💠حلقه‌ی کتابخوانی (پاکی و خطر)
گریزی به انسان‌شناسی نمادین

🧔🏻‍♂سرحلقه: #یوسف_سرافراز
دانشجوی دکتری انسان‌شناسی دانشگاه تهران
کارشناسی و کارشناسی ارشد انسان‌شناسی دانشگاه تهران
همکار مدعو دانشگاه مازندران

🕡پنج‌شنبه‌ها، ساعت ۱۰-۱۲
بین ۸ تا ۱۰ جلسه
🌐حضوری
زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳

⭕️ نکته‌ی مهم برای شرکت در این حلقه، تعهد به حضور و شرکت فعال در جلسات است.

🔅 در جلسه‌ی صفر که شرکت در آن رایگان است، در مورد مقدمات و نحوه‌ی پیش بردن جلسات با هم صحبت می‌کنیم.

📌 کتاب از طرف مدرسه برای شرکت‌کنندگان تهیه می‌شود.

📚توضیح درباره‌ی حلقه:
از راه‌های تعریف و مطالعه‌ی فرهنگ، دیدن آن به عنوان مجموعه‌ای از معانی است که از لابه‌لای نمادها و نشانه‌ها می‌توانیم درک و تفسیرش کنیم. این جواب انسان‌شناسی نمادین به چیستیِ فرهنگ است.
در این حلقه، قصد داریم با یوسف سرافراز و همکاری اعضای حلقه، یکی از کتاب‌های مهم انسان‌شناسی نمادین و تفسیری، که در حوزه‌ی انسان‌شناسی دینی هم مهم است را با هم بخوانیم. کتاب "پاکی و خطر" اثر "مری داگلاس"


▪️برای ثبت‌نام به ادمین مدرسۀ سه‌نقطه پیام دهید.

@SeNoghteSchool
💠 شب عاشقان بیدل
بررسی بدایع شعری عبدالقادر بیدل

🧔🏻‍♂️ #محمدکاظم_کاظمی
شاعر و پژوهشگر
مؤلف کتاب‌های «گزیدۀ غزلیات بیدل»، «گزیدۀ رباعیات بیدل»، «کلید در باز»، «روزنه»، «شعر پارسی»، «هشت رود» و...

◼️ ۵ جلسه
🕡 یک‌شنبه‌ها، ساعت ۱۸
🌐 فقط مجازی
💳 ۵۰۰ هزار تومان

📚 دربارهٔ کلاس:
عبدالقادر بیدل، شاعر بزرگ زبان فارسی دارای جهانی است خاص و شعری دیریاب. این شاعر به سبب سبک خاص بیان و جغرافیای ویژهٔ زندگی خود، سال‌ها در ایران کمتر شناخته شده بود. در دهه‌های اخیر، بعضی از شاعران و پژوهشگران ادب فارسی، پنجره‌هایی به شعر او گشوده‌اند. از این میان محمدکاظم کاظمی، شاعر دانشمند و مصحح و پژوهشگر و شارح اشعار بیدل دهلوی، پژوهش‌هایی دربارهٔ بدایع شعری و نیز راه مواجهه با دشواری‌های کلام این شاعر انجام داده است.
او در این دوره، ما را با بدایع صوری و معنوی این شاعر، بیشتر آشنا می‌سازد. از خصوصیات سبکی، عوالم معنوی و دلایل دشواری‌های شعر بیدل خواهد گفت و شعرهایی از این شاعر را در این مسیر، شرح و توضیح می‌دهد.

▪️برای ثبت‌نام به ادمین مدرسۀ سه‌نقطه یا شمارۀ ۰۹۹۶۰۶۳۶۳۰۷ پیام دهید.

@SeNoghteSchool
مدرسه سه‌نقطه pinned «‼️ دورۀ «بیهقی‌خوانی» با تدریس دکتر #سحر_مهرابی از امروز ساعت ۱۶ آغاز می‌شود. @SeNoghteSchool»
session 0

Yusef Sarafraz
💠 صوت جلسۀ صفر «حلقه‌ی کتاب‌خوانی پاکی و خطر»
#یوسف_سرافراز

صوت این جلسه برای آشنایی مخاطبان علاقه‌مند با موضوع و روند دوره، به شکل رایگان، در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

🔆 جهت ثبت‌نام در این دوره، تا شنبه فرصت دارید.

@SeNoghteSchool
◼️ ایران در میان دو جنگ جهانی

در ادامۀ نشست‌های #سرخط که تا کنون به مناسبت سال‌روز وقایع تاریخی مختلف برگرار می‌شد، دور جدید این رویدادها با موضوع مرور وضعیت ایران در میان دو جنگ جهانی از دریچۀ مطبوعات و ادبیات برگزار می‌شود.
هر ماه یک نشست
از اسفند ۱۴۰۲ تا اسفند ۱۴۰۳

🔸رویداد اول:
ایران در نیمۀ نخست جنگ جهانی اول
از شعبان ۱۳۳۲ تا محرم ۱۳۳۴
زمان: شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان: چهارراه ولیعصر، خانۀ اندیشه‌ورزان
حضوری و برخط
هزینۀ ثبت‌نام حضوری: ۱۰۰ هزار تومان
هزینۀ ثبت‌نام برخط: ۶۰ هزار تومان
🔹در صورت ثبت‌نام زودهنگام در مجموعۀ رویدادها از تخفیف‌های ویژه برخوردار شوید.

◻️برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به ادمین مدرسۀ سه‌نقطه پیام بدهید.

@SeNoghteSchool
◼️ ایران در نیمۀ نخست جنگ جهانی اول
از شعبان ۱۳۳۲ تا محرم ۱۳۳۴

▫️#سرخط: تاریخ از دریچۀ مطبوعات و ادبیات

به روایت:
#سلیم_کریم‌زاده، پژوهشگر تاریخ
و #علیرضا_فتاح، پژوهشگر ادبیات

زمان: شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان: چهارراه ولیعصر، خانۀ اندیشه‌ورزان

🔸 حضوری و برخط

هزینۀ ثبت‌نام حضوری: ۱۰۰ هزار تومان
هزینۀ ثبت‌نام برخط: ۶۰ هزار تومان

◻️برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به ادمین مدرسۀ سه‌نقطه پیام بدهید.

🔹در صورت ثبت‌نام زودهنگام در مجموعۀ پیوستۀ رویدادها از تخفیف‌های ویژه برخوردار می‌شوید.

@SeNoghteSchool
◼️ ایران در نیمۀ نخست جنگ جهانی اول
از شعبان ۱۳۳۲ تا محرم ۱۳۳۴

▫️#سرخط: تاریخ از دریچۀ مطبوعات و ادبیات

به روایت:
#سلیم_کریم‌زاده، پژوهشگر تاریخ
و #علیرضا_فتاح، پژوهشگر ادبیات

زمان: شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان: چهارراه ولیعصر، خانۀ اندیشه‌ورزان

🔸 حضوری و برخط

هزینۀ ثبت‌نام حضوری: ۱۰۰ هزار تومان
هزینۀ ثبت‌نام برخط: ۶۰ هزار تومان

◻️برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به ادمین مدرسۀ سه‌نقطه پیام بدهید.

🔹در صورت ثبت‌نام در مجموعۀ پیوستۀ رویدادها از تخفیف‌های ویژه برخوردار می‌شوید.

@SeNoghteSchool
مروری بر بیدل‌پژوهی در ایران

◻️پس از دوره‌ی صفویه، تمایل به آن نوع شعر فارسی که به #سبک_هندی مشهور است، رفته‌رفته کم شد. دلایل بسیاری برای این رویگردانی در نظر گرفته‌اند: از پیچیدگی معانی تا ضعف زبانی و... سبک هندی بعد از یکی‌دو قرن غلبه بر شعر فارسی، کاملا به انزوا رفت، آن‌قدر که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ کمتر کتابی راجع به سبک هندی نوشته و منتشر می‌شود. اگر هم هست، عمدتاً راجع به شاعران ساده‌تری چون صائب است.

▫️سبک هندی را بعضی به دو شاخه تقسیم می‌کنند: شاخه‌ی ایرانی با پیشوایی صائب و کلیم و طالب که سرشار از مضمون‌پردازی تصویری است و شاخه‌ی هندی با سرآمدی بیدل که از پیچیدگی‌های معنایی لبریز است.

▫️پیش از انقلاب مهم‌ترین کسی که به شعر هندی توجه کرد و احیاگر اقبال به سبک هندی، حداقل در شاخه‌ی ایرانی‌اش، شد مرحوم #امیری_فیروزکوهی بود که شاعری توانا و استادی ادیب بود. امیری فیروزکوهی به صائب علاقه‌ی بسیاری داشت و عمده‌ی تحقیقاتش معطوف به او بود.

▫️اما امروزه مهم‌ترین و هندی‌ترین شاعر سبک هندی را #بیدل می‌دانیم، میرزا عبدالقادر #بیدل_دهلوی یا بیرونی که حتی راجع به همین هم که اهل هند است یا بخارا، حسابی دعواست.

▫️بی‌توجهی به بیدل تا پیش از دهه‌ی شصت آن‌قدر زیاد است که به گواهی کتاب مهم «فهرست مقالات فارسی» ایرج افشار، تنها مقاله‌ای که از یک نویسنده‌ی ایرانی راجع به بیدل منتشر شده، یادداشتی است از دکتر محمدرضا #شفیعی_کدکنی در مجله‌ی هنر و مردم در سال ۱۳۴۷. در همین مقاله هم شفیعی کدکنی نوشته: «نویسنده‌ی این سطور با همه‌ی کوششی که داشت در سراسر دیوان او یک غزل هموار و یکدست که بتوان تمام ابیات آن را به عنوان شعر خوب و پاکیزه عرضه کرد، نیافت.»

▫️بقیه‌ی مقاله‌ها را اغلب ادیبان و پژوهشگران افغانستانی و هندی نوشته‌اند. انگار فارسی‌زبانان ایرانی بیدل را نمی‌فهمیدند.

▫️اما با وقوع انقلاب و ظهور نسل جدید شعرا و فعالان عرصه‌ی ادبیات اقبال گسترده‌ای به شعر سبک هندی شکل می‌گیرد. #علی_معلم از شاعران مشهور و محبوبی که پس از انقلاب بروبیای زیادی دارد، از علاقه‌مندان جدی شعر سبک هندی و به‌ویژه بیدل است. از طرف دیگر حجت‌الاسلام سید علی خامنه‌ای، امام جمعه و رئیس‌جمهور وقت که علاقه‌ی زیادی به شعر و شاعری دارد، از شاگردان امیری فیروزکوهی است و علاقه‌مند به سبک هندی و صائب. «الناس» هم که «علی دین ملوکهم». توجه به سبک هندی روزافزون می‌شود.

▫️البته نباید از فعالیت‌های دانشمندانی چون احمد گلچین معانی، ذبیح‌الله صاحبکار و محمد قهرمان هم غافل شویم. هم‌زمان، شوروی به افعانستان حمله می‌کند و نسل اول مهاجران افغانستانی به ایران می‌آیند. در میان این مهاجران، شاعر و پژوهشگر هم کم نیست. همین هم عامل توجه بیشتر به سبک هندی می‌شود.

▫️در سال ۱۳۶۳، یکی از شاعران و روزنامه‌نگاران جوان انقلابی، یعنی #یوسفعلی_میرشکاک، که به واسطۀ علی معلم با بیدل آشنا شده و شیفته‌وار دوست‌دار شعر او را بود (با نام مستعار منصور منتظر) دیوان بیدل را با تصحیح #خلیل‌الله_خلیلی، شاعر و ادیب بزرگ افغانستان، در ایران منتشر کرد.

ادامه ⬇️

@SeNoghteSchool
مروری بر بیدل‌پژوهی در ایران
ادامه از فرسته‌ی قبل ⬆️

▫️در سال ۱۳۶۶ یکی از مشهورترین و مهم‌ترین استادان ادبیات کشور، یعنی دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، کتابی منتشر می‌کند به نام «شاعر آینه‌ها: بررسی سبک هندی و شعر بیدل». انتشار این کتاب در بین دانشگاهیان ادبیات هم مشروعیت تازه‌ای به شعر بیدل می‌دهد. شفیعی پیش از این هم مقالات زیادی راجع به سبک هندی نوشته بود و گزیده‌‌شعری از #حزین_لاهیجی هم منتشر کرده بود.

▫️در همان سال، #حسین_آهی، شاعر دانشمند و درویش‌مسلک که همیشه محل توجه ادبای قدیم و جدید ایران بود، بار دیگر دیوان بیدل به تصحیح خلیلی را منتشر کرد.

▫️یک سال بعد، شاعر جوان انقلابی، #سیدحسن_حسینی کتابی نوشت که توجه خیلی‌ها را به خودش جلب کرد: «بیدل، سپهری و سبک هندی». حسینی در این کتاب کوچک با شواهد بسیار اثبات کرد که #سهراب_سپهری اشعار بیدل دهلوی را می‌خوانده و تحت تأثیر او بوده است.

▫️از همان سال‌هاست که جریان بیدل‌خوانی و بیدل‌پژوهی در دانشگاه‌ها و محفل‌های ادبی به راه می‌افتد. مقاله‌ها و پایان‌نامه‌های اولیه‌ی بسیاری در مطبوعات و دانشگاه‌ها منتشر می‌شود. علی معلم، سید حسن حسینی و یوسفعلی میرشکاک جلساتی در شرح اشعار بیدل برگزار می‌کنند و استقبال خوبی از آن جلسات می‌شود. رویکرد بعضی از این‌ها با هم بسیار متفاوت است.

▫️اما کم‌کم، با رویگردانی دکتر شفیعی از پژوهش درباره‌ی سبک هندی و درگذشت سید حسن حسینی و انزوای علی معلم، نسل جدیدی از بیدل‌پژوهان ظهور می‌کنند. #محمدکاظم_کاظمی شاعر مشهور افغانستانی که بیشتر عمرش را در ایران به سر برده، در دهه‌ی ۸۰ در مجله‌ی مشهور «شعر» مقالاتی در شرح اشعار بیدل می‌نویسد. این مقالات با اضافات بسیار در سال ۱۳۸۷ در کتابی به نام «کلید در باز» منتشر می‌شود. کتاب نام جالبی دارد؛ کاظمی طعنه می‌زند که باب شعر بیدل چندان هم بسته نیست و فقط باید با حال و هوای شعر او آشنا بود تا بتوان آن را فهمید. او یک سال بعد هم گزیده‌ای از غزلیات بیدل را منتشر کرد و در سال ۱۳۹۱ هم گزیده‌ای از دیوان بیدل را در به‌‌نشر به چاپ رساند.

▫️در سال ۸۸ یکی از مهم‌ترین کتاب‌های مربوط به بیدل منتشر می‌شود: «بیدل به انتخاب بیدل» این کتاب بر اساس نسخه‌ی منحصربه‌فردی به خط خود بیدل است که در آن گزیده‌ای از دیوانش را فراهم کرده. این کتاب با مقدمه و تصحیح شریف‌حسین قاسمی و علیرضا قزوه در سوره‌ی مهر منتشر شد.

▫️دو سال بعد هم، #سیدمهدی_طباطبایی، استاد ادبیات دانشگاه شهید بهشتی، و علیرضا قزوه، شاعری که چند سال در هند رایزن فرهنگی بود و سعی کرده بود آنجا درباره‌ی بیدل و نسخه‌های خطی آثارش تحقیق کند، غزل‌های بیدل را تصحیح و منتشر کردند. این کتاب با ویرایشی مجدد و به شکلی بهتر، در سال ۱۴۰۰ در دو جلد منتشر شد. این کتاب تا کنون روشمندترین و معتبرترین چاپ غزلیات بیدل محسوب می‌شود، هرچند گویا قرار است در ۱۴۰۳ ویرایش دیگری از آن منتشر شود.

▫️اکنون وقتی به آمار کتابخانه‌ی ملی و منابع دیگر می‌نگریم، می‌بینیم که از سال ۱۳۸۰ تا پایان ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۰ عنوان کتاب درباره‌ی بیدل و بیش از ۳۰ عنوان گزیده و مجموعه آثار از او منتشر شده است. ایران اکنون پس از قریب به سیصد سال، آغوش خود را به روی بیدل گشوده است، هرچند هنوز پر از رمزوراز است.

▫️وقتی به فهرست منشورات مرتبط با بیدل می‌نگریم، از میان نویسندگانی که نوشته‌های آن‌ها ارزش و کیفیت درخوری دارد، پرکارترین و فعال‌ترینشان #محمدکاظم_کاظمی است. می‌توان گفت او یکی از استوانه‌های بیدل‌پژوهی در ایران است و شاید شاخص‌ترین بیدل‌پژوه نسل دوم. او در سال‌های اخیر هم دو گزیده از رباعیات بیدل منتشر کرده است: نخست صد رباعی از بیدل با نام «مرقع صدرنگ» در مجموعه‌ی کتاب‌های صدشعری نشر سپیده‌باوران (۱۳۹۷) و دوم گزیده‌ی مفصل‌تری از رباعیات بیدل با مقدمه‌ی سیدعلی میرافضلی، مشهورترین رباعی‌پژوه ایران (۱۳۹۸). به زودی باید شاهد ظهور نسل سوم بیدل‌پژوهان باشیم، اما هنوز درس‌های بسیاری مانده که از امثال کاظمی بیاموزیم.

◼️اکنون مدرسه‌ی سه‌نقطه مفتخر است که از اردیبهشت ۱۴۰۳ بانی عرس بیدل می‌شود و در دوره‌ی شب عاشقان بیدل در محضر محمدکاظم کاظمی میزبان شما و بیدل‌خوانی‌تان می‌شود.


💠 برای ثبت‌نام در این دوره به ادمین مدرسه‌ی سه‌نقطه پیام بدهید.
@SeNoghteSchool
◼️ ایران در میان دو جنگ جهانی (۲)
▫️#سرخط: تاریخ از دریچۀ مطبوعات و ادبیات


🔸رویداد دوم:
🔲 ایران در نیمۀ دوم جنگ جهانی اول
نقض بی‌طرفی ایران، کمیتۀ دفاع ملی، انقلاب روسیه، کمیتۀ مجازات، قحطی

به روایت:
#سلیم_کریم‌زاده، پژوهشگر تاریخ
و #علیرضا_فتاح، پژوهشگر ادبیات

زمان: شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان: چهارراه ولیعصر، خانۀ اندیشه‌ورزان

🔸حضوری و برخط

هزینۀ ثبت‌نام حضوری: ۱۰۰ هزار تومان
هزینۀ ثبت‌نام برخط: ۶۰ هزار تومان

◽️◻️برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به ادمین مدرسۀ سه‌نقطه پیام بدهید.

🔹دور جدید نشست‌های #سرخط با موضوع مرور وضعیت ایران در میان دو جنگ جهانی از دریچۀ مطبوعات و ادبیات برگزار می‌شود.
هر ماه یک نشست، از اسفند ۱۴۰۲ تا اسفند ۱۴۰۳.
در صورت ثبت‌نام زودهنگام در مجموعۀ رویدادها از تخفیف‌های ویژه برخوردار شوید.

@SeNoghteSchool
💠 دیدار با #محمدکاظم_کاظمی

در شب عاشقان بیدل

گفت‌وگو دربارۀ شعر عبدالقادر #بیدل


🗓 یک‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

📌 تهران، کریم‌خان، خیابان نجات‌اللهی، پلاک ۱۸۴، واحد ۱، #مدرسه_سه‌نقطه

▪️حضور در این نشست برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

@SeNoghteSchool
About God-01
Hamed Ghadiri
💠 صوت جلسۀ نخست دورۀ «دربارۀ خدا»
🎙دکتر #حامد_قدیری
برگزارشده در ۱۴۰۳/۲/۴ مدرسۀ سه‌نقطه

این صوت برای استفادۀ عموم و با هدف آشنایی عموم مخاطبان با محتوای کلاس منتشر می‌شود.

▪️امکان ثبت‌نام در این دوره فقط تا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت فراهم است.

@SeNoghteSchool
Socialology of literature01
MohammadHossein Dallal Rahmani
💠 صوت جلسۀ نخست دورۀ «جامعه‌شناسی ادبیات (۱)»
🎙دکتر #محمدحسین_دلال‌رحمانی
برگزارشده در ۱۴۰۳/۲/۳ مدرسۀ سه‌نقطه

این صوت برای استفادۀ عموم و با هدف آشنایی عموم مخاطبان با محتوای کلاس منتشر می‌شود.

▪️امکان ثبت‌نام در این دوره فقط تا دوشنبه ۱۰ اردیبهشت فراهم است.

@SeNoghteSchool
session 0
Mohammad kazem Kazemi
💠 صوت جلسۀ صفر دورۀ «شب عاشقان بیدل»
🎙 #محمدکاظم_کاظمی
برگزارشده در ۱۴۰۳/۲/۹ مدرسۀ سه‌نقطه

این صوت برای استفادۀ عموم و با هدف آشنایی عموم مخاطبان با محتوای دورۀ «بررسی بدایع شعری عبدالقادر #بیدل» منتشر می‌شود.

▪️امکان ثبت‌نام در این دوره فقط تا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت فراهم است.

@SeNoghteSchool
💠 دفتر مهارت‌افزایی دانشگاه علامه طباطبائی با همکاری مدرسۀ سه‌نقطه برگزار می‌کند:


کارگاه فشردۀ آموزشی #فن_بیان و #گویندگی


۹ ساعت #آنلاین


🔳 آموزش: زینب بیات، گوینده و تهیه‌کنندۀ رادیو
🟧 انتقال تجربه: مژده لواسانی، مجری و گوینده


📆زمان برگزاری دورۀ آموزشی:
دوشنبه و پنج‌شنبه، ۲۰، ۲۷ و ۳۱ اردیبهشت و ۳ خرداد

زمان برگزاری کارگاه انتقال تجربه:
دوشنبه و چهارشنبه، ۲۴ و ۲۶ اردیبهشت

🕖ساعت: ۱۹ تا ۲۰:۳۰


🔖همراه با ارائۀ گواهی معتبر از دانشگاه علامه طباطبایی


📖سرفصل‌های دورۀ آموزشی:
صدا‌آگاهی و عوامل مؤثر بر صدا
تمرینات تنفسی و ‌صوتی
مدیریت اجرا
پیکره‌بندی یک سخنرانی منسجم



🔴 برای ثبت‌نام یا کسب اطلاعات بیشتر به مدرسۀ سه‌نقطه پیام بدهید:
@SeNoghteSchool_Admin
💠 دفتر مهارت‌افزایی دانشگاه علامه طباطبائی با همکاری مدرسۀ سه‌نقطه برگزار می‌کند:


کارگاه اصول و مقدمات ورود به #فیلم‌نامه‌

👨🏻‍🏫 مدرس: هادی مقدم‌دوست
نویسنده و کارگردان

۱۲ ساعت #آنلاین


📆زمان برگزاری:
پنج‌شنبه‌ها، ساعت ۱۴ تا ۱۶

شروع دوره از ۱۳ اردیبهشت


🔖همراه با ارائۀ گواهی معتبر از دانشگاه علامه طباطبایی


🔴 برای ثبت‌نام یا کسب اطلاعات بیشتر به مدرسۀ سه‌نقطه پیام بدهید:
@SeNoghteSchool_Admin
💠 کارگاه اسطوره‌شناسی
مسائل، نظریه‌ها، روش‌ها

👨🏻‍🏫 دکتر #جبار_رحمانی
دانش آموختۀ انسان‌شناسی
مدرس دانشگاه
دانشیار پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی
مؤلف کتاب‌های آیین و اسطوره در ایران شیعی، مردم‌نگاری ایرانی و...

◾️سه جلسه، ۱۲ ساعت
پنج‌شنبه‌ها، ساعت ۹ تا ۱۳
💳یک میلیون تومان

📚 شاید در ذهن اکثر ما کلمۀ #اسطوره با گذشته پیوند خورده باشد. اما آیا واقعاً اسطوره فقط مربوط به گذشته است؟
برخی محققان معتقدند اسطوره از ابتدا با انسان همراه بوده و هیچ‌گاه او را ترک نکرده و فقط شکل آن در عصرهای مختلف دچار تغییر شده است.
این کارگاه تلاشی است برای آشنایی با مطالعۀ علمی اسطوره. در این راستا به رویکردها و نظام‌های نظری اصلی در زمینۀ #اسطوره‌شناسی خواهیم پرداخت تا دیدگاه‌هایی که در زمینۀ رابطۀ اسطوره و ذهن انسانی، اسطوره و جامعه و فرهنگ، اسطوره و علم مطرح شده‌اند و همچنین اسطوره‌های بنیادی در فرهنگ ایرانی را بررسی کنیم. در این کارگاه از شرکت‌کنندگان انتظار می‌رود منابع اصلی هر جلسه را پیش‌تر مطالعه کرده و در مباحث کلاسی نیز مشارکت جدی داشته باشند.

🔹 برای ثبت‌نام به ادمین مدرسهٔ سه‌نقطه پیام دهید.

@SeNoghteSchool
مدرسه سه‌نقطه
💠 کارگاه اسطوره‌شناسی مسائل، نظریه‌ها، روش‌ها 👨🏻‍🏫 دکتر #جبار_رحمانی دانش آموختۀ انسان‌شناسی مدرس دانشگاه دانشیار پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی مؤلف کتاب‌های آیین و اسطوره در ایران شیعی، مردم‌نگاری ایرانی و... ◾️سه جلسه، ۱۲ ساعت پنج‌شنبه‌ها، ساعت ۹…
📃 سرفصل‌های کارگاه سه‌روزۀ اسطوره‌شناسی

▪️آشنایی با کلاس و اهمیت مطالعۀ اسطوره
▫️مقدمات علم اسطوره‌شناسی
▪️اسطوره، دین و مناسک با تاکید بر سنت‌های آیینی در ایران
▫️اسطوره و انسان ابتدایی
▪️اسطوره و و واقعیت
▫️اسطوره در اندیشۀ ژرژ دومزیل
▪️اسطوره و الوهیت زنانه
▫️اسطوره و قربانی
▪️اسطوره و جادو
▫️اسطوره و علم
▪️اسطوره در جهان مدرن
▫️اسطوره‌های بنیادی در فرهنگ ایران

🗓 این کارگاه از پنج‌شنبه ۳ خرداد آغاز می‌شود.

@SeNoghteSchool
2024/05/19 21:16:28
Back to Top
HTML Embed Code: