Telegram Web Link
باید هدفِ ما، تنها اصلاح خویشتن باشد

اگر خودم را اصلاح کردم، اطرافیان و جامعه‌ی من، به میزانی که تحت تأثیر من‌اند، وضع بهتری پیدا می‌کنند. نتیجه‌ی موفقیت در اصلاح خودم این است که درد و رنج کسانی که زندگی‌شان تحت تأثیر من است، کاهش می‌یابد. یگانه راه کاهش درد و رنج بشر، همین است. هدف من اصلاح خودم باید باشد، گر چه نتیجه‌ی توفیق در این کار، بهتر شدن وضع جامعه به همان نسبت است.

بهترین راه برای بهبود وضع جامعه، این است که هدفم بهبود بخشیدن به جامعه نباشد. هدفم باید این باشد که زندگی خوش‌تر، خوب‌تر و ارزشمند‌تری داشته باشم. ترجمه‌ی این نگاه در عالَم اجتماع و سیاست این است: بهترین راه مبارزه‌ِ سیاسی- اجتماعی این است که هر کسی کاری را که به عهده گرفته است خوب انجام دهد.

اصلاحِ خود، هدف است و اصلاح جامعه، نتیجه. من به همان اندازه‌ای که اگر معلم‌ام معلم خوبی‌ام و اگر نجّارم، نجار خوبی‌‌ام و اگر مکانیک اتومبیل‌ام، مکانیک خوبی‌ام، در اصلاح جامعه‌ام سهم دارم. فساد در جامعه یا ناشی از این است که کسانی عهده‌دار کاری شده‌اند که آگاهی و اطلاع لازم را ندارند یا مطابق آگاهی و علم‌شان، عمل نمی‌کنند. یا کاری را که بلد نیستند بر عهده می‌گیرند یا کاری را که بر عهده‌گرفتند چنان که بلدند انجام نمی‌دهند. همه‌ی فسادها از درون خودِ ماست و هر یک از ما فرعونی در درون داریم که برخی مجال پیدا کرده‌اند و برخی نه.

استاد مصطفی ملکیان




@rasepardeh
1
من می‌خواهم در اینجا به این سؤال پاسخ دهم که زبان دین و معنویت که یکی از زبان‌های انسان است، چگونه اصالت خود را از دست می‌دهد؛ زبان غالب رایج دینی، اگر سازنده باشد و برای شنونده معنای جدید ایجاد کند و شنونده را در ارتباط با معناهای گذشته و آینده قرار بدهد دیالوگی باشد به طوری که شنونده را به تأمل و تفکر و پاسخ وادارد و گفت‌وگو را دامن بزند، زبانی اصیل در قلمرو دین خواهد بود.
اما اگر زبان غالب دینی تک صدایی باشد. تک گویی باشد دیگران را در نظر نگیرد؛ علم، هنر، فلسفه، دگراندیشان غیر مؤمنان و معناهای دیگر را در نظر نگیرد و یک طرفه القا شود این زبان، زبان از خودبیگانه است. در یکی از آفت‌های بزرگ زبان دینی تک صدایی است. اینکه یک نفر باید بگوید و دیگران باید بشنوند. یا چند نفر بگوید و دیگران موظف به شنیدن باشند پرسش و بحث در میان نباشد، ارتباط زبان با وجدان انسانیت دانش‌ها و اخلاق قطع شده باشد حالت عرضه کردن نداشته باشد و حالت محکوم کردن داشته باشد؛ چنین زبانی از خود بیگانه است یعنی زبان دین و معنویت نیست.

اگر زبان دینی با زبانِ علم ،فلسفه و هنر قطع ارتباط کند از خودبیگانه خواهد شد. انسان فقط با دین زندگی نمی‌کند. انسان با همه حوزه‌های علم فلسفه هنر و دین زندگی می‌کند و تاریخ چندهزار ساله بشر این واقعیت را نشان می‌دهد هیچ کدام از حوزه‌ها تابع دیگری نیست اما می‌توان بین اینها دیالوگ و تعامل برقرار کرد. زبان دینی باید تولید معنای جدید و اصیل کند
وگرنه از خودبیگانه می‌شود.










نقد بنیادهای فقه و کلام
محمد مجتهد شبستری











@rasepardeh
الهي مرا نعمت دادي، شكر نكردم،
بدانكه شكر نكردم نعمت از من بازنگرفتي
بلا بر من گماشتي، صبر نكردم،بلا دايم نگردانيدي بدانكه صبر نكردم.
الهي! از تو  چه آيد جز كرم؟


#تذکره_الاوليا_عطار




@rasepardeh
نکته:

از “یاکوب بومه” عارف و نویسنده‌ی آلمانی در قرن هفدهم، پرسیدند: نزدیک‌ترین راه به خدا چیست؟
گفت: برای من که پینه‌دوزم، نزدیک‌ترین راه، این است که پینه دوزِ خوبی باشم، شما را نمی‌دانم.




(دیانت و عقلانیت /رضا بابایی)
3
Forwarded from نشر احسان
📕ترجمه فارسی جماع‌ العلم‌

🔸نشراحسان
🔹نویسنده: محمد بن ادریس شافعی
🔸مترجم: عدنان فلاحی
🔸سال چاپ: ۱۴۰۴
🔹قطع: رقعی
🔸تعداد صفحه: ۱۰۲
🔹دسته‌بندی موضوعی: فقه و اصول

نحوه خرید
📚کتابفروشی شهر
🛒>>ثبت سفارش<<

🆔 @NashrEhsan | نشراحسان
آمیزه‌ی حق و باطل

ما باید واقعاً باور کنیم که هیچ انسانی حق مجسم نیست و هیچ انسانی هم باطل مجسم نیست وگرنه نمی‌توانیم عقلانی زندگی کنیم. کسانی می‌توانند عقلانی زندگی کنند که هیچ انسانی را حق مسلم ندانند و باطل مسلم هم ندانند؛ یعنی یکپارچه حق ندانند و یکپارچه باطل هم ندانند. شما اگر کسی را یکپارچه باطل بدانید نسبت به ادله‌ای که بر سخنش می‌آورد بی‌اعتنا می‌شوید چون اصل سخنش را باطل می‌دانید به ادله‌اش گوش نمی‌سپارید. از طرف دیگر هم اگر کسی را حق مجسم بدانید به ادله‌اش گوش نمی‌سپارید. چرا؟ چون می‌گویید سخن ایشان دلیل نمی‌خواهد، هرچه می‌گویند درست است.

آدم برای اینکه علاوه بر مدعای کسی، به دلیل او هم گوش بدهد، نباید او را حق مجسم بداند و نه باطل مجسم. ما وقتی کسی را حق مجسم بدانیم دیگر به دلیلش گوش نمی‌دهیم چون می‌گوییم مدعایش درست است و دیگر احتیاج به دلیل نیست. وقتی کسی را باطل مجسم هم بدانیم باز به دلیلش گوش نمی‌دهیم چون می‌گوییم مدعایش نادرست است دلیلش هرچه می‌خواهد باشد. ما باید هرکسی را آمیخته‌ای از حق و باطل بدانیم و بگوییم درصدی از آنچه می‌گوید حق است و درصدی از آنچه می‌گوید باطل است.

مولانا خیلی خوب می‌گفت (به تعبیر امروزی) هیچ‌کسی نمی‌آید یک سکه «سه تومان و پنج هزاری» ضزب بزند چرا؟ چون آدم سکه را ضرب می‌زند و تقلب می‌کند که به‌جای سکه واقعی و اصیل از او بپذیرند. چون سکه واقعی «سه تومان و پنج هزاری» وجود ندارد هیچ‌کس سکه سه تومان و پنج هزاری را ضرب نمی‌زند. هیچ‌کس نمی‌آید یک اسکناس بیضی شکل چاپ کند چون اسکناس باید به مصرف برسد. این تمثیل معنایش چیست؟ معنایش این است اگر یک سخنی بخواهد باطل کامل باشد مشتری ندارد و آدم‌هایی هم که می‌خواهند حرف باطلی بزنند باید این حرف باطلشان را با کلی حق باهم بیامیزند تا مشتری پیدا بکند. و این یعنی «هیچ سخنی نیست الا اینکه جنبه حقی در آن وجود دارد .

وقتی فروید می‌گفت: آدم همه فعالیت‌هایش ناشی از غریزه جنسی است - البته مبالغه می‌کرد - ولی اگر غریزه جنسی هیچ نقشی در زندگی نداشت فروید می‌توانست بگوید همه نقش مال غریزه جنسی است؟ طبعاً باید غریزه جنسی یک نقشی در زندگی داشته باشد تا بعد فروید بیاید در این نقش مبالغه کند ولی اگر غریزه جنسی هیچ نقشی نداشت اصلاٌ فروید نمی‌توانست این را بگوید. در زمانی مارکس گفته است: منافع طبقاتی آدم‌ها در موضع‌گیری‌هایشان تاثیر دارد - ولو مبالغه داشت - اما در عین‌حال اگر منافع طبقاتی هیچ تاثیری در موضع‌گیری‌ها نداشت، مارکس نمی‌توانست این را بگوید. ما باید بپذیریم که سخنان همیشه آمیزه‌ای از حق و باطلند. وقتی این آمیزه‌بودن سخنان از حق و باطل را بپذیریم به ادله سخنان اعتنا نشان می‌دهیم.

علاوه بر این انسان باید قبول کند که خودش هم انسان است و ما این را قبول نمی‌کنیم. برتولت برشت یک نمایشنامه‌ای دارد به نام «آدم، آدم است». اول به نظر می‌آید این گزاره، یک گزاره تحلیلی است؛ آنالتیک است زیرا «هرچیزی خودش است»؛ آب، آب است؛ سنگ هم سنگ است و طبعاٌ آدم هم آدم است. ولی همانگونه که برتولت برشت در آن نمایشنامه می‌خواهد نشان دهد واقعاً گاهی وقت‌ها ما فکر می‌کنیم آدم، آدم نیست. نکته مرتبط با بحث من این است که ما گاهی وقت‌ها فکر می‌کنیم که خود ما انسان نیستیم چرا؟ برای اینکه حکم کلی می‌کنیم درباره اینکه هر انسانی ممکن است اشتباه بکند اما در مورد خودمان چنین حکمی نمی‌کنیم. پس لااقل ظاهراً در مورد خودمان معتقدیم که ما انسان نیستیم چون ما ممکن نیست اشتباه بکنیم. شرط عقلانیت این است که آدم به خودش بباوراند که من یک تافته جدابافته‌ای نیستم؛ من هم انسانم و هر انسانی جایز‌الخطا است بنابراین من هم جایز‌الخطا خواهم بود.

مصطفی ملکیان
عقلانیت و زندگی عقلانی






@rasepardeh
ڕاسپاردە
باید هدفِ ما، تنها اصلاح خویشتن باشد اگر خودم را اصلاح کردم، اطرافیان و جامعه‌ی من، به میزانی که تحت تأثیر من‌اند، وضع بهتری پیدا می‌کنند. نتیجه‌ی موفقیت در اصلاح خودم این است که درد و رنج کسانی که زندگی‌شان تحت تأثیر من است، کاهش می‌یابد. یگانه راه کاهش…
💠اگر هدف ما باید تنها اصلاح خودمان باشد چرا خود جناب ملکیان اینهمه می‌گوید و می‌نویسد؟

لابد چیزی در باورها، خواسته‌ها، احساسات، گفتارها و رفتارهای مخاطبانش هست که نیاز به تغییر و اصلاح دارد که نیاز می‌بیند در این حجم وسیع حرف بزند و بنویسد و گرنه اگر آدم تنها هدفش اصلاح خودش باشد باید در سکوت تنها همان کارهایی را بکند که در این متن ذکر کرده است.

خود بیان این مطلب در فضای عمومی جامعه که "باید هدف ما تنها اصلاح خویشتن باشد" تلاشی است از طرف او برای اصلاح کسانی که تنها هدفشان اصلاح خویشتن نیست و به اصلاح خودش در این زمینه بسنده نکرده و متصدی اصلاح دیگران شده است.

هرکس برای دیگران حرف زد و نوشت یعنی دارد به چیزی دعوت می‌کند که گمان می‌کند مردم در آن زمینه یا عیب دارند یا نقص یا هردو. و البته کار بسیار به جا و موجهی می‌کند اما اگر ادعا کند که انسان باید فقط و تنها به فکر اصلاح خودش باشد و تنها هدفش باید اصلاح خودش باشد، اما از طرف دیگر شبانه‌روز در حال بیان دیدگاه‌های خودش برای مردم و نقد اموری باشد که معتقد است درست نیستند، آن کارش که حرف می‌زند و می‌نویسد با این ادعایش در تناقض است.

📝#محسن_نیکخواه

https://www.tg-me.com/AZADANDISHI93




@rasepardeh
‏دکتر علی الوردی،مورخ و جامعه‌‌شناس سکولار عراقی که گزین‌گویه‌هایش در جهان عرب زبانزد است، می‌گوید:



ما نگرانِ ملحدانی که منکر خدا می‌شوند نیستیم؛ بلکه کسانی وحشتِ واقعی ما را برمی‌انگیزند که با تمام ایمانِ‌شان، دست به کُشتار می‌زنند تا وجود خدا را برای‌مان اثبات کنند.
@rasepardeh
1
ڕاسپاردە
💠اگر هدف ما باید تنها اصلاح خودمان باشد چرا خود جناب ملکیان اینهمه می‌گوید و می‌نویسد؟ لابد چیزی در باورها، خواسته‌ها، احساسات، گفتارها و رفتارهای مخاطبانش هست که نیاز به تغییر و اصلاح دارد که نیاز می‌بیند در این حجم وسیع حرف بزند و بنویسد و گرنه اگر آدم…
.
🌽یه کشاورز بود که ذرّت‌های باکیفیتی پرورش میداد.

▫️جای تعجب بود که چطوری بین همه‌ی کشاورزهایی که ذرت میکارن، فقط اونه که هرسال جایزه‌ی بهترین ذرّت رو میبره؟

▫️یه سال خبرنگار روزنامه باهاش مصاحبه میکنه و بین مصاحبه میفهمه که کشاورز هر سال بذر ذرت برنده‌ی خودشو با همسایه‌هاش تقسیم میکنه!

▫️چرا بذر محصول خودتو با بقیه‌ی همسایه‌ها تقسیم میکنی وقتی می‌دونی سال بعد همون آدما باهات رقابت میکنن؟

▫️کشاورز جواب داد:
البته که میدونم، ولی شما هم میدونی که باد گرده‌ی ذرت رسیده رو برمیداره و مزرعه به مزرعه میچرخونه؟
اگه همسایه‌م ذرت ضعیفی داشته باشه، ذرت منم ضعیف میشه و اگه قرار باشه ذرت خوبی پرورش بدم، باید به همسایه‌هام هم کمک کنم که محصول با کیفیتی داشته باشن.

زندگی ما همینه...
اگه بخوایم خوب و معنادار زندگی کنیم باید به پربار کردن زندگی اطرافیانمون کمک کنیم...
چون ارزش هر فرد با تاثیر مثبتی که در زندگی دیگران میذاره سنجیده میشه.
زندگی شاد در گرو کمک کردن به دیگرانه وگرنه شادی انفرادی لذتی نداره./ هیرکان

تحلیل و رصد



@rasepardeh
📜لە پەسنی پێغەمبەر(د.خ)📜

بریا چڵە موویێکی سەری بام و وەریبام

کەوتبامە بەری دەستی و مەستی
نەزەری‌بام

ئەشکی سەری موژگانی بە دۆعاوە لەریبام

بخزایەمە سەر کوڵمی نە هەرگیز گوزەری‌بام

یا نا پەڵەهەورەی بە مەسەل چەتری سەری بام



سەد خۆزگە ئەوەی خۆفی لەشەڕ عەینی عەدەم بوو
نەخشی بزەیێکی بەدووسەد باغی ئیرەم بوو
ورشەی نیگەهی گرشەیی سەهبایی قیدەم بوو
ئەو تیغە ببوایەم کە بە دەستێوە عەلەم بوو
هەم جەوشەنی ئەم جەنگەیی جەنگ هەم سوپەری بام


گەردی ڕوخی ئاوێنە ببوایەم لە حزوورا
بیسڕایێوە ئینجا بەسەری پەنجەیی نوورا
ئاوێنە و ئاوێنە لە نیزیک و لە دوورا
بیزایە ئیلانووری عەلانووری لە توورا
یاڕەب چ دەبوو جەیبی دە جوببەی دەبەری‌بام


دوێ شەو لە خەوا سوورە گوڵێک بووم لە بەهەشتا
بۆ عەتری مە ڕۆییشتبوو تا ئەو پەڕی دەشتا
قەت موعجیزێ وا نابێت و نەبووە لە سروشتا
گریام سەرەڕای ئەوهەمۆ سەر خۆشییە هێشتا
خۆزیا چڵەخاری سەری دیواری دەری بام


بوومە چڵەخارێ بە شەکەرخەندێ گڕی دام
گڕگڕ بەشەقەی باڵی ئەوین تاکو فڕیبام
وەک بەرقی نەزەر تا دەری کاشانە بڕیبام
یابولعەجەبا عوجبی دەغاپێشە بڕی دام
حەق بوو لەبن ئەوڕێشەوەڕا هەڵبوەریبام


ڕۆییشت و کوتم ئەی دڵی غافڵ بە چ نابی
شوێن هەڵگری ئەو نابی هەتا مەستی هەوا بی
فەرمووی عەجەبا بابە چ شەیئێکی عوجابی
وا وردبەوە هەر خۆتی لە خۆت عەینی حیجابی
وەی سۆزی لەسەوداسەری تۆزی ئەسەری بام


عومرێکە لە دووی بۆیەکی وا بێ پەڕوپۆمە
نەخشێکە لەنێو ئاوێنەیی هەستی بەسۆمە
یاری مە لەچینە کەچی ڕوویی مە لە ڕۆمە
چین چین بچەمابامەوە دەمکوت حەقی خۆمە
سەدچین کە لە چین تاکو بەڕۆم هەمسەفەری بام


جارێکی بە هەڵکەوتی قەزا هەمسەفەری بووم
وەک بەندی لە پێڵاوی لە بەرپێی نەزەری بووم
گەهـ قەوسی عەسا گەهـ لکی دەستاڕی سەری بووم
هاتایەهەتا هەرخەبەرێک موختەبەری بووم
بێ هیچ حەزەرێک سەدبری هەر دەرحەزەری بام


وا ڕۆح دەگەڕاوە لەپەنا دڵ وەتەنی بوو
خامەم هەموودەم تەختی ڕەوانی سوخەنی بوو
ئەشکم سەدەفی دووڕی شەهیدی دەهەنی بوو
لەو ڕۆژەوە غەم بەرگی گڕین پیرەهەنی بوو
گڕ بەرگی بویستایە خودا پڕ بە بەری بام


چین نەقشێکی بی وێنەیە ڕۆم ئاوێنەبەندە
هەر وێنە کە دەنوێندرێ بەو وێنەوە بەندە
وەسفی لەقەڵەم نایە ، چییە و چۆنەووچەندە
کێوێکە دووسەد هێندی ئەوێرێستێ بڵەندە
خۆزیاکوو لەسەد ئاوێنەڕا وێنەگەری‌بام


چین هیمەتی ئەو ئەکمەلی کەونەینە  بە ئیما
ڕۆم ئاوێنەیی دڵ بەمەسەل هەر لە قەدیما
هەر ئێسمی موسەمما بێ بە سیمایی وەسیما
وەک سیڕڕی (وَلَموبِالسّینِ)ی یاسینا
ئەی خوایە کەمەربەستەیی دەستەو نەزەری بام


ئەوڕۆژە لە تائیف بە کوڵ و کۆوە دەڕۆیی
سووڕمابوو لەسەر سەختی سەرانی سەرەڕۆیی
بوایەم بە درەختی چڕ و پڕ بالق و پۆیی
کەوتایە وەمن هەرچێ هەبوو بەد و کڵۆیی
لق لق بە بەر و پۆوە بە سەرگەردی سەری بام


هەستم بە هەوایێکەوە بەستوویە سەر و پێچ
پێچرانەوەیە و تێکەوەپێچانە لەسەی پێچ
گەهـ وەک مەلی بۆران پێنجم و گەهـ تەتەریی پێچ
ئێستا مەسەلی ئەمن و خەتاخوارە لەگەڵ خێچ
بریا بە بری خوا ، لە خواری خۆ بەری بام 


خەتتی نەبوو تا خەت بەخەتی دەفتەری بوایەم
(ن و القلم) هەم قەڵەم و جەوهەری بوایەم
سەر حەڵقەیی دەرد و سەری حەڵقەی دەری بوایەم
سەرتابەقەدەم گوێ سەدەفی گەوهەری بوایەم
سەر نامە بەنامی نەمرا نامەبەری بام


هەر کو لەسەری کویی بەقاڕوو دەنوێنێ

بەرقی نەزەری هەورەتریشقەی دەبەزێنێ

هەستم بەبەر تەپڵەوە شمشێر دەوەشێنێ

ئەمواجی ئەشک کەشتیی غەم وەردەگەڕێنێ

دیدەم لەسەری لانەدەچوو دیدەوەری بام



غەم ڕایەڵ و پۆی هەستی بەسۆی بێ کەس و دەرمە
هەمڕازی لەهەوراز و نشێوانی سەفەرمە
هەم ڕاگوزەری پێچ و پەناکانی نەزەرمە
دەمسازی گڕی عەشقی نەبی و عەزمی خەتەرمە
مێحڕابی هیلالەین و بەتاقی زەفەری بام



هەرکاتێ بەسەرهاتی نەبی دێ بە زمانا

ئەشکم دەشکێ و خوێنە کوفارەی لەچەمانا

وەک تیری قەزا بفڕێ لە یالێ لەکەوانا

ئەوکەس کەلەتەکمانە لەمان و لە نەمانە

بەو شەوڕەوەکەی شاهیدی شەققولقەمەری بام


#قاسم_موئەییەدزادە (#هەڵۆ) مەهاباد




🆔 @GotarenKurdi


@rasepardeh
.
▫️لذّت خودشناسی هم جدی است

خواندن کتاب‌های روانشناختی، همه‌اش برای تغییر نیست. تغییر هم اینقدر آسان نیست که به راحتی با خواندنِ کتاب اتفاق بیفتد. اصلاً کتاب‌ خواندن، همه‌اش برای به کار بستن نیست. بخش مهمی از کتاب خواندن برای فهمیدن است؛ برای لذّت فهم را تجربه کردن. هر کسی از چیز‌هایی لذّت می‌برد. بعضی‌ هم به هر دلیلی از کتاب‌ خواندن، فهمیدن، به عمق رفتن و چشم‌انداز پیدا کردن لذّت می‌برند. نمی‌شود به هر کسی که کتابی می‌خواند بگویی به چه دردت می‌خورد و او هم جوابِ مشت‌پُرکنِ قانع‌کننده‌ای داشته باشد و از فلان یا بهمان کارکردِ هر بخشی از یادگیری‌اش بگوید. او خیلی وقت‌ها کتاب می‌خواند تا لذّت ببرد.

به کتاب‌های روانشناختی برگردیم. بخش مهمی از مطالعه کتاب‌های روانشناختی برای تجربه لذّت خودشناسی است؛ چه شناخت انسان و چه شناختِ خودِ من. خودشناسی مثل سفر است. آدم چرا از سفر لذّت می‌برد؟ لذّت خودشناسی هم تا حدی از همین جنس است. این خودشناسی ممکن است به تغییر هم منتهی بشود یا نه. اگر شد که چه بهتر، ولی اگر نشد هم آن ‌کتاب‌ها بخش مهمی از کار خود را کرده‌اند: من را به من شناسانده‌اند، سفری درونی را رقم زده‌اند و از غریبگی من با من کاسته‌اند.

با این همه، این خواندن‌ها بی‌فایده‌ هم نیستند. اما تاثیرشان دفعی و سریع نیست. اینطور نیست که چیزی را که فهمیدم بلافاصله بتوانم به آن عمل کنم. این یادگیری‌ها از جنس جعبه‌ابزار ساختن‌اند. تغییر در نتیجه تجربه‌های زندگی و به کار بستنِ این ابزارها مخصوصاً در رابطه‌ها رخ می‌دهد. تغییر صبوری می‌خواهد و گاهی علاوه بر جعبه‌ابزار نیاز به کمک هم دارد. مختصر اینکه اگر کاری برای خودشناسی می‌کنید، هم لذّتش را جدی بگیرید و هم برای تغییرش صبور باشید.




محمود مقدسی



@rasepardeh
3
🔺لحظەی حزین، درد زایمان خاورمیانەی تازه!

برای کسانی که دل در گرو آرمان گرایی انقلابی دارند و سیاست را جز ستیز بی امان و خالی از سازش نمی دانند، بی گمان این لحظەای غم انگیز است.
لحظەی تاریخی وداع با اسلحه و هبوط از کوهستان به منزلەی قلعەی تسخیر ناپذیر جنبش های کردستان!

اما فراتر از حزن و اندوەهای معمول، این صحنه بیانگر پایان یک دوران و آغاز عصری جدید است.
دورانی تازه در خاورمیانه آغاز شده و توازن قوا به نحوی دراماتیک دگرگون شده است.

به جرات می توان گفت میان آنچه در مخروبەهای غزه و خیابان های متراکم ضاحیەی جنوبی بیروت می گذرد با تحولات کوه های کردستان قسمی همزمانی منطقی و کارکردی وجود دارد.
پ.ک.ک، حماس و حزب الله احتمالا آخرین جنبش های کلاسیک مسلح قرن ما هستند که از نسل اول جنبش های گریلایی در نیمەی نخست قرن بیست نسب می برند.
همزمانی مسالەی خلع سلاح حماس، حزب الله و پ.ک.ک به هیچ وجه اتفاقی نیست. پیش درآمد خاورمیانەی نوینی است که نتانیاهو پس از تهاجم هفت اکتبر وعدەی آن را داد.

البته نخست وزیر تحت تعقیب اسرائیل خالق خاورمیانەی جدید نیست. صرفا از آن رونمایی کرد. بهتر است بگویم؛ حملەی هفت اکتبر پرده از آن برداشت.
مدت هاست که توازن قدرت در مفهوم سخت افزاری آن بر اثر ورود هوش مصنوعی، تعمیق انقلاب دیجیتال و فضایی شدن تسلیحات - نوعی جنگ ستارگان جدید- دگرگون شده است.
مقایسەی جنگ های بیست سال و سی سال پیش آمریکا با عراق که علیرغم تلاش بسیار حتی یک بار هم موفق به زدن سران و فرماندهی عراق نشد، با ترورهای موفق دو سال گذشتەی اسرائیل، پرده از گسست مزبور بر می دارد.
برای ارتش های پیشرفته نیروی زمینی اهمیت و حتی مفهوم گذشتەی خود را از دست داده و نیروی هوایی فصل فیصله بخش و سرنوشت ساز نبردهای قرن جاری را تشکیل می دهد.

جنبش های چریکی علیرغم رنج و ایثار فراوان عمدتا متشکل از جنگاورانی زمین - پایەاند و به لحاظ تسلیحات و تجهیزات دستکم یک قرن از دولت های هدف عقب ماندەاند.
اسرائیل و تا اندازەای ترکیه؛ قدرت های نوظهور منطقەای که سودای تبدیل به بازیگران فرامنطقەای را در سر دارند، در نوک پیکان تحول مذکور قرار دارند.

صد البته این به معنای فرادستی آنها در وجوه نرم و هنجاری قدرت نیست.
به موازات تحول در کیفیت و کمیت جنگ افزارها، انقلابی بزرگ در ساحت افکار عمومی و تکوین نوعی جامعەی مدنی جهانی آنلاین پدید آمده است.
تکنولوژی به همان اندازه مردم را هم نیرومند کرده و کمتر از گذشته اجازەی پنهان کاری و زورگویی بدون هزینه را به حکومت ها می دهد.

کردها به بخش مهمی از سیاست نهادی ترکیه بدل شده و مقاومت مدنی و حضور خیابانی و انتخاباتی شان بیش از شلیک کلاشینکف ها در پیشبرد مسالەی کرد موثر است.
بی گمان دیر یا زود از ققنوس غزه هم دولت مستقل فلسطینی بوجود می آید.

اسرائیل قوی ترین دولت خاورمیانه است، اما در عرصەی جهانی نبرد را به افکار عمومی باخته و حتی نزد دولت های اروپایی جایگاهی نازل تر از سابق دارد.
دولتی فاوستی که با فروش روحش به شیطان از نیرویی ماورایی برخوردار است. اما پاشنەی آشیل آن شری است که قدرتش از آن بر می خیزد.
این شر حتی دولت های غربی را هم می ترساند.
مخلص کلام اینکه لحظەی حزین وداع با اسلحه، مترادف انقلابی در عرصەی ژئوپولتیک است.
کسانی کە زودتر منطق ژئوپولتیک را می فهمند برندگان راستین روزگارند.
فرصتی برای دیدگاه های الهیاتی و خارج از مدار واقع بینی باقی نمانده است.
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1
زن باید بداند که زیباییِ روح اهمّیّتش کمتر از زیباییِ جسم نیست، بلکه از آن بیشتر است.
بدون زیباییِ روح، زیباییِ جسم فقط وسیله‌ی اطفاء شهوت قرار می‌گیرد.
من همیشه نسبت به زن‌هایی که فقط بر زیبایی و آرایش ظاهری خود تکیه می‌کنند احساس ترحّم دارم زیرا وقتی بهارشان ریخت، وجودِ آنها یکدفعه خُرد می‌شود، مُضمحل می‌شود.
بطور کلّی در هرچیز "اصالت" شرط اوّلِ ارزش است؛
اگر کسی اصیل نبود(زن یا مرد فرق نمی‌کند) خودش نبود، نه ایرانی بود و نه فرنگی، وجودِ او را نمی‌شود جدّی حساب کرد.
امروز متأسفانه بیشتر از هر وقت دیگر وجود زن مورد استثمارِ سرمایه و صنعت است و این وضع حتّی از جهتی غیر انسانی‌تر از دوره‌ی کنیزی و بردگی است.

دکتر محمّد‌علی اسلامی‌ندوشن
@rasepardeh
Forwarded from روژاوا نیوز
🔴فوری

اردوغان رسما جنایات دولت ترکیه علیه کوردها در طول تاریخ را پذیرفت

⤵️⤵️⤵️
https://www.tg-me.com/rojava_k
Forwarded from روژاوا نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اردوغان در سخنرانی خود رسما اذعان کرد که ترکیه کوردها را قتل عام کرده است و حقوق آنان سلب شده است

وی به موارد زیر اشاره کرد:

🔹کشتار کوردها در زندان دیاربکر (آمد)، شکنجه

🔹روستاهای سوخته

🔹قتل‌های موسوم به فاعل مجهول

🔹سلب حق تکلم به زبان مادری

دولت ترکیه در حال آماده‌سازی اذهان جامعه ترک برای ادامه روند صلح است
2
Forwarded from اتچ بات
"زیندانێکی گەورە"


زیندانێکی گەورەمان هەیە و
پڕ پڕ لە زیندانی
کۆمەڵێک لەئازادیکراو و
کۆمەڵێکی زۆریش قوربانی
زیندانێکی تاریک و
گەلێ باریک و
بارێکی زۆریش لەسەر شانی
بە کارەبای بەردەوامەوە کەچی هەر تاریکە
مەتەڵێکە و هەڵبێنه ناونیشانی!!
کارەبایەکی ڕووناک
خۆشدەست و جوان و پاک
کەچی کەس ناوێرێ دەستی بۆ بەرێ و
نزیکی کەوێ بە ئاسانی


بەڵێ دۆزەخێک
- ببووره نا، ڕادیۆبوو
تەلەفزیۆنەکەمان لە قسە چووبوو
نازانم کارەبای لێ بڕابوو
یا بەینی خۆمان درۆی پێ نەمابوو -
بەهەر حاڵ دۆزەخ نا
زیندانێکی زۆر گەرم
وەکو دەڵێن: گەرم و نەرم
وازبێنە لە مرۆڤ و ئاژەڵ و ڕووەکی تینوو
ئێستا بۆت ناژمێرم شتی زینوو
گوێگرە:
موبەریدەی خنکێنراو
لەگەڵ بۆڕی و سۆندەی لە تینووا جێهێڵراو
لەگەڵ بیری پیری وشککراو
جا چۆن سەرم وەکو پانکەی گەرم و بێکەڵک نەخولێتەوە و
هاوار نەکەم بۆ کۆمەڵێ ئاوا زیندانی
لە عالەم بە جێماو و قوربانی
کەچی خۆی هەر پێی نەزانی!!


جا بڵێم زیندان
یا ناوی بنێم بیابان
هەم بێ ئاو، هەم بێ نان
گەرچی پڕە لە تەلار و کۆشک و ئاوەدانی
بەڵێ
ئاوادەنییەکە بە بێ ئاو
پڕە لە نانەواخانەی نانبڕاو
ژیانێکە بە بێ ژین
کۆمەڵێ زۆر دینداری بە بێ دین
جا وەرە  شێت نەبین!!


زۆر سەرت نەیەشێنم
قسەکانم بە کۆتا بێنم
خۆم و خۆت بە پەنهانی
گەر لێت بپرسم ئێستا
نێوی ئەو زیندانە دەزانی؟؟


کەرکوکی... هاوینی ئەمساڵ
2025/07/12 21:28:31
Back to Top
HTML Embed Code: