Telegram Web Link
تعداد پرتاب‌های فضایی دولت

🔹 عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات در گردهمایی فعالان بخش خصوصی حوزه فضا مدعی شد «تعداد پرتاب‌‌هایی که در سه سال دولت سیزدهم صورت گرفته به روایت آمار بیش از سه دولت قبل بوده است.» آمار نشان می‌دهد این ادعا «نادرست» است.

🔹 عین همین ادعا را رئیسی در سخنان نوروزی ۱۴۰۳ بیان کرده‌بود. این هم قدیمی‌ترین نسخه این ادعا نیست. رسانه‌های جمهوری اسلامی، پس از پرتاب ماهواره مهدا در «۸ بهمن ۱۴۰۲» نسخه‌های مختلف این ادعا را مطرح کرده‌بودند.

🔹 چهار نکته نادرست و گمراه‌کننده این ادعا:

۱. هر «ماهواره» را نباید یک «پرتاب» شمرد برای مثال ماهواره «مهدا» همراه خود دو تاسواره (Cubesat) «کیهان و هاتف» را حمل کرد، یک پرتاب بود.

۲. در آمار دولت سیزدهم، چند پرتاب زیرمداری را شمرده، اما در آمار دولت دهم، پرتاب‌های مشابه را نشمرده‌است. پرتاب زیرمداری بخشی از روند توسعه است و فعالیت‌های تحقیقاتی فضایی در بازه‌های زمانی کوتاه مدت مانند عمر ۴ساله دولت‌ها، تکمیل نمی‌شود. همچنین آمار همه پرتاب‌های زیرمداری (به‌خصوص پرتاب‌های سپاه) هم اعلام نمی‌شود.

۳. پرتاب‌های ایرانی را دو نهاد متفاوت انجام می‌دهند؛ بخشی در دولت (سازمان فضایی، زیر نظر وزارت ارتباطات) است و بخشی دیگر در سپاه و زیر نظر نیروی هوافضا. پرتاب‌های سپاه، مسیر توسعه متفاوتی دارند و برنامه آنها از همان زمان دولت روحانی شروع شده‌بود.

۴. دولت جمهوری اسلامی ایران پرتاب‌هایی را به روسیه سفارش داده‌است. از جمله دولت یازدهم پرتاب ماهواره خیام را به روسیه سفارش داده بود که این کشور پس از جنگ اوکراین و لغو قراردادهای اروپایی آن را در دولت سیزدهم انجام داد. پرتاب آخری را هم که زارع‌پور اشاره می‌کند، روسیه انجام داده‌است.

🔹 آمار نهادهای مسئول پرتاب فضایی (در تمام دوران):

۱. روسیه سه پرتاب، «خیام و پارس» موفق، «سینا» ناموفق

۲. سپاه پنج پرتاب، «نور ۱و۲و۳ و ثریا» موفق، «ناهید۱» ناموفق

۳. دولت، هشت پرتاب، به تفکیک:

🔹 احمدی‌نژاد سه پرتاب، «امید، رصد، نوید» موفق

🔹 روحانی سه پرتاب، «فجر» موفق، «پیام و ظفر» ناموفق

🔹 رئیسی دو پرتاب، «مهدا همراه دو تاسواره» موفق، «ققنوس یا طلوع۱ همراه دو تاسواره» ناموفق

🔹 این نکته هم مهم است که آمار پرتاب‌های دولت‌های قبلی طی هشت سال و کارنامه رئیسی محصول کمتر از سه سال است.

👈 در فکت‌نامه بخوانید

👈 در تلگرام بخوانید

🌐 @Factnameh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نمایی زیبا از ابرهای مشتری که توسط کاوشگر افق های نو گرفته شده است.


@rus_cosmos
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حفظ تکانه زاویه ای در فضا در ایستگاه فضایی تیانگونگ چین


@rus_cosmos
#تاریخنگار_فضایی

در 12 ژوئن 1967 فضاپیمای میان سیاره ای ونرا-4 توسط اتحاد جماهیر شوروی به فضا پرتاب شد این فضاپیما در 18 اکتبر همان سال با برخورد به سطح سیاره ناهید ، پایان یافت.

ونرا-4 نخستین کاوشگری بود که موفق به تجزیه‌وتحلیل مستقیم محیط یک سیاره دیگر شد.

این فرودگر همچنین ممکن است که اولین کاوشگری باشد که از زمین به یک سیارهٔ دیگر رسیده‌باشد؛ البته سرنوشت کاوشگر دو قلو آن یعنی ونرا 3 تاکنون روشن نشده‌است.

کاوشگر ونرا-4 نخستین تجزیه‌وتحلیل شیمیایی از جو ناهید را انجام داد، و نشان داد که اتمسفر ناهید از مقادیر زیادی دی اکسید کربن با چند درصد  نیتروژن و زیر یک درصد اکسیژن و بخار آب تشکیل شده‌است.

این کاوشگر یک میدان مغناطیسی ضعیف و بدون میدان تابش را برای ناهید شناسایی کرد.

کاوشگر ونرا-4 نخستین اندازه‌گیری مستقیم در اثبات داغ بودن سطح ناهید ، و این‌که فضای آن به مراتب چگال‌تر از حد انتظار بود، و نیز این‌که سیاره از مدت‌ها پیش آب خود را از دست داده‌است را انجام داد.

@rus_cosmos
#منهای_هوافضا

استاد راهنمای سعید جلیلی در دوره دکترا در دانشگاه امام صادق، احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد بوده است.

عنوان پایان‌نامه او «بنیان اندیشه سیاسی اسلام در قرآن» بود که در سال ۱۳۸۱ از آن دفاع کرد.

@rus_cosmos
نمایی زیبا از زمین و ماه از دید مدارگرد شناسایی مریخ در سال ۲۰۰۷


@rus_cosmos
هوافضای کاسموس
به کدام فرد برای ریاست جمهوری رای خواهید داد؟
با عرض معذرت
طی یک اشتباه کوچک تایپی به جای اسم "جلیلی" از "رای سفید" استفاده کردیم
.
دوستان عزیزی که می خواهند به جلیلی رای بدهند لطف بفرمایید و گزینه رای سفید را انتخاب بفرمائید که بدونیم چند نفر هستید و یک نظرسنجی پاک داشته باشیم
آیا میدانستید حدود نیمی از آمار تلفات هواپیما در زمان نزدیک شدن به فرودگاه و فرود است؟!!!

@rus_cosmos
Forwarded from RASTAKHIZ (Amir)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔶 تصاویری که از رهگیری جنگنده آمریکایی توسط ماهواره چینی در روز های گذشته منتشر شد را حتما دیده اید نکته مهم این است که بفهمیم ماهواره چینی میتواند این تصاویر را به صورت برخط مخابره کند یا صرفا از سر شانس و اقبال این جنگنده ی آمریکاای توسط دوربین ماهواره چینی شکار شده و تصاویرش ضبط شده

🔹 در صورتی که ماهواره ها بتوانند دست به رهگیری آنلاین جنگنده ها بزنن انقلابی در صنایع هوا و فضا رخ خواهد داد.

#چین
#آمریکا

@RASTAKHIZ_PERSIAN
امروز روز ملی روسیه است.

روسها امروز را به مناسبت روز ملی و استقلال روسیه, جشن می گیرند. این روز به یادبود دوازدهم ژوئن سال ۱۹۹۰ میلادی است که اعلامیه حاکمیت، توسط نخستین کنگره نمایندگان مردم جمهوری سوسیالیستی فدرال روسیهِ شوروی به تصویب رسید.

این اعلامیه موجب صدور بیانیه های مشابهی توسط جمهوری های دیگر در شوروی سابق شد و سرانجام در دسامبر سال ۱۹۹۱ میلادی منجر به فروپاشی اتحاد جمهوری های شوروی گردید.

کیهانوردان روسی هم در ایستگاه فضایی بین المللی با برافراشتن پرچم در این ایستگاه، این روز را گرامی داشتن.


@rus_cosmos
Forwarded from جنگاوران
در خبر ها آمده که دادگاه انتاریو کانادا شرکت هواپیمایی اوکراینی را در ماجرای سرنگونی پرواز PS752 توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران، مرتکب سهل انگاری دانسته و این شرکت را به پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان محکوم کرده است.

به شکل جالبی خیلی از خبرگزاری های داخلی، این حکم را به شکلی بی گناه شناخته شدن ایران در این مسئله عنوان می کنند که در نوع خود یکی از احمقانه ترین برداشت های ممکن است.

اول اینکه این دادگاه کاملا از دادگاه بین االمللی پرونده پرواز PS752 جدا می باشد و دادگاه انتاریو فقط برای مسئله نقش هواپیمایی اوکراینی در این حادثه تشکیل شده است.
حکمی هم که این دادگاه صادر کرده است مبنی بر این است که اگرچه هیچ ممنوعیت پروازی از سوی ایران اعلام نشده بود و همه پرواز ها به صورت نرمال در حال انجام بودند، شرکت اوکراینی چون بخاطر وضعیت متشنج منطقه، پرواز های خود را زمینگیر نکرده است، سهل انگاری کرده و محکوم به پرداخت غرامت (جدای از غرامت ایران) به خانواده قربانیان است.

برای کسانی که دوست دارند حکم دادگاه های اوکراینی را معیار قرار دهند بد نیست بدانند که دادگاه عالی کانادا، اقدام سپاه در سرنگونی این هواپیمای غیر نظامی را یک اقدام تروریستی اعلام و محکوم کرده است.

#PS752
عکس رنگی شده از گانیمد ماهواره طبیعی سیاره مشتری که در طی گذر فضاپیمای جونو در ۷ ژوئن از این سیاره گرفته شده است



@rus_cosmos
#تاریخنگار_فضایی

در 13 ژوئن 1985، فرودگر وگا-2 در منطقه دره روسالکا در سیاره ناهید فرود آمد . این ماموریت سی امین فضاپیمای شوروی بود که ناهید را کاوش کرد.

در هنگام فرود سطح نشین یک کاوشگر بالونی هلیومی در ارتفاع 50 کیلومتری از سطح ناهید از آن جدا شد و در آسمان ناهید به پرواز درآمد و با کمک ابزارهای نصب شده بر روی آن، پارامترهای جو این سیاره را به طور مداوم اندازه گیری شد .

فرودگر وگا 2 روی سطح سیاره، لایه سطحی خاک را حفاری کرد، نمونه برداری کرد و آنها را تجزیه و تحلیل کرد تا ترکیب عنصری سنگ ها را مشخص کند. خواص فیزیکی و مکانیکی لایه سطحی نیز با کمک یک دستگاه از راه دور تعیین شد.

نتایج این ماموریت برای دانشمندان غیرمنتظره بود زیرا طبق اطلاعات آن ، جو ناهید در ارتفاع کمتر از 7 کیلومتری کاملاً ناپایدار است و این لایه بسیار داغتر از لایه بالا است . در واقع، این داده‌های کاوشگر شوروی هنوز هم غیرقابل توضیح هستند و اکنون دانشمندان توضیح جدیدی برای این دیتاهای غیرعادی حسگرهای کاوشگر ارائه کرده‌اند. آنها پیشنهاد می کنند که در واقع جو پایینی ناهید یک سیال فوق بحرانی است.

@rus_cosmos
کشف حفره ای اسرار آمیز در مریخ که ممکن است خانه آینده ساکنین این سیاره باشد.

مریخ اتمسفر نازکی دارد و میدان مغناطیسی آن قادر نیست از ساکنان آینده این سیاره در برابر پرتوهای زیان‌بار فضایی محافظت و شاید این حفره بتواند به سرپناهی برای آنها تبدیل شود

دانشمندان می‌گویند حفره‌ای اسرارآمیزی که در دامنه یک آتشفشان قدیمی در مریخ کشف شده، ممکن است ورودی یک غار بزرگ باشد و بتوان از آن به عنوان سرپناه برای ساکنان آینده سیاره سرخ استفاده کرد.

به گزارش اسپیس، این حفره که تنها چند متر عرض دارد، در تاریخ ۱۵ اوت ۲۰۲۲ (۲۴ مرداد ۱۴۰۱) در پی بررسی‌های مدارگرد شناسایی مریخ ناسا و از ارتفاع ۲۵۶ کیلومتری پیدا شد.

@rus_cosmos
سیاره ناهید، مدت‌هاست از هدف ماموریت سازمان‌های فضایی خارج است، آخرین فرود یک کاوشگر بر روی این سیاره به سال ۱۹۸۵ بازمی‌گردد که کپسول فضایی وگا-۲ اتحاد جماهیر شوروی به این سیاره رسیده بود.


@rus_cosmos
یک «عضو» پنتاگون داده‌های رویارویی با «بشقاب پرنده» را منتشر کرد

یک مهندس پیشین وزارت دفاع آمریکا و دو نفر دیگر در گفت‌وگو با نشریه بریتانیایی دیلی میل، از تجربه منحصر به فرد در رویارویی تصادفی با یک شی پرنده ناشناس (بشقاب پرنده/UFO) صحبت کردند.

براساس این گزارش، این سه نفر می‌گویند زمانی که در شهریور سال ۲۰۱۳ برای شکار به جنوب غربی اونتاریو در کانادا رفته بودند، توانستند به مدت هفت دقیقه نشانه‌های الکترونیکی از این پرنده ناشناس را در حالی که در سکوت کامل در آسمان حرکت می‌کرد، دریافت و ضبط کنند.

آن‌ها می‌گویند این «بشقاب پرنده» به شکل یک وزنه (دمبل)، به رنگ آبی و به اندازه تقریبا نیمی از زمین فوتبال بود. داده‌های ادعایی این افراد نشانگر نورافشانی شدید این شی ناشناس است.

دیلی میلی به نقل از یکی از شاهدان ماجرا گزارش کرده است که داده‌های آنان برای نخستین بار، نه‌تنها مدرکی دال بر پرواز یک شی ناشناس است، بلکه نشان می‌دهد که این شی با استفاده از یک سامانه الکترونیکی بسیار نیرومند و به شدت پیچیده حرکت می‌کرده است/ایندیپندنت


@rus_cosmos
2024/06/13 17:11:28
Back to Top
HTML Embed Code: