Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در عاشورای حسینی با #نذر_آب به یاری ۵۲۱ روستای بی آب سیستان و بلوچستان بشتابیم
حتی با نذر یک بطری آب معدنی
#نذر_آب
@sedaye_aab
به یاد سقای دشت کربلا با #نذر_آب به یاری روستاهای محروم استان سیستان بشتابیم

🔻کمک از روش های:
*۷۳۳*۵۱۵۱#
ارسال عدد ۴ به ۲۰۹۹۹۹۹
@sedaye_aab
▪️روابط عمومی پویش "من صدای آب هستم" فاجعه تروریستی رژه اهواز را که منجر به شهادت چندین تن از سربازان وطن گشت، صمیمانه به همه ملت ایران تسلیت عرض میکند.
@sedaye_aab
سطح آب رودخانه کارون در این 40 سال_اهواز
@sedaye_aab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹درست است که ریشه #ورشکستگی_آبی ایران، مصرف زیاد آب توسط شهروندان نیست، اما اگر حواسمان نباشد، شهرهایمان خیلی زود خشک خواهند شد.
@sedaye_aab
♦️انتقال آب به یزد بدون اجازه حق‌آبه داران خلاف شرع است

🔺پاسخ شورای نگهبان در‌جواب شکایت وکیل حق‌آبه داران و استعلام دیوان عدالت اداری
@sedaye_aab
🔹حذف دریاچه‌ ارومیه
از کتاب درسی

🔺هادي بهادری نماینده ارومیه در مجلس در مورد حذف دریاچه ارومیه از نقشه موجود در کتاب فارسی دوم دبستان به وزیر آموزش و پرورش انتقاد و از دریافت تذکر کتبی وزیر از مجلس خبرداد.
@sedaye_aab
🔹دریاچه ارومیه خشک شود، دیگر شهری به عنوان تبریز نخواهیم داشت

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برخی مدیران هنوز موضوع بحران آب را جدی نگرفته‌اند، گفت: اگر همینطور بی‌مهابا پیش برویم و امروز برای ما از فردا و نسل‌های بعد مهمتر باشد، قطعا در برخی از قسمت‌ها از جمله آب‌های زیرزمینی شرایط را کاملا غیرقابل برگشت می‌کنیم.
به گزارش دیده بان ایران؛ دریاچه‌های مصنوعی مانند دریاچه چیتگر با اهدافی چون قابلیت‌های تفریحی و گردشگری، جذب گردشگر، تغذیه‌ی سفره‌های آب زیرزمینی و تلطیف هوای منطقه احداث می‌شوند، اما متاسفانه بعد از مدتی این دریاچه‌ها مشکلات زیست‌محیطی فراوانی را به دلیل راکد بودن آب برای منطقه ایجاد می‌کنند به تازگی نیز مسئولان محلی در استان آذربایجان شرقی قصد احداث دریاچه مصنوعی در شهر تبریز را داشتند که با مخالفت شدید مسئولان سازمان محیط‌زیست مواجه شد و این دریاچه درحالی که آب‌گیری هم شده بود، تخلیه شد.

مسعود تجریشی (معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست) درباره مشکلات زیست‌محیطی دریاچه‌های مصنوعی و تاثیر این دریاچه‌ها بر بحران کم‌ آبی در کشور گفت: معتقدم بحران کم‌آبی برای برخی مسئولان متفاوت است به طور مثال نگرانی وزیر کشور نسبت به بحران آب بسیار بیشتر از نگرانی وزیر جهاد نسبت به بحران آب است.

وی ادامه داد: وزیر کشور از این منظر نگران کم‌آبی است که در صورت نبود آب روستا‌ها تخلیه شده و جمعیت روستایی به شهر آمده و هزینه شهر بیشتر می‌شود، از سوی دیگر تخلیه روستاهای مرزی امنیت را از بین می‌برد و باید هزینه بیشتری برای امنیت کشور شود. همچنین بزهکاری و مشکلات اجتماعی در حاشیه‌ شهرها به دلیل حضور این افراد بیشتر خواهد شد، بنابراین نگرانی وزیر کشور نسبت به بحران آب زیاد است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به احداث دریاچه مصنوعی در شهر تبریز خاطرنشان کرد: وقتی در رابطه با احیای دریاچه ارومیه صحبت می‌کنیم، باید این موضوع را بدانیم که اگر دریاچه ارومیه خشک شود، دیگر شهری به عنوان تبریز نخواهیم داشت، این موضوع برای این نیست که مردم را بترسانیم بلکه یک واقعیت است.

وی با اشاره به گزارش وزیر کشور در روزهای پایانی سال گذشته خاطرنشان کرد: در روزهای پایانی سال گذشته طوفانی در غرب حوضه آبریز دریاچه ارومیه اتفاق افتاد که باعث شد تا دو هفته این منطقه با مشکل گرد و غبار مواجه شود به طوری که چشم چشم را نمی‌دید. بنابراین کارگروه استانی باید این موضوع را مدنظر داشته باشد؛ در صورتی که دریاچه ارومیه احیا نشود با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهند شد.

تجریشی با بیان اینکه برخی مدیران هنوز موضوع بحران آب را جدی نگرفته‌اند، خاطرنشان کرد: ما هنوز به اهمیت این موضوع پی نبرده‌ایم که اگر دریاچه خشک شود، تبریز هم باید جابجا شود. در خصوص دریاچه مصنوعی در تبریز هم به محض اینکه از ماجرا مطلع شدیم، جلوی آبگیری آن گرفته شد، اما احداث چنین دریاچه‌هایی نشان دهنده این است که ما هنوز موضوع بحران آب را جدی نگرفته‌ایم.

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم از منابع آب‌مان به خوبی استفاده کنیم و دریاچه اورمیه را به حالت تعادلی برگردانیم، آن قدر آب هست که با آن دریاچه مصنوعی احداث کنیم، اما در حال حاضر باید آب‌های زیرزمینی را تغذیه کنیم و بعد به دنبال راحتی و آسایش برویم نه اینکه فقط به آسایش‌مان توجه کنیم، چراکه راحتی و آسایش امروز ما باعث می‌شود که نسل بعدی برای خود به فکر چاره باشد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره مشکلات دریاچه چیتگر نیز تصریح کرد: در اطراف دریاچه چیتگر مکان‌هایی وجود دارد که قرار بود تغذیه آب زیرزمینی از آنها صورت بگیرد، ایده اولیه دریاچه چیتگر هم این بود که وزارت نیرو بجای اینکه در پایین دست دریاچه سفره‌های آب زیرزمینی را تغذیه کند، این دریاچه را ایجاد کند تا هم محل تفرجی برای مردم باشد و هم تغذیه آب‌های زیرزمینی از طریق آن انجام شود و در واقع قرار بود این دریاچه با دو منظور ساخته شود.

تجریشی با تاکید براینکه آب‌های زیرزمینی این منطقه کاملا از بین رفته است، گفت: متاسفانه انتهای دریاچه غیرقابل نفوذ شده و نمی‌توانند عمق آن را بیشتر کنند و کارکرد اصلی این دریاچه یعنی تغذیه آب‌های زیرزمینی به طور کامل از بین رفته است. متاسفانه اگر همینطور بی‌مهابا پیش برویم و امروز برای ما از فردا و نسل‌های بعد مهمتر باشد، قطعا در برخی از قسمت‌ها از جمله آب‌های زیرزمینی شرایط را کاملا غیرقابل برگشت می‌کنیم.
@sedaye_aab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻حسن فتحی، کارگردان سریال شهرزاد؛
مثل باران که بر سر همه می بارد، همه ما دچار آسیب می شویم اگر ...
.
#من_صدای_آب_هستم
#پویش_صدای_آب
#صدای_آب #صدای_همدلی
@sedaye_aab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جلال ملکی سخنگوی آتش نشانی: من بعنوان یک آتش نشان قدر آب را بیشتر میدانم

#پویش_صدای_آب
#من_صدای_آب_هستم
#صدای_آب #صدای_همدلی
@sedaye_aab
🔹پویش "من صدای آب هستم" نیز به جمع حامیان رویداد اوتر پیوست.

🔹"رویداد اوتر" استارت آپ ویکند فراگیر در حوزه آب.

🔹با ارسال ایده های خود، در فرآیند خلق استارت آپ های نوین مشارکت نمایید.
@sedaye_aab
🔹 گلخانه؛ ناجي بخش كشاورزي ايران

سمنان - ايرنا - با توجه به ادامه خشكسالي ها، فرسايش بالاي خاك و بحران كم آبي در كشور، گسترش واحدهاي گلخانه اي در استان هاي مختلف از جمله راهكارهاي موثر نجات بخش كشاورزي براي گذر از اين چالش مهم به شمار مي رود.

منبع : ايرنا
@sedaye_aab
http://www.irna.ir/fa/News/83039401/
بحران آب کشور جدیست و نیاز به همصدایی و همدلی همه اقشار جامعه داره. من، رضا کیانیان از شما دعوت میکنم که فارغ از هر نوع سلیقه و عقیده به کمپین "من صدای آب هستم" بپیوندید و در کنار ما باشید
@sedaye_aab
🔹از این بهشت ها فقط تو خارج نیست، تو ایرانم داریم

رودخانه‌سیروان، کردستان
@sedaye_aab
🔹موافق انتقال آب از خلیج فارس نیستیم

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به خاطر شرایط خاص خلیج فارس، سازمان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه موافق انتقال آب از این پهنه آبی نیست.

مسعود تجریشی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره پروژه های انتقال آب خلیج فارس به استانها گفت: تاکنون درخواستی در این زمینه به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال نشده است و سازمان به خاطر شرایط خاص خلیج فارس اساسا با انتقال آب از خلیج فارس به هیچ وجه موافق نیست، حتی وزارت نیرو مجوز تخصیص برای برداشت آب از خلیج فارس را صادر نمی کند.
تجریشی توضیح داد: آب خلیج فارس نسبت به دریاهای دیگر گرم تر است، از این رو آسیب پذیری این حوضه آبی نسبت به سایر حوضه ها بیشتر است. همچنین تردد زیاد نفتکش ها، کندی چرخه تعویض آب خلیج فارس و عمق کم، میزان بالای تبخیر و شوری از دیگر شرایط خاص این پهنه ابی است.
وی ادامه داد: چندی پیش فولاد مبارکه با توجه به مشکلاتی که برایش پیش آمده بود، اعلام آمادگی کرد که با هزینه خودش آب را از خلیج فارس منتقل کند اما شاید نمی دانست که فرایند انتقال چگونه است؛ ابتدا باید به وزارت نیرو اعلام شود که قصد دارد این مقدار آب از این نقطه برداشت کند و وزارت نیرو مشخص می کند که امکان پذیر هست یا نه، پس از مشخص شدن شرایط تخصیص از جانب وزارت نیرو، پروژه برای ارزیابی زیست محیطی به سازمان محیط زیست ارسال می شود که در هر صورت، این کار انجام نشده است.
تجریشی گفت: البته ممکن است در گذشته مجوزی برای انتقال آب از خلیج فارس صادر شده باشد اما در حال حاضر، تحت هیچ شرایطی به پروژه انتقال از خلیج فارس مجوز نمی دهیم.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات صدور مجوز در گذشته قید نشدن زمان اعتبار آن بود به این صورت که متقاضیان پس از دریافت مجوز تا هر زمان ممکن می توانستند اقدام به اجرا کنند، اما با توجه به امکان تغییر شرایط منطقه مورد نظر بعد از یک تا دوسال، هم اکنون در مجوزها تاریخ نیز قید می شود.

تجریشی گفت: در عین حال، بخش های جنوب شرق کشور شامل شمال کرمان، حاشیه یزد و شمال سیستان و بلوچستان از آب دریای عمان در قالب پروژه انتقال آب بهره مند می شوند.
به گفته معاون سازمان محیط زیست، با وجود ظرفیت بالا در استفاده از آب دریای عمان، ایران نسبت به کشورهای حاشیه این حوضه آبی استفاده بسیار کمی از این ظرفیت دارد و حتی به اندازه یکی از کشورهای کوچک نیز برداشت نمی کنیم بنابراین برای برداشت جا زیاد داریم.
وی اظهار داشت: عمده آب شیرین کن هایی که داریم بسیار محدود است، مثلا در عسلویه و بندر عباس در یک مجموعه خیلی کوچک، آب شیرین کن داریم که ظرفیتی قابل توجه نیست.
تجریشی تاکید کرد: اما اکنون ظرفیتی که برای دریای عمان در نظر گرفتیم، می تواند ظرفیت خوبی باشد و شاخه جنوب شرق کشور شامل شمال کرمان، صنایع حاشیه یزد، شمال استان سیستان و بلوچستان را در قالب یک سیستم آب شیرین کن و خط انتقال کاملا پوشش می دهد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بسیاری از کارهای این پروژه انجام شده است گفت: بسیاری از مجوزهایی که اکنون برای فعالیت در این مناطق صادر می کنیم با فرض بر این است که آب آنها از این محل تامین شود.
وی درباره انتقال آب از دریای عمان توضیح داد: تا چندی پیش افراد زیادی برای برداشت آب از دریای عمان درخواست می دادند، در این راستا با وزارت نیرو صحبت کردیم تا وضعیت و امکان تخصیص مشخص شود؛ کارها انجام شد و وقتی عدد توان برداشت را به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کردند، سازمان نیز مکانی را برای برداشت معرفی کرد تا کمترین آسیب به منطقه وارد شود و قرار شد از همان نقطه به مقدار مشخصی آب برداشت کنند.
تجریشی افزود: بعد از آن یک سازمان سرمایه گذار تعیین و قرار شد آب را برای مصرف صنعت انتقال دهد و بخشی را در اختیار وزارت نیرو بگذارد تا از آن برای آب شرب روستاها و شهرهای کرمان و یزد استفاده کند.
وی گفت: با انتقال آب از دریای عمان مشکل نداریم برای همین منظور خواستیم به جای اینکه تکه تکه و از مکان های مختلف کار برداشت از دریای عمان صورت گیرد در قالب یک پروژه آب شیرین کن و خط انتقال انجام شود
@sedaye_aab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹آینده‌ای که در انتظار ماست!

دستگاه خودپرداز آب دیگر طنز نیست.
@sedaye_aab
اسرائیل به دنبال ساخت بزرگترین آب شیرین کن جهان

🔹 این آب شیرین کن قرار است 200 میلیون متر مکعب در سال، آب شیرین تولید کند.

🔹در صورت آغاز به کار این ایستگاه آب شیرین کن، اسرائیل می تواند 85 درصد از آب مصرفی خانواده ها و شهرداری ها را از طریق آب شیرین کن تامین کند.

🔹منطقه شرق مدیترانه با مشکل کمبود آب شیرین رو به روست.

منبع: رویترز
@sedaye_aab
کدام استان‌ها درگیر خشکسالی شدید هستند؟

طبق آمار مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، میزان جمعیت تحت تاثیر خشکسالی در کشور در بازه بلندمدت، ۹۷درصد است
@sedaye_aab
2025/07/14 19:51:07
Back to Top
HTML Embed Code: