقای شمخانی تماس گرفت و آقای شمخانی به او گفت که مقامات ایران از ارتباطش با ام‌آی۶ باخبر شده‌اند و از او خواست که برای اثبات بی‌گناهی‌اش با آن‌ها همکاری کند. او پس از چندین بازجویی دستگیر شد.»

#امتداد
@rahsevom
🅾️دیوارکشی های مترو رونمایی شد!

#امتداد
@rahsevom
🅾️ ۷ میلیارد دلار بلوکه شده ایران در کره جنوبی پیشکش، ایران ۳۰ میلیارد دلار از #سوریه طلب دارد و این کشور هنوز طلب ایران را نداده.

@rahsevom
Forwarded from امروز وفردا
🆔️ @emrouzofarda1

📕📕📕حوزه سیاسی ایران دچار بیماری اوتیسم یا خوددرماندگی شده است

کمال اطهاری

🟥حوزه سیاسی ایران دچار بیماری درخودماندگی، یا اختلال طیف اوتیسم شده است.
بنا به تعریف، این بیماری باعث ایجاد مشکل و مانع در تعامل و ارتباطات اجتماعی شخص می‌شود و نقصی ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به ناتوانی در حل مسئله، برنامه‌ریزی و... شود. بارزترین نشانه اختلال طیف اوتیسم (autism) انجام الگوهای محدود و تکراری رفتاری است.

🟥در این چند دهه، دو الگوی «محدود و تکراری رفتاری» در حوزه اقتصاد، باعث ایجاد شکل‌بندی اقتصادی-اجتماعی نوفئودال در ایران و در نتیجه تورم بالا و بدتر از آن بالاترین مقادیر «شاخص نکبت» (مجموع درصد بیکاری و تورم) در جهان شده است.

🟥در یک‌سو، طرفداران انحصار قدرت و ثروت در شکل یک دولت رانتیر هستند که بنا به خصلت خود به توزیع «تمرکز و علاقه‌ای ویژه» به‌خرج می‌دهند، اقتصاد را به «بردن نفت بر سر سفره مردم» خلاصه کرده و درپی خودکفایی انزواجویانه (autarky) هستند.

🟥در سوی دیگر این ثنویت، طرفداران انحصار قدرت و ثروت در دست خود به‌عنوان حامیان صاحبان سرمایه یا تولید هستند که هرچند بر بازار آزاد و باز و دولت حداقلی «تمرکز و علاقه‌ای ویژه» به‌خرج می‌دهند، اما در عمل فقط بازار انحصاری و رانتی ایجاد کرده‌اند.

🟥این مطلب را نوشتم تا به حوزه سیاسی، بیماری خوددرماندگی‌اش را گوشزد کنم. بدون شک این بیماری تنها با رجوع حوزه سیاسی به انجمن های مدنی، صنفی و تخصصی و روشنفکران جامعه مدنی، برای تدوین یک برنامه توسعه‌بخش و پیروی از نسخه آن با وفاق اجتماعی و سیاسی قابل درمان است.

🟥اما... انجمن‌های مدنی، صنفی و تخصصی و روشنفکران جامعه مدنی نباید منتظر پیش‌قدمی حوزه سیاسی بمانند و خود باید برای تدوین یک برنامه توسعه‌بخش بدیل اقدام کنند.
@athari_alborz

 👈⬅️امروز و فردا را در تلگرام دنبال کنید، این یک کانال خبری نیست.
🆔️ @emrouzofarda1


متن کامل
.
🅾️جنجال بر سر جعلی بودن عکس سخنرانی مسی علینژاد در سازمان ملل

از جمله فریبا داوودی مهاجر در توئیتر نوشت: "مسیح این عکس را به چه کسانی نشان داده وقتی هیچ کس حتی به عنوان اداره کننده جلسه آن جا نبوده است. اکر دو تا کنفرانس رفته باشیم می دانیم اگر جمعیت باشد هیچوقت یک نفر بدون اجازه رییس جلسه بالا نمی رود. مگر بعد خالی شدن سالن یکی برود و چنین عکسی بگیرد".

بر اساس خبرها مسی علینژاد روز گذشته در سازمان ملل سخترانی کرد. اما در پشت او رئیس جلسه و دیگر عوامل حضور ندارند

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️نسرین ستوده: راهی جز رفراندوم باقی نمانده است

رادیو فردا: ایران نسرین ستوده، فعال حقوق بشر، می‌گوید تنها راه باقی‌مانده برای مردم ایران جهت رسیدن به یک «جمهوری سکولار» برگزاری رفراندوم است.

خانم ستوده که اکنون در تهران است، با ارسال پیامی برای کنگره اخیر سازمان عفو بین الملل نروژ به تلاش‌های حکومت برای تشدید محدودیت‌ها علیه زنان اشاره کرد و نوشت: «اکنون ملت ایران راهی جز رفراندوم برای استقرار جمهوری سکولار پیش روی خود نمی‌بیند. یک سیستم حکومتی که، به نام مذهب، بدن زنان را میدان تاخت‌وتاز خویش قرار ندهد».

این پیام که روز هفتم اردیبهشت نوشته شده و در نهم اردیبهشت در این کنگره قرائت شد، اختصاصی در اختیار رادیو فردا قرار گرفته است.

تاکید این فعال حقوق بشر بر برگزاری رفراندوم در ایران در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی اخیرا به درخواست‌ها برای برگزاری رفراندوم واکنش منفی نشان داد.
علی خامنه‌ای روز ۲۹ فروردین اعلام کرد که مسائل گوناگون کشور «قابل رفراندوم نیست».

خانم ستوده همچنین در پیام خود با اشاره به این‌که «خیزش جاری» در ایران «بر موضوع حجاب و کنترل بر بدن زنان متمرکز بوده»، نوشت: «این هویت برای جنبش ایران، تصادفی نبوده است، بلکه از این واقعیت تلخ ناشی شده است که حکومت‌های دیکتاتور در خاورمیانه، حقوق زنان و بدن آنان را به جزیی از حاکمیت خویش تبدیل کرده‌اند».

او افزود: «به همین دلیل آزادی و دمکراسی در خاورمیانه جز با تحقق حقوق زنان امکان‌پذیر نیست. این مسیر اجتناب‌ناپذیر است».
خانم ستوده نوشت: «جنبش زنان در ایران که طی ۴۰ سال گذشته سعی کرد با گفتگو برای حق زندگی برابر که شایسته زنان است، از حقوق انسانی زنان محافظت کند، اکنون بر سر رفع کنترل بر بدن زنان ایستادگی می‌کند. ما به نقطه شروع جدال تاریخی‌مان با حکومت ایران بازگشته‌ایم».

این فعال حقوق بشر تاکید کرد: «اکنون تاریخ رابه عقب بر می‌گردانیم. به همان سال ۱۳۵۷ که حکومت اسلامی دستور داد زنان باید با حجاب در محل کار خویش حاضر شوند، وگرنه از کار اخراج می‌شوند»
.
او ادامه داد: «تظاهرات زنان طی روزهای متمادی حکومت را به عقب‌نشینی واداشت. اما در فرصتی دیگر دوباره این کنترل حکومتی زنده شد و جایی برای گفتگو باقی نگذاشت».

متهم کردن جمهوری اسلامی به «حملات شیمیایی» علیه دختران
خانم ستوده در ارتباط با زنده شدن دوباره «کنترل‌ حکومتی» علیه دختران و زنان ایرانی، به مسمومیت‌های مشکوک اخیر دختران دانش‌آموز در ایران اشاره کرد.

او اظهار داشت: «تصادفی نیست که حکومت ایران در اقداماتی مشابه با دولت‌های خاورمیانه، با اتخاذ سیاست‌های مشابه، زنان را هدف حملات خویش قرار داده است و مدارس و خوابگاه‌های دانشجویی دختران را مورد حملات شیمیایی قرار داده است».

این فعال حقوق بشر با اشاره به تداوم «مسمومیت کودکان دختر به جرم جنسیت‌شان، و با تاکید بر مسئولیت ایرانیان در این قضیه، از همه نهادها و سازمان‌های حقوق بشری» خواست «برای کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از ادامه مسمومیت دانش‌آموزان، سیاست‌های موثری اتخاذ کنند»

@rahsevom
.
🅾️بازرس ویژه رییس‌جمهور واگذاری بیش از یکصد خودرو به نمایندگان را تایید کرد

درویشیان: بررسی‌های انجام شده و مدارک به‌دست آمده حاکیست تفاهم‌نامه‌ای از تابستان ۱۴۰۰ بین یک شرکت شبه کاغذی غیرمرتبط (رادین مبین غرب) با آن خودروساز (بهمن خودرو)منعقد و طبق مستندات بدست آمده، با کارسازی یکی از مسؤلان وقت در مجلس نسبت به واگذاری بیش از یکصد خودرو به تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و براساس معرفی و واسطه‌گری شرکت صوری مذکور (رادین مبین غرب)انجام شده و این رویه تا اواسط ۱۴۰۱ ادامه یافته است.

@rahsevom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
🅾️حمله پهپادی به کاخ کرملین در قلب مسکو

کرملین می گوید حمله پهپادی به پوتین را دفع کرده است.

کرملین: ارتش و اطلاعات روسیه دو پهپاد را که قصد حمله به کرملین حمله کردند، دفع کردند.

طرف روسی این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در زمان و مکان مناسب پاسخ دهد.

کی یف در یک اقدام تروریستی برنامه ریزی شده و حمله به جان رئیس جمهور روسیه عمل کرد.
@rahsevom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
🅾️لحظه اصابت پهپاد به کاخ کرملین

صندلی‌ها و سکوی آماده شده برای رژه 9 می نیز در تصویر مشخص هستند.

@rahsevom
🅾️محسن روحی‌صفت، دیپلمات و کارشناس ارشد مسائل شبه‌قاره:
برخی تصمیم‌گیران در ایران طالبان را امتداد محور مقاومت می‌دانند/امنیت ملی خود را فدای حمایت از طالبان نکنیم/طالبان تمام تمرکز خود را بر برقراری روابط با ایالات متحده آمریکا قرار داده است


از نظر تاکتیکی باید پرسید که بعد از دادن امتیاز بزرگ از سوی جمهوری اسلامی ایران به طالبان و تحویل سفارت افغانستان به این جریان، اکنون تهران به چه دستاوردی رسیده است؟
شاید تهران عنوان کند این اقدام به معنای به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست، ولی طالبان تصور دیگری دارد و تقریبا برای محافل سیاسی و رسانه‌ای مسجل شده که ایران به صورت دوفاکتو، طالبان را به رسمیت شناخته است.
این رفتار وضعیت ما را در قبال افغانستان و حکومت طالبان پیچیده‌تر می‌کند.

نکته دیگر به افکار عمومی بازمی‌گردد. افکار عمومی، چه در مردم ایران و چه در مردم افغانستان یک سرمایه بزرگ اجتماعی هستند که در طول سالیان زیادی برای سیاست خارجی ایران تبدیل به یک سرمایه شده‌اند.

اگر تهران نتواند در قبال تحویل‌دادن سفارت افغانستان به حکومت طالبان پاسخ روشنی داشته باشد که تا به اکنون هم نداشته است، قطعا این سرمایه را از دست خواهد داد. کما‌اینکه به باور من اکنون هم این سرمایه از دست رفته است.

واقعا این اقدام اشتباه بود و ما یک قضاوت عجولانه از تحولات افغانستان و حکومت طالبان داشتیم و بر مبنای این تحلیل، سفارت را تحویل حکومت طالبان دادیم که با این اقدام شاید دلگیری مردم افغانستان از مردم ایران شکل بگیرد.

پس اگر اقدامی در حوزه خطیر و حساس سیاست خارجی و دیپلماسی انجام می‌شود که به شکل مستقیم منافع ملی و امنیت ملی را درگیر می‌کند، باید در نهایت هوشمندی و با ارزیابی تمام جوانب باشد که باعث بحران عظیم‌تری نشود.

متاسفانه گاهی برخی از مجریان سیاست خارجی کشور در قبال حکومت طالبان و آینده افغانستان به سمتی گرایش پیدا می‌کنند که این احتمال وجود دارد حتی امنیت ملی خودمان هم تحت‌الشعاع قرار گیرد. به همین دلیل باید تهران روند و مسیر سوء محاسبه خود در قبال طالبان را متوقف کند تا به خسارت‌های بیشتری برای ما و همچنین ملت افغانستان منجر نشود.

متأسفانه اکنون برخی با همین نگاه خاورمیانه عربی و امتداد محور مقاومت به تحولات افغانستان و حکومت طالبان نگاه می‌کنند و به‌شدت روی سیاست خارجی ایران هم اثرگذار بوده‌اند.

اگر شاهد واگذاری سفارت افغانستان به حکومت طالبان و نظایر این تصمیمات اشتباه هستیم، به دلیل تأثیرات مستقیم این نوع تحلیل است؛ چرا‌که بخشی از بدنه تصمیم‌گیری در سیاست خارجی ایران هم اعتقاد و تأکید دارند.
افغانستان و حکومت طالبان امتدادی از خاورمیانه و محور مقاومت نیست و نخواهد بود. اما ظرفیت تأثیرگذاری این جریان چندان زیاد نیست.

طالبان تمام تمرکز خود را روی برقراری روابط با ایالات متحده آمریکا قرار داده است و به همان نسبت مناسبات دیپلماتیک خود را با روسیه، چین، ایران یا پاکستان تنظیم می‌کند.

سیاست خارجی ایران در مجرای درست خود یا مشخصا در قبال افغانستان و طالبان گام بر‌نمی‌دارد. اکنون نهادهای دیگری در این رابطه تاثیرگذار هستند و با همان متر خاورمیانه و محور مقاومت به افغانستان و طالبان نگاه می‌کنند. /شرق

@rahsevom
Forwarded from امروز وفردا
🆔️ @emrouzofarda1

📕📕📕 روح شریعتی در آسمان تهران

فرشاد قربان‌پور-روزنامه‌نگار

یکم :
🟥 سیدجواد طباطبایی چند هفته‌ای پیش از درگذشتش نوشتار درازدامنی با عنوان انقلاب ملی در انقلاب اسلامی منتشر کرد.

او که خود را بنیادگر ایده ایرانشهری دانسته و نوملی‌گرایی ایرانی را در اندیشه می‌پروراند در این نوشته و برخی نوشته‌ها و سخنرانی‌های دیگر برآن بود که عصر ما عصر برآمدن ملی‌گرایی نوین ایرانی از خاکسترش است.

🟥او لحظه تبدیل آن آتش ملی به این خاکستر را در انقلاب اسلامی ۵۷ جسته و مدعی بود که حرکت نوین تحول‌خواهی نسل نو ایران، برخاستن ققنوس‌وار ایران، ایرانی، آزادی و ناسیونالیسم از آن خاکستر است.

🟥 طباطبایی عامل اصلی تبدیل آن آتش به خاکستر را در انقلابی می‌دانست که معلمش علی شریعتی بود از این رو بارها و در جای‌جای نوشته‌اش وقتی به علی شریعتی می‌رسید، از کاری که او کرده بود با جمله‌بندی "خاکستری از ایدئولوژی چپی-اسلامی که شریعتی در چشم جامعه ریخته بود" یاد کرد و او را بچه‌مرشد معرکه مارگیران می‌خواند.

🟥 طباطبایی در نوشته‌های خود اعتباری که برای شریعتی و روشنفکران مذهبی خویشاوند با اندیشه او همچون جریانات سیاسی حول جریان ملی‌-مذهبی، نهضت آزادی، خداپرستان سوسیالیست، مجاهدین، اصلاح‌طلبان، نوگرایان دینی و.... قائل شد در حد همان خاک پاشیدن و کور کردن جامعه بود.

دوم:
🟥۲۹ خرداد ۱۳۹۵ بنیاد باران که توسط سیدمحمدخاتمی بنیاد گذاشته شد نشستی را برای بزرگداشت علی شریعتی در سالگرد درگذشتش برگزار کرد.

سخنرانان سه نفر بودند. مسعود پدرام، حاتم قادری و هاشم آغاجری.

هرسه برخاسته و خویشاوند نحله شریعتی. اما با این تفاوت که از این میان تنها حاتم قادری از عشق شریعتی راه به نقد و گاه رد نظریه او برد.
آن دو دیگر و بیشتر هاشم آغاجری همچنان عاشق ماندند.

🟥در همین نشست بود که در مقابل نقدهای حاتم قادری از شریعتی، هاشم آغاجری به مقام دفاع درآمد و مانند همان نی‌نوازان مقابل توبره مارگیران دستهایش را موعظه‌وار در هوا تکان داد و گفت:"به گمان من روح شریعتی در آینده و امروز می‌تواند در كالبدهای جدید با خوانش‌های نو دوباره رستاخیز پیشه كند و زندگی از سر بگیرد".

سوم:
🟥حالا ۷ سال پس از آن نشست و ۴۶ سال پس از درگذشت دکتر علی شریعتی، ایران در میانه تلاطم برای تحول قرار گرفته است.

احزاب، گروه‌ها و چهره‌ها هریک به فراخور وقت و زور خود سعی دارند خودی نشان داده و ابراز وجود کنند.

از جمله هفته پیش نشستی با عنوان گفت‌وگو برای نجات ایران در کلاب‌هاوس برگزار شد که در آن ۴۲ نفر حضور داشتند.
یعنی افراد زیر:
نرگس محمدی- کیوان صمیمی- حاتم قادری- ابوالفضل قدیانی- مهرداد خوانساری- الهه امیرانتظام- مهدی نصیری- سعید مدنی- فائزه هاشمی- مهرانگیز کار- صدیقه وسمقی- مهرداد درویش‌پور- هاشم آقاجری- نیره توحیدی- علی کشتگر- گلرخ ایرایی- اردشیر امیرارجمند- منصوره شجاعی- مهوش ثابت شهریاری- بهزاد کریمی- عدنان حسن‌پور- مریم سطوت- علیرضا رجایی- مصطفی تاج‌زاده- منیره برادران- تقی رحمانی- رضا علیجانی- علی افشاری- محسن کدیور- محمدجواد اکبرین- عالیه مطلب‌زاده- عزیز قاسم‌زاده- پروین فهیمی- مهدی نوربخش- فریبا کمال‌آبادی- احسان شریعتی- علیرضا بهشتی شیرازی- زهرا رحیمی- حسین رفیعی- قربان بهزادیان‌نژاد- عبدالله ناصری- عبدالله مؤمنی.

این همایش در ۶ پنل و در ۲ روز برگزار شد:
پنل اول: ایران نیازمند و مهیای تحولی بنیادین
پنل دوم: رنگین کمان ایران، جامعه مدنی و دادخواهان
پنل سوم: آینده ایران؛ تقابل گفتمان‌ها
پنل چهارم: دست در دست هم دهیم به مهر
پنل پنجم: تحولات فرهنگی برای نجات ایران
پنل ششم: بلوک‌ها و منشورها؛ راهی به سوی آینده

🟥نکته اینجاست اولین سخنران و افتتاح‌کننده همایش که یک نوع اعلام موضع همایش نیز تلقی شد، هاشم آغاجری بود، یعنی همان کسی که وعده داده بود روح شریعتی طی یک رستاخیز بازخواهد گشت.

جالب نیست؟

برگزار کننده‌ها و نیز افراد حاضر در نشست اغلب از یک نحله فکری بوده و شریعتی‌گرایی نقطه مشترک‌شان بود.

🟥اگر نام این همایش را نشست شریعتی‌گرایان و دیگران می‌گذاشتند، بی‌مناسبت نبود.
گویی همه از ممیزی جریان سیاسی که نماینده شریعتی‌گرایی‌‌ است عبور کرده‌اند.

این رویکرد هراسناک است.
چنین رویکردی یکبار در سال ۱۳۵۷ در چشم‌ها خاک پاشید.

🟥این نگاه بود که در سال ۵۷ آزادی را در مرگ برشاه جست و گمان برد مملکت را با مکتبی کردن ارکانش آزاد می‌کند.

🟥همین نگاه بود که توسط مهدی بازرگان و دیگران نمایندگی شد و تا امروز در سایه سخاوتمندی ملت ایران در نوازش اپوزیسیون سیاسی و خست در نقد اپوزیسیون مبرا مانده است.

🟥این جریان غیرسکولار همان شرمگینانی هستند که روزی روزگاری در سال ۵۷ کمر به نجات ایران با انقلاب بسته بودند!!!

 👈⬅️امروز و فردا را در تلگرام دنبال کنید، این یک کانال خبری نیست.
🆔️ @emrouzofarda1
.
🅾️🅾️🅾️چگونه حجاب از یک موضوع دینی به یک موضوع سیاسی بدل شد؟
عطا محامدتبریز
پژوهشگر علوم سیاسی

این روزها موضوع حجاب اجباری، مسئله‌ای شده است که تقریباً در هر محفل اجتماعی و سیاسی ایرانی، مطرح است. حجاب تنها یک موضوع گفتگو نیست، بلکه در عین حال سال‌هاست به یک میدان نزاع میان نیروهای مختلف اجتماعی تبدیل شده است.

با وجود آنکه برخی می‌گویند حجاب مسئله جمعی ایرانیان نیست و موضوعات مهم تری چون دشواری‌های اقتصادی در کشور وجود دارد، اما تردیدی نیست که موضوع حجاب، مسئله روزانه میلیون‌ها زن ایرانی است که هر کدام به طریقی با فشار سیاسی و اجتماعی که مقوله «حجاب اجباری» به وجود آورده، دست و پنجه نرم می‌کنند.

حجاب اجباری برای زنان به عنوان یک سیاست، کمتر از یک ماه بعد از انقلاب ۵۷ وارد زندگی روزمره ایرانیان شد و در تاریخ پر فراز و نشیبش، از سوی مقام‌های سیاسی جمهوری اسلامی، نه به عنوان یک موضوع سیاسی، بلکه به عنوان یک «ضرورت دینی» معرفی شد.

ادامه مطلب را اینجا ⬇️ بخوانید.
https://bbc.in/40Tlj8Y


🔴برای دسترسی کامل به تحلیل‌ها و اخبار راه سوم به ما بپیوندید
🔴 @rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️آمادگی آمریکا برای مذاکره در باره اموال مسدودی ایران/مطبوعات توقیف شده انتظار حمایت دارند هرچند به شما بد کرده اند/فلاحیان: از متهمان قتلهای زنجیره‌ای با فشار اعترافات ناحق گرفته اند

علی اکبر هاشمی رفسنجانی در آینه خاطرات سه‌شنبه ١٣ ارديبهشت ١٣٧٩

آقاي مسيح مهاجري، [مشاور رییس‌جمهور و مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی] آمد. از خطبه‌هاي جمعه قدرداني كرد و خواستار جواب به انتقادات چپ‌ها و روزنامه بيان شد و تأكيد بر ضرورت ادامه روند كنترل مطبوعات منحرف را داشت. آقاي عباس ملكي، [از دفتر مشاورت بین‌الملل رهبری] آمد.ده جلد از تاريخ پيغمبر(ص) را كه به صورت داستان تأليف شده، آورد و از ضرورت توجه به تأثير رسانه‌هاي خارجي گفت و از عدم توجه رهبري به اين ضرورت انتقاد داشت و گفت، آمريكايي‌ها حاضرند در پاريس، دربارة اموال مسدود شدة ايران مذاكره كنند. خواست، انتشار بعضي از آثارم را به دفتر نشر [فرهنگ اسلامی] واگذار كنم و خواستار مصاحبه شد.

آقاي [سیدحسین] هاشمي، نماينده ميانه، همراه چند نفر ديگر آمدند. گفت، در مجلس، نمايندگان چپ از خطبه‌هاي جمعه شما ناراحت‌اند؛ به خاطر اينكه دولت آقاي خاتمي به دولت بني‌صدر تشبیه شده، ولي اكثريت نمايندگان خوشحال‌اند. گفتم، هدف من توضيح ضرورت همكاري نيروهاي وفادار به انقلاب در مقابل ضدانقلاب و دشمنان است و دولت را هم جزو نيروهاي وفادار به انقلاب معرفي كرده‌ام و انتقادكنندگان مغرض‌اند.

آقاي [مسعود] سفيري، خبرنگار [روزنامه اخبار] آمد.گفت، ارباب مطبوعات كه اخيراً مورد فشار قرار گرفته‌اند، از شما انتظار حمايت دارند؛ با اينكه با شما بدكرده‌اند. دنبال اين بودكه بفهمد، بنابر ادامه توقیف مطبوعات است، يا رفع توقیف خواهد شد و نيز براي اطلاع از سرنوشت انتخابات تهران پيگيري كرد كه من از هر دو بي‌اطلاع‌ام.

عصر آقاي [علی] فلاحيان، [وزیر اسبق اطلاعات] آمد. اظهارات افرادي از اعضاي وزارت اطلاعات را كه متهم به شركت در قتل‌هاي زنجيره‌اي بوده‌اند و اخيراً آزاد شده‌اند، نقل كرد كه گفته‌اند، با فشار اعترافات ناحق از آنها گرفته شده است.به رهبري، ریيس‌جمهور و ریيس قوه قضایيه، به خاطر سوء اداره اين مسأله اعتراض داشت و نيز از آقاي [محمد] نيازي، [رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح] و بازجويي‌ها و گفت، مي‌خواهد از تمام كساني كه در اين خصوص به او تهمت زده‌اند، شكايت نمايد.

آقاي [اسحاق] جهانگيري، [وزیر صنایع و معادن] آمد.ضمن گزارش‌كار وزارت معادن، منجمله مشكلات پيش آمده براي طرح آلوميناي جاجرم، خبر از ناراحتي دوم خردادي‌ها از خطبه‌هاي جمعه من داد و خواست كه از آقاي خاتمي دلجويي كنم و مثل گذشته براي تفاهم جناح‌ها تلاش نمايم.


@Aayatollah

🔴برای دسترسی کامل به تحلیل‌ها و اخبار راه سوم به ما بپیوندید
🔴 @rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️لنگه ندارد!

احمد زیدآبادی

جمهوری اسلامی گویا با نصبِ دوبارهٔ دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برخی تأسیسات هسته‌ای خود موافقت کرده است.
انتشار این خبر قاعدتاً می‌تواند سرمایه‌گذاران داخلی را کمی آرام و نظر سرمایه‌گذاران خارجی را جلب کند. بنابراین، عقل سلیم حکم می‌کند که این خبر در رأس اخبار رسانه‌های حکومتی قرار گیرد‌؛ اما رسانه‌های حکومتی در این مورد سکوت کرده‌اند و در مقابل مردم ایران از طریق رسانه‌ای مانند وال‌استریت ژورنال از این موضوع اطلاع یافته‌اند!
چرا جمهوری اسلامی از انتشار خبری که بازار داخلی را آرامتر می‌کند، می‌پرهیزد؟ دلیلش این است که از تندروهای حامی خود می‌ترسد!
حکومتی که از یک طرف تصمیمات واکنشی و عجولانه برای کاهش نظارت آژانس بر فعالیت‌های خود بگیرد و بعد مجبور به عقب‌نشینی از آن تصمیمات شود و بعد به دلیل بیم از حامیان افراطی‌اش از اعلام تجدیدنظر در تصمیمات پرهزینه، خودداری کند و به همین جهت نیز از مواهب اقتصادی این تجدیدنظر خود را محروم سازد، آیا در جهان لنگه‌ای برای آن می‌توان یافت؟
بعد دائم از خودشان می‌پرسند چرا ادارهٔ کشور این همه پرهزینه است؟ چرا مردم اینقدر ناراضی‌اند؟ و چرا کارها اصلاً پیش نمی‌رود؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️روحانیت شیعه در ایران اینک در یک پارادوکس گرفتار شده است

گفتگوی رضا علیجانی با ایران اینترنشنال

مجمع محققین و مدرسین عمدتا شاگردان و متاثرین از اندیشه آیت‌الله منتظری هستند. بخش غالب حوزه همچنان ساکت‌اند.

یک حکومت ولایی سر کار است که به همه مردم ظلم می‌کند و همه راه‌های تغییر را هم بسته است. مردم هم به اعتراض بر می‌خیزند. بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین اعتراض هم جنبش «زن، زندگی، آزادی» بود. این جنبش دهان‌های بسیاری را باز کرده است. این عامل اصلی صدور این بیانیه است.

آخرین بیانیه میرحسین موسوی هم که مسئله ضرورت رفراندوم روی قانون اساسی را مطرح کرد عامل مکمل دیگری است که اطمینان بیشتری برای باز شدن دهان‌ها ایجاد کرد. در ابتدای این بیانیه هم به ویژگی‌های میرحسین موسوی اشاره شده است:«پیشنهاد رفراندوم از سوی برخی نیروهای دلسوز، اصیل و با سابقه انقلاب مطرح شد».

در این بیانیه آمده «این واکنش دیدگاه سطح عالی سیاست‌گذاری نظام در بی‌توجهی به خواست مردم و رجوع به آرای عمومی را به شکل شفاف و رسمی بیان کرد و دلایل آن را در نیز در معرض داوری عموم قرار داد». و در ادامه افزوده «چنین تردیدی می‌تواند اصل مشروعیت نظام را زیر سوال ببرد». و سپس آمده «از دیدگاه مسئولان تنها نقش حمایتی مردم اصالت داشته و از ایشان برای تأیید سیاست‌های رسمی بهره برده و از این جهت به آنان افتخار کرده‌اند. مقامات در مواقعی که تصمیم آنان مورد تأیید قرار گیرد، حتی اقشار کم سواد را دارای قدرت تحلیل دانسته‌اند، اما وقتی پای اعتراض مردم به سیاست‌های حاکمیت پیش آمده است، به آنان توجه نشده یا سرکوب شده‌اند».

بیانیه لحن ملاحظه‌کارانه ای دارد و اسم علی خامنه‌ای را نمی‌آورد و رفت و برگشتی دارد بین رفراندوم روی سیاست‌های نظام و روی مسائل ساختاری و بنیادی که به صورت غیرمستقیم مطرح شده است.

اینک وضعیت کشور به گونه‌ای است که آقای علوی بروجردی از مراجع تقلید شیعه نیز می‌گوید چی شده که بین ما و مردم فاصله افتاده است که با ماشین به روحانیون می‌زنند و بعد پیاده می‌شوند و برای محکم‌کاری با چاقو هم می‌زنند. بعد می‌افزاید الان در شهرهایی می‌گویند صد رحمت به قم و تهران. الان دو ماه است که ما نمی‌توانیم از خانه بیرون بیاییم! چه اتفاقی دارد می‌افتد!؟ همچنین به فشارهای اقتصادی اشاره می‌کند و می‌گوید الان خانواده‌های طلبه‌ها دعوا دارند و به همسران‌شان می‌گویند که لباس نپوش و دنبال کار دیگری برو.
@RezaAlijani41

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️آیا کسانیکه باعث فقر و فلاکت امروز کشور شده اند بدست عدالت سپرده خواهند شد ؟؟

میدل‌ایست‌آی به نقل از منابع آگاه ادعا کرد:

علی باقری و علی حسینی‌‌تاش نگذاشتند تیم روحانی برجام را احیا کند..
علی باقری معتقد بود گذشت زمان به نفع مذاکرات است..
در دوره انتقالی بین ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی و حسن روحانی، توافقی در دسترس بوده و نزدیک به امضا بوده است.

تیم دیپلماتیک روحانی پیشنهاد داده بود که به مذاکره‌کنندگانش اجازه داده شود برای امضای توافق به وین بروند.»

⭕️ به گفته این منبع، دولت روحانی، پیشنهاد کرد که این توافق را انجام دهد و هرگونه ضعف سیاسی ناشی از آن متوجه خودش باشد و به دولت جدید رئیسی گفت که «کشور و دولت شما می‌توانند از مزایای اقتصادی برجام بهره‌مند شوند.»

به نظر می‌رسد تیم روحانی بر این باور بودند که امضای توافق با آمریکایی‌ها برای رئیسی و نزدیکانش دشوار خواهد بود، زیرا از واکنش متقابل در میان پایگاه‌های حامی خود می‌ترسند.

ابراهیم رئیسی ابتدا این پیشنهاد را پذیرفت و به آنها گفت که در دو یا سه جلسه کار را تمام کنند، اما بعداً نظرش تغییر کرد.

علی باقری‌کنی و علی حسین‌تاش که در حال حاضر به ترتیب مذاکره‌کننده هسته‌ای و از چهره‌های ارشد سپاه پاسداران هستند، قانع نشدند.

علی باقری و علی حسینی‌‌تاش، معاون راهبردی شورای عالی امنیت ملی هر دو با رئیسی صحبت کردند که این پیشنهاد را رد کند.

⭕️ باقری معتقد بود که زمان مناسبی برای امضا کردن توافق نیست و فکر می‌کرد که مذاکرات باید طولانی شود زیرا زمان به نفع ایران است.

در پی ترور محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای ایران توسط اسرائیل، مجلس قوانینی را تصویب کرد که پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را به‌شدت کاهش داد.

این قانون دولت ایران را موظف به غنی‌سازی اورانیوم تا بیش از 20 درصد، استقرار 2000 سانتریفیوژ پیشرفته جدید و پایان دادن به بازرسی‌های ناگهانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کرد.

حسن روحانی با مراجعه به محمدباقر قالیباف، رئیس اصولگرای مجلس، تلاش کرد از تصویب این طرح جلوگیری کند. این منبع گفت:
اگرچه قالیباف در ابتدا با درخواست روحانی موافقت کرد، اما در نهایت قول خود را زیر پا گذاشت و باعث شد آمریکا از توافق عقب‌نشینی کند و فرصت از بین برود./ ترجمه : روزنامه هم‌میهن

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️پکن حاضر به سرمایه‌گذاری در ایران نیست؛
چینی ها منتظر « تعیین‌تکلیف برجام » هستند

 عبدالرضا فرجی راد

چین بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران است و بزرگ‌ترین صادرکننده به ایران محسوب می‌شود.

چینی‌ها بعد از اینکه از به سرانجام رسیدن توافق وین ناامید شدند دیگر هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری جدیدی را در ایران به رغم وجود توافق ۲۵ ساله نپذیرفتند.

حتی در برخی از نقاط مانند:
پارس جنوبی، آزادگان و در شاهراه (تهران  - شمال )
ادامه مسیر را لغو کردند.

چینی‌ها با قرارداد خوبی هم از سوی ایران مواجه شدند و دولت پیشنهاد داد که چین ۴ میلیون مسکن در ایران در برابر نفت بسازد اما چینی‌ها در این مورد تصمیمی نگرفتند.

علت را هم باید در آن دانست که در سرمایه‌گذاری‌های بزرگ باید مبالغی از سوی کشورها به سیستم مالی کشور دیگر تزریق سرمایه صورت گیرد و چون امکان اینکه این حجم از سرمایه از طریق سیستم بانکی در ایران سرمایه‌گذاری شود وجود ندارد، چینی‌ها در حال انتظار کشیدن هستند تا ببینند برجام چه می‌شود.

در مورد توافق با چین باید گفت:

توافق با قرارداد متفاوت است و توافق هیچ گونه الزام اجرایی ندارد اما اگر توافق به قرارداد تبدیل شود هرطرف که زیر قرارداد بزند باید خسارت بپردازد.

توافقات این سفر هم بسیار خوب است اما طبق آمارهایی که دولت‌های قبل اعلام کرده‌اند بیش از ۹۰ درصد توافقات ایران با سایر کشورها عملیاتی نشده است اما صرف توافق نشان‌دهنده دوستی و تمایل طرفین به همکاری است.

چینی‌ها به ساخت گذرگاه شمال به جنوب در ایران نظر دارند، اما اجرای آن بسته به آن دارد که ایران بتواند زمینه سرمایه‌گذاری در یکی از بنادر جنوبی را برای چین فراهم کند و ایران و چین مشترکا از این مسیر سود ببرند.

این مورد نیاز به سرمایه‌گذاری دارد و تا زمانی که تحریم لغو نشود و اقتصاد و ژئوپلیتیک ایران باز نشود و روابط خارجی ایران گسترش نیابد، نمی‌توان انتظار داشت چینی‌ها در ایران به سرمایه‌گذاری بپردازند.

غیر از این نمی‌توان انتظاری در مورد سرمایه‌گذاری چینی‌ها در ایران داشت و تنها باید به تجارت با چین یعنی خرید نفت توسط چین از ایران و در برابر تامین کالاهای مورد نیاز ایران از چین اکتفا کرد.

@A_pajhohi
🅾️ وکیل خانواده مهسا امینی: تاکنون هیچگونه دلایل قانع‌کننده‌ای مبنی بر طبیعی بودن مرگ مهسا امینی ارائه نشده/ ادامه نگهداری الهه محمدی و نیلوفر حامدی، در زندان غیرقانونی است

صالح نیکبخت، حقوقدان و وکیل خانواده مهسا امینی:

تاکنون دستگاه قضایی کشور هیچگونه دلایل قانع‌کننده‌ای به خانواده، وکلا و حتی جامعه علمی کشور ارائه نداده که مرگ مهسا حالت طبیعی داشته است و تاکنون هم به اعتراضات ما پاسخ واضح و درستی نداده‌اند.

ضمنا دستگاه قضایی کشور و مقامات دستگیرکننده خبرنگاران می‌بایست به جای اینکه درصدد فراموش کردن چنین موضوعی باشند، اصل مساله را روشن کنند و خبرنگاران به ناحق بازداشت نشوند./ دیده‌بان ایران

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️کلک مرغابی زاکانی!

محمدحسین روانبخش

وقتی برادران به شکل گل‌درشتی یادشان می‌افتد که به قبلی‌ها فحش بدهند، وقتی پاکدستی‌شان را جار می‌زنند، وقتی از پایان شبکه‌ی فساد می‌گویند، وقتی هول می‌کنند و صفحه‌ی اول روزنامه‌‌شان را تماما به خودشان اختصاص می‌دهند... یعنی اتفاقی افتاده و باید فرار به جلو داشته باشند!

دقیقا در روزی که همشهری سخنان زاکانی را این‌جوری توی حلق مردم کرد، یک عضو شورای شهر تهران خبر داد که «یکی از اعضای دفتر شهردار تهران به دلیل اتهامات مالی بازداشت شده است».

او گفت: پارسال هم کسانی در دفتر زاکانی بازداشت شدند.
حالا این سوال مطرح است که چه کسانی، این افراد را وارد شهرداری کرده و به آنها مسئولیت داده‌اند و این افراد با چه کسانی روابط مالی دارند؟

برای اینکه روی گندی که بالا آمده خاک بریزند، تیتر می‌زنند «روی پروژه‌ها خاک ریخته بودند»!

@rahsevom
2025/07/05 22:14:04
Back to Top
HTML Embed Code: