Telegram Web Link
#گزیده_کتاب

تکرار شرایط مشابه در دوره‌های مختلف زندگی

🔸ما تمایل داریم که دردها و رنج‌های دوران کودکی را کماکان زنده نگه داریم. این مسئله یکی از بینش‌های عمیق در روان‌درمانی‌های مبتنی بر روان‌تحلیل‌گری است. فروید به این پدیده، "اجبار به تکرار" (repetition compulsion) می‌گفت.

🔹فرزند یک فرد میگسار با کسی ازدواج می‌کند که میگسار است. کودکی که دوران کودکی‌اش با بدرفتاری اطرافیان روبرو شده است با فردی بد دهن، گستاخ و پرخاشگر ازدواج می‌کند یا اینکه خودش از دیگران سوءاستفاده می‌کند. فردی که دوران کودکی‌اش آزار جنسی را تجربه کرده است، در بزرگسالی ممکن است در دام روابط آشفته و بی هدف بیفتد‌. کودکی که تحت سلطه‌ی دیگران بوده است، ممکن است در دوران بزرگسالی به شدت دیگران را کنترل کند.

🔸این پدیده در نگاه اول گیج‌کننده است. چرا ما دست به این کار می‌زنیم؟ چرا دوباره رنج‌ها و دردهایمان را زنده می‌کنیم و هر دم هیزمی بر این آتش می‌گذاریم؟ چرا نمی‌توانیم دست از این الگوها برداریم و زندگی بهتری برای خودمان تدارک ببینیم؟ در واقع هرکسی با متوسل شدن به روش‌های محکوم به شکست، به تداوم این الگوهای منفی دامن می‌زند. این واقعیت تعجب‌برانگیز را درمانگران نیز قبول دارند. در دوران بزرگسالی، شرایط و موقعیت‌هایی ایجاد می‌کنیم که شبیه به شرایط و موقعیت‌های دوران کودکی‌مان است.

📚 زندگی خود را دوباره بیافرینید
✍🏻 جفری یانگ؛ ژانت کلوسکو/ ترجمه: دکتر حسن حمیدپور و همکاران

💎 @schematherapychannel
👍6
#گزیده_کتاب

💢مهرطلب ها صرفا آدم های خوبی نیستند که می خواهند همه را راضی و خشنود نگه دارند، بلکه کسانی هستند که وقتی می خواهند به کسی جواب «نه» بدهند جواب «آری» را انتخاب می کنند.

💢مهرطلب ها به تأیید و تصدیق دیگران اعتیاد دارند. ترس آن ها از این که مبادا کسی را از خود ناراحت و خشمگین سازند سببی است تا پیوسته و به هر قیمت که شده در مقام راضی کردن دیگران باشند.

📘مهرطلبي(بيماري راضي كردن ديگران)
👤 هاريت بريكر
ترجمه:مهدي قراچه داغي

💎 @schematherapychannel
👍92
دلبستگی اجتنابی چیست؟ سبک دلبستگی، الگوی رفتاری است که فرد در پاسخ به روابط و پیوندهای بین فردی از خود نشان می‌دهد
دلبستگی اجتنابی یکی از سبک‌های دلبستگی است که طی اوایل دوره کودکی شکل می‌گیرد. معمولاً این سبک در کودکانی ایجاد می‌شود که در پاسخ به نیازها یا پریشانی های خود، پاسخدهی حساس یا دلسوزانه‌ای از مراقبان‌شان دریافت نمی‌کنند. کودکان دارای این سبک دلبستگی، ممکن است هم از نظر جسمی و هم عاطفی به شدت مستقل شوند.
شکل گیری سبک دلبستگی اجتنابی در دوران کودکی احتمالاً منجر به بروز مشکلاتی در ایجاد روابط نزدیک در بزرگسالی می‌شود.

سبک‌های دلبستگی و رفتارهای مرتبط با آنها می‌تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. در بزرگسالی، فردی با سبک دلبستگی اجتنابی ممکن است موارد زیر را تجربه کند:
* اجتناب از نزدیکی عاطفی در روابط
* داشتن احساس چسبندگی در مواقعی که همسرشان می‌خواهد از نظر عاطفی صمیمی‌تر شوند
* کناره گیری و کنار آمدن با موقعیت های دشوار به تنهایی
* سرکوب احساسات
* پرهیز از شکایت، ترجیح به عبوس بودن
* سرکوب خاطرات منفی
* کناره گیری یا رو برگرداندن از گفتگوی ناخوشایند
* ترس از طرد شدن
* داشتن حس قوی استقلال
* داشتن عزت نفس بالا در عین داشتن دیدگاه منفی نسبت به دیگران
* تمرکز بیش از حد بر نیازها و رفاه خود
راهکار که بتونی به خودت کمک کنی:

۱. از نوع دلبستگی خود مطلع باشید
مرحله‌ی اول برای بهبود هر مشکلی، تشخیص صحیح آن است. اگر با خواندن مطالب یاد شده شک کرده‌اید که ممکن است چنین دلبستگی داشته باشید، بهترین راه مراجعه به روان‌درمانگر مناسب برای تشخیص علمی و نهایی است. وقتی به وضعیت روحی و روانی خود آگاه باشید، می‌توانید موانعی که بر سر راه رسیدن به صمیمیت و نزدیکی در روابطتان قرار گرفته‌اند را شناسایی و حتی حذف کنید.
۲. از تعیین مرزهای منطقی در روابط خود غافل نشوید
گهگاه ممکن است در روابطتان اطلاعات بسیاری از خود را با طرف مقابل به اشتراک بگذارید. در چنین شرایطی، میل به دوری گزینی از طرف مقابل بیشتر می‌شود و سرعت روند پیشرفت رابطه را کند می‌کند. بهترین کار این است که از همان ابتدا مرزهای خود را مشخص کنید و بدون رودربایستی با طرف مقابل به اشتراک بگذارید. با این کار، مخاطب خود را هم تشویق به مرزگذاری می‌کنید و به رابطه جانی تازه می‌بخشید.

💎 @schematherapychannel
👍61
#استخدامی_جدید

روانشناس
مددکار
روانپزشک
مربی مهد
منشی

🔻به تفکیک استانها همه در کانال زیر
👇👇👇👇👇👇
✔️ @psycho_estekhdam

پیشنهاد عضویت
👆🌹🌹
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تلنگر

به باور روان‌شناسان حسادت ناشی از دلایل زیراست:

▫️احساس حقارت:
حسادت حاصل قیاس است، همین که کسی خودش را با دیگری مقایسه می کند و در این قیاس نمره ای کمتر به دست می آورد خود به خود زمینه حسادت را در خود فراهم کرده است.
این در حالی است که هرکس در زندگی ابعاد مختلفی از وجودش را رشد داده است، چه بسا توانایی هایی که فرد در خویش نادیده می گیرد و در عوض با پر و بال دادن به ضعف خود، آتش حسادت را در وجودش شعله ورتر می کند. حسادتی که قبل از هرکس صاحبش را آزار می دهد.

▫️توجه‌طلبی مفرط:
توجه‌طلبی به تنهایی می‌تواند یکی از شاخصه‌های اختلال شخصیت باشد و این یعنی تا زمانی که فرد این بیماری‌اش را درمان نکند، درگیر بودن با حسادت و عوارضش کاملا طبیعی است. کسی که دچار توجه طلبی باشد هر بار که کسی جز خودش را مرکز توجه ببیند اذیت می‌شود یعنی حس حسادتش برانگیخته می‌شود.

▫️تجربیات شخصی:
وقتی والدین مدام درباره بچه های مردم! و اخلاق و رفتار و ویژگی های مثبت آنها می گویند تا حس رقابت و برتری جویی را در فرزندشان تقویت کنند، نمی‌دانند در این میانه چیزی از جنس حسادت هم در وجود فرزندشان ریشه می‌دواند و سال به سال همراه با او بزرگ می‌شود. اگر در کودکی به عروسک و ماشین و نمره ٢٠ دیگری حسادت می‌کرده حالا به شغل و موفقیت های فردی و... حسادت خواهد کرد.

💎 @schematherapychannel
👏73👍2
#مهارتهای_زندگی

يكى از اشتباهات رايج ما در ارتباط اينست كه به جاي اينكه رك و راست حرفمان را بزنيم و احساساتمان را بيان كنيم در پي اين هستيم كه به شيوه اى ماهرانه و در لفافه حرف دلمان را با جملاتى با مضمون "تو در حق من ظلم كردى"
"من قربانى هستم"
"سعى كن ظلم به من نكنى"بزنيم
متاسفانه برچسب هايى كه پيام تو بدي را به فرد مقابلمان منتقل مى كنند اورا ناخودآگاه در ورطه ى بد بودن مى برند و در صفت بيان شده تقويت مى كنند
حالا با خودت رو راست باش دوست من !
چقدر از جملات :
تو بى مسئوليتى
تو قدر نشناسي
تو بي مهر و محبتى
تو بي لياقتى
تو وجدان ندارى
تو بى كفايتى
تو بدقولى
تو من رو دوست ندارى
تو براى من ارزش قائل نيستى
و ...
استفاده مي كني ؟؟؟
حالا كه مى دانى تكرار اين جملات باعث مى شود فرد در صفات ذكر شده تقويت شود آيا تكرارشان مى كني ؟!!!


💎 @schematherapychannel
👍6🤔1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
4_320018313872670749.pdf
194 KB
▫️مقاله ای در زمینه طرحواره درمانی
4_443808677321769517.pdf
169 KB
▫️مقاله ای در زمینه طرحواره درمانی
4_443808677321769400.pdf
611.6 KB
طرحواره درمانی برای اختلال شخصیت مرزی

💎 @schematherapychannel
👍3
⭕️آیا میدانید ذهن آگاهی چیست و چه تاثیری در سبک زندگی دارد؟

در کانال تخصصی زیر علاوه بر تعریف ذهن آگاهی به فواید و نقش مهم آن در مدل زندگی شما پرداخته می شود.👇👇👇

https://www.tg-me.com/+hyzbAlf3L4JhY2U0

باعضویت در کانال سبک زندگی خود را بهبود ببخشید👌
#تلنگر

#طرحواره

🌺 دنیایی که کودک در آن زندگی می کند با دنیای بزرگسالی بسیار متفاوت است . آنچه کودک می بیند و درک می کند بسیار متفاوت با ماست . هر صدای بلندی یک انفجار مهیب ، هر فرد غریبه ای یک هیولای بزرگ و خطرناک و هر تنها ماندنی یک طرد و تنها ماندن تا پایان عمر به نظر می آید .

دنیای کودک پر است از فجایع و خطرات قریب الوقوعی که باید فکری برای آنها بکند . پس کودک با توجه به این واقعیت سنجی ناقص خود ، یک سری عقاید و افکار درباره دنیای اطراف و خودش می سازد و دنیا را بوسیله این افکار ، تحلیل و بررسی می کند و در ادامه با توجه به این تحلیل ها ، تصمیماتی درباره دنیای اطراف خود می گیرد .

👌به عنوان مثال فرض کنید کودکی در بیمارستان بستری می شود و تحت عمل جراحی قرار می گیرد . این عمل جراحی که برای زنده ماندن کودک بسیار حیاتی است ، از نظر کودک یک فاجعه و ظلم بسیار بزرگ است که در آن مادر ، وی را تنها گذاشته و رفته است . خشمی که کودک از مادر خود در دل دارد به این تصمیم پیش نویسی ختم می شود که « مادر قابل اعتماد نیست » و بر اساس یک مکانیزم همیشگی در اینگونه موارد ، به این تصمیم کلی می رسد که « زن ها قابل اعتماد نیستند » .


🌺 این مفهوم در دنیای بزرگسالی سرنوشت روابط عاطفی وی را تعیین می کند . نکته قابل توجه این است که تصمیمات کودکی بر اساس هیجانات و احساسات خام گرفته می شوند و رنگ و بوی عقلانی ندارند و ردپای عقل سلیم و منطق بزرگسالی در آن به چشم نمی خورد و کودک با این اطلاعات غلط درباره نیات و اعمال و پدیده ها ، نسبت به تصمیم گیری و تعمیم آنها اقدام می کند . پس در کل باید گفت تصمیمات پیش نویسی بهترین روش برای کودک است تا برای دنیای پرآشوب و پرمخاطره ای که در آن زندگی می کند تدابیری بیاندیشد .

👌بخاطر همین موضوع طرحواره هایی در کودک ،((یعنی ما))شکل میگیرند که تا آخر عمر گریبانگیر فرد میباشند.

💎 @schematherapychannel
👍1
2025/07/09 19:20:56
Back to Top
HTML Embed Code: