چرا وینیکات بخوانیم؟

❇️ وینیکات معتقد است در بیماری که به دوران نوزادی واپس‌روی کرده، تعبیرهای روانکاوانه هیچ کمکی نمی‌کند و حتی گاهی این تعابیر چون در حیطه‌ی پوشش همه‌توانی  بیمار قرار نمی‌گیرد، برای او مانند حمله و تعدی تجربه می‌شود.

🔹 آن‌چه وینیکات بیش از هر روانکاو دیگری به آن پرداخته، مسئله‌ی چیدمان/ تنظیمات یا همان setting اتاق درمان است، که هر روانکاوی با هر رویکردی لازم است که اصول مربوط به چیدمان را رعایت کند و گاهی به جای تعبیرپردازی زودهنگام، بهتر است با تنظیم چیدمان بیمار را برای روانکاوی آماده کرد.

#دونالد_وینیکات
#واپس_روی

@ravandarmangar_R
❇️ وینیکات رشد و تحول را به شکل یک سفر در نظر می گیرد که از وابستگی مطلق به مادر شروع شده و به سمت استقلال پیش می رود.
رابطه ی مراجع و روانکاو نیز نمونه‌ای از این سفر تحولی است.

#دونالد_وینیکات
#سفر_تحولی

@ravandarmangar_R
احساس زنده بودن
Aliveness

❇️ نخستین احساسی که هر انسانی در  مراحل بسیار آغازین زندگی یعنی در بدو تولد تجربه می‌کند، احساس تنهایی است. حالتی که در آن سرزندگی وجود ندارد و فرد احساس "بودن" و "وجود داشتن" نمی‌کند‌.

🔹 در این حالت فرد در حالتی از صلح و آرامش به سر می‌برد. حالتی بسیار آغازین قبل از مواجهه با وابستگی .
و بیشتر آنچه که در مورد مرگ گفته و احساس می‌شود، در واقع در مورد این اولین حالت قبل از زنده بودن است که در آن تنهایی یک واقعیت است.

🔹زندگی یک فرد فاصله‌ای است بین دو حالت زنده نبودن.
اولین حالت زنده نبودن ( unaliveness) 
که زنده بودن از آن ناشی می‌شود، ایده‌هایی را که افراد در مورد مرگ دوم دارند، پوشش می دهد‌.

#زندگی
#زنده_بودن
#دونالد_وینیکات
#Human_Nature

📝 برگرفته از کتاب طبیعت انسان.
دونالد وینیکات.

@ravandarmangar_R
به مناسبت سالروز تولد دونالد وینیکات

💠 دونالد وینیکات روانکاو مکتب مستقل بریتانیادر ۷ آپریل ۱۸۹۶ در منطقه ساحلی "پلی میث دون" و دور از هیاهوی لندن به دنیا آمد.

وینیکات در رشته‌ی پزشکی تحصیل کرد و همزمان با مطالعه‌ی کتاب " تعبیر رویا" ی فروید به روانکاوی علاقه مند شد‌ه و  سال‌ها با "جیمز استراچی" و "ژوان ریویر" روانکاوی شد.

وی در سال ۱۹۳۴ پروانه دوره آموزش روانکاوی بزرگسالان و در سال ۱۹۳۵ پروانه روانکاوی کودکان را دریافت کرد.

❇️ وینیکات از شاخص ترین و موثرترین چهره های تاریخ روانکاوی است و خدمات بسیاری به جامعه بشریت داشته است.

مهمترین پرسشی که وینیکات مطرح کرد و مقالات زیادی نیز برای پاسخ به این پرسش نوشت این است: چه چیز زندگی را برای زیستن با ارزش کرده است؟

پاسخ :

خلاقانه زیستن.

🔰خلاقانه زیستن یعنی انجام دادن( doing ) کاری که از "بودن"(being)  نشئت می‌ گیرد. 
بودن بر مبنای سلف حقیقی.

@ravandarmangar_R
Self

@ravandarmangar_R

✳️ گرچه وینیکات مکرراً اظهار میدارد که بین #سلف و #ایگو تفاوت وجود دارد، اما تمایز او همیشه در کل کار او روشن نیست، زیرا غالباً از اصطلاح "سلف" به جای واژه های "ایگو" و "روان (psyche) استفاده می کند.
وینیکات در دهه آخر از اصطلاح سلف برای توصیف اینکه فرد چگونه احساس سوبژکتیویتی می‌کند استفاده کرد و این احساس واقعی بودن (feeling real) است که وینیکات آن را در مرکز حس  سلف قرار می دهد.

🔹 از نظر تحولی سلف به عنوان توانایی بالقوه در نوزاد شروع میشود. اگر محیط به حد کافی خوب مهیا باشد، به سمت  سلف تمامیت یافته (whole self) تحول  می یابد که شخص را قادر می‌سازد که بتواند بین من وجز-من
(Me and Not_me)
تمایز قائل شود.

🔹 وینیکات در دهه آخر بین سلف حقیقی و کاذب تمایز قائل شد و  بر هسته سلف منفرد و جدا شده تاکید کرد که برای سلامت روان باید به هر قیمتی محافظت شود.     

#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام
#سلف

#D_W_Winnicott
#Self

📝 برگرفته از کتاب زبان وینیکات. جان آبرام.

@ravandarmangar_R
Self

❇️ اغلب ممکن است خواننده نتواند منظور دقیق وینیکات را از واژه‌ی "سلف" درک کند.
با این‌که وینیکات در طی کار خود اغلب بین ایگو و سلف تمایز قائل می‌شود. مهم است در نظر داشته باشیم ایگو جنبه‌ای از سلف است که کارکرد خاصی دارد: سازماندهی و یکپارچه‌سازی تجربه.

  ❇️ بنابراین سلف از همه‌ی‌ جنبه‌های شخصیت تشکیل شده که در زبان وینیکات در هر فردی "من" را، متمایز از "جز_من"، شکل می‌دهد. بنابراین اصطلاح "سلف"حس سوبژکتیو بودن را توصیف می‌کند
.  
این‌طور به نظر می‌رسد که اصطلاحات سلف، ایگو و روان در آثار وینیکات بر واقعیت و کارکرد درونی متفاوتی تأکید دارند و مانند همه‌ی اصطلاحاتی که وی به کار می‌برد، هیچ‌یک را نمی‌توان_ و نباید_ ارجح دانست.

🔸نکته:
به طور کلی وینیکات سلف (هسته‌ی سلف یا سلف حقیقی) را در آغاز زندگی قرار می‌دهد، اما وقتی به سلف تمامیت‌یافته اشاره می‌کند، منظور همان سلفی است که در مرحله‌ی دغدغه‌مندی(concern)ایجاد می‌شود
.

#دونالد_وینیکات
#جان_آبرام
#سلف

#Self
#Subjectivity

📝 برگرفته از کتاب زبان وینیکات. جان آبرام.

@ravandarmangar_R
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍀🍀🍀

ملودی روح نواز از گروه باغ اسرار

🍃🍃🍃

@ravandarmangar_R
مروری بر مقاله:

Ego Integration In Child Development

یکپارچگی ایگو در جریان تحول کودک


❇️ قطعی‌ترین اظهارنظر در مورد مشخص‌کردن نقش و کارکرد ایگو در تحول هیجانی در مقاله‌ی"یکپارچگی ایگو در تحول کودک" وینیکات، ۱۹۶۲ آمده است.

در نظریه‌ی #فروید ایگو از اید پدیدار می‌‍‌‌شود. وینیکات مانند #کلاین معتقد است که در همان ابتدا ایگویی هرچند تحول‌نیافته وجود دارد.

بنابراین در مراحل اولیه‌ی تحول نوزاد باید کارکرد ایگو را مفهومی در نظر گرفت که از موجودیت نوزاد به‌عنوان یک فرد، جدایی‌ناپذیر است.
آن‌ بخش از زندگی غریزی‌ که می‌تواند جدای از کارکرد ایگو وجود ‌‌باشد را می‌توان نادیده گرفت، زیرا نوزاد موجودی است که هنوز توانایی کسب تجربه ندارد.
قبل از ایگو چیزی به اسم اید وجود ندارد.

#دونالد_وینیکات
#یکپارچگی_ایگو

#D_W_Winnicott

@ravandarmangar_R
یکپارچگی ایگو

❇️ در حالت طبیعی/ بهنجار  کارکرد اید از بین نمی رود، تمام جنبه‌های این کارکرد کنار هم قرار می گیرد و تجربه‌ی ایگو آفریده می شود.
بنابراین به کار بُردن واژۀ #اید برای پدیده ای که تحت پوشش کارکر ایگو قرار نگیرد، یعنی دسته بندی نشود، تجربه و در نهایت تفسیر نگردد، بی معنا به نظر می رسد.

#دونالد_وینیکات
#یکپارچگی_ایگو

📝برگرفته از مقاله: یکپارچگی ایگو در جریان تحول کودک

@ravandarmangar_R
ایگو

❇️ از نظر وینیکات ایگو مسئول جمع‌آوری اطلاعات (تجارب بیرونی و درونی) و سازماندهی آن است، گرچه این در صورتی امکان‌پذیر است که مادر به‌‌حدکافی‌ خوب باشد؛ زیرا مادر از لحظات بسیار آغازین از طریق فراهم‌کردن"پوشش ایگو"، ایگوی بچه است.

🔹در طول مرحله‌ی وابستگی مطلق نوزاد، شرایط دل‌مشغولی‌ مادرانه ی اولیه، مادر را قادر می‌سازد از طریق سازگاری با نیازهای نوزاد، ایگوی حمایتی لازم برای او باشد. استحکام این حمایت ایگویی کاملاً بستگی به توانایی انطباق مادر دارد.

#دونالد_وینیکات
#ایگو
#D_W_Winnicott

📝برگرفته از کتاب زبان وینیکات: جان آبرام

https://www.tg-me.com/ravandarmangar_R
عواقب شکست مادرانه در مرحله وابستگی مطلق

1⃣ تحریفات سازمان ایگو که پایه و اساس ویژگی های اسکیزوئید است.

2⃣ دفاعی خاص در جهت خود نگهداری، یا تحول یک سلف مراقبت‌کننده و سازماندهی جنبه‌ای از شخصیت که کاذب است (کاذب یعنی آ‌ن‌چه در حال نمایش است از فرد مشتق نشده بلکه جنبه‌ای از مادری‌کردن زوج نوزاد_مادر است).

🔹 این دفاعی است که گرچه برای پنهان کردن و محافظت از هسته ی سلف طراحی شده، موفقیت آن احتمالا تهدیدی جدی برای هسته‌ی سلف است.

#یکپارچگی_ایگو
#سلف_کاذب

📝 برگرفته از مقاله یکپارچگی ایگو در جریان تحول کودک.

@ravandarmangar_R
سلف

❇️ مادر به‌حدکافی خوب با همه‌توانی نوزاد مواجه می‌شود و تا حدودی آن را درک می‌کند. او این کار را مکرر انجام می‌دهد.
سلف حقیقی، از طریق قدرتی که مادر به ایگوی ضعیف نوزاد می‌دهد، زندگی را آغاز می‌کند که با مشارکت مادر در ابراز همه‌توانی نوزاد به او داده می‌شود.

❇️ مادری که به‌حدکافی خوب نیست، قادر به مؤثر بودن همه‌توانی نوزاد نیست و بنابراین مکرراً در پاسخ به ژست( gesture ) نوزاد شکست می‌خورد و درعوض ژست خود را جایگزین می‌کند که به اطاعت نوزاد منجر می‌شود.

این تبعیت نوزاد اولین مرحله‌ی ‌شکل گیری سلف کاذب و حاصل ناتوانی مادر در درک نیازهای نوزاد است.
.
#دونالد_وینیکات
#سلف_حقیقی
#سلف_کاذب

📝 برگرفته از مقاله: تحریف ایگو از منظر سلف حقیقی و کاذب. وینیکات ، ۱۹۶۰.

@ravandarmangar_R
#دونالد_وینیکات
#سلف_حقیقی
#سلف_کاذب

📝 برگرفته از مقاله: تحریف ایگو از منظر سلف حقیقی و کاذب.  وینیکات، ۱۹۶۰.
سلف

❇️ ایجاد سلف کاذب از موفق‌ترین سازمان‌های دفاعی است که برای حفاظت از هسته ی سلف حقیقی طراحی و وجود آن باعث ایجاد حس بیهودگی می‌شود.

❇️ مادامی‌که مرکز عملیاتی فرد در سلف کاذب است، احساس بیهودگی وجود دارد و در کار بالینی وقتی مرکز عملیاتی از سلف کاذب به سلف حقیقی منتقل می‌شود، تغییری در احساس ارزشمند بودن زندگی حس می‌کنیم، حتی قبل از تسلیم کامل هسته‌ی سلف به ایگوی تمامیت‌یافته.

#سلف_حقیقی
#سلف_کاذب
#D_W_Winnicott

📝 برگرفته از مقاله جنبه های فراروانشناختی و بالینی واپس روی. وینیکات.

https://www.tg-me.com/ravandarmangar_R
یکپارچگی ایگو

❇️ تحول ایگو با روندهای مختلفی مشخص می‌شود:

1⃣ روند اصلی فرایند رسش را می‌توان براساس معانی مختلف واژه ی یکپارچگی تعریف کرد. یکپارچگی با زمان به چیزی اضافه می‌شود که می‌توان آن را یکپارچگی با مکان نامید.

🔹وینیکات سپس به ایگوی مستقر در بدن و ایگویی اشاره می‌کند که رابطه با ابژه را آغاز می‌کند:   

2⃣ ایگو مبتنی بر یک ایگوی بدنی است و فقط زمانی که همه چیز خوب پیش می‌رود، شخص کودک شروع به پیوند با بدن و عملکردهای بدنی می‌کند و پوست به‌عنوان غشای محدود‌کننده است. من برای توصیف این فرایند از اصطلاح شخصی‌سازی استفاده کرده‌ام. . .

3⃣ ایگو رابطه با ابژه را آغاز می‌کند. در آغاز، کودکی که از مادری‌کردن به‌حدکافی ‌خوب بهره‌مند است در معرض ارضای غریزی قرار نمی‌گیرد، مگر این‌که مشارکت ایگو وجود داشته ‌باشد. البته در این‌جا مسئله ارضای نوزاد نیست، بلکه ایجاد فرصتی  است که نوزاد، ابژه (پستان، بطری، شیر و غیره) را بیابد و با آن کنار بیاید.

#ایگو
#یکپارچگی_ایگو

#D_W_Winnicott

@ravandarmangar_R
#سلف

❇️ وینیکات فاصله سلف کاذب و حقیقی را در ۵ مرحله توصیف میکند.

1⃣  طیف افراطی : سلف کاذب واقعی به نظر می‌رسد و از نظر مشاهده‌گران به نظر می‌رسد شخص واقعی است، اما در روابط زندگی، کاری و پارتنر، سلف کاذب شروع به شکست کرده و ناکارآمدی آن مشخص می‌شود.
در این سر طیف، سلف حقیقی پنهان است.

2⃣ کمتر افراطی: سلف کاذب از سلف حقیقی دفاع می‌کند. سلف حقیقی به شکل بالقوه پذیرفته شده و اجازه‌ی زندگی مخفی به او داده می‌شود. بارزترین نمونه در بالین ظهور سمپتوم هایی است که باعث محافظت شخص در برابر محیط نابهنجار می‌شوند.

3⃣ عطف و جهت گیری بیشتر به سمت سلامتی : سلف کاذب امکان ایجاد سلف حقیقی را فراهم میکند و اگر شرایط فراهم نشود، ممکن است فرد برای اجتناب از مورد استثمار قرارگرفتن سلف حقیقی خودکشی کند.

4⃣ تاحدی بیشتر به سمت سلف حقیقی:  سلف کاذب بر مبنای همسان سازی‌ با افراد مهم زندگی ساخته شده می‌شود.

5⃣ حالت سلامت: سلف کاذب توسط سازمانی تمامیت یافته، شامل نگرش اجتماعی مؤدبانه و منصفانه بازنمایی می‌شود و فرد موقعیتهایی را در جامعه دارا میشود که بدون کمک سلف کاذب و تنها با سلف حقیقی به آن نمی رسد.

@ravandarmangar_R
سلف

❇️ وقتی فرد برای اجتناب از نابودی سلف حقیقی دست به خودکشی می زند، در واقع خودکشی در این بافتار تنها دفاع باقی مانده در برابر خیانت به سلف حقیقی می‌باشد و سازماندهی خودکشی به انتخابی برای سلف کاذب تبدیل می شود.
البته این امر مستلزم نابودی سلف است، اما در عین حال نیاز به ادامه وجود آن را از بین می برد، زیرا وظیفه آن محافظت از سلف حقیقی در برابر اهانت است.


#سلف_حقیقی
#سلف_کاذب
#D_W_Winnicott

@ravandarmangar_R
2024/04/29 08:08:13
Back to Top
HTML Embed Code: