Telegram Web Link
ریشه‌های پرخاشگری

❇️ فروید اولین‌بار در سال۱۹۲۰ در" آن سوی اصل لذت " ماهیت پرخاشگری را به‌عنوان رانه‌ای مجزا مطرح کرد. وی در این مقاله نظریه‌ی غرایز دوگانه‌ی (زندگی و مرگ) را معرفی‌ کرد، که باعث بحث و اختلاف نظر شدید بین روانکاوان شد.

 🔰 کار ملانی‌کلاین با کودکان خردسال او را به تقویت نظریه‌ی غریزه ی فروید سوق داد و او پرخاشگری را، همراه با مشتقاتش یعنی دگرآزاری و رشک،
(Sadism & Envy )
به‌عنوان نماد غریزه ی  مرگ در نظر گرفت. بنابراین طبق نظریه ی کلاین، پرخاشگری مترادف با رشک، نفرت و دگرآزاری است که همه نمادهای غریزه ی مرگ است. از آن‌جایی که غریزه ی مرگ ذاتی است، رشک، نفرت و دگرآزاری نیز در نوزاد تازه‌‌متولد‌‌شده ذاتی است.

#پرخاشگری
#فروید
#ملانی_کلاین

📝برگرفته از کتاب زبان وینیکات.  جان آبرام.

@ravandarmangar_R
ریشه های پرخاشگری

🔰 نسخه ی ملانی‌کلاین از غریزه ی مرگ فروید، نظریه‌ای را به قطعیت نزدیک کرد که فروید با احتیاط مطرح کرده بود و موضوع تفسیر ملانی‌کلاین (و پیروانش) از غریزه ی مرگ بین سال‌های  ۱۹۴۱ و ۱۹۴۵ به مباحثات جنجالی در انجمن روان‌تحلیلی بریتانیا منجر شد.

🔰 در جریان این "بحث‌ها" از کلاین انتقاد شد که به‌‌قدری از فروید سوء تعبیر می‌کند که نظریه‌هایش درواقع رد نظریه‌های فروید است.

🔰 آنا فروید و پیروانش و بسیاری از تحلیلگران دیگر نظریة غریزة مرگ کلاین را نپذیرفتند و برخی از آن‌ها درنهایت تا جایی پیش رفتند که آن را کاملاً بازبینی کردند. از "غریزه ی مرگ" هم به‌عنوان معادل واژه آلمانی" Todestrieb" ایراد گرفته و"رانه ی مرگ" را ترجمه دقیق‌تر‌ آن دانسته‌اند.

#پرخاشگری
#فروید
#ملانی_کلاین

📝برگرفته از کتاب زبان وینیکات.  جان آبرام.

@ravandarmangar_R
ریشه‌های پرخاشگری

🔰 دیدگاه وینیکات در مورد نظریه ی غریزه ی فروید دوپهلوست. او از واژه "غریزه" برای نشان‌‌دادن تکانه‌ای با منشاء زیست‌شناختی استفاده کرده و درعین‌حال با "غریزه مرگ" کلاینی هم مخالفت می‌کند؛ زیرا معتقد است رشک، دگرآزاری و نفرت نشانه‌‌هایی از تحول هیجانی است که با توجه به محیط روانی در نوزاد ایجاد می‌شود.

🔰در نظریه ی پرخاشگری وینیکات، محیط بین‌روانی است که بر شیوه ی برخورد نوزاد با پرخاشگری ذاتی‌اش تأثیر می‌گذارد. در محیط خوب پرخاشگری به صورت انرژی مفید در جریان کار و بازی در شخصیت فرد ادغام و در محیط محروم پرخاشگری به کنش‌‌نمایی‌هایی از نوع خشونت و تخریب تبدیل می‌شود.

#پرخاشگری
#دونالد_وینیکات

📝 برگرفته از کتاب زبان وینیکات. جان آبرام

@ravandarmangar_R
ریشه های پرخاشگری

❇️ وینیکات در توصیف پرخاشگری اولیه از اصطلاحات "پرخاشگری غریزی"،"حرص نظری" " اشتهای عشق نخستین" (primary appetite-love  ) و "عشق دهانی"(mouth-love) استفاده می‌کند.
او خاطرنشان می‌کند که مشاهده‌گر (یا آن‌چه مادر احساس می‌کند) همه‌ی جنبه‌های پرخاشگری نوزاد تازه‌متولدشده را به شکل ظالمانه، آسیب‌زننده و خطرناک می‌بیند. اما_ و این در نظریه‌ی وینیکات بسیار مهم است _ نوزاد این کارها را به طور تصادفی انجام می‌دهد.

وینیکات برخلاف ملانی‌کلاین و پیروانش عقیده دارد که در مشاهده نوزاد نام‌گذاری هیجانی مانند رشک ذاتی دلالت بر قصد و نیت نوزاد دارد. وی براساس مشاهده‌ی مادران و نوزادان نتیجه می‌گیرد که نوزاد در آغاز توانایی احساس رشک را ندارد و رشک مربوط به مرحله‌ی بعدی تحول هیجانی است.

#پرخاشگری
#دونالد_وینیکات
#ملانی_کلاین

@ravandarmangar_R
پرخاشگری

❇️ تکانه‌های پرخاشگرانه هیچ تجربه‌ی رضایت‌بخشی ایجاد نمی‌کند، مگر این که تقابلی با آن وجود داشته باشد. تقابل باید از جانب محیط باشد یا "جز_من" که به‌تدریج از"من" تمایز داده می‌شود...

  در تحول بهنجار تقابل بیرونی باعث بروز تحول در تکانه‌های پرخاشگرانه می‌شود.

#پرخاشگری
#دونالد_وینیکات

@ravandarmangar_R
پرخاشگری

❇️ میزان پرخاشگری نوزاد به میزان تقابلی بستگی دارد که با آن مواجه می‌شود. به عبارت دیگر، تقابل در تبدیل نیروی حیات به قابلیت پرخاشگری مؤثر است.

🔸علاوه بر این افراط در تقابل پیچیدگی‌هایی ایجاد می‌کند که باعث می‌شود شخصی با استعداد پرخاشگری، نتواند به ادغام پرخاشگری با اروتیسم دست یابد.

#پرخاشگری
#دونالد_وینیکات

@ravandarmangar_R
پرخاشگری

❇️ در نظریه ی غرایز فروید اصل لذت نقش عمده در نیاز نوزاد به ابژه دارد، یعنی کودک در دست‌یابی به ابژه به دنبال لذت است.

وینیکات با این موضوع مخالف است، اگرچه هرگز قاطعانه بیان نمی‌کند با فروید مخالف است. اختلاف نظر او با کلاین نیز به شرح زیر است:
هنگامی‌که تقابل رخ می‌دهد، رفتار تکانشی به شکلی پرخاشگرانه بروز می‌یابد. در این تجربه واقعیتی وجود دارد؛ این که پرخاشگری به‌سادگی با تجربیات شهوانی درهم می‌آمیزد که در انتظار نوزاد تازه‌متولدشده است. من معتقدم تکانشگری و پرخاشگری، که از دل آن پدید می‌آید، باعث می‌شود نوزاد به ابژة بیرونی و نه صرفاً ابژة ارضاکننده نیاز داشته باشد.


#پرخاشگری
#دونالد_وینیکات 

@ravandarmangar_R
❇️ در مواردی که پرخاشگری به معنای خودانگیختگی باشد، نوعی سردرگمی در کاربرد اصطلاح پرخاشگری وجود دارد. وقتی که با حرکت تکانشی مخالفت شود، منجر به حرکت پرخاشگرانه می شود و در نوزاد تازه متولد شده به راحتی با تجربیات شهوانی در هم می آمیزد.

🔰 به این ترتیب تکانشگری و پرخاشگری پدید می آید و باعث می‌شود نوزاد به یک ابژه بیرونی نیاز داشته باشد و نه صرفاً یک ابژه‌ی رضایت بخش. 

#زبان_وینیکات
#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام


@ravandarmangar_R
🔸🔸 نکته مهم

💠 در حالی که فروید معتقد بود که در نوزاد انسان غریزه در تلاش برای ارضا است، وینیکات به این نتیجه رسید که اگر نوزاد نقش خود را در کسب رضایت احساس نکرده باشد می تواند ارضا را کنار بگذارد یا دفع کند.

#زیگموند_فروید 
#دونالد_وینیکات
#زبان_وینیکات

📝 برگرفته از کتاب زبان وینیکات. جان آبرام

https://www.tg-me.com/ravandarmangar_R
پرخاشگری

❇️ وینیکات مثال‌های بی‌شماری از چگونگی تجلی پرخاشگری اولیه در روابط بیرونی مطرح کرده و همزمان ایده‌ای از یک دنیای درونی‌ را برشمرد، که در آن‌جا پرخاشگری به شکل فانتزی نمود می‌یابد.

🔸مادری را می‌شناسم که می‌گفت: "وقتی نوزادم را آوردند، به طرز وحشیانه‌ای به دنبال پستانم بود و با لثه‌هایش نوک پستان‌ها را پاره می‌کرد، طوری‌که پس از چند لحظه خون جاری شد. احساس می‌کردم تکه‌تکه و وحشت‌زده شده‌ام. خیلی طول کشید تا از شر حس تنفری خلاص شوم که در من نسبت به این جانور کوچک برانگیخته شده بود. من فکر می‌کنم این اتفاق دلیل اصلی‌ این موضوع است که او هیچ‌گاه واقعاً به غذایی خوب اطمینان نداشته باشد."

🔸🔸 در این‌جا گزارش یک مادر از حقایقی است که فانتزی او را آشکار می‌کند و همچنین آن‌چه ممکن است اتفاق افتاده باشد. این نوزاد درواقع همان کاری را کرده که  اغلب نوزادان می‌کنند. آن‌ها قطعاً پستانی را تخریب نمی‌کنند که از آن تغذیه می‌کنند. گرچه شواهد خوبی هست که نشان می‌دهد می‌خواهند یا باور دارند باید آن را تخریب ‌کنند.

#پرخاشگری
#دونالد_وینیکات

📝 برگرفته از مقاله ریشه های پرخاشگری. وینیکات؛ ۱۹۳۹.
پرخاشگری

❇️به طور معمول گفته می‌شود کودکان در بازی از شر"نفرت و پرخاشگری" خلاص می‌شوند. گویا پرخاشگری محتوایی بد است که می‌توان از شر آن رهایی یافت.

این مطلب تاحدودی درست است. زیرا ممکن است کودک رنجش فروخورده و عواقب تجربه ی عصبانیت را مانند محتوایی بد در درون خود احساس کند؛

🔸 اما مهم‌تر این است که بگوییم برای کودک باارزش است که دریابد می‌تواند نفرت یا تمایلات پرخاشگرانه را در محیط شناخته شده ابراز کند، بدون این‌که نفرت و خشونت از محیط به سمت او بازگردد.

کودک احساس می‌کند محیط خوب احساسات پرخاشگرانه را در صورتی که به شکل کم‌وبیش پذیرفتنی ابراز شود، تاب می‌‌آورد. باید پذیرفت که پرخاشگری آن‌جا در سازمان‌بندیِ کودک وجود دارد و اگر آ‌ن‌چه وجود دارد پنهان و انکار شود، کودک احساس صادق نبودن می‌کند.

#پرخاشگری
#بازی_کردن
#دونالد_وینیکات

📝 برگرفته از مقاله: چرا کودکان بازی می‌کنند؟ وینیکات؛ ۱۹۴۲.

@ravandarmangar_R
🗞 تازه‌ها‌ی نشر. روانکاوی

#دکتر_علی‌_پژوهنده. دکترای روان‌شناسی، نویسنده‌ی مقاله

مقاله‌ی نویسندگان ایرانی
زمان با نگاهی عصب-روانکاوانه

اگر کسی به مفهوم زمان در روانکاوی علاقه‌مند باشد لازم است ابتدا به سراغ فروید برود. فروید هرگز نظریه‌ی مشخصی درباره زمان ارائه نکرد اما در چند مورد در نامه نگاری‌هایش و در یکی از مقالاتش به این اشاره کرده بود که ریشه حس زمان در مفهوم Pcpt-Cs است. متاسفانه او مجالی پیدا نکرد تا این موضوع را بیشتر باز کند. من و همکارانم مریم هادی و دکتر راحله جعفری در این مقاله کوشیده‌ایم تا با مروری در آثار فروید این مفهوم را بیشتر بشناسیم و سپس با توجه به یافته‌های جدید علم نوروساینس، مکانیزمهای مغزی مرتبط با آن را که در درک حس زمان نیز دخیل هستند شناسایی کنیم. بنابراین خواندن این مقاله می‌تواند هم برای علاقه‌مندان به روانکاوی و هم برای پیگیران علوم اعصاب جالب باشد.
نشریه بریتانیایی Neuropsychoanalysis از ابتدای تاسیسش در ۱۹۹۹ تا کنون کوشیده است بین دو رشته روانکاوی و علوم اعصاب پلی برقرار کند و در این مدت بزرگان زیادی نظیر اتو کرنبرگ، نانسی مک ویلیامز، مارک سولمز، پیتر فوناگی و... در آن به طرح دیدگاه‌هایشان پرداخته‌اند. طی این مدت این نشریه توانسته جایگاه بسیار معتبری در میان نشریات روانکاوی کسب نماید و مقالات چاپ شده در آن بازدید بسیار بالایی داشته‌اند. متاسفانه تا پیش از مقاله‌ی حاضر هیچ مقاله‌ای از هموطنان ما در این نشریه منتشر نشده بود و نویسندگان امید آن دارند که این مقاله سبب دلگرمی سایر همکاران فارسی‌زبان برای انتشار مقالات خود در این نشریه و نشریات مشابه شود.
هر یک از نویسندگان این مقاله از طرف انتشارات Taylor & Francis لینکی دریافت کرده‌اند که توسط آن تعداد محدودی دانلود رایگان برای مقاله حاضر امکان‌پذیر است. لذا شما می‌توانید از طریق این لینک زیر نسخه‌ی PDF آن را مستقیما از سایت نشریه دریافت کنید.

نویسندگان مقاله می‌پذیرند که ممکن است این مقاله اشکالات نظری و روش‌شناختی داشته باشد و آمادگی مشتاقانه برای دریافت نظرات و دیدگاه‌های همکاران عزیز را دارند.

لینک دانلود مقاله را این‌جا بیابید

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
چرا وینیکات بخوانیم؟

📝افسانه روبراهان

🔸در این متن کوتاه به کاربرد نظریه وینیکات در اتاق درمان پرداخته ام، زیرا معتقدم هر روانکاوی با هر رویکردی نیاز دارد که شیوه کار وینیکات را بشناسد.

🔹 آندره گرین
: "وینیکات خلاق ترین ذهن در روانکاوی بعد از فروید است." 

🔹برت کار : "اگر بگوییم به استثنای زیگموند فروید هیچ چهره‌ی دیگری در تاریخ روانکاوی به اندازه‌ی دونالد وینیکات در فهم ریشه‌های آلام روانی و درمان آن‌ها سهم نداشته، سخن گزافی نگفته‌ایم."

🔹توماس آگدن : "روانکاوی در قرن اول پیدایش خود چندین متفکر بزرگ داشته، اما از نظر من فقط یک نویسنده بزرگ انگلیسی زبان داشته: دونالد وینیکات."

❇️ دونالد وودز وینیکات (۱۹۷۱-۱۸۹۶)، از روانکاوان مکتب مستقل بریتانیا ابتدا پزشک کودکان بود، اما طبابت او با مشاوره‌ به خانواده‌ها همراه بود...

ادامه متن در سایت مدرسه روانکاوی روان پژوه در لینک زیر:

http://ravanpc.ir/blog-details/264/psychology0

#دونالد_وینیکات
#روانکاوی
#افسانه_روبراهان
#مدرسه_روانکاوی_روان_پژوه
#وینیکات_خوانی


@ravandarmangar_R
چرا وینیکات بخوانیم؟

❇️ دونالد وینیکات روانکاری استثنایی است. حتی امروز هم اغلب در درجه اول او را به عنوان پزشک کودکان و سپس روانکاو می‌شناسند. اما او یک پزشک متخصص کودکان نبود که به روانکاوی روی آورده باشد؛ او در بیمارستانی مشاور اطفال بود و کارش در این حوزه با تجربه‌ی شخصی روانکاویش متحول شده بود. زمانی که متخصص کودکان بود، معمولا کودکان را با خانواده‌هایشان می‌دید و بخشی را به مشاوره بالینی خانواده‌ها اختصاص داده بود.

❇️ او از روانکاوی برای درمان اختلالات جسمی بهره می‌گرفت و اغلب خود را روان‌پزشکی با تخصص کودکان معرفی می‌کرد. او معتقد بود مطالعه‌ی دوران نوزادی و بررسی رابطه مادر و نوزاد می‌تواند ما را به بررسی رابطه روانکاو و مراجع نزدیک کند.

#دونالد_وینیکات
#نوزادی

@ravandarmangar_R
چرا وینیکات بخوانیم؟

❇️ وینیکات معتقد بود مطالعه‌ی دوره‌ی نوزادی می‌تواند ما را به مطالعه روان‌پریشی در دوران بزرگسالی و همچنین مطالعه واپس‌روی  در جلسه درمان رهنمون سازد و نیز معتقد بود همان‌طور که در ابتدای زندگی محیط نگهدارنده و مادر به‌حدکافی خوب عامل مهمی در تحول هیجانی و شکل‌گیری شخصیت و سلف حقیقی در فرد است، رابطه‌ی روانکاو و مراجع نیز نمونه‌ای از رابطه‌ی مادر و نوزاد است.

#دونالد_وینیکات

@ravandarmangar_R
  دوره مقدماتی آشنایی با نظریه وینیکات

🔹 در این دوره با سرگذشت دونالد وینیکات و شیوه‌ی کار او آشنا شده و مفاهیم بنیادین نظریه وینیکات را تشریح خواهیم کرد.

برای درک بهتر مفاهیم، مروری بر نمونه‌های بالینی وینیکات و کاربست مفاهیم در اتاق درمان خواهیم داشت.

برخی از مهمترین مباحث :

▫️Emotional Development
▫️ Mother
▫️Integration
▫️Regression
▫️concern
▫️Illusion And Disillusionment
▫️Transitional Object

و . . .

👩‍💻 جلسات به صورت آنلاین در گوگل میت برگزار می شود.

🔹️تعداد جلسات:  ۱۲جلسه آموزش و دو جلسه گزارش کیس و سوپرویژن ( جلسات ۶ و ۱۲، ارائه کیس توسط دانش پژوهان)

🕰 زمان هر جلسه: یک ساعت و نیم.

گروه ۱: یک شنبه ها : ساعت ۱۵:۳۰  الی ۱۷
گروه ۲: چهارشنبه ها . ساعت ۲۰ الی ۲۱:۳۰


🗓 شروع دوره: هفته اول اردیبهشت

🔸🔸🔸🔸🔸🔸

به دلیل جابه‌جایی های انجام شده، ۳ نفر برای گروه یک شنبه ثبت نام خواهیم داشت.
ثبت نام گروه چهارشنبه تا تکمیل ظرفیت ادامه دارد.

🔸🔸🔸🔸🔸🔸

🔻🔻نکته مهم:
پس از  شروع دوره، ثبت نام جدید و یا جابه جایی درگروهها امکان پذیر نیست.

📝ثبت نام از طریق شماره  ۰۹۳۳۴۳۸۴۳۲۰  در تلگرام


@ravandarmangar_R
2024/05/16 07:48:13
Back to Top
HTML Embed Code: