ناگاه با عروج تو چون روبرو شدیم
در انزوای تلخ غریبی فرو شدیم
دنبال تو تمام زمان را ورق زدیم
با دستهای خالی خود روبرو شدیم

رحلت جانسوز امام خمینی(ره) تسلیت باد
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺 هلال ماه ذی الحجة سال ۱۴۴۵ قمری

🔸 به اطلاع عموم مسلمانان می‌رساند بنابر اعلام رسمی دفتر آیت الله سید کمال حیدری(دام ظله) بر پایه محاسبات علمی و داده‌های دقیق فلکی، روز جمعه مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۱۸، اول ماه ذی الحجة سال ۱۴۴۵ هـ.ق خواهد بود.
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸 تازه‌های نشر

🔺به همّت مؤسسه علمی و فرهنگی امام جواد (علیه السلام) و انتشارات دار الفراقد، کتاب «الموسوعة العقائدیة» در 20 جلد و در قطع وزیری به زیور چاپ آراسته شد.

https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
علامه سید کمال حیدری
🔸 تازه‌های نشر 🔺به همّت مؤسسه علمی و فرهنگی امام جواد (علیه السلام) و انتشارات دار الفراقد، کتاب «الموسوعة العقائدیة» در 20 جلد و در قطع وزیری به زیور چاپ آراسته شد. https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
🔹معرفی این موسوعه به زبان فارسی:

یکی از مهم‌ترین ضرورت‌های حوزه‌های علمیه، تولید آثار اجتهادی در فقه اکبر، یعنی در حوزهٔ اعتقادات و باورهای کلامی است. این ضرورت، به سبب انحصار فقاهت در فقه اصغر، یعنی تفقّه در عبادات و معاملات، کمتر مورد توجه قرار گرفته است، علامه سید کمال حیدری(حفظه الله) این ضرورت را به خوبی احساس کرده است و در سالیان طولانی درس خارج کلام اسلامی برگزار کرده است که تعداد این دروس به بیش از هزار جلسه‌ٔ درسی می‌رسد. طیف موضوعاتی که ایشان در این سلسله دروس، به آن‌ها پرداخته‌اند گسترده و متنوع است، از فلسفه‌ٔ دین گرفته تا توحید و معاد و ایمان و معرفة الله و…؛ همهٔ این موضوعات، دغدغه‌ٔ ایشان بوده است. علامه حیدری به تراث کلامی اهل سنت و وهابیت نیز تسلطی شگرف دارند؛ مشخصه‌های اسلام اُموی را بررسی کرده‌اند و تمایزهای آن را با اسلام علوی نشان داده‌اند. به آثار ابن تیمیه اشراف دارند و توحید را در اندیشهٔ او تحلیل کرده‌اند. به عنوان مثال، در طول تاریخ تشیع تاکنون، دربارهٔ عدل در کلام شیعی، اثری تفصیلی، اجتهادی و گسترده پدید نیامده است که همهٔ ابعاد مرتبط با آن را پوشش دهد؛ علامه حیدری در سه جلد تفصیلی، نزدیک به هزار و پانصد صفحه، عدل شیعی و مسائل ناظر به آن را به نحو اجتهادی بررسی کرده و خلأ وجود اثری دربارهٔ آن را برطرف ساخته و نظریه‌ای متفاوت دربارهٔ حسن و قبح را بیان کرده که در تاریخ کلام شیعی، این حجم از نظریه‌پردازی بی‌سابقه است.
خوشبختانه سلسله‌ دروس کلامی ایشان، توسط گروهی از شاگردان توانمند درس خارج کلام اسلامی، تقریر شده است و علاقه‌مندان به مباحث کلامی، اکنون می‌توانند موسوعهٔ بیست جلدی پدیدآمده در علم کلام را از نظر بگذرانند و با مسائل اصلی این دانش، آشنایی تخصصی و بی‌واسطه پیدا کنند و با آراء اجتهادی یک مجتهد مسلط به کلام اسلامی آشنا شوند. جلد سوم از موسوعهٔ کلام اسلامی، به نقد نظریهٔ قبض و بسط شریعت اختصاص دارد. مجلدات بیست‌گانهٔ این مجموعه، اکنون با تحقیق، ویراست و صفحه‌آرایی جدید در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

🌐جهت خرید اینترنتی این موسوعه اینجا کلیک کنید.

https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
تحولات مکتب تشیع (026)
معیار تشیع در بستر تاریخ (013)
🔘 آیت الله حیدری

📆 تاریخ: دوشنبه 98/11/21

لینک های این کلیپ:
سایت | یوتیوب | آپارات | صوتی

#فایل_های_صوتی
#امام_شناسی
#تحولات_مکتب_تشیع (26)

https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
تابش‌های اخلاقی

قرآن کریم آمده تا انسان را بسازد و  حقیقت انسان تنها در اصلاح و نیکویی باطن اوست  و (باطن وی)، کانون اخلاق کریمه است؛ چرا که (اخلاق) همان ملکات و صفات پایدار در نفس است. بر اساس این خاستگاه با قاطعیت نتیجه می گیریم که  هیچ آیه ای از قرآن نیست مگر آنکه دارای شمه ای از اخلاق  باشد  و این همان چیزی است که ما را به این باور  می رساند که قرآن در حقیقت «قرآن اخلاق»است.

موسوعه اخلاقی، اخلاق ما، آیت الله سید کمال حیدری، ص48
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
🔺استفتاء/احکام
🔹سوال: چک کردن گوشی همسر بدون اطلاع وی چه حکمی دارد؟

🔸جواب: جایز نیست،زیرا از نوع تجسس حرام است.

💠هیئت پاسخگویی به سوالات و استفتائات دفتر آیت الله سید کمال حیدری (دام ظله)
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
📍استفتاء/عقاید/فرقه ناجیه

🔺سؤال): آیا درست است که آیت الله حیدری قائل به این است که حدیث «فرقة ناجیه» از احادیث ساختگی یهود و نصاری برای ایجاد تفرقه در میان مسلمانان است؟ اگر چنین است دلیل آن چیست؟ البته بنده مخالفتی با ایشان ندارم، نه، به خدا سخن استاد اگر ثابت شود، سخنی است که خیال ما را راحت می کند. زیرا این حدیث باعث تفرقه بین مسلمانان شده است. با تشکر از زحمات شما.

🔹جواب): در بررسی یک حدیث مشخص، اینکه حدیث تنها از حیث سندی صحیح باشد کافی نیست، بلکه محتوای حدیث و دلالت آن بیشترین نقش را در صدور حکم نهایی درباره حدیث ایفا میکند، به ویژه اینکه بر اساس مبانی آیت الله حیدری (دام ظله) متن بر سند مقدم است، و شاید این همان چیزی باشد که از کلام معصومین (علیهم السلام ) که بر عرضه حدیث به قرآن کریم یا عقل تأکید داشتند، برمی آید . از این رو، حدیث (فرقه ناجیه) از نظر معنایی و دلالی، از احادیث غیر صحیح و بلکه از احادیث موضوعه (جعلی) و اسرائیلی به شمار می رود، که از سوی بنی امیه رواج یافته و شواهد زیادی بر این حقیقت وجود دارد، از جمله:
🔸۱)عدم سازگاری این حديث با روح كلي قرآن كريم؛ زيرا ما در روح كلي قرآن كريم تأکیدی بر فرقه ناجیه و بطلان فرقه هاي ديگر نمي یابیم، بلکه آنچه می یابیم تأکید بر ایمان و همراهی آن با عمل صالح است، چنانچه خداوند می فرماید: «إن الذين آمنوا والذين هادوا والنصارى والصابئين من آمن بالله واليوم الآخر وعمل صالحاً فلهم أجرهم عند ربهم ولا خوف عليهم ولا هم يحزنون»(بقرة: ٦٢)؛ (در حقيقت، كسانى كه [به اسلام‌] ايمان آورده، و كسانى كه يهودى شده‌اند، و ترسايان و صابئان، هر كس به خدا و روز بازپسين ايمان داشت و كار شايسته كرد، پس اجرشان را پيش پروردگارشان خواهند داشت، و نه بيمى بر آنان است، و نه اندوهناك خواهند شد). و می فرماید: «يا أيها الناس إنا خلقناكم من ذكر وأنثى وجعلناكم شعوباً وقبائل لتعارفوا إن أكرمكم عند الله أتقاكم إن الله عليم خبير»(الحجرات:١٣)؛ (اى مردم، ما شما را از مرد و زنى آفريديم، و شما را ملّت ملّت و قبيله قبيله گردانيديم تا با يكديگر شناسايى متقابل حاصل كنيد. در حقيقت ارجمندترين شما نزد خدا پرهيزگارترين شماست. بى‌ترديد، خداوند داناى آگاه است). و می فرماید: «إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ»(أنبياء: ٩٢)؛ (اين است امت شما كه امتى يگانه است، و منم پروردگار شما، پس مرا بپرستيد).

🔸۲)حديث میان فرقه فرقه بودن مسيحيان و يهوديان و مسلمانان ملازمه برقرار كرده، لذا در برخي از نقلهاي آن آمده است كه مسيحيان به هفتاد و يك فرقه، يهوديان به هفتاد و دو فرقه و مسلمانان به هفتاد و سه فرقه تقسيم می شوند. شیخ قمی در کتاب «سفينة البحار» از أمير المؤمنين علي (عليه السلام) روایت کرده که آن حضرت فرمود: « از رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلّم) شنیدم که فرمود: « امت موسی(ع) بعد وی 71 فرقه شدند و یک فرقه از میان آنان نجات یافته و 70 فرقه دیگر در آتش اند و امت عیسی (ع) بعد وی 72 فرقه شدند که یک فرقه نجات یافته و 71 فرقه دیگر در آتش اند و امت من بعد از من 73 فرقه خواهند شد که یک فرقه نجات می یابند و 72 فرقه دیگر در آتش خواهند بود». همچنین ابوداود و ترمذی حدیث را با این متن روایت کرده اند: « یهود 71 فرقه شدند و نصارا 72 فرقه و این امت 73 فرقه خواهند شد همه آنان در آتش خواهند بود جز یک فرقه». این ملازمه (میان یهود و نصارا و اسلام)، نشان دهنده اهانت آشکار به امت اسلام است که اختلاف بین آنها را بیشتر از مسیحیان و یهودیان قرار داده است، افزون بر این که این حدیث سبب گردیده که برخی از مسلمانان برخی دیگر را تکفیر نمایند و تکفیر به افراد یک فرقه و یک مکتب رسیده است.

🔸۳) این حدیث منطبق بر قول مشهور است که واقعیت را یکی و به نحو [متواطی] میداند [و بر این مبنا]فرقه ناجیه مطابق آن واقع است، و [در حالی که] آیت الله حیدری در کتاب (العقل الفقهی) ثابت کرده است که واقعیت یا واحد و دارای مراتب متعدد است یا آنکه واقع متعدد است و تفاوت آن تفاوت تکاملی است.

به طور خلاصه: گرچه حدیث مذکور از حیث سند صحیح است ولی این [صحت سند] به تنهایی برای صحیح دانستن حدیث کافی نیست و از نظر دلالت نمی توان قائل به صحت آن بود ، چرا که آیت الله حیدری معتقد است که این حدیث از فرهنگ مسیحی یا اسرائیلی به میراث اسلامی وارد گردیده است.

💠 هیأت پاسخگویی به سؤالات و استفتائات
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
🔹 فریضه حج را حضوری گسترده و وسیع از توحید و تواضع و خضوع است که در غیر آن وجود ندارد و این سفر جدا شدن از دنیا [و حرکت ] به سوی آخرت است، یا بگو [سفری] ازعالم بشریت به سوی عالم قدس و حضرت حق است و خلاصه توحید در آن است.برخی از آیات قرآن هدف مناسک حج را دستیابی به توحید عرفانی منطبق برمعرفت خداوند بیان کرده اند. خداوند می فرماید: وَ إِذْ بَوَّأْنا لِإِبْراهِيمَ مَكانَ الْبَيْتِ أَنْ لا تُشْرِكْ بِي شَيْئاً وَ طَهِّرْ بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَ الْقائِمِينَ وَ الرُّكَّعِ السُّجُودِ» (26 :حج) . پس[خداوند] شرک مطلق را نهی کرد چه ظاهری باشد، مانند شرک بت پرستان و چه شرک باطنی و پنهان باشد، مانند نفاق که در روایات به آن شرک اصغر گفته می شود. اگر زائر بین آن دو را [نفی شرک ظاهری و باطنی] جمع نماید، حج او ابراهیمی و توحیدی است و این حج توحیدی کار آسانی نیست، زیرا بسیاری از حجاج توفیق انجام حج توحیدی خالص را ندارند. خداوند می فرماید: « وَ ما يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُمْ بِاللهِ إِلاَّ وَ هُمْ مُشْرِكُونَ» ( 106: یوسف)
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
🔹معرفی کتاب:
تاریخ‌مندیِ گزاره‌هایِ فقهی یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که ذهنِ فقیهان را به‌خود مشغول داشته است.
تاریخ‌مندی چه نقشی در فرایند اجتهاد دارد؟
فقیهان چگونه گزاره‌های تاریخی را تشخیص می‌دهند؟
آیا گزاره‌های فقهی مطلق اند؟
گزاره‌های تاریخی در فقه با چه روشی شناخته می شوند؟
علامه حیدری در این کتاب، مفهومِ تاریخی‌بودن را با ارجاع به ظروف فکری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و عادات‌ و رسوم که بین مردم عصر نزول رواج داشته است، تبیین می‌کند و نتیجه می‌گیرد بسیاری از احکام و موضوعات فقهی تاریخ‌منداند‌. ایشان با ذکر این مقدمات، قاعده‌ی اشتراک را که به‌عنوان یکی از قواعد مشهور نزدِ عموم فقیهان به‌رسمیت شناخته شده است، به‌چالش می‌کشد و این ادعا را که احکام فقهی شاملِ همه‌‌ی مکلفان می‌شود، نقد می‌کند.
با پذیرش نقدهای علامه حیدری، تحولی در فرایندِ اجتهاد پدید می‌آید. علامه حیدری به‌عنوان یک مرجعِ آشنا به زمان، از تاریخ‌مندیِ گزاره‌های فقهی تبیینی دقیق به‌دست می‌دهند و اسلام‌شناسان را به ضرورت اتخاذِ نگاه و منهج تاریخی واقف می‌سازند.

🔺این کتاب به زبان عربی می باشد.

🌐 لینک خرید

https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
(027) تحولات مکتب تشیع
(014) معیار تشیع در بستر تاریخ
🔘 آیت الله حیدری

📆 تاریخ: شنبه 98/11/26

لینک های این کلیپ:
سایت | یوتیوب | آپارات | صوتی

#فایل_های_صوتی
#امام_شناسی
#تحولات_مکتب_تشیع (27)

https://eitaa.com/alhaydari

@alhaydarii_fa
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸 تازه‌های نشر

🔺به همّت مؤسسه علمی و فرهنگی امام جواد (علیه السلام) و انتشارات دار الفراقد، کتاب «الموسوعة العقائدیة» در 20 جلد و در قطع وزیری به زیور چاپ آراسته شد.

🔶پیش از این هم موسوعه های متعددی در زمینه های مختلف دینی مانند اخلاق،اصول فقه،امامت از معظم له به چاپ رسیده و در آینده ای نزدیک ان شاء الله موسوعه ای در فقه و همچنین فلسفه به چاپ می رسد.

https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
🔺استفتاء/احکام
🔹سوال: تراشیدن ریش چه حکمی دارد؟

🔸جواب: تراشیدن ریش بصورت کامل حتی بدون وجود ضرورت جایز است مگر اینکه موجب هتک حرمت صاحب آن شود که در این صورت جایز نیست،و تحقق هتک حرمت بستگی به عرف و آداب و رسوم هر منطقه دارد.

💠هیئت پاسخگویی به سوالات و استفتائات دفتر آیت الله سید کمال حیدری (دام ظله)
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
🌸🌸 عید سعید قربان بر همه مسلمانان جهان مبارک باد.
https://www.tg-me.com/sayyedalhaydari
2024/06/16 19:00:04
Back to Top
HTML Embed Code: