Telegram Web Link
◀️ اندکی و کمی کمتر از اندکی، امید و بیشکی و بیش از بیشکی روحیه مقاومت

🔸ساحت زیست تقریباً سه ماهی است که در حالتی قرار گرفته که شاید بتوان معادل نرم‌افزاری آن را هایبرنیت نامید. تعطیلی کامل اما نه مطلق.
دلیلش؟ به جز مصیبت‌های فردی و جمعی که این روزها بر همه‌مان هوار است مانعی برای هر نوع فعالیت غیر از غم نان است، سخن گفتن از محیط‌زیست بدون این‌که در دایره تکرار مکررات قبلی افتاد به‌شدت سخت شده، چرا که گاهی به نظر می‌رسد هم مصائب از فرط تکرار به حالت اشباع رسیده‌اند و هم راه‌حل‌های پیشنهادی برای رفع آن! ساختاری تکراری از مسئله و حل مسئله. انگار که مصیبتی نیست که بر محیط زیست ما وارد شود جز آن که در گذشته نیز با شکل و شمایل یا اندازه‌ای شاید متفاوت‌تر وارد شده باشد و راه حلی نیست که پیشنهاد داده شده جز آن‌که در گذشته نیز با شکل و شمایل یا اندازه‌ای شاید متفاوت‌تر پیشنهاد شده باشد!
انگار که نه خانی آمده و نه خانی رفته. و البته که آن بلایی که بر محیط‌زیست‌مان آمده جدا از بلایی نیست که بر سر سایر حوزه‌های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی آمده و راه برون‌رفت نیز به اندازه راه‌های برون‌رفت از مصائب حوزه‌های فوق‌الذکر تکراری، پیچیده، دشوار و گاهی ناممکن به نظر می‌رسد.

🔸و بامزه‌تر اینکه تمام دوپارگی‌های فعلی جامعه چون چپ و راست، اصلاح‌طلب و اصولگرا، برانداز و استمرارطلب، بنیادگرا و رفرمیست و....بر محیط زیست نیز سوارند چه از لحاظ تحلیل و تبیین وضعیت فعلی و چه از نظر راه‌حل‌های متصور و ممکن.

🔸از طرف دیگر با توجه تزریق عامدانه عصبیت در جامعه و حذف هوشمندانه مهارت‌های اجتماعی از جمله مهارت گفت‌وگو از نظام آموزش، امکان قرار گرفتن در هویت‌های بینابینی نیز حذف شده و شوق شنیدن و اشتیاق شنفتن کمتر به سراغ می‌آید.

🔸در کنار همه این‌ها که گفتم نبود یارانی که با کمک آن‌ها به توان محتوایی ساخت که دست‌کم سرش به تنش بیرزد، باعث شد تا کانال خود به خود به مود هایبرنیت درآید.

🔸با این حال هنوز شات‌دان نشده‌ایم و اندکی و کمی کمتر از اندکی، امید هست و بیشکی و بیش از بیشکی روحیه مقاومت.

🔸همچنان اگر مایل به فعالیت داوطلبانه هستید کانال در اختیار شماست. فعلاً به پیش می‌رویم تا ببینیم چه می‌شود.
ایمان معمار

ساحت زیست

@sahatzist
⚫️بن بست وحدت عرفی: از محیط زیست تا قرارداد اجتماعی

▪️رویکردی در بین روشنفکران دینی هست که معتقدند شعبه ها و فرقه های دینی مختلف مثل شیعه و سنی، یهودی و مسیحی و ...هیچ گاه نمی توانند به وحدت نظری برسند بلکه حداکثر باید به وحدت عرفی بسنده کنند . یعنی آن ها دست کم می توانند در این نقطه مشترک باشند که بهداشت فردی در بیمارستان ها می بایست رعایت شود، در مصرف آب صرفه جویی شود، تولیدات کارخانه ها حداکثر کیفیت را داشته باشند، کسی نباید این حق را داشته باشد که در خیابان و خودسرانه کسی را به قتل رسانده یا به کسی تجاوز کند و قس علیهذا...درباره هر نوع اختلاف عقیدتی یا ایدئولوژیک دیگری نیز می توان چنین راهی را در پیش گرفت. برای مثال تا امروز اپوزوسیون جمهوری اسلامی با جمهوری اسلامی در بسیاری از هدف های عرفی مثل حفظ محیط زیست یا لزوم واکسیناسیون های جمعی هم نظر بوده اند اگرچه مسلما استراتژی ها یا رویکردها و تفسیرهای رسیدن به آن متفاوت بوده است. اما گویا نقطه عطفی در این باره به وجود آمده و آن رسیدن به بن بست حتی درباره اهداف عرفی است.

▪️به این معنی که حاکمیت مخالف واردات واکسن کرونا از شرکت های غربی است و اپوزوسیون معتقد است نمی توان به واکسن های تولید داخل یا تهیه شده توسط چین و روسیه اعتماد کرد. این نشان می دهد چنان مفروضات بنیادین دو طرف از هم فاصله گرفته که اگرچه نقطه شروع اختلاف واکسن کرونای غربی بوده است اما این تازه ابتدای راهی برای رسیدن به بن بست های عرفی دیگر خواهد بود، چنان که دور نخواهد بود حتی ساده ترین و شهودی ترین مسائل عرفی نیز مورد مناقشه قرار بگیرد و موافقان و مخالفان امکان هیچ فصل و نقطه مشترکی برای گفت و گو نداشته باشند.

▪️قصد زیر سوال بردن دلسوزانی که هنوز به دنبال یافتن روزنه هایی برای گفت و گو به منظور رسیدن به توافق ها و قرارداهای اجتماعی اند را ندارم اما شخصا فکر می کنم مدت هاست این امکان زایل شده و این هم نشانه دیگری بر آن است.
ایمان‌معمار
https://www.tg-me.com/sahatzist
⚫️به احترام آن که نه گلایه کرد و نه خواهش، دندان خشم بر جگر خسته بست و رفت!

▪️متن از توییتر بهمن دارالشفایی:
«‌دو سال پیش. ساختمان مرکزی قوه قضاییه. من خودکار و کاغذ در دست. لیلی کنارم. قرار است نامه‌ای بنویسیم برای معاونت قوه، که خواسته‌هایی مثل تماس تلفنی یا حق ملاقات با وکیل را درخواست کنیم.
«از بیماری‌تان بنویسم ؟ بنویسم که سام تنها فرزندتان است و شما به مراقبت و بودنش نیاز دارید؟»
« نه. گلایه نکنیم. خواهش هم نکنیم. بنویس که سام هیچ وقت کاری بر خلاف مصلحت ایران نکرده و نمی‌کند»
تصویری که از لیلی برای همیشه در ذهنم می‌ماند همین حال است: زنی قاطع، قوی که به اصول اخلاق و به درستکاری سام اعتقاد داشت.

🔻"لیلی" سخن نگفت،

سرافراز

دندان خشم بر جگر خسته بست و رفت...

ساحت زیست
@sahatzist
Forwarded from محمد درویش
یک یاعلی تا پایان غرورآفرینِ دست‌یار؛ ۴بهمن ۱۳۹۹

🇮🇷
@darvishnameh

شب گذشته به ملاقات #یاسر_عرب؛ مستندساز نام‌آشنای وطن و تیم دوست‌داشتنی و همراهش رفتم - که پیش‌تر لابد تجربه سفر به دیار گاندوها و پروژه نصب آب‌شیرین‌کن‌ها در جکی‌کور به اتفاق وی و بنیاد طهورا را یادتان هست؟ - دلش به درد آمده بود از دردِ سیدامین‌ و سیدامین‌های مظلوم وطن، می‌خواست به سهم خود گامی بردارد تا باقیمانده پول زودتر فراهم شده و ان‌شاالله در سالروز پنجاه و پنج‌سالگی زندگیم، چهارم بهمن کار را تمام کنیم و با هدایای شما ملت قدرشناس به بهانه تولدم، یک پای درخورِ ایثار، شرافت و از خودگذشتگی بی‌رقیب او، برایش خریده و هدیه دهیم. تا این لحظه میزان هدایای تولدم به یکصد و هفتاد و پنج میلیون تومان رسیده و فقط چهارصد و بیست و پنج میلیون تومان تا تحقق آرزوی سیدامین فاصله داریم. سپاس که با به اشتراک‌نهادن این کلیپ صد و چهل ثانیه‌ای در اینستاگرام، توییتر، تلگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی، روند جمع‌آوری کمک‌ها را شتاب می‌بخشید. هر ایرانی با پرداخت فقط ده هزارتومان می‌تواند در این کارزار ملی سهیم شده، به بهانه‌ای برای سرکردنِ ابن زمستان خشک و دلیلی برای حالِ خوبِ یکدیگر بدل شود.

#تولد_محمد_درویش
#صدای_سیدامین_هادی_پور_باشیم
#دست_یار
#دلیل_حال_خوب_هم_باشیم
#بهانه_های_سرکردن_زمستان

https://instagram.com/tv/CJ2yuflBFnm/?igshid=11k83awwzzlms
🔻کوتاه درباره غذا دادن به حیوانات
@sahatzist

🔸مجموعه «صدانت» فراخوانی با موضوع "دلایل اخلاقی له یا علیه غذا دادن به حیوانات خیابانی" منتشر کرده و خواستار گفت‌وگو در این باره شده‌است.
از آنجا که فهم دقیق یک مساله قسمتی از راه‌حل آن است، من ترجیح دادم اساساً به تدقیق خود سوال بپردازم.

1️⃣منظور از اخلاقی بودن کدام اخلاق است؟ اخلاق به مفهوم سنتی و انسان‌محورانه آن که بر انسان به‌عنوان فاعل و مفعول هر عمل متمرکز است یا اخلاقی که موضوع خود را حتی تا کلیت‌های انتزاعی همچون اکوسیستم‌ها بسط داده است؟ یا اخلاقی بینابینی که سعی دارد منافع حداکثری گونه انسان و منافع حداقلی محیط زیست را با هم جمع ببندد؟
پرداخت به چنین پرسش‌هایی خود داستان مفصلی است. برای مثال یکی از انسان‌محورانه‌ترین رویکردهای اخلاقی از آن «امانوئل کانت» است؛ چرا که او اساساً حیوانات را فاقد خودآگاهی دانسته و به همین دلیل، معتقد است انسان‌ها نسبت به حیوانات هیچ وظیفه مشخصی نداشته و آنها صرفاً وسیله‌ای در جهت تحقق اهداف آدمی هستند. با این حال، از چشم‌انداز کانتی غذا دادن به گونه‌های دست‌چین‌شده شهری، کاملاً اخلاقی است زیرا این کار تمرینی است برای ایجاد شفقت نسبت به سایر انسان‌های گرسنه و نیازمندانی که در خیابان خواهیم دید و درنهایت، باعث تعالی اجتماعی خواهد شد.
در عین‌حال، غذا دادن به حیوانات خیابانی از دید یک جانورشناس یا اکولوژیست عملی غیراخلاقی است که البته غیراخلاقی بودن آن از غیرعلمی بودن آن نشأت می‌گیرد، چرا که باعث ازدیاد نسل و تغییر رفتار همیشگی گونه‌هایی خاص و کاهش و انقراض گونه‌های دیگر شده و علاوه بر نوعی تبعیض، پیامدهای اکولوژیکی مضر هم برای انسان‌ها و هم برای سایر جانداران خواهد داشت.

2️⃣اگر فرض کنیم منظور از اخلاق، اخلاق محیط‌زیستی است و ما می‌بایست برای هر قدمی که در زندگی برمی‌داریم به تبعات و زنجیره نتایج آن برای اکوسیستم نیز توجه کنیم، آنگاه باید به این پرسش بزرگتر پاسخ دهیم که آیا ما در پی اصلاح سایر رفتارهای مرتبط یا متناظر با غذارسانی به حیوانات شهری نیز هستیم؟
برای مثال اگر سیستم جمع‌آوری زباله‌های شهری در طی چند دهه، چنان ناکارآمد بوده که باعث وابستگی کامل حیوانات خیابانی به منابع غذایی انسان ساز و زباله‌های شهری شده و این سیستم دفع پسماند هنوز نیز پابرجاست، حالا چه طور می‌توان ناگهان خواهان حذف غذارسانی بدون اصلاح سیستم دفع و امحاء زباله شد؟ علاوه بر آن، اگر بر فرض محال یک‌شبه چنین اتفاقی بیفتد، تکلیف حیواناتی که در طی این سال ها قسمت اعظم غریزه شکار خود را از دست داده‌اند، چه می‌شود؟ در کشوری فقر و تحریم‌زده که سازمان‌های خیریه از پس مایحتاج انسان ها نیز برنمی‌آیند آیا اخلاقی است که مثلاً اجازه دهیم تا هزاران سگ و گربه وابسته به غذارسانی حمایتی در شهرها از گرسنگی بمیرند تا "گونه" سگ و گربه از جهت کمیت و کیفیت به طبیعت اولیه خود بازگردد؟ اگر چنین منطقی درست باشد آن گاه می‌توان چنین منطقی را برای اصلاح کمیت و کیفیت "گونه انسان" به کار برد و از بی‌خانمان‌ها، کارتن‌خواب‌ها، گدایان و در مجموع مطرودین شهری شروع کرد؟

3️⃣این یادداشت به‌هیچ‌وجه قصد ندارد غذارسانی به حیوانات شهری و خیابانی را تأیید یا محکوم کند، بلکه صرفاً در پی نشان دادن آن است که بسط دادن هسته استدلالی ما در موافقت و مخالفت با به‌ظاهر ساده‌ترین موضوعات زیست‌محیطی، می‌تواند به استنتاجات غیرمنتظره اجتماعی منجر شود.

ایمان معمار

@sahatzist

ساحت زیست
Forwarded from jomhourtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♨️ما و حیوانات خانگی!
(بخشِ اول)

📺درقسمت یازدهم مجموعه ی رویای ایران.

🎬گربه، سگ، طوطی، ماهی، همستر، سنجاب، مرغ عشق، قناری، و حالا مار و ایگوانا و طاووس! روزگاری کبوتر بازی جزو سرگرمی های توده ی مردم بود.

🎬🎤زمانی بعدتر اما داشتن اکواریوم و نگهداری از ماهی های تزئینی در خانه ها نشانه ی طبقه ی اقتصادی و برخورداری مالی بود و امروز کرونا و تنهایی انسان شهر نشین شیوه ی تازه ای از «استخدام حیوانات» را به نمایش گذاشته!

🎤نوجوانان در مورد حیوان خانگی چه تجربیات و نظراتی دارند؟ در دایره ی گفتگو شاهد سخنان ایشان خواهیم بود!

🖥در ادامه ی گفتگو: محمد درویش تسهیلگری بینِ مرتضی کریمی (انسان شناس) هادی آفریده (فیلمساز) سارا امینی (فعال محیط زیست) و مجتبی احمدی (پژوهشگر دین) را پیش برده است.

🎥کاری از: یاسر عرب، سید محمد فاطمی، ابراهیم قهوه چی زاده

🌺اگر می خواهید این برنامه را با کیفیت بیشتر در سایت آپارات ببینید:
https://www.aparat.com/v/KUsmb

🎬جمهور تی وی تهیه کننده ی دولتی ندارد جهت حمایت: @roya_iran

@jomhourtv
🌎بازگشت به نقطه "صفر ترامپ" از نظر واشنگتن پست
@sahatzist
🔻صرف نظر از اینکه منافع بلند مدت ملت ایران با انتخاب بایدن بیشتر تامین می شد یا ترامپ یا اساسا این منافع ربطی به انتخابات کشوری در آن سوی کره زمین داشت یا خیر، به نظر می رسد بایدن دست کم تا کنون بر روی کاغذ در جهت منافع بلند مدت سیاره گام برداشته است.

روزنامه واشنگتن پست که به صورت سنتی به سوی دموکرات ها گرایش دارد گزارشی با آب و تاب فراوان در این باره نوشته است.

🔸بنا بر این گزارش مقامات دولت بایدن معتقدند اقداماتی بسیار فراتر از صرفا معکوس کردن سیاست های ترامپ ضروری است و باید طرحی نو درانداخته شود.

🔸واشنگتن پست مدعی شده ترامپ تنها در یک دوره ریاست جهوری برای لغو 200 قانون حفاظت از محیط زیست تلاش کرده و از این میان موفق به تکمیل 170 قانون هم شده است.
بایدن شاید بتواند بعضی از آن ها را تنها با چرخش قلم خود بازگرداند اما مسلما برای بازگشت به نقطه "صفر ترامپ" ممکن است سال ها زمان برده شود. برای مثال یکی از این "زمانبرها" خنثی سازی 4 قانون حفاظتی اوباماست که اکنون تصویب مجدد آنها درکنگره کار دشواری است چراکه قانونی را که سابقا کنگره جایگزین کرده باشد نمیتوان عینا و مجددا تصویب کرد.

🔸این روزنامه بیشتر متمایل به جریانات چپ، مساله محیط زیست را در مرکز سیاست های جدید کاخ سفید جا داده است. چراکه بایدن در همان ساعات اولیه ریاست جمهوری نه تنها فرمان بازگشت به پیمان پاریس بلکه لغو بیش از صد دستور محیط زیستی ترامپ را نیز صادر کرده است.

🔸جان کری که حکم نمایندگی بایدن در معاهده پاریس را گرفته است معتقد به ضرورت اقدامات هرچه سریع تر و قاطع تر برای کاهش انتشار کربن از سوی آمریکا و سایر کشورهاست و در همین راستا وزارت کشور دستوری را مبنی بر اعمال قوانین سخت گیرانه تر برای هرنوع فعالیت نفتی و گازی جدید صادر کرده است. این دستورالعمل که باعث کند شدن روند بررسی بیش از 400 مجور صنعت نفت و گاز شد بی پاسخ نماند و در همان ایتدا دولت بایدن را در برابر این صنعت قرار داده است.

🔸این دستورالعمل های اولیه تنها بخش کوچکی از وعده های بایدن برای تغییر سیاست های کلان محیط زیستی ترامپ است سیاست هایی که در این گزارش به "مقررات زدایی تهاجمی برعلیه محیط زیست"، "اولویت پذیری صنعت سوخت های فسیلی" و " حاشیه راندن اقدامات حفاظت از حیات وحش" تعبیر شده است.

🔸واشنگتن پست در مقاله مفصل خود با دسته بندی قوانبن ضدحفاظتی ترامپی در حوزه های مثل آلودگی هوا و حفاظت از حیات وحش و تغییر اقلیم، تک تک آن ها را بر اساس دشواری یا آسانی خنثی سازی شان در سه دسته راحت، متوسط و سخت تقسیم بندی کرده است.

تنظیم و برگردان به فارسی: ساحت زیست

در صورت تمایل به مطالعه بیشتر این گزارش را از این لینک بخوانید.



ساحت زیست
🟢 گزارشی تازه نشان می‌دهد که بالاخره اروپا موفق شد تأمین انرژی خود از منابع تجدیدپذیر را به مقداری بیش از انرژی تولیدی از منابع فسیلی برساند.

🇪🇺 این گزارش که از سال ۲۰۱۵ بخش انرژی اتحادیه اروپا را دنبال می‌کند؛ نشان می‌دهد که انرژی های تجدیدپذیر در سال گذشته ۳۸٪ برق مورد نیاز اتحادیه اروپا را تولید کرده است، این در حالی که سوخت‌های فسیلی ۳۷٪ الکتریسیته مورد نیاز اروپا رو تولید کرده است.

💨☀️طبق این گزارش تولید الکتریسیته از انرژی بادی و خورشیدی (فوتوولتاییک) از سال ۲۰۱۵ نزدیک دو برابر شده است.

لینک خبر این گزارش ⬇️
https://amp.cnn.com/cnn/2021/01/24/business/eu-renewable-energy-fossil-fuels/

🟢 #ساحت_زیست

این خبر را با صحبت‌های وزیر نفت ایران در کنار هم قرار دهید.

به نظر می‌رسد مردم کشورهایی که اقتصادشان به تولید و فروش نفت وابسته است، باید نگران باشند.
سازگاری با تغییر اقلیم به معنی عادت کردن به فقر و فلاکت و تنگدستی، مهاجرت، حاشیه نشینی، طردشدگی و این قبیل نیست. سازگاری با تغییر اقلیم نیازمند برنامه ای حاکمیتی، بین رشته ای و دراز مدت با مشارکت جوامع محلی و تسهیلگران است.

https://twitter.com/imanmemar2/status/1354665906429804546
ساحت زیست pinned «◀️ اندکی و کمی کمتر از اندکی، امید و بیشکی و بیش از بیشکی روحیه مقاومت 🔸ساحت زیست تقریباً سه ماهی است که در حالتی قرار گرفته که شاید بتوان معادل نرم‌افزاری آن را هایبرنیت نامید. تعطیلی کامل اما نه مطلق. دلیلش؟ به جز مصیبت‌های فردی و جمعی که این روزها بر…»
🌎مسئله «دومینوی شر » و بلوط‌های زاگرس

1️⃣سقوط اخلاقی آدم‌ها و جوامع هیچ گاه یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد. همه‌چیز به‌مرور شکل می‌گیرد. کسی که دروغ اول را گفت احتمالاً پیش خودش فکر می‌کند بین یک دروغ و دو دروغ تفاوت چندانی نیست و بین دو و سه دروغ هم تفاوت چندانی نخواهد بود. حکومتی که اولین زندانی سیاسی‌اش را شکنجه کند، برای شکنجه و قتل دومین زندانی سیاسی موانع کمتری در پیش دارد، آن کس که اولین آفتابه را دزدید روزی شتری را هم خواهد دزدید.

2️⃣اینکه فعالین محیط زیست خط قرمزهای خود را تا آنجا عقب می‌کشند که قطع حتی یک درخت، تامین حقابه یک تالاب به ظاهر کوچک و بی‌ارزش، تصرف منابع طبیعی به اندازه یک متر مربع و ...نیز تحمل نمی‌شود به خاطر جلوگیری از مسئله «دومینوی شر» است. به‌خصوص آن که همچون آفتابی که دلیل آفتاب آمده باشد، وضعیت امروز محیط زیست ایران نشان می‌دهد اگر مجوزی برای قطع درختان محدودی صادر شود، سازوکارهای نظارتی نه‌تنها بر قطع همین تعداد نظارت نخواهند کرد بلکه تسهیل‌کننده قطع بیشتر درختان نیز خواهند بود.

3️⃣از آن چه امروز بر سر بلوط زاگرس می‌آید، ده سال بعد نه بلوطی باقی‌ خواهد ماند نه بلوط‌بانی.
@sahatzist
حاکمیت کارآمد الزاماً ربطی به کم کردن هرچه بیشتر وظایف دولت و حکمرانان ندارد. مشکل اینجاست که در نظام‌هایی که به ناکارآمدی و فساد دچار شده‌اند، دولت در قسمت‌هایی بزرگ می‌شود که نباید و برای خود وظایفی تعریف می‌کند که نشاید. خیر جمعی جز به مدد دولت مشروع مقتدر محقق نمی‌شود.

ساحت زیست
@sahatzist
▪️محمد درویش:
آقای ابوالحسن مهدوی! ما آن خدایی که دوچرخه‌سواری زنان را توهین به خود می‌پندارد، به شما می‌بخشیم. ما خدایی را دوست داریم که نمایندگانش در زمین بگویند: نابودی گاوخونی، خشکی زاینده‌رود، کارون، هورالعظیم، زاب، هلیل‌رود، پاکتراشی زاگرس و شکستن رکورد فرونشست زمین توهین به خداوند است.

▪️ایمان معمار:
جدا از همه حرف‌ها و شعارها درباره حفظ محیط‌زیست، آنچه اولویت‌ها وسیاست واقعی هسته قدرت را متجلی می‌کند بودجه است.
با مقایسه بودجه موسسات و نهادهای مختلف «مذهبی» یا «مذهبی در پوشش فرهنگی» با بودجه سازمان محیط زیست در چهار دهه گذشته می‌توان نتیجه گرفت که چنین اظهارنظرهایی اجتناب‌ناپذیرخواهد بود.
در گفتمان توسعه پایدار تلاش جهت ترویج دوچرخه‌سواری دیگر نه جزء بدیهیات بلکه جزء شهودیات است و فرض بر این است که انسان ها به صورت شهودی به آن خواهند رسید.

ساحت زیست
@sahatzist
‏یک عمل جراحی و مراقبت های بعد از آن چقدر زباله تولید میکند؟
https://t.co/rJgmTMPJZf

@sahatzist
🌎فیلم محیط زیستی برای کودکان: ترانه‌های هم‌سیاره‌ای‌ها

🔸درباره این فیلم:

شامل ۵ فیلم کوتاه داستانی درباره محیط زیست و برای کودکان، که در مجموع زمان آن ۵۶ دقیقه است.

۱. فرشته های زمین: کلیپی برای مقابله با بحران آب

۲. ترانه های هم سیاره ای ها: ترانه های فکاهی که موارد تربیتی و همچنین احترام و محبت به حیوانات را هم در نظر دارد و کودکان به نرمش و ورزش و بازی های پرتحرک می پردازند و همچنین آهنگ های فارسی هم می تواند جایگزینی برای آهنگ های خارجی ورزش ایروبیک کودکان باشد.

۳. پروانه های تپه پر نور: کوشش کودکان برای داشتن دنیای پاکتر

۴. ابر و باد و مه و خورشید و فلک: فیلم کوتاهی در مورد پیوستگی و وحدت امور کائنات

۵. بوق و کرنا: آلودگی صوتی و تلاشهای پوشالی که فریبنده هستند

برای دیدن فیلم از این لینک استفاده کنید👉👉

ساحت زیست

@sahatzist
🌎درباره واحد شمارش

▪️زبان عامل مهمی در ارزش گذاری و معنی بخشی به معینات و مصادیق است. به طور مثال می گویند شتر چنان برای صحرانشینان اهمیت داشته است که برای شمارش آن از همان واحد شمارش انسان یعنی "نفر" استفاده می کرده اند.

▪️برای واحد شمارش پرندگان وحشی واژه های متعددی در زبان فارسی وجود دارد. شکارچیان از "قطعه"، متون ترجمه از "عدد" یا "فرد" و پرنده نگران از "بهله" یا "بال" استفاده می کنند.

▪️امروز اعلام شده تعداد تلفات امسال پرندگان میانکاله تاکنون از 18هزار "بال" گذشته. سال قبل مجموع تلفات تا پایان فصل مهاجرت به 40هزار بال رسید.

▪️به نظر دست کم درباره پرندگان رنگین کمانی میانکاله بال واحد شمارش غیرمنصفانه ای است. برای این زیبارویان هیچ واحد شمارشی برازنده تر از"عروس" نیست.

▪️به این ترتیب از سال گذشته تا به امروز 58هزار عروس میانکاله مرده اند.
علت؟ علتش مشخص نیست! سازمان دامپزشکی ادعا میکند سم بوتولیسم است. عده ای ادعا میکنند که سازمان دامپزشکی اجازه علت یابی را به هیچ آزمایشگاه خصوصی یا حتی دولتی نمیدهد و روش انجام تحقیقات خودش را هم مشخص نمی کند.

ساحت زیست

@sahatzist
Forwarded from روزآروز
📣 برگی دیگر بر افتخارهای دولت حسن‌روحانی: با شکایت وزارت‌کشور دولت روحانی جمعیت‌خیریه امام‌علی منحل شد

▪️سعید دهقان، وکیل جمعیت امام‌علی، خبر داده کم‌تر از یک‌روز پس‌از برگزاری دادگاه جمعیت‌امام‌علی، دادگاه به انحلال این جمعیت خیریه حکم داده.

▫️شاکی این پرونده، وزارت کشور بود و از دادگاه خواسته‌بود که این نهاد خیریه پرسابقه را بابت آن‌چه تخلف از اساس‌نامه‌اش خوانده ‌بود، منحل کند.

👈جمعیت امام‌علی، که تقریبا دو دهه پیش بنا شده، یک نهاد دانش‌جوییِ خیریه مستقل و غیرانتفاعی است که برای کمک به فقیران و نیز بهبود وضع حقوقی‌ آن‌ها در دانش‌گاه شریف پا گرفت و گسترده شد و عضو «شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان‌ملل» است و احتمالا تلاش برای انحلال آن واکنش سازمان‌ملل را به‌همراه داشته باشد.

👈 این جمعیت در حال حاضر ۳۶ خانه ایرانی و ۱۰ نمایندگی فعال در شهر تهران (در دانشگاه‌های صنعتی شریف و تهران و دیگر نقاط شهر ) و نزدیک به ۱۰ هزار عضو فعال در سراسر ایران دارد. عمده فعالیت این انجمن در خصوص کمک به کودکان و زنان نیازمند است.

@roozArooz_media
2024/05/21 22:45:45
Back to Top
HTML Embed Code: