Telegram Web Link
.
🅾️🅾️🅾️چرا جمهوری اسلامی از انتشار خبری که بازار داخلی را آرامتر می‌کند، می‌پرهیزد؟

✍️احمد‌ زیدآبادی

جمهوری اسلامی گویا با نصبِ دوبارهٔ دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برخی تأسیسات هسته‌ای خود موافقت کرده است.

انتشار این خبر قاعدتاً می‌تواند سرمایه‌گذاران داخلی را کمی آرام و نظر سرمایه‌گذران خارجی را جلب کند. بنابراین، عقل سلیم حکم می‌کند که این خبر در رأس اخبار رسانه‌های حکومتی قرار گیرد‌؛
اما رسانه‌های حکومتی در این مورد سکوت کرده‌اند و در مقابل مردم ایران از طریق رسانه‌ای مانند وال‌استریت ژورنال از این موضوع اطلاع یافته‌اند!

چرا جمهوری اسلامی از انتشار خبری که بازار داخلی را آرامتر می‌کند، می‌پرهیزد؟ دلیلش این است که از تندروهای حامی خود می‌ترسد!

حکومتی که از یک طرف تصمیمات واکنشی و عجولانه برای کاهش نظارت آژانس بر فعالیت‌های خود بگیرد و بعد مجبور به عقب‌نشینی از آن تصمیمات شود و بعد به دلیل بیم از حامیان افراطی‌اش از اعلام تجدیدنظر در تصمیمات پرهزینه، خودداری کند و به همین جهت نیز از مواهب اقتصادی این تجدیدنظر خود را محروم سازد، آیا در جهان لنگه‌ای برای آن می‌توان یافت؟

بعد دائم از خودشان می‌پرسند چرا ادارهٔ کشور این همه پرهزینه است؟ چرا مردم اینقدر ناراضی‌اند؟ و چرا کارها اصلاً پیش نمی‌رود؟

@A_pajhohi

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️چند پیشگویی از آقای خامنه‌ای که بر زمین مانده

✍️سلمان موسوی

سردار قاآنی: پیش بینی ۲۵ ساله رهبر انقلاب درباره نابودی رژیم صهیونیستی بر زمین نخواهد ماند

صرفا جهت اطلاع چند پیشگویی از آقای خامنه ای که بر زمین مانده را یادآور می‌شوم

_پیش بینی پایان ذخائر نفت آمریکا تا ۲۰۲۰

_پیش بینی افول ،زوال و سقوط حکومت عربستان

_پیش بینی افول ،سقوط وفروپاشی غرب و اروپا بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر

_پیش بینی بی تاثیر بودن تحریم ها و عدم همراهی دیگر کشورها با آمریکا

_پیش بینی عدم تحقق برجام و نا امیدی از توافق در دولت روحانی

_پیش بینی پیروزی آقای ناطق نوری در انتخابات ۷۶

_پیش بینی"فائق آمدن اقتصاد مقاومتی بر ترفندهای غرب و آمریکا، در حالی که دارایی‌های ایران در سرتاسر جهان بلوکه شده که بعدها به کرات برنقش و تاثیر تحریم ها اعتراف شد.

_پیشگویی و تاکید بر تحول اقتصادی ایران و صعود به رتبه ی ۱۸ اقتصادی جهان و حتی صعود به رتبه های برتر
و....
@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️نجات در اصلاح اندیشه حکمرانی است نه تغییر وزیران

محمود سریع القلم

اولین شرط حکمرانی، ایجاد امنیت فکری ، شغلی و اقتصادی فرد فرد جامعه است،

اکثریت مطلق مردم اروپا که ۵۰۸ میلیون نفر جمعیت دارد؛ زندگی بسیار معمولی دارند : یک آپارتمان معمولی، یک اتومبیل معمولی، یک شغل معمولی و یک درآمد معمولی ؛
اما بسیار راضی و خوشحال هستند ؛ چون
امنیت روانی دارند و در جوامعی با ثبات زندگی می‌کنند. نرخ تورم حدود ۲ درصد است و درآمد آنها سالانه حدود ٨ درصد افزایش پیدا می کند ، بنابراین؛ احساس ثبات می‌کنند .

در ایران حاکمیت غالبا برای توجیه ناکارآمدی خود به طور سیستماتیک به مردم اطلاعات غلط می دهد.مثلا گزارشگر رسانه‌ ما (مستقر در پاریس) در روز اعتصاب کارکنان متروی فرانسه در کنار ایستگاه مترو می‌ایستد و می گوید ؛ پاریس امروز مترو نداشت و مردم با اتوبوس و دوچرخه به سر کار رفتند و این شاخصی است برای فروپاشی فرانسه !!؟ این نوع نتیجه غلط گرفتن از یک واقعه باعث می‌شود عمق مسائل را نبینیم .

فضای رسانه‌ای داخلی ما عموما می‌گوید:
جهان در حال فروپاشی‌ست و اقتصاد دنیا دچار بحران‌های ساختاری شده‌ ....

پس در چنین فضایی که مردم ایران از اینکه یک شرکت هواپیمایی هندی در سال گذشته 205 هواپیمایی ایرباس تحویل گرفته، بی‌خبرند.. روشن است وقتی دو تا ایرباس به ما داده شود، خیلی خوشحال می‌شوند !!!!!!؟

برای تامین زندگی ایده‌آل برای ایرانیان باید :
" اندیشه‌های حکمرانی" اصلاح شود.
نه وزرای اقتصادی

دولت آلمان، اقتصادی بالغ بر چهار تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی را مدیریت می کند، اما مسئولین آلمانی همه؛ ساعت پنج بعدازظهر از محل کار رفته و زندگی عادی خود را می‌کنند، تعداد جلسات مدیران بسیار محدود است؛ چون اصولا چیز محرمانه‌ای وجود ندارد که از مردم پنهان شود .

 @rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️فرصت‌های بر باد رفته ایران!

امارات از بندر جبل علی با ۸۳ میلیارد دلار درآمد ۳ برابر نفت ایران درآمد دارد

مریم شکرانی

مرکز پژوهش‌های مجلس تخمین زده که با یک "سناریوی واقع‌بینانه" و تداوم تحریم درآمد ایران از صادرات نفت و میعانات گازی در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۷.۳ میلیارد دلار خواهد بود.

این در حالی است که مطابق اعلام اتاق مشترک ایران و امارات، امارات فقط از بندر جبل‌علی ۸۳ میلیارد دلار درآمد سالانه دارد که نزدیک به ۳ برابر درآمد نفتی ایران است و ترانزیت دریایی توانسته اقتصاد امارات را از نفت بی‌نیاز کند.

گذشته از این و مطابق اعلام سازمان تجارت جهانی، امارات به تنهایی حدود ۶۰ درصد عملیات بندری منطقه را انجام می‌دهد و از سوخت‌رسانی به کشتی‌های تجاری سالانه ۲۰ میلیارد دلار درآمد به جیب می‌زند و جالب اینکه تعرفه و کیفیت خدمات بندری امارات به حدی جذاب است که برخی کشتی‌های تجاری بار مربوط به ایران را در بنادر ایران تخلیه نکرده و در بنادر امارات تخلیه می‌کنند و بار از آنجا با قایق به سمت ایران حمل می‌شود و همین مساله بنا به گفته مسعود دانشمند، عضو هیئت‌مدیره کانون مؤسسات حمل‌ونقل به ایلنا ۵۰۰ میلیون دلار درآمد دیگر برای امارات ایجاد می‌کند.

در ایران اما، نیمی از ظرفیت کل بنادر تعطیل است و بنا به اعلام انجمن بنادر ایران از ۲۵۰ میلیون تن ظرفیت بنادر ایران فقط ۱۵۰ میلیون تن فعال بوده و در سواحل شمالی وضعیت وخیم‌تر است و ۸۰ درصد ظرفیت بنادر تعطیل است. از ۳۰ میلیون تن ظرفیت بنادر شمالی تنها ۵_۶ میلیون تن فعال است.

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️چاپ اسکناس آثار کمتری از فروش جزیره‌ها ندارد

بایزید مردوخی استاد اقتصاد در گفت‌وگو با هم‌میهن:

بخشی از منابع تولیدی ما از محل فروش نفت و گاز در دنیا است. اقتصاد ایران یک اقتصاد نفتی است و در چند سال گذشته به واسطه تحریم‌ها تحت فشار قرار گرفته است. اقتصاد غیرنفتی ما به کشورهای منطقه کفاف بودجه کشور را هم نمی‌دهد، چه برسد که با این مقدار قرار باشد دلارزدایی انجام دهیم.

به نظر من خوب بود رئیس‌جمهور می‌فرمودند که برنامه هفتم کشور را طوری تنظیم کرده‌ایم که کل منابع کشور را صرف تشکیل سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی و زیربنایی کشور ‌کنیم و مقداری هم صرف رفاه و جمعیت کشور می‌شد، حال وابستگی این استراتژی به دلار را به حداقل می‌رسانیم.

در بخشی که منابع ریالی کشور به حاشیه بازار می‌رود و  دلار خرید و فروش می‌شود، می‌توان دخالت کرد. اما در اقتصاد بین‌الملل نه. دلار حاشیه بازار رقم ناچیزی است. اما این سوال پیش می‌آید که اگر کسی دلار و طلا نخرد پس کجا سرمایه‌گذاری کند؟ اگر وضعیت اقتصادی درست باشد، افراد سرمایه خود را به بخش تولید می‌برند.
@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️ جوانان ایرانی کلیه خود را به صورت دلاری به عراقی‌ها می‌فروشند

روزنامه جهان صنعت از افزایش فروشندگان اعضای بدن به دلیل فقر خبر داده و در گزارشی نوشته جوانان ایرانی برای دریافت پول بیشتر اعضای بدن خود را در عراق به دلار می‌فروشند!

به گزارش جهان صنعت، متاسفانه فروش اعضای بدن معطوف به گروه سنی خاص یا جنسیت خاصی هم نیست. سن بیشتر این افراد بین ۱۸ تا ۴۰ سال است. اما موضوع مهم این است که گاهی خریداران این اعضا هم توانایی پرداخت این هزینه‌های هنگفت را ندارند، زیرا بسیاری از آنها برای تهیه عضوی از بدن مانند کلیه باید خانه و ماشین خود را بفروشند تا جان عزیزانشان را حفظ کنند. به همین دلیل فروش اعضای بدن به خارج از کشور هم کشیده شده است./ جهان صنعت

@rahsevom
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.
🎥ویدیو / الی کوهن؛ جاسوس موساد که تا عمق حکومت سوریه نفوذ کرد /قسمت دوم

الی کوهن در سال ۱۹۶۲ وارد دمشق شد

اولین ماموریت کوهن در سوریه شناسایی برونر، دستیار آیشمن [معمار هولوکاست] بود که موفق نبود

ماموریت دوم کوهن گزارش تحرکات نظامی و شرایط اقتصادی سوریه بود

بزرگترین دستاورد کوهن نقشش در کمک به اشغال بلندی های جولان در جنگ ۶ روزه بود


مستند الجزیره؛ ترجمه و زیرنویس شده در «انتخاب» (14:48 دقیقه)


@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️گزارشگران بدون مرز: ایران در میان ۱۸۰ کشور از لحاظ آزادی بیان در رتبه ۱۷۷ است

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش جدید سالانه خود ایران را از لحاظ آزادی بیان در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ قرار داده است.

در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۳ گزارشگران بدون مرز، تنها سه کشور ویتنام، چین و کره شمالی وضعیت بدتری نسبت به ایران دارند.

بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت منتشر شد، سرکوب اعتراضات اخیر، رتبه‌های ایران را در شاخص‌های «محیط اجتماعی» و «محیط قضایی» پایین‌تر آورده است.

این گزارش با اشاره به بازداشت ۲۵ روزنامه‌نگار در ایران گفته است: ایران از زمان آغاز موج عظیم اعتراضات در واکنش به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، موقعیت خود را به عنوان یکی از سرکوبگرترین کشورهای جهان از نظر آزادی مطبوعات تقویت کرده است: «ایران هم اکنون یکی از بزرگترین زندان‌ها برای روزنامه‌نگاران در جهان است».

نروژ، ایرلند، دانمارک و سوئد نیز بهترین امتیازات را در میان جامعه جهانی از نظر آزادی بیان داشته‌اند.

این گزارش می‌گوید وضعیت آزادی بیان در ۳۲ کشور «به شدت وخیم و جدی» است و فضای روزنامه‌نگاری در ۷۰ درصد از کشورها رضایت‌بخش نیست.

این گزارش به وضعیت روسیه و پروپاگاندای رسانه‌ای آن نیز پرداخته و گفته است این کشور با ۹ رتبه نزول، در میان ۱۸۰ کشور، در جایگاه ۱۶۴ قرار گرفته و جایگاه اوکراین نیز در ردیف ۷۹ است.

باز نشر از RadioFarda

🔴برای دسترسی کامل به تحلیل‌ها و اخبار راه سوم به ما بپیوندید
🔴 @rahsevom
🅾️🅾️🅾️🅾️رونمایی از مجسمه برنزی سعدی در تهران

#ايران:
صبح دوشنبه مراسم رونمایی از مجسمه سعدی، شاعر پر آوازه ایرانی، در میدانگاه سعدی برگزار شد. به گزارش ایسنا، این مجسمه بزرگ‌ترین مجسمه برنزی در تهران است. تسنیم هم نوشته مجسمه سعدی با احتساب پایه سنگی ۴ متری ٧.٢ متر ارتفاع دارد.


@rahsevom
🔴#سپیده_قلیان⁩ برای همان چند دقیقه آزادی به دو سال زندان محکوم شد.

‏⁧ #خامنه_ای_ضحاک_میکشیمت_زیر_خاک

📢سایه‌روشن را دنبال کنید
🆔@mahdiehGolroo
.
🅾️🅾️🅾️ابتکار زیبای معلم هرمزگانی

طیبه گورانی معلم کلاس اول در هرمزگان روز جهانی کودک پارچه ای به بچه ها می دهد تا رویش نقاشی بکشند

بعد با آن پارچه ، لباسی می دوزد و می پوشد و به مدرسه می آید

می گویند جیغ و شادی بچه ها تا هفت کوچه ان طرف می رفته !

انسانم آرزوست...


@rahsevom
.
🅾️🅾️فیدلیتی گیت
تیری که احمدی‌نژاد به قصد رئیسی انداخت اما به  قالیباف اصابت کرد


آیا در مجلس  مدعی، شفافیت اسامی دریافت کنندگان خودرو اعلام خواهد شد؟

هر چند محمود احمدی‌نژاد امروز یکی از منزوی‌ترین سیاستمداران کشور است، اما در همین هفته گذشته نشان داد که به دلیل نبوغ  و ذکاوت ذاتی هنوز این توانایی را دارد که حتی با تک مهره نیز  بازی بزرگان را خراب کند.

هر چند بخش عمده‌ای از کابینه ابراهیم رئیسی و نمایندگان مجلس انقلابی روزگاری از یاران و حواریون او بودند اما به مرور زمان و از میانه دولت دوم او، یکی یکی آنان که روزگاری او را معجزه هزاره سوم و مورد تایید امام زمان می‌دانستند در نهان و پیدا از او تبری جستند تا مبادا ترکش‌های خیره‌سری‌های احمدی‌نژاد دامان آنان را نگیرد. افرادی مانند نیکزاد نیز که تا آخر دولت در رکاب او بودند و حتی در هنگام ثبت نام مشایی در انتخابات ۹۲این دو یار قسم خورده(احمدی‌نژاد و مشایی) را همراهی کردند بعد دولت حداقل در عیان با وی قطع ارتباط کردند.

اما دو استاندار احمدی‌نژاد یعنی مرتضی تمدن(استاندار تهران) و علیرضا بیگی(استاندار آذربایجان) حکایتی دیگر داشتند و محکم پای کار رئیس سابقشان ایستادند و او را علنی در ثبت نام پرحاشیه انتخابات ۱۴۰۰ همراهی کردند،همان جایی که احمدی‌نژاد به صراحت اعلام کرد اگر تایید نشود انتخابات را تحریم خواهد کرد.

پس در ظاهر احمدی‌نژاد فقط علیرضا بیگی، استاندار سابق آذربایجان و  نماینده فعلی تبربز را به عنوان یک یار وفادار در مجلس انقلابی دارد که حاضر است با افتخار کنار احمدی‌نژاد عکس یادگاری بگیرد.

بعد معرفی کابینه سیزدهم علیرضا بیگی سریع به عنوان یکی از مخالفان رئیسی در مجلس شروع به انتقاد از دولت رئیسی کرد این مخالفت به قدری بود که حتی در سفر استانی رئیسی به آذربایجان شرقی وقتی قرار شد به عنوان نماینده مجمع نمایندگان تبریز در حضور رئیس جمهور صحبت کند با مخالفت مقامات دولتی روبرو شد و سایر نمایندگان نیز  در حمایت از وی صحبت نکردند.

اما اوج فعالیت و شهرت این نماینده به چند روز پیش برمی‌گردد که مدعی شد تعدادی از نمایندگان در ازای دریافت خودرو شاسی بلند امضا استیضاح را پس گرفته‌اند.ادعایی که به سرعت تکذیب شد و تاریخ تحویل خودروها نیز کذب بودن آن را تایید نمود.اما به مصداق "تا نباشد چیزکی،مردم نگویند چیزها" با اعلام رسمی بازرس ویژه رئیس جمهور مشخص شد تعداد ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس قبل از شروع به کار دولت این خودروها را تحویل گرفته‌اند.

حالا نوبت تیم رسانه‌ای دولت بود که عصبانیت و ناراحتیش از استیضاح فاطمی امین را با مجلس و قالیباف صاف کند،لذا جریان رسانه‌ای از سوی حامیان دولت برای اعلام اسامی نمایندگانی که خودرو گرفته‌اند از شخص قالیباف شکل گرفت.

این که نماینده تبریز این افشاگری را بی‌ مشورت احمدی‌نژاد انجام داده باشد بعید است.اما به نظر می‌اید هدف اولیه وی و رئیس سابقش در ابتدا فاطمی امین و رئیسی بوده اما بعدا این تیر به سمت قالیباف تغییر جهت داده است.

حالا قالیباف در یک آزمون سخت قرار دارد و باید دید پای ادعای شفافیت خود میایستد و اسامی نمایندگانی را که از این رانت بهره برده‌اند را خواهد گفت یا مثل املاک نجومی و سیسمونی گیت پرونده را در افکار عمومی باز نگه داشته و پرونده بیگی را مثل یاشار سلطانی و وحید اشتری در دادگاه می‌بندد؟/بامدادنو

@rahsevom
@shafiei_kadkani
🅾️🅾️🅾️مفهوم ملیت و ایران

این مفهوم را در آثار هیچ‌یک از شاعران کهن از جمله مولانا و سعدی و حافظ نمی‌توانیم حس کنیم، فقط شاهنامه است که در آن مفهوم یکپارچگی، قدمت تاریخی، هویت ایرانی و از این قبیل را می‌بینیم. یکی از نمونه‌های درخشان آن وقتی است که رستم می‌خواهد اسبی برای خود برگزیند (رخش)، وقتی بهای آن را از چوپان می‌پرسد، چوپان (رمز نگاهبان ایران) به او می‌گوید قیمت آن تمام ایران است.
ز چوپان بپرسید کاین اژدها
به چندست و این را که خواهد بها؟
چنین داد پاسخ که گر رستمی
برو راست کن روی ایران زمی
مر این را بر و بوم ایران بهاست
بدین بر، تو خواهی جهان کرد راست

حتی در زمان خود فردوسی هم ایران یکپارچه نداشتیم، خراسان در دست محمود بود، ری در دست دیلمیان، اصفهان را بعدها مسعود پسر محمود گرفت. وقتی فردوسی از مازندران و اصفهان و سیستان سخن می‌گفت حس می‌کرد که وقتی همهٔ آنجاها ایران بوده است و دیگر نیست. شاید این‌گونه افکار در نزد شعوبیه رایج بوده است. اما در شاعران و نویسندگان آن دوره و ادوار بعد مرسوم نبود. مثلاً از نظر سعدی ایران ملک فارس است و اتابک شاه فارس شاه ایران است. از نظر مولانا اساساً این وطن مصر و عراق و شام نیست
این وطن جایی است کان را نام نیست

حافظ ایران را یزد و شیراز و اصفهان و کرمان می‌دانست. اساساً واژهٔ ایران در این متون جز به ندرت به کار نرفته است. تنها فردوسی است که با این وسعت از ایران و ایرانیان و شاه ایران سخن می‌گوید چنان که در مرگ یزدگرد آخرین شاه ایران باستان می‌گوید:
فکنده تن شاه ایران به خاک
پر از خون و پهلو به شمشیر چاک

این اشعار فردوسی هنوز هم مو بر تن ایرانی راست می‌کند مخصوصاً اگر ایرانی - مانند بیشتر ادوار تاریخی _ ایرانی و ایران را در لبهٔ پرتگاه‌های خطرناک ببیند:

دریغ است ایران که ویران شود
کنام پلنگان و شیران شود
همه جای جنگی سواران بدی
نشستنگه شهریان بدی
کنون جای سختی و رنج و بلاست
نشستنگه تیز چنگ اژدهاست

شاهِ نامه‌ها
استاد سیروس شمیسا
صص ۳۰۱–۳۰۰

@rahsevom
?
🅾️🅾️🅾️خلیج پارس، نامی جاویدان در پهنهٔ گیتی
نگاهی کوتاه به تاریخچهٔ شکل‌گیری نام خلیج پارس


شادروان لیلا صمدی

خلیج پارس بر پایه‌ی برگه‌های موجود از هزاران سال پیش مورد استفاده‌ی بازرگانی و ‌نظامی مردمان جهان باستان قرار گرفته و همواره نقش بی‌مانندی ایفا کرده است.

بر پایه‌ی سنگ‌نوشته‌ای که هنگام کندن آبراه سوئز از داریوش هخامنشی به دست آمده، این خلیج به نام پارسادرایا (دریای پارس) خوانده شده است.

نام خلیج پارس یا دریای پارس از کهن‌روزگاران معروف بوده و هم‌زمان در دو تمدن کهن ایرانی و یونانی به کار می‌رفته است. به سخن دقیق‌تر، می‌توان گفت از هنگامی که بشر تاریخ‌نویسی را آغاز کرد دریای جداکننده‌ی فلات ایران از شبه‌جزیره‌ی عربستان، «دریای پارس» ‌یا «خلیج پارس» نامیده شده و در هیچ یک از ادوار تاریخی نام دیگری بر آن نهاده نشده است. دکتر فرهنگ مهر، تاریخ‌دان و پژوهش‌گر ایرانی، در کتاب «میراث استعماری: منازعه بر سر سه جزیره»، هویت تاریخی خلیج فارس را سلسله‌وار تشریح می کند. بنا بر پژوهش‌های ایشان، کلودیس پتلومیوس (بطلمیوس)، ریاضی‌دان و ستاره‌شناس سده‌ی دوم پیش از میلاد از نخستین دانشمندان دوران باستان بوده که به آبراه واقع در جنوب ایران، عنوان «دریای پارسی» (Sinus Persicus) را بخشیده است.

در سده‌ی نخست میلادی، کئنتس کرتیکس رفوس، تاریخ‌دان بزرگ رومی، در آثار خود پیوسته از نام «دریای پارسی» (Aquarius Persico) استفاده کرده است. تقریباً در همان زمان، تاریخ‌دان یونانی، فلیویوس آریانوس، برای نخستین‌بار در تاریخ لقب «خلیج» را جهت هویت بخشیدن جغرافیایی به دریای واقع در جنوب فلات ایران به کار می‌گیرد. علاوه بر این او، همچون تمامی تاریخ‌دانان و دانشمندان زمان خود، پسوند «پارسی» را به «خلیج» اضافه می‌کند و آن را همواره «خلیج پارسی» معرفی می‌کند.

در دوران اسلامی، جغرافی‌نویسان هر دو نام را از دو تمدن باستانی گرفتند و هم‌زمان مورد استفاده قرار ‌دادند؛ پارسادرایا را «بحر فارس» و سینوس‌پرسیکوس را خلیج فارس نامیدند.
در نوشته‌های جغرافی‌دانان و سفرنامه‌نویسان عرب و ایرانی همه‌جا با عنوان‌های «خلیج فارس»، «‌خلیج عجم»، «‌دریای فارس» ‌و یا «بحر فارس» از این پهنه یاد شده که گاه دریای عمان و فراتر از آن را نیز جزو محدود‌ه‌ی خلیج پارس آورده‌اند.

به عنوان نمونه می‌توان از «المسالک و الممالک» ابن‌خردادبه، «‌البلدان» ابن‌فقیه، «‌مسالک الممالک» اصطخری (که از آن با عنوان دریای فارس یاد کرده و مرز آن را تا اقیانوس هند پیش برده)، مسعودی،‌ مقدسی،‌ ابن حوقل، ‌یاقوت حموی، ابوریحان بیرونی،‌ حمدالله مستوفی و گروه پرشمار دیگر یاد کرد.

در «حدودالعالم» به عنوان کهن‌ترین کتاب جغرافیا به زبان پارسی که حدود هزار سال پیش نوشته شده، آمده است: «خلیج پارس از حد پارس برگیرد، با پهنای اندک تا به حدود سند». ابن بطوطه نیز در شرح سفر خود بر این پهنه، از آن با نام «دریای پارس» سخن می‌گوید.

تنها دریای سرخ است که در برخی نوشته‌ها از جمله «تاریخ تمدن اسلام» ‌جرجی زیدان از آن به نام «خلیج ال ع ر ب ی» یاد شده است. جرجی زیدان، تاریخ‌نویس نامی معاصر عرب در همین کتاب تصریح می‌کند که کاربرد عبارت خلیج فارس در میان تاریخ‌نویسان و جغرافی‌دانان از سده‌ی سوم هجری و پسان‌تر عمومیت داشته کما این‌که المنجد، معروف‌ترین دایرت‌المعارف عرب از همان نخستین چاپ خود همیشه از نام خلیج فارس استفاده کرده است.

به این ترتیب، چه تاریخ‌نویسان و پژوهندگان خارجی دنیای قدیم چون هرودوت، ‌نئارخوس، ‌استرابون، کورسیوس رومی و چه پژوهندگان اسلامی، همگان در نوشته‌های خود از این پهنهٔ آبی به نام «خلیج پارس» یا «دریای پارس» یاد کرده‌اند.

صرف‌نظر از برگه‌های تاریخی حتا اگر شرایط امروز را در نظر بگیریم، خود را با واقعیت‌های انکارناپذیری مواجه می‌بینیم، از جمله این‌که ایران هم‌اکنون هم طولانی‌ترین ساحل را در خلیج پارس دارد و پارس – به نشانه‌ی ایرانیان - بزرگترین قوم و جمعیت حاشیه‌ی خلیج پارس محسوب می‌شود و تنگه‌ی هرمز به عنوان مهم‌ترین بخش خلیج پارس به ایران نزدیک‌تر از هر کشور دیگری است. تمام مشخصه‌های جغرافیایی و جغرافیای انسانی، بامسما بودن عنوان «خلیج پارس» را اثبات می‌کند.

🔴برای دسترسی کامل به تحلیل‌ها و اخبار راه سوم به ما بپیوندید
🔴 @rahsevom
دنباله نوشتار:
http://www.iranboom.ir/didehban/khalij-fars/11454-khalij-pars-nami-javidan.html
رویترز از قول سه مقام اروپایی:

🅾️غرب به ایران هشدار داده که غنی‌سازی بالاتر به معنای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد است

رویترز در این گزارش و به نقل از سه مقام اروپایی می‌نویسد که فرانسه، بریتانیا و آلمان به تهران هشدار داده‌اند، در صورتی که جمهوری اسلامی غنی‌سازی اورانیوم را به سطح مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای برساند، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران بار دیگر فعال خواهد شد. در همین زمینه یک مقام ارشد هسته‌ای ایران هم به رویترز گفته که تهران چنین اقدامی را بر نخواهد تافت و واکنش تندی در مقابل بازگشت احتمالی تحریم‌های سازمان ملل متحد اتخاذ می‌کند.

@rahsevom

https://www.entekhab.ir/0032cp
🅾️عکس هایی که حاشیه ساز شده ؛ خانه ٩.٥ ميليون دلارى را در كانادا براى فروش گذاشتند اما نکته اینجاست که از تصاویر مشخص است خانه متعلق به یکی از مقامات با سابقه جمهوری اسلامی است /به عکسی که پشت ویترین قرار دارد توجه کنید!

@rahsevom
.
🅾️🅾️🅾️روحانی: در ماه‌های آخر دولت من پیش‌نویس برجام آماده شد که در آن امتیاز خروج سپاه از لیست سازمان‌های تروریستی و رفع تحریم دفتر رهبری گرفته شده بود اما...

🗣حسن روحانی:

شرایط اقتصادی مردم مناسب نیست و اکثریتی ازجامعه،کاهش قدرت خرید خود را لمس میکنند.

امیدوار بودم که برجام در اسفند۹۹ یا فروردین۱۴۰۰ حل شود تا دولتی که بر سر کار می‌آید،دچار این مشکل بزرگ نباشد.برای احیای برجام همه چیز تمام شده و آماده بود.حتی موفق شدیم از طرفهای مذاکره امتیاز خروج سپاه از فهرست گروه‌های تروریستی و لغو تحریم دفتر رهبری و نهادهای مربوط به ایشان را بگیریم که وقتی آن را به مقام معظم رهبری گزارش دادم،ایشان خیلی خوشحال شدند امامتاسفانه این امکان فراهم نشد.

گفته میشود حاکمیت یکدست شده،انتظار می‌رود مشکلات زیادی حل شود.البته باید دید منظور از حاکمیت یکدست چیست و آیا می‌تواند مفید باشد؟چون قوه قضائیه که باید بی‌طرف باشد،پس لابد منظور از حاکمیت یکدست،دولت و مجلس است.انشاءالله که برای صداوسیما و ائمه جمعه و نیروهای مسلح هم فرق نمیکند که چه دولت یا مجلسی سر کار باشد.

در این۴۴سال تلاشها بر این بودکه فاصله‌ها کم و وحدت اجتماعی تقویت شود؛امروز اما مساله ازشکاف اجتماعی گذشته و تبدیل به تنازع اجتماعی شده. /جماران


@rahsevom
2025/07/04 23:52:08
Back to Top
HTML Embed Code: