Telegram Web Link
⭕️ غنی‌سازی در تبعید

👤حسین آبنیکی، رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی، اعلام کرد که ایران به‌طور کامل به فناوری بومی غنی‌سازی دست یافته و بدون کمک خارجی می‌تواند اورانیوم را در سطوح مختلف، متناسب با نیازهای خود غنی‌سازی کند. پیشنهاد غربی‌ها این است که ایران غنی‌سازی را به جزایر خود منتقل کرده، سایت‌های فعلی را تعطیل و فرآیند را در قالب کنسرسیوم منطقه‌ای با کشورهای عربی ادامه دهد.

🔹پیشنهاد انتقال غنی‌سازی به جزایر معادل تعطیلی این صنعت در کشور است، زیرا کارخانه‌های فعلی بومی، فعال و در مالکیت کامل ایران هستند.

🔹اگر همکاری منطقه‌ای مدنظر آمریکاست، باید طرحی جدید و مستقل در کنار غنی‌سازی فعلی ایران تعریف شود، بدون تأثیرگذاری بر آن. ادامه غنی‌سازی در سطوح مختلف بدون محدودیت در صورت حفظ ساختار داخلی قابل قبول است، اما احتمال موفقیت کنسرسیوم منطقه‌ای پایین است.

🔹اگر انتقال به جزایر منجر به تعطیلی کامل غنی‌سازی داخلی شود، طرح مردود است؛ چون این صنعت قابل جابه‌جایی ساده نیست و در این فرایند از بین می‌رود. به اشتراک‌گذاری صنعت غنی‌سازی با دیگر کشورها منطقی نیست و باعث از بین رفتن استقلال جغرافیایی و حاکمیتی ایران در این حوزه می‌شود.

🔹انتقال تجهیزات به جزایر صرفاً جابه‌جایی نیست بلکه بازسازی کامل صنعت است که هزینه‌بر، زمان‌بر و آسیب‌زا خواهد بود. حتی اگر کارخانه جدیدی ساخته شود، مالکیت کامل ایران بر آن از بین می‌رود و تأمین منافع کشور تضمین‌شده نیست؛ لذا از نظر حاکمیتی نیز رد می‌شود.

🔹در ساختار پیشنهادی ممکن است محدودیت‌هایی تحمیل شود، مانند ممنوعیت غنی‌سازی ۲۰ درصد؛ با تجربه بد برجام، اعتماد به چنین طرحی ممکن نیست.

🔹پیشنهاد فعلی در اصل همان سیاست «غنی‌سازی صفر درصد» آمریکاست و تنها در صورت حفظ ساختار فعلی و سرمایه‌گذاری صرف کشورهای منطقه، شاید بررسی‌پذیر باشد، هرچند احتمال تحقق آن ضعیف است.

@rasad_tahlil
👍2
⭕️ ابتکار عمان زیر ذره‌بین؛ چالش‌ها، تردیدها و تناقض‌ها در مسیر توافق

👤‌احمد زید‌آبادی نوشت:

🔹تاکنون هیچ خبر و گزارش رسمی دربارۀ ایده و پیشنهاد وزیر خارجۀ عمان انتشار نیافته است. فقط برخی کارشناسان و رسانه‌ها، حدس زده‌اند که ممکن است پای یک «توافق موقت» و یا «تشکیل کنسرسیوم» در میان باشد.

🔹توافق موقت می‌تواند «تعلیق غنی‌سازی» از سوی ایران در مقابل برخی معافیت‌های تحریمی از طرف آمریکا را در یک دورۀ مشخص دربرگیرد. چنین توافقی گرچه فرصت کافی برای ادامۀ مذاکرات و شانس دستیابی به توافق دائمی در اختیار دو طرف قرار می‌دهد، اما به نظر می‌رسد که وضعیت داخلی آمریکا و ایران اجازۀ آن را نمی‌دهد.

🔹معافیت‌های تحریمی گره بزرگی از پای اقتصاد ایران باز نمی‌کند و حامیان اسرائیل در ایالات متحده نیز هرگونه استمرار مذاکرات را به معنای منقضی شدن تاریخ فعال شدن مکانیسم ماشه و «بستن دست اسرائیل» برای حملۀ ادعایی علیه تأسیسات اتمی ایران تلقی می‌کنند و با آن موافق نیستند.

🔹تشکیل کنسرسیوم غنی‌سازی نیز ظاهراً جاذبۀ خود را برای طرف‌های ماجرا از دست داده است چراکه اختلاف بر سر محل استقرار آن، مشابه اختلاف بر سر اصل به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی ایران است. با این حساب، مقام‌های عمانی مسئولیت بسیار دشواری به جان خریده‌اند و ایده‌ای که همزمان ایران و آمریکا و سایر کشورهای دخیل در این ماجرا را راضی کند، دور از ذهن به نظر می‌رسد.

🔹با این همه، آنچه داستان را قدری عجیب و گیج‌کننده می‌کند، اعلام نظرهای دونالد ترامپ پس از برگزاری هر دور از مذاکرات است. ترامپ معمولاً پس از هر دور مذاکره، آن را همراه با پیشرفت و «بسیار خوب» توصیف کرده است!

🔹درحالی‌که یک ناظر بی‌طرف از مواضع رسمی دو طرفِ مذاکره، قرینه‌ای برای خوش‌بینی و یا پیشرفت مذاکرات به دست نمی‌آورد، سخن ترامپ چه معنایی دارد؟ آیا «زبان خصوصی» او مشکل‌آفرین شده است؟ یا پشت پرده و دور از نگاه ناظران اتفاقات خاصی در حال رقم خوردن است؟ یا اینکه حرکت به سمت بن‌بست مذاکرات را هم نوعی «پیشرفت» به حساب می‌آورد؟ و یا نیم‌کاسه‌ای زیر کاسه است تا در کنار ادامۀ مذاکرات، «نقشه‌های جایگزین» پخته و آماده شود؟ ظاهراً تیم ترامپ به تأسی از آموزه‌های فلسفی لئو اشتراوس و ملهم از افلاطون «سیاست» را به صورتی گمراه‌کننده دنبال می‌کنند!
👍3🤔1
⭕️ وقتی قاچاق، صنعت ملی می‌شود!

👤عباس عبدی نوشت:

🔹در ایران معنای بسیاری از واژه‌ها ازجمله «قاچاق» تغییر کرده و دچار تحریف شده‌اند، به‌طوری‌که کاربرد واقعی‌شان را از دست داده‌اند.

🔹قاچاق از نظر قانونی به نقض مقررات ورود و خروج کالا گفته می‌شود و چون جرم است، نباید آشکارا انجام شود؛ اما وقتی قاچاق علناً و گسترده رخ می‌دهد، دیگر شباهتی به قاچاق ندارد و بیشتر به تجارت سازمان‌یافته می‌ماند.

🔹رئیس قوه قضائیه دستور داده با قاچاقچیان سوخت، به‌ویژه افراد ثروتمندی که برخلاف تبلیغات از طبقات محروم نیستند و حتی اگر کارگزاران نظام شریک جرم باشند، بدون اغماض برخورد شود.

🔹از سخنان رئیس قوه قضائیه برمی‌آید که قاچاق سوخت پنهان نیست بلکه با اطلاع و مشارکت افرادی بانفوذ انجام شده و ابعاد آن چنان گسترده است که در مناطق کوچکی مانند بندرکلاهی خانه‌های مجلل و گردش مالی هنگفت دیده می‌شود.

🔹در بندرکلاهی، میزان سوخت قاچاق به بیش از ۲۱.۵ میلیون لیتر رسیده، یعنی معادل تولید روزانه یک پالایشگاه؛ این پدیده طی سال‌ها و در مقیاسی وسیع شکل گرفته و انتقال آن حتی با ۱۰ هزار نیسان هم ممکن نیست.

🔹با توجه به وجود هزاران مخزن و لوله انتقال در منطقه، و نظارت گسترده نهادهای امنیتی، وقوع چنین قاچاقی نشان‌دهنده ضعف یا تبانی این دستگاه‌هاست و این شکست نهادی، از خود پدیده قاچاق هم خطرناک‌تر است.

@rasad_tahlil
👍2👏2
⭕️ بحران‌زیستی دیپلماتیک

👤‌مصطفی نجفی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹‏سیاست خارجی کشور از اول انقلاب، توسط «افراد خودسر» یا «وابسته به برخی محافل خودسر»، آسیب جدی دیده است. از ماجرای مک‌فارلین تا «دیوارنوردی سفارتین» عربستان، انگلیس و...

🔹یکی از مهمترین اهداف این افراد یا محافل، خارج کردن ریل سیاست خارجی از مسیر «تنش‌زدایی» و هدایت آن به ریل «تنش‌زایی » است؛ چراکه زیست و بقای سیاسی آن ها در داخل، به تنش در بیرون وابست است. در واقع، آن‌ها «بحران‌زی» و به تبع آن، «بحران‌زا» هستند.

🔹مدامی که آن افراد یا محافل، بالارفتن از دیوار سفارت‌ها و تنش‌زایی را پیش‌نیاز بالارفتن از دیوار مناصب و کسب پست و جایگاه می‌دانند و در قبال اقدامات مخرب خود در انتظار پاداش و نه مجازات هستند، این قبیل اقدامات تداوم خواهد داشت.

@rasad_tahlil
🔥3👍2👎2
⭕️ دیپلماسی منطقه‌ای با طعم میانجی‌گری و توسعه اقتصادی

👤محسن صالحی‌خواه در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹رئیس‌جمهور ایران، به دعوت رسمی سلطان عمان وارد مسقط شد و در مراسمی رسمی مورد استقبال قرار گرفت. در این سفر دو روزه، ۱۸ سند همکاری بین ایران و عمان امضا شد.

🔹پزشکیان در دیدار با سلطان عمان از نقش عمان در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا تقدیر کرد و بر آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و اسلامی تأکید نمود.

🔹پزشکیان خواستار توسعه روابط ایران و عمان در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پزشکی شد و بر لزوم تقویت زیرساخت‌های اقتصادی بلندمدت، تسهیل تجارت و همکاری‌های دفاعی و امنیتی تاکید کرد. او عمان را شریکی قابل اعتماد دانست.

🔹سلطان عمان با استقبال از هیئت ایرانی، خواستار گسترش روابط تجاری، توسعه بنادر و استفاده از ظرفیت ریلی ایران شد و شرایط اقتصادی فعلی عمان را مطلوب توصیف کرد.

🔹سلطان عمان تأکید کرد که همکاری‌های امنیتی و نظامی با ایران ادامه دارد و کشورش از مذاکرات حمایت کرده و توسعه همکاری‌های انرژی و نظامی را دارای اهمیت دانست.

🔹سلطان عمان با تأکید بر نیت خیرخواهانه کشورش در میانجی‌گری، اعتماد رهبر ایران را ارزشمند خواند و از مواضع ایران در حمایت از فلسطین تقدیر کرد.

🔹عبدالرضا فرجی‌راد با اشاره به برنامه‌ریزی قبلی سفر پزشکیان، افزود که این سفر در چارچوب روابط دوجانبه تهران و مسقط انجام شده، اما به دلیل طرح جدید عمان در مذاکرات ایران و آمریکا و احتمال خروج گفت‌وگوها از بن‌بست، توجه ویژه‌ای به آن شده است. وی احتمال داد که ایران و آمریکا پاسخ‌هایی به ابتکار عمان ارائه کرده باشند و این پاسخ‌ها در جریان سفر بررسی شود؛ به همین دلیل، سفر پزشکیان اهمیت ویژه‌ای یافته است، فراتر از همکاری‌های دوجانبه رایج میان دو کشور.

@rasad_tahlil
4👍4
⭕️ «چهار کلیدواژه خاتمی برای عبور از بحران»

👤‌فرهاد فخرآبادی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹سیدمحمد خاتمی در پیام خود به همایش جبهه اصلاحات، چهار نکته کلیدی درباره وضعیت ایران و جهان مطرح کرد که به‌عنوان بخش اصلی سخنان او قابل توجه‌اند.

▫️۱ - اولویت برنامه‌ریزی و تلاش برای رفع و دفع گزندهایی که از بیرون و درون کشور را تهدید می‌کند.

▫️۲ - حفظ ایران و توسعه همه‌جانبه و پایدار کشور و امنیت آن.

▫️۳ - این همه جز با حضور و رضایت ملت و همه سلیقه‌ها و گرایش‌ها و نیرومند کردن پایه اقتصادی کشور و روابط سازنده با جهان و تأمین عدالت اقتصادی، منزلتی، جنسیتی و قومیتی و به‌ویژه جلب رضایت و امیدواری اکثریتی که به لحاظ معیشت در تنگنا به سر می‌برند میسّر نخواهد بود.

▫️۴ - آنچه باید محور و مدار اندیشیدن و عمل کردن نه‌تنها از سوی جبهه و نهادهای مدنی که به‌خصوص از سوی نظام حکمرانی باشد مصالح ملی و خیر عمومی است؛ چه در ساحت داخلی و چه در روابط با دیگران.»

🔹حسین نورانی‌نژاد بر اساس توصیه‌های خاتمی، بر ضرورت انجام دو تحلیل SWOT تأکید کرد؛ یکی برای کشور و دیگری برای جبهه اصلاحات تا بر مبنای آن‌ها برنامه عملیاتی تدوین شود. گفتمان اصلاحات از دید خاتمی فراتر از جریان سیاسی اصلاح‌طلبان است و ظرفیت آن را دارد که به‌عنوان بستری امن، به حل مسائل کشور کمک کند.

🔹 یدالله طاهرنژاد معتقد است خاتمی ابتدا بر ضرورت رفع تحریم‌ها تأکید دارد، چرا که تا زمانی که این تحریم‌ها پابرجاست، مسیر توسعه ایران سخت و پیچیده باقی می‌ماند.

🔹 نگاه توسعه‌محور خاتمی بر این اساس است که مردم باید پس از عبور از بحران‌ها، به زندگی رو به رشد برسند و با استفاده از ظرفیت‌های کشور، از طریق سیاست خارجی معقول و انسجام داخلی، زمینه توسعه همه‌جانبه فراهم شود.

@rasad_tahlil
🔥3
⭕️ «گامی به‌سوی صلح یا نفوذ در حاکمیت علمی ایران؟»

👤‌محمد کاظمی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹پیشنهاد کنسرسیوم هسته‌ای منطقه‌ای، مطرح‌شده در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، با هدف تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و رفع نگرانی‌های بین‌المللی ارائه شده است. با این حال، این طرح چالش‌های جدی برای برنامه هسته‌ای ایران ایجاد می‌کند. محدودسازی دائمی غنی‌سازی به سطح ۳.۶۷ درصد، برخلاف توان فعلی ایران در غنی‌سازی تا ۶۰ درصد و بهره‌گیری از سانتریفیوژهای پیشرفته (IR-8 و IR-9)، به معنای عقب‌گرد از دستاوردهای علمی و توقف پیشرفت‌های فنی است. این محدودیت می‌تواند استقلال علمی ایران را تضعیف کرده و وابستگی به فناوری‌های وارداتی را به دنبال داشته باشد.

🔹همچنین افزایش شفافیت فراتر از تعهدات معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT)، شامل نظارت دائمی بازرسان بین‌المللی و دسترسی‌های سرزده، خطر افشای اطلاعات حساس درباره تأسیسات، تجهیزات، و زنجیره تأمین برنامه هسته‌ای را به همراه دارد. این اطلاعات می‌توانند برای طراحی توافق‌های محدودکننده، کندسازی پیشرفت هسته‌ای، یا حتی اقدامات خرابکارانه مانند حملات سایبری و عملیات نظامی هدفمند استفاده شوند. ماهیت بازگشت‌ناپذیر اطلاعات نظارتی، این خطر را حتی پس از پایان توافق پایدار نگه می‌دارد.

🔹برنامه هسته‌ای ایران، به‌عنوان یک دستاورد راهبردی و نماد خودکفایی ملی، برای تأمین نیازهای آینده در حوزه‌های انرژی، پزشکی هسته‌ای، و فناوری‌های پیشرفته حیاتی است. پذیرش کنسرسیوم می‌تواند به نفوذ خارجی در برنامه‌ریزی بلندمدت هسته‌ای منجر شود، که با اهداف توسعه ملی و جایگاه ژئوپلیتیکی ایران ناسازگار است. ایران باید با احتیاط و تمرکز بر حفظ استقلال و فناوری بومی، این پیشنهاد را ارزیابی کند. هرگونه پذیرش نظارت گسترده باید با مابه‌ازای متناسب، مانند رفع کامل و دائمی تحریم‌ها یا تضمین دسترسی به بازارهای بین‌المللی، همراه باشد تا منافع ملی حفظ شود.

@rasad_tahlil
👍41👏1
⭕️ خودکفایی یا خودفریبی؟

👤حسین سلاح‌ورزی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹مدیریت بلندمدت علی‌آبادی در شرکت مپنا، به‌عنوان یک نهاد کلیدی در صنعت انرژی، بازتابی از اثرگذاری سیاست‌های مدیریتی در روند توسعه کشور است.

🔹سیاست اعلامی خودکفایی در تولید تجهیزات نیروگاهی و ممنوعیت واردات، به‌جای تقویت زیرساخت‌ها، موجب کمبود برق و اختلال در توسعه انرژی شد.

🔹در زمینه تولید لوکوموتیو و کشنده نیز، ممنوعیت واردات به بهانه خودکفایی، موجب عقب‌ماندگی حمل‌ونقل ریلی و از دست رفتن فرصت‌های توسعه پایدار شد.

🔹حمایت دو رئیس‌جمهور از علی‌آبادی با وجود انتقادات گسترده، به معمایی سیاسی و مدیریتی تبدیل شده و نشانه‌ای از ضعف در اولویت‌دهی به منافع ملی در تصمیم‌گیری‌هاست.

🔹ضرورت بازبینی در معیارهای انتخاب مدیران کلیدی کشور مطرح شده و پرسیده می‌شود آیا وقت تغییر از شعارمحوری به نتیجه‌محوری فرا نرسیده است.

@rasad_tahlil
👍4👎32🔥1
⭕️ تئوریزه‌کردن بی‌خردی

👤‌پرویز امینی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹مهمتر از مطلب تصویری منتشر شده از جناب قاسمیان از عربستان(که از نظر محتوی و ادعاهای طرح شده و از نظر مکان و زمان و شیوه انتشار  و پیامدهای منفی آن و....آیینه تمام نمای نقض عقل است)، دفاع و موجه کردن آن است که کم و بیش از این حکایت می کند که پشت این گونه کردارها، یک دستگاه توجیهی نیز وجود دارد و جهل و نادانی را نیز می توان تئوریزه و حتی مقدس کرد. این کار البته بی سابقه نیست و نباید از انجام آن تعجب و اظهار شگفتی کرد.

🔹در دهه هفتاد و پایان جنگ یک نیروی اجتماعی-‌سیاسی ظهور کرد که تحت عنوان انصار حزب الله خود را معرفی میکرد. این گروه یک لیدر فکری و سیاسی داشت به نام الله کرم و یکی از کارهایی که این گروه انجام می داد و  اسم این گروه را بر سر زبان ها انداخت، بهم زدن برخی سخنرانی و اجتماعات  بود از جمله سخترانی سروش

🔹آنچه در این میان جالب بود این بود که این گروه برای این کار واجد تئوری بود. الله کرم در یک سخنرانی تئوری برهم زدن سخنرانی سروش را به این شکل تئوریزه کرده بود(سخنرانی در سال ۱۳۷۵ و در دانشگاه شهید چمران اهواز).

🔹هر شورش اجتماعی به سه عنصر نیاز دارد:

▫️۱ - نارضایتی اجتماعی که در جریان عمل دولت هاشمی و سیاست سازندگی پدید آمده است.

▫️۲ - رهبری اعتراضات که امثال سروش می خواهند در اینجا قرار گیرند.

▫️۳ - زمان لازم برای شورش
الله کرم بیان می کرد که اولی و دومی تا حدی فراهم است و ما با بهم زدن سخنرانی سروش زمان لازم را برای اعتراض و شورش از آنها گرفتیم.

🔹وقتی بشود برای بهم زدن جلسه سخنرانی چنین تئوری شیک و خوش منظری داد، نباید از گفتار قاسمیان و توجیهات بعد از آن تعجب کرد. بنابراین تنها گزاره های عقلانی نیست که می تواند جامه تئوری بپوشد بلکه برای جهالت نیز می توان توجیه تئوریک درست کرد که از خود جهل دیرپاتر و مخرب تر است.

@rasa_tahlil
👍5👎2
⭕️ فشار سیاسی در برابر واقعیت میدانی

👤حسن لاسجردی گفت:

🔹 دولت‌های مختلف لبنان از جناح‌های گوناگون، به‌ویژه جریان ۱۴ مارس، همواره تلاش کرده‌اند موضوع حذف سلاح مقاومت را مطرح کنند. این موضوع مسئله جدیدی نیست و برای اولین بار مطرح نشده است. در گذشته به‌ویژه در دوران حریری، این موضوع به شدت پیگیری شد اما به دلایل مختلف به نتیجه نرسید. به نظر می‌رسد اکنون نیز در قالب زبانی جدید و تعبیری متفاوت، همان فضای قبلی در حال تکرار است.

🔹جریان‌های میانه‌رو که نه می‌خواهند کاملاً طرف جریان ۸ مارس را بگیرند و نه جریان ۱۴ مارس را، در این فضا قرار دارند. در عین حال نیرو‌های نظامی لبنان که با ادبیات قدرت آشنا هستند، می‌دانند که ارتش لبنان توانایی لازم برای مواجهه با منازعات منطقه‌ای را ندارد. به همین دلیل، به نظر من به علت هواداری‌های سیاسی و فشار‌های سیاسی، موضوع حذف سلاح مقاومت مطرح می‌شود. اما با توجه به تجربه تاریخی و عناصر قدرتی که امروز در جامعه لبنان وجود دارند، سلاح حزب‌الله قابل حذف نیست و گذر زمان نیز این موضوع را ثابت خواهد کرد.

@rasad_tahlil
👍2
⭕️ تجلی عقلانیت راهبردی و عطوفت انقلابی در فرماندهی نظامی

👤سید امیر محجوب در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹در روزهایی که جامعه ایرانی بیش از هر زمان دیگری چشم‌انتظار آرامش، تفاهم و تدبیر است، سخنان باقری امید و اعتماد را در جامعه ایرانی ایجاد کرد؛ سردار باقری در سخنانی تأکید کرده صرف اقدامات قهری برای حل مشکلات اجتماعی کافی نیست و باید با تکیه بر علوم انسانی، گفت‌وگو و راه‌حل‌های فرهنگی، ریشه مسائل را هدف قرار داد. او در عین پذیرش لزوم برخورد در موارد ضروری، راهکار مؤثر را پیشگیری آگاهانه و متناسب با شرایط پیچیده جامعه می‌داند. این نگاه موجب امید و اعتماد در جامعه شده است.

🔹در شرایطی که اختلاف‌ نظرهایی در میان مسئولان وجود دارد، حضور شخصیتی مانند سردار باقری در رأس نیروهای مسلح مایه دلگرمی است. او با منش عقلانی، اخلاق‌مدار و دلسوزانه، هم در تصمیم‌سازی‌های کلان و هم در تعامل با نیروها، الگویی از تلفیق اقتدار با عطوفت و دانش با تجربه ارائه می‌دهد؛ الگویی ضروری برای ارتقای امنیت و انسجام نیروهای مسلح.

🔹رسانه‌های معاند با تحریف سخنان سردار باقری، سعی در تخریب چهره انسانی و مسئولانه او دارند، اما این اقدامات بی‌تأثیر است، چون سخنان او متکی بر عقلانیت، اخلاق، دانش و گفت‌وگوست؛ رویکردی که کشور امروز بیش از همیشه برای حفظ آرامش، امنیت و پیشرفت به آن نیاز دارد.

@rasad_tahlil
👍21👎1
⭕️ دل‌نازک‌های همیشه در صحنه!

👤محمد ایمانی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹مافيای رسانه ای در هم تنیده، به خاطر یک اظهار نظر آقای قاسمیان، به جان وی افتاده اند و می گویند حتی اگر طرف سعودی ماجرا را رها کند، ما رها نمی کنیم.

🔹حتی او را متهم به نفوذی بودن کردند و با ژست نگرانی برای منافع ملی و روابط خارجی، مدعی شدند اظهار نظر آقای قاسمیان در یک گروه محدود در فضای مجازی، موجب خدشه در روابط با عربستان می شود؛ اما همین مویه کنندگان و ضجّه زنندگان سال هاست به شکل سازمان یافته، بدترین ادبیات را نثار چین و روسیه و یا دوستان و متحدان منطقه ای ایران می کنند.

🔹هرگز هم یادشان نمی افتد که شاید این ادبیات سخیف و موهن (و غالبا آمیخته با دروغ و تحریف) موجب اخلال در روابط راهبردی با شرکای اقتصادی و سیاسی کشور می شود. بلکه بعضی از آنها مامور نیابتی برای تخریب روابط هستند.

🔹به تعبیر عامیانه، "قربان بِرَم خدا را یک بام و دو هوا را"! ما کدام را باور کنیم؛ قسم حضرت عباس این جماعت را یا دُم خروس را؟!

@rasad_tahlil
👏12👎7👍2
⭕️ «افراط‌گرایی خودسر و آزمون یکپارچگی در سیاست خارجی»

👤‌عباس عبدی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹ماجرای فیلم روحانی تندرو در عربستان، یکی از ضعف‌های ساختار سیاسی ایران را آشکار کرد؛ تندروها صرفاً ابزار نیستند و گاهی علیه حامیان خود شورش می‌کنند.

🔹این افراد عامدانه و با هدف انتقام از بی‌توجهی‌ها دست به اقدامات پرهزینه می‌زنند. اکنون وظیفه ساختار سیاسی است که از منافع ملی دفاع کند و تسلیم خواسته‌های تندروها نشود.

🔹واکنش رسمی کشور (جز وزارت خارجه) مناسب بوده، اما کافی نیست؛ رفتار عربستان در مقایسه با برخورد احتمالی ایران با چنین اقداماتی، چندان عجیب نبوده است.

🔹بر اساس قانون ایران، حتی امکان محاکمه این فرد در داخل نیز وجود دارد. زمان آن رسیده که ساختار سیاسی با اقدامی قاطع، مرز خود را با تندروها روشن کند.

🔹اگر اراده‌ای برای پیگیری قضایی وجود دارد، باید این فرد به ایران منتقل و محاکمه شود؛ در غیر این صورت باید قوانین کشور میزبان رعایت شود. دفاع بی‌موقع از او به امنیت ملی آسیب می‌زند.

@rasad_tahlil
👎12👍91
⭕️ توقف مذاکرات امری موقت و تاکتیکی

👤رحمان قهرمانپور نوشت:

🔹آمریکا هر زمان که احساس کند دیپلماسی جواب نمی‌دهد خط زور و تهدید را برای ایران علم می‌کند.

🔹طبیعت مذاکرات این است که طرفین تا جایی که می‌توانند امتیازگیری کنند و موضع خودشان را پیش ببرند.

🔹توقف مذاکرات در برهه‌هایی، یک امر موقتی است و استراتژی مذاکره‌کنندگان توقف مذاکرات نیست بلکه تاکتیک‌شان است.

🔹باید به موضوع اروپا بیشتر پرداخته و از سایه مذاکرات ایران و آمریکا خارج شود.

🔹تجربه جنگ اوکراین نشان می‌دهد اگر اروپا با این توافق همراهی نکند، کار برای ما سخت می‌شود.

🔹نارضایتی اروپا از توافق ایران و آمریکا می‌تواند به اخلال در روند اجرای آن بینجامد.

@rasad_tahlil
👍2👎2
⭕️ آیا تنش‌های پنهان ترامپ و نتانیاهو وارد فاز علنی شده‌اند؟

👤احمد زیدآبادی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی از اختلافات جدی میان ترامپ و نتانیاهو بر سر جنگ غزه و توافق هسته‌ای احتمالی با ایران خبر می‌دهند؛ اگرچه منابع رسمی این تنش‌ها را انکار می‌کنند و شواهد علنی اندکی وجود دارد.

🔹مقامات رسمی آمریکا و اسرائیل همچنان بر روابط قوی تأکید دارند، اما تنها اظهارات کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا، از وجود اختلافی محتمل حکایت دارد؛ او می‌گوید پیامی صریح از ترامپ به نتانیاهو رسانده است.

🔹محتوای پیام ترامپ تأکید بر اتحاد با نتانیاهو در مذاکرات هسته‌ای با ایران است؛ ترامپ وعده داده که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواهد شد و بر اشتراک اطلاعات امنیتی با اسرائیل تأکید کرده است.

🔹نتانیاهو نگران پنهان‌کاری ترامپ در مذاکرات با ایران است، اما ترامپ به او اطمینان داده که قصد مخفی‌کاری ندارد و اسرائیل را دور نخواهد زد؛ از نتانیاهو خواسته شده در مذاکرات خرابکاری نکند. تا کنون در مواضع رسمی، نشانه‌ای از اختلاف عمیق بر سر توافق با ایران دیده نشده و گرچه اختلافات تاکتیکی وجود دارد، احتمال توافقی خلاف خواست اسرائیل از سوی ترامپ بسیار بعید است.

🔹در موضوع نوار غزه نیز اختلاف خاصی میان ترامپ و نتانیاهو وجود ندارد؛ هر دو دیدگاه مشابهی درباره پایان جنگ، سرنوشت حماس و مناطق فلسطینی دارند. ترامپ تنها به وضعیت بد معیشتی مردم غزه اشاره کرده، اما راه‌حل او خروج مردم از غزه یا کمک از طریق نهادی وابسته به آمریکا و اسرائیل است که جایگزین آنروا شده است.

🔹دولت نتانیاهو آنروا را به دلیل نفوذ حماس غیرقانونی اعلام کرده، اما اجازه فعالیت نهادهای بین‌المللی جایگزین را نیز نمی‌دهد. بنیاد انسان‌دوستانۀ غزه، با حمایت ترامپ، کمک‌های غذایی را به‌گونه‌ای توزیع می‌کند که موجب جابه‌جایی جمعیت از شمال به جنوب غزه شود. در دیگر مسائل فلسطین نیز رویکرد آمریکا نزدیک به اسرائیل باقی مانده است.

🔹در «روز اورشلیم»، یهودیان افراطی در مناطق عرب‌نشین بیت‌المقدس راهپیمایی می‌کنند و امسال سفیر آمریکا موضعی تند و مشابه افراط‌گرایان اسرائیلی گرفت. در چنین فضایی، ادعای وجود اختلاف جدی بین ترامپ و نتانیاهو بیشتر جنبه نمایشی و بی‌محتوا دارد.

@rasad_tahlil
3👍1
⭕️ انتصابات در سایه فشارهای سیاسی، کارآمدی دولت را تهدید می‌کند

👤محسن صالحی‌خواه در بخشی از یادذاشت خود نوشت:

🔹سیدمحمود حسینی، استاندار سابق اصفهان: در دولت چهاردهم با این شرایط مواجه هستیم که برخی نمایندگان در برخی استان‌ها تلاش می‌کنند، مدیران استانی مربوط به وزارتخانه‌های مختلف و دستگاه‌های غیردولتی و دیگر سازمان‌ها را از اردوگاه‌های سیاسی خود انتخاب کنند. وزرای این دولت هم باتوجه به شعار وفاق، از نمایندگان حرف‌شنوی دارند. عملاً مدیران استانی با همین ترتیب و تعاملات تعیین می‌شوند.

🔹درحالی‌که مدیران باید طبق نظر شورای عالی اداری، با نظر استاندار انتخاب شوند. چون این مدیر در هر حوزه‌ای که باشد، قرار است درنهایت با استاندار کار کند و با او هماهنگ باشد. اما درحقیقت اینگونه نیست.

🔹حسینی می‌گوید نمایندگان فقط مجاز به قانون‌گذاری و نظارت هستند، اما برخی در امور اجرایی و انتصابات دخالت می‌کنند که این کار اقتدار مدیران، نظم اداری و در نهایت امنیت کشور را تضعیف کرده و می‌تواند منجر به هرج‌ومرج شود.

🔹استاندار پیشین سیستان و بلوچستان هشدار می‌دهد که علاوه بر تعارض منافع ناشی از فعالیت اقتصادی مسئولان، نفوذ ثروتمندان بر تصمیم‌گیری‌های استانداران و استفاده از این نفوذ برای امضاهای طلایی، زمینه‌ساز فساد جدی است.

🔹استاندار پیشین اصفهان معتقد است سیاست‌های فعلی برای ساماندهی اتباع بیگانه ناکارآمد است، چون اخراج صرف آن‌ها به بازگشت مجدد منجر می‌شود و نیازمند نظامات دقیق، همه‌جانبه و بلندمدت برای حل ریشه‌ای این مسئله است.

@rasad_tahlil
⭕️ «پیش‌دستی رسانه‌ای آمریکا در مذاکرات»

👤‌عبدالله گنجی در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹‏آمریکایی ها از جمله خود ترامپ طوری چشم انداز دور بعدی مذاکرات را ترسیم می کنند که مخاطب احساس می کند، توافق تمام و صرفاً امضای آن باقی مانده است. این در حالی است که هنوز رفع تحریم و حفظ غنی سازی شفاف نیست.

🔹‏هدف القای مقصر‌سازی⁩ ایران در صورت شکست مذاکرات برای افکار عمومی داخل ایران است. تیم مذاکره کننده ایران در افشاری این تله جدی تر باشد.
@rasad_tahlil
⭕️ سه محور کلیدی سخنان رهبری به استانداران

🔹سخنان روز گذشته مقام رهبری با استانداران واجد سه محور کلیدی بود. گفت‌وگو با مردم برای اقناع آنان، افزایش اختیارات استانداران و بالاخره مسأله فساد و ضرورت مبارزه با آن و نفی فساد سیستمی در ایران که گزارش این سخنان در هم‌میهن امروز آمده است. هر سه مسئله را باید موشکافی کرد و دید که هرکدام آنها در عمل چگونه محقق خواهند شد؟

🔹گرچه توصیه به شنیدن حرف مردم و تلاش برای اقناع آنان صحیح است، اما در عمل، این کار به‌صورت فردی توسط استانداران کافی نیست؛ زیرا آن‌ها با تعداد محدودی از مردم مواجه‌اند و نمی‌توانند پاسخگوی همه اعتراضات باشند.

🔹اقناع عمومی تنها از طریق گفت‌وگوی فردی ممکن نیست و نیازمند رسانه‌های رسمی، آزاد و قابل اعتماد است تا پیام به‌صورت فراگیر به جامعه منتقل شود. استانداران باید اقناع عمومی را از طریق رسانه‌های استانی پیگیری کنند، اما با وضعیت فعلی صداوسیما، تحقق این هدف دشوار به‌نظر می‌رسد.

🔹افزایش اختیارات استانداران ضروری است، چراکه نظام اداری ایران متمرکز و مسئولیت‌ها نامتناسب با اختیارات فعلی آن‌هاست، که این ناهماهنگی زیان‌بارتر از کم‌اختیاری است. رهبری نوعی از فساد سیستمی را که کل ساختار حاکمیت را آگاهانه فاسد می‌داند، رد کرده و در واقع، این تعریف افراطی از فساد در ایران طرفداری ندارد.

🔹اما نوع دوم فساد سیستمی، یعنی وجود قوانین و سازوکارهایی که ناخواسته منجر به فساد می‌شوند، شایع است و باید مورد توجه و اصلاح قرار گیرد. مقررات رانتی و تبعیض‌آمیز، حتی اگر نیت‌ خیر پشت آن‌ها باشد، زمینه‌ساز فساد هستند و بدون حذف این ضوابط فسادزا، هیچ تلاشی برای مبارزه با فساد مؤثر نخواهد بود.

@rasad_tahlil
1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ سه خبر مهم ترامپ درباره ایران

🔹این ویدئو که از ترامپ منتشر شده حاوی سه خبر است.

▫️۱ - تایید تذکر به نتانیاهو برای عدم خرابکاری و حمله به ایران.

▫️۲ - تایید حضور بازرسان آمریکایی در ایران که اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران هم دیروز درباره آن سخن گفت.

▫️۳ - امضا و اعلام توافق اولیه با ایران در روزهای آتی؛ همچنین اینکه توافق اولیه در چه محدوده زمانی و با چه مختصاتی اعلام خواهد شد.

@rasad_tahlil
2👍1👎1
⭕️ استاندار بی‌اختیار، در میدان بی‌ابزار است

👤محسن صالحی‌خواه در بخشی از یادداشت خود نوشت:

🔹حضور مسئولان بین مردم باید همراه با اختیار باشد؛ در غیر این صورت، فقط باعث نارضایتی و بی‌اعتمادی مردم می‌شود.

🔹رهبر انقلاب تأکید دارند که حضور مسئولان باید با اقدام عملی همراه باشد؛ استانداران مسئول امور استان‌اند و وزرا باید اختیارات را به آن‌ها واگذار کنند.برای ایفای نقش مؤثر، استانداران باید اختیارات کافی از همه دستگاه‌ها و نهادها داشته باشند تا بتوانند مشکلات را حل کنند.

🔹استاندار گیلان تأکید می‌کند که باید از ورود خانواده مسئولان به مناقصه‌ها و مزایده‌ها جلوگیری شود تا تعارض منافع ایجاد نشود؛ این موضوع مطابق قانون است. افزایش اختیارات استانداران برای حل مشکلات مردم است، نه برای منافع شخصی آن‌ها؛ معیار اصلی، منافع عمومی است نه منافع کارگزاران.

▫️هادی حق‌شناس با بیان این‌که بیانات مقام معظم رهبری حاوی 7 نکته کلیدی بود، تاکید کرد: «اولین نکته این است که استاندار مسئول همه امور استان از محیط‌زیست تا بازارچه‌های مرزی است.

▫️نکته دوم این‌که باید به استانداران اختیارات داده شود.

▫️نکته سوم این‌که باید با فساد برخورد کند. اگر استاندار بخواهد با فساد برخورد کند، باید ابزار داشته باشد.

▫️نکته چهارم این‌که با کشورهای همسایه ارتباط برقرار کند.

▫️نکته پنجم این‌که استاندار بتواند از ظرفیت مجامع بین‌المللی مانند بریکس و شانگ‌های استفاده کنند. اگر استاندار بخواهد از این ظرفیت استفاده کند ،تهران باید هماهنگی‌های زیادی را انجام دهد.

▫️نکته ششم این‌که استانداران باید از محرمات فاصله بگیرند و متشرع باشند.

▫️نکته هفتم، برای استفاده از نیروی انسانی به‌ویژه جوانان، باید به استانداران اختیار جذب داده شود؛ در صورت اعتماد دولت و نهادها به استانداران، می‌توان گام مؤثری در تحقق فرمایشات رهبری و حل موانع کشور برداشت.

@rasad_tahlil
2025/07/13 04:51:26
Back to Top
HTML Embed Code: